"Περίεργη" φωτιά στο παλιό νοσοκομείο Χανίων
Λίγες ώρες μετά την "εκκαθαριστική" επιχείρηση της αστυνομίας για την απομάκρυνση των ατόμων που διέμεναν σε δωμάτια του εγκαταλειμμένου, ερειπωμένου και υπο κατεδάφιση, παλιού νοσοκομείου Χανίων, κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς υπήρξε πυρκαγιά σε ένα απο αυτά τα δωμάτια.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 5:30 το πρωί και περίοικοι μόλις είδαν τους καπνούς ενημέρωσαν αμέσως την πυροσβεστική.
Οι πυροσβέστες που έσπευσαν διαπίστωσαν πως σε ένα απο τα δωμάτια όπου διέμεναν οι αλλοδαποί, καιγόταν ένα στρώμα και μια καρέκλα και έσβησαν γρήγορα τις φλόγες.
Όμως το περιστατικό προκαλεί πολλά ερωτηματικά, καθώς θεωρείται αδύνατον αυτή η φωτιά να έγινε απο....μόνη της.
Οπότε, είτε κάποιοι άστεγοι  - παρά το "σφράγισμα" των εισόδων απο τεχνικό συνεργείο του δήμου - μπήκαν και πάλι στο κτίριο και έβαλαν κατα λάθος την φωτιά.
Είτε κάποιοι περιθωριακοί θέλησαν να στείλουν "μήνυμα" προς τις αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες , στην διάρκεια της νύχτας οι δημοτικοί αστυνόμοι που ήταν στην περιοχή, είδαν κινήσεις ατόμων προς το κτίριο του παλιού νοσοκομείου, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε άλλο απο το να αναφέρουν τις κινήσεις αυτές στις αστυνομικές αρχές.
Πάντως το σύνολο του κτιρίου - που καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο - είναι σχεδόν αδύνατον να φυλαχθεί αποτελεσματικά αφού είναι πανεύκολη η είσοδος σε αυτό απο την περίφραξη που υπάρχει.
Υπενθυμίζεται πως νωρίς χθες το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην διάρκεια επιχείρησης στο κτίριο του παλιού νοσοκομείου, βρήκαν να διαμένουν μέσα σε αυτό και υπο άθλιες συνθήκες 15 αλλοδαπούς, κυρίως απο Μαρόκο και Αλγερία, οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ βρέθηκαν και 100 γραμμάρια χασίς καθώς επίσης και δεκάδες ποδήλατα, φωτογραφικές μηχανές, laptop, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα, τα οποία εξετάζεται για το αν προέρχονται απο κλοπές.
Flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Θανατηφόρο τροχαίο στο Γεράνι Χανίων
Ένα ακόμη θανατηφόρο δυστύχημα συνέβει σήμερα στις 8:50 το πρωί στην παλιά εθνική οδό Χανίων - Κισάμου, στο ύψος του βενζινάδικου που βρίσκεται δίπλα στο Δημαρχείο Πλατανιά.
Το δυστύχημα συνέβει όταν ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ένας άντρας και μια γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες Χανιώτες,εξετράπει της πορείας του και προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο με μεγάλη σφοδρότητα.
Για τον απεγκλωβισμό και των δύο επιβαινόντων απο τα συντρίμμια του αυτοκινήτου χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, ενώ όπως διαπιστώθηκε ο άντρας είχε βρεί ακαριαίο θάνατο, ενώ η γυναίκα πολύ σοβαρά τραυματισμένη διακομίσθει απο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χανίων.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Χανίων.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κλειστές οι Εφορίες των Χανίων
Όπως ανακοινώθηκε, την ερχόμενη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και οι δύο Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες των Χανίων θα παραμείνουν κλειστές για τους πολίτες.
