Καγκελόπορτα χτύπησε θανάσιμα 2χρονο παιδάκι
Έχασε τη μάχη με τη ζωή το 2χρονο αγοράκι που περίπου στις 11 το πρωί, μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο ΠΑΓΝΗ με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, χτυπημένο από καγκελόπορτα που το καταπλάκωσε.
Το παιδί σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βρίσκονταν με την οικογένεια του στο εξοχικό τους. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, η καγκελόπορτα του σπιτιού έπεσε πάνω στο παιδί προκαλώντας του πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι.
Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο ιδιωτικής κλινικής, που ήταν πιο κοντά, με μια γιατρό και ανέλαβε την μεταφορά του μέχρι την Εθνική Οδό, όπου στο ύψος του αεροδρόμίου, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το παρέλαβε για να το οδηγήσει στο ΠΑΓΝΗ.
Τραγική λεπτομέρεια είναι ότι η μητέρα του παιδιού βρίσκονταν μέσα στο ασθενοφόρο την ώρα που το παιδί έδινε μάχη για τη ζωή του.
Το αγοράκι ωστόσο, που είχε παρουσιάσει  ακατάσχετη αιμοραγία, κατά την μεταφορά του στο Νοσοκομείο πέθανε από ανακοπή.
Οι γιατροί του Νοσοκομείου όπου το παρέλαβαν, έδωσαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για πάνω από μισή ώρα, στα επείγοντα περιστατικά για να το επαναφέρουν στη ζωή, ωστόσο ήταν ήδη αργά.
Το παιδάκι δεν κατάφερε να ανανήψει ενώ αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Χωρίς ναυαγοσώστες οι παραλίες του Δ.Χανίων
Στις 31 Αυγούστου έληξε η τρίμηνη σύμβαση για την κάλυψη με ναυαγοσώστες και των 19 παραλιών του Δήμου Χανίων, με αποτέλεσμα από σήμερα οι ναυαγοσωστικοί πύργοι να είναι άδειοι παρά του ότι πολλοί είναι αυτοί, και ειδικά τουρίστες, που συνεχίζουν τα μπάνια τους.
Υπενθυμίζεται πως στις 13/5, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, ομόφωνα είχε εγκρίνει την εισήγηση για την κάλυψη των παραλιών με ναυαγοσώστες μέσω διαγωνισμού και με προυπολογισμό 170.000 ευρώ , για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.
Μάλιστα στα πρακτικά της απόφασης 294/2011 την οποία μπορείτε να δείτε ΕΔΩ, αναγράφεται η εισήγηση στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά το εξής :
«Γίνεται γνωστό ότι κάθε χρόνο ο Δήμος υποχρεούται βάσει του Π.Δ.. 23/2000 να διαθέτει στις πολυσύχναστες παραλίες τους Ναυαγοσώστες κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο για την ασφάλεια και προστασία των λουομένων, αλλά και για να εξασφαλίζει τις Γαλάζιες
Σημαίες που είναι ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια.»
Και βέβαια προκύπτει εύλογα το ερώτημα για το με ποια λογική ο Νομοθέτης εξαίρεσε τον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ξενοδόχοι έχουν ζητήσει να συζητηθεί το θέμα στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτός ημερήσιας διάταξης, ζητώντας να εξευρεθεί τρόπος για την παράταση της ναυαγοσωστικής κάλυψης των παραλιών του δήμου, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως γίνεται σε άλλους δήμους της Κρήτης.
Όμως, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χανίων κ.Κ.Πρωτοπαπαδάκη ο Νόμος είναι σαφής σε ότι αφορά στο χρονικό διάστημα κατα το οποίο ο Δήμος μπορεί να δικαιολογήσει δαπάνες για την πρόσληψη ναυαγοσωστών. Δηλαδή, σύμφωνα με τον ίδιο, το κόστος για την παράταση της σύμβασης και τον Σεπτέμβριο δεν πρόκειται να εγκριθεί απο τον επίτροπο του Ελεγκτικού συνεδρίου.

