Μυστική επιχείρηση της αστυνομίας στο Παλιό Νοσοκομείο Χανίων
Με απόλυτη μυστικότητα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί επιχείρηση "εκκαθάρισης" στο Παλιό Νοσοκομείο για την απομάκρυνση ατόμων που βρίσκονταν και εκμεταλλεύονταν τους χώρους του νοσοκομείου.
Οι Αστυνομικοί, έκαναν έφοδο, ενόψει και των εργασιών που αναμένονται για την κατεδάφισή του Νοσοκομείου, προκειμένου να απομακρύνουν από αυτό ναρκομανείς, άστεγους και περιθωριακούς που λυμαίνονταν τους χώρους του και συχνά το  είχαν μετατρέψει σε στέκι διάφορων παράνομων δραστηριοτήτων.

flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Οι τύψεις τον έκαναν να παραδοθεί
Τον χτύπησε, τον εγκατέλειψε και μετά παραδόθηκε μόνος του στο Τμήμα.
Πρόκειται για έναν 66χρονο οδηγό φορτηγού που το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ βρίσκονταν σε δρόμο του Ηρακλείου, άγνωστο πως, το όχημά του συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 44χρονος.
Το τροχαίο δεν ήταν σοβαρά ωστόσο ο 44χρονος τραυματίστηκε ελαφρά με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.
0 66χρονος, μπροστά στη θέα του, έστω και ελαφριά τραυματισμένου άντρα, τον εγκατέλειψε στο τόπο του ατυχήματος και τράπηκε σε φυγή.
Μια ημέρα αργότερα όμως, οι τύψεις τον οδήγησαν στην πόρτα του αστυνομικού τμήματος, όπου πήγε για να παραδοθεί.
Ακολούθησε η διαδικασία σύλληψης όπως προβλέπεται.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Νεαρός οπλισμένος για… παν ενδεχόμενο
Ένα μικρό οπλοστάσιο είχε στην κατοχή του ένας 25χρονος κάτοικος Μοιρών, στον Δήμο Φαιστού.
Αυτό πληροφορήθηκαν στο Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς και αποφάσισαν να τον κάνουν μια… επίσκεψη.
Επακόλουθος, χθες το πρωί, άνδρες του ΤΑΕ πραγματοποίησαν έρευνες στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρήκαν ένα πιστόλι Browning των 9 χιλιοστών με γεμιστήρα, δύο κυτία που περιείχαν 68 σφαίρες για το ανωτέρω όπλο, μία ακόμη κενή γεμιστήρα, έναν κάλυκα Kalashnikov, τρεις επικρουστήρες G3 και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έκρυβε και στο αυτοκίνητο μαχαίρι με μήκος λάμας 13,5 εκατοστών.
Τα όπλα κατασχέθηκαν και ο 25χρονος συνελήφθη με συνοπτικές διαδικασίες.
Την σχετική προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Αστυνομικοί κυνήγησαν και έπιασαν κυνηγό
Το πρωί της Πέμπτης, ένας κυνηγός έπεσε στα δίχτυα της Αστυνομίας, καθώς όπως διαπιστώθηκε δεν "έπαιζε" δίκαια.
Συγκεκριμένα ο 49χρονος, συνελήφθη σε αγροτική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Κάτω Ασιτών Ηρακλείου, από άνδρες της θηροφυλακής του Α΄ κυνηγετικού συλλόγου Ηρακλείου, γιατί κυνηγούσε παράνομα.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-σακίδιο πλάτης με τέσσερις σκοτωμένους λαγούς,
-μια κυνηγετική καραμπίνα την οποία κατείχε νόμιμα,
-δεκαεπτά πλήρες φυσίγγια,
-δύο φορητοί φακοί και έντεκα μπαταρίες.
Ο 49χρονος οδηγήθηκε σαν "θύραμα" στο Τμήμα με χειροπέδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα τέλη Αυγούστου έχει αρχίσει η κυνηγετική περίοδος ενώ οι περιοχές και τα είδη κυνηγιού που επιτρέπονται έχουν ανακοινωθεί και κάθε παραβάτης θα έχει την τύχη του 49χρονου
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Πόλεμο" ξεκινούν οι Ανωγειανοί για το "χαράτσι" των 5 ευρώ

