Πρόταση του Πρωθυπουργού για αποστολή νερού από τη Κρήτη στη Λιβύη
Η χρήση της Κρήτης σαν βάση για την  αποστολή 170.000m3  πόσιμου νερού κάθε 10 ημέρες προς τη Λιβύη αποτέλεσε την πρόταση του Πρωθυπουργού στο Διεθνές Συνέδριο για την Υποστήριξη της Λιβύης που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.
Εν τω μεταξύ αντιδράσεις προκαλούν σε τοπικό επίπεδο οι συνεχιζόμενες πτήσεις αεροσκαφών του ΝΑΤΟ, στα πλαίσια των στρατιωτικών δραστηριοτήτων του, στη Λιβύη, που σε μεγάλο βαθμό υποστηρίζονται από τη Βάση της Σούδας στα Χανιά.
Αποστολή νερού από τη Κρήτη στη Λιβύη
Χαιρετίζοντας το συνέδριο ο Έλληνας Πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Κρήτη μπορεί να συνδράμει αποφασιστικά στην ικανοποίηση των άμεσων ανθρωπιστικών αναγκών που έχουν προκύψει στη περιοχή.
Ο κ. Παπανδρέου, αφού επεσήμανε ότι η Ελλάδα από την αρχή που ξέσπασε η κρίση στη Λιβύη στάθηκε στο πλευρό των ανθρώπων που μάχονται για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη, διαβεβαίωσε ότι το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και στη νέα εποχή που ανοίγεται για τη Λιβύη.
Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Παπανδρέου, η υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος αποστολής νερού  θα μπορέσει να καλύψει το 50% των αναγκών σε νερό του Λίβυου λαού, ενώ για μια ακόμη φορά τονίστηκε ο στρατηγικός ρόλος της Κρήτης για την οργάνωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς την περιοχή.
Να σημειωθεί ότι το Διεθνές Συνέδριο για την υποστήριξη της «Νέας Λιβύης» πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι υπό τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τον Πρωθυπουργό της Μ/Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ενώ συγκέντρωσε ηγετικές μορφές της Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης καθώς και προέδρους από άλλες χώρες και διεθνείς οργανισμούς.
Την επισήμανση για το στρατηγικό ρόλο της Κρήτης  στη νέα εποχή που ανοίγεται για τη Λιβύη έκανε  και από το Κατάρ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, που συμμετείχε σε σύσκεψη στην Ντόχα μετά από πρόσκληση του Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων του Κατάρ.
Υπογραμμίζοντας δε τη γεωγραφική σπουδαιότητα της νήσου Κρήτης, πρότεινε την ανάδειξή της ως κόμβου συγκέντρωσης και διακίνησης των προγραμμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας και ανάπτυξης για την Λιβύη.
Αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο για τις πτήσεις του ΝΑΤΟ προς  Λιβύη
Την ίδια ώρα που όλοι συμφωνούν για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κρήτη στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λιβύη, έντονες αντιδράσεις δημιουργούνται σε τοπικό επίπεδο για τις πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιούν επιχειρήσεις στη περιοχή.
Την Παρασκευή μάλιστα το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, μετά από παρέμβαση που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων του Ακρωτηρίου, αποφάσισε τη  σύσταση μιας Επιτροπής, με επικεφαλής τον δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, η οποία θα μεταφέρει στους διοικητές των στρατιωτικών εγκαταστάσεων τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του Ακρωτηρίου για τα προβλήματα που δημιουργούν οι πτήσεις του ΝΑΤΟ.
Η επιτροπή θα αναλάβει να επιδώσει σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τους διοικητές που θα εκθέτει τα προβλήματα που δημιουργούν στους κατοίκους της περιοχής οι συνεχείς πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών από το Ακρωτήρι, για την υγεία τους αλλά και για το περιβάλλον συνολικά.Flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Φωτιά σε σπίτι στα Χανιά από "ξεχασμένο μάτι"
Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα σε σπίτι στη Νέα Χώρα.
