Μισές προκαταβολές στις επιδοτήσεις
Τα μισά χρήματα από αυτά που περιμένουν και τα οποία εισέπρατταν τέτοια εποχή τα τελευταία δύο χρόνια θα εισπράξουν φέτος οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι όλης της Κρήτης. Η απίστευτη αυτή εξέλιξη έρχεται μέσα στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης, που βρίσκει αποδυναμωμένη την ύπαιθρο και την αγροτική παραγωγή κατεστραμμένη από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να επιδιώξει την ενίσχυση των δικαιούχων επιδότησης μέσα σε αυτή την αρνητική συγκυρία, δέχεται αμαχητί αυτή την απαράδεκτη περικοπή και ετοιμάζεται να πληρώσει τα μισά μόνο χρήματα σαν "προκαταβολή" στους δικαιούχους!
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε χθες, η Κομισιόν, αντί να βοηθήσει φέτος τους αγροτοκτηνοτρόφους των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πισωγυρίζει στον κανονισμό του 2009. Αναγνωρίζει, δηλαδή, ότι «υπάρχει οικονομική κρίση και όξυνση των προβλημάτων επιβίωσης», αλλά εντούτοις... ξαναγυρίζει στο καθεστώς των προκαταβολών έως 50% στους γεωργούς και 80% στους παραγωγούς του βόειου κρέατος, παίρνοντας πίσω το δικαίωμα πληρωμών του συνόλου των επιδοτήσεων από τις 16 Οκτωβρίου σε κάθε χώρα που είχε ενεργοποιήσει το σύνολο των αιτήσεων για τους παραγωγούς της.

Τεράστια ποσά

Το πακέτο των αγροτικών επιδοτήσεων ανέρχεται σε 2,80 δισεκατομμύρια ευρώ σε πανελλαδικό επίπεδο και από αυτά γύρω στα 200 εκατομμύρια ευρώ - 110 εκατομμύρια ευρώ μόνο από την Ένωση Ηρακλείου - θα "έπεφταν" στην Κρήτη ως μάννα εξ ουρανού για την ανακούφιση των αγροτοκτηνοτρόφων και γενικότερα της αγοράς, που κυριολεκτικά στενάζει κάτω από την οικονομική κρίση. Τώρα όμως θα έρθουν τα μισά από αυτά και για τα υπόλοιπα ουδείς μπορεί να εξασφαλίσει στους δικαιούχους αν και πότε θα τα πάρουν, μέσα από τη γενικότερη κατάσταση της "σφιχτής" πολιτικής που ακολουθεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πιο αναλυτικά, η Κομισιόν εξέδωσε τον εν λόγω κανονισμό, ο οποίος έχει ως εξής:
«Άρθρο 1: Τα κράτη-μέλη επιτρέπεται να καταβάλλουν, από τις 16 Οκτωβρίου 2011, προκαταβολές στους γεωργούς μέχρι ποσοστού 50% των άμεσων ενισχύσεων που απαριθμούνται στο παράρτημα I του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 73/2009 για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν το 2011, υπό την προϋπόθεση ότι έχει ολοκληρωθεί η εξακρίβωση των όρων επιλεξιμότητας δυνάμει του άρθρου 20 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 73/2009.

Όσον αφορά τις ενισχύσεις για το βόειο κρέας που προβλέπονται στον τίτλο IV κεφάλαιο 1 τμήμα 11 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 73/2009, επιτρέπεται στα κράτη-μέλη να αυξήσουν το ποσό που αναφέρεται στο πρώτο εδάφιο έως το 80% της ενίσχυσης.
Άρθρο 2: Ο παρών κανονισμός αρχίζει να ισχύει την τρίτη ημέρα από τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο παρών κανονισμός είναι δεσμευτικός ως προς όλα τα μέρη του και ισχύει άμεσα σε κάθε κράτος μέλος».