"Έρχονται" κινητοποιήσεις από Δευτέρα
"Πόλεμο" ξεκινούν οι Ανωγειανοί για το χαράτσι των 5 ευρώ που εισπράττεται, πλέον, και από ειδικές κατηγορίες ασθενών.
Αν και ως τις 25 Ιουλίου αναξιοπαθούντες, ηλικιωμένοι και άνθρωποι με χρόνια προβλήματα υγείας εξαιρούνταν από την καταβολή των 5 ευρώ. Διάταξη της 25ης Ιουλίου, όμως, από το διοικητή του νοσοκομείου Ρεθύμνου, Γιώργο Μοσχοβάκη, αναγκάζει να πληρώνουν ... όλοι!
Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται, πιθανότατα, σε χαμηλά έσοδα που εμφάνισε το Κ.Υ. Ανωγείων σε σύγκριση με άλλα Κ.Υ. του νομού.
Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Ανωγείων, με επικεφαλής το Γ. Δραμουντάνη έβαλε κάτω τα νομικά "κιτάπια" κι εντόπισε ότι δεν υπάρχει νομική κάλυψη για την είσπραξη των χρημάτων από τις ειδικές αυτές κατηγορίες πληθυσμού.
Συγκεκριμένα η υπουργική απόφαση που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ της 31ης Δεκεμβρίου 2010 και προβλέπει την επιβολή του αντιτίμου των 5 ευρώ, αναφέρει ότι «Εξαιρούνται οι οικονομικά αδύνατοι και λοιποί ανασφάλιστοι δικαιούμενοι δωρεάν περίθαλψης ασθενείς, καθώς και οι προσερχόμενοι για επείγοντα περιστατικά ασθενείς». (Διαβάστε εδώ τη σχετική
ΚΥΑ, και τις διευκρινιστικές εγκυκλίους 1, 2, 3, 4)
Η παράταξη έχει θέσει ήδη στη διάθεση του διοικητή του νοσοκομείου Ρεθύμνου τις διατάξεις αυτές, ζητώντας μια επίσημη απάντηση ως, χθες, Πέμπτη. Η πολυπόθητη απάντηση, ως και σήμερα, δεν έχει έρθει κι έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, προετοιμάζονται κινητοποιήσεις από Δευτέρα...
Μάλιστα, η ενεργοποίηση των κατοίκων των Ανωγείων εκτιμάται ότι θα "ανοίξει" το δρόμο και για τα άλλα Κ.Υ. όπου εφαρμόζεται το ίδιο "καθεστώς".


Το Κέντρο Υγείας Ανωγείων
Είναι ένα από τα νεότερα κέντρα υγείας της Ελλάδας (συστάθηκε Φεβρ. 1993, εγκαινιάστηκε Νοεμβ. 1996).
Το Κέντρο Υγείας Ανωγείων, όπως και όλα τα Κέντρα Υγείας της χώρας, εφημερεύει όλο το 24ωρο και όλες τις μέρες του χρόνου, μόνο για επείγοντα περιστατικά.
Στο Κ.Υ. λειτουργούν τρία ιατρεία Γενικής Ιατρικής, Παιδιατρικό Ιατρείο, Οδοντιατρείο, Εργαστήριο Αιματολογικών εξετάσεων, Βιοχημικών εξετάσεων και Καλλιεργειών, Ακτινολογικό εργαστήριο, Εργαστήριο Υπερήχων, θάλαμοι βραχείας νοσηλείας και ασθενοφόρο για τη διακομιδή ασθενών. Επίσης υπάρχει αίθουσα εκπαίδευσης με όλα τα σύγχρονα εποπτικά μέσα.
Ο πληθυσμός της περιοχής ευθύνης του ξεπερνά τους 9.000 κατοίκους (11 χωριά).
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Μικραίνει η λίστα αναμονής για τους τοξικομανείς

Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι θα έχει εξαλειφθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου
Μικραίνει η λίστα αναμονής για τους τοξικομανείς
Εξήντα νέοι τοξικομανείς εντάχθηκαν σε πρόγραμμα αποκατάστασης
Εξήντα τοξικομανείς, που βρίσκονταν σε λίστα αναμονής για απεξάρτηση, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα χορήγησης υποκαταστάτων στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης («Παπαγεωργίου», «Άγιος Παύλος», «Ιπποκράτειο» και «Ειδικών Παθήσεων»).
Τα 60 άτομα κλήθηκαν από τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) μετά από 400 ειδοποιήσεις που έγιναν σε σύνολο 1.000 ατόμων (αριθμός αυξημένος κατά 100% σε σχέση με τον Αύγουστου του 2010) που είχαν υποβάλλει αίτηση να ενταχθούν στη λίστα.
Σημειώνεται ότι από τα 400 άτομα που ειδοποιήθηκαν, το 4% δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, το 8% βρίσκεται στη φυλακή και ένα άλλο 8% έχει απευθυνθεί σε άλλα προγράμματα απεξάρτησης. Επίσης, δεν ανεβρέθηκαν 200 άτομα, λόγω αλλαγής της διεύθυνσης που είχαν δώσει στον ΟΚΑΝΑ.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου θα έχει εξαλειφθεί η λίστα αναμονής και ότι από τον Νοέμβριο θα καλούνται να ενταχθούν στο πρόγραμμα όσοι κάνουν αίτηση από σήμερα και στο εξής.
ΤΟ ΒΗΜΑ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Οι μπαλωτιές τους έστειλαν ... στο νοσοκομείο!

Ζευγάρι δέχτηκε σφαίρες στο γλέντι γάμου στα Λιβάδεια
Δεν έτυχε και ... της καλύτερης περιποίησης, ένα ζευγάρι που παραβρέθηκε χθες το βράδυ σε γλέντι γάμου στα Λιβάδια... Αιτία; Το (κακώς εννοούμενο) έθιμο των μπαλωτιών!
Μία από τις μεγαλύτερες οικογένειες των Λιβαδίων γιόρταζε το γάμο του παιδιού της, χθες το βράδυ, στην κεντρική πλατεία του χωριού. Τα όπλα βγήκαν και οι μπαλωτιές έδιναν και έπαιρναν, όμως σφαίρες "βρήκαν" καλεσμένους στο γλέντι!
Ένα ζευγάρι τραυματίστηκε από τους άσκοπους πυροβολισμούς: η γυναίκα βλήθηκε επιδερμικά στο χέρι, όμως πέφτωντας έσπασε το χέρι της. Ο σύζυγός της τραυματίστηκε στον ώμο ενώ και οι δύο διακομίσθηκαν στο ΠΑΓΝΗ.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Με πυροβόλησαν κλέφτες"

Κτηνοτρόφος έφθασε μόνος του στο ΠΑΓΝΗ, με τράυμα από σφαίρα στο πόδι
Το κατώφλι του ΠΑΓΝΗ πέρασε τα ξημερώματα της Παρασκευής ένας άνδρας από τον Κρουσώνα, με τραύμα από πυροβολισμό, στο αριστερό του πόδι.
Ο άνδρας, κτηνοτρόφος στο επάγγελμα, ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε τη σφαίρα, ενώ βρισκόταν στη μάντρα του στον Κρουσώνα, από άγνωστους που επιχείρησαν να τον κλέψουν.
Δεν υπάρχουν, πάντως, που να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του κτηνοτρόφου, ενώ η αστυνομία ερευνά την υπόθεση.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Καθημερινές οι συλλήψεις για ναρκωτικά

Ηρωίνη και κάνναβη στην κατοχή ενός 23χρονου και ενός 40χρονου, αντίστοιχα
Καθημερινό φαινόμενο είναι οι συλλήψεις για μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Οι αρχές συλλαμβάνουν τους χρήστες, τη στιγμή που τα κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης ... κρύβουν καλά τα ίχνη τους.
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ ένας 23χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα 0,2 γρ. ηρωίνης, τυλιγμένης σε νάιλον συσκευασία.
Το μεσημέρι, στο Τυμπάκι συνελήφθη ένας 40σχρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, κ.β. 0,6 γρ.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Αληθινός "Χάνιμπαλ Λέκτερ" δολοφόνησε ομοφυλόφιλο!