Η φωτιά εκδηλώθηκε στον 5ο όροφο πολυκατοικίας, από ξεχασμένο σκεύος πάνω σε αναμμένο μάτι ηλεκτρικής κουζίνας με αποτέλεσμα να μεταδοθεί στον απορροφητήρα και από εκεί στο υπόλοιπο δωμάτιο.
Στο διαμέρισμα βρίσκονταν ο ιδιοκτήτης ο οποίος  ειδοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο, με 2 οχήματα και 5 άνδρες.
Όμως χάρης στην ψυχραιμία του ιδιοκτήτη που επενέβει σβήνοντας τη φωτιά, χωρίς να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και προτού φτάσει η Πυροσβεστική στο σπίτι, απεφεύχθησαν τα χειρότερα.
Από την φωτιά καταστράφηκαν ντουλάπια στην κουζίνα και άλλα αντικείμενα ευτυχώς όμως δεν κινδύνευσαν άνθρωποι που ζουν στο σπίτι ή στη πολυκατοικία
.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Η Ελιά - μνημείο στις κάτω Βούβες στα Χανιά
Μια από τις πιο αρχαίες ελιές βρίσκεται στην Κρήτη και είναι ένα από το επτά ελαιόδενδρα στην περιοχή της Μεσογείου που η ηλικία τους ξεπερνάει τα 3.000 χρόνια.
Αν και η ακριβής ηλικία του δεν μπορεί να επαληθευτεί, η Μνημειακή Ελιά των Βουβών -όπως ονομάζεται- θεωρείται ότι είναι το αρχαιότερο ελαιόδεντρο από τα επτά και γι αυτό το λόγο έχει χαρακτηριστεί «σαν διατηρητέο μνημείο της φύσης, λόγω του ιδιαίτερου αισθητικού, οικολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντός του».
Το δέντρο - μνημείο βρίσκεται στις κάτω Βούβες στα Χανιά της Κρήτης ενώ τα τελευταία χρόνια ακριβώς δίπλα λειτουργεί το Μουσείο Ελιάς Βουβών. Η παρουσία στην περιοχή και άλλων αιωνόβιων ελιών μαρτυρά έναν αρχαίο ελαιώνα.
Το εντυπωσιακό αυτό δένδρο στην βάση του είναι αγριελιά (πράγμα που επιβεβαιώνει την αρχέγονη φύση της) και στην συνέχεια εξημερώθηκε από τον άνθρωπο με την ποικιλία τσουνάτη.
Η σύγχρονη τεχνολογία για την αρχαία ελιά!
Η Μνημειακή Ελιά Βουβών, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα πολύτιμο κομμάτι της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, με ηλικία που υπολογίζεται μεταξύ 3000 και 5000 ετών.
 Για αυτό το λόγο το ΤΕΙ Κρήτης με επικεφαλής το Δρ. Μανόλη Μαραβελάκη, εφάρμοσε σύγχρονες, τεχνολογίες αιχμής για την ακριβή αποτύπωση και καταγραφή του κορμού της Μνημειακής Ελιάς Βουβών.
Οι αριθμοί που υπολογίστηκαν με ακρίβεια, μιλούν από μόνοι τους:
Όγκος κορμού: 4.67 m3
Μέγιστη εξωτερική διάμετρος σε ύψος 1,3m (DBH): 2,66 m
Μέγιστη εσωτερική διάμετρος σε ύψος 1,3m: 2,01 m
Μέγιστη εξωτερική διάμετρος σε ύψος 0,9 m : 3,04 m
Μέγιστη εσωτερική διάμετρος σε ύψος 0,9m: 2,15 m
Μέγιστη απόσταση μεταξύ 2 σημείων του κορμού στο επίπεδο εδάφους: 3,95 m
 flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Παρανάλωμα του πυρός αυτοκίνητο στο Ζαρό
Σοβαρές υλικές ζημιές - Δεν κινδύνευσε κανένας
Παρανάλωμα του πυρός έγινε τη νύχτα ένα αυτοκίνητο στο Ζαρό του δήμου Φαιστού, ιδιοκτησίας κατοίκου της περιοχής.