Οι παραλίες του Δήμου Χανίων στις οποίες οι ναυαγοσωστικοί πύργοι έμειναν άδειοι είναι οι εξής :
Νέας Χώρας- Καλαθά- Σταυρού- Αγ. Ονουφρίου- Μαραθίου-Λουτρακίου- Χρυσή Ακτή- Άγιοι Απόστολοι 1- Άγιοι Απόστολοι 2- Γλάρος στην ακτή μπροστά από το ξενοδοχείο KALLISTON- Καλαμάκι-παραλία μπροστά από την επιχείρηση ΜΑΜΠΟ-Παραλία ΡΕΜΑ- Αγία Μαρίνα στην ακτή μπροστά από το ξενοδοχείο Santa Marina- Αγία Μαρίνα στην ακτή μπροστά από το ξενοδοχείο Αλεξάνδρα-Αγία Μαρίνα στην ακτή μπροστά από το μπαρ Ωκεανός-Αγία Μαρίνα στην ακτή μπροστά από το μπαρ Γοργόνα-. Αγία Μαρίνα στην ακτή μπροστά από την προβλήτα Αλεξίπτωτα- Αγία Μαρίνα στην ακτή μπροστά από το ξενοδοχείο THALASSA
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Πέθανε ο 42χρονος ηλεκτρολόγος
Ξεψύχησε τελικά, ύστερα από 20 σχεδόν ημέρες  όπου έδινε μάχη για τη ζωή του, ο 42χρονος ηλεκτρολόγος που στις 11 Αυγούστου τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια εργασιών με το συνεργείο της ΔΕΗ όπου δούλευε.
Ο άτυχος ηλεκτρολόγος, είχε υποστεί εγκαύματα στο 75% του σώματός του και είχε μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.
Λόγω της σοβαρότητας των εγκαυμάτων, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του 42χρονου σε Νοσοκομείο στην Αθήνα.
Την επόμενη ακριβώς ημέρα από την ημέρα του ατυχήματος,  μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Λίγες ημέρες αργότερα, και ενώ είχε υποστεί τρεις ανακοπές, μεταφέρθηκε για νοσηλεία στην μονάδα εγκαυμάτων στο Θριάσειο Νοσοκομείο, όπου παρέμενε μέχρι και την τελευταία στιγμή.
Δυστυχώς για τον άτυχο άντρα, πατέρα δύο παιδιών, στάθηκε αδύνατη, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, η βελτίωση της υγείας του με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο.
Μαρτυρίες από το  δυστύχημα
Το πρωί της 11ης Αυγούστου, ενώ το συνεργείο της ΔΕΗ, είχε σκάψει το πεζοδρόμιο και είχε φέρει στην επιφάνεια υπόγεια καλώδια, στην προσπάθεια του 42χρονου να συνδεθούν δύο καλώδια, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, προκλήθηκε βραχυκύκλωμα με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να τυλιχτεί στις φλόγες.
Οι συνάδελφοί του έπεσαν πάνω του προσπαθώντας να σβήσουν τις φλόγες ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο και τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει εγκαύματα στο 45% του σώματός του.
Ελλείψει μονάδας εγκαυμάτων σε όλα τα Νοσοκομεία της Κρήτης, ο 42χρονος θα μεταφερθεί σε Νοσοκομείο της Αθήνας για να νοσηλευτεί προκειμένου να επουλωθούν τα τραύματά του.
Να σημειωθεί ότι τον Μάιο είχαν σημειωθεί δύο εργατικά ατυχήματα με εναερίτες στο Ηράκλειο, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Έφερναν από την Τουρκία μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών κυρίως όπιο
Σπείρα αλλοδαπών που εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, κυρίως όπιο, από την Τουρκία στην Ελλάδα και τα διακινούσε στη χώρα μας, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξαρθρώθηκε χθες το επόγευμα, μετά απο πληροφορίες και έρευνες του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν στην περιοχή των Εξαρχείων τρεις Ιρανούς, ηλικίας 29, 33 και 33 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για «Σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης» παράβαση του νόμου «Περί Ναρκωτικών», και «Πλαστογραφία πιστοποιητικών».
Στην κατοχή τους και στο διαμέρισμα που διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες με όπιο, συνολικού βάρους περίπου 2,5 κιλών, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 7.570 ευρώ, τρία διαβατήρια και τέσσερα δελτία ταυτότητας τρίτων προσώπων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Πόσο κοστίζουν πια τυρόπιτα, καφές και σουβλάκι με τον νέο ΦΠΑ
Με παρατράγουδα ξεκίνησε η πρώτη μέρα εφαρμογής του νόμου για φορολόγηση 23% σε μια σειρά βασικών προϊόντων.
