Πλανόδιοι με εμπορεύματα... πολυκαταστήματος
Ένα ολόκληρο πολυκατάστημα θα μπορούσαν να προμηθεύσουν οι πέντε αλλοδαποί που συνελήφθησαν να πωλούν διάφορα εμπορεύματα και μικροαντικείμενα στην περιοχή της Γεωργιούπολης Αποκορώνου.
Πρόκειται για τέσσερεις υπήκοους Μπαγκλαντές και έναν Σομαλό, απο 24 έως 32 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν στην διάρκεια εκτεταμένων ελέγχων για πάταξη του παραεμπορίου, απο αστυνομικούς του Α.Τ. Κρυονερίδας και του τμήματος Τουριστικής αστυνομίας Χανίων.
Εκτός απο την σύλληψη των πέντε, οι αστυνομικοί, σε συνεργασία με τους δημοτικούς αστυνομικούς, κατάσχεσαν σχεδόν ένα φορτηγό με εκατοντάδες εμπορεύματα, κάτι που καταδυκνείει για άλλη μια φορά το τεράστιο μέγεθος και τις επιπτώσεις που έχει η παραοικονομία στο υγιές εμπόριο.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κινητοποιήσεις πολιτών την Κυριακή για τα ατυχήματα στον Β.Ο.Α.Κ.
Η άθλια κατάσταση του Β.Ο.Α.Κ. οδήγησε ομάδα πολιτών από όλους τους νομούς του νησιού σε κινητοποίηση που θα γίνει την Κυριακή.
Συγκεκριμένα αγανακτισμένοι πολίτες "πέρα από κόμματα και καταστάσεις" όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων στην σελίδα στο Facebook που δημιούργησαν, θα βρεθούν την Κυριακή στις 11:30 το πρωί στην εθνική οδό Χανίων Ρεθύμνου στο ύψος της Επισκοπής και "όσοι πιστοί προσέλθετε για να σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα από τροχαία σε όλους τους νομούς της Κρήτης" όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.
Η σελίδα τους στο Facebook είναι
www.facebook.com/event.php?eid=231623876873329
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Έκθεση με Κρητικά προϊόντα στον Άγιο Νικόλαο
Ο Δήμος Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με επαγγελματικούς φορείς διοργανώνουν κάθε χρόνο εκδηλώσεις, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας του Τουρισμού, η οποία έχει καθιερωθεί να εορτάζεται την 27η Σεπτεμβρίου.
Ο Δήμος εκτιμώντας τη μεγάλη σημασία που παίζει ο τουρισμός για τον τόπο μας, δίνει μεγάλο βάρος σ’ αυτές τις εκδηλώσεις, οι οποίες διοργανώνονται στην έδρα του Δήμου αλλά και στα Δημοτικά Διαμερίσματα.
Τα δύο προηγούμενα χρονιά αναδείξε και πρόβαλε με επιτυχία, ένα από τα σημαντικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τουριστικού προϊόντος και όχι μόνο, την «Κρητική Διατροφή».
Έτσι στον Άγιο Νικόλαο, στα πλαίσια της εβδομάδας τουρισμού και για τρίτη συνεχή χρονιά θα οργανώσει την «Έκθεση Κρητικά Προϊόντα και Διατροφή 2010», την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 18.00 το απόγευμα, στη Λίμνη.
Οι επαγγελματίες και οι παραγωγοί που θα συμμετέχουν θα μπορούν να προβάλουν και να διαθέσουν, εφ’ όσον το επιθυμούν, τα προϊόντα τους.
Η συμμετοχή στην έκθεση είναι δωρεάν.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
4 Κρητικοί-ανάμεσα τους και ένας ιερέας- σε κύκλωμα αρχαιοκάπηλων!
Συνελήφθησαν στην Αθήνα - Στην κατοχή τους βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα και ένα σπάνιο αραβικό χειρόγραφο - Εμπλοκή και 2ου ιερέα- Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις
Ένας ιερέας από το Νομό Ηρακλείου,  και 3 ακόμα κρητικοί είναι μεταξύ των 6 ατόμων που συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Αττικής για μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλείας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, ο ιερέας από το Λαράνι, φέρεται να προσπάθησε να πουλήσει- μεταξύ άλλων- σε αστυνομικούς που εμφανίστηκαν ως υποψήφιοι πελάτες ένα πολύτιμο αραβικό χειρόγραφο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προκειται για ένα Κοράνι με χρυσές επιγραφές, η αξία του οποίου ξεπερνά τα 2 εκατομ ευρώ ..
Οι ίδιος πληροφορίες αναφέρουν ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και δεύτερος ιερέας από την Κρήτη , ο οποίος, επρόκειτο να ταξιδέψει και αυτός για την Αθήνα αλλά για άγνωστο ακόμα λόγο , δεν έκανε το ταξίδι αυτό...
Παραμένει άγνωστο πως το χειρόγραφο αυτό βρέθηκε στην κατοχή των κρητικών . 

