"Άντρο" κλεφτών το παλιό νοσοκομείο Χανίων
Σε "άντρο" κλεφτών είχε μετατραπεί το εγκατελειμμένο και υπο κατεδάφιση κτίριο του παλιού νοσοκομείου Χανίων, καθώς μετά την επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου απο αλλοδαπούς που διέμεναν σε αυτό, διαπιστώθηκε πως 17 αντικείμενα που βρέθηκαν εκεί ήταν προιόντα κλοπών.
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομική Διευθυνση Χανίων "ολοκληρώθηκε η ταυτοποίηση δεκαεπτά (17) αντικειμένων με δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση, δράστες είναι δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί υπήκοοι, από τους οποίους ένας (1) Τυνησίας ηλικίας 23 ετών, έξι (6) Αλγερίας ηλικίας 22, 27, 27, 28, 31, 39 ετών, έξι (6) Μαρόκου ηλικίας 19, 21, 22, 25, 27, 38 ετών και ένας (1) Μαυριτανίας ηλικίας 23 ετών που εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο χώρο του παλαιού Νοσοκομείου Χανίων κατά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την 02-09-2011.

Οι παραπάνω είχαν αφαιρέσει από την ευρύτερη περιοχή της πόλης των Χανίων:

Επτά (7) ποδήλατα,
Ένα (1) φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή,
Ένα (1) ηλεκτρονικό υπολογιστή,
Δύο (2) εκτυπωτές,
Τρείς (3) φωτογραφικές μηχανές,
Ένα (1) κινητό τηλέφωνο,
Διάφορα είδη ένδυσης και υπόδησης,
Ένα (1) ζευγάρι ηλίου και
Ένα (1) χαρτοφύλακα

