Βρέθηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη
"Μάνα, πατέρα, συγνώμη φεύγω και θα σας βλέπω από ψηλά", έγραφε στο σημείωμα που είχε πάνω του ο 19χρονος που βρέθηκε, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, κρεμασμένος από μια χαρουπιά σε ορεινή περιοχή Νότια των Μουρνιών Χανίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 19χρονος αυτόχειρας,γιός γνωστής γιατρού των Χανίων, είχε φύγει από το σπίτι του πριν απο ένα μήνα, αφήνοντας ένα σημείωμα στο οποίο ανέφερε ότι πηγαίνει ταξίδι.
Ωστόσο στις 9 Αυγούστου  και καθώς δεν έδινε σημεία ζωής, οι οικείοι του δήλωσαν την εξαφάνισή του στις αρχές.
Δυστυχώς το κρεμασμένο πτώμα που αντίκρυσε ένας βοσκός στον βοσκότοπό του, πίσω από το Νοσοκομείο Χανίων στις Μουρνιές, έδωσε με τον πιο τραγικό τρόπο την απάντηση στις ανησυχίες της οικογένειάς του.
Ο βοσκός ειδοποίησε σοκαρισμένος τις αρχές που έσπευσαν στο σημείο και ξεκρέμασαν το άψυχο σώμα του νεαρού από το δέντρο.
Σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, το πτώμα του 19χρονου, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων ενώ αμέσως κλήθηκε ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης για να κάνει τη νεκροψία - νεκροτομή.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρά την προχωρημένη σήψη, συγγενής αναγνώρισε τον νεκρό, ενώ η ταυτότητά του βεβαιώθηκε και απο την γραφολογική εξέταση του σημειώματος που βρέθηκε στα ρούχα του με εκείνο που είχε αφήσει στο σπίτι του στα Χανιά.
(Στη φωτογραφία φαίνεται η περιοχή που βρέθηκε το απαγχονισμένο πτώμα του νεαρού άντρα.)
undefined

Flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Υπο πλήρη έλεγχο η φωτιά στο Σεληνάρι