Ο λόγος είναι οι εργασίες απομάκρυνσης στοιχείων απο αμίαντο στο κτίριο στο οποίο στεγάζονται επι της οδού Τζανακάκη 3 των Χανίων.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κλειστά τα σφαγεία της Νεάπολης
Σοβαρότατο πρόβλημα, με συνέπειες για την οικονομία της ευρύτερης περιοχής, συνιστά το κλείσιμο των Σφαγείων Νεαπόλεως.
Πάνω από ένα μήνα έχει προκύψει το πρόβλημα και λύση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι και όσοι άλλοι ασχολούνται με την παραγωγή και εμπορία κρέατος να υποχρεώνονται να μεταφέρουν τα ζώα για σφαγή στο Αρκαλοχώρι!!!
Έτσι, επιβαρύνεται η εμπορία κρέατος με σημαντικό επιπλέον κόστος, που τελικά καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές επωμιζόμενοι, σε χαλεπούς καιρούς, την μετακυλιόμενη δαπάνη.
anatolh.com
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Μειώνεται ο μέσος όρος ζωής των Κρητικών
Σε αντίθεση με τις γυναίκες του νησιού
Μειώνεται ο μέσος όρος ζωής των Κρητικών
Χάνουν σιγά – σιγά την «πρωτοκαθεδρία» στο προσδόκιμο ζωής οι άνδρες της Κρήτης, των οποίων μεινώνεται συνεχώς ο μέσος όρος ζωής, όσο περνούν τα χρόνια.
Στην αντίπερα όχθη, οι γυναίκες Κρητικές, παραμένουν παραδοσιακά στις πρώτες θέσεις του προσδόκιμου χρόνου ζωής, σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες Ελληνίδες. Σε πολύ υψηλές θέσεις του προσδόκιμου βρίσκονται επίσης, άνδρες και γυναίκες στην Πελοπόννησο.
Τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα, παρουσιάζονται μέσα από έρευνα του ερευνητή στο Εργαστήριο Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μιχάλη Αγοραστάκη. Ο ερευνητής διερευνά στο πλαίσιο της προσέγγισης του τις αλλαγές στο μέσο όρο ζωής κατά τη διάρκεια της δεκαπενταετίας 1991 – 2006, όπου φαίνεται να παρατηρούνται σαρωτικές αλλαγές.
Ειδικότερα την πενταετία 2001 – 2006, παρατηρούνται απίστευτες ανακατατάξεις ενώ είναι και η πενταετία, που οι άνδρες Κρητικοί χάνουν την «πρωτιά» στο προσδόκιμο ζωής. Το αποτέλεσμα αυτό έρχεται ως συνέπεια των πολύ μικρών αυξήσεων σε διάρκεια ζωής, σε σχέση με τους υπόλοιπους Έλληνες.
Είναι χαρακτηριστικό πως αν και σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας από το 1991 έως το 2006 παρατηρούνται αυξήσεις στο μέσο όρο ζωής από 3 – 3,5 χρόνια περίπου, στην Κρήτη, η αύξηση στο μέσο όρο ζωής για τους άνδρες αγγίζει μόλις το 1 έτος.
Κι ενώ ως το 2001 οι Κρητικοί «κρατούν δυνάμεις» έναντι των υπολοίπων Ελλήνων, την περίοδο από το 2001 έως το 2006 χάνουν την πρωτιά τους.
Οι γυναίκες από την άλλη πλευρά στις νησιωτικές περιφέρειες των Ιονίων Νήσων και Νοτίου Αιγαίου αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής κατά 2.72 και 2.58 έτη αντίστοιχα, αλλά η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (+2.81 έτη) και η μικρότερη στη Στερεά Ελλάδα (+1.51 έτη) και στο Βόρειο Αιγαίο (+1.46 έτη). Παρά τις έντονες διαφοροποιήσεις ωστόσο, οι Κρητικές παραμένουν στην πρώτη θέση του προσδόκιμου ζωής.