Η φωτιά ξέσπασε, υπό άγνωστες συνθήκες, στη 01.45, και έσβησε περίπου στις 03.00 με τη συνδρομή ενός πυροσβεστικού οχήματα με δύο άνδρες.
Το αυτοκίνητο υπέστη πολύ σοβαρές υλικές ζημιές, ωστόσο δεν κινδύνευσε κανένας.
Εν τω μεταξύ όμοια κατάληξη είχε τη νύχτα και ένα μηχανάκι στην περιοχή της Χερσονήσου.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Αλκοτέστ σε εκατοντάδες οδηγούς τη νύχτα

20 είχαν πιεί μερικά ποτηράκια παραπάνω
Εκατοντάδες οδηγοί υποβλήθηκαν, χθες τη νύχτα, σε αλκοτέστ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν καταναλώσει σημαντική ποσότητα αλκοόλ, Οι 457 οδηγοί που ελέγχθηκαν από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου κλήθηκαν να ... φυσήξουν για να αποδείξουν αν έχουν κάνει "κτήμα" τους το ότι "αλκοόλ και οδήγηση ...δεν πάνε μαζί"!
Οι αστυνομικοί εντόπισαν 20 οδηγούς, ποσοστό 4,3%, που είχαν πιεί... μερικά ποτηράκια παραπάνω, στους οποίους και βεβαίωσαν την παράβαση.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Η ΟΠΚΕ ... για ένα στερεοφωνικό!
Συνελήφθη αλλοδαπός επειδή έπαιζε δημόσια μουσική χωρίς άδεια από την ΑΕ.ΠΙ.
Η Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος ... επιστρατεύθηκε χθες το βράδυ, για ... ένα στερεοφωνικό!
Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου συνέλαβαν έναν 33χρονο Αλβανό για παράβαση του Ν. περί ΑΕ.ΠΙ .
Σε  γενόμενο  έλεγχο βρέθηκε να δουλεύει ως υπεύθυνος σε καφέ-μπαρ, ιδιοκτησίας μιας 56χρονης Αλβανίδας, η οποία αναζητείται, έχοντας θέσει σε λειτουργία στερεοφωνικό συγκρότημα, στερούμενος άδειας δημόσιας εκτέλεσης μουσικής από την ΑΕ.ΠΙ.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Μια πιτσαρία στην ...Σελήνη

H εταιρία Domino's Pizza ανοίγει υποκατάστημα στη... Σελήνη
Ήταν το 2001 όταν η Pizza Hut έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και κέρασε τους αστροναύτες ένα  κομμάτι από την αφράτη πίτσα της. Ο ανταγωνισμός με την Domino's για το πια αλυσίδα θα κατακτήσει την πρωτιά είχε φέρει τους διαφημιστές των δύο εταιριών στο να σχεδιάζουν απίθανα πράγματα.
Τι θα μπορούσε να κάνει η Domino's για να ξεπεράσει την ανταγωνίστρια της; Μα φυσικά να σχεδιάσει το πρώτο εστιατόριο στο φεγγάρι.
Το μακρόπνοο σχέδιο θα κοστίσει 1,67 τρισεκατομμύρια δολάρια. Για τη δημιουργία του εστιατορίου θα χρειαστούν 70 τόνοι οικοδομικών υλικών και 15 αποστολές από τη γη με διαστημικά λεωφορεία ώστε να φτάσει ο εξοπλισμός.
Για να μειωθεί το κόστος η Domino's αναμένεται να αξιοποιησεί τα ορυκτά της σελήνης για να δημιουργήσει το σκυρόδεμα του εστιατορίου.