Όλα τα ανωτέρω αντικείμενα που είχαν βρεθεί και κατασχεθεί ως πειστήρια στο χώρο του παλαιού Νοσοκομείου, αναγνωρίσθηκαν και αποδόθηκαν στους κατόχους τους.
Προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες εγκληματικές πράξεις."
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Μέσα στην Κρήτη....δυσφημούν το Κρητικό λάδι!!!!
Στην καρδιά της παραγωγής του κρητικού ελαιολάδου, Ρώσοι και Ρωσοπόντιοι μοιράζουν έξω από την Κνωσό, αλλά και μες στην πόλη του Ηρακλείου φυλλάδια για συγκεκριμένη εμπορική ονομασία λαδιού που διακινούν στη Ρωσία και το πλασάρουν με την ταυτότητα του κρητικού, προσπαθώντας να αποτρέψουν τους ξένους επισκέπτες του νησιού μας να... μπουν στον κόπο να αγοράσουν κρητικό ελαιόλαδο από την Κρήτη και να το μεταφέρουν στις χώρες τους. «Δε χρειάζεται να το κουβαλάτε. Πάρτε μας τηλέφωνο και θα σας το στείλουμε εμείς απ’ τη Ρωσία», αναφέρουν τα διαφημιστικά φυλλάδιά τους, όπως καταγγέλλει στη "Ν.Κ." ο ξεναγός-επαγγελματίας Γιώργος Χατζηγεωργίου, καλώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν!
Η "Ν.Κ." αποκαλύπτει σήμερα τη σοβαρή καταγγελία του κ. Χατζηγεωργίου, αλλά και τις οργισμένες απαντήσεις που κατέγραψε από στελέχη του αγροτικού χώρου, όπως του προέδρου της ΚΣΟΣ και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Μανόλη Γαβαλά, που κάνει λόγο για «απάτη» και καλεί την εισαγγελέα να παρέμβει για να προστατεύσει το κρητικό ελαιόλαδο από τέτοια κυκλώματα.
Αναλυτικότερα, ο ξεναγός επαγγελματίας Γιώργος Χατζηγεωργίου καταγγέλλει στην εφημερίδα μας: «Στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, εδώ και 15 μέρες, κάποιοι γνωστοί Ρωσοπόντιοι διανέμουν φυλλάδια με διαφήμιση του δικού τους λαδιού. Η μετάφραση είναι ως εξής: "Σας αρέσει το ελαιόλαδο της Κρήτης; Δε χρειάζεται πια να το κουβαλάτε σπίτι. Στη Ρωσία υπάρχει ήδη το κρητικό λάδι (όχι ελαιόλαδο αλλά λάδι) Oliva! Μπορείτε να το παραγγείλετε σπίτι από το τηλέφωνο"...
Είναι όντως κρητικό εξαγώγιμο; Έχω ζήσει 5 χρόνια εκεί και ξέρω τι σημαίνει υπόγεια εμφιαλωμένη βιομηχανία».
Ο ίδιος μας είπε επίσης ότι τα φυλλάδια αυτά διακινούνται με κάθε τρόπο. «Ακόμη και μέσα από τα γουναράδικα. Πηγαίνουν ακόμη και στις παραλίες και μοιράζουν τα φυλλάδια αυτά, προσπαθώντας να πείσουν τους τουρίστες μας να μην πάρουν καθόλου λάδι μαζί τους, αλλά μόλις πάνε στις χώρες τους να το παραγγείλουν από τη δική τους εταιρεία στη Ρωσία», καταλήγει με αγανάκτηση ο κ. Χατζηγεωργίου.
Στον εισαγγελέα
Έκκληση για παρέμβαση του εισαγγελέα Ηρακλείου, μετά τη σχετική καταγγελία, απευθύνει ο πρόεδρος της ΚΣΟΣ και της ΕΑΣΗ Μανόλης Γαβαλάς. Σχολιάζοντας την καταγγελία του Ηρακλειώτη ξεναγού, τονίζει: «Αυτό είναι απάτη χειρίστου είδους. Και πρέπει αυτοί που μοιράζουν τα φυλλάδια να συληφθούν αμέσως. Πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας. Να λάβουν μέτρα οι Αρχές, γιατί είναι μεγάλη δυσφήμηση και μεγάλη κομπίνα»!
Από την πλευρά του, ο αγροτοσυνδικαλιστής Πρίαμος Ιερωνυμάκης ζητάει να γίνει επιτέλους ένας φορέας που θα διαχειρίζεται ενιαία για όλη την Κρήτη το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ώστε να μην έχουν χώρο δράσης τέτοια κυκλώματα. «Αλλά ο φορέας αυτός θα πρέπει να επιβληθεί με νόμο του κράτους, χωρίς να περιμένουμε μόνοι τους οι τοπικοί παράγοντες να τον δημιουργήσουν», όπως λέει.
Ο ίδιος πάντως αποφεύγει να χαρακτηρίσει παράνομη τη διακίνηση του φυλλαδίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν νόμοι; Υπάρχει κράτος; Ποιος θα πει ότι δεν πρέπει να γίνεται; Ζούμε σε μια χώρα που ο καθένας, δυστυχώς, μπορεί να κάνει οτιδήποτε και να το λέει και νόμιμο»...
 (neakriti.gr)
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Χωρίς ταξί την Πέμπτη και το Σάββατο και στην Κρήτη
Σε 24ωρη κινητοποίηση από τις 5:00 το πρωί της Πέμπτης προχωρούν οι ιδιοκτήτες ταξί σε ολόκληρη την χώρα  αντιδρώντας στο νομοσχέδιο Ραγκούση για το "άνοιγμα" του επαγγέλματός τους, ενώ το πρωί της Παρασκευής θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.
Επίσης, αποφασίστηκε νέα 24ωρη απεργία το Σάββατο, προκειμένου οι ιδιοκτήτες ταξί να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση.
Επίσης, οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις και πορεία, πεζή, στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το Σάββατο.
Μιλώντας στη ΝΕΤ ο γραμματέας του ΣΑΤΑ, Κωνσταντίνος Δήμος τόνισε ότι όλοι οι ιδιοκτήτες ταξί οδηγούνται με αυτό το νομοσχέδιο στην ανεργία και σημείωσε πως από τη μέρα που σταμάτησε η απεργία του κλάδου δεν υπήρξε καμία επαφή με το υπουργείο Υποδομών, αλλά και καμία ενημέρωση για τις προωθούμενες ρυθμίσεις.
Ο κ. Δήμος τόνισε, επίσης, ότι οι ιδιοκτήτες ταξί δεν είναι αντίθετοι στην εξυγίανση αλλά στην ισοπέδωση και την καταστροφή.
Για «τερατούργημα» μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Πάτρας, Παναγιώτης Σκέντζος. «Ο κ.Ραγκούσης άνοιξε τις πύλες της κολάσεως και μας έριξε όλους μέσα» τόνισε
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Συμμορία διακινούσε κοκαίνη και χασίς στα Μάλια
Τέλος στην δράση μιας συμμορίας που αποτελείτο απο πέντε Αλβανούς οι οποίοι διακινούσαν κοκαίνη και χασίς στα Μάλια,  δόθηκε απο αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου και του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου.
Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες μια γυναίκα και τέσσερεις άνδρες απο 22 έως 26 ετών,όλοι απο την Αλβανία  έχουν συστήσει δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα με σκοπό τη διακίνηση και εμπορία μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή των Μαλίων, σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης διενεργήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού επτά (7) κατ’ οίκον έρευνες, καθώς και ευρύτερες έρευνες σε αγροτικές περιοχές της Δημοτικής Κοινότητας Μαλίων, κατά τις οποίες βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες και κατασχέθηκαν :

