Κινητοποιήσεις από τους φοιτητές της Κρήτης
Με συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο νέο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα στη Κρήτη.
Στα Χανιά, ύστερα από τις αποφάσεις της τελευταίας συνάντησης Επιτροπών Αγώνα του Πολυτεχνείου και του ΤΕΙ, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο, στις 11 το πρωί, με σημείο συνάντησης την πλατεία των Νέων Καταστημάτων.
Στο Ηράκλειο, οι κινητοποιήσεις των φοιτητών των ΤΕΙ, εκτός από το αίτημα κατάργησης του νέου νόμου, αφορούν στο μείζον θέμα των φοιτητικών εστιών καθώς, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι σπουδαστές, πολλοί κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο.
Στη 13.00 θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στην πρυτανεία, με αίτημα καμία εφαρμογή του νέου νόμου, ενώ στις 19.00 προγραμματίζεται συλλαλητήριο στο κέντρο του Ηρακλείου με προσυγκέντρωση στη πλατεία Λιονταριών.
Στο Ρέθυμνο, πραγματοποιήθηκε, χωρίς μεγάλη συμμετοχή το πρωί της Τετάρτης, πορεία διαμαρτυρίας των φοιτητών, ενάντια στις αλλαγές που φέρνει στο δημόσιο πανεπιστήμιο ο νέος νόμος της κυβέρνησης.
Όπως διαμηνύουν όμως οι φοιτητές, δίνοντας ταυτόχρονα και το μήνυμα για το τί πρόκειται να ακολουθήσει, η χθεσινή πορεία ήταν τα «προεόρτια» των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κτηνοτρόφος πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος
Τριακόσια αιγοπρόβατα παραπάνω είχε δηλώσει στην κτηνοτροφική του δήλωση για το 2001, ένας πονηρός κτηνοτρόφος στο Μεσίσκλι Βοριζίων του Δήμου Φαιστού, με σκοπό να λαμβάνει μεγαλύτερες επιχορηγήσεις.
Τον 35χρονο κτηνοτρόφο επισκέφτηκαν χθες το πρωί δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες και καταμέτρησαν τα αιγοπρόβατά του, τα οποία και βρήκαν 543, ενώ η δήλωση ανέφερε 843, συνεπώς και συνελήφθη για διατάξεις του νόμου περί ζωοκλοπής.
Να σημειωθεί ότι πανομοιότυπα περιστατικά μόνο ασυνήθιστα δεν θεωρούνται στο νησί...
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
26χρονος έμπορος ηρωίνης συνελήφθη επ 'αυτοφώρω
Επ' αυτοφώρω, συνελήφθη ένας 26χρονος έμπορος ηρωίνης στο Ηράκλειο, την ώρα μάλιστα που προσπαθούσε να ξεφορτωθεί τον λευκό θάνατο από πάνω του για να αποφύγει τη σύλληψη.
Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης, ο 26χρονος μαζί με τον "πελάτη" του, έναν 46χρονο χρήστη, κινούνταν σε δρόμο του Ηρακλείου με τη μηχανή του πρώτου, καθώς είχαν συναντηθεί για να γίνει η συναλλαγή.
Άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ, διέκριναν κάτι ύποπτο και έκαναν σήμα στον οδηγό της μηχανής να σταματήσει για έλεγχο.
Τότε ο 26χρονος πέταξε από πάνω του δύο ποσότητες ηρωίνης περιτυλιγμένες σε νάιλον μεικτού βάρους (5) και (5,2) gr, ελπίζοντας ότι θα "τη γλιτώσει".
Οι Αστυνομικοί όμως δεν ξεγελάστηκαν έτσι εύκολα, μάζεψαν τις σακκούλες από το δρόμο καθώς και τους δύο άντρες και τους οδήγησαν στο Τμήμα.
Ύστερα από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 46χρονος είχε σκοπό να αγοράσει ποσότητα ηρωίνης από τον 26χρονο έμπορό του, έναντι του ποσού των (80) ευρώ.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 26χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (900) ευρώ ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Έμπορος και "πελάτης" θα οδηγηθούν σήμερα στη Δικαιοσύνη
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
«Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και το νοικοκύρη»
Είδε την αποθηκούλα στην αυλή αφύλακτη, μπήκε μέσα αφού παραβίασε την συρμάτινη περίφραξη, πήρε εργαλεία αξίας 500 ευρώ και έγινε καπνός. Ο λόγος για έναν 40χρονο στο Καστέλι του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος και το αναφερόμενο περιστατικό, το βράδυ της 14ης Αυγούστου.
Οι μέρες περνούσαν και ο 40χρονος μάλλον θεωρούσε ότι απέφυγε την σύλληψη.
«Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και το νοικοκύρη», λέει μια γνωστή παροιμία, κάτι το οποίο μάλλον ισχύει για την συγκεκριμένη περίπτωση, μιας και στο πλαίσια της ενεργούμενης προανάκρισης του Α.Τ. Καστελίου, προέκυψε χθες ότι ο 40χρονος είναι ο δράστης της κλοπής.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Πρωταθλήτρια η Κρήτη και στις συντάξεις αναπηρίας!
Νέο σύστημα εξέτασης για τις συντάξεις αναπηρίας εφαρμόζεται από σήμερα .( 1η Σεπτεμβρίου). Καταργούνται οι σημερινές επιτροπές και συγκροτούνται νέες με τη συμμετοχή 1000 γιατρών που θα επιλέγονται με κλήρωση ώστε να αποκλειστεί κάθε δυνατότητα συναλλαγής.
Το νέο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας θα καθορίζει το βαθμό αναπηρίας για όλα τα ταμεία.

