Εξαφάνιση 40χρονου-Συναγερμός στις αρχές

Ένας 40χρονος άνδρας αγνοείται από χθες το βραδύ, στην περιοχή Τσαλικάκι του Ηρακλείου.
Η αναφορά για την εξαφάνιση του 40χρονου έγινε στις αρχές από τη σύζυγο του, λίγο πριν τα μεσάνυχτα.
Στις έρευνες για τον εντοπισμό του 40χρονου εκτός από τις αστυνομικές δυνάμεις συμμετέχει η 3η ΕΜΑΚ με το ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Η Κεντρική Τράπεζα του Ισραήλ πίσω από πρόταση για "μαμούθ" τουριστική επένδυση στην Χερσόνησο
Πρόταση για μια τεραστίου μεγέθους τουριστική επένδυση στην Χερσόνησο, έχει κατατεθεί εδώ και 3 μήνες στο υπουργείο οικονομικών, από κοινοπραξία εταιρειών Ισραηλινών και Ρωσικών ενδιαφερόντων. Το υπουργείο  και παρά τα λεγόμενα περί πολιτικών προσέλκυσης ξένων επενδυτών στη χώρα, εντούτοις, ακόμα δεν έχει απάντηση στην ενδιαφερόμενη εταιρεία, αναφορικά με την προοπτική της συγκεκριμένης πρότασης.  
Ειδικότερα  και σύμφωνα με δηλώσεις στο Flashnews.gr του Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη, έχει εκφραστεί η πρόθεση και "η διάθεση από τη συγκεκριμένη εταιρεία να επενδύσει  σε μια έκταση 2.500 στρεμμάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Χερσονήσου, με ένα πλήρες επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο αφορά σύνθετες αλλά και εξειδικευμένες τουριστικές υποδομές, με στόχο και επιδίωξη τουρισμό καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους."
Όπως τόνισε ο κ. Δοξαστάκης, η πρότασηαφορά στην  κατασκευή 6άστερου ξενοδοχείου, που θα περιλαμβάνει πάρκο, συνεδριακό κέντρο, βίλες πολυτελείας, καθώς και σειρά δραστηριοτήτων, που θα στοχεύουν στην τουριστική ανάπτυξη και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Η παραπάνω πρόταση έχει ήδη κατατεθεί  στον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη με τον οποίο έχει γίνει ήδη συνάντηση και στον αρμόδιο υπουργό για τα  τουριστικά θέματα , ενώ  έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση επίσης και  με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου.
Οι εκπρόσωποι της εταιρείας ζητούν να έχουν άμεσα απαντήσεις,  προκειμένου να δημοσιοποιήσουν στη συνέχεια το τελικό και ουσιαστικό ενδιαφέρον για την περιοχή.
Αναφορικά τώρα με το αν η πρόταση των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών περιλαμβάνει και τη δημιουργία καζίνο στην περιοχή,  ο κ. Δοξαστάκης σημείωσε, πως  το συγκεκριμένο ζήτημα "τίθεται ως θέμα διερεύνησης καθώς πρόκειται για μια σύνθετή τουριστική υποδομή που πραγματικά θα συμβάλει στη τόνωση του τουριστικού προϊόντος αλλά κυρίως στην αναδιάρθρωση του και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου."
Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη εταιρεία  πίσω από την οποία βρίσκεται η Κεντρική Τράπεζα του Ισραήλ, σύμφωνα με το κ. Δοξαστάκη, ήδη δραστηριοποιείται σε περιοχές των Βαλκανίων .Flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
"Ποντικός" γένους θηλυκού
Έκλεψε την συμπατριώτισσα της 23χρονη Ρουμάνα στη Χερσόνησο.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η επίσης 23χρονη από τη Ρουμανία το χρονικό διάστημα από τις 13 του Αυγούστου και μέχρι τις 29 του ίδιου μήνα άγνωστος δράστης εισέβαλε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου και διέμενε η κοπέλα  και αφαίρεσε  μία   κάρτα  αναλήψεως  χρημάτων  και στη συνέχεια, προέβη   στην  ανάληψη  του  χρηματικού  ποσού  των  320 ευρώ  από  Αυτόματο Τραπεζικό Μηχάνημα (Α.Τ.Μ.) τραπεζικού  καταστήματος  στο  Δημοτικό Διαμέρισμα Χερσονήσου του Δήμου Χερσονήσου. 
Μετά από έρευνες των αρχών προέκυψε πως ο ποντικός που τρύπωσε στο δωμάτιο της νεαρής ήταν μια άλλη 23χψρονη επίσης από τη Ρουμάνια.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ο Αλβανός, η σύζυγος ξενοδόχου ...και τα συζυγικά καθήκοντα!
Έναν απίστευτο εφιάλτη έζησε ζευγάρι ξενοδόχων από το Ηράκλειο. Νεαρός Αλβανός παραχωρώντας συνέντευξη σε αθηναϊκή εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας υποστήριξε ότι είχε ερωτικές σχέσεις με τη σύζυγο του ξενοδόχου ο οποίος, όπως είπε ο Αλβανός, δεν ήταν σε θέση να ασκήσει τα συζυγικά του καθήκοντα και η γυναίκα του απειλούσε να τον χωρίσει.
Ο αλλοδαπός θέλησε με αυτό τον τρόπο να εκδικηθεί τον Ηρακλειώτη επιχειρηματία επειδή τον απέλυσε. Μοίρασε στη συνέχεια σε όλο το Ηράκλειο φωτοτυπίες με το σχετικό δημοσίευμα οι οποίες έφτασαν και στα χέρια των πρώην εργοδοτών του.
Πριν λίγες ημέρες εκδικάστηκε η μήνυση που του υπέβαλαν οι Ηρακλειώτες και το δικαστήριο καταδίκασε τον αλλοδαπό για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου.

ΠΑΤΡΙΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Το τελευταίο... delivery για τον 29χρονο

Έσβησε το παλικάρι - Αφήνει πίσω του, απαρηγόρητη, τη σύζυγό του και δύο μικρά παιδιά - το ένα μόλις λίγων ημερών
Το τελευταίο... delivery για τον 29χρονο
Ο άτυχος 29χρονος
Έχασε τελικά την μάχη ο 29χρονος Ηρακλειώτης Μάκης Βασιλάκης διανομέας φαγητού, ο οποίος είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά στις 13 Σεπτεμβρίου σε τροχαίο στο Ηράκλειο (διαβάστε εδώ).
Το άτυχο παλικάρι, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών - δυόμισι ετών και λίγων ημερών- ενώ οδηγούσε το μηχανάκι, εν ώρα εργασίας, συγκρούστηκε με άλλο μηχανάκι με οδηγό έναν 37χρονο και συνεπιβάτη ένα 10χρονο παιδί. Το τροχαίο σημειώθηκε στο Ηράκλειο, όταν τα δύο δίκυκλα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του 29χρονου και τον ελαφρύ τραυματισμό του 37χρονου και του 10χρονου. Ο 29χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στον Κατσαμπά.
cretalive
...............................................................................................................
Χειροπέδες ... για ένα στερεοφωνικό!
Για τη μουσική του μπαρ στο οποίο εργάζεται ως υπεύθυνος βρέθηκε με χειροπέδες ένας 21χρονος, σήμερα τα ξημερώματα.
Ο νεαρός συνελήφθη για παράβαση του Ν. περί πνευματικής ιδιοκτησίας, καθώς πιάστηκε να λειτουργεί το μπαρ, το οποίο δεν έχει άδεια λειτουργίας, ενώ παράλληλα είχε "ανοίξει" τη μουσική, αν το μαγαζί δε διαθέτει άδεια μουσικών οργάνων.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Στο ένα χέρι το τιμόνι, στο άλλο ... το όπλο!
Κυκλοφορούσε και όχι μόνο οπλοφορούσε, αλλά πυροβολούσε κιόλας - και μάλιστα ενώ εδηγούσε, γεγονός που προφανώς - αν μη τί άλλο - περιορίζει το οπτικό πεδίο.
Χθες το απόγευμα, μία καταγγελία για έναν "πιστολέρο" που ξεσήκωσε στο πόδι τα Πιτσίδια, κινητοποίησε τις αρχές. Άνδρες του ΤΑΕ Μεσσαράς και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έσπευσαν στο Τυμπάκι, όπου συνέλαβαν έναν 36χρονο, για παράβαση του Ν. περί Όπλων & για άσκοπους πυροβολισμούς.
Ο άνδρας, νωρίτερα, ενώ οδηγούσε με το αυτοκίνητό του, στα Πιτσίδια, πυροβολούσε άσκοπα. Σε έλεγχο στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- ένα πιστόλι και εντός θαλάμης υπήρχε ένα πλήρη φυσίγγιο,
- μια κενή γεμιστήρα ανωτέρω όπλου,
- ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 21,5 εκατοστά και μήκος λάμας 11 εκατοστά.
Σε αυτοψία του χώρου όπου ρίπτονταν άσκοποι πυροβολισμοί, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε κάλυκες.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Νεκρός βρέθηκε στο Μοναστηράκι ο Νίκος Κοεμτζής
Ο Νίκος Κοεμτζής, 74 χρόνων, βρέθηκε νεκρός σήμερα το μεσημέρι σε πεζοδρόμιο του Μοναστηρακίου, στο κέντρο της Αθήνας. Όπως έγινε γνωστό ήταν πεσμένος στα πλακάκια για περισσότερες από δύο ώρες, γεγονός το οποίο οδήγησε διερχόμενους πολίτες να ειδοποιήσουν ασθενοφόρο. Ο 74χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Όπως είπαν, πέθανε από παθολογικά αίτια.
Η παραγγελιά

