Νεκρός οδηγός μοτοποδηλάτου στη Λεωφόρο Σούδας
Τη τελευταία του πνοή στη λεωφόρο Σούδας άφησε ένας άντρας, περίπου 35 ετών που ενεπλάκη σε τροχαίο λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 35χρονος επέβαινε σε μοτοσυκλέτα μικρού κυβισμού και κατευθύνονταν από τη Σούδα στα Χανιά.
Λίγο πριν το ΙΚΑ, ένα αυτοκίνητο τύπου Μερσεντές, βγήκε από βενζινάδικο που βρίσκεται στη περιοχή, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με τη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο άτυχος νεαρός.
undefined

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η μοτοσυκλέτα χτύπησε πάνω στο δεξί καθρέφτη του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να ανατραπεί και ο οδηγός της να εκτιναχτεί στο πεζοδρόμιο.
undefined
Δυστυχώς δεν φορούσε κράνος με αποτέλεσμα να υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και να βρει ακαριαίο θάνατο.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη ενώ ο 35χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων για τη νεκροψία - νεκροτομή.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κατάστημα στα Χανιά πούλησε κλεμμένη μοτοσυκλέτα
Η απίθανη περιπέτεια καταναλωτή, που αγόρασε εν αγνοία του, μία κλεμμένη, μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα, από κατάστημα της πόλης των Χανίων, και η εν συνέχεια δικαστική τιμωρία του παθόντος, άφησε την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης "άφωνη".
Συγκεκριμένα:
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο καταναλωτής, αγόρασε από κατάστημα των Χανίων, μία μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα στην τιμή των 1100 Ευρώ, μη γνωρίζοντας ότι το προϊόν αυτό ήταν προϊόν κλοπής, την πλήρωσε και την χρησιμοποιούσε.Σε συνηθισμένο έλεγχο της Τροχαίας
Χανίων, αποδείχτηκε ότι η μοτοσυκλέτα αυτή ήταν κλεμμένη , με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να θεωρηθεί ο ίδιος υπαίτιος κλοπής ,να οδηγηθεί στην αυτόφωρη δικαστική διαδικασία ,να δικαστεί σε φυλάκιση 32 μηνών, ποινή την οποία εξαγόρασε.
Πονεμένος ο καταναλωτής, που σήμερα τυχαίνει να είναι ένας άνεργος οικογενειάρχης, προσήλθε στην Ε.Π.Κ.ΧΑΝ και κατήγγειλε το γεγονός ζητώντας την Νομική της Συνδρομή και την ηθική του στήριξη..
Μετά απ αυτά, η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες , προκειμένου να δικαιωθεί τόσο οικονομικά , αλλά και ηθικά ο "παθών καταναλωτής " συστήνει δε στους μέλλοντες αγοραστές μοτοσυκλετών, να είναι άκρως προσεκτικοί, όταν αποφασίζουν να αγοράσουν μία μοτοσυκλέτα αποφεύγοντας τις στημένες πρακτικές των "επιτηδείων" .
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Eπιχείρηση της αστυνομίας στο Παλιό Νοσοκομείο Χανίων
Με απόλυτη μυστικότητα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί επιχείρηση "εκκαθάρισης" στο Παλιό Νοσοκομείο Χανίων για την απομάκρυνση ατόμων που διέμεναν κάτω απο άθλιες και άκρως επικίνδυνες συνθήκες σε δωμάτια του εγκατελειμένου και υπο κατεδάφιση κτιρίου.
Κατα την διάρκεια της επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι απο 50 αστυνομικοί - καθώς ήταν άγνωστος ο αριθμός των ατόμων που διέμεναν στο κτίριο - βρέθηκαν σε διάφορά δωμάτια 15 άτομα, όλοι αλλοδαποί, απο χώρες της Αφρικής, οι οποίοι προσήχθησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.
Στην κατοχή ενός απο αυτούς, ο οποίος και συνελήφθη αμέσως, βρέθηκαν περίπου 100 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ενώ και οι υπόλοιποι 14 θα συλληφθούν ανεξαρτήτως με το αν διέμεναν νόμιμα ή παράνομα στην χώρα, καθώς όχι μόνο είχαν μπεί παράνομα στο κτίριο, αλλά έκλεβαν και ηλεκτρικό ρεύμα.
Επίσης στα δωμάτια στα οποία διέμεναν βρέθηκαν ποδήλατα, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα και πολλά ακόμη αντικείμενα, τα οποία θα διερευνηθεί αν είναι κλεμμένα.