Σήμερα υπολογίζεται ότι χορηγούνται 60.000 αναπηρικές συντάξεις μαϊμού πχ σε αθλητές,  επιδόματα τυφλότητας σε οδηγούς ταξί κλπ. Με το νέο σύστημα θα εξεταστούν εκτός από τις νέες και όσες συντάξεις είναι σε εκκρεμότητα ενώ θα επανελεχθούν ακόμα και οι οριστικές συντάξεις σε περιοχές που το ποσοστό τους  ξεπερνά  το μέσο όρο .
Ο μέσος όρος στην Ελλάδα είναι 14,5% ενώ στην ΕΕ 7%-8%. Για παράδειγμα το ποσοστό των αναπηρικών συντάξεων στα Χανιά και το Ηράκλειο σκαρφαλώνει  στο 25% έως 28%ποσοστό που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί  εάν είχε τελειώσει …φέτος η μάχη της Κρήτης.

Στόχος του κ Κουτρουμάνη ειναι οι αναπηρικές να περιοριστούν κατά 10% καθώς προσδοκά ότι από το "ξεκαθάρισμα¨ θα εξοικονομηθούν 600 εκατ. ευρώ έως το 2015.

protothema.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ρέθυμνο: ''Άλλος γιατρός εξέτασε την Στέλλα και άλλος κατέθεσε''!
Αρνήθηκε να υπογράψει το πέρας της ανάκρισης στην υπόθεση θανάτου της 16χρονης κόρης τους η οικογένεια Ακουμιανάκη, λόγω επίσπευσης της περάτωσης της κύριας ανάκρισης που τους αφήνει με «αναπάντητα ερωτηματικά». 
Με δεδομένο μάλιστα ότι προέκυψε νέο στοιχείο στην υπόθεση με τις τελευταίες συμπληρωματικές καταθέσεις των δυο νεαρών κατηγορουμένων που ήταν μαζί της εκείνο το βράδυ, θεωρούν πως χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση η υπόθεση.
Σύμφωνα με το goodnet.gr, οι δυο νεαροί – 17 και 23 χρόνων - που κλήθηκαν προχθές από τον ανακριτή να δώσουν συμπληρωματική κατάθεση και εξετάστηκαν κατ΄ αντιπαράσταση με τους δυο ειδικευόμενους γιατρούς που κατηγορούνται για την υπόθεση και αφέθηκαν ελεύθεροι, δήλωσαν πως ο ειδικευόμενος γιατρός που αντιμετώπισε το περιστατικό της 16χρονης ήταν άλλος από αυτόν που έχει καταθέσει ότι το αντιμετώπισε.
Ο 23χρονος διαφοροποιήθηκε στην προχθεσινή του κατάθεση καθώς στις προηγούμενες  είχε υποδείξει τον άλλο ειδικευόμενο γιατρό (που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του νοσοκομείου και τις καταθέσεις συναδέλφων του είχε εφημερία εκείνο το βράδυ) και όχι αυτόν που στην τελευταία του κατάθεση φέρεται να αναγνωρίζει, ενώ και ο 17χρονος φέρεται να αναγνώρισε με βεβαιότητα τον ίδιο γιατρό με αυτόν που υπέδειξε ο 23χρονος.
Η οικογένεια δηλώνει πως το ότι υπάρχουν τρεις αυτόπτες μάρτυρες που φέρονται να αναγνωρίζουν το συγκεκριμένο γιατρό και όχι ένας (όπως ήταν γνωστό μέχρι προχθές), είναι ένα  «γεγονός που, αν μη τι άλλο, επιβάλλεται να διερευνηθεί περαιτέρω, με οποιαδήποτε πρόσφορη ανακριτική ενέργεια στο παρόν στάδιο».