Υπο πλήρη έλεγχο έχει τεθεί πλέον η φωτιά στο Σεληνάρι έχοντας κάψει 1 στρέμμα γεωργικής και μισό στρέμμα χορτολιβαδικής έκτασης, ενώ στην Αγία Βαρβάρα έσβησε πολύ γρήγορα με την έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής.
 Οι δύο εστίες φωτιάς ξέσπασαν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα όταν διερχόμενοι οδηγοί ενημέρωσαν για εστία φωτιάς στον Αγ.Γεώργιο στο Σεληνάρι κοντά στο τούνελ με δύο οχήματα της Πυροσβεστικής να έχουν σπεύσει στο σημείο, ενώ η άλλη εστία φωτιάς εντοπίστηκε στην Αγία Βαρβάρα που όπως αναφέραμε έχει ήδη σβήσει.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Απόπειρα ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα, ελλιπής αστυνόμευση
Aπόπειρα ληστείας σημειώθηκε το πρωί, λίγο πριν τις 8 το πρωί, στην Αγροτική Τράπεζα στο Ασήμι, στο δήμο Γόρτυνας στο Ηράκλειο.
Η τράπεζα γίνεται στόχος επίδοξων ληστών για δεύτερη φορά ενώ το σχέδιο ήταν ίδιο και στις δύο περιπτώσεις.
Οι δράστες, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν τρεις, εισέβαλαν με ένα αυτοκίνητο 4x4 στη τράπεζα, κάνοντας θρύψαλα την εξωτερική τζαμαρία και απαίτησαν από το μοναδικό υπάλληλο που βρίσκοταν στο κατάστημα, να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο.
Ο υπάλληλος του είπε ότι αδυνατεί να το ανοίξει και τότε αυτοί άρχισαν να ψάχνουν στα συρτάρια για χρήματα.
Ο χρόνος ωστόσο στένευε επικίνδυνα για τους τρεις ληστές, που δεν έβρισκαν τα αναμενόμενα χρήματα, οπότε και έφυγαν άπραγοι από το κατάστημα.
Ζήτημα ελλιπούς αστυνόμευσης
Το θέμα της ελλιπούς αστυνόμευσης στο Δήμο Γόρτυνας, έφερε εκ νέου στην επιφάνεια ο Δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης, με αφορμή την απόπειρα ληστείας.
Θεωρώ πως είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να ιδρυθεί άμεσα Αστυνομικό Τμήμα στην περιοχή μας. Η ασφάλεια των πολιτών πρέπει να είναι βασικό μέλημα όλων μας και όταν σε ένα ολόκληρο Δήμο, με την έκταση που έχει ο Δήμος Γόρτυνας, δεν υπάρχει ούτε ένα Αστυνομικό Τμήμα τότε απλά δεν υπάρχει αστυνόμευση και δεν μπορούμε να μιλάμε για επαρκή προστασία των πολιτών από τους κάθε λογής κακοποιούς.
Εμείς σαν Δήμος πράξαμε το καθήκον μας και αποφασίσαμε να διευκολύνουμε το έργο της αστυνομίας παραχωρώντας δωρεάν τις απαραίτητες κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην Δημαρχείου Αγίας Βαρβάρας.
Ο χώρος είναι σύγχρονος και λειτουργικός και πιστεύουμε πως καλύπτει στο έπακρον τις προδιαγραφές που έχουν ζητηθεί. Ωστόσο η ηγεσία της Αστυνομίας δεν κάνει τίποτα από την μεριά της, αφήνοντας ουσιαστικά το Δήμο μας ανοχύρωτο» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Σχοιναράκης.
Είχαν προσπαθήσει ξανά να κλέψουν τη συγκεκριμένη τράπεζα
Έντονα ήταν τα παράπονα και του αντιδημάρχου Γόρτυνας Σταύρου Ξυλούρη για την ανύπαρκτη όπως την χαρακτήρισε αστυνόμευση του Δήμου. Μάλιστα ο κ. Ξυλούρης υπενθύμισε πως
παρόμοια απόπειρα ληστείας είχε επιχειρηθεί στις 24 Ιουλίου 2009, όταν και πάλι οι δράστες προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να μπουν με αυτοκίνητο 4Χ4 στο υποκατάστημα της ΑΤΕ για να το ληστέψουν.«Το επιχείρησαν πριν από δυο χρόνια, το επιχείρησαν και τώρα. Ποιος λοιπόν μας εγγυάται πως δεν θα ξαναδοκιμάσουν και στο μέλλον, βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές; Κι αν έχουμε και θύματα τι θα γίνει; Δυστυχώς η περιοχή μας είναι έρμαιο των εγκληματιών.
Όχι μόνο το Ασήμι αλλά ολόκληρος ο Δήμος αφού δεν υπάρχει αστυνόμευση, ενώ οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ πάνε μέχρι την έδρα του Δήμου στους Αγίους Δέκα και μετά επιστρέφουν στις Μοίρες. Και στο Ασήμι, τη Γέργερη, την Αγία Βαρβάρα και τα γύρω χωριά δεν αστυνομεύει κανένας με αποτέλεσμα η κάθε μορφής εγκληματικότητα να χτυπάει κόκκινο.» δήλωσε από την σκοπιά του ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Πλήρωσαν 47 ευρώ για δύο μπριτζόλες
Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, διαμαρτύρεται και καταγγέλλει δημόσια ,την πρακτική κάποιας επιχείρισης Εστιατορικής Παροχής, που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Παλιού Λιμανιού στα Χανιά, διότι μπορεί να ζούμε σε ελεύθερη αγορά, μπορεί να ζούμε σε οικονομική ύφεση αλλά η καταγγελία που μας κατατέθηκε από τον Παγκρήτιο Φιλανθρωπικό Σύλλογο ότι για δύο μπριτζόλες πλήρωσαν 46,80 Ευρώ ,μας προβληματίζει ως καταναλωτές. αλλά και σαν Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, που κάνει προσπάθεια για στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων.
Η Επιχείρηση αυτή είναι γνωστή στον Επιχειρηματικό κόσμο, που κάνει αγώνα δρόμου επιβίωσης, είναι γνωστή χρόνια στις Υπηρεσίες και η απορία μας είναι ότι ενώ υπάρχει "βουνό" παραβάσεων γιατί η επιχείρηση συνεχίζει να λειτουργεί, εις βάρος της δυσφήμισης των
εστιατορικών υπηρεσιών , εις βάρος της τοπικής Οικονομίας, εις βάρος των καταναλωτών.-
Τα στοιχεία της καταγγελίας είναι στην διάθεση κάθε Αρχής, για τα περαιτέρω.-
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Σε Κρητικιά αρχιτέκτονα το 1ο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό

Αναδείχθηκε πρώτη μεταξύ 400 συμμετοχών για τις κατοικίες στο Σάο Πάολο!
Το πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό κατέκτησε η Κρητικιά Καλλιόπη Κόντου, η οποία κατέθεσε την πιο ενδιαφέρουσα και άρτια πρόταση για το χτίσιμο 2.740 κατοικιών στο São Paolo της Βραζιλίας ενόψει των ολυμπιακών αγώνων το 2016.
Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος περισσότερες από 400 ομάδες αρχιτεκτόνων από όλο τον κόσμο.
Η Καλλιόπη Κόντου μεγάλωσε στο Ηράκλειο, αποφοίτησε από το Α.Π.Θ. και πριν λίγες ημέρες έλαβε το Advanced Master στον πολεοδομικό σχεδιασμό (Urban Design) από το πανεπιστήμιο ETH της Ζυρίχης.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Νέα απειλή για τους ελαιώνες στα Χανιά