Μέχρι τώρα πάντως το μόνο που έχει ανακοινωθεί επισήμως είναι ότι στην διάρκεια επιχείρησης από τη Ασφάλεια Αττικής, συνελήφθησαν έξι άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία προϊστορικά χάλκινα αντικείμενα - μάλλον κρητικής προέλευσης-, μια μετάλλινη σφραγίδα και ένα χειρόγραφο στην αραβική γλώσσα.cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Εντός 15ημέρου, στη..φόρα τα ονόματα των μεγαλοφειλετών!

Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο Υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος
Στην υλοποίηση της εξαγγελίας για τη δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο των στοιχείων των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση που υπέγραψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Η δημοσιοποίηση θα γίνει μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, σε ειδικό διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Οικονομικών.

Τα στοιχεία που θα δημοσιοποιηθούν, τόσο για τα φυσικά όσο και για τα νομικά πρόσωπα, είναι ο ΑΦΜ, το επώνυμο, το όνομα, το όνομα πατέρα και μητέρας, η έδρα της επιχείρησης, η βασική οφειλή και το σύνολο του οφειλόμενου ποσού.
Εάν πρόκειται για ανηλίκους (περιπτώσεις κληρονόμων ή οφειλές γονέων), θα αναγράφονται μόνο τα αρχικά του ονοματεπώνυμου. Στο ποσό των οφειλών που θα δημοσιοποιούνται, θα προστίθενται οι προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και οι λοιπές επιβαρύνσεις, με ημερομηνία υπολογισμού την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων.
Η επικαιροποίηση του σχετικού καταλόγου θα γίνεται κάθε τρεις μήνες.

Από τη δημοσιοποίηση θα εξαιρούνται όσοι έχουν οφειλές, για τις οποίες έχει χορηγηθεί διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή έχουν υπαχθεί σε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής ληξιπροθέσμων οφειλών, για όσο χρόνο διαρκεί η διευκόλυνση ή η ρύθμιση και εφόσον ο οφειλέτης είναι συνεπής με τους όρους ισχύος τους, καθώς και οφειλές για την καταβολή των οποίων έχει διαταχθεί αναστολή με δικαστική απόφαση.
newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Έκαναν μετάγγιση...τεχνητού αίματος!

Ερυθρά αιμοσφαίρια εργαστηρίου χορηγήθηκαν για πρώτη φορά σε άνθρωπο με πολύ θετικά αποτελέσματα!
Έκαναν μετάγγιση...τεχνητού αίματος!
Κύτταρα αίματος που δημιουργούνται στο εργαστήριο θα μπορούσαν στο μέλλον να αντικαταστήσουν τις συμβατικές μεταγγίσεις: Ερυθρά αιμοσφαίρια εργαστηρίου χορηγήθηκαν για πρώτη φορά σε άνθρωπο με πολύ θετικά αποτελέσματα.
Οι Γάλλοι ερευνητές χρησιμοποίησαν ως πρώτη ύλη αιμοποιητικά βλαστοκύτταρα (HSC), τα κύτταρα του μυελού των οστών από τα οποία προέρχονται όλα τα λευκά και ερυθρά αιμοσφαίρια του αίματος.
«Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα HSC μπορούν να εξαναγκαστούν να δώσουν ώριμα ερυθρά αιμοσφαίρια. Αυτή, όμως, είναι η πρώτη μελέτη που αποδεικνύει ότι [τα ερυθρά αιμοσφαίρια] μπορούν να επιβιώνουν στον ανθρώπινο οργανισμό» δήλωσε ο Λικ Ντουέ, καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο «Πιέρ και Μαρί Κιουρί» στο Παρίσι.
Η μελέτη της ομάδας του
δημοσιεύεται στο Blood, την επιθεώρηση του Αμερικανικού Συλλόγου Αιματολογίας.

