Συμπλοκή με νεκρό 21 ετών στο Ηράκλειο
Ένας νέος άνθρωπος μόλις 21 ετών και δύο σοβαρά τραυματίες είναι ο απολογισμός επεισοδίου μεταξύ άνω των 20 ατόμων (πιθανότατα οπαδοί του ΟΦΗ και του Ηροδότου), το οποίο σημειώθηκε στο ύψος του Παγκρητίου Σταδίου τα ξημερώματα στο Ηράκλειο.
Συμφώνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 21χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα με μαχαίρι, ενώ  η συμπλοκή προέκυψε κατά πάσα πιθανότητα, αν και τα αίτια διερευνώνται ακόμα από τις αστυνομικές αρχές, μεταξύ οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων που είχαν δώσει στο σημείο "ραντεβού" για να λύσουν τις διαφορές τους.
Οι δύο σοβαρά τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Θανατηφόρο τροχαίο στην Επισκοπή
Τραγικό θάνατο βρήκε μοτοσυκλετιστής στην εθνική οδό στο 44ο χιλιόμετρο Χανίων Ρεθύμνου στο ύψος της Επισκοπής.
Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά τις 8 το βράδυ Ι.Χ. όχημα τύπου τζίπ που οδηγούσε Ρωσίδα υπήκοος επιχειρώντας αναστροφή, συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα που επέβαινε 22χρονος με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατό του.
Να σημειωθεί πως το πρωί στο ίδιο σημείο μετά απο πρωτοβουλία πολιτών, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων στον ΒΟΑΚ και έγινε και συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου.

flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Μετέτρεψε το καφενείο σε χαρτοπαικτική λέσχη
Σε χαρτοπαικτική λέσχη είχε μετατρέψει το καφενείο της 38χρονη στο Ηράκλειο.
Συγκεκριμένα, κι έπειτα από έλεγχο από  αστυνομικούς  της  Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, διαπιστώθηκε οτι ένας 34χρονος υπεύθυνος του καταστήματος είχε επιτρέψει και διοργανώσει το παιχνίδι «POKER TEXAS HOLD EM», στο οποίο συμμετείχε και ο ίδιος.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν και άλλα 7 άτομα ηλικίας, 60,46,41,35, 26, 34 και 19 ετών, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.055 ευρώ προερχόμενο από τη διενέργεια ανωτέρω παιγνίου, μια  δέσμη παιγνιόχαρτων αποτελούμενη από 52 φύλλα καθώς επίσης και 262 μάρκες.
Το  κατάστημα στερείται αδείας ίδρυσης και λειτουργίας και ο 34χρονος αλλοδαπός στερείται αδείας εργασίας.
Η 38χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος αναζητείται.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Παρανάλωμα του πυρός δύο μοτοσικλέτες
Παρανάλωμα του πυρός έγιναν τα ξημερώματα σήμερα δυο μοτοσυκλέτες κοντά στο Παγκρήτιο στάδιο στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό ενώ στο σημείο για την κατάσβεση των πυρκαγιών έσπευσαν  δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 5 άνδρες.
Προανάκριση για τα αίτια της φωτιάς διενεργεί το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Από σήμερα ο διαγωνισμός για τους εποχικούς πυροσβέστες

Συνάντηση εκπροσώπων τους, χθες , με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Όθωνα στο Ρέθυμνο
Δικαίωση για τους μέχρι σήμερα εποχικούς πυροσβέστες που έδιναν επί χρόνια μάχη με τις φλόγες, χωρίς καμία εργασιακή ασφάλιση, αποτελεί η προκήρυξη του διαγωνισμού για 4.000 θέσεις πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.
Από σήμερα εως και τις 23Σεπτεμβρίου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για τον διαγωνισμό πρόσληψης.
Οι συμβασιούχοι πυροσβέστες της Κρήτης είχαν χθες συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό προστασίας του πολίτη Μανόλη Όθωνα τον οποίο και ευχαρίστησαν για την καθοριστική του παρέμβαση, ενώ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του για τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού.
Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου και από την 1η Ιανουαρίου 3.400 μέχρι σήμερα συμβασιούχοι πυροσβέστες θα γίνουν πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και μετά την πενταετία όσοι από αυτούς πληρούν τις προϋποθέσεις που ο νόμος ορίζει ,θα μπορούν να μονιμοποιηθούν.