Υπενθυμίζουμε πως προχθές μετά την απολογία τους, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, η επιμελήτρια γιατρός αφέθηκε ελεύθερη, όπως επίσης και ο ειδικευόμενος που έχει καταθέσει ότι δεν εφημέρευε εκείνο το βράδυ, ενώ περιοριστικοί όροι έχουν επιβληθεί στον τρίτο κατηγορούμενο ειδικευόμενο που υποδέχθηκε το περιστατικό στο ΤΕΠ εκείνο το βράδυ, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα του νοσοκομείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γιατρός, τον οποίο φέρονται να αναγνωρίζουν οι νεαροί στην πρόσφατη κατάθεσή τους, ενεπλάκη στην υπόθεση, διότι υπάρχει μια μαρτυρία εργαζόμενου στο νοσοκομείο ότι αυτός ήταν που παρέλαβε το περιστατικό και όχι ο συνάδελφός του που έχει καταθέσει ότι το παρέλαβε, ενώ οι υπόλοιποι μάρτυρες από το νοσοκομείο φέρονται να έχουν υποστηρίξει το αντίθετο, ότι δηλαδή ο γιατρός ανέλαβε εφημερία στις 9 το πρωί.
Παράλληλα η οικογένεια που έχει ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, θεωρεί ότι έχουν μείνει αναπάντητα τα «συγκεκριμένα, εύλογα και νόμιμα ερωτήματα» που έχει θέσει από τον προηγούμενο Μάιο, αναφορικά με τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες θανάτου της κόρης τους.
Στο επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται να ξεκαθαρίσει ποιος εισαγγελέας θα αναλάβει την υπόθεση του θανάτου της Στέλλας, καθώς και ποιες θα είναι οι  ενέργειες που θα κάνει. Δύο είναι οι εκδοχές σύμφωνα με πληροφορίες. Ή θα διατάξει τη διενέργεια συμπληρωματικής ανάκρισης, ή θα εισάγει τη δικογραφία στο συμβούλιο πλημμελειοδικών.
newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Απίστευτο αλαλούμ στην πρεμιέρα του αυξημένου ΦΠΑ!
Το απόλυτο αλαλούμ στην πρεμιέρα μετάταξης των προϊόντων εστίασης στον υψηλό ΦΠΑ. Θολό το τοπίο καθώς η μετάταξη δημιουργεί ομοειδή προϊόντα που θα τρέχουν με δύο ταχύτητες τιμών, προκαλώντας πονοκέφαλο στους εμπόρους.
Ερωτήματα προκαλεί ωστόσο και ο τρόπος που αντιδρούν οι ίδιοι με τη "στάση πληρωμών", αφού ο ΦΠΑ είναι φόρος που ο πελάτης αποδίδει στο κράτος και όχι στους ίδιους, άρα μπαίνει το θέμα με τί δικαίωμα θα τον παρακρατήσουν.
Στο αυξημένο ΦΠΑ 23% μετατάσσονται όλα τα - πρώην φτηνά - προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, από όπου το κράτος υπολογίζει να εισπράξει πολλά, όπως το παραδιασιακό σουβλάκι, η δημοφιλης πίτσα, οι ευρείας κατανάλωσης τυρόπιτες και άλλες σφολιάτες, τα αναψυκτικα, οι χυμοί και φυσικά το... καφεδάκι.. Μόνο το εμφιαλωμένο νερό παραμένει σε χαμηλό συντελεστή.
Στο μεταξύ, επικρατεί σύγχυση με το τί ισχύει και για τους εμπόρους. Ενδεικτικά αν πάρουμε ένα σουβλάκι και το φάμε στο δρόμο θα πληρώσουμε χαμηλό ΦΠΑ. Αν το πάρουμε και το φάμε στο εστιατόριο πληρώνουμε τον υψηλό. Αν μας το φέρει delivery στο σπίτι όμως πληρώνουμε και πάλι τον ακριβό συντελεστή. Πλήρης σύγχυση δηλαδή.
Το ίδιο και με τα γλυκά. Αν τα φάμε στο ζαχαροπλαστείο πάει 23% ο ΦΠΑ. Αν τα φάμε σπίτι στον χαμηλό.
Από την άλλη πλευρά αλαλούμ επκρατεί και στο μέτωπο των εστιατόρων, καθώς θέλουν να κάνουν "στάση πληρωμών" με ξένα λεφτά. Δηλαδή ο καταναλωτής θα πληρώνει κανονικά τον αυξημένο ΦΠΑ που δια του νόμου θα πρέπει να περάσει στις αποδείξεις ωστόσο ο μαγαζάτορας δεν θα τον αποδίδει στο κράτος. Το ερώτημα είναι που θα πηγαίνουν αυτά τα λεφτά, καθώς αν εισπράτονται μπαίνει θέμα ανήθικης πρακτικής.

