Δένδρο "σκέπασε" Ι.Χ.

undefined
Τυχερός στάθηκε ο ιδιόκτητης του Ι.Χ. που βλέπετε στις φωτογραφίες, καθώς το αυτοκίνητο του βρέθηκε κυριολεκτικά κάτω από τον κορμό δένδρου, που στα καλά καθούμενα έσπασε στην εθνική οδό Χανίων-  Ηρακλείου στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Φανουρίου, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε εξέλιξη κοινωνική εκδήλωση.
 Ευτυχώς όμως, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, ο κορμός του δένδρου σχεδόν δεν ακούμπησε το Ι.Χ. αλλά "έκλεισε" όμως το δρόμο.
Για το λόγο αυτό  κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία που έκοψε το δένδρο, για να απεγκλωβίσει το όχημα, και φυσικά για να ξαναδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Οι ναυαγοσώστες του έσωσαν τη ζωή
Οι ναυαγοσώστες του έσωσαν τη ζωή. Ευγνωμοσύνη θα χρωστάει από εδώ και στο εξής στους ναυαγοσώστες της παραλίας της Γεωργιούπολης  στα Χανιά, 65χρονος άνδρας  που "είδε  το χάρο με τα μάτια του!"
Ο 65χρονος που κολυμπούσε στην παραπάνω παραλία κάποια στιγμή έχασε τις αισθήσεις του, αλλά οι οι ναυαγοσώστες τον  έβγαλαν έγκαιρα στην ακτή και με μαλάξεις τον επανέφεραν.
Ο 65χρονος μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας της περιοχής ενώ η ζωή του δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.
Flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κλοπές και ναρκωτικά από δραπέτη των φυλακών Αγιάς
Οπλισμένοι σαν… αστακοί ήταν οι δυο σεσημασμένοι κακοποιοί που διακινούσαν ναρκωτικά στο Αργοστόλι με την βοήθεια μιας αλλοδαπής. Οι δράστες, ένας από τους οποίους ήταν ο δραπέτης των φυλακών της Αγιάς στα Χανιά, είχαν στην κατοχή τους διαρρηκτικά εργαλεία και οι αστυνομικοί της Ασφαλείας ερευνούν για να διαλευκάνουν τις μέχρι στιγμής ανεξιχνίαστες διαρρήξεις στην περιοχή.
Οι πληροφορίες που είχαν για την δράση της τριμελούς σπείρας οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., τους οδήγησαν σε μια γειτονιά του Αργοστολίου όπου συνέλαβαν τον 42χρονο δραπέτη, που είχε αποδράσει στις 13 Ιουλίου. Πάνω του είχε δυο «φιξάκια» ηρωίνης, 800 ευρώ, μια πλαστή ταυτότητα και ένα πιστόλι με 13 διατρητικά φυσίγγια στην γεμιστήρα και ένα στην θαλάμη, έτοιμο να πυροβολήσει!
Οι συνεργοί του όπως αναφέρει το protothema.gr, ένας 50χρονος Έλληνας που έχει κατηγορηθεί για σωρεία εγκληματικών ενεργειών και μια 32χρονη Ουκρανή, εντοπίστηκαν στην περιοχή του Ελειού Πρόνων με ένα πολυτελές αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού. Μέσα σε αυτό και σε ένα άλλο που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, 109 ναρκωτικά χάπια, ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου «Καλάσνικοφ» με 16 φυσίγγια στην γεμιστήρα, ένα περίστροφο με εννέα φυσίγγια των 22χιλιστών, ένα μαχαίρι, πέντε κινητά, ελαστικά γάντια, ένα ζευγάρι πινακίδων αυτοκινήτου, τέσσερα κράνη και 2.635 ευρώ που εξετάζεται η προέλευσή τους.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Συμμετοχή στη 48ωρη απεργία των γιατρών του ΕΣΥ στα Χανιά
Συμμετοχή στην πανιατρική απεργία στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου δηλώνουν με ανακοίνωσή τους οι γιατροί του ΕΣΥ στα Χανιά.
Το κείμενο της ανακοίνωσης:
Η καταστροφικότερη κυβέρνηση των τελευταίων 40 χρόνων και ο δουλικότερος στην τρόϊκα Υπουργός συνεχίζουν το έργο κατεδάφισης της υγείας του Ελληνικού Λαού, καταργώντας σε εξι μηνες κατακτήσεις 40 χρόνων.
Μετά τη νομοθέτηση:
1.Της εξαφάνισης 11000 κλινών του ΕΣΥ μέσω των συγχωνεύσεων νοσηλευτικών μονάδων
2. Της παράδοσης στις ασφαλιστικές -κατ' αρχήν- 550 κλινών και της δημιουργίας 2 κατηγοριών ασθενών
3. Του σπρωξίματος στην ανεργία των μισών ελλήνων γιατρών μέσω του ΕΟΠΥΥ και τη διάλυση των εργασιακών συνθηκών όσων παραμένουν.
4.Της παγίωσης των ελλείψεων σε υλικά και προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων
5. Της ληστείας των μισθών γιατρών και εργαζομένων.
6. Της επιβολής κεφαλικής εισφοράς για την εξέταση στα δημόσια
ιδρύματα (5 ευρω) και του αποκλεισμού των πλέον αδυνάτων (ανέργων, απόρων χωρίς βιβιάριο ΠΡΟΝΟΙΑΣ ή ανασφάλιστων αλλοδαπών)
7.Της συντήρησης των ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων μέσω της "ολοήμερης" ιδιωτικής λειτουργίας
8.Της επιδοματοποίησης των εφημεριών των γιατρών και της περικοπής των δεδουλευμένων υπερωριών των εργαζομένων
9.Της δυνατότητας στον οποιονδήποτε να ιδρύει εταιρίες ιατρικών υπηρεσιών, απολυτοποιώντας την εμπορευματοποίηση του κλάδου υγείας
10.Της αποψίλωσης του ΕΣΥ από γιατρούς και προσωπικό μέσω της "υπακοής" στον τροϊ-κανόνα 10 αποχωρήσεις-1 πρόσληψη, κοινώς καμμια προσληψη
11.Της διάλυσης και ξεπουλήματος των ασφαλιστικών ταμείων που με πρόσχημα την τιμολόγηση των ιατρικών πράξεων στα νοσοκομεία, θα τα μετατρέψουν σε ληστρικές για τον ασφαλιζόμενο εταιρίες
12. της προώθησης της εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων μέσω του νόμου για τις μεταμοσχεύσεις και της "εικαζόμενης συναίνεσης" στη δωρεά
13. της διάλυσης της ασφαλούς εφημερίας των νοσοκομείων μέσω της εφημερίας τομέα.