undefined

Η έφοδος της αστυνομίας έγινε, κυρίως, λόγω των συχνών καταγγελιών για την μετατροπή του εγκατελειμένου κτιρίου του παλιού νοσοκομείου σε κέντρο διαμονής και συναλλαγών περιθωριακών ατόμων. undefined

Οι αναφορές των περίοικων - καθώς το κτίριο βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης - έκαναν λόγο και για επικίνδυνες καταστάσεις, όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για τους άστεγους που είχαν βρεί καταφύγιο εκεί. undefined


Το κτίριο είναι ερειπωμένο και όχι μόνο η διαμονή, αλλά και η προσέγγιση στο εσωτερικό του, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους.

Μετά την αστυνομική επιχείρηση, συνεργεία της Δημοτικής αστυνομίας και των τεχνικών υπηρεσιών, πήγαν στο παλιό νοσοκομείο προκειμένου να "σφραγίσουν" τις εισόδους σε μιαν προσπάθεια να αποφευχθεί η είσοδος άλλων ατόμων, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για να ξεκινήσει η κατεδάφισή του.

Στον υπό κατάληψη χώρο συγκεκριμένα βρέθηκαν & κατασχέθηκαν, ως προϊόντα κλοπής:
Εννέα (9) φωτογραφικές μηχανές
Δύο (2) οπτικοί φακοί φωτογραφικών μηχανών
Επτά (7) κινητά τηλέφωνα
Τρείς (3) ηλεκτρονικές συσκευές ψυχαγωγίας
Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής «λάπτοπ»
Ένα (1) ανδρικό ρολόι χειρός
Εννέα (9) ζεύγη γυαλιά ηλίου
Δέκα (10) ποδήλατα
Ένας (1) χαρτοφύλακας με ατομικά έγγραφα,
Ένας (1) σάκος με πλήρη στολή κατάδυσης
Πέντε (5) ατομικά έγγραφα ισάριθμων ατόμων
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Έξω από το πολιτικό του γραφείο
Έβρισαν τον Πάγκαλο και ...συνελήφθησαν
Λεκτική επίθεση από δύο νεαρούς, ηλικίας 24 και 26 ετών, που επέβαιναν σε δίκυκλο, δέχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, την ώρα που αποχωρούσε από το πολιτικό του γραφείο στην οδό Πειραιώς 16 -18, το μεσημέρι της Παρασκευής.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο νεαροί, ένα αγόρι και κορίτσι, μόλις αντιλήφθηκαν τον κ. Πάγκαλο στο δρόμο, εκστόμισαν ύβρεις εναντίον του.
Η συνοδεία του κ. Πάγκαλου ενημέρωσε την Άμεση Δράση και η Αστυνομία συνέλαβε τους νεαρούς.
Σε σακίδιο που έφεραν βρέθηκε ένα μαχαίρι και ένα σπρέι πιπεριού.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.
Ο κ. Πάγκαλος δεν έχει αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε μήνυση σε βάρος τους
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Σε επαγρύπνηση οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