Ειρωνική αναφορά

Το παράδοξο της απόφασης είναι, μάλιστα, ότι στο εισηγητικό σημείωμα του κανονισμού, που δημοσιεύεται χωρίς το παραμικρό σχόλιο στην ιστοσελίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ (!), γίνεται αναφορά στις κακές οικονομικές συγκυρίες των γεωργών και των κτηνοτρόφων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σαν να πρόκειται για βελτίωση και όχι για πισωγύρισμα του κανονισμού των Βρυξελλών...

Να υπενθυμίζουμε ότι στα μέσα της δεκαετίας του 2000, όταν ήταν ακόμα η Ν.Δ. στην κυβέρνηση, είχε δοθεί από τις Βρυξέλλες το πράσινο φως για καταβολή του 50% των χρημάτων της ενιαίας ενίσχυσης μέσα από την ταμειακή διευκόλυνση του κράτους.
Ακολούθησε η δυνατότητα καταβολής του 50% αμέσως από τις κοινοτικές ενισχύσεις χωρίς τα δάνεια των τραπεζών και μετά το 2009 το ποσοστό απελευθερώθηκε μέχρι και το σύνολο των πληρωμών από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η σημερινή απόφαση, λοιπόν, έρχεται να επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς, παρά το γεγονός ότι η οικονομική θέση των παραγωγών από το 2009 μέχρι σήμερα έχει δυσκολέψει σε βαθμό που να θυμίζει, όπως λέμε, "τη νύχτα με τη μέρα"...

ΟΡΓΗ ΓΑΒΑΛΑ

«Τον κακό τους τον καιρό»... Με τα λόγια αυτά απάντησε εμβρόντητος όταν του διαβάσαμε την ανακοίνωση της Κομισιόν ο πρόεδρος της ΚΣΟΣ και της ΕΑΣ Ηρακλείου Μανόλης Γαβαλάς. «Στις 16 Οκτωβρίου εμείς ξέρουμε ότι μπορούμε να πάρουμε όλα τα λεφτά. Πού το βρήκανε το ποσοστό του 50%; Αλλάξανε πάλι; Αυτό ίσχυε πιο παλιά. Τα τελευταία δύο χρόνια, αρκεί να έχουμε τα χαρτιά μας έτοιμα, μπορούσαμε να πληρωθούμε μέσω ΟΣΔΕ το σύνολο των επιδοτήσεών μας. Είναι μια απαράδεκτη απόφαση.

Αντί, λοιπόν να βελτιώνουν τα συστήματά τους, βλέποντας ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει φέτος χειρότερα προβλήματα επιβίωσης, κάνουν ένα τόσο μεγάλο πισωγύρισμα»... Ο συνεταιριστής περιμένει από σήμερα την επίσημη αντίδραση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και φυσικά της κυβέρνησης, ενώ θεωρεί ως δεδομένη από τώρα την αντίδραση των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Κρήτης, που βιώνουν καταστάσεις εξαθλίωσης. Και η δική τους οικονομική κρίση επηρεάζει άμεσα και τη βιωσιμότητα της τοπικής αγοράς, που άλλα χρόνια "ζωντάνευε" όταν έφταναν στις τσέπες του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου τα ποσά των επιδοτήσεων.neakriti.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Τσιγγάνοι τραυμάτισαν αστυνομικό
Συμπλοκή  αστυνομικών με 30 Ρομά με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού, σημειώθηκε χθες το βράδυ στο Ηράκλειο.
Συγκεκριμένα χθες, 4 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, μετά και από  σχετική καταγγελία, πήγαν να ερευνήσουν, το ενδεχόμενο απόπειρας κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος . 
Μόλις έφθασαν στο συγκεκριμένο χώρο και ειδικότερα στη γέφυρα Εθνικής Οδού Σενετάκη, κοντά σε καταυλισμό Ρομά, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες από 30 άτομα, τα οποία  βρισκόταν πάνω στην γέφυρα και παρείχαν προστασία σε δυο αγνώστους  δράστες επίσης ΡΟΜΑ οι οποίοι προσπαθούσαν να κλέψουν ρεύμα,  με αποτέλεσμα τον  ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού.
Την προανάκριση για το συγκεκριμένο περιστατικό διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Πήρε άδεια από τη φυλακή ... για να ληστέψει!