Τον Φεβρουάριο του 1973 μόλις είχε βγει από τη φυλακή που είχε μπει για κλοπή. Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 1973, πήγε με την παρέα του στο νυχτερινό κέντρο "Νεράιδα" που τραγουδούσε ο Καρουσάκης, για να διασκεδάσουν. Ο αδελφός του, ο Δημοσθένης, έκανε παραγγελιά τις Βεργούλες του Μάρκου Βαμβακάρη και σηκώθηκε να χορέψει.

Μαζί του σηκώθηκαν και άλλα άτομα. Ο τραγουδιστής (Αθανασιάδης) ανακοίνωσε από το μικρόφωνο πως είναι "παραγγελιά". Έγινε μια συμπλοκή μεταξύ των ατόμων και ο Νίκος Κοεμτζής σηκώθηκε και σκότωσε με μαχαίρι τρεις αστυνομικούς. Υποστήριξε πως θόλωσε το μυαλό του γιατί νόμιζε ότι σκότωναν τον αδελφό του.

Ο Τύπος της εποχής τον χαρακτήρισε "κτήνος" και συχνά αναφερόταν σε εγκληματίες ως "Κοεμτζήδες". Λόγω της εποχής, των οικογενειακών φρονημάτων του και του ποινικού του ιστορικού πέρασε πολύ άσχημα μέσα στη φυλακή.

Καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο και οχτώ φορές σε ισόβια, για ανθρωποκτονίες απο πρόθεση.
Νεκρός βρέθηκε στο Μοναστηράκι ο Νίκος Κοεμτζής

Το 1977 η ποινή του μετατρέπεται σε ισόβια.

Το 1979 ο Διονύσης Σαββόπουλος στο δίσκο Ρεζέρβα συμπεριλαμβάνει ένα τραγούδι με τίτλος "Το μακρύ ζεϊμπέκικο για τον Νίκο".