Με αφορμή τις περικοπές στους μισθούς τους
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επιστολή που απευθύνεται προς κάθε εργαζόμενο στο νοσοκομείο του Αγ. Νικολάου αναφέρεται:
"To φθινόπωρο που μπαίνει και ο χειμώνας που έρχεται είναι πιο δύσκολα από τα όλα προηγούμενα για τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου και στο δημόσιο γενικότερα..
Μια σειρά από περικοπές στους μισθούς μας,  που ψηφίστηκαν με το μεσοπρόθεσμο και τους μετέπειτα νόμους του καλοκαιριού, θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται αναδρομικά από τον επόμενο μήνα. Καλό είναι να είμαστε σωστά ενημερωμένοι για το τι μας περιμένει.
Οι περικοπές είναι αναλυτικά οι παρακάτω:
1.Αύξηση φορολογικής παρακράτησης λόγω μείωσης του αφορολόγητου.
Στη μισθοδοσία του Οκτωβρίου (πληρωμές 27/9ου και 13/10ου) θα ενσωματωθεί η αυξημένη παρακράτηση φόρου που προκύπτει από την αλλαγή του αφορολόγητου από 12.000 Ε σε 8.000 που έγινε με το νόμο 3986/2011 (εφαρμοστικός μεσοπρόθεσμου). Σύμφωνα με τους σχετικούς υπολογισμούς θα αυξηθεί η μηνιαία παρακράτηση φόρου στο μισθό μας από 31 έως 40 Ε ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα. Σε όσους κινούνται σε καθαρό μισθό από 900 έως 1400ε η παρακράτηση υπολογίζεται γύρω στα 33 Ε.  Η παρακράτηση αυτή δεν θα γίνει αναδρομικά, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα μας έχει ενημερώσει το γραφείο μισθοδοσίας.Η παρακράτηση αυτή και η αλλαγή του φορολογικού συνετελεστή, σύμφωνα με το νόμο, δεν εφαρμόζονται στους εργαζόμενους κάτω των 30 ετών. 
2. Μείωση κατά 50% του κίνητρου απόδοσης
Η περικοπή του κίνητρου απόδοσης κατά 50%  γίνεται από το ν. 4002/2011 (που ψηφίστηκε τον Αύγουστο) και ο οποίος στην παρ. 23 του άρθρου 55 αναφέρει :
από 1-7-2011 μειώνεται κατά ποσοστό 50% το κίνητρο απόδοσης του άρθρου 12 παρ. 1
του ν. 3205/2003, όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν.
3670/2008 και το οποίο διαμορφώνεται μετά τη μείωση αυτή για υπαλλήλους που
υπηρετούν σε Δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ κατά κατηγορία,
α. ΥΕ στο ποσό των 28,50 € μηνιαίως,
β. ΔΕ στο ποσό των 32 € μηνιαίως,
γ. ΤΕ ή ΠΕ χωρίς πτυχίο στο ποσό των 40 € μηνιαίως,
δ.  ΤΕ με πτυχίο ΤΕΙ ή ισότιμο στο ποσό των 45 € μηνιαίως και
ε.  ΠΕ με πτυχίο Πανεπιστημίου ή ισότιμο στο ποσό των 50 € μηνιαίως.
(Τα ποσά των ανωτέρω περιπτώσεων α’ και β’ (ΥΕ και ΔΕ) τα οποία προσαυξάνονταν κατά δέκαΕυρώ (10 €) με τη συμπλήρωση είκοσι πέντε (25) ετών υπηρεσίας, μειώνονται σε πέντε Ευρώ 5€. )
Δηλαδή η περικοπή αυτή ξεκινά από τα 28.5ε για τους ΥΕ και φτάνει στα 50ε για τους ΠΕ.
Η περικοπή αυτή θα ξεκινήσει από τη μισθοδοσία του Νοεμβρίου, ενώ θα πρέπει μέσα σε δύο μήνες (Νοέμβριο και Δεκέμβριο) να κρατηθούν αναδρομικά οι  περικοπές από 1/7/11, δηλαδή άλλων τεσσάρων μηνών. Δηλαδή για παράδειγμα το Νοέμβριο θα πρέπει σε έναν μήνα να γίνει κράτηση για τρεις (το Νοέμβριο και άλλους δύο αναδρομικά) δηλαδή σε έναν ΥΕ θα περικοπούν 28.5 + 57 = 85.5Ε , μόνο από την περικοπή του κίνητρου απόδοσης.
Για τους γιατρούς (οι οποίοι δεν παίρνουν κίνητρο απόδοσης λόγο ειδικού μισθολογίου) θα περικοπεί κατά 20% το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης, και θα γίνει και σ΄ αυτούς αναδρομικά από 1/7/11 η κράτηση τον  11Ο   και το 12ο .
3.Ειδική εισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης 2% για την καταπολέμηση της ανεργίας
Με το νόμο  3986/2011 (εφαρμοστικός μεσοπρόθεσμου) ψηφίστηκε η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας η οποία είναι δύο τοις εκατό (2%) επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και των πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων (π.χ. βασικοί μισθοί, πάσης φύσεως επιδόματα, συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος αλλοδαπής, αμοιβές και αποζημιώσεις, τρίμηνες αποδοχές, υπερωρίες, λόγω συμμετοχής σε συλλογικά όργανα, έξοδα κίνησης παγίως καταβαλλόμενα κ.λ.π.) όλου του μισθοδοτούμενου προσωπικού του δημοσίου  και η οποία έχει έναρξη ισχύος από 1/1/2011.
