Του επιτέθηκαν με μαχαίρι στη Σούγια
Τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 34, 32 και 35 ετών αντίστοιχα συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής στη Σούγια στα Χανιά καθώς επιτέθηκαν σε ένα κάτοικο της περιοχής με μαχαίρι.
Οι τρεις δράστες, το βράδυ της Πέμπτης διαπληκτίστηκαν με το θύμα τους, ένα 45χρονο άντρα και αφού τον έβρισαν, ένας από αυτούς, έβγαλε μαχαίρι και του επιτέθηκε.
Ο 45χρονος, αντέδρασε μπροστά στη θέα του μαχαιριού, βάζοντας τα χέρια μπροστά για να προστατευθεί και να αποφύγει μια ενδεχόμενη μαχαιριά.
Ευτυχώς, η αντίδραση του ήταν σωστή από ότι φάνηκε καθώς τα χέρια του σταμάτησαν τη φόρα του μαχαιριού, προκαλώντας του ωστόσο τραύματα στις δύο παλάμες.
Οι τρεις δράστες της απρόκλητης επίθεσης τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο, ύστερα από την καταγγελία του 45χρονου στην Αστυνομία  για το συμβάν, συνελήφθησαν την επόμενη ημέρα το πρωί.
Flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Δύο νέα περιστατικά απόπειρας αυτοκτονίας συγκλονίζουν την Κρήτη
Το πρώτο αφορά έναν 28χρονο στην Ιεράπετρα που προσπάθησε να δώσει τέλος στην ζωή του, αφού πρώτα είχε προειδοποιήσει μέσο ίντερνετ για την πράξη του ενώ το δεύτερο αφορά στην προσπάθεια ενός 80χρονου να θέσει τέλος στη ζωή του αφού κρεμάστηκε από ένα δέντρο.
Προειδοποίησε μέσω ίντερνετ ότι θα αυτοκτονήσειΈνας 38 χρονος από την Ιεράπετρα σώθηκε μετά τη συντονισμένη δράση της ΕΛΑΣ σε Κρήτη και Αττική. Ο 38 χρονος είχε προειδοποιήσει μέσω ίντερνετ ότι θα αυτοκτονήσει. Εντοπίστηκε από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και παρελήφθη από αστυνομικούς της ασφάλειας Ιεράπετρας.

Οικογενειακό δράμα πίσω από την απόπειρα του 80χρονου
Οικογενειακό δράμα στην Παναγιά του Δήμου Μινώα Πεδιάδος χθες το βράδυ, όπου 80χρονος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.
Ο άτυχος συνταξιούχος καταβεβλημένος από τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η κατάκοιτη σύζυγος του, αλλά πιθανότατα και υπό την επήρεια αλκοόλ προσπάθησε να απαγχονιστεί σε ένα δέντρο έξω από το σπίτι του. Σύμφωνα με πληροφορίες την τελευταία στιγμή κατάφερε να τον σώσει ο γαμπρός του και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο.
neakriti.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Η jet2com φέρνει στη Κρήτη φτηνά εισιτήρια για Σκωτία
Ένα ακόμη αεροπορικό δρομολόγιο που θα συνδέει τη Κρήτη με ευρωπαϊκή πόλη,  ανακοινώθηκε από  την jet2com, δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες επιβάτες να ταξιδεύουν με φτηνά εισιτήρια.
Από τον επόμενο Μάιο συγκεκριμένα, η εταιρία χαμηλού κόστους, θα προσφέρει εβδομαδιαίες πτήσεις από το Αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης του Ηρακλείου προς και από το Αεροδρόμιο της Γλασκόβης.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Steve Heapy δήλωσε κατά την διάρκεια ανακοίνωσης των νέων δρομολογίων, ότι
"είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που προσφέρουμε νέα δρομολόγια από το Αεροδρόμιο της Γλασκόβης.
Όμορφες παραλίες, ζεστές θάλασσες και σπουδαία ιστορία, έκανε την Ελλάδα να είναι πάντα ανάμεσα στους δημοφιλείς προορισμούς αλλά η  ταινία Mamma mia  καθώς και η κινηματογραφική μεταφορά του The Inbetweeners που βασίζεται στα Μάλια, έφερα πραγματικά αυτό το μέρος του κόσμου στη συνείδηση των ανθρώπων".
Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες θα μπορούν να κλείνουν εισιτήρια μέσω της jet2com ενώ να σημειωθεί ότι η εταιρεία εμφανίζεται ως η πιο ανταγωνιστική προς την εταιρία χαμηλού κόστους  Ryanair, καθώς αναπτύσσουν ανάλογες διαδρομές από και προς ευρωπαϊκά αεροδρόμια.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Στο Επισκοπικό Δικαστήριο ο αρχαιοκάπηλος ιερέας
Το Επισκοπικό Δικαστήριο συγκαλεί η Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας Κρήτης , προκειμένου να αποφασίσει, με βάση τους Ιερούς Κανόνες και τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας, για τον ιερέα που υπάγεται σ΄αυτήν και συνελήφθη στην Αθήνα μαζί με άλλα πέντε άτομα κατηγορούμενα για αρχαιοκαπηλία.
Υπενθυμίζεται ότι ο ιερέας και οι άλλοι πέντε προσπάθησαν να πουλήσουν σε αστυνομικούς που εμφανίστηκαν ως υποψήφιοι πελάτες ένα Κοράνι με χρυσές επιγραφές, η αξία του οποίου φτάνει σύμφωνα με εκτιμήσεις τα 3 εκ. ευρώ.
Στην κατοχή των έξι ατόμων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία προϊστορικά χάλκινα αντικείμενα, μια μετάλλινη σφραγίδα και ένα χειρόγραφο στην αραβική γλώσσα.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Τέλος η λάμπα των 60 βατ!