Κανείς για παράδειγμα από τους επαγγελματίες του κλάδου δεν ξέρει τι θα γίνει με το delivery, αν δηλαδή όταν παραγγέλνουμε στο σπίτι μας ή στο γραφείο μας θα πληρώνουμε το προϊόν με 13% ή με 23%, οι μισοί επαγγελματίες λένε με 13% η άλλοι μισοί με 23%, όλοι όμως για να πούμε την αλήθεια δεν ξέρουν ποιό είναι το σωστό.

Το Newsit βγήκε στην αγορά και κατέγραψε πόσο κόστιζαν χθες και πόσο πωλούνται σήμερα κάποια βασικά προϊόντα.
Συγκεκριμένα:
-
Τυρόπιτα, χθες 1,30 σήμερα 1,40
- Σπανακόπιτα, χθες 1,70 σήμερα 1,90
- Χορτόπιτα, χθες 1,80 σήμερα 1,90
- Μπουγάτσα, χθες 1,40 σήμερα 1,50
- Σουβλάκι, χθες 1,90 σήμερα 2 ευρώ
- Καφές πακέτο, χθες 1,80 σήμερα 2 ευρώ.


ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣΚαι μην σας φαίνεται μικρή η αύξηση των 10 και των 20 λεπτών ανά προϊόν.
Αν για παράδειγμα μόνο ένα μέλος μιας οικόγενειας αθροίσει τα 30 λεπτά επιπλέον για τον καφέ του και μια τυρόπιτα αυτό σημαίνει 9 ευρώ το μήνα και 108 ευρώ το χρόνο.
Αν μιλήσουμε για ένα ζευγάρι μιλάμε για 216 ευρώ το χρόνο μόνο για την πρωϊνή τυρόπιτα και τον καφέ.
Οπως δήλωσε στο Νewsit o κύριος Παναγιωταράκος, ιδιοκήτητης ταχυφαγείου στην κεντρικότατη οδό Βουλής, "εμείς προσπαθήσαμε να μοιράσουμε την αύξηση του ΦΠΑ και να μην την μετακυλήσουμε όλη στους καταναλωτές όμως η κατάσταση είναι δύσκολη και ο κόσμος έχει μειώσει την κατανάλωση".
newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
"Τηλεματική οδήγηση" στους δρόμους των μεγάλων δήμων της Κρήτης
Τη δυνατότητα να έχουν άμεση ενημέρωση για το "κυκλοφοριακό", θα έχουν οι οδηγοί που κινούνται στο κύριο οδικό δίκτυο των δήμων Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου, καθώς όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι ο δήμος Χανίων, εγκρίθηκε από την ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση", το έργο "Ψηφιακές Υπηρεσίες Πληροφοριών Κυκλοφορίας Μητροπολιτικών Δήμων Κρήτης".
Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 397.670 ευρώ, με δικαιούχο και φορέα λειτουργίας το δήμο Χανίων και συνωφελούμενους φορείς τους δήμους Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου.
Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφορά στην ανάπτυξη τηλεματικών υπηρεσιών για την διάθεση, σε πραγματικό χρόνο στους πολίτες, πληροφοριών που σχετίζονται με την κυκλοφορία του οδικού δικτύου σε πραγματικό χρόνο.
Η πληροφόρηση θα παρέχεται στους πολίτες μέσω φωτεινών πινακίδων, οι οποίες θα είναι εγκατεστημένες στις κύριες οδικές αρτηρίες κάθε δήμου, μέσω σελίδων στο διαδίκτυο, ενημερωμένων με χάρτες και πληροφορίες που θα επιτρέπουν στους χρήστες να βρίσκουν πληροφορίες και σημεία ενδιαφέροντος, μέσω τηλεφωνικών κέντρων, τα οποία δωρεάν σε κάθε κλήση, από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, θα παρέχουν πληροφορίες (αυτοματοποιημένα) για την κίνηση στην πόλη.
Το έργο, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του δήμου, θα βοηθήσει τους πολίτες στο να γνωρίζουν με αξιοπιστία και αμεσότητα την ακριβή κατάσταση της κυκλοφορίας στους δρόμους, να εκτιμούν τον χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδρομής που έχουν επιλέξει, να επιλέγουν εναλλακτικές διαδρομές σε περίπτωση σημαντικής παρακώλυσης της κυκλοφορίας και να προγραμματίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τον χρόνο των μετακινήσεών τους.
