Τραγικός θάνατος για 61χρονο στο Καστέλι
Τραγικό θάνατο βρήκε το πρωί ένας άντρας 61 ετών σε κεντρικό δρόμο στο Καστέλι Ηρακλείου
Ο άτυχος άντρας ενώ επέστρεφε σπίτι του με το τρακτέρ του, άγνωστο πώς, έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί.
Ο 61χρονος έπεσε στο έδαφος και χτύπησε στο κεφάλι ενώ στη συνέχεια το όχημα που βρίσκονταν εν κινήσει, του έδωσε τα χαριστικά χτυπήματα με τις ρόδες του.
Ο θάνατος του 61χρονου ήταν ακαριαίος ενώ προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καστελίου.

flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Φωτιά σε ψησταριά στα Χανιά
Πυρκαγιά,ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί σε γνωστό ψητοπωλείο στο Κουμπέ Χανιών, στο ισόγειο διώροφης κατοικίας.
  Η φωτιά εκδηλώθηκε, στη καπνοδόχο και στη συνέχεια επεκτάθηκε γρήγορα στους χώρους του ψητοπωλείου το οποίο καταστράφηκε.
Όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης του "απο τις 9 το πρωί ανάψαμε τα κάρβουνα στην ψησταριά και περίπου στις 11 άκουσα έναν θόρυβο στην καμινάδα καθώς δυνάμωσε ο σβούρος και πιθανόν να υπήρξε βραχυκύκλωμα στο μοτέρ που είναι στην καμινάδα και έτσι προκλήθηκε η φωτιά"

flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Πνιγμός 24χρονου ψαροντουφεκά στο Ηράκλειο
Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, από το ερασιτεχνικό σκάφος «ΕΛΕΝΑ 1» Λ.Η. 3318, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΠΕΤΑΛΙΔΙ» νήσου Δία, 24χρονος υποβρύχιος αλιέας.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Από τη φυλακή… στο τμήμα Κοινωνιολογίας στο ΡέθυμνοΤα όνειρα δεν φυλακίζονται, δεν περιορίζονται. Δεν μπορούν να κλειστούν πίσω από τα κάγκελα μίας φυλακής, μεγαλώνουν, ταξιδεύουν και όταν υπάρχει θέληση, μπορούν να γίνουν και πραγματικότητα.
Η Ντίνα και η Σάμαρ είχαν το δικό τους όνειρο. Έγκλειστες στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα, θέλησαν να πετάξουν μακριά και βρήκαν, ως άρμα, τη σπουδή.
Κατάφεραν, η μεν Ντίνα να συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις και να περάσει στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η δε Σάμαρ να εγγραφεί στο τμήμα Κοινωνιολογίας στο Ρέθυμνο. Πριν λίγες μέρες έφτασε στα χέρια τής καθεμιάς μία προσωπική συγχαρητήρια επιστολή του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Πεταλωτή. «θα ήθελα να σου εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη σπουδαία σου επιτυχία...», ξεκινούσε η επιστολή και ταυτόχρονα άνοιγε για τις κοπέλες μία άλλη πόρτα από τη βαριά του σωφρονιστικού καταστήματος.
Στα 38 της χρόνια η Ντίνα βρέθηκε στη φυλακή. Δεν έχει σημασία ο λόγος. Είναι «μέσα» 15 μήνες τώρα. Έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια, αν και η υπόθεσή της δεν έχει περάσει από δευτεροβάθμιο δικαστήρια και άρα, δε έχει τελεσιδικίσει ακόμη. «Περιμένω να γίνει το τελευταίο δικαστήριο, για να δω ποια θα είναι η τελική μου ποινή», λέει, μέσα από τις φυλακές. Δεν θέλει να θυμάται και να συζητάει τον λόγο, που την οδήγησε εκεί. «Ας το αφήσουμε αυτό, καλύτερα. Ας μιλήσουμε για την πόρτα που άνοιξε μπροστά μου...».
«Ήθελα πολύ να σπουδάσω και εδώ, στις φυλακές, υπάρχει πολύς ελεύθερος χρόνος. Είναι στην κρίση της καθεμιάς μας να τον διαχειριστεί όπως εκείνη νομίζει καλύτερα. Εγώ επέλεξα να διαβάζω αυτές τις τρεις ώρες, κάθε μέρα, που είχα στη διάθεσή μου», υπογραμμίζει και προσθέτει: «Πάντα υπάρχει τρόπος. Αν υπάρχει θέληση, τότε υπάρχει και η δύναμη, ώστε να μην αφηνόμαστε στις δυσκολίες της ζωής».
Η Ντίνα είχε απολυτήριο λυκείου, παρακολούθησε μέσα στις φυλακές τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας (κατ’ ιδίαν διδαχθέντων) και κατάφερε να συγκεντρώσει 15.000 μόρια. «Πρώτη μου επιλογή ήταν η γερμανική φιλολογία, η σχολή που πέρασα ήταν η δεύτερή μου επιλογή. Μ’ ενδιαφέρει πολύ ο πολιτισμός. Ήταν ένα όνειρο ζωής για μένα να σπουδάσω. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα το καταφέρω και μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες».
Τα όνειρά της δεν περιορίζονται μόνο στην απόκτηση ενός τίτλου σπουδών. «Τώρα που άνοιξε αυτή η πόρτα θέλω να προχωρήσω. Όταν τελειώσω θα μ’ ενδιέφερε να κάνω ένα μεταπτυχιακό, να πάρω μία εξειδίκευση. Έχω πολλές προσδοκίες ακόμα. Γιατί να μη δω και την προοπτική μίας ακαδημαϊκής καριέρας», λέει.
Το μήνυμα που θέλει να περάσει προς όλους είναι ότι «πάντα υπάρχει τρόπος, ακόμα και γι’ αυτούς που είναι έγκλειστοι. Πρέπει να προσπαθούμε και να μην εγκαταλείπουμε. Όταν είμαστε ελεύθεροι πολίτες, δυστυχώς, δίνουμε άλλες προτεραιότητες και προσπερνούμε τα σημαντικά».
Το Ρέθυμνο
Η Σάμαρ, ήρθε από τη Γεωργία στην Ελλάδα πριν από 10 χρόνια. Στις φυλακές βρίσκεται εδώ και 2,5 χρόνια, εκτίοντας ποινή κάθειρξης επτά χρόνων. Σήμερα, στα 27 της χρόνια, αποφάσισε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να σπουδάσει. Για το λόγο αυτό γράφτηκε στο τμήμα Κοινωνιολογίας στο Ρέθυμνο.
«Εγώ δεν έδωσα εξετάσεις, είναι άλλη η διαδικασία. Κατέθεσα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κατάφερα να εγγραφώ στη σχολή, που ήθελα», λέει.
Τα ελληνικά της είναι σε εξαιρετικό επίπεδο. Εξηγεί: «Το 2007 πήρα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την επάρκεια γλώσσας, ενώ είχα πάρει το απολυτήριο λυκείου από τη Γεωργία, πριν έρθω στην Ελλάδα».
Στην Ελλάδα η Σάμαρ, εργαζόταν ως μπέιμπι σίτερ. «Θα ήθελα να προσφέρω στους ανθρώπους με όποιον τρόπο μπορώ, γι’ αυτό και επέλεξα να σπουδάσω Κοινωνιολογία», λέει και προσθέτει: «Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω νηπιαγωγός. Περνώντας από εδώ έγινε μία ανατροπή σε πολλά πράγματα της ζωής μου. Άλλαξαν πολλά και είδα με διαφορετικό μάτι τον κόσμο».
«Αν θέλει κάτι κάποιος πολύ, μπορεί να το πετύχει, όσες δυσκολίες κι αν έρθουν. Εμένα αυτό μου έμαθε η ως τώρα ζωή μου», τονίζει.
Μαθήματα μέσω... φυλακής
Τα δύο κορίτσια περιμένουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής τους στις σχολές, που πέρασαν. Τα μαθήματα θα τα παρακολουθούν μέσα από τις φυλακές με το υλικό που θα τους στέλνουν τα πανεπιστήμια, αλλά και μέσω διαδικτύου. Οι εξετάσεις θα δίνονται κατά πάσα πιθανότητα εντός του σωφρονιστικού καταστήματος, αλλά όλα αυτά θα συμφωνηθούν μεταξύ της διεύθυνσης των φυλακών και των πανεπιστημιακών τμημάτων.
Ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, (Ειδική Γραμματεία Σώματος Επιθεώρησης και Ελέγχου Καταστημάτων Κράτησης), Μαρίνος Σκανδάμης, συγχαίρει τις δύο κοπέλες: «Συγχαρητήρια για τη σκληρή προσπάθεια που κατέβαλαν σε ένα ιδιαίτερα σκληρό περιβάλλον. Είναι διπλά άξιες γι’ αυτό που πέτυχαν. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε το υπουργείο Δικαιοσύνης επιχειρήσαμε και δώσαμε μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη, όσο το δυνατόν, περισσότερων εκπαιδευτικών, μορφωτικών και πολιτιστικών θεσμών».
Τονίζει δε ότι «αυτή τη στιγμή, στα ελληνικά καταστήματα κράτησης, λειτουργούν περισσότερα από 40 προγράμματα, όπως ομάδες ενισχυτικής διδασκαλίας, θεατρικές ομάδες, εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών, εργαστήρια εκμάθησης και πιστοποίησης της ελληνικής γλώσσας, εργαστήρια χειροτεχνίας κ.α.».
Ανακοινώνει ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσουν πιλοτικά και Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, σε περίπου πέντε σωφρονιστικά καταστήματα.
«Να τονιστεί ότι η εκπαίδευση απασχολεί δημιουργικά τον κρατούμενο, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις κοινωνικής επανένταξης, ήδη μέσα από τον σωφρονιστικό χώρο, και παρέχει τα εφόδια στον κρατούμενο, για να πατήσει στα πόδια του, βγαίνοντας από το κατάστημα», καταλήγει ο κ. Σκανδάμης.
goodnet
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Έκτακτη εισφορά από 4 ευρώ ανά τ.μ. και στην πρώτη κατοικία
Από μερικές δεκάδες ευρώ έως και 2.000-3.000 ευρώ, ανάλογα με την έκταση της δομημένης ακίνητης περιουσίας των φορολογούμενων και την αντικειμενική αξία της περιοχής που βρίσκονται τα ακίνητα, θα κυμανθεί ο λογαριασμός της έκτακτης εισφοράς που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.
Παρότι η συγκεκριμένη κλίμακα υπολογισμού της έκτακτης εισφοράς δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί - αυτό θα γίνει ως την ερχόμενη Τρίτη, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος - οι ιδιοκτήτες σε πολύ φθηνές περιοχές θα επιβαρυνθούν με έκτακτη εισφορά μισό ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ενώ οι ιδιοκτήτες στις πολύ ακριβές περιοχές θα πληρώσουν 10 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Αυτό σημαίνει ότι, για ένα ακίνητο 60 τ.μ. σε κάποιο χωριό της Ελλάδος με αντικειμενική τιμή έως 500 ευρώ, η έκτακτη εισφορά θα ανέλθει σε 30 ευρώ, ενώ, αν το ακίνητο αυτό έχει έκταση 100 τ.μ., θα καταβληθεί εισφορά 50 ευρώ.
Στις ακριβές περιοχές, όπου η έκτακτη εισφορά θα είναι 10 ευρώ το τ.μ., ο λογαριασμός θα φθάσει τα 1.500 ευρώ για ένα ακίνητο 150 τ.μ. και 2.000 ευρώ για ακίνητο 200 τ.μ..
Στην προκειμένη περίπτωση, πρόκειται για περιοχές όπως η Εκάλη, η Κηφισιά, η Φιλοθέη και γενικά όλα τα ακριβά προάστια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και κάποιων άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας.
Σε περιοχές που θεωρούνται μεσαίου κόστους, σε ό,τι αφορά στην τιμή ζώνης, ο υπολογισμός της έκτακτης εισφοράς θα γίνει κατά μέσο όρο με 4-5 ευρώ το τ.μ.. Αυτό σημαίνει ότι, για ένα ακίνητο 100 τ.μ. σε μια τέτοια περιοχή, η έκτακτη εισφορά θα ανέλθει σε 500 ευρώ.
Στο Υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείουν η έκτακτη εισφορά για το 2011 να καταβληθεί έως και σε δύο δόσεις μέχρι τον Φεβρουάριο, ενώ σε έως έξι δόσεις θα καταβληθεί η έκτακτη εισφορά για το 2012.
Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι τι θα γίνει με το γεγονός ότι οι λογαριασμοί της Δ.Ε.Η. στα ενοικιαζόμενα ακίνητα αποστέλλονται στους ενοικιαστές. Στην περίπτωση αυτή, οι τελευταίοι θα πρέπει να καταβάλουν την εισφορά και στη συνέχεια να εισπράξουν από τους ιδιοκτήτες το ποσό που κατέβαλαν.
zougla
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