Το 1980 ο Παύλος Τάσιος σκηνοθετεί την ταινία "Παραγγελιά" με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Αντώνη Αντωνίου που είναι βασισμένη στο επεισόδιο. Στην ταινία η Κατερίνα Γώγου (πρώην σύζυγός του) απαγγέλλει στίχους από τα ποιήματα της.
ΕΘΝΟΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Έκλεψαν Ι.Χ., άρπαξαν τσάντες και μετά το έκαψαν!
Δύο οχήματα έγιναν παρανάλωμα του πυρός το πρωί στην πόλη του Ρεθύμνου. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι τα δύο περιστατικά δεν συνδέονται, ενώ πίσω από τον εμπρησμό του δεύτερου οχήματος στην περιοχή της Σαρακήνας, που είχε κλαπεί τα ξημερώματα από τα Χανιά βρίσκονται άγνωστοι δράστες, οι οποίοι μάλιστα είχαν προχωρήσει σε αρπαγές τσαντών από γυναίκες στο κέντρο της πόλης.
Αρπαγές τσαντών και εμπρησμός
Το πρωί ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου για μία πυρκαγιά σε όχημα στην Ακροβατερή (Σαρακήνα), η οποία μάλιστα είχε επεκταθεί και σε πυκνή βλάστηση. Οι πυροσβέστες έσβησαν τις φλόγες, όμως την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, καθώς διαπιστώθηκε ότι το όχημα είχε εγκαταλειφθεί στο σημείο και είχε περιλουστεί με εύφλεκτο υλικό από τους δράστες που το πυρπόλησαν.
Στο μεταξύ, λίγη ώρα αργότερα στην ΕΛ.ΑΣ. καταγγέλθηκαν δύο κλοπές από δύο ρεθυμνιώτισσες, οι οποίες ανέφεραν ότι άγνωστοι δράστες, επιβαίνοντας σε Ι.Χ., τους άρπαξαν, ενώ οι ίδιες ήταν πεζές, τις τσάντες τους, που περιείχαν προσωπικά αντικείμενα συνολικής αξίας 380 ευρώ καθώς και το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ σε μετρητά. Το ένα περιστατικό έγινε στην περιοχή της Σοχώρας και το δεύτερο στην περιοχή της Καλλιθέας.
Με βάση τις περιγραφές των θυμάτων, εκτιμήθηκε ότι οι δράστες επέβαιναν στο όχημα, που είχε βρεθεί νωρίτερα καμμένο στην Σαρακήνα και τελικά διαπιστώθηκε ότι αυτό είχε κλαπεί τα ξημερώματα από τις Μουρνιές Χανίων. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.
Κάηκε τζιπ στον περιφερειακό
Γύρω στις 7 το πρωί, η Π.Υ. Ρεθύμνου ειδοποιήθηκε για πυρκαγιά σε σταθμευμένο τζιπ στην οδό Κεφαλογιάννηδων, στον περιφερειακό δρόμο. Οι άντρες της υπηρεσίας έσβησαν τις φλόγες λίγη ώρα αργότερα, όμως το Ι.Χ. είχε καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και σε ένα διπλανό όχημα.
Το τζιπ ανήκει σε γραφείο ενοικιαζομένων οχημάτων και είχε ενοικιαστεί από ζευγάρι Γερμανών τουριστών, οι οποίοι εξέφρασαν την έκπληξη τους για το γεγονός. Τα αίτια της πυρκαγιάς – που θεωρείται πιθανό να οφείλεται σε εμπρησμό – ερευνά το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Ρεθύμνου.
goodnet
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Η Τζένη Χειλουδάκη παντρεύεται ποδοσφαιριστή
undefined
Τον αγαπημένο της θα παντρευτεί η Τζένη Χειλουδάκη στις 28 Σεπτεμβρίου όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα Espresso.