Μια λαμπερή ιστορία ζωής σβήνει σιγά σιγά... Από την 1η Σεπτεμβρίου έπαψε να κυκλοφορεί στην αγορά ο συμβατικός λαμπτήρας των 60 βατ. Κι ενώ το δικό του φως μειώνεται σιγά σιγά, ο λαμπτήρας οικονομίας αρχίζει να τραβά τα φλας της δημοσιότητας
Τέλος η λάμπα των 60 βατ!
Το Ίδρυμα Πιστοποίησης Ποιότητας υποστηρίζει ότι όποιος καταναλωτής χρειάζεται ηλεκτρικό φως πάνω από 4 ώρες καθημερινά στο σπίτι του ή στο γραφείο του, τότε οι ακριβοί λαμπτήρες LED είναι ιδανικοί και τελικά οικονομικοί.
Από την 1η Σεπτεμβρίου έπαψε να κυκλοφορεί στην αγορά ο συμβατικός λαμπτήρας. Αντικαταστάθηκε από τους λαμπτήρες οικονομίας, που βοηθούν στην αποτελεσματική μείωση του διοξειδίου του άνθρακα.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τη χρήση λαμπτήρων νέας γενιάς εξοικονομούνται 10% με 15% στην κατανάλωση ρεύματος συμπεριλαμβανομένου το υψηλότερου κόστους αγοράς. Υπολογίζεται μάλιστα ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι δυνατή η εξοικονόμηση από 5 έως 10 δις ευρώ ετησίως.
Με αφορμή την κατάργηση του συβατικού λαμπτήρα πυράκτωσης το Ίδρυμα Πιστοποίησης Ποιότητας (TEST) έκανε ελέγχους στην ποιότητα των λαμπτήρων που κυκλοφορούν στην αγορά και διαπίστωσε ότι οι καλύτεροι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας είναι οι λαμπτήρες LED (=Δίοδος Εκπομπής Φωτός).
Έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, παράγουν περισσότερο φως, χρειάζονται 80% λιγότερη ενέργεια από τους παλιούς λαμπτήρες και δεν περιέχουν επικίνδυνες ουσίες, όπως η φαινόλη, το στυρόλιο, η ναφθαλίνη και η αλδεΰδη, οι οποίες ενοχοποιούνται για καρκινογενέσεις και γενετικές ανωμαλίες.
Το μεγάλο τους ατού: με το πάτημα του διακόπτη δίνουν αμέσως την ένταση φωτός που θέλεις.
Το μειονέκτημά τους: είναι οι πιο ακριβοί λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.
Παρά τα πολλά πλεονεκτήματα των νέων λαμπτήρων χαμηλής κατανάλωσης οι ειδικοί προειδοποιούν για ένα σημαντικό μειονέκτημα. Οι λαμπτήρες νέας γενιάς πρέπει να ανακυκλώνονται σωστά. Διαφορετικά αποτελούν κίνδυνο για το περιβάλλον λόγω του υδράργυρου που περιέχουν.
deltiokairou
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Βγήκαν τα χελωνάκια στην παραλία της Νέας Χώρας

Caretta - Caretta
Βγήκαν τα χελωνάκια στην παραλία της Νέας Χώρας
Στη θάλασσα της Νέας Χώρας βρέθηκαν τα πρώτα χελωνάκια από τα αυγά που είχε αφήσει στην παραλία της περιοχής πριν από λίγες ημέρες μια Caretta - Caretta.
Εργαζόμενοι και επαγγελματίες της περιοχής είχαν εντοπίσει πριν από μερικές ημέρες μια μεγάλη χελώνα την ώρα που έβγαινε στην παραλία και έκανε τα αυγά της σε σημείο κοντά στην προβλήτα του λιμανακιού της Νέας Χώρας.
Αμέσως ειδοποίησαν τους ειδικούς της οργάνωσης "Αρχέλων" που περιέφραξαν το χώρο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει πρόσβαση στο χώρο όπου είχαν θαφτεί τα 120 περίπου αυγά. Προχθές το βράδυ από τους περίοικους έγιναν αντιληπτά τα πρώτα χελωνάκια που βγήκαν από τα αυγά και οδηγήθηκαν στη θάλασσα.

Χανιώτικα Νέα