Η περιπτεριούχος επιτέθηκε με...λοστό στη γιατρό!
Ένα παρκάρισμα μπροστά σε περίπτερο στάθηκε η αφορμή για...σοβαρό επεισόδιο χθες στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου  με πρωταγωνίστριες μία 40χρονη γιατρό και την 60χρονη ιδιοκτήτρια του περιπτέρου! το περιστατικό θυμίζει τα όσα είχαν γίνει προ καιρού σε καφετέρια του Ηρακλειου πάλι με πρωταγωνιστριες γυναίκες για ένα...τσιγάρο(εδω).


Οι δύο γυναίκες χθες πιάστηκαν στα χέρια, η μία φέρεται να γρονθοκόπησε την άλλη βάναυσα, ενώ δε δίστασε να πάρει και ένα σίδερο με το οποίο τη χτύπησε σε όλο της το σώμα. Η γιατρός έκανε το λάθος να αφήσει για λίγα λεπτά της ώρας το αυτοκίνητό της κοντά στο περίπτερο της 60χρονης ιδιοκτήτριας του περιπτέρου.


Η ιδιοκτήτρια του περιπτέρου έχει δημιουργήσει αρκετές φορές κατά το παρελθόν φασαρία με πολίτες που σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους κοντά στο περίπτερό της, ενώ έχει καλέσει αρκετές φορές την αστυνομία για τον ίδιο λόγο.


Και οι δύο γυναίκες πάντως οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο, αφού η γιατρός υπέβαλε μήνυση για ξυλοδαρμό σε βάρος της ιδιοκτήτριας του περιπτέρου, ενώ η δεύτερη μήνυσε κι εκείνη με τη σειρά της τη γιατρό για εξύβριση. Μάλιστα, προσκόμισε στους αστυνομικούς το υλικό από κάμερα που έχει στην επιχείρησή της, το οποίο κατέγραψε την άγρια φασαρία ανάμεσα στις δύο γυναίκες.


Η 60χρονη γυναίκα υποστήριξε, μάλιστα, ότι η γιατρός της έκανε ζημιά στα πράγματά της αξίας 600 ευρώ, κάτι που η 40χρονη αρνείται κατηγορηματικά. Η 40χρονη γιατρός με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη, ενώ η ιδιοκτήτρια του περιπτέρου κρατήθηκε από την Αστυνομία.
ΠΑΤΡΙΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Πανηγυρική "πρεμιέρα" για το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης
Πανηγυρική "πρεμιέρα" για το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης
Ξεκινάει, επίσημα, σήμερα η δικαστική περίοδος που βρίσκει το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, έτοιμο να "πιάσει" δουλειά.


Τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η "κανονική" λειτουργία του Εφετείου, ενώ σήμερα, στις 13.00, σε κλίμα εορταστικό, μέλη του δικηγορικού συλλόγου και δικαστικοί θα ξεναγηθούν στη στέγη του Εφετείου, στην πλατεία Δασκαλογιάννη, στο β' και γ' όροφο, ενώ θα παρουσιαστούν οι τοποθετηθέντες υπάλληλοι, ενώ κατόπιν θα οριστούν δικάσιμοι.


Από σήμερα, επίσημα, οι έδρες εφετείων στην Κρήτη ξαναγίνονται δύο, όπως ήταν ως το 1907, και οι δικηγόροι του Ηρακλείου βλέπουν να δικαιώνεται, στην πράξη, ο αγώνας της τελευταίας 25ετίας, που κορυφώθηκε τα τελευταία 12 χρόνια.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Πρώτο το ΠΑΓΝΗ σε δωρεές οργάνων

Σε όλη την Ελλάδα
Πρώτο το ΠΑΓΝΗ σε δωρεές οργάνων
Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου είναι και φέτος πρώτο στις δωρεές οργάνων στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον διευθυντή της Εντατικής Μονάδας του νοσοκομείου καθηγητή Δημήτρη Γεωργόπουλο ο οποίος είπε στην "Πατρίδα" ότι πλέον όλο και περισσότεροι άνθρωποι κατανοούν ότι η δωρεά οργάνων σώζει ζωές.