Ρεθεμνιώτικα Νέα
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

100αδες υπερχρεωμένοι ζητούν βοήθεια

Από την Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου
Πε ρ ι σ σ ό τ ε ρ ο ι από 400 υπερχρεωμένοι κατ α ν α λ ω τ έ ς έχουν ζητήσει μέχρι στιγμής την βοήθεια του τμήματος Υπερχρέωσης της Ένωσης Καταναλωτών Ηρακλείου σε μία απέλπιδα προσπάθεια να βγουν από το oikονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει.
Από καθηγητές Πανεπιστημίου μέχρι συνταξιούχοι και άνεργοι έχουν προσφύγει στην Ένωση Καταναλωτών σε
μία ύστατη προσπάθεια να ρυθμίσουν τα χρέη τους, προσδοκώντας ότι θα μπορέσουν να ορθοποδήσουν και πάλι, χωρίς να τους κυνηγούν οι τράπεζες. 
Μέχρι στιγμής στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου έχουν κατατεθεί 11 αιτήσεις πράγμα που σημαίνει ότι οι πρώτες αποφάσεις αναμένονται μέσα στο φθινόπωρο. Επίσης έχουν κατατεθεί σε τράπεζες 17 αιτήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού ενώ εκκρεμεί η κατάθεση άλλων ένδεκα περιπτώσεων εξωδικαστικού συμβιβασμού.
Πατρις
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Τεχνητό κρέας για κατανάλωση δημιούργησαν Ολλανδοί ερευνητές
Τεχνητό κρέας, που έχει δημιουργηθεί σε εργαστηριακές συνθήκες (χωρίς να απαιτείται η σφαγή ζώου), αναμένεται να είναι έτοιμο προς κατανάλωση το προσεχές εξάμηνο, σύμφωνα με Ολλανδούς επιστήμονες.
Το κόστος του πρώτου τεχνητού «μπέργκερ» αναμένεται να ανέλθει στα 230.000 ευρώ.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, με επικεφαλής τον καθηγητή Μαρκ Ποστ, χρησιμοποιούν χιλιάδες βλαστικά κύτταρα ζώων για να δημιουργήσουν ολόκληρα κομμάτια τεχνητού (εργαστηριακού) κρέατος.
Τα βλαστοκύτταρα των ζωικών κυττάρων πολλαπλασιάζονται σε ελεγχόμενες συνθήκες στο εργαστήριο και παράγουν τμήματα μυϊκού ιστού, τον οποίο μετά μπορεί να μεταχειριστεί κανείς σαν κομμάτι κρέατος που προέρχεται από κανονικό ζώο.
Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με το περιοδικό New Scientist, οι ερευνητές έχουν προχωρήσει τους πειραματισμούς τους με κύτταρα χοίρων και σε ένα εξάμηνο πιστεύουν ότι θα έχουν έτοιμο το πρώτο «χοιρινό του σωλήνα». Σε ένα χρόνο, αναμένεται να έχει γίνει το ίδιο με μοσχαρίσιο κρέας, ενώ θα ακολουθήσουν πειράματα με άλλου τύπου κρέας (κύτταρα από αρνί, κοτόπουλο κ.α.).
Η προοπτική ενός τέτοιου κρέατος δημιουργεί σωρεία διλημμάτων και προκλήσεων σε όλο το φάσμα της οικονομίας και της κοινωνίας. Από την μία, ο αυξανόμενος παγκόσμιος πληθυσμός πασχίζει να εξοικονομίσει τα αναγκαία τρόφιμα για τη συντήρησή του, ενώ επίσης αυξάνεται διεθνώς η αντίδραση όσων (ζωόφιλων, φυτοφάγων κ.α.) που αντιδρούν στις μαζικές σφαγές των ζώων της κτηνοτροφίας και στις «βιομηχανικές» συνθήκες διαβίωσής τους μέχρι να καταλήξουν στο σφαγείο. Από την άλλη, ανακύπτουν πάμπολλα θέματα, όπως αν το εργαστηριακό κρέας θα είναι ασφαλές για την υγεία και το περιβάλλον, ποιες επιπτώσεις θα έχει η τυχόν παραγωγή του σε ευρεία κλίμακα σε μια σωρεία οικονομικών φορέων (κτηνοτρόφους, κρεοπώλες, έμπορους κ.λπ.), ενώ παραμένει άγνωστο πόσοι καταναλωτές θα θέλουν τελικά να καταναλώσουν τεχνητό κρέας.