Η Τζένη αρκετά χρόνια μετά το σκάνδαλο με τη σχέση που διατηρούσε με τον εισαγγελέα Γιώργο Σακελλαρόπουλο, βρήκε τον έρωτα και την ευτυχία στα μάτια του νυν αγαπημένου της ο οποίος είναι ποδοσφαιριστής.
"Είναι ένα υπέροχο παιδί και γι΄αυτό αποφάσισα να παντρευτώ. Όπως ξέρετε, πριν από πολλά χρόνια αρνήθηκα την πρόταση γάμου ενός εισαγγελέα, αλλά τότε δεν ήμουν έτοιμη για γάμο.
Για να το κάνω τώρα σημαίνει πως έχω βρει τον κατάλληλο άνθρωπο. Θα ήθελα να κάνω ένα γάμο ανοιχτό, με τους γονείς μου, τους φίλους μου, αλλά δεν μπορώ να συζητάνε το όνομα μου όπως παλιά. Είμαι πλέον 43 ετών και δεν πρόκειται να ξανακάνω τα λάθη του παρελθόντος.
Έχω χορτάσει από εξώφυλλα και δημοσιότητα. Δεν μπορώ τα κανάλια και τις συζητήσεις επί συζητήσεων γύρω από το άτομό μου. Τώρα βλέπω σε βίντεο όλα εκείνα τα παρελθόντος, στα οποία πρωταγωνιστούσα, και ντρέπομαι...
Οτιδήποτε αφορά την προσωπική μου ζωή πλέον θα το κρατάω μυστικό. Άλλο βέβαια να μας δείτε στον δρόμο με τον άνθρωπό μου ή σε ένα καφέ. Δεν θα κρυφτούμε", είπε η Τζένη.
cosmo
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Δανός ευρωβουλευτής ζητά την Κω ως... "υποθήκη"
Ρεσιτάλ θράσους, με αφορμή τις δυσχέρειες της ελληνικής οικονομίας, δίνει δανός ακροδεξιός ευρωβουλευτής που ζητά την... Κω ως υποθήκη για να εγκρίνει η χώρα του νέα βοήθεια προς την Ελλάδα. Οι αμφισβητούμενης σοβαρότητας απόψεις, αναδημοσιεύονται από τον δανικό Τύπο.
Ο Μόρτεν Μέσερσμιντ, μέλος του Λαϊκού Κόμματος της Δανίας και ευρωβουλευτής, της ομάδας "Ευρώπη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας", αναφέρει σε συνέντευξή του στην μεγάλης κυκλοφορίας ταμπλόιντ "BT" ότι αν η Ελλάδα επιθυμεί να δανειστεί εκ νέου από την ΕΕ, τότε το κόμμα του θα απαιτήσει πιο δραστικά και μη παραδοσιακά μέτρα διασφάλισης.
Συγκεκριμένα προτείνει στην κυβέρνησή του να απαιτήσει το νησί της Κω ως "εγγύηση" ή μάλλον υποθήκη για το δάνειο.
"Κατανοούμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να παρέχει εγγύηση για τα δάνεια με την μορφή μετρητών. Αλλά θα μπορούσε για παράδειγμα να μας δώσει ως υποθήκη το νησί της Κω, ώστε όταν η Ελλάδα χρεοκοπήσει να πάρουμε τα τουριστικά έσοδα" (προφανώς για να πληρωθεί το χρέος), αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, στην οποία παρείχε- για τις "ανάγκες του ρεπορτάζ"- και φωτογραφίες του από την Κω, στις οποίες ποζάρει αναρτώντας σε ιστό τη σημαία της Δανίας.
Ο κ. Μέσερσμιντ εμφανίζεται βέβαιος για την ελληνική χρεοκοπία, λέγοντας ότι καμία χώρα δεν έχει ανακτήσει τον έλεγχο της οικονομίας της, με χρέος άνω του 150% του ΑΕΠ, όπως αναφέρει.
Σημειώνεται ότι ο εν λόγω πολιτικός είναι γνωστός για τις ακραίες θέσεις του, ενώ το κόμμα του τάσσεται εναντίον των μεταναστών και στον ίδιο τον θεσμό της ΕΕ.nooz
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Έπεσε στη Γη ο δορυφόρος της ΝΑSΑ