Σε εθνικό επίπεδο, κατά την περίοδο 1991-2006, ο μέσος όρος ζωής στην Ελλάδα αυξάνεται κατά 2.43 έτη στους άνδρες και κατά 2.20 έτη στις γυναίκες, με το συνολικό κέρδος ζωής των ανδρών να επιμερίζεται περίπου ισόποσα ανάμεσα στη δεκαετία 1991-2001 (1.16 έτη) και την πενταετία 2001-2006 (1.27 έτη), σε αντίθεση με τις γυναίκες, που σημειώνουν υψηλότερα κέρδη στην πρώτη περίοδο (1.25 έτη) σε σχέση με τη δεύτερη (0.95 έτη).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σύγκριση των περιφερειακών κερδών ανάμεσα στα δύο φύλα. Αν και στην πλειοψηφία των περιφερειών οι άνδρες σημειώνουν μεγαλύτερα κέρδη από τις γυναίκες, το αντίστροφο συμβαίνει στις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κρήτης και Πελοποννήσου.

Εξετάζοντας παράλληλα τα κέρδη ανάμεσα στις διαδοχικές περιόδους, διαπιστώνεται ότι, όπως και στο σύνολο της χώρας, η περίοδος 2001-2006 είναι πιο δυναμική, με εξαίρεση τις γυναίκες των περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας και Βορείου Αιγαίου.

Βρεφική θνησιμότητα

Μεγάλα «κέρδη» εμφανίζει παράλληλα η Κρήτη και αναφορικά με τον περιορισμό της βρεφικής θνησιμότητας, αφού αναδεικνύεται στην περιφέρεια με τους μεγαλύτερους ρυθμούς μείωσης του αρνητικού φαινομένου.
Σε περιφερειακό επίπεδο βέβαια, η πτώση της βρεφικής θνησιμότητας είναι καθολική, με μοναδική εξαίρεση, όσον αφορά τους άνδρες στην Πελοπόννησο.
Στις περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας και Ιόνιων Νήσων, η βρεφική θνησιμότητα σε αρσενικά βρέφη έχει μειωθεί κατά 5 % έως 10 % σύμφωνα με την έρευνα.
Στις Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, η βρεφική θνησιμότητα έχει περιοριστεί για τα αρσενικά βρέφη σε μεγαλύτερο βαθμό από 10 % ως και 15 %, ενώ εντυπωσιακή είναι η μείωση της βρεφικής θνησιμότητας στην Κρήτη για τα αρσενικά βρέφη που ανέρχεται σε 28 %.
Στα θηλυκά βρέφη αντίστοιχα, η μείωση θνησιμότητας στις περιφέρειες Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας και Βορείου Αιγαίου κυμαίνεται από 5%- 10%, στην Κεντρική Μακεδονία, τα Ιόνια Νησιά, την Στερεά Ελλάδα, την Κρήτη και την Θεσσαλία, από 10%-15%, ενώ στη Δυτική Ελλάδα και την Αττική από 15%-20%.
Η μικρότερη τιμή σημειώνεται στο Νότιο Αιγαίο- σχεδόν 4% σε αντίθεση με την Ήπειρο όπου ανέρχεται στο 20%.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Παράνομες μεθοδεύσεις καταγγέλλει γιατρός του Βενιζελείου

Για τη θέση του συντονιστή στο Α΄Χειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου

Μεθοδευμένη προσπάθεια να μην στελεχωθούν αξιοκρατικά τα τμήματα συντονιστών των Ιατρείων του Βενιζέλειου νοσοκομείου βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με καταγγελία ενδιαφερομένου γιατρού, που εχει κοινοποιηθεί εδώ και μήνες στη Διοίκηση του Ιδρύματος.Το νοσοκομείο, πριν από μήνες, προκήρυξε 7 θέσεις συντονιστών Διευθυντών ειδικευόμενων ιατρών. Ανάμεσα τους και μια θέση για το Α΄Χειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου. Για τη συγκεκριμένη θέση γίνονται δεκτοί ως υποψήφιοι, γιατροί που υπηρετούν σε θέση διευθυντή ιατρού κλάδου ΕΣΥ.