0 21χρονος ρώσος μαγείρεψε και έφαγε το θύμα του
Βρέθηκε κανίβαλος που ζήλεψε τη δόξα του κινηματογραφικού Χάνιμπαλ Λέκτερ
Ενας ρώσος σεφ ηλικίας μόλις 21 ετών δολοφόνησε ομοφυλόφιλο με τον οποίο είχε κλείσει ραντεβού μέσω ίντερνετ, κατόπιν τον τεμάχισε, τον μαγείρεψε, έφτιαξε λουκάνικα και μπορεκάκια από τη σάρκα του και τα έφαγε.
Ο Ιβαν Λ. ομολόγησε ότι παρέσυρε το θύμα στο διαμέρισμά του, υποκρινόμενος ότι είναι ομοφυλόφιλος, προκειμένου να τον σκοτώσει και να τον φάει.
Κατόπιν «μοιράστηκε» διαδικτυακά την αποτρόπαια κανιβαλιστική εμπειρία του, ανεβάζοντας στο ίντερνετ κάποια βίντεο στα οποία δείχνει τον τρόπο με τον οποίο ετοίμασε τα πιάτα με την ανθρώπινη σάρκα. Το βίντεο, όπου μαγειρεύει μπουρεκάκια και λουκάνικα από ανθρώπινη σάρκα, αφαιρέθηκε αρκετά αργότερα από το ίντερνετ από την αστυνομία της αρκτικής πόλης Μούρμανσκ, όπου συνέβη η δολοφονία και η ανθρωποφαγία.
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα άλλο βίντεοαπό την αναπαράσταση του φόνου, στο οποίο ο δράστης δείχνει πώς έκανε το έγκλημα χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό κεφάλι και ένα μαχαίρι. Το πρόσωπο του σεφ έχει αλλοιωθεί με εφέ ώστε να μην αναγνωρίζεται.
Οπως έγινε γνωστό ο δολοφόνος και κανίβαλος δεν είναι ομοφυλόφιλος. Ο λόγος που επέλεξε ως θύμα τον άτυχο ομοφυλόφιλο άνδρα, είναι η εχεμύθια: πίστευε ότι δεν θα αποκάλυπτε σε κάποιον δικό του το πραγματικό μέρος που θα πήγαινε και έτσι ο σεφ θα απέφευγε τον κίνδυνο να συλληφθεί. Ωστόσο προδόθηκε από την διάθεσή του να κοινοποιήσει στο Ιντερνετ το έγκλημα.
«Του ζήτησα να ξεντυθεί και να μπει στη μπανιέρα και εκεί τον σκότωσα», λέει στο βίντεο ο κανίβαλος με τις μαγειρικές ανησυχίες. «Τον γύρισα ανάποδα, γέμισα τη μπανιέρα με νερό για να μαλακώσει το σώμα του, ύστερα το έκοψα σε κομματάκια και τα μαγείρεψα στο τηγάνι. Πρόσθεσα χυμό ντομάτας, λάδι, τα τηγάνισα και το έφαγα όλο.»
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως το μοναδικό κίνητρο της κατακρεούργησης ήταν ο πόθος του δράστη να γευθεί την ανθρώπινη σάρκα.
Ο σεφ σχεδίαζε να παρασύρει στο σπίτι του άλλους 12 άνδρες. Εάν καταδικαστεί κινδυνεύει με ποινή τουλάχιστον 15ετούς κάθειρξης, ωστόσο πρώτα θα εξεταστεί από ψυχιάτρους για να διαπιστωθεί εάν έχει΄σώας τας φρένας και εάν είναι σε θέση να παραστεί σε δίκη.
ΤΟ ΒΗΜΑ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

''Φίλαθλος'' ξέχασε στο γήπεδο το όπλο του!

Ο αγώνας είχε τελειώσει και άνθρωποι της γηπεδούχου ομάδας έκαναν μια τελευταία βόλτα στις εξέδρες του γηπέδου, όταν ξαφνικά βρήκαν ένα τσαντάκι...
''Φίλαθλος'' ξέχασε στο γήπεδο το όπλο του!
To επίμαχο τσαντάκι βρέθηκε στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Νίκαιας Λάρισας, το βράδυ της Τετάρτης (31-08-2011).
Το περίεργο είναι ότι περιείχε ένα πιστόλι με ενσωματωμένο γεμιστήρα με 4 φυσίγγια και ένα κουτί με 50 φυσίγγια.
Άνθρωπος που το βρήκε το παρέδωσε στην αστυνομία και τα αντικείμενα κατασχέθηκαν. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Λάρισας και όπως είναι λογικό το θέμα κεντρίζει το ενδιαφέρον των συζητήσεων στην τοπική κοινωνία...
newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Όλοι... "διαβάζουν" το δίσκο της Φαιστού, αλλά το μυστήριο μένει!

