Στο εδώλιο το "der Spiegel” για τις...κρητικές επιδοτήσεις!

Για το δημοσίευμα "Ο Πολλαπλασιασμός των προβάτων" που αναφερόταν στην Κρήτη
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου καλείται να καθίσει το γερμανικό περιοδικό « der Spiegel” για την υπόθεση που αφορά στη μήνυση που είχε υποβάλει στην Εισαγγελία Ηρακλείου ο σύλλογος επαγγελματιών κτηνοτρόφων Ν. Ηρακλείου, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης.
Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου καλείται να καθίσει, στις 17 Οκτωβρίου, ο γερμανός δημοσιογράφος που υπέγραψε το επίμαχο δημοσίευμα, το οποίο είχε προκαλέσει την οργή των κτηνοτρόφων τόσο στην  Κρήτης όσο και εκτός.
Αφορμή για τη μήνυση στάθηκε άρθρο του γνωστού περιοδικού που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Απριλίου 2010.
Ο εγκαλούμενος δημοσιογράφος φιλοξενούσε συνέντευξη από μία τυπική Ελληνική οικογένεια που διαμένει στην Αθήνα και ειδικότερα από την οικογένεια Παπαδάκη και αναφερόταν στη διαφθορά ανά την Ελληνική Επικράτεια, διαφθορά που όπως υποστηρίζει το περιοδικό, είναι ικανή να κλονίσει μία ολόκληρη ένωση Κρατών.
Το επίμαχο άρθρο είχε τίτλο: "Ο πολλαπλασιασμός των προβάτων"

ΠΑΤΡΙΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Έρχεται το εμπορικό κέντρο-μαμούθ στον Καρτερό!

Επαναφέρουν οι επενδυτές την πρόταση των 15 εκατ. ευρω για την κατασκευή εμπορικού ψυχαγωγικού κέντρου στην περιοχή- 40 στρέμματα δομημένος χώρος
Έρχεται το εμπορικό κέντρο-μαμούθ στον Καρτερό!
Σε μια χώρα που οι επενδύσεις είναι ανύπαρκτες κάποιοι καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να κάνουν μια επένδυση...15 εκατομμυρίων ευρώ! Πάντως οι επενδυτές που σχεδιάζουν να κατασκευάσουν το εμπορικό κέντρο στον Καρτερό Ηρακλείου σε μια προσπάθεια να τονώσουν την κατασκευαστική και εμπορική δραστηριότητα στην περιοχή δεν χάνουν το...κουράγιο τους. Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας «ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΡΤΕΡΟΣ Α.Ε.», με επικεφαλής τον οικονομολόγο κ. Δαμιανάκη, που πέρυσι τον Μάρτιο είχαν υποβάλει τα σχέδια και τα οποία απορρίφθηκαν εν μέσω έντασης, επανέρχονται καταθέτοντας αίτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης για να πάρουν την περιβαλλοντική έγκριση!
Αυτή τη φορά η εταιρεία έχει το πράσινο φως από το υπουργείο, αλλά και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας που γνωμοδοτούν θετικά στην αυριανή Eπιτροπή Περιβάλλοντος!
Η εταιρεία κάνει μια μικρή προσαρμογή στα σχέδια κατεβάζοντας την δομημένη επιφάνεια από τα αρχικά 43 στρέμματα στα 37,4 πιστεύοντας ότι αυτή τη φορά δεν θα…φάει πόρτα από το Συμβούλιο, ειδικά σε μια εποχή που οι επενδύσεις στην οικοδομή, το εμπόριο και σε οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα είναι απολύτως αναγκαίες!
«Παλεύουμε για τα αυτονόητα» είχε πει στην κρίσιμη εκείνη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου τότε ο Μαν. Δαμιανάκης, αλλά παρά τις προσπάθειες να πείσει το Σώμα να δώσει την έγκρισή του απέτυχε καθώς απέναντί του βρέθηκε ο εμπορικός
κόσμος, συνδικαλιστές και φυσικά η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου με συνέπεια να ναυαγήσει ένα σχέδιο ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ!
To “Minoan Plaza” όπως είχε παρουσιαστεί πέρυσι δίνει τη θέση του στον «Εμπορικό και ψυχαγωγικό πολυχώρο» στη θέση “Πατέλα Καρτερού” - έτσι αποκαλείται πλέον- ενώ οι αλλαγές δεν είναι μεγάλες.
Το έργο που προτείνεται αφορά στην κατασκευή και λειτουργία διώροφου κτιριακού συγκροτήματος με υπόγειους και υπαίθριους χώρους στάθμευσης, που θα λειτουργεί ως εμπορικός και ψυχαγωγικός πολυχώρος σε οικόπεδο εμβαδού 323.640,35 τ.μ. στη θέση “Πατέλα Καρτερού”, εντός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού του Δήμου
Ηρακλείου.
Το κτιριακό συγκρότημα θα έχει πραγματοποιούμενη κάλυψη 37.440
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Άγρια συμπλοκή μεταξύ Πακιστανών στο Μαγαρικάρι
"Άναψε" ο καυγάς τη νύχτα στο Μαγαρικάρι του Δήμου Φαιστού ανάμεσα σε 12 Πακιστανούς, πιθανότατα για οικονομικές διαφορές, με αποτέλεσμα οι 8 από αυτούς να τραυματίσουν τους υπόλοιπους τέσσερις και μάλιστα τους δύο σοβαρά!
Στο σημείο έσπευσαν  Αστυνομικοί του Τμήματος Μοιρών και με τη συνδρομή του Τ.Α.Ε. Μεσσαράς συνέλαβαν τους οκτώ αλλοδαπούς ηλικίας 15,15,41,20,21,25,21 και 20 ετών για επικίνδυνη  σωματική βλάβη.
Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Στο κυνήγι του...θαλάσσιου θησαυρού Έλληνες και Αμερικανοί!

Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Ηρακλείου
Στο κυνήγι του...θαλάσσιου θησαυρού Έλληνες και Αμερικανοί!
Ξεκινά το κυνήγι του...χαμένου θησαυρού, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Ηρακλείου από Έλληνες και Αμερικανούς επιστήμονες!
Οι Αμερικανοί επιστήμονες του αμερικανικού Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole βρίσκονται ήδη στο Ηράκλειο και αναμένεται σήμερα ή αύριο να ξεκινήσουν έρευνα την εποπτεία της οποίας έχει η Εφορία Ενάλιων Αρχαιοτήτων με τη συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών
Οι έρευνες των αρχαιολόγων, γεωλόγων και των ωκεανογράφων  θα διαρκέσουν ένα μήνα, ενώ τα αποτελέσματα τους θα γνωστοποιηθούν από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Στόχος των ειδικών είναι να χαρτογραφηθεί η περιοχή και να τεκμηριώνεται ό,τι εντοπίζεται.
Σημαντική θα είναι και η συνεισφορά του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου στην όλη προσπάθεια, καθώς  θα είναι αρωγός σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια που έχει σκοπό να εντοπιστεί και να προστατευθεί ο θησαυρός που κρύβεται στον βυθό της θάλασσας.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Στην Δικαιοσύνη η υπόθεση του χαλβά με τη σαλμονέλα


Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει πλέον η υπόθεση –που είχε αποκαλύψει πρώτη η Ν.Τ. στις 10 Σεπτεμβρίου- της Χανιώτισσας που προσεβλήθη από σαλμονέλα ύστερα από την κατανάλωση μολυσμένου χαλβά που διακινούσε η πολυεθνική αλυσίδα super market LIDL.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της προέδρου της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης κας Ιωάννας Μελάκη: «
Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων προώθησε μηνυτήρια αναφορά, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, μαζί με την καταγγελία και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία της καταναλώτριας, που προσεβλήθη από τον παθογόνο μικροοργανισμό "SALMONELLA SPP", όπως αποδείχθηκε από τις εργαστηριακές εξετάσεις που υπεβλήθη,αφού κατανάλωσε μολυσμένο χαλβά με την ονομασία "Ναυσικά" που είχε αγοράσει από υποκατάστημα Πολυεθνικής Εταιρείας "LIDL HELLAS" στα Χανιά.
Υπενθυμίζεται στους καταναλωτές, που έχουν καταναλώσει το παραπάνω προϊόν και έχει υποστεί βλάβη η υγεία τους ,να επικοινωνήσουν με την Ε.Π.Κ.ΧΑΝ και συγκεκριμένα με το Γραφείο Προστασίας του Καταναλωτή και στο τηλ.2821092666.».
neatv - Β.Κ.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
56χρονη Βουλγάρα εξέδιδε 35χρονη στο Μιξόρρουμα!
Υπόθεση μαστροπείας αποκάλυψε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου στο χωριό Μιξόρρουμα του δήμου Αγίου Βασιλείου με δράστη μία 56χρονη Βουλγάρα, που εξέδιδε μία 35χρονη ομοεθνή της!
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η 56χρονη δραστηριοποιούνταν τον τελευταίο χρόνο, αναγκάζοντας την 35χρονη να "παρέχει υπηρεσίες" σε άντρες της περιοχής. Αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας υποδύθηκε τον πελάτη και αφού έκλεισε ραντεβού με την 56χρονη, μετέβη σε σπίτι στην περιοχή με την 35χρονη.
Είχαν, δε, παραδοθεί 150 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και έτσι η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε και την 35χρονη και την 56χρονη.
goodnet
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ηράκλειο: Σύλληψη ανηλίκων για οπλοκατοχή!
Συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στην Αυλή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος από Αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου δυο ανήλικοι ηλικίας 15 και 18 ετών για παράβαση Ν. περί όπλων.
Ειδικότερα σε έλεγχο από Αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου, στους ανηλίκους, διαπιστώθηκε ότι έφεραν μαζί τους ένα δίκανο κυνηγετικό όπλο αποσυναρμολογημένο, ιδιοκτησίας 40χρονης γυναίκας η οποία αναζητείται.
Επίσης σε σωματική έρευνα που έγινε στον 18χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα (4) πλήρη φυσίγγια.
Προανάκριση ενεργείται από Αστυνομικό Τμήμα  Αρκαλοχωρίου.
goodnet
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Mίκης Θεοδωράκης: «Αν βουλιάξει το καράβι Ελλάδα, θα βουλιάξουμε κι εμείς»
undefined
Υπό συνεχή βροχόπτωση μέσα στο κατάμεστο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη.
Ο ηγέτης του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα» κάλεσε τους Χανιώτες σε ανυπακοή, σε ότι αφορά στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και χαρακτήρισε την Ελλάδα σαν ένα καράβι στο οποίο βρισκόμαστε όλοι μαζί, «και αν βουλιάξει το καράβι αυτό θα βουλιάξουμε κι εμείς μαζί του»...
«Στο καράβι αυτό δεν είμαστε απλοί επιβάτες αλλά συγκυβερνήτες, άρα συνυπεύθυνοι. Και βρεθήκαμε εμείς, οι συγκυβερνήτες του πλοίου ξαφνικά, μέσα στα αμπάρια του. Και το τιμόνι του καραβιού το πήραν κάποιοι ξένοι με βοηθούς Έλληνες υπουργούς και υπαλλήλους» πρόσθεσε.
Στην συνέχεια ο Μίκης Θεοδωράκης τόνισε «Δεν ξέρω πως αισθάνεστε εσείς, αλλά εγώ που έχω ταξιδέψει σε αμπάρια πλοίου αλυσοδεμένος, ντρέπομαι!»
Επίσης ανέφερε ότι η «μοναδική δύναμη που έχουν αυτοί που μας διοικούν σήμερα είναι η δική μας παθητική στάση. Αλλά όταν καταλάβουμε πόσο μεγάλη είναι η δύναμη μας θα τους πετάξουμε στη θάλασσα.»
«Ζητούμενο πλέον για τη χώρα είναι μια νέα  κυβέρνηση και ένα νέο Σύνταγμα με κυρίαρχους άξονες την Εθνική Ανεξαρτησία και τη Λαϊκή Κυριαρχία.» ξεκαθάρισε.