Δύο ήταν, ως την ύστατη ώρα, οι ενδιαφερόμενοι γιατροί, ωστόσο λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία υπέβαλε τα χαρτιά του ένας γιατρός Επιμελητής Α΄, παρότι η προκήρυξη του νόμου ήταν ξεκάθαρη, και δεν άφηνε περιθώρια παρερμηνειών. Αν και  έχουν περάσει 5 μήνες από τη λήξη της προθεσμίας της προκήρυξης , το Νοσοκομείο δεν έχει πληρώσει τη θέση συντονιστή για το συγκεκριμένο τμήμα, ενώ προχώρησε κανονικά στη πλήρωση των άλλων 6 θέσεων. Η φημολογία στο Νοσοκομείο είναι έντονη και, παρότι το συμβούλιο κρίσεων έχει αποφανθεί εδώ και καιρό για το ποιος θα πρέπει να αναλάβει συντονιστής στο Χειρουργικό τμήμα,  ο φόβος  είναι ορατός πως η δύναμη του παρασκηνίου και των διαδρόμων θα είναι μεγαλύτερη από  τα δικαιολογητικά της προκήρυξης.

cretalive

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Φρίκη από την απολογία του συζυγοκτόνου στη Γρα Λυγιά

Σκότωσε τη γυναίκα του ενώ εκείνη κοιμόταν! - Μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα με "κάβουρα", την αποτελείωσε με ένα πιρούνι που της κάρφωσε στο κεφάλι
Φρίκη προκαλούν οι λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες δολοφόνησε τη σύζυγο και μητέρα των τριών παιδιών του ο 50χρονος Αλβανός στην Γρα Λυγιά Ιεράπετρας, πριν από μερικές ημέρες.
Τα όσα ανέφερε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Λασιθίου προκαλούν τουλάχιστον σοκ.
Ο 50χρονος φέρεται να αποτελείωσε τη σύζυγο του μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών του. Άρπαξε ένα πιρούνι και της το «κάρφωσε» στο κεφάλι ενώ η ίδια ψυχορραγούσε μετά από τα τρία χτυπήματα που είχε δεχτεί με τον «κάβουρα».
Με βάση τα όσα έγιναν γνωστά, η 44χρονη όταν δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση, κοιμόταν στο υπνοδωμάτιο τους. Ο 50χρονος πιστεύοντας ότι την είχε σκοτώσει, βγήκε στο δρόμο και άρχισε να φωνάζει: «τη σκότωσα, τη σκότωσα». Τις φωνές άκουσαν τα παιδιά που έτρεξαν στο σπίτι. Μαζί τους γύρισε και εκείνος. Τότε αντιλήφθηκε ότι η γυναίκα βρισκόταν ακόμα στη ζωή.
Ήταν τέτοια η μανία του που άρπαξε ένα πιρούνι, το οποίο έμπηξε στο κεφάλι της, δίνοντας ουσιαστικά την «χαριστική βολή».

Η απολογία
Το αποτρόπαιο έγκλημα σημειώθηκε με την επιστροφή της οικογένειας από την Αλβανία όπου είχαν πάει για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Το ίδιο πρωί έφθασαν με το πλοίο της γραμμής στο Ηράκλειο και εν συνεχεία έφθασαν οδικώς στην Γρα Λυγιά.
Τα παιδιά τους, ηλικίας 18, 16 και 13 ετών αντίστοιχα, βγήκαν αμέσως από το σπίτι για να συναντήσουν τους φίλους τους. Το ζευγάρι ανέβηκε στο σπίτι.
Ο 50χρονος φέρεται να είπε στην ανακρίτρια ότι ζήτησε από τη γυναίκα του να συνευρεθούν ερωτικά. Εκείνη αρνήθηκε και μάλιστα τον προσέβαλε με άσχημο τρόπο, όπως είπε. Τον απαξίωσε και έδειξε την αποστροφή της, αποκαλώντας τον «βρωμιάρη».