Ο βάρους έξι τόνων ερευνητικός δορυφόρος της NASA έπεσε σήμερα στη Γη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό που μπορεί να κατέληξαν κάποια συντρίμμια του.
Η είσοδος του δορυφόρου στην ατμόσφαιρα της Γης αναμενόταν ανάμεσα στις 06:45 και 07:45 ώρα Ελλάδος σήμερα, σημείωσε η NASA.
Στο διάστημα αυτό ο Ερευνητικός Δορυφόρος της Άνω Ατμόσφαιρας πέρασε πάνω από τον Καναδά και την Αφρική, όπως και από μεγάλες περιοχές του Ειρηνικού, του Ατλαντικού και του Ινδικού Ωκεανού.
Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία προσπαθεί τώρα να επιβεβαιώσει το σημείο από το οποίο εισήλθε στην ατμόσφαιρα και την ώρα που έγινε αυτό.

zougla
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Οδηγός υπεραστικού εγκατέλειψε μαθητές στο δρόμο

Έξω φρενών είναι οι γονείς μαθητών της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου με οδηγό του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου. Όπως κατήγγειλαν στην Αστυνομία, ο οδηγός έβρισε και εγκατέλειψε τα παιδιά τους στη μέση του δρομολογίου, επειδή του πέταξαν ένα χαρτάκι. Η άλλη πλευρά υποστηρίζει, πάντως, πως επρόκειτο για πολύ περισσότερα από ένα χαρτάκια και πως γενικά η κατάσταση που είχαν δημιουργήσει μέσα στο λεωφορείο τα παιδιά ήταν τέτοια που επηρέαζε την ασφάλεια του δρομολογίου.
Ας δούμε, όμως, πώς περιγράφει το περιστατικό ο Λευτέρης από το Μελιδοχώρι, που φοιτά στην Α’ τάξη του Λυκείου Μελεσών: «Ενώ γυρίζαμε από το σχολείο, πριν τα Αρμανώγεια, ένα αγόρι πέταξε κατά λάθος ένα χαρτάκι στου οδηγού το κεφάλι. Ο οδηγός νευρίασε πολύ. Πάτησε γκάζι και μετά φρένο τόσο απότομα που έπεσε κάτω κορίτσι που δεν έφταιγε καθόλου - είχε σηκωθεί από τη θέση της για να κατέβει στα Αρμανώγεια. Τότε ο οδηγός άνοιξε την πόρτα και μας φώναξε: "Δώστε κάτω όλοι σας και να πάτε να... μπιπ όλοι σας".
Ήμασταν πολλά παιδιά. Περίπου 30. Νευριάσαμε και εμείς. Του είπαμε να μην τολμήσει να ξαναπατήσει στο χωριό μας, μετά από αυτό που μας έκανε, γιατί θα έχει ιστορίες. Μετά εμείς φύγαμε με τα πόδια. Εγώ πέρασα τον εθνικό, από όπου τα αυτοκίνητα τρέχουν με 150 χιλιόμετρα την ώρα. Πήγα στην Πλάκα και τηλεφώνησα στη μάνα μου να έρθει να με πάρει. Το ίδιο έκαναν και άλλα παιδιά».
Άνω κάτω οι γονείς
Οι γονείς ανάστατοι άρχισαν να καταφτάνουν στα Αρμανώγεια. Ταυτόχρονα τηλεφώνησαν στην Αστυνομία που κατέγραψε το περιστατικό, αλλά και στο ΚΤΕΛ όπου διαμαρτυρήθηκαν για τη στάση του οδηγού. Η μαμά του Λευτέρη ανέφερε πως υποβλήθηκαν και μηνύσεις, αλλά η άλλη πλευρά λέει πως οι μηνύσεις αποσύρθηκαν μετά τις αμοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν...
Σε κάθε περίπτωση, ο Λευτέρης υποστηρίζει πως ο οδηγός τούς έχει ξανασυμπεριφερθεί άσχημα. Για παράδειγμα, προχθές, υποστηρίζει ότι, ενώ καθόταν με άλλα τρία παιδιά στις μπροστινές θέσεις του λεωφορείου και μιλούσε, ο οδηγός τους φώναξε να το βουλώσουν γιατί δεν μπορεί να τους ακούει. Ταυτόχρονα, εκφράζει παράπονα για την καθυστέρηση που υπάρχει στο δρομολόγιο.
Από τις 6 το πρωί στο δρόμο
Όπως λέει ο ίδιος, ξεκινά από το Μελιδοχώρι στις 6 το πρωί για να φτάσει στο σχολείο του στις 8. Από το Λύκειο Μελεσών σχολάει στις 2 το μεσημέρι και το νωρίτερο που φτάνει σπίτι του, όπως υποστηρίζει, είναι στις 4 παρά. Κάποιες φορές η καθυστέρηση είναι ακόμη μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα να γυρνάει σπίτι του στις 4 και στις 4:30 το απόγευμα και να μην προλαβαίνει να διαβάσει.
Ο Λευτέρης ζητά το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που μεταφέρει τον ίδιο και τους συμμαθητές του από τα γύρω χωριά, να μην κάνει στάσεις για να παίρνει επιβάτες, αλλά και να μην πηγαίνει στις Αμουργιέλες για να παραλαμβάνει παιδιά άλλου Δήμου. Όπως υποστηρίζει, αν δεν "τρέχουν" στις Αμουργιέλες και αν δεν παίρνει το σχολικό λεωφορείο άλλους επιβάτες πλην των μαθητών, τότε θα μπορούσε το δρομολόγιο να εκτελείται μέσω Χουδετσίου και σε μισή ώρα να είναι σπίτι του...