Η παρακράτηση της θα ξεκινήσει από τη μισθοδοσία του Νοεμβρίου (27/10ου και 13/11ου) και θα πρέπει σε δύο μήνες (Νοέμβριο και Δεκέμβριο) να γίνει αναδρομική ισόποση παρακράτηση των προηγούμενων 10 μηνών. Δηλαδή για παράδειγμα το Νοέμβριο θα πρέπει σε έναν μήνα να γίνει κράτηση του 2% για έξι μήνες (το Νοέμβριο και άλλους πέντε αναδρομικά) και το Δεκέμβριο το ίδιο. Από το 2012 η παρακράτηση θα συνεχιστεί 2% κάθε μήνα. Αν θέλουμε να έχουμε ένα παράδειγμα, ένας εργαζόμενος με ετήσιο μισθό 18.000ε θα πρέπει να έχει ετήσια παρακράτηση 2% ίση με 360ε, που αντιστοιχούν με 30ε κάθε μήνα.Το Νοέμβριο θα του γίνει κράτηση για έξι μήνες, δηλαδή 180ε και το ίδιο και  το Νοέμβριο.
4. Ειδική εισφορά 1% υπέρ του ταμείου πρόνοιας δημοσίων υπαλλήλων
Με τον  ίδιο νόμο ψηφίστηκε και η ειδική εισφορά 1% υπέρ του ταμείου πρόνοιας δημοσίων υπαλλήλων η οποία είναι 1% επί των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων όλων των δικαιούχων υπαλλήλων του Ταμείου με έναρξη ισχύος την 1/1/2011. Αναμένεται η έκδοση σχετικής εγκυκλίου από το Υπουργείο Εργασίας για το πώς θα γίνει αναδρομικά η παρακράτηση, και το πιο πιθανό είναι ότι θα γίνει με τον ίδιο τρόπο με το 2%. Δηλαδή ένας εργαζόμενος με ετήσιο καθαρό μισθό 18.000ε θα πρέπει να έχει ετήσια παρακράτηση 1% ίση με 180ε, που αντιστοιχούν με 15ε κάθε μήνα.Το Νοέμβριο θα του γίνει κράτηση για έξι μήνες, δηλαδή 90ε και το ίδιο και  το Νοέμβριο. Όμως δεν  μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα για το 1%, αν δεν εκδοθεί η εγκύκλιος του υπουργείου εργασίας.
Εκτός από τις μισθολογικές περικοπές, υπάρχει και  η έκτακτη εισφορά την οποία θα κληθούμε από την εφορία να πληρώσουμε με ειδοποιητήριο.  Για εισοδήματα από 12.000 έως 20.000 ο συντελεστής είναι 1%,   για εισοδήματα από 20.000 έως 50.000 ευρώ ο συντελεστής είναι 2%,    για εισοδήματα από 50.000 έως 100.000 ευρώ ο συντελεστής είναι 3%για εισοδήματα άνω των 100.00 ευρώ ο συντελεστής είναι 4%. Τα ειδοποιητήρια θα ξεκινήσουν να στέλνονται από την εφορία από την επόμενη εβδομάδα.
Συνάδελφοι,
όπως αντιλαμβάνεστε, από τις περικοπές που προκύπτουν από το μεσοπρόθεσμο, θα υποστούμε περικοπή στο μηνιαίο μισθό μας, που σε υπάλληλους από 900 έως 1400 ευρώ αντιστοιχούν κατά προσέγγιση από 90 έως 125 ευρώ το μήνα.
Αν προστεθούν σε αυτά και οι περσινές περικοπές και οι φετινή έκτακτη εισφορά, μαζί με τις αυξήσεις των έμμεσων φόρων, η συνολική απώλεια στο εισόδημα μας τα τελευταία 2 χρόνια προσεγγίζει το 40%.
Επίσης με τις αναδρομικές παρακρατήσεις που θα γίνουν Νοέμβριο και Δεκέμβριο η μείωση του μηνιαίου μισθού μας σε αυτούς του μήνες θα φτάσει από 290 έως 360 ευρώ, κάτι απαράδεκτο και εξαιρετικά δύσκολο για όλους μας.
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση και η τρόϊκα μεταβιβάζουν ξανά όλο το βάρος της αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης τους δημόσιους υπάλληλους και ιδιαίτερα στους χαμηλόμισθους και κακοπληρωμένους, όπως είμαστε εμείς.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει δημοσιοποιήσει τις επίσημες προθέσεις της για το Ενιαίο μισθολόγιο και για την ένταξη μας στα Β.Α.Ε και όσα ακούγονται στα μέσα ενημέρωσης δεν έχουν ακόμα καμιά επίσημη και σταθερή βάση. Σίγουρα μέσα σε μια περίοδο ανελέητων μισθολογικών περικοπών είναι δύσκολο να περιμένουμε ιδιαίερα θετικές για εμάς εξελίξεις.
Απέναντι σε όλα αυτά, οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να στεκόμαστε απαθείς. Σίγουρα οι απεργίες έχουν αποδειχθεί ένα αναποτελεσματικό, αλλά και ιδιαίτερα επιβαρυντικό μέσο αντίδρασης. Μέσα από συζήτηση και διάλογο θα πρέπει στο επόμενο διάστημα να καταλήξουμε στις μορφές αντίδρασης μας".
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Παρίσταναν τους αστυνομικούς και την...απήγαγαν!