Ο ίδιος κάθισε για λίγο στον καναπέ. Η γυναίκα έκανε μπάνιο και ξάπλωσε μέχρι που αποκοιμήθηκε. Τότε ο 50χρονος άρπαξε τον «κάβουρα», πήγε στην κρεβατοκάμαρα και ενώ η σύζυγος του κοιμόταν, την χτύπησε τρεις φορές στο κεφάλι.

«Αρρωστημένο πάθος»
Το ζευγάρι ζούσε στην Κρήτη από το 2000. Τα πράγματα μεταξύ τους άλλαξαν το 2005 σε ένα ταξίδι τους στην Αλβανία. Ο 50χρονος ισχυρίζεται ότι η γυναίκα του είχε συνάψει ερωτική σχέση με συμπατριώτη του και μάλιστα την είχε πιάσει «επ' αυτοφώρω» τρεις φορές.
Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι τον είχε πληγώσει η συμπεριφορά της, όμως ήταν παθιασμένος μαζί της και δεν μπορούσε να την χωρίσει.
Κάποιες φορές, όπως ισχυρίστηκε, η 44χρονη του ζητούσε να χωρίσουν, άλλες πάλι τον απειλούσε ότι θα τον δηλητηριάσει ενώ τελευταία τον είχε προειδοποιήσει ότι θα τον εγκατέλειπε με τα παιδιά για να ζήσει στην Ιταλία.
Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την απολογία του, ο 50χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στις φυλακές Νεαπόλεως κατόπιν σχετικού αιτήματος των συνηγόρων υπεράσπισης, Ιάσονα Παπαστεφανάκη και Νίκου Πετρίδη, ώστε να βρίσκεται κοντά στα αδέρφια και στα παιδιά του.
Εν τω μεταξύ χθες έγινε στην Αλβανία η κηδεία της 44χρονης. Την σορό της συνόδευσαν στην πατρίδα της τα αδέρφια του 50χρονου μαζί με τα παιδιά της.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Μαχαίρωσαν Μαροκινό στις τουαλέτες του ΚΤΕΛ Χανίων!
Μαχαιρωμένος βρέθηκε στις τουαλέτες του ΚΤΕΛ Χανίων, σήμερα το πρωί νεαρός Μαροκινός, ο οποίος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων.
Άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι της δολοφονικής επίθεσης των δραστών ή του δράστη.
Πιθανολογείται ότι το κίνητρο της επίθεσης ήταν η κλοπή.
Πηγή: neatv.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Στο επίκεντρο θα βρεθεί για 17η χρονιά η σαρδέλα στην καθιερωμένη γιορτή που θα διοργανωθεί για φέτος την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 20.00 στην παραλία της Νέας Χώρας με διοργανωτή το Δήμο Χανίων.
Στη Γιορτή Σαρδέλας θα προσφερθεί δωρεάν οφτή σαρδέλα και Κρητικό κρασί, ενώ παράλληλα ένα μουσικοχορευτικό πρόγραμμα θα εμπουτίσει την εκδήλωση.
Σε συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου 2011, ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Δημήτρης Λειψάκης, ο π. Αντώνης Σαπουνάκης, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών και Ξενοδόχων Νέας Χώρας, Παναγιώτης Κόρακας, απήυθηναν έκκληση στους Χανιώτες να παρευρεθούν στη διοργάνωση, η οποία προβάλλει τις ομορφιές αλλά και τα προβλήματα της συνοικίας και βεβαίως το ψάρι και την σαρδέλα ειδικότερα ως την καλύτερη και υγιεινότερη διατροφή.
agronews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Τι λέει η παρουσιάστρια για τον σπάνιο πίνακα - "Μου τον έδωσε ο ιταλός σύντροφός μου"
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το μεσημέρι, η 40χρονη παρουσιάστρια ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού και ο 65χρονος αντικέρ, στα χέρια των οποίων βρέθηκε από την Αστυνομία ο πολύτιμος πίνακας του κορυφαίου Φλαμανδού ζωγράφου Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, που είχε κλαπεί τον Ιούνιο τους 2001 από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Γάνδης, στο Βέλγιο.