• Τριάντα έξι (36) νάιλον μικροσυσκευασίες (φιξάκια) που περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 34,1 γραμ, έτοιμες προς πώληση.
• Δεκαεπτά (17) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 189,1 γραμ., έτοιμες προς πώληση.
• Μια (1) ψηφιακή ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
• Το χρηματικό ποσό των 4025 ευρώ, ως προερχόμενα από τη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
• Δεκατρία (13) κινητά τηλέφωνα.
• Δύο (2) δίκυκλες μοτοσικλέτα και τέσσερα (4) μοτοποδήλατα, ως μέσα διακίνησης και εμπορίας των ναρκωτικών ουσιών.

Περαιτέρω, όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα προανάκριση και την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, δύο (2) από τους προαναφερόμενους δράστες διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στη χώρα και είχαν εκδοθεί σε βάρος τους αποφάσεις διοικητικής απέλασης με ψευδή στοιχεία ταυτότητας.
Οι δράστες με τη σχηματιζόμενη σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Ηρακλείου.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Σε Ηρακλειώτη το Λαϊκό Λαχείο

Ανακούφιση οι 75.000 ευρώ που κέρδισε
Η...θεά "Tύχη" ευνόησε Ηρακλειώτη, ο οποίος κέρδισε το ποσό των 75.000 ευρώ στο Λαϊκό Λαχείο. Και μπορεί να μην κέρδισε τον πρώτο λαχνό, όμως σίγουρα θα τρίβει τα χέρια του από χαρά που κέρδισε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, ειδικά σε περιόδους δύσκολες ,οικονομικά.
Ο τυχερός είχε στην κατοχή του τον λαχνό 24085 της 3ης σειράς που αναδείχθηκε χθες κατά την 36η κλήρωση. Ο «χρυσοφόρος» λαχνός πουλήθηκε από το πρακτορείο ΟΠΑΠ και Λαχείων «Ηράκλειο Lottery», στην οδό Έβανς 12, το οποίο έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα «γουρλίδικο».
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Με ... άδεια χέρια έφυγαν οι αστυνομικοί από τα Λιβαδιώτικα Όρη

Δεν εντοπίστηκε φυτεία
Από τις 05.00 χθες το πρωί "σάρωναν" οι αστυνομικοί τα Λιβαδιώτικα Όρη προς αναζήτηση φυτειών κάνναβης.
Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγες ώρες αργότερα, χωρίς ωστόσο ευρήματα.
Η επιχείρηση στα Λιβαδιώτικα Όρη έρχεται μία εβδομάδα μετά την αστυνομική "έφοδο" στα ορεινά των Ζωνιανών.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,