Προφυλακιστέος ο 24χρονος για τη δολοφονία Ρουσάκη
Προφυλακίστηκε τελικά ο 24χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του Γιάννη Ρουσάκη στο μακελειό της παραλιακής του Ηρακλείου.
Ο νεαρός που θα οδηγηθεί στη φυλακή της Νεάπολης, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ισχυρίστηκε οτι είναι αθώος ενώ οι συνήγοροι του , παρέδωσαν τα ρούχα που φορούσε ο 24χρονος εκείνη τη βραδιά προκειμένου να γίνει εξέταση DNA. Επίσης  ζητούν και κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τους 4 νεαρούς που υποστήριξαν ότι εκείνος μαχαίρωσε τον Ρουσάκη.
Νέα δεδομένα στην όλη υπόθεση πάντως, δημιουργεί η εξέλιξη των ερευνών καθώς ο ιατροδικαστής κατέληξε στο ότι οι δύο μαχαιριές στον Ρουσάκη έγιναν από το ίδιο μαχαίρι.
Υπενθυμίζεται ότι ο 22χρονος που επίσης φέρεται να είχε μαχαίρι και είχε επιτεθεί στον Ρουσάκη, δεν έχει ακόμη συλληφθεί.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Πλαστά δελτία ΚΤΕΟ στο Ρέθυμνο
Πλαστά δελτία ελέγχου αυτοκινήτων απο ΚΤΕΟ κατηγορούνται πως είχαν εκδόσει δύο Ρεθυμνιώτες 51 και 55 ετών.
Πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα οι οποίοι διατηρούσαν γραφείο διεκπεραίωσης των διαδικασιών που απαιτούνται για τον τεχνικό έλεγχο νόμιμης κυκλοφορίας οχημάτων.
Σύμφωνα με την προανάκριση που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, οι κατηγορούμενοι παρέλαβαν τα έτη 2007 και 2008 πέντε (5) οχήματα ιδιοκτησίας ισάριθμων Ρεθυμνιωτών ηλικίας 35, 56, 48, 46, και 39 ετών, με την υποχρέωση διεκπεραίωσης του απαραίτητου τεχνικού ελέγχου και την έκδοση των σχετικών ελέγχων καταλληλότητας τεχνικού ελέγχου ΚΤΕΟ έναντι αμοιβής.
Στην συνέχεια και κατά την διαδικασία επανελέγχου καταλληλότητας των οχημάτων τους από αρμόδια ΚΤΕΟ Νομαρχιών Ρεθύμνου και Αττικής διαπιστώθηκε ότι τα κατεχόμενα δελτία καταλληλότητας τεχνικών ελέγχων ήταν πλαστά, με παραποιημένα στοιχεία, σφραγίδες, αριθμούς δελτίων, και υπογραφές ελεγκτών.
Τα πλαστά πιστοποιητικά κατασχέθηκαν, αλλά οι κατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης της αυτόφωρης διαδικασίας.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Διαψεύδουν οι "Κυλινδρόμυλοι Κρήτης" ότι χρωστούν στο Δημόσιο

Ανακοίνωση της εταιρίας με την οποία διαψεύδεται, κατηγορηματικά, ότι περιλαμβάνεται στον κατάλογο οφειλετών του Δημοσίου που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργέιο Οικονομικών.

Στην ανακοίνωση- διάψευση αναφέρεται:

"Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η εταιρία ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. συμπεριλήφθηκε σε κατάλογο οφειλετών του Δημοσίου, ο οποίος δημοσιεύθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών. Ειδικότερα, η εταιρία μας φέρεται να έχει ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο.