Οι εστιάτορες εμφανίζονται διχασμένοι ως προς τις αντιδράσεις. Άλλοι υποστηρίζουν τη στάση πληρωμών, ενώ άλλοι - πιο ψύχραιμοι - ψάχνουν τρόπους πιο αποτελεσματικής αντίδρασης, σε ένα μέτρο που ομολογουμένως θα τους κόψει τα πόδια.
Όπως δήλωσε στο Newsit η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Νίκη Κωνσταντίνου " η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% θα οδηγήσει σε αφανισμό τους περισσότερους επιχειρηματίες. Ήδη φυτοζωούν οι επιχειρήσεις καθώς έχει μειωθεί η πελατεία και με τον αντικαπνιστικό νόμο και γενικότερα οι Έλληνες δεν έχουν χρήματα. Παρ' όλα αυτά σε καμία περίπτωση η στάση πληρωμών των φόρων προς το Δημόσιο δεν είναι μέτρο αντιμετώπισης.
Αυτο είναι μια μή σοβαρή πρόταση άλλων συναδέλφων μας. Για παράδειγμα η άρνηση απόδοσης φορολογικής ενημερότητας δεν ξέρω τι προβλήματα θα δημιουργήσει. Δε θέλουμε να επικρατήσει πανικός, ούτε αλαλούμ. Οι κινήσεις οι δικές μας είναι δύο. Πρώτον μελετάται απο τους δικηγόρους μας εάν υπάρχει αντισυνταγματική δομή πάνω στην εγκύκλιο ώστε να προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Δεύτερον σχεδιάζουμε να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας και να βγούμε στους δρόμους κυρίως τις μέρες της ΔΕΘ, να ασκηθεί μια πίεση από την πλευρά μας".
newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Στις χωματερές τα νοσοκομειακά απόβλητα με «βρώμικες» μίζες σε δημάρχους
Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις της ειδικής γραμματέως Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μαργαρίτας Καραβασίλη ότι τα νοσοκομειακά απόβλητα καταλήγουν εδώ και χρόνια στις χωματερές μέσα από μία πορεία που περνά μέσα (και) από τις τσέπες αρκετών δημάρχων!
Ενημερώνοντας τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, η κ. Καραβασίλη τόνισε χαρακτηριστικά ότι παλαιότεροι δήμαρχοι πολλών περιοχών «ελάμβαναν τη μίζα τους για να δέχονται επικίνδυνα απόβλητα εντός των χωματερών»!
Σύμφωνα με την ίδια, η κατάσταση έχει βελτιωθεί σήμερα σε σχέση με το παρελθόν αλλά το πρόβλημα στα νοσοκομεία παραμένει και ειδικά σε αυτά της περιφέρειας. Η νομοθεσία επιβάλλει σε κάθε νοσοκομειακή μονάδα να διαθέτει κατάλληλο σύστημα συλλογής αποβλήτων που να λειτουργεί υπό συγκεκριμένες προδιαγραφές αλλά σχεδόν τα μισά (το 40%) εμφανίζονται να έχουν παλιούς ή ανενεργούς κλίβανους αποτέφρωσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, στην Ελλάδα παράγονται περίπου 15.000 τόνοι μολυσματικών απόβλητων κάθε χρόνο, εκ των οποίων 7,5 τόνοι εναποτίθενται στα Λιόσια κάθε μέρα. Οι υπόλοιποι αναμειγνύονται με οικιακά απορρίμματα και καταλήγουν σε χωματερές.
Η κα Καραβασίλη στάθηκε και στην περίπτωση του Αττικού Νοσοκομείου, που είχε μετατραπεί σε χώρο αποθήκευσης αποβλήτων από διάφορα νοσοκομεία της Αττικής, για το οποίο τόνισε ότι μετά την έφοδο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος τα επικίνδυνα απόβλητα μειώθηκαν κατά 40%, με παράλληλη εξοικονόμηση 150.000 ευρώ.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Κώστας Καρτάλης εκτίμησε ότι «έχουν γίνει βήματα από την Πολιτεία, δεν είναι όμως αρκετά».
star
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Με τα....ΜΑΤ έκαναν πάλι συντήρηση στο ραντάρ του αεροδρομίου!

Καταγγελία του προέδρου της ΟΣΥΠΑ Β.Αλεβιζόπουλου: εάν δεν διώξουν τους τσιγγάνους θα σταματήσουμε τη συντήρηση και θα έχει πρόβλημα το αεροδρόμιο Ηρακλείου
Και νέα αστυνομική επιχείρηση χρειάστηκε να γίνει χθες το βράδυ για να γίνει η συντήρηση του ραντάρ του αεροδρομίου “Καζαντζάκης’, στα Δύο Αοράκια καθώς οι τσιγγάνοι, όπως έχει γράψει το CRETALIVE (εδώ) εξακολουθούν να εμποδίζουν και να απειλούν τους εργαζόμενους. Χθες στην επιχείρηση συμμετείχε και η ΟΣΥΠΑ.
undefined
“Εάν δεν απομακρυνθούν από εκεί οι τσιγγάνοι εμείς θα σταματήσουμε να συντηρούμε το ραντάρ και θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με τις πτήσεις από και προς το Ηράκλειο" κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασίλης Αλεβιζόπουλος (φωτο) μετά τις νέες καταγγελίες των  εργαζομένων στην ΥΠΑ ότι απειλούνται οι ζωές τους από τους τσιγγάνους που κλέβουν από εκεί το ρεύμα!
Και χθες όπως είπε πριν από λίγο ο κ.Αλεβιζόπουλος για να συντηρηθεί το ραντάρ οι εργαζόμενοι πήγαν "συνοδεία δύο δυμοιριών των ΜΑΤ, αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί"!
"Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος. Δεν είναι μόνο ότι απειλούνται οι ζωές των  συναδέλφων, αλλά τίθεται σε κίνδυνο και η ασφάλεια των πτήσεων" τόνισε ο κ.Αλεβιζόπουλος μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM και επεσήμανε ότι κλήθηκε η ομοσπονδία να βοηθήσει για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.
“Είναι δυνατόν να είναι μια πολιτεία όμηρη μιας τέτοιας κατάστασης; Μιας ομάδας τσιγγάνων καταπατητών;" ανέφερε και επεσήμανε πως σήμερα κιόλας θα υπάρξει συνάντηση με τον περιφερειάρχη , την Αστυνομία για να λυθεί το πρόβλημα.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Μαχαίρωμα για ..κτηματικές διαφορές