Μόλις χτες, ξαναχτύπησαν: Μετά τις "παραινέσεις" των αφεντικών τους, που ζητούσαν κι άλλες απολύσεις μέσω του ΕΟΠΥΥ και περαιτέρω μείωση των αποδοχών των γιατρών των ταμείων, ανακοίνωσαν νέο νομοσχέδιο που - μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει:
1. τη δυνατότητα στους πανεπιστημιακούς γιατρούς για νόμιμα ιδιωτικά ιατρεία
2. τη δυνατότητα στους ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να ασκούν ιατρείο μια φορά την εβδομάδα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ Έτσι, ο κ. Λοβέρδος επιτυγχάνει με μια κίνηση το ακατόρθωτο: Βγάζει τους πανεπιστημιακούς από το ΕΣΥ και βάζει στο ΕΣΥ τους ιδιώτες γιατρούς του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
3. την κατάργηση μέσω της υποχρηματοδότησης των περισσότερων κοινωνικών ιδρυμάτων φροντίδας των ΑΜΕΑ και των δομών ψυχιατρικής μεταρρύθμισης
Οι θεατρινισμοί των κυβερνητικών παραγόντων στο χτεσινό υπουργικό συμβούλιο περί αντιδράσεων στα σχέδια Λοβέρδου, θα εξαφανιστούν σύντομα. Η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ μας έχει συνηθίσει στα δήθεν..

Η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη: Πλήρης διάλυση του κοινωνικού Κράτους, εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας, συγκεντροποίηση του ιδιωτικού κεφαλαίου στην υγεία, συνθήκες γαλέρας και ανεργία για τους λειτουργούς υγείας, ιδρυματοποίηση του δημόσιου τομέα, διεύρυνση της αρρώστειας και των θανάτων.

Το μόνο που μπορεί να ανακόψει αυτήν την πορεία είναι η -με λαϊκούς αγώνες- εξασφάλιση μιας άλλης πορείας αξιοπρέπειας του τόπου, χωρίς το ζουρλομανδύα του ΔΝΤ, των τραπεζών και του χρέους.