H ανωτέρω δημοσιοποίηση, που έλαβε χώρα δια του Υπουργείου Οικονομικών, στηρίζεται σε εσφαλμένα στοιχεία, είναι δε βαθύτατα προσβλητική και συκοφαντική. Η εταιρία μας ουδεμία ληξιπρόθεσμη οφειλή έχει προς το Δημόσιο. Λυπούμεθα που σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη εποχή, το Κράτος με περισσή βιασύνη δυσφημεί μία συνεπή επιχείρηση με 80ετή συνεισφορά στην Ελληνική οικονομία, χωρίς την παραμικρή επιμέλεια διασταύρωσης των στοιχείων που δημοσιοποιεί και επιφυλασσόμαστε παντός δικαιώματός μας".

cretalive

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Η Google "σκανάρει" το Ηράκλειο!

Στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά το αυτοκίνητο της Google
Στο Ηράκλειο βρίσκεται αυτές τις ημέρες το αυτοκίνητο της Google, που το τελευταίο διάστημα "σκανάρει" τους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων, συγκεντρώνοντας φωτογραφικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί από το πρόγραμμα streetviewτο οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του ίντερνετ να βλέπουν δρόμους με πολύ κοντινές φωτογραφικές λήψεις.
Οι φωτογραφίες εξασφαλίζουν οπτικό πεδίο 360 μοιρών και δίνουν την αίσθηση στον χρήστη ότι είναι «μέσα» στον δρόμο.

Το πρόγραμμα streetview της Google είχε ξεκινήσει από την Αμερική το 2007 και σταδιακά επεκτάθηκε και στην Ευρώπη. Ήδη μεγάλες πόλεις σε 15 ευρωπαϊκές χώρες (Αγγλία,Γαλλία, Δανία κ.λπ.) έχουν φωτογραφηθεί. Στην Ελλάδα η φωτογράφιση ξεκίνησε το 2010 από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα Τρίκαλα, ωστόσο αυτή τη στιγμή η υπηρεσία streetview δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στο ίντερνετ για τους ελληνικούς χάρτες.