Με τραύματα στην κοιλιακή χώρα αλλά ευτυχώς εκτός κινδύνου , νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, ένας 64χρονος  από οικισμό του Δήμου Ηρακλείου , τον οποίο μαχαίρωσε , στην διάρκεια καυγά 73χρονος συγχωριανός του . Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο άνδρες είχαν εδώ και αρκετά χρόνια κτηματικές διαφορές. Μάλιστα οι διαφορές αυτές τους οδήγησαν στα δικαστήρια και όπως φαίνεται ήταν και η αφορμή για τον αιματηρό καυγά, νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, που είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο Νοσοκομείο ο 64χρονος και να συλληφθεί ο 73χρονος . Μάλιστα , σύμφωνα με πληροφορίες , ο δράστης περίμενε τους αστυνομικούς στο σπίτι του και τους παρέδωσε και το μαχαίρι..

cretalive

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Μεταμεσονύκτια ... αιμοκάθαρση - Νέα απάτη στο ΙΚΑ Ηρακλείου

Νεφροπαθείς φέρονταν να μετακινούνται με ταξί μεταμεσονύκτιες ώρες, ακόμη και την ημέρα των Χριστουγέννων, προκειμένου να εισπράττουν από το ΙΚΑ, έξοδα μετακίνησης.
 
Το ένα μετά το άλλο αποκαλύπτονται τα σκάνδαλα στο ΙΚΑ Ηρακλείου. Αυτή τη φορά όμως πρωταγωνιστές δεν είναι γιατροί αλλά ασφαλισμένοι και μάλιστα μιας πολύ ευαίσθητης κατηγορίας.
Ο έλεγχος που ξεκίνησε πριν μήνες το ΙΚΑ Ηρακλείου γύρω από δαπάνες για τη μεταφορά νεφροπαθών που υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση, οδεύει προς ολοκλήρωση και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, που αποκλειστικά έχει στη διάθεσή του το Cretalive, προκύπτει απάτη ... ολκής!
Δεκάδες περιπτώσεις νεφροπαθών παρέδιδαν πλαστά ή (στην καλύτερη περίπτωση) ελλειπή δικαιολογητικά προκειμένου να εισπράξουν τα έξοδα μετακίνησής τους τα οποία φέρονταν να έχουν ήδη πληρώσει.Ο εξονυχιστικός έλεγχος όμως έδειξε ότι κατά τις ώρες αλλά και τις ημερομηνίες που οι νεφροπαθείς εμφανίζονταν να πηγαίνουν για αιμοκάθαρση ... ήταν πρακτικά αδύνατο να συμβαίνει αυτό.
Κι αυτό γιατί οι αποδείξεις από τα ταξί που προσκόμιζαν δεκάδες ασφαλισμένοι ήταν είτε παράνομες, είτε μη ισχύουσες, είτε ... στο φάσμα της φαντασίας! Πως μπορεί κανείς να εξηγήσει ότι κάποιος νεφροπαθής πήγαινε για αιμοκάθαρση μεταμεσονύκτιες ώρες, τη στιγμή που η διαδικασία εκτελείται μόνο πρωινές ώρες; Ένας "αθεόφοβος" μάλιστα δε δίστασε να προσκομίσει απόδειξη που τον παρουσίαζε να μετακινείται με ταξί για τη θεραπεία του ... τη μέρα των Χριστουγέννων!
Την ίδια στιγμή, και πάλι με σκοπό το ίδιο όφελος, κάποιοι αν και μένουν στο Ηράκλειο, δήλωναν ως τόπο κατοικίας διάφορα χωριά προκειμένου να μπορούν να δικαιολογήσουν και να εισπράξουν έξοδα μετακίνησης.
Η πρωτοφανής υπόθεση κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος αφορά τα έτη 2009 και 2010, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, αφορά ποσά από 1000 ως 3000 ευρώ το μήνα, επί δύο χρόνια!
Ήδη η διεύθυνση του ΙΚΑ Ηρακλείου, κατ' εντολή της κεντρικής διοίκησης του Οργανισμού, προχωρεί σε καταλογιστικές πράξεις, τις οποίες θα διαβιβάσει στον εισαγγελέα Ηρακλείου και το ΣΔΟΕ, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή και άλλων προσώπων αλλά και η ύπαρξη ποινικών ευθυνών.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Επιστρέφει σίγουρος για το θησαυρό ο Ελληνοαυστραλός!