Το έργο τέχνης που αναζητούσε και η Ιντερπόλ και απεικονίζει σκηνή από την αρχαία ελληνική μυθολογία - «Το κυνήγι του Καλυδώνιου Κάπρου», φιλοτεχνήθηκε το 1618, η δε τιμή του φαίνεται ότι φτάνει τα έξι εκατομμύρια ευρώ.
Αυτό φέρεται πως ήταν και το ποσό που διαπραγματεύονταν οι κατηγορούμενοι για την πώληση του έργου, αναζητώντας αγοραστές από Ελλάδα και εξωτερικό.
Ωστόσο, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού συνελήφθησαν χθες και οι δύο, την ώρα που έβγαιναν από ξενοδοχείο στη Γλυφάδα έχοντας το έργο τέχνης μαζί τους.
Η 40χρονη η οποία κατά την προσαγωγή της στον εισαγγελέα είχε καλυμμένο το πρόσωπό της, επέμεινε πως τον πίνακα, της τον δώρισε Ιταλός φίλος της, με τον οποίο είχε σχέσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη Ρόδο.
Σύμφωνα με το δικηγόρο της, πιθανότατα ο Ιταλός γνώριζε πως το έργο είχε κλαπεί από Μουσείο και για αυτό ήθελε να το «ξεφορτωθεί».
Η παρουσιάστρια πάντως αρνείται πως η ίδια γνώριζε κάτι περισσότερο για τον πίνακα, ενώ - όπως ισχυρίζεται - πληροφορήθηκε την αξία του από το συγκατηγορούμενό της αντικέρ, που της είπε ότι «αξίζει πολλά».
Για το λόγο αυτό, όπως υποστηρίζει, του έδωσε να πουλήσει τον πίνακα, τον οποίο, τελικά χθες της επέστρεψε εκείνος, όταν συνελήφθησαν από την Αστυνομία.
Εναντίον των δύο συλληφθέντων ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και τους παρέπεμψε ν’ απολογηθούν σε ανακριτή.
newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Στο έλεος τοξικής βόμβας ο Ασπρόπυργος
Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός - Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Στις καλένδες των υπευθύνων έχει γραφτεί το μείζον θέμα δημόσιας υγιεινής στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου. Ενάμιση μήνα μετά το περιβαλλοντικό σκάνδαλο που προέκυψε με τη διαρροή αποβλήτων στην περιοχή των Νεοκτίστων, τις συλλήψεις μελών κυκλώματος που απέθετε βαρέλια με επικίνδυνα τοξικά σε διάφορα σημεία της πόλης και τις δεσμεύσεις της Περιφέρειας για απομάκρυνση των δηλητηριωδών ουσιών, δεκάδες βαρέλια που περιέχουν θανατηφόρα ουσία παραμένουν «ξεχασμένα» στην παραλία της πόλης.
Τα συγκεκριμένα βαρέλια «φιλοξενούν» την άκρως επικίνδυνη –σύμφωνα με τους ειδικούς- τοξική ουσία Butylglykol  και βρίσκονται εδώ και χρόνια διασκορπισμένα σε αφύλακτες περιοχές χωρίς ουδείς να ενδιαφέρεται για την απομάκρυνσή τους. Την ίδια στιγμή η αρμόδια αντιπεριφεριάρχης Αττικής δηλώνει ότι ναι μεν έχει γίνει διαγωνισμός αλλά δεν έχει υπογραφεί ακόμα η σύμβαση(!) για την απομάκρυνση τους.