undefined
Το αυτοκίνητο της Google εντόπισε ο φακός του Cretalive στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά, στη συμβολή των οδών Μνησικλή και Ματθαιάκη. Όπως βλέπετε στη φωτογραφία πρόκειται για ένα μικρό ΙΧ. Έχει λογότυπα της Google και με μία μεγάλη κάμερα που εκτείνεται σε ύψος 1,5 μ. πάνω από την οροφή του.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου οι αποζημιώσεις για τον ecoli!
Ευχάριστα τα νέα για τους αγρότες, η παραγωγή των οποίων επλήγη από τον ντόρο που προκλήθηκε, προ μηνών, με αφορμή τις καταστροφές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες από τον ιό ecoli.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, σε επικοινωνία που είχαν με ανώτερα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ ο περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης και η αντιπεριφερειάρχης Θ. Βρέντζου, πήραν τη διαβεβαίωση ότι μέχρι τις 15 Οκτωβρίου οι δικαιούχοι αγρότες θα έχουν αποζημιωθεί!
Αυτό που απομένει τώρα είναι να ρυθμιστούν όλες οι τυχόν εκκρεμότητες από τις κατά τόπους διευθύνσεις αγροτικής ανάπτυξης ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι δικαιούχοι.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Χανιά: Πατέρας και γιος μαζί στο… ΤΕΙ 
«Δίνοντας Πανελλήνιες Εξετάσεις μαζί με τον γιο μου, είχαμε μια κρυφή ελπίδα ότι θα τα καταφέρουμε. Τώρα που πετύχαμε τον στόχο της εισαγωγής μπαίνει ο επόμενος- αυτός του πτυχίου», λέει  ο 50χρονος πατέρας οκτώ παιδιών, κ. Μανώλης Νταουντάκης,  υπάλληλος του Δήμου Χανίων.
Μαζί με τον γιο του, Γιάννη, ολοκλήρωσαν φέτος το Εσπερινό Λύκειο Χανίων, έδωσαν εξετάσεις και ο μεν πατέρας θα σπουδάζει πλέον Ηλεκτρολογία στο ΤΕΙ Ηρακλείου και ο γιος Ηλεκτρονική στο ΤΕΙ Λαμίας.
«Είχα τελειώσει μια μέση ιδιωτική σχολή εδώ στα Χανιά στο παρελθόν και ήθελα να συνεχίσω να τελειώσω το Λύκειο και γιατί όχι και να σπουδάσω. Όταν ο γιος μου ο Γιάννης απορρίφθηκε από απουσίες στη Β’ Λυκείου του είπα: 'Θα  ξαναγραφτείς στο σχολείο αλλά αυτή τη φορά θα έρθω και εγώ μαζί'. Γραφτήκαμε λοιπόν και οι δύο στην ίδια τάξη», μας διηγείται ο κ. Μανώλης.
Το Εσπερινό συνδυάστηκε με την εργασία, που πολλές φορές ακολουθούσε το μάθημα καθώς ο πατέρας δουλεύει στο Τμήμα Καθαριότητας, ο δε γιος σερβιτόρος σε καφετέρια στο παλιό λιμάνι. «Ηταν φορές που τελείωνε το μάθημα και έπρεπε να πάμε για δουλειά. Αλλά όλα αυτά τα αντιμετωπίζαμε γιατί είχαμε άριστη σχέση με τους καθηγητές και με τους άλλους μαθητές καθώς ο ένας παρότρυνε τον άλλο και μου άρεσαν και τα περισσότερα μαθήματα. Προσωπικά ξανάνιωσα, πέρασα μια δεύτερη εφηβεία και η διαδικασία των Πανελληνίων μου έκανε καλό, αν και τώρα βλέπω ότι, αν είχα διαβάσει λίγο περισσότερο ίσως να περνούσα σε ακόμα καλύτερη Σχολή», λέει ο κ. Μανώλης, που θα ζήσει πλέον και την εμπειρία του φοιτητή.
«Στην αρχή το να έχω  συμμαθητή τον πατέρα μου  δεν ήταν και ό,τι καλύτερο, το είδα αρνητικά. Αλλά το ξεπέρασα γρήγορα, γιατί πάνω από όλα είμαστε φίλοι. Βοηθιόμαστε στα μαθήματα, μερικές φορές που δεν ήξερε αυτός το μάθημα... το έλεγα εγώ αντί για  αυτόν (γέλια)», λέει ο Γιάννης Νταουντάκης, που πλέον θα διερευνήσει τη δυνατότητα να πάρει μετεγγραφή για το αντίστοιχο Τμήμα Ηλεκτρονικής στο ΤΕΙ Χανιών, προκειμένου να μειωθούν λίγο τα έξοδα της πολύτεκνης οικογένειας.
Από την άλλη, ο πατέρας του περιμένει πώς και πώς την ώρα που θα μπει στα εργαστήρια του ΤΕΙ και το μοναδικό θέμα που τον προβληματίζει είναι τα ωράρια και η απόσταση ως το Ηράκλειο καθώς δεν μπορεί να αφήσει τη δουλειά του.
Πέρα από τα συγχαρητήρια η αναγγελία της επιτυχίας πατέρα και γιου προκάλεσε πολλά σχόλια ανάμεσα σε φίλους και συγγενείς. «Πολλοί συγκινήθηκαν, άλλοι δεν τον περίμεναν πως θα τα καταφέρναμε και άλλοι το έριξαν στην πλάκα για το ποιος... έγραψε καλύτερους βαθμούς», αναφέρει ο Γιάννης, που εκτιμά ότι, όταν υπάρχει θέληση «όλα είναι δυνατά».
Όσο για τον πατέρα του η συμβουλή του απέναντι σε ανθρώπους που δεν έχουν τελειώσει το Λύκειο και δεν έχουν νιώσει τη χαρά των σπουδών είναι ξεκάθαρη. «Να ξεκινήσουν αμέσως μαθήματα και να δώσουν και Πανελλήνιες. Να μην το σκεφτούν δεύτερη φορά και σίγουρα να μην κάνουν πίσω στην πρώτη δυσκολία γιατί... θα ακολουθήσουν και άλλες», υπογραμμίζει ο Μανώλης Νταουντάκης.
Ήδη η μεγάλη του κόρη είναι απόφοιτος Γυμναστικής Ακαδημίας, μια άλλη σπουδάζει στο Ναύπλιο και έχει τα υπόλοιπα παιδιά στο σχολείο.
Χανιώτικα Νέα
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Μπράβοι έδειραν ράμπο του ΣΔΟΕ