Ψάχενι το θησαυρό του Αλή Πασά
Επιστρέφει σίγουρος για το θησαυρό ο Ελληνοαυστραλός!
Απόλυτα βέβαιος ότι αυτή τη φορά θα ανακαλύψει το θησαυρό του Αλή Πασά επιστρέφει στους Αγίους Θεοδώρους Τρικάλων, ο 65χρονος επίδοξος χρυσοθήρας Ευάγγελος Δήμας.
Δηλώνει, μάλιστα, πως αφού τον βρει, θα τον προσκομίσει στην Τράπεζα της Ελλάδας, αφού, όπως λέει, ο αμύθητης αξίας θησαυρός, που κατά πάσα πιθανότητα χρονολογείται από την εποχή της τουρκοκρατίας, μπορεί να "γλιτώσει" οικονομικά τη χώρα.
Την τελευταία φορά, πάντως, πριν από έντεκα μήνες, το γεωτρύπανο έφερε στην επιφάνεια μεγάλη ποσότητα νερού αντί του θησαυρού του Αλή Πασά προς τέρψιντων αγροτών της περιοχής!
Ο Ελληνοαυστραλός, που συνεχίζει να πιστεύει ακόμη ότι στην περιοχή και στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει ο θησαυρός, θα επιστρέψει, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τις επόμενες μέρες προκειμένου να συνεχίσει τις έρευνες, έχοντας εξασφαλίσει όλες τις νόμιμες σχετικές άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Η καταγωγή του είναι από τη νότια Εύβοια, ενώ επί 40 χρόνια ζούσε στην Αυστραλία, όπου εργάστηκε ως μηχανικός-ηλεκτρολόγος.
Έχει σκάψει νόμιμα και σε άλλα μέρη της χώρας, ενώ για άλλη μια φορά το επίκεντρο στο νέο "κυνήγι θησαυρού" που ξεκινά σε λίγες ημέρες θα είναι το Σπήλαιο της Θεόπετρας.
Όλα, λοιπόν, είναι έτοιμα για έναν νέο ... "κίτρινο πυρετό" στην περιοχή, εν μέσω της οικονομικής κρίσης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Θα προκαλούν βροχή «βομβαρδίζοντας» τον ουρανό με ακτίνες λέιζερ