star
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 
Αρχαιολογικές ανασκαφές στο μέγαρο Παπαδοπέτρου στα Χανιά
Ένα ακόμη «ψηφιδωτό» στην μακραίωνη ιστορία της πόλης των Χανίων αναμένεται να προσθέσουν οι αρχαιολογικές ανασκαφές που είναι σε εξέλιξη στο υπόγειο του μεγάρου Παπαδοπέτρου στο κέντρο της πόλης των Χανίων.
Η ύπαρξη αρχαίων κτιρίων στο υπόγειο του κτιρίου διαπιστώθηκε στην διάρκεια των εργασιών που εκτελούνται από το Πολυτεχνείο Κρήτης, στο οποίο ανήκει, προκειμένου το όμορφο νεοκλασικό αυτό κτίριο να διαμορφωθεί σε πολιτιστικό κέντρο.
Αμέσως κλήθηκε η ΚΕ Εφορία Κλασσικών Αρχαιοτήτων και με την συνδρομή και του Πολυτεχνείου Κρήτης ξεκίνησαν οι ανασκαφές.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του Flashnews.gr, ήδη έχουν αποκαλυφθεί τμήματα τοίχων από κτίριο ή κτίρια τα οποία είχαν ανεγερθεί εκτός της βασικής περιοχής της αρχαίας πόλης των Χανίων.
Μάλιστα στην ευρύτερη περιοχή Νότια και κοντά στην σημερινή Δημοτική αγορά έχουν ανευρεθεί στο παρελθόν κτίρια της Ρωμαϊκής περιόδου, ενώ το 1998 στην διάρκεια εργασιών της ΔΕΥΑΧ σε απόσταση λίγων μέτρων από το μέγαρο Παπαδόπετρου και συγκεκριμένα στην διασταύρωση οδών Χιωτάκη-Τζανακάκη, είχαν βρεθεί κολώνες και άλλα υπολείμματα από Ρωμαϊκό κτίριο.
Το πότε θα ολοκληρωθούν οι ανασκαφές στο υπόγειο του κτιρίου, θα εξαρτηθεί από τα ευρήματα που θα αποκαλυφθούν.
Υπενθυμίζεται πως το μέγαρο Παπαδοπέτρου, δωρίθηκε από την οικογένεια του Σφακιανού Βουλευτή Σήφη Παπαδοπέτρου στο Πολυτεχνείο Κρήτης , προκειμένου να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του ιδρύματος.

Flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Καλλιεργούσε σε γλάστρες στο μπαλκόνι δενδρύλλια κάνναβης
Την "ομορφιά και το άρωμα" τους πιθανότατα επιθυμούσε να "απολαμβάνει" 45χρονος που καλλιεργούσε σε γλάστρες στο μπαλκόνι του σπιτιού του πέντε δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,35 έως 0,55 μ..
Ο 45χρονος συνελήφθη έπειτα από σχετικό έλεγχο που πραγματοποίησαν στο σπίτι του στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου  έπειτα από σχετικές πληροφορίες, άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου  και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Λασιθίου, παρουσία δικαστικού λειτουργού.
Επίσης κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν και 136 σπόροι κάνναβης. 
Ο 45χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κλέφτες με αδυναμία στο ουίσκι
Ροπή στο… ουίσκι είχαν δύο Ηρακλειώτες, ηλικίας 40 και 28 ετών, χωρίς όμως να έχουν διάθεση να πληρώσουν για την αδυναμία τους.
Ο 40χρονος μπήκε χθες το μεσημέρι σε Μίνι Μάρκετ και εκμεταλλευόμενος ότι η ιδιοκτήτρια δεν πρόσεχε, αφαίρεσε μία φιάλη ουίσκι και έφυγε, ενώ ο 28χρονος τον περίμενε από έξω.
Η 51χρονη ιδιοκτήτρια αντιλήφθηκε το τι είχε συμβεί και κάλεσε την αστυνομία. Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, δρώντας άμεσα, αναζήτησαν και εντόπισαν τους δύο «πότες», όπου στην κατοχή τους βρέθηκε το μπουκάλι με το ουίσκι, το οποίο και αποδόθηκε στην παθούσα.
Οι δύο δράστες στην κατοχή τους δεν είχαν απλά την φιάλη που είχαν αφαιρέσει από το Μίνι Μάρκετ, αλλά ακόμη τρεις φιάλες ουίσκι, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν, με το πιθανότερο σενάριο οι δύο άνδρες να συνέχισαν την βόλτα τους και σε άλλα καταστήματα.
Τα μπουκάλια κατασχέθηκαν και οι δράστες συνελήφθηκαν και οδηγήθηκαν στο κρατητήριο για… αποτοξίνωση.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Μετά τον καυγά, τα....έσπασαν!
Γης μαδιαμ τα έκαναν δύο άνδρες, ένας 31χρονος  Βουλγαρος κι ένας 47χρονος Έλληνας, σε ταβέρνα όπου τα...έπιναν νωρίτερα χθες, όταν ο καυγάς μεταξύ τους "άναψε" για άγνωστο λόγο.
Ο ιδιοκτήτης κάλεσε την Αστυνομία και οι δύο άνδρες συνελήφθησαν.
Πιο συγεκριμένα, μετά απο επεισόδιο μεταξύ τους , ο 47χρονος  αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη του άρχισε να τους σμπρώχνει και να τους βρίζει ενώ ο 31χρονος Βούλγαρος  προκάλεσε ζημιές στο κατάστημα και συνελήφθη.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,