Δεν έλειψαν κι εκείνοι που, αφού δεν μπόρεσαν να λύσουν το μυστήριο του δίσκου, σκέφτηκαν πως ίσως είναι πλαστός
Όλοι... "διαβάζουν" το δίσκο της Φαιστού, αλλά το μυστήριο μένει!
Της Μαίρης Αδαμοπούλου

Είναι ίσως ο πιο διάσημος «άγνωστος». Ανοιχτό βιβλίο που δεν μπορεί όμως να αναγνωστεί. Μυστήριο που ταλανίζει ειδικούς και μη για περισσότερο από έναν αιώνα. Επιχείρησαν να τον διαβάσουν, να τον ερμηνεύσουν, να τον αμφισβητήσουν. Εκείνος όμως εξακολουθεί να αφήνει ανοιχτά τα χαρτιά του και να μην αποκαλύπτει κανένα από τα μυστικά του. Ο λόγος; Για το πιο αναγνωρίσιμο εύρημα της μινωικής Κρήτης, τον Δίσκο της Φαιστού.
Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί για χάρη αυτού του μικρού δίσκου - η διάμετρός του είναι κατά μέσο όρο 16 εκ. και το πάχος του δεν ξεπερνά τα 2,1 εκ. Το υλικό του ταπεινό: πηλός. Βρέθηκε το 1908 σε μια μικρή αποθήκη του ανακτόρου της Φαιστού. Κι από εκεί αρχίζει η περιπέτεια.
Εκείνη η μικρή αποθήκη ήταν γεμάτη όχι μινωικής, αλλά κλασικής εποχής αντικείμενα, οπότε ουδείς μπορούσε να χρονολογήσει με βεβαιότητα εκείνο τον περίεργο δίσκο. Οι αρχαιολόγοι κοιτούσαν εντυπωσιασμένοι αυτό το κομμάτι πηλού, στην επιφάνεια του οποίου υπάρχουν 241 σημεία τοποθετημένα σε πέντε σπείρες (και στις δύο πλευρές), καταλήγοντας πως πρέπει να κατασκευάστηκε περί το 1550 π.Χ. (αν και άλλοι τον «μεγαλώνουν έως και δύο αιώνες, χρονολογώντας τον δηλαδή το 1700-1600 π.Χ.).
Γρήγορα συνειδητοποίησαν πως τα σύμβολα αυτά δεν ήταν χαραγμένα, αλλά τυπωμένα με σφραγίδες. Μα πώς είναι δυνατόν όταν η εκτύπωση με κινητά στοιχεία ανακαλύφθηκε 3.000 χρόνια αργότερα από τον Γουτεμβέργιο; Κι αυτό ήταν το πρώτο μυστήριο από μια σειρά αινιγμάτων που έπρεπε να αντιμετωπίσουν στην αρχή οι επιστήμονες.
Η γοητεία όμως των άγνωστων συμβόλων έβαλε γρήγορα στο παιχνίδι και όσους ονειρεύονταν μια μεγάλη ανακάλυψη, ακόμη κι αν δεν είχαν καμία σχέση με την αρχαιολογία.
Το βασικό πρόβλημα είναι ότι τα σημεία του δίσκου δεν ανήκουν ούτε στη Γραμμική Α, ούτε στη Β, ούτε στην ιερογλυφική γραφή. Είναι μια άλλη γραφή, συλλαβική, που πολλοί ερευνητές πιστεύουν πως δεν έχει σχέση με την Κρήτη, αλλά διαθέτει σοβαρούς δεσμούς με τον αιγιακό πολιτισμό. Ορισμένα στοιχεία της παραπέμπουν σε ευρήματα που έχουν έρθει στο φως στην Κρήτη, γεγονός που σημαίνει ότι ο δίσκος είναι δεμένος και με τον πολιτισμό του νησιού. Αρα ο άνθρωπος που τον έφτιαξε δούλεψε είτε στην Κρήτη είτε στο Αιγαίο, αν και υπάρχουν ορισμένοι που θέλουν τον δίσκο να έφτασε στη Φαιστό από τη Μικρά Ασία ή τη Βόρεια Αφρική.
Επαρκούν τα 241 τυπώματα - πρόκειται ουσιαστικά για 45 διαφορετικά σημεία που επαναλαμβάνονται και σχηματίζουν 61 λέξεις - για να διαβάσουμε τι γράφει; Οχι, υποστηρίζουν οι περισσότεροι επιστήμονες.
Κι όμως, περισσότερες από 90 εκτιμάται πως είναι οι αναγνώσεις που έχουν γίνει για το περιεχόμενο του δίσκου. Οσοι «κατάφεραν» να τον διαβάσουν, και τι δεν είδαν πίσω από τις λέξεις: ύμνους σε θεότητες, μαγικές ρήσεις και ξόρκια, προσευχές, χάρτες, τελετουργικά ερωτικά τραγούδια, ποιήματα, μουσικά χωρία, ιστορίες μετοικεσίας από την Αίγυπτο, ακόμη και σεξουαλικού περιεχομένου κείμενα που έχουν σχέση με τον Μίνωα!
Δεν έλειψαν κι εκείνοι που, αφού δεν μπόρεσαν να λύσουν το μυστήριο του δίσκου, σκέφτηκαν πως ίσως είναι πλαστός. Κι έφτιαξαν τη δική τους ιστορία που θέλει το προϊστορικό έργο να είναι δημιουργία του 20ού αιώνα και του ιταλού αρχαιολόγου Λουίτζι Περνιέ - ο οποίος και ανακάλυψε τον δίσκο το 1908 -, σε μια προσπάθειά του να εντυπωσιάσει τους συναδέλφους του παρουσιάζοντας ένα εύρημα ανώτερο από εκείνα του βρετανού σερ Αρθουρ Εβανς στην Κνωσό. Κι έτσι δημιούργησε ένα κείμενο που να μην επιδέχεται μετάφραση και να είναι γραμμένο με σφραγίδες.