Ο γνωστός «χορός» των ινδιάνων μάγων δίνει τη θέση του στην υψηλή τεχνολογία
Θα προκαλούν βροχή «βομβαρδίζοντας» τον ουρανό με ακτίνες λέιζερ
Σταγονίδια βροχής δημιούργησαν επιστήμονες με τη βοήθεια λέιζερ.
Μπορεί ο παραδοσιακός χορός της βροχής να μην αποδείχθηκε ποτέ ιδιαίτερα αποτελεσματικός για την αντιμετώπιση της ξηρασίας, όμως ένα δυνατό σύγχρονο λέιζερ μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.
Πειράματα που πραγματοποιήθηκαν στις όχθες του ποταμού Ρον κοντά στη λίμνη της Γενεύης στην Ελβετία, έδειξαν ότι ένα ισχυρό λέιζερ στραμμένο στον ουρανό έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει σταγονίδια βροχής στον αέρα, βήμα που θα μπορούσε οδηγήσει στην τεχνητή πρόκληση βροχοπτώσεων.
Αν και δεν υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας βροχής σε ξηρή ατμόσφαιρα, οι ερευνητές χρησιμοποιώντας ένα κινητό εργαστήριο λέιζερ σε μέγεθος μικρού γκαράζ, κατάφεραν να προκαλέσουν σταγονίδια βροχής σε επαρκώς υγρές συνθήκες.
Στοιχεία από 133 ώρες δοκιμών έδειξαν ότι παλμοί λέιζερ μεγάλης έντασης δημιούργησαν σωματίδια νιτρικού οξέος τα οποία συμπεριφέρονταν ως «ατμοσφαιρική κόλλα», που ένωνε μεταξύ τους τα μόρια του νερού προκαλώντας έτσι σταγονίδια που δεν εξατμίζονταν.
Μέσα σε δευτερόλεπτα δημιουργήθηκαν σταθερές σταγόνες, που αν και πολύ μικρές για να πέσουν ως βροχή, ενθάρρυναν τους επιστήμονες να συνεχίσουν τα πειράματά τους με την ελπίδα ότι η βελτίωση της μεθόδου θα παράγει μεγαλύτερες σταγόνες και, τελικά, την επιθυμητή βροχή.
Η τεχνική με την ονομασία «συμπύκνωση με τη βοήθεια λέιζερ», που αναπτύχθηκε από γερμανούς και ελβετούς επιστήμονες και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Nature Communications, πιστεύεται ότι μπορεί μελλοντικά να επιτρέψει τον μερικό έλεγχο αναφορικά με το πού και πότε θα βρέξει, εφόσον η ατμόσφαιρα μιας περιοχής είναι επαρκώς υγρή.
«Δεν καταφέραμε ακόμη να δημιουργήσουμε σταγόνες βροχής - είναι πολύ μικρές και πολύ ελαφριές για να πέσουν. Για να δημιουργήσουμε βροχή χρειαζόμαστε σταγόνες 100 φορές μεγαλύτερες, ώστε να έχουν αρκετό βάρος για να πέσουν» σημείωσε ο Ζερόμ Κασπάριαν, φυσικός από το πανεπιστήμιο της Γενεύης. Ο επιστήμονας εμφανίστηκε, ωστόσο, αισιόδοξος ότι η τεχνική επιδέχεται βελτιώσεων και ότι κάποια στιγμή θα μπορεί όχι μόνο να παράγεται βροχή, αλλά και να αποτρέπεται.
Το τελευταίο ίσως καταστεί εφικτό, αν δημιουργούνται στην ατμόσφαιρα πάρα πολλές μικροσκοπικές σταγόνες νερού, που θα είναι τόσο ελαφριές, ώστε να μην μπορούν να πέσουν ως βροχή στο έδαφος. «Μπορεί μια μέρα με αυτό τον τρόπο να μετριάζουμε τους μουσώνες ή να μειώνουμε τις πλημμύρες σε μια περιοχή», συμπλήρωσε.
Πηγή : ΤΟ ΒΗΜΑ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Χάπι αδυνατίσματος «ύποπτο» για τον θάνατο φοιτήτριας

Έχασε 50 κιλά σε 4 μήνες
Χάπι αδυνατίσματος «ύποπτο» για τον θάνατο φοιτήτριας
Φως στις συνθήκες του ξαφνικού θανάτου φοιτήτριας των Τ.Ε.Ι. Καβάλας ρίχνει η έρευνα που διεξήγαγε ο ιατροδικαστής, Σπύρος Κουτσούκης.
Μετά την πρώτη γνωμάτευση, ότι δηλαδή η νεαρή φοιτήτρια από τη Νέα Ιωνία Βόλου απεβίωσε στις 20 Αυγούστου λόγω εμφράγματος, ο κ. Κουτσούκης ανέφερε ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι η Σ.Μ. έκανε χρήση χαπιών αδυνατίσματος, τα οποία, σε συνδυασμό με την έλλειψη κατανάλωσης επαρκούς τροφής, οδήγησαν στον θάνατό της.
Σημειώνεται ότι η κοπέλα μέσα σε τέσσερις μήνες έχασε 50 κιλά, κάτι που ο κ. Κουτσούκης κρίνει αφύσικο. Όπως είπε, «είναι φανερό πως υπήρχε η δράση κάποιας χημικής ουσίας».
Η έρευνα συνεχίζεται.
Πηγή: Magnesianews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Λαμπάδιασε" μηχανάκι στο Ηράκλειο

Στην περιοχή του Κατσαμπά
 
Ένα δίκυκλο όχημα "λαμπάδιασε" τη νύχτα στην περιοχή του Κατσαμπά.
Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε από διερχόμενο από το σημείο πολίτη, περίπου στη 01.00 μετά τα μεσάνυχτα.
Αμέσως έσπευσε ένα πυροσβεστικό όχημα με τρεις άνδρες που έσβησαν τη φωτιά.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Υπηρεσία τηλεφωνικής ενημέρωσης για δηλητηριάσεις ζώων από το ΜΦΙ Κρήτης

Μία νέα υπηρεσία ενεργοποιεί από σήμερα το Πανεπιστήμιο Κρήτης- Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στην οποία οι πολίτες της Κρήτης μπορούν με ένα δωρεάν τηλεφώνημα να καλούν και να καταγγέλλουν, να δίνουν πληροφορίες ή να λαμβάνουν συμβουλές για κάθε περιστατικό παράνομης δηλητηρίασης ζώων.
Η δωρεάν τηλεφωνική γραμμή (κλήσεις από σταθερά τηλέφωνα) -800 11020202- είναι διαθέσιμη καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09:00-15:00, για την παρακολούθηση των περιπτώσεων δηλητηρίασης ζώων.
Οι συνεργάτες του ΜΦΙΚ απαντούν σε οποιαδήποτε σχετική ερώτηση και παρέχουν πληροφορίες για τις πρώτες βοήθειες στα δηλητηριασμένα ζώα, για διαθέσιμους κτηνιάτρους και για τα κατάλληλα φάρμακα.
Στόχος της λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής είναι η άμεση βοήθεια σε δηλητηριασμένα ζώα, αλλά και η ενθάρρυνση της τοπικής κοινωνίας για συμμετοχή στο έργο, έτσι ώστε να καταστεί αποτελεσματικότερη η δημιουργία και λειτουργία των προβλεπόμενων δικτύων του προγράμματος ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων (δίκτυα δήμων, κτηνοτρόφων και κυνηγών).