Αναφορικά με το εστιατόριο, στα σχέδια των αρχιτεκτόνων, το κατάστημα θα εκτείνεται σε δύο ορόφους, ενώ θα έχει διάμετρο 26μ μέτρα. Στο υπόγειό του, που θα είναι κατασκευασμένο από χάλυβα, θα προετοιμάζονται οι πίτσες. Το προσωπικό μάλιστα θα είναι υποχρεωμένο να κατοικεί στις εγκαταστάσεις του καταστήματος
"Ξεκινήσαμε να πλάθουμε στο μυαλό μας το σχέδιο πέρυσι, ακόμα και αν δεν είναι απόλυτα σίγουρο ότι το εστιατόριο μπορεί πράγματι να ανοίξει", δήλωσε στην Daily Telegraph o Tomohide Matsunaga, εκπρόσωπος της ιαπωνικής Domino's.Το κατάστημα όμως, όπως αναφέρει ο ίδιος, αναμένεται να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες στο μέλλον, μιας και " πολλοί άνθρωποι θα ζουν στη σελήνη, ενώ θα εργάζονται πολλοί περισσότεροι αστροναύτες"

news247.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Στο νοσοκομειο ο Γιάννης Πάριος

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα το μεσημέρι του Σαββάτου
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο Γιάννης Πάριος το μεσημέρι του Σαββάτου.
Ο δημοφιλής τραγουδιστής ένιωσε έντονη αδιαθεσία και πόνους στο στήθος και αμέσως μετέβη με ελικόπτερο από την Πάρο όπου βρισκόταν για διακοπές, σε ιδιωτική κλινική των νοτίων προαστίων στην Αθήνα.
«Οι εξετάσεις που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής είναι άψογες. Πάρα πολύ καλές. Το μόνο που διεγνώσθη ήταν μια μικρή βρογχίτιδα και γι’αυτό το λόγο θα παραμείνει ένα με δύο 24ωρα, ούτως ώστε να αντιμετωπισθεί με φαρμακευτική αγωγή», δήλωσε ο θεράπων ιατρός του Γ. Πάριου Στέργιος Καρακίτσιος, προσθέτοντας ότι ακριβώς επειδή πρόκειται για τον κο Πάριο, ο οποίος είναι τραγουδιστής, το ιατρικό επιτελείο που έχει αναλάβει την θεραπεία του είναι πολύ ευαίσθητο με το θέμα, καθώς αυτό σχετίζεται με την φωνή του.
 Ο γιος του Χάρης Βαρθακούρης βρίσκεται εκτός Αθηνών και δεν μπόρεσε να βρεθεί στο πλευρό του πατέρα του. «Βασικά δεν με πήρε κανείς να μου πεί τίποτα. Όταν ρώτησα τί συμβαίνει, με διαβεβαίωσαν ότι όλα είναι μια χαρά και δεν με ενημέρωσαν για να μην με ανησυχήσουν», δήλωσε στο Star.
 Όσο για την Σοφία Αλιμπέρτη; Και εκείνη δεν έκρυψε την ανησυχία της για το απρόοπτο που σημάδεψε τις διακοπές του πρώην συζύγου της. «Έχει μια ίωση βρογχίτιδας, αλλά όλα είναι μια χαρά. Κυκλοφορούν αυτές οι ιώσεις λόγω εποχής. Θα παραμείνει βέβαια στο νοσοκομείο γιατί ο Γιάννης είναι ευαίσθητος. Είναι το εργαλείο του η φωνή του, οπότε θα πρέπει να το φροντίσει λίγο», είπε.  
 Το μόνο που θέλει τώρα ο Γιάννης Πάριος είναι να ξεπεράσει γρήγορα την περιπέτεια που είχε. Μάλιστα, το ερχόμενο διάστημα έχει προγραμματισμένη περιοδεία στην Αμερική. 
star.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ηλεία: Έπαιξαν ξύλο σε κηδεία!

Σύμφωνα με το dete.gr το περιστατικό συνέβη στη Μυρσίνη του νομού Ηλείας..
Ο ανιψιός του εκλιπόντος απευθύνθηκε στον Εισαγγελέα ζητώντας ιατροδικαστική έκθεση, αφήνοντας υπονοούμενα για το θάνατο του πλούσιου θείου του.