'Μυστικός' γάμος για την Γεωργιάννα Νταλάρα!

Στη διάρκεια των διακοπών τους έγινε το μυστήριο και ήταν έκπληξη για όλους!
'Μυστικός' γάμος για την Γεωργιάννα Νταλάρα!
Η Γεωργιάννα Νταλάρα και ο Μίλτος Σωτηριάδης γνωρίστηκαν στο χώρο της δουλειάς και λίγο καιρό μετά την γνωριμία τους αποφάσισαν να συζήσουν.
 Πριν από περίπου 1 μήνα ενώθηκαν μυστικά με τα δεσμά του γάμου κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών στην Πάρο.
 “Ήταν ένας νεανικός, απλός και ανάλαφρος γάμος, με λιγοστές προετοιμασίες που έγιναν από τα δύο παιδιά όσο πιο απλά και αθόρυβα γίνεται, ώστε να παραμείνει έκπληξη.
 Το ζευγάρι παντρεύτηκε παρουσία των λιγοστών δικών τους ανθρώπων που είχαν άγνοια για την πρόθεσή τους παρά το γεγονός πως ήταν μαζί τους στις διακοπές.
 Οι δυο τους είναι πολύ ερωτευμένοι και γι' αυτό αποφάσισαν να παντρευτούν αθόρυβα, χωρίς επισημότητες και μεγάλες κινητοποιήσεις που συνειδητά θέλησαν να αποφύγουν” αποκάλυψε στην εφημερίδα “People” φίλος του ζευγαριού.
 Η έκπληξη αυτή συγκίνησε ιδιαίτερα το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του αγαπημένου και ευτυχισμένου ζευγαριού!
 Οι νεόνυμφοι σκοπεύουν να μετακομίσουν σύντομα στην αγγλική πρωτεύουσα, καθώς θα συνεχίσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές πάνω στην υποκριτική και τη σκηνοθεσία στη Βασιλική Ακαδημία Θεάτρου.
 
TLife
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,