Όπως γνωστοποίησε χθες ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, από πέρυσι μέχρι φέτος οι δωρητές οργάνων αυξήθηκαν από 2.000 σε 5.000 (σε ποσοστό 33%), ενώ μέσα σε λίγες εβδομάδες ακόμη 5.000 πολίτες υπέβαλαν δηλώσεις για να γίνουν δότες.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε -απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Έλενας Ράπτη- από 4,1 δότες οργάνων, ανά ένα εκατομμύριο κατοίκων που ήταν το περασμένο έτος, τον τρέχοντα χρόνο ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στο 4,9.


Με δεδομένες μάλιστα τις πρωτοβουλίες για την ενημέρωση του κόσμου που εξελίσσεται και θα επεκταθεί, φιλοδοξία του υπουργείου είναι το 2011 να «κλείσει» με τον αριθμό αυτό να φτάνει στο 7 και το 2012 στο 10.


Ο κ. Λοβέρδος κάλεσε τον κόσμο να μην ακούει ψεύδη τα οποία διακινούνται περί δήθεν δυνατότητας κλοπής οργάνων και διαβεβαίωσε με κατηγορηματικότητα πως τέτοιο πεδίο δεν υπάρχει.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Καφέ κηλίδες στη θαλάσσια περιοχή του Κουμπέ
Μεγάλες και μικρές καφέ κηλίδες κάνουν την εμφάνισή τους εδώ και αρκετές ημέρες στη θαλάσσια περιοχή του Κουμπέ, αλλά και του περιφερειακού, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονος προβληματισμός στους πολίτες και τις υπηρεσίες.


Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση του πρώην δημοτικού συμβούλου, Μανώλη Καρνιωτάκη χθες στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Team FM «Πρώτη Γραμμή», καθώς ο ίδιος υποστήριξε ότι οι καφέ κηλίδες επί μέρες επιπλέουν στη θαλάσσια περιοχή. Για το πρόβλημα, που δυστυχώς δεν είναι προσωρινό, αλλά εμφανίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενημερώθηκε και το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.


Ο Λιμενάρχης, Φραγκίσκος Δασκαλάκης, μιλώντας στον Team FM, υποστήριξε πως η υπηρεσία του επεμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που καταγγέλλονται, όμως κάποιες φορές η διαπίστωση για το εάν πρόκειται για ρύπανση από λύματα ή από πλαγκτόν είναι δύσκολη. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Δασκαλάκης, ούτε το Χημείο του Κράτους ούτε το ΕΛΚΕΘΕ δεν μπορούν να εξετάσουν την εκδοχή του πλαγκτόν και αναζητείται λύση μέσω ιδιωτικών χημείων!


«Δεν προσπαθούμε να απενοχοποιήσουμε το πρόβλημα συνολικά της θαλάσσιας ρύπανσης. Το γνωρίζουμε ότι υπάρχει και εμείς έχουμε κάνει επεμβάσεις, όπου υπάρχει καταγγελία ή το διαπιστώνουμε. Το πρόβλημα αφορά την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή και όχι μόνο την περιοχή του Ρεθύμνου και ευθύνεται η περιοχή της Γεωργιούπολης. Το ζήτημα αυτό το έχουν αναγνωρίσει επίσημα οι φορείς του γειτονικού μας νομού και μάλιστα έγινε πρόσφατα και μία σύσκεψη, στην οποία είχαν κληθεί εκπρόσωποι και του δήμου Ρεθύμνου. Στις περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται ο υπαίτιος της ρύπανσης, επιβάλλονται κυρώσεις και εμείς το έχουμε κάνει ήδη. Σε περιπτώσεις, όπου δεν μπορεί να εντοπιστεί ο υπαίτιος, αυτό δεν μπορεί να γίνει, όπως καταλαβαίνετε», σημείωσε ο κ. Δασκαλάκης.


Το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης φέτος έχει αποτελέσει ένα από κρισιμότερα ζητήματα, τα περιστατικά ήταν απανωτά στη διάρκεια του καλοκαιριού και η δυσφήμηση στους επισκέπτες τουρίστες τεράστια. Την ίδια στιγμή, ασυνείδητοι που ρίχνουν τα λύματά τους στη θάλασσα συνεχίζουν να υπάρχουν και επωφελούμενοι της ελληνικής γραφειοκρατίας, παραμένουν επί της ουσίας ατιμώρητοι.
goodnet.gr-
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,