Τα μαργαρόνια ροκανίζουν τις κορυφές και τα νεαρά φύλλα στα νεόφυτα ελαιόδεντρα
Μετά τον δάκο και το έντομο μαργαρόνια (πρόκειται για την κάμπια που τρώει τις κορυφές και τα νεαρά φύλλα στα νεόφυτα ελαιόδεντρα) απειλεί τους ελαιώνες του Νομού Χανίων.
Το πρόβλημα επισημαίνει η Ομάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παραγωγής Ελιάς Νομού Χανίων, η οποία πραγματοποίησε δειγματοληπτικούς ελέγχους σε ελαιώνες.
Οπως επισημαίνει η Ομάδα σε χθεσινή της ανακοίνωση «η έξαρση πληθυσμού άρχισε να παρατηρείται από πέρυσι, φέτος, όμως, φαίνεται ότι έχει κορυφωθεί σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που σε ορισμένες περιπτώσεις έχουμε σημαντικές προσβολές και στον ελαιόκαρπο.
Χαρακτηριστικά συμπτώματα είναι τα φαγωμένα φύλλα στις κορυφές των νέων βλαστών και ο φαγωμένος ελαιόκαρπος στον οποίο φαίνονται είτε τα νημάτια του εντόμου σαν νημάτιο αράχνης είτε και τα εκκρίματα του εντόμου».
Σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση του εντόμου, η Ομάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παραγωγής Ελιάς Νομού Χανίων επισημαίνει ότι «το έντομο έχει πάρα πολλές γενιές από τέλος άνοιξης έως τέλος φθινοπώρου και ως εκ τούτου η καταπολέμησή του είναι δύσκολη, γιατί απαιτεί αλλεπάλληλους ψεκασμούς ανά 20 - 30 ημέρες. Ψεκασμοί συστήνονται μόνο σε νεαρά δενδρύλλια ελιάς ή σε πολύ αυστηρά κλαδεμένες ή σε δέντρα που έχουν κορμοτομηθεί.
Σε ελιές που έχουν ελαιόκαρπο δεν συμφέρει οικονομικά να γίνει καταπολέμηση του εντόμου λόγω των αλλεπάλληλων ψεκασμών που απαιτούνται και οικολογικά λόγω των πιθανών υπολειμμάτων στο ελαιόλαδο».
Τέλος, η Ομάδα υπογραμμίζει ότι «οι παραγωγοί πρέπει να γνωρίζουν ότι τα εγκεκριμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τους ψεκασμούς καλύψεως του δάκου (ΝΤΕΣΙΣ - ΝΤΙΜΕΘΟΑΤ - ΜΠΙΣΚΑΓΙΑ), έχουν ικανοποιητική δράση κατά του συγκεκριμένου εντόμου και ιδιαίτερα τα δύο τελευταία».
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Γκάφα του...NEWS247 η ιστορία με τις κουραμπιέδες!

Δεν ήταν αληθινή η ιστορία, αλλά τη δημοσίευσαν παραπλανώντας πολλά μέσα μεταξύ αυτών και το CRETALIVE...
Γκάφα του...NEWS247 η ιστορία με τις κουραμπιέδες!
Το 247 πριν από λίγο δημοσίευσε την εξής ανακοίνωση:
"Είναι αλήθεια ότι θέλει θάρρος να ομολογείς το λάθος σου. Εμείς στο NEWS247 το έχουμε.
Από το πρωί, και μετά από πολλά σχόλια αναγνωστών ότι το θέμα με τους κουραμπιέδες που είχαν αντί για ζάχαρη άχνη, κοκαϊνη, που οδήγησε στην εξάρθρωση κυκλώματος εμπόρων ναρκωτικών, δεν υφίσταται, μπήκαμε σε προβληματισμό.
Εκ παραλείψεως και δεδομένου ότι το θέμα έπαιζε σε όλο το διαδίκτυο, αλλά και στα δελτία της τηλεόρασης την Τρίτη (30/08), δεν επιβεβαιώσαμε το ρεπορτάζ μέχρι τελείας, όπως οφείλαμε.
Μετά από συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες και αφού λάβαμε και τη σχετική επίσημη ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΑΔΑ), το όλο θέμα δεν υπήρξε ποτέ και η πλειοψηφία του ηλεκτρονικού τύπου (διαδίκτυο, ραδιόφωνο τηλεόραση), που λειτουργεί σε γρήγορους ρυθμούς, έπεσε θύμα παραπληροφόρησης.
Ενδεικτικό είναι ότι η ΓΑΔΑ δεν προέβη σε επίσημη διάψευση παρ' ότι αυτή η πλαστή ιστορία έπαιξε σε πολλά sites, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις.
Ως NEWS247 εκτιμούμε ιδιαιτέρως τα σχόλια που μας το επισήμαναν.
Οφείλουμε λοιπόν να ενημερώσουμε εσάς τους αναγνώστες μας για τα λάθη μας, καθώς δεν επιδιώκουμε να δημιουργούμε ψευδείς εντυπώσεις, με την υπόσχεση ότι θα προσπαθούμε κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι.
Μας συγχωρείτε. Δεν θα επαναληφθεί."