Δεν επέστρεψε στις φυλακές Ν.Αλικαρνασσού μετά τη λήξη της άδειας
Δεν επέστεψε στη φυλακή της Αλικαρνασσού μετά τη λήψη της άδειας που πήρε και διέπραξε σειρά ληστειών σε περιοχές της Βοιωτίας, της Εύβοιας και της Αττικής.
Πρόκειται για έναν νεαρό από την Αλβανία ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης στο σωφρονιστικό κατάστημα του Ηρακλείου και πριν από λίγο καιρό είχε ζητήσει και πήρε την άδεια που προβλέπει ο νόμος.
Συνεργός του είναι ένας νεαρός συμπατριώτης του, ο οποίος επίσης δεν είχε επιστρέψει στη φυλακή των Γρεβενών όπου κρατούνταν μετά τη λήξη της άδειας του. Οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί που διαφεύγουν της σύλληψης κατηγορούνται από την αστυνομία για 14 υποθέσεις ένοπλων ληστειών και τρεις περιπτώσεις κλοπών οχημάτων.
Οι δύο νεαροί από την Αλβανία σύμφωνα με την αστυνομία έχοντας συστήσει εγκληματική ομάδα μαζί με άλλους ομοεθνείς τους η ταυτότητα των οποίων δεν έχει γίνει γνωστή, διέπραξαν από το Φεβρουάριο του 2010 μέχρι και το Σεπτέμβριο του ίδιου μήνα τις παρακάτω ληστείες:
Τρεις ληστείες σε εστιατόρια – μπαρ στη νέα εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, τρεις ένοπλες ληστείες σε πρατήριο υγρών καυσίμων επίσης στη νέα εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, τρεις ληστείες σε σούπερ μάρκετ στην Αλίαρτο και στη Θήβα, μία απόπειρα ληστείας σε σούπερ μάρκετ στη Λιβαδειά, μία ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στην Αλίαρτο Βιωτίας, δύο ένοπλες ληστείες σε βάρος δύο ατόμων στη Γλυφάδα και στα Μέγαρα. Ακόμη, μια ένοπλη ληστεία σε κατάστημα στην περιοχή της Δροσιάς στην Εύβοια και τρεις κλοπές μηχανών από τη Δροσιά Ευβοίας, τις Ερυθρές Αττικής και στις Θεσπίες Βιωτίας.
Σημειώνεται τέλος ότι από το σωφρονιστικό κατάστημα της Αλικαρνασσού τρεις ακόμη Αλβανοί αναζητούνται από τις Αρχές, καθώς δεν επέστρεψαν στη φυλακή με την ολοκλήρωση της άδειας που έλαβαν.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Κλειστές δύο μέρες οι εφορίες της χώρας