Ολοένα και αυξάνονται οι επιθέσεις ενάντια στους ράμπο του ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιούν σε επιχειρήσεις όλης της χώρας.
Αποκορύφωμα στα όσα συμβαίνουν εδώ και αρκετό καιρό είναι ο σοβαρός τραυματισμός ελεγκτή ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Δημοκρατία", το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στην περιοχή των Εξαρχείων, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που πραγματοποιούσε έλεγχο σε καταστήματα των Εξαρχείων, δέχθηκε επίθεση από μπράβους της νύχτας, που φορούσαν μάλιστα κουκούλα, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε μπαρ
Οι τρεις ράμπο του ΣΔΟΕ δέχθηκαν ξαφνική επίθεση και κατέληξαν στο νοσοκομείο, όπου ένας από αυτούς παρέμεινε για νοσηλεία με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα καθώς φέρει χτυπήματα στο θώρακα και του πνεύμονες.
Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού που συνέβη το περιστατικό κρύβεται για να αποφύγει τη σύλληψη, καθώς αυτεπάγγελτα κινήθηκε αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του.
Μάλιστα, κλιμάκιο που πήγε το επόμενο βράδυ για έλεγχο στην ίδια περιοχή επίσης προπηλακίστηκε από ιδιοκτήτες καταστημάτων και πελάτες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το τελευταίο χρονικό διάστημα τα στελέχη του ΣΔΟΕ πυκνώνουν τέτοιου είδους περιστατικά σε όλη τη χώρα, αλλά με ιδιαίτερη ένταση στις ταβέρνες της Ανατολικής Αττικής.
Η ηγεσία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος μελετά τη λήψη πρακτικώς εφαρμόσιμων μέτρων για την προστασία των μελών της ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί και η συστηματική συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.
news247
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Έκρηξη σούπερ-νόβα ορατή από τη Γη