Και όλα αυτά τη στιγμή που πριν από λίγες ημέρες η ειδική γραμματέας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ, κυρία Μαργαρίτα Καραβασίλη, είχε καταγγείλει δημόσια την ύπαρξη τοπικών αρχόντων οι οποίοι λαδώνονται προκειμένου να «κουκουλώνουν» με λίγο χώμα τα τοξικά απόβλητα!    
Το ρεπορτάζ 
Το επιτόπιο ρεπορτάζ της zougla.gr έγινε με αφορμή την καταγγελία του Κ.Π., κατοίκου της περιοχής, ο οποίος μας επεσήμανε ότι διάφοροι καλοθελητές: «αφήνουν βαρέλια με τοξικές ουσίες και ο δήμος αδιαφορεί. Σε αυτή την περιοχή έχει πρόσβαση ο καθένας. Ακόμα και τα μικρά παιδιά». Σύμφωνα μάλιστα με τον καταγγέλλοντα,  τα βαρέλια αυτά βρίσκονται στην περιοχή 7-8 μήνες ενώ κατά καιρούς προστίθενται και άλλα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας μας στην παραλία Ασπροπύργου αντικρίσαμε αρκετά βαρέλια γεμάτα με Butyglykol να είναι πεταμένα και παρατημένα σε χωράφια και δρόμους με την ουσία (στην πλειονότητα των περιπτώσεων) να έχει χυθεί και να «ακουμπάει» χωράφια στα οποία καλλιεργούνται λαχανικά!
Ανοιχτή η πρόσβαση
Άκρως ανησυχητικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι τα βαρέλια είναι πεταμένα σε χώρους που έχει ο καθένας πρόσβαση. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι θα μπορούσε κάλλιστα να έρθει σε επαφή με τις ουσίες αυτές κάποιο παιδί ή ακόμα και κάποιος ανυποψίαστος ενήλικας.
Όπως μάλιστα επισημαίνουν οι ειδικοί η συγκεκριμένη τοξική ουσία είναι εύφλεκτη πράγμα που σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί (ακόμα και από ένα μισοσβησμένο τσιγάρο) να προκληθεί πυρκαγιά.
Τι λένε οι ειδικοί
Επικοινωνήσαμε τον επιστημονικό συνεργάτη του «Δημόκριτου»  κ. Νίκο Κατσαρό, ο οποίος μας ενημέρωσε πως η Butylglykol είναι μια τοξική ουσία και χρησιμοποιείται κυρίως από βιομηχανίες που παράγουν απορρυπαντικά. Ο κ. Κατσαρός υπογράμμισε πως η ουσία αυτή είναι εύφλεκτη, τοξική για το δέρμα και τα μάτια ενώ εισπνεόμενη μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα.
Τι απαντάνε οι «υπεύθυνοι»
Επιχειρήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον Δήμαρχο Ασπροπύργου, κ. Νικόλαο Μελετίου, για να μας ενημερώσει για το θέμα ωστόσο η επικοινωνία δεν κατέστη δυνατή καθώς ο δήμαρχος ήταν συνεχώς απασχολημένος. Στη συνέχεια τηλεφωνήσαμε στο γραφείο Περιβάλλοντος όπου μας ενημέρωσαν πως γνωρίζουν το πρόβλημα αλλά δεν έγκειται στην αρμοδιότητά του Δήμου η συγκομιδή και μεταφορά των τοξικών ουσιών αλλά είναι καθαρά αρμοδιότητα της περιφέρειας.
Εν τέλει καταφέραμε να έρθουμε σε επαφή με την αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κυρία Σταυρούλα Δήμου, η οποία δήλωσε γνώστης του προβλήματος επισημαίνοντας, όμως, ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμα η σύμβαση με την εταιρεία η οποία –κάποια στιγμή στο μέλλον- θα τα μαζέψει. «Υπάρχει ένα επιπλέον πρόβλημα γιατί ακόμα δεν ξέρουμε που θα πάνε τα βαρέλια», είπε μεταξύ άλλων.
zougla
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,