zougla
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
«Σαφάρι» ελεγκτών για τις αποδείξεις
Στο μικροσκόπιο θέτει τώρα το υπουργείο Οικονομικών τις αποδείξεις που κατατέθηκαν από τους φορολογούμενους για το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, την ίδια στιγμή που παραμένουν ακόμη φορολογικές δηλώσεις στα συρτάρια των εφοριών.
Σε κάθε εφορία αναμένεται να συσταθεί μια τριμελής επιτροπή-όπως αναφέρει ρητά εγκύκλιος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννη Καπελέρη-, η οποία προχωρήσει σε έλεγχο έπειτα από επιλογή δειγμάτων μεταξύ των φακέλων που έχουν υποβληθεί.
Φυσικά, κριτήριο για την επιλογή των ελέγχων αποτελεί η αναλογία του ποσού των αποδείξεων αναλογικά με το ποσό του δηλωθέντος εισοδήματος. Κατά συνέπεια, αν διαπιστωθεί ότι υποβλήθηκαν αποδείξεις μεγάλης αξίας αλλά ωστόσο το δηλωθέν εισόδημα είναι κατά πολύ μικρότερο, τότε θα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με τα κλιμάκια των εφοριακών.

Τα υπό έλεγχο δείγματα

• για τις ΔΟΥ που παραλαμβάνουν σε ετήσια βάση έως 10.000 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος 50 φακέλους αποδείξεων
• έως 20.000 δηλώσεις 100 φακέλους
• έως 30.000 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος 200 φακέλους αποδείξεων
• πάνω από 30.000 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος 300 φακέλους αποδείξεων.

newsbomb
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
"Ο Παπανδρέου θέλει να μαστουρώσει όλη την Ελλάδα"
Δηλώσεις του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως και Κονίτσης Ανδρέα σε εκδήλωση. Σχολιάζει την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών και τάσσεται υπέρ των γιαουρτωμάτων
Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως και Κονίτσης Ανδρέας ενώπιον κατοίκων της περιοχής του, για τους πολιτικούς και την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο λόγος του, ξεσήκωσε τα πλήθη τα οποία τον χειροκρότησαν όταν αναφέρθηκε κατά των πολιτικών.
"Φαίνεται πως είναι επιθυμία του πρωθυπουργού να μαστουρωθούν όλοι οι Έλληνες" είπε ο μητροπολίτης και υποστήριξε πως μετά από αυτά του έρχεται να πει "ζήτω οι ντομάτες και τα γιαούρτια".
"Να αγιάσουν τα χέρια όλων εκείνων που έχουν επιλέξει να τιμωρούν, με τον τρόπο αυτό την φαυλοκρατία και την αναξιοκρατία. Να είναι βέβαιοι αυτοί που πετάνε τα γιαούρτια ότι έχουν, την απόλυτη έγκριση των ηρώων του Γράμμου", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης κ. Ανδρέας.
Χαρακτηριστική είναι η στιγμή που αναφερόμενος στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Πάγκαλο, τον αποκάλεσε "χοντρό", σχολιάζοντας στη συνέχεια τις δηλώσεις του, σχετικά με τους στρατιωτικούς.
 news247
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κινεζική αντιπροσωπεία στο Ηράκλειο για την ανάπτυξη εμπορικών συναλλαγών
Κινεζική αντιπροσωπεία από την διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης της Καντόνα, βρίσκεται από σήμερα μέχρι και το Σάββατο στο Ηράκλειο με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά το επενδυτικό περιβάλλον αναφορικά με τα αγροτικά προϊόντα αλλά και να διερευνήσουν το πλαίσιο συνεργασίας για εμπορικές συναλλαγές με τους τοπικούς επιχειρηματίες.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, τα μέλη της κινεζικής αντιπροσωπείας πρόκειται να επισκεφθούν ένα οινοποιείο, ένα τυποποιητήριο ελαιολάδου, ένα τυροκομείο, καθώς επίσης και τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.
Να σημειωθεί ότι,  τους Κινέζους επισκέπτες, θα  υποδεχτούν και θα πραγματοποιήσουν επαφές κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής τους, υπηρεσιακοί παράγοντες από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης ,εκπρόσωποι από το Επιμελητήριο Ηρακλείου, τον Σύνδεσμο εξαγωγέων Κρήτης και την ΕΑΣ της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,