Από τα πειραματόζωα στον άνθρωπο
Για να εξετάσουν το κατά πόσο είναι βιώσιμα τα καλλιεργημένα ερυθρά αιμοσφαίρια (ή cRBC), οι ερευνητές εργάστηκαν σε πρώτη φάση με πειραματόζωα.
Απομόνωσαν αιμοποιητικά βλαστικά κύτταρα από τέσσερα ποντίκια και τα καλλιέργησαν in vitro (στο δοκιμαστικό σωλήνα) με τη βοήθεια αυξητικών παραγόντων που ρυθμίζουν την ωρίμανσή τους. Υπό την επίδραση αυτών των ουσιών, τα βλαστοκύτταρα διαφοροποιήθηκαν σε ανώριμα ερυθρά αιμοσφαίρια, τα οποία ωρίμασαν πλήρως όταν επιστράφηκαν με ένεση στην κυκλοφορία των πειραματόζωων.
Το πείραμα επαναλήφθηκε σε έναν εθελοντή, στον οποίο διοχετεύτηκαν καλλιεργημένα ερυθρά αιμοσφαίρια που είχαν δημιουργηθεί από τα δικά του HSC.
Πέντε ημέρες μετά τη «μετάγγιση», το ποσοστό επιβίωσης των cRBC στην κυκλοφορία του εθελοντή κυμαινόταν από 94 έως 100 τοις εκατό. Στις 26 ημέρες μετά τη μετάγγιση, το ποσοστό είχε πέσει στο 41 με 63 τοις εκατό, αριθμός που βρίσκεται σε συμφωνία με το γεγονός ότι η ημιζωή των φυσιολογικών ερυθρών αιμοσφαιρίων είναι 28 ημέρες.
«Αν και η παραγωγή αυτών των κυττάρων σε μεγάλη κλίμακα απαιτεί περαιτέρω τεχνολογική πρόοδο [...] πιστεύουμε ότι τα cRBC θα μπορούσαν να αποδειχθούν βιώσιμη εναλλακτική λύση στα συμβατικά προϊόντα μετάγγισης» γράφουν οι ερευνητές. Όπως επισημαίνουν, τα καλλιεργημένα ερυθρά αιμοσφαίρια όχι μόνο θα έλυναν το πρόβλημα της έλλειψης δωρητών, αλλά επιπλέον θα μείωναν δραστικά τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών από μεταγγίσεις.
in.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Βρέθηκε η Υβόννη!