τα ΝΕΑ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Αμερικανοί δολοφόνησαν παιδιά στο Ιράκ πυροβολώντας τα στο κεφάλι

Ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνεται και ένα βρέφος ηλικίας πέντε μηνών
Νέες θηριωδίες αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ έφερε στο φως της δημοσιότητας η WikiLeaks.
Τέσσερις γυναίκες και πέντε παιδιά, συμπεριλαμβανομένου ενός βρέφους πέντε μηνών, εκτέλεσαν αμερικανοί στρατιώτες στη διάρκεια εφόδου σε σπίτι στην πόλη Ισάκι του Ιράκ το 2006, όπως αποκαλύπτουν τα νέα αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η WikiLeaks την περασμένη εβδομάδα.
Το αποχαρακτηρισμένο έγγραφο περιέχει στοιχεία για την εκτέλεση τουλάχιστον δέκα ιρακινών πολιτών από τις αμερικανικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων τριών γυναικών και μίας ηλικιωμένης άνω των 70 χρόνων, τεσσάρων παιδιών ηλικίας από πέντε ετών και κάτω και ενός βρέφους πέντε μηνών.
Στο τηλεγράφημα, ο Φίλιπ Αλστον, ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τις παράνομες εκτελέσεις, ήρθε σε επαφή με αμερικανούς αξιωματούχους 12 ημέρες μετά το περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα στις 15 Μαρτίου 2006. Αν και οι Αμερικανοί τότε υποστήριζαν ότι δεν είχε συμβεί κάτι παράνομο, ο Άλστον αναφέρει ότι οι νεκροψίες που διενεργήθηκαν στο Τικρίτ έδειξαν ότι σε όλα τα θύματα είχαν περαστεί χειροπέδες και ότι είχαν δεχθεί πυροβολισμούς στο κεφάλι.
Ο Άλστον υποστήριξε απευθυνόμενος σε αμερικανούς δημοσιογράφους, ότι κανείς αξιωματούχος από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή το Ιράκ δεν απάντησε στα ερωτήματά του για το εν λόγω περιστατικό. Στην αρχική έρευνα που διεξήχθη για την υπόθεση, αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι ένας ύποπτος για συμμετοχή στην αλ Κάιντα είχε συλληφθεί αφού αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη είχαν ήδη βομβαρδίσει και καταστρέψει το σπίτι.
Όμως σύμφωνα με την εκδοχή του Άλστον, οι αμερικανικές δυνάμεις προσέγγισαν το σπίτι στο Ισάκι, το οποίο ανήκε σε έναν αγρότη ονόματι Φαΐζ Χαράτ αλ Ματζμάι. Οι αμερικανοί στρατιώτες δέχθηκαν τότε πυροβολισμούς, οι οποίοι διήρκεσαν περίπου 25 λεπτά. Όταν η ανταλλαγή πυροβολισμών σταμάτησε, οι Αμερικανοί «εισέβαλαν στο σπίτι, πέρασαν χειροπέδες σε όλους τους ενοίκους και τους εκτέλεσαν. Μετά ακολούθησε αεροπορική επιδρομή για να καταστρέψει το σπίτι».
Σύμφωνα με τον Άλστον, η αεροπορική επιδρομή διατάχθηκε προκειμένου να καταστραφούν τα στοιχεία των παράνομων εκτελέσεων. Ο Άλστον είπε επίσης ότι «ιρακινοί τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδωσαν σκηνές από το περιστατικό , δείχνοντας εικόνες των πτωμάτων (πέντε παιδιά και τέσσερις γυναίκες) στο νεκροτομείο του Τικρίτ. Οι νεκροψίες στο νεκροτομείο του νοσοκομείου του Τικρίτ απεκάλυψαν ότι όλα τα θύματα είχαν δεχθεί πυροβολισμούς στο κεφάλι και είχαν ακινητοποιηθεί με χειροπέδες».