Ο Δρ Ποστ διευκρινίζει ότι ακόμα η τεχνική δεν είναι ώριμη για μαζική παραγωγή, όμως εκτιμά ότι, όταν διασφαλιστεί οριστικά πως το εργαστηριακό κρέας είναι αρκούντως νόστιμο και ασφαλές για κατανάλωση από τους ανθρώπους, τότε οι σχετικές γραμμές παραγωγής νέων μονάδων κρέατος θα μπορούσαν να στηθούν γρήγορα και φθηνά.
Προς το παρόν, οι λωρίδες του παραγόμενου εργαστηριακού κρέατος έχουν μήκος δυόμισι εκατοστών και πλάτος λιγότερο από ένα. Η όψη τους είναι μάλλον γκρι και μουλιασμένη, όμως οι ερευνητές ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν τελικά να τους δώσουν όμοια όψη με αυτή του φυσικού κρέατος.
Για να δημιουργηθεί (ή μάλλον για να καλλιεργηθεί) ο τεχνητός ιστός, τα χοιρινά βλαστικά κύτταρα τρέφονται με ορό που έχει ληφθεί από έμβρυο αλόγου. Όταν ο ιστός μεγαλώνει, προσαρτάται σε «βέλκρο» και τεντώνεται για να μιμηθεί τον τρόπο που οι φυσικοί μύες των ζώων μεγαλώνουν, παρόλα αυτά ακόμα δεν έχει καταστεί δυνατό η εξωτερική εμφάνισή του να μοιάζει με πραγματικό χοιρινό κρέας. Για να βελτιωθεί το χρώμα του και να γίνει πιο κόκκινο, οι επιστήμονες αναζητούν τρόπους να αυξήσουν την μυοσφαιρίνη, την πρωτεΐνη που μεταφέρει σίδηρο στους ιστούς και η οποία στο τεχνητό κρέας υπάρχει σε πολύ μικρές ποσότητες, αντίθετα με το φυσικό.
Προς το παρόν, εξάλλου, είναι άγνωστη η γεύση του τεχνητού κρέατος, επειδή -λόγω αυστηρών περιορισμών- απαγορεύεται σε οποιοσδήποτε να καταναλώσει εργαστηριακό ιστό που έχει καλλιεργηθεί με διατροφικά υλικά από ζώα (όπως ο ορός αλόγου εν προκειμένω).
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ ελπίζουν να ξεπεράσουν τη δυσκολία, παράγοντας μια καθαρά συνθετική τροφή που θα παρέχει στα βλαστικά κύτταρα του κρέατος τα αναγκαία θρεπτικά υλικά.
Αν οι επιστήμονες τελικά καταφέρουν να δημιουργήσουν ένα εδώδιμο και αβλαβές προϊόν, δεν αποκλείεται η τεχνική να αξιοποιηθεί για να παραχθεί κρέας προερχόμενο από κύτταρα σπάνιων ή επαπειλούμενων ειδών.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προβλέπει ότι η κατανάλωση κρέατος διεθνώς θα έχει διπλασιαστεί έως το 2050, ενώ το συνεχώς αυξανόμενο κόστος των ζωοτροφών είναι πιθανό να έχει αυξήσει την τιμή των προϊόντων κρέατος στο μεταξύ.
Παρά τις ποικίλες επιφυλάξεις (αν όχι τις αντιδράσεις) για τις έρευνες του, ο Δρ Ποστ δηλώνει βέβαιος ότι το εργαστηριακό κρέας θα αποτελέσει την μοναδική ρεαλιστική λύση στο μέλλον και μάλιστα στο κοντινό. «Δεν βλέπω με ποιο τρόπο μπορούμε να βασιστούμε μόνο στην παλιά κτηνοτροφία κατά τις επόμενες δεκαετίες. Το τεχνητό κρέας θα αποτελέσει την μόνη επιλογή που θα έχει απομείνει», τονίζει.
pathfinder
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Διαμαρτυρία στ' Ανώγεια για το "χαράτσι" των 5 ευρώ