Θύμα απαγωγής από αγνώστους γυναίκα στη Μάνδρα Αττικής
Δύο άγνωστοι που εμφανίστηκαν ως αστυνομικοί της Ασφάλειας, απήγαγαν και λήστεψαν γυναίκα, το μεσημέρι, στη Μάνδρα Αττικής.
Οι δράστες, που επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, παρουσιάστηκαν σε αλλοδαπή ως αστυνομικοί της ασφάλειας και με χρήση σωματικής βίας την επιβίβασαν στο όχημα, της έδεσαν τα χέρια, την απείλησαν με πιστόλι και μαχαίρι και αφαίρεσαν την τσάντα της, η οποία περιείχε άγνωστο χρηματικό ποσό και διάφορα αντικείμενα.
Οι ληστές εγκατέλειψαν την γυναίκα σε βουνό στην περιοχή της Μάνδρας, διέφυγαν και αναζητούνται.
ΑΠΕ- ΜΠΕ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Έπαθε βλάβη ο "Καπετάν Νικόλας"

Στο λιμάνι της Ιεράπετρας
Η Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας, ενημερώθηκε σήμερα το πρωί από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Τ/Ρ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ» Ν.Π. 8978, το οποίο εκτελεί ημερήσιους τοπικούς κυκλικούς περιηγητικούς πλόες από την Ιεράπετρα για την νήσο Χρυσή, για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, την οποία διαπίστωσε κατά την διενέργεια κίνησης για προετοιμασία επιβίβασης επιβατών στην προβλήτα Ιεράπετρας.
Από την Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,