Από τη Δευτέρα
Μετά από συνεδρίαση της Εκτελεστικής της ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ και ύστερα από τις πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους στον κλάδο, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η απεργία που είχε ανασταλεί.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινάνε από τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με την εισήγηση που διατυπώνεται, θα πραγματοποιηθεί σαρανταοκτάωρη απεργία για την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη 12-13/9/2011.
Υπάρχουν προτάσεις, οι κινητοποιήσεις να συνεχιστούν με επαναλαμβανόμενες απεργίες ή απεργία διαρκείας. Οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομικών αντιδρούν στην υπαναχώρηση και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης στο θέμα της διατήρησης της «προσωπικής διαφοράς» στις αποδοχές τους.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κίνα: Πολύνεκρο ναυάγιο με θύματα μαθητές
Έντεκα άνθρωποι, ανάμεσά τους εννέα μαθητές, έχασαν τη ζωή τους στην Κίνα σε ναυάγιο του πορθμείου στο οποίο επέβαιναν και το οποίο ταξίδευε στον ποταμό Φούγι στην επαρχία Χιουνάν, στα νότια της Κίνας, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.
Ακόμη, τρία άτομα αγνοούνται, ενώ δεκαέξι έχουν τραυματιστεί. Το ναυάγιο σημειώθηκε την Παρασκευή το απόγευμα, την ώρα που αρκετοί μαθητές επέστρεφαν στις κατοικίες τους για το τριήμερο, καθώς η Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου είναι αργία.
Το πορθμείο ανατράπηκε και βυθίστηκε αφού έπεσε πάνω στα σιδερένια καλώδια που χρησιμοποιούν οι βυθοκόροι.
Οι δύο ιδιοκτήτες του πλοίου, το οποίο είχε ναυλωθεί από τοπικό σχολείο για την μεταφορά των μαθητών, συνελήφθησαν, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.
skai
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ληστεία από αστυνομικούς «μαϊμού»
Χτύπησαν και πάλι σήμερα νωρίς το πρωί οι ληστές που είναι μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς.
Το νέο περιστατικό έγινε στο Περιστέρι. Τέσσερα άτομα που φορούσαν αστυνομική στολή και επέβαιναν σε μοτοσικλέτες σταμάτησαν για έλεγχο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένας άντρας, από τον οποίο αφαίρεσαν προσωπικά του αντικείμενα.
skai
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Μεγάλος πρωταγωνιστής ζητά βοήθεια από αιμοδότες για την σοβαρή εγχείρηση που θα κάνει τη Δευτέρα
Μεγάλος πρωταγωνιστής της ελληνικής τηλεόρασης και του θεάτρου αλλά και ένας από τους πιο γοητευτικούς άνδρες της εγχώριας showbiz κάνει έκκληση μέσα από το facebook να τον βοηθήσουν όσοι μπορούν και να δώσουν αίμα για τη σοβαρή εγχείρηση που πρόκειται να κάνει τη Δευτέρα. Ο λόγος για τον Νίκο Δαδινόπουλο, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και πρέπει άμεσα να περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Όμως, χρειάζεται έξι φιάλες αίμα, όπως λέει μέσα από το facebook και έτσι χρειάστηκε να ζητήσει τη βοήθεια των φίλων του. «Δυστυχώς βρίσκομαι στη θέση να κάνω μία σοβαρή εγχείρηση αυτή τη Δευτέρα. Θα ήθελα να ζητήσω από όποιον είναι αιμοδότης ή έχει τη διάθεση να με βοηθήσει να δώσει λίγο αίμα σήμερα. Θα χρειαστούν έξι φιάλες στο όνομα Δαδινόπουλος Νίκος για την Β… Αθηνών» αναφέρει μέσα από το facebook ο ηθοποιός. Εμείς να του ευχηθούμε τα καλύτερα και να ξεπεράσει σύντομα το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.
gossiptv
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Πουλούσε σκουληκιασμένα κρέατα και ληγμένες σοκολάτες!
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ελεγκτές της Περιφέρειας, όταν πραγματοποίησαν έλεγχο πριν λίγες μέρες σε μίνι μάρκετ-κρεοπωλείο παραλιακού δήμου του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Το κατάστημα πουλούσε ληγμένα προϊόντα και μάλιστα σε παιδιά, ενώ τα κρέατα είχαν σκουληκιάσει, σύμφωνα με το thebest.gr.
Μεγάλο μέρος των προϊόντων που πωλούνταν στο μίνι μάρκετ και μάλιστα σε τουριστική περίοδο ήταν ληγμένα, ενώ βρέθηκαν σοκολάτες που είχαν λήξει από τον Νοέμβριο του 2010!
Στο διπλανό κρεοπωλείο που είχε τον ίδιο ιδιοκτήτη η εικόνα ήταν ακόμη χειρότερη και αποκρουστική. Στο ψυγείο βρέθηκαν χαλασμένα κοτόπουλα, μαυρισμένα μπούτια μοσχαριού, πρασινισμένο από την πολυκαιρία κατσικάκι, χαλασμένα αυγά και συκωταριά με ζωύφια.
Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας επέβαλαν το προβλεπόμενα από τον νόμο πρόστιμα, αλλά δεν ήταν παρών κλιμάκιο του ΕΦΕΤ, ώστε τα ακατάλληλα προϊόντα να καταστραφούν και να υπάρχουν βαρύτερες κυρώσεις.
Το κατάστημα συνεχίζει να λειτουργεί.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,