Ο εκλιπών είχε συμπεριλάβει στη διαθήκη του τους υπόλοιπους συγγενείς του, αφήνοντας όμως παραπονεμένο τον ανιψιό που ισχυρίστηκε πως ο θάνατος του ηλικιωμένου ήταν... περίεργος και ζήτησε να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια του θανάτου του.
Το νέο κυκλοφόρησε γρήγορα στο χωριό και εξόργισε τους νόμιμους κληρονόμους, που τον κοιτούσαν με "μισό μάτι" στην κηδεία.
Κάποιοι από τους συγγενείς τον πλησίασαν, και άρχισαν να διαμαρτύρονται, έξαλλοι για τις υπόνοιες που είχε αφήσει να διαρρεύσουν εις βάρος τους.
Ωστόσο, δεν σταμάτησαν στις κουβέντες. Τα πράγματα ξέφυγαν και πολύ γρήγορα άρχισαν τις βρισιές. Όπως μάλιστα ισχυρίζεται ο ανιψιός δε δίστασαν να του επιτεθούν και να τον γρονθοκοπήσουν.
Χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων για να ηρεμήσουν τελικά τα πνεύματα.
Για την ιστορία, η ιατροδικαστική έκθεση συνετάχθη, αλλά σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος του ηλικιωμένου οφείλεται σε φυσιολογικά αίτια.
newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Άδοξο τέλος είχε η απόπειρα τριών αλλοδαπών να διαρρήξουν κατοικία στα Χανιά
Οι τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν χθες στα Χανιά, από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρόκειται για δυο Αλγερινούς και έναν Τυνήσιο, ηλικίας 28, 25 & 26 ετών αντίστοιχα. Οι δράστες αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία στα Χανιά όπου και συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που είχαν εισέλθει σε αυτή.
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.
creteplus
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Βρέφος πνίγηκε την ώρα της βάπτισης του

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Rascani στην Μολδαβία, η είδηση του θανάτου ενός βρέφους που εξέπνευσε την ώρα της βάπτισής του.
Την ώρα της βάφτισης ο ιερέας δεν του έκλεισε το στόμα, όπως θα έπρεπε να κάνει και το βούτηξε αρκετές φορές με αποτέλεσμα να πνιγεί.
Ο Πατέρας Valentin τώρα κατηγορείται για ανθρωποκτονία. Το μωράκι πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο καθώς το πήγαιναν στο νοσοκομείο. «Η νεκροψία έδειξε ότι το παιδί μου έφυγε από πνιγμό», είπε ο πατέρας του άτυχου βρέφους, Dumitru Gaidau.
«Όλοι είδαμε αυτό που έγινε, ο Ιερέας δεν έβαλε το χέρι του στο πρόσωπο του μωρού για να εμποδίσει νερό όπως θα έπρεπε να κάνει. Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι έβαλε το χέρι του στην κοιλιά και στο κεφάλι του και το βούτηξε τρεις φορές μέσα στο νερό. Το μωρό έκλαιγε και μέσα στο νερό. Νόμιζα ότι ήξερε τι έκανε. Όταν πήρα το μωρό στην αγκαλιά μου ήταν πλέον αργά», είπε η νονά του άτυχου μωρού, Aliona Vacarciuc.
«Όταν είδαμε το μωρό να αιμορραγεί τον ρωτήσαμε: Τι έκανες;». Ο Ιερέας όμως μας είπε ότι ήξερε τι έκανε και ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που βάφτιζε. Μας είπε ότι ήταν έμπειρος και πως γνώριζε τη διαδικασία του μυστηρίου».
Ο γιατρός Sergiu Raileanu που εξέτασε το βρέφος, επιβεβαίωσε ότι πέθανε από πνιγμό. Η τοπική αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας και αν κριθεί ένοχος ο ιερέας θα αντιμετωπίσει μέχρι και τρία χρόνια φυλάκισης.
zougla