Κατέληξαν στην ταυτότητα των δραστών της δολοφονίας του Γιάννη Ρουσάκη

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας που έχει ήδη καταλήξει στα δύο πρόσωπα που φέρονται να δολοφόνησαν τον άτυχο 21χρονο - Αναζητούνται οι δύο Ηρακλειώτες φερόμενοι ως δράστες, συν δύο ακόμη άτομα
Κατέληξαν στην ταυτότητα των δραστών της δολοφονίας του Γιάννη Ρουσάκη
Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση της δολοφονίας του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, χθες τα ξημερώματα, μαχαιρωμένος. Στη διάρκεια της νύχτας οι συλλήψεις και από τις δύο πλευρές ανέρχονταν σε 12, ενώ οι αναζητήσεις συνεχίζονται. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και οι γονείς τριών ανηλίκων που συμμετείχαν στο μακελειό.
Οι συλληφθέντες νεαροί προέκυψαν από τις πινακίδες των μηχανών που κάηκαν και από καταθέσεις. Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν χθες να ξεκαθαρίσουν τους ρόλους που είχαν οι συλληφθέντες κατά τη διάρκεια του συμβάντος.
Υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ τόνισε ότι υπάρχουν ενδείξεις για τους δράστες, «όμως χρειάζονταν αδιάσειστα στοιχεία για να αποδειχθεί η εμπλοκή τους στη δολοφονία». Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν επιβαρυντικές καταθέσεις για δύο άτομα που φέρονται να μαχαίρωσαν τον Γ. Ρουσάκη. Οι αρχές, ωστόσο, δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη ποιο ακριβώς ρόλο είχε ο καθένας στη δολοφονία του άτυχου Γιάννη Ρουσάκη. Τα συγκεκριμένα άτομα κατά τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, είναι γνωστά στις Αρχές και πρωταγωνίστησαν σε επεισόδια του παρελθόντος.
Οι συγκεκριμένοι θεωρούνται από τις Αρχές ως οι φυσικοί αυτουργοί της άγριας δολοφονίας και είναι γνωστοί με τα παρατσούκλια τους. Για τον ένα μάλιστα εκ των φερόμενων ως φυσικών
αυτουργών της δολοφονίας ηλικίας 24 ετών είχε σχηματιστεί δικογραφία τόσο για τη συμμετοχή του στα σοβαρά επεισόδια που είχαν σημειωθεί με αφορμή τον υποβιβασμό του ΟΦΗ, όσο και για συμμετοχή σε επεισόδια που είχαν γίνει στην περιοχή της Θερίσου εναντίον αλλοδαπών.
Επίσης αναζητείται από την Αστυνομία οπαδός του Παναθηναϊκού που διαμένει στα Μάλια, διακατέχεται από ακροδεξιές πεποιθήσεις και έχει χαρακτηριστικό τατουάζ στο σώμα του. Ο συγκεκριμένος οπαδός όπως έλεγαν αστυνομικοί «οργάνωνε» τις συμπλοκές μεταξύ των δύο πλευρών.

Νεαροί Ηρακλειώτες οι δράστες
Αυτή την ώρα συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες, που στρέφονται σε τέσσερα συγκεκριμένα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και δύο νεαροί Ηρακλειώτες που φέρονται να είναι οι δράστες της δολοφονίας του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη.
Πρόκειται για έναν 21χρονο και έναν 24χρονο από το Ηράκλειο, οι οποίοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο - και όλα τα "παρελκόμενα" - ως οπαδοί του ΟΦΗ. Και οι δύο φέρονται να μαχαίρωσαν τον άτυχο Γιάννη, με δύο διαφορετικά μαχαίρια.

Βρέθηκε το ένα μαχαίρι;
Εν τω μεταξύ, σε ένα μαχαίρι στρέφονται τα βλέμματα, καθώς δεν αποκλείεται να πρόκειται για ένα από τα δύο μαχαίρια που κατάφεραν θανατηφόρα χτυπήματα στον 21χρονο Γιάννη Ρουσσάκη. Το μαχαίρι βρήκε σήμερα το πρωί, σε ένα πλαστικό τσαντάκι, πολίτης. Το μαχαίρι με μήκος λάμας 13 εκατοστών, βρέθηκε το πρωί στην παραλιακή περιοχή του Παγκρητίου, κοντά στο γεφυράκι όπου έγιναν τα αιματηρά επεισόδια.
Το μαχαίρι παρελήφθη από τους αστυνομικούς προκειμένου να διεξαχθούν εργαστηριακές εξετάσεις για να εξακριβωθεί αν πρόκειται για το όπλο που σκότωσε τον νεαρό οπαδό.

Θρήνος στην κηδεία του 21χρονου

Έξω από το σπίτι του Γιάννη είχαν συγκεντρωθεί από πολύ νωρίς, χθες,  δεκάδες άτομα, κυρίως φίλοι του θύματος, για να συμπαρασταθούν στους δύο γονείς του και στη μικρότερη αδερφή του. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του και η γιαγιά του η οποία μοιρολογούσε για το θάνατο του πολυαγαπημένου της εγγονού.
Κάτοικος των Μαλίων έλεγε, χθες, ότι η μητέρα του παλικαριού από ένστικτο ότι κάτι θα συμβεί στο παιδί της, του τηλεφώνησε λίγο πριν συμβεί το κακό κι εκείνο της είπε ότι είναι καλά.
Η κηδεία του 21χρονου έγινε χθες το απόγευμα σε βαρύ κλίμα στα Μάλια.
Cretalive