Μία αρχική έκθεση για το περιστατικό που συντάχθηκε από το κέντρο συντονισμένων επιχειρήσεων του Τικρίτ, στο οποίο συμμετείχαν ιρακινοί αξιωματικοί της αστυνομίας, επιβεβαιώνει την εκδοχή του Άλστον αφού αναφέρει ότι «οι αμερικανικές δυνάμεις συγκέντρωσαν τα μέλη της οικογένειας σε ένα δωμάτιο και εκτέλεσαν 11 άτομα, συμπεριλαμβανομένων πέντε παιδιών, τεσσάρων γυναικών και δύο ανδρών. Μετά βομβάρδισαν το σπίτι, έκαψαν τρία οχήματα και σκότωσαν τα ζώα τους».
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ηράκλειο: Δεν κοίταζε τη σερβιτόρα επειδή του άρεσε...
Δεν έχουν τελειωμό τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων στην Κρήτη, με τις αστυνομικές δυνάμεις... να μην προλαβαίνουν να περνούν χειροπέδες σε ντόπιους και αλλοδαπούς κλέφτες.
Έναν 42χρονος από την Παλαιστίνη συνέλαβαν χθες το πρωί (01-09-2011) αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου. Ο άνδρας, ενώ βρισκόταν σε καφέ-μπαρ, περίμενε την κατάλληλη στιγμή, κι όταν κοπέλα που εργάζεται στο μαγαζί αφαιρέθηκε για λίγο, ο δράστης βρήκε ευκαιρία και άρπαξε την τσάντα της, που περιείχε 30 ευρώ και προσωπικά της αντικείμενα.
Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο δράστης εντοπίστηκε, αναγνωρίστηκε από την παθούσα και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκαν τα 30 ευρώ τα οποία αποδόθηκαν στη γυναίκα.
Το βράδυ της ίδιας μέρα, στη Χερσόνησο, ένας 18χρονος Βούλγαρος, έκλεψε την τσάντα μιας κοπέλας, η οποία καθόταν στην παραλία. Η τσάντα περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο και ένα πορτοφόλι με 35 ευρώ.  Ο δράστης εντοπίστηκε, αναγνωρίστηκε και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε η τσάντα με το περιεχόμενό της, που επεστράφησαν στη γυναίκα.
newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Διπλή σύλληψη για παράβαση του νόμου περί ζωοκλοπής

Συνελήφθη ένας 65χρονος και ένας 18χρονος
Δύο άνδρες, 65 και 18 ετών, συνέλαβαν χθες το πρωί άνδρες του ΤΑΕ Ηρακλείου, στην αγροτική τοποθεσία "Κουρνιά" στο Κράσι του δήμου Χερσονήσου, για παράβαση του νόμου περί ζωοκλοπής.
Κατά τη διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς στο κοπάδιο των δύο ανδρών, διαπιστώθηκε ότι 50 προβατοειδή, δεν έφεραν κωδικό αριθμό εκμετάλλευσης (ενώτια). Επίσης στην είσοδο του ποιμνιοστασίου δεν υπήρχε τοποθετημένη πινακίδα που να αναγράφει τα στοιχεία ταυτότητάς τους, ως ιδιοκτήτες.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,