Ακόμη, θα βοηθήσει στον εντοπισμό με ευκολία των διαθέσιμων θέσεων στάθμευσης και στην ευκολότερη χρήση των αστικών συγκοινωνιών, δίνοντας πληροφόρηση για το που βρίσκονται ανά πάσα στιγμή τα λεωφορεία των αστικών ΚΤΕΛ, το χρόνο άφιξης τους σε κάθε στάση, καθώς και τις διαδρομές τους.goodnet
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Χωρίς "καρπούς" η χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στον ορεινό Μυλοπόταμο
Συνεχίστηκαν και χθες στα ορεινά του Μυλοποτάμου οι έρευνες για τον εντοπισμό φυτειών κάνναβης από τις αστυνομικές αρχές, χωρίς ωστόσο να αποφέρουν καρπούς.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από το Ρέθυμνο με τη συνδρομή της Ομάδας Ειδικών Αποστολών, στην χθεσινή τους εξόρμηση «χτένισαν» την ευρύτερη περιοχή, χωρίς όμως μέχρι τις 12 το μεσημέρι που ολοκληρώθηκε η επιχείρηση να εντοπίσουν, σύμφωνα με τις αρχές, απολύτως τίποτα.
Υπενθυμίζουμε πως στην προχθεσινή επιχείρηση που έγινε στα βουνά των Ζωνιανών,  εντοπίστηκαν σε δύσβατη περιοχή δυο φυτείες σε κοντινή απόσταση με συνολικά 200 δενδρύλλια που εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, όπως και κάποια στοιχεία που θα σταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω διερεύνηση.
goodnet
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Γέννησε στο ταξί ...όπως και πριν από τέσσερα χρόνια
Και χθες το πρωί, όπως και πριν τέσσερα περίπου χρόνια, ένιωσε τους πόνους της γέννας μοναχή της.

Ο άντρας της έλειπε στη δουλειά του, στο ψάρεμα… Πήρε τηλέφωνο στον ιδιοκτήτη ταξί του χωριού της, του Κάτω Τρίτους και ξεκίνησε για το νοσοκομείο. Λίγη ώρα αργότερα, μέσα στο ταξί έφερε στον κόσμο ένα όμορφο κοριτσάκι. Μόνο που στο ίδιο ταξί, πριν τέσσερα χρόνια γέννησε και την άλλη κόρη της.
Ο λόγος για την Ταξιαρχούλα Κουρασατζή. Αλλά και για τον οδηγό του ταξί, Παναγιώτη Αναγνώστου που έχει δει (κι έχει βοηθήσει) τρεις φόρες συνολικά σε γέννες μέσα στο αυτοκίνητο του.
Το κορίτσι που γεννήθηκε μέσα στο ταξί είναι το πέμπτο παιδί της κ. Ταξιαρχούλας. «Μόλις ένιωσα πως γεννούσα, λέει, φώναξα στον οδηγό να σταματήσει και μέσα σε λίγα λεπτά γέννησα».
Από την άλλη μεριά ο 65χρονος ταξιτζής Παναγιώτης Αναγνώστου με 35 χρόνια πάνω στο τιμόνι μιλά για μια ξεχωριστή εμπειρία. «Την πρώτη φορά λέει το παιδί της Ταξιαρχούλας γεννήθηκε μόλις όμως είχαμε φθάσει έξω από το νοσοκομείο, οπότε δεν χρειάστηκε να κάνω πολλά πράγματα. Αυτή τη φορά όμως δεν είχαμε προλάβει καλά - καλά να ξεκινήσουμε από το χωριό. Πήγα στη γυναίκα μια πετσέτα που είχε μαζί της για να τυλίξει το παιδί. Το πήρα μάλιστα στα χέρια μου… ήταν πανέμορφο. Στη διαδρομή έτρεχα γιατί φοβήθηκα μήπως το παιδί έπαθε κάτι καθώς έπεσε πάνω στο κάθισμα μόλις γεννήθηκε. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Φθάσαμε γρήγορα στο νοσοκομείο, ειδοποίησα τους γιατρούς που της έκοψαν τον ομφάλιο λώρο και περίμενα να εξετάσουν και το παιδί, ώστε να βεβαιωθώ ότι όλα πήγαν καλά, για να φύγω».
goodnet
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,