Οι ερασιτέχνες παρατηρητές του ουρανού στο βόρειο ημισφαίριο (όπου και η Ελλάδα) μπορούν να στρέψουν τα όργανά τους, αν ο νυχτερινός ουρανός είναι καθαρός, στην κατεύθυνση της Μεγάλης Άρκτου, πάνω αριστερά από τα τελευταία δύο άστρα της, από τις 9 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, οπότε το φαινόμενο (σε μπλε-άσπρη απόχρωση) θα γίνει πιο ορατό. Για πολλούς ανθρώπους θα είναι πιθανότατα η μοναδική ευκαιρία στη ζωή τους να δουν με γυμνά μάτια μια έκρηξη σούπερ-νόβα, καθώς η επόμενη μπορεί να συμβεί σε 100 χρόνια.
Η έκρηξη, που πρωτοεντοπίστηκε στο γαλαξία του «Τροχού», στις 24 Αυγούστου, από τον αστρονόμο του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ Πίτερ Νιούτζεντ, γίνεται συνεχώς πιο λαμπερή κάθε λεπτό που περνάει. Είναι η πιο ορατή στους ουρανούς μετά το 1954, ενώ πρόκειται για μια από τις πιο κοντινές στη Γη αστρικές εκρήξεις μετά το 1987. Το άστρο (PTF-11kly) που εξερράγη με την μορφή σούπερ-νόβα, ήδη παρακολουθείται στενά από διάφορες αστρονομικές ομάδες στον πλανήτη, ενώ έχει επιστρατευτεί και το διαστημικό τηλεσκόπιο «Χαμπλ», σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και τις βρετανικές «Γκάρντιαν», «Ιντιπέντεντ» και «Ντέιλι Μέιλ».
Πρόκειται για μια από τις πιο έγκαιρες στην ιστορία ανακαλύψεις έκρηξης σούπερ-νόβα (του λεγόμενου "τύπου 1α"),σχεδόν από το ξεκίνημά της, και δεν αποκλείεται έτσι να μελετηθεί επιστημονικά περισσότερο από κάθε άλλη τέτοια έκρηξη μέχρι σήμερα. «Υπάρχουν δισεκατομμύρια άστρα στο γαλαξία μας, αλλά αυτή η σούπερ-νόβα θα τα επισκιάσει όλα μέσα στο Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Νιούτζεντ.
Σε λίγες μέρες η λάμψη της θα αργοσβήσει και το φαινόμενο θα είναι ορατό μόνο με μεγάλο τηλεσκόπιο, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Εκρήξεις αυτού του είδους συμβαίνουν όταν ένα μεγάλης πυκνότητας άστρο «λευκός νάνος», περίπου όσο η Γη σε μέγεθος, αλλά με μεγαλύτερη μάζα από τον ήλιο μας, εκρήγνυται εκτοξεύοντας μεγάλες ποσότητες ύλης σε μεγάλες αποστάσεις. Η ύλη αυτή κάποια στιγμή θα αποτελέσει την «μαγιά» για τη δημιουργία νέων άστρων και πλανητών. Έχουν υπάρξει ακόμα πιο φωτεινές εκρήξεις σούπερ-νόβα στο γαλαξία μας, με την πιο πρόσφατη το 1572, η οποία ήταν ορατή με γυμνό μάτι επί μήνες. Είχε προηγηθεί μια ακόμα πιο θεαματική έκρηξη, το 1006 μ.Χ., που έχει καταγραφεί στα κινεζικά και αραβικά αρχεία. Ήταν τόσο φωτεινή, που οι άνθρωποι μπορούσαν να διαβάζουν τις νύχτες απλώς με το φως της.
news247
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Στο στόχαστρο τώρα και 4.984 οφειλέτες τελωνείων!
 
Οι λίστες άργησαν μια αιωνιότητα και μία ημέρα όμως ας μην χαιρόμαστε ότι η κυβέρνηση έδωσε στην δημοσιότητα την λίστα με τους μεγάλο-οφειλέτες γιατί το θέμα δεν είναι να μας πει τα ονόματα αλλά να μαζέψει αυτά τα χρήματα!
 
Έτσι μετά τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες, τους μεγάλους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν είχαν υποβάλλει τα προηγούμενα χρόνια δηλώσεις ΦΜΑΠ, τους φορολογούμενους με υψηλά εισοδήματα και με κενά στο «πόθεν έσχες», το υπουργείο Οικονομικών βάζει στο στόχαστρο όσους έχουν εκκρεμότητες με τα τελωνεία.
 Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, «στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ενίσχυση των δημόσιων εσόδων, συγκροτήθηκαν, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, ομάδες εργασίας στα μεγάλα τελωνεία της χώρας για την βεβαίωση και είσπραξη των εκκρεμών τελωνειακών οφειλών». Οι ληξιπρόθεσμες τελωνειακές οφειλές ανέρχονται στο ποσό των 860 εκ. ευρώ και αφορούν 4.984 οφειλέτες.
 Το έργο των ως παραπάνω ομάδων εργασίας ξεκινά από την προσεχή Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και για το σκοπό αυτό το προσωπικό των τελωνείων ενισχύθηκε με αποσπάσεις υπαλλήλων.
 Ειδικότερα, οι ομάδες αυτές θα αναλάβουν την μελέτη και επεξεργασία των υποθέσεων εκκρεμών τελωνειακών οφειλών καθώς και την βεβαίωση των αναλογούντων πολλαπλών τελών, προστίμων και διαφυγόντων δασμών λόγω τελωνειακής παράβασης. Παράλληλα, θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο αναγκαστικά μέτρα είσπραξης των ανωτέρων οφειλών.
newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,