Η αγελαδίτσα που αναζητούσαν εναγωνίως από τα τέλη Μαΐου στα δάση της Βαυαρίας Γερμανοί και Αυστριακοί
Βρέθηκε η Υβόννη, η αγελαδίτσα που αναζητούσαν εναγωνίως από τα τέλη Μαΐου στα δάση της Βαυαρίας Γερμανοί και Αυστριακοί, γράφει σήμερα στην ιστοσελίδα της η γερμανική εφημερίδα Bild.
Η εφημερίδα επικαλείται ανακοίνωση της βαυαρικής υπονομαρχίας του Μάχλντορφ αμ Ιν, με την οποία το Γαλλικό Πρακτορείο δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσει απόψε.
Η Υβόννη βρίσκεται στο Άιγκελσμπεργκ, στις βαυαρικές Άλπεις, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το σημείο που το "έσκασε" στα τέλη Μαΐου, σημειώνει η εφημερίδα.
"Η αγελάδα Υβόννη βρέθηκε, αλλά εξακολουθεί να μην έχει πιαστεί. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση βρίσκεται σε ένα περιφραγμένο λιβάδι, από το οποίο δεν μπορεί πλέον να το σκάσει", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μπρίτα Φράιταγκ, εκπρόσωπος του γερμανοαυστριακού τομέα Άιντερμπιχλ, που εξειδικεύεται στην προστασία των ζώων και αγόρασε την Υβόννη μετά την "απόδρασή" της.
"Κάποιοι άνθρωποι από τον τομέα του Γκουτ Άιντερμπιχλ βρίσκονται καθ'οδόν, αυτοί μπορούν να την κοιμίσουν και να την αιχμαλωτίσουν τις επόμενες ώρες", προσέθεσε η Φράιταγκ.
Η αγελαδίτσα αυτή που τό'σκασε στα τέλη Μαΐου κυριάρχησε στα μέσα ενημέρωσης το φετεινό καλοκαίρι. Η Bild προσέφερε στα μέσα Αυγούστου αμοιβή 10.000 ευρώ σε όποιον κατάφερνε να την πιάσει ζωντανή, καθώς οι αρχές είχαν ενημερώσει τους ντόπιους κυνηγούς ότι μπορούν να πυροβολήσουν και να σκοτώσουν την Υβόννη, επειδή θεωρείται "επικίνδυνη" για την οδική ασφάλεια.
Σύμφωνα με την Bild, οι τοπικές αρχές προσέφυγαν και σε άλλες λύσεις για να βρεθεί η αγελαδίτσα. Έφεραν στην περιοχή τους... συγγενείς της Υβόννης: την αδελφή της Βαλράουτ, τον γιο της Φρίζι και ένα "γοητευτικό" ταύρο, τον Ερνστ, για να την πείσουν να βγει από το δάσος. Όμως η Υβόννη κώφευε στις εκκλήσεις τους...
ΑΠΕ- ΜΠΕ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Σε πλήρη επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κρήτης

"Περίεργη" φωτιά στην Καλαμαύκα Ιεράπετρας απόψε, ευτυχώς, δεν πήρε έκταση
Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται αυτές τις μέρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κρήτης καθώς ιδιαίτερα στα ανατολικά του νησιού, το επόμενο διάστημα, αναμένονται ισχυροί άνεμοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.
Απόψε, μία μικρής έκτασης φωτιά που ευτυχώς δεν πήρε διαστάσεις, στην περιοχή της Καλαμαύκας, έβαλε σε υποψίες τους επικεφαλής που φοβούνται τα...χειρότερα...
Πάντως, εντύπωση προκαλεί -τη φετινή χρονιά- στην Υπηρεσία, το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πυρκαγιών εκδηλώνονται νυχτερινές ώρες....!
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Αύριο απολογείται ο συζυγοκτόνος της Γρα Λυγιάς

Πρόκειται για τον 50χρονο Αλβανό που πριν πό δύο ημέρες, σκότωσε τη γυναίκα του με έναν "κάβουρα"...
Στον ανακριτή οδηγείται αύριο ο 50χρονος Αλβανός που σκότωσε τη γυναίκα του, για λόγους τιμής όπως είπε στους αστυνομικούς, στην περιοχή της Γρα Λυγιάς στην Ιεράπετρα (διαβάστε εδώ).
Η αποτρόπαια πράξη σημειώθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των δύο μεγαλύτερων θυγατέρων του ζευγαριού που μόλις είχαν επσιτρέψει από το σούπερ μάρκετ.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Γνωστή παρουσιάστρια με σπάνιο κλεμμένο πίνακα του Ρούμπενς!

Είχε κλαπεί πριν από 10 χρόνια από Μουσείο του Βελγίου και βρέθηκε στην κατοχή γνωστής παρουσιάστριας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, που δραστηριοποιείται στο χώρο του telemarketing!
Γνωστή παρουσιάστρια με σπάνιο κλεμμένο πίνακα του Ρούμπενς!
Κλοπή πίνακα ανεκτίμητης αξίας του Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς εξιχνιάστηκε, μετά από δέκα χρόνια, από την Ασφάλεια Αττικής, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο πίνακας του 1618, ο οποίος είχε κλαπεί από μουσείο του Βελγίου το 2001, βρέθηκε στην κατοχή δύο Ελλήνων οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Το έργο φυλάσσεται και αναμένεται να παρουσιαστεί από τις αρχές όταν ολοκληρωθεί η έρευνα.
Λεπτομέρειες αναμένονται να ανακοινωθούν από την Ασφάλεια Αττικής.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,