Στο Κέντρο Υγείας κινητοποιήσεις
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται σήμερα,όπως ειχε γράψει το cretalive, στο Κέντρο υγείας Ανωγείων για το εισιτήριο- "χαράτσι" των 5 ευρώ που εισπράττεται, πλέον, και από ειδικές κατηγορίες ασθενών.

Στην σχετική ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ» τονίζεται :

"Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που αναλάβαμε πρόσφατα για την κατάργηση της οριζόντιας και καθολικής επιβολής της υποχρέωσης καταβολής του εξέταστρου των πέντε (5) ευρώ σε όλους ανεξαιρέτως τους προσερχόμενους στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων ασθενείς, προβαίνουμε σήμερα σε Παράσταση Διαμαρτυρίας ενώπιον της Διοίκησης του Κέντρου Υγείας και σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

 Όλοι οι προσερχόμενοι για εξέταση στα Κέντρα Υγείας καταβάλλουν από 1-1-2011 αμοιβή πέντε (5) ευρώ ως αμοιβή εξέταστρων.
Η καταβολή του εξέταστρου αφορά όλους όσους προσέρχονται στα τακτικά πρωινά εξωτερικά ιατρεία, είναι εφάπαξ και δεν βαρύνει τον ασφαλιστικό τους φορέα. Σε περίπτωση που ο ασθενής παραπεμφθεί σε γιατρό άλλης ειδικότητας εντός της ημέρας δεν θα καταβάλλει εκ νέου την αμοιβή εξέταστρου.
Οι προσερχόμενοι στα Κέντρα Υγείας κατά τις απογευματινές ή βραδινές ώρες, εφόσον δεν εμπίπτουν στην κατηγορία του επείγοντος, τότε καταβάλλουν τα πέντε (5) ευρώ.
Για κάθε κύκλο ολοκληρωμένης νοσηλευτικής πράξης (ενεσοθεραπεία, αλλαγές τραυμάτων κ.α.) καταβάλλεται εφάπαξ το εξέταστρο των πέντε (5) ευρώ.
 Της ανωτέρω καταβολής εξαιρούνται ρητώς μόνο οι κάτωθι κατηγορίες ασθενών:
 1.      Οι χρόνιοι πάσχοντες που προσέρχονται στα Κέντρα Υγείας, στα οποία παρακολουθούνται, είτε για εξέταση, είτε για περιοδική σταθερή συνταγογράφηση εξαιτίας του χρόνιου νοσήματος από το οποίο πάσχουν.
 Ως χρόνιοι πάσχοντες θεωρούνται οι πάσχοντες από:

  • καρκίνο ή λευχαιμία, καθώς και εκείνοι που υποβάλλονται σε θεραπεία με κυτταροστατικά
  • ανοσοανεπάρκεια, καθώς και εκείνοι που υποβάλλονται σε θεραπεία με ανοσορρυθμιστικά φάρμακα
  • συγγενείς καρδιοπάθειες, βαλβιδοπάθειες, χρόνια πνευμονική καρδιοπάθεια, στεφανιαία νόσο, υπερλιπιδαιμίες
  • σακχαρώδη διαβήτη
  • χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ή χρόνιο άσθμα (και συγκεκριμένα για περιστατικά που ταλαιπωρούν τον ασθενή άνω των 6 μηνών κατ’ έτος)
  • χρόνια ηπατίτιδα ή κίρρωση του ύπατος
  • ελκώδη κολίτιδα, νόσο του Crohn
  • οστεοπόρωση ή νόσο Piaget
  • νοσήματα συνδετικού ιστού (συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, σκληροδερμία, δερματομυοσίτις, αγγειίτιδες, ρευματοειδής αρθρίτις, αγκυλοποιητική σπονδυλαθρίτις, ψωριασική αρθρίτις)
  • μεσογειακή αναιμία, δρεπανοκυτταρική αναιμία ή αιμοροφιλία
  • επιληψία
  • ψυχώσεις
  • χρόνια συναισθηματική διαταραχή (κατάθλιψη)
  • χρόνια νευροεκφυλιστικά νοσήματα (ανοική συνδρομή, σκλήρυνση κατά πλάκας, Ν. Parkinson κ.α.) ή μυασθένεια
  • παραπληγικοί, τετραπληγικοί
  • μεταμοσχευθέντες
  • νεφροπαθείς
 2.   Οι προσερχόμενοι ως επείγοντα περιστατικά.
       Κάθε περιστατικό χαρακτηρίζεται από τον εκάστοτε ιατρό του         Κέντρου Υγείας επείγον ή μη κατά την προσέλευση του ασθενούς.
3. Οι κάτοχοι βιβλιαρίου οικονομικής αδυναμίας ή πιστοποιητικού κοινωνικής προστασίας.
4.  Οι πολιτικοί πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο αλλοδαποί.
5. Τα προσερχόμενα στα Κέντρα Υγείας άτομα με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.) που έχουν πιστοποιημένο αρμοδίως ποσοστό αναπηρίας 67%.
6.   Οι προσερχόμενοι στα Κέντρα Υγείας τυφλοί.
7.  Οι προσερχόμενοι στα Κέντρα Υγείας στα πλαίσια προγράμματος προληπτικού και προσυμπτωματικού ελέγχου, (π.χ. εμβολιασμοί, οδοντιατρικές εξετάσεις κλπ).
8. Για συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών, όπως στρατιώτες και κρατούμενοι φυλακών είναι σε εφαρμογή οι ειδικές διατάξεις, όπως ισχύουν σήμερα.
 Αγαπητοί συγχωριανοί
 Όσοι από εσάς ανήκετε σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες ασθενών, που εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής του εξετάστρου των πέντε (5) ευρώ, έχετε δικαίωμα να αρνείστε την καταβολή του εξέταστρου κατά την προσέλευση σας στο Κέντρο Υγείας".

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Νόμιμο το όπλο, αλλά ...

Συνελήφθη 67χρονος στη Βιάννο
Κατείχε νόμιμα το δίκαννο κυνηγετικό όπλο, ωστόσο συνελήφθη, καθώς βρέθηκε να το μεταφέρει με το φορτηγάκι αυτοκίνητό του και, μάλιστα, γεμάτο με δύο πλήρη φυσίγγια.
Ο άνδρας συνελήφθη χθες το βράδυ από αστυνομικούς του Α.Τ. Βιάννου, για παράβαση του Νόμου περί όπλων. Είχε προηγηθεί έλεγχος από τους άνδρες της θηροφυλακής Βιάννου, που εντόπισαν το όπλο.
cretalive