Η ΕΓΕΣΥΧ συμμετέχει στη 48ωρη παν-ιατρικη απεργία που προκήρυξε ο Πανελληνιος Ιατρικος Συλλογος και απορρίπτει κάθε διάλογο με αυτή την κυβέρνηση και τον υπουργό της.
Μαζί με τον κόσμο που αγωνίζεται στη δουλειά, στη γειτονιά, στην πλατεία, με τον άνεργο, τον αποκλεισμένο, διεκδικούμε Δημόσια Δωρεάν Καθολική Φροντίδα Υγείας.
Απορρίπτουμε κατηγορηματικά το νέο νομοσχέδιο Λοβέρδου!

Κανένας γιατρός να μην υπογράψει την επαίσχυντη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ! Κανένας γιατρός να μην γινει σύμμαχος της αντιδραστικής πολιτικής! Ελεύθερη πρόσβαση όλων των γιατρών με αποδοχές αντάξιες της υψηλής αποστολής τους.
Μόνη λύση ο ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ.

Συμμετεχουμε στην 48ωρη παν- ιατρικής απεργίας στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2011 που αποφασισε ομοφωνα η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που διεξήχθη στην Αθήνα το Σάββατο 20 Αυγούστου.
ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Διαμαρτυρίες κατοίκων της παλιάς πόλης των Χανίων
Στη συνεδρίαση του συλλόγου κατοίκων παλαιάς πόλης την 1-9-2011 συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα παρακάτω

1. Οι κάτοικοι της οδού Σαρπηδώνος έχουν προβεί σε δεύτερη αναφορά – καταγγελία στο Δήμο για την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν καθημερινά. Ο σύλλογος συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματά τους και παρακαλεί τις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν του θέματος.
Επίσης, στη Χ. Νταλιάνη ο υπερκορεσμός από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος διώχνει βίαια τους κατοίκους. Το μπαρ το οποίο έκλεισε μετά από τις καταγγελίες των κατοίκων (για μία ημέρα) ξαναλειτουργεί δημιουργώντας τα ίδια προβλήματα, ηχορρυπαίνοντας μέχρι τις 6 το πρωί την περιοχή. Επίσης επισημαίνετε ότι ο υπερκορεσμός από τα τραπεζοκαθίσματα σε περίπτωση πυρκαγιάς, σεισμού ή απλής ανάγκης ασθενοφόρου θα έχει μοιραία αποτελέσματα. Έχουν σταλεί σχετικά έγγραφα-καταγγελίες από τους κατοίκους της οδού Χ. Νταλιάνη στο Δήμαρχο, στον διευθ. της Δημοτικής Αστυνομίας και στην ΕΛΑΣ.
Ο σύλλογος από την πλευρά του διατηρεί και επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός του, ώστε να στηρίξει τους κατοίκους και την καθημερινή ποιότητα της ζωής τους.
2. Ο σύλλογος καλεί τους κατοίκους της Παλαιάς Πόλης να στηρίξουν το 7ο δημοτικό σχολείο ως φορέα πολιτισμού και ανάπτυξης της περιοχής και ενημερώνει τους γονείς για τη λειτουργία ενός ακόμα τμήματος του 7ου νηπιαγωγείου. (Όπως αναφέρθηκε από τον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας στον τοπικό τύπο στις 29-8-2011)
3. Η πολιτιστική εκδήλωση του συλλόγου σε συνεργασία με την ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, και τη Δημοτική Πινακοθήκη θα πραγματοποιηθεί τελικά από 19 έως 23 Σεπτεμβρίου στο μεγάλο Αρσενάλι. Για το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις.
4. Συζητήθηκε επιστολή του συλλόγου αρχιτεκτόνων για να στηρίξουμε την εσπερίδα που διοργανώνουν στο ΚΑΜ στις 2-10-2011 με θέμα το δημόσιο χώρο. Ο σύλλογος αποφάσισε να στηρίξει την εκδήλωση.
5. Επίσης ο Πρόεδρος του συλλόγου μας την 2-8-2011 κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση για σύγκλιση του, με θέμα τα προβλήματα της Παλαιάς Πόλης.

flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

'Βγήκαν' και πάλι τα μαχαίρια στα Χανιά

Συμπλοκή ανάμεσα σε έναν 45χρονο Έλληνα και τρεις Αλβανούς σημειώθηκε στη Σούγια Χανίων. Σημειώνεται ότι είναι το δεύτερο περιστατικό που καταγράφεται στην περιοχή, τα τελευταία 24ωρα.
Οι τρεις Αλβανοί, ηλικίας 34, 32 και 35 ετών στις 11.50 τα έβαλαν με ένα 45χρονο από την περιοχή. Οι τρεις "νταήδες", ωστόσο, δεν περιορίστηκαν σε ύβρεις και απειλές...
Ο καυγάς κατέληξε σε αιματηρό περιστατικό, καθώς οι δράστες δε δίστασαν να βγάλουν μαχαίρι, με το οποίο χτύπησαν το 45χρονο στις παλάμες.
Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Καντάνου συνέλαβαν,  το πρωί της Παρασκευής, τους τρεις Αλβανούς για πρόκληση σωματικών βλαβών, απειλή και εξύβριση.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Μια ζεστή “αγκαλιά” για 100 παιδιά ιδρυμάτων της Κρήτης!

Από την ΟΠΑΠ Α.Ε.
Εκατό παιδιά από τρία ιδρύματα της Κρήτης, συνοδευόμενα από τους παιδαγωγούς τους, υποδεχθηκε σήμερα η ΟΠΑΠ Α.Ε στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου, σε μια ημέρα γεμάτη παιχνίδι και διασκέδαση.
Τα παιδιά, που προέρχονταν από:
1)το Κέντρο παιδικής μέριμνας θηλέων Ηρακλείου
2) την Παιδόπολη Νεάπολης Λασιθίου και
3) το Παιδικό αναπτυξιακό κέντρο Ηρακλείου
Συμμετείχαν, από το πρωΐ στις 10 ως τις 3 μ.μ., σε παραστάσεις με μαριονέτες και θέατρο σκιών, σε δραστηριότητες όπως facepainting εργαστήριο ζαχαροπλαστικής,εικαστικά εργαστήρια κατασκευών, κολλάζ - graffiti κ.α.ενώ παρακολούθησαν και μουσικό πρόγραμμα το οποίο παρουσίασε το συγκρότημα ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ- ΝΕΒΜΑ.
Τα παιδιά υποδέχθηκαν το μέλος του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε. Γιώργος Γανωτής και ο Γενικός Διευθυντής Πληροφορικής Στέλιος Χειλαδάκης, ενώ για αρκετή ώρα βρέθηκαν μαζί τους οι βουλευτές του Νομού Ηρακλείου Β.Κεγκέρογλου και Μ. Στρατάκης καθώς και οι αντιδήμαρχοι Α. Σχοιναράκη, Β. Κλάδος και Ν. Γιαλιτάκης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "Πρόκειται για την τρίτη γιορτή του είδους που οργανώνει τους τελευταίους μήνες η ΟΠΑΠ Α.Ε. (έχουν προηγηθεί αντίστοιχες στην Αθήνα - τον Δεκέμβριο - και στην Θεσσαλονίκη - τον Μάρτιο), ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες σε μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως υπογράμμισε ο κ. Γανωτής.
Κι αυτό γιατί τα παιδιά βρίσκονται σταθερά στο επίκεντρο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΟΠΑΠ Α.Ε., η οποία με κάθε τρόπο κάνει πράξη το κεντρικό σύνθημα «Καλό για όλους», προσφέροντας κατά βάση σε όσους χρειάζονται περισσότερο μια ζεστή και χαρούμενη αγκαλιά.
Θυμίζουμε ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε., στα 50 και πλέον χρόνια της ιστορίας της, στηρίζει ενεργά κάθε αξιόλογη προσπάθεια σε επίπεδο αθλητισμού, πολιτισμού, παιδείας, υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, καθώς και στην ανάληψη πρωτοβουλιών για τους νέους.
Ειδικά σε ό,τι αφορά στα παιδιά, η ΟΠΑΠ Α.Ε. δίνει έμφαση στην ανάληψη πρωτοβουλιών που βελτιστοποιούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, ενισχύουν τα υφιστάμενα προγράμματα παιδείας και προωθούν την ανάμειξή τους σε «υγιείς» μορφές ψυχαγωγίας, όπως ο αθλητισμός".
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,