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Τι απαντά το ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου
Η "Νέα Κρήτη" επικοινώνησε με το διευθυντή του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου κ. Γιώργο Χαλεπάκη και ζήτησε τη γνώμη του για το συμβάν. Ο κ. Χαλεπάκης δήλωσε ότι ο οδηγός είναι καλός εργαζόμενος, που δεν έχει δώσει άσχημα δείγματα γραφής μέχρι σήμερα. Επισήμανε ότι, για να σταματήσει το λεωφορείο και να κατεβάσει κάτω τα παιδιά, σημαίνει ότι «τα νεύρα του και η κατάστασή του η ψυχική ήταν σε σημείο τέτοιο που δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια του δρομολογίου. ¨
Ο κ. Χαλεπάκης επισήμανε ότι ο οδηγός του τηλεφώνησε και του ανέφερε την έντονη αναστάτωση που επικρατούσε μέσα στο λεωφορείο. Του περιέγραψε ότι, παρά τις παρατηρήσεις του, τα παιδιά δεν κάθονταν στα καθίσματά τους και ότι φυσούσαν μέσα από τα στυλό τους χαρτάκια και μεταξύ τους αλλά και προς τον ίδιο. Τον ενημέρωσε επίσης ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει το δρομολόγιο γιατί θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων.
Αμοιβαίες εξηγήσεις
Για την εξύβριση, για τις απειλές και τα λοιπά, ο κ. Χαλεπάκης ανέφερε ότι έχουν δοθεί αμοιβαίες εξηγήσεις και πως έχει κανονιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα συνάντηση των εμπλεκομένων, παρουσία και του αντιδημάρχου Αρχανών-Αστερουσίων κ. Δημήτρη Χρονάκη. Ο κ. Χαλεπάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το θέμα θα διευθετηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Μαρτυρία μαθητή
«Ενώ γυρίζαμε από το σχολείο, πριν τα Αρμανώγεια, ένα αγόρι πέταξε κατά λάθος ένα χαρτάκι στου οδηγού το κεφάλι. Ο οδηγός νευρίασε πολύ. Πάτησε γκάζι και μετά φρένο τόσο απότομα που έπεσε κάτω κορίτσι που δεν έφταιγε καθόλου - είχε σηκωθεί από τη θέση της για να κατέβει στα Αρμανώγεια. Τότε ο οδηγός άνοιξε την πόρτα και μας φώναξε: "Δώστε κάτω όλοι σας και να πάτε να... μπιπ όλοι σας"»
 neakriti.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ένταση στη λαϊκή αγορά του Ηρακλείου
Ένταση επικράτησε λίγο νωρίτερα στη μεγάλη λαϊκή αγορά του Ηρακλείου, που πραγματοποιείται κάθε Σάββατο στις Πατέλες.
Αιτία δεν ήταν ούτε οι τιμές, ούτε κάποιος καυγάς, αλλά ... η αναπάντεχη "άφιξη" δύο συνεργείων του ΣΔΟΕ που, συνοδεία αστυνομικών, ξεκίνησαν να "μοιράζουν" αφειδώς πρόστιμα και κλήσεις για τη μη εγκατάσταση ταμειακών μηχανών. Την ίδια στιγμή, όμως, ο διάλογος μεταξύ Εμπόρων λαϊκών Αγορών και υπουργείου, όχι μόνο είναι σε εξέλιξη, αλλά διαφαίνεται και λύση στον ορίζοντα!
Κι ενώ, λοιπόν, οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη και οι Έμποροι Λαϊκών Αγορών βρίσκονται εν αναμονή ειδοποίησης από το Υπουργείο για μία συνάντηση (η οποία είχε προσδιοριστεί μέσα στον ... περασμένο Ιούλιο), το ΣΔΟΕ εμφανίζεται και "μοιράζει" πρόστιμα, προκαλώντας την οργή των εμπόρων.
Τα συνεργεία του ΣΔΟΕ, εν τέλει, αποχώρησαν, ενώ ο πρόεδρος των Εμπόρων Λαϊκών Αγορών, Παντελής Παπαδάκης θα επισκεφθεί τη Δευτέρα το ΣΔΟΕ για διευκρινίσεις.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Οι δύο Κρητικοί του...παναθηναϊκού δράματος!
Οι δύο Κρητικοί του...παναθηναϊκού δράματος!
Οι κ.Δαμουλάκης και Τσάκας, οι δύο "εκπρόσωποι" του εμίρη
Το νέο πρόσωπο που ήρθε να προστεθεί στην ιστορία του πρίγκιπα Σουλτάν Μπιν Νάσερ Φαρχάν Αλ Σαούντ μετά τον Βλάση Τσάκα είναι ο επιχειρηματίας  Γρηγόρης Δαμουλάκης που ειναι εξαγωγέας από την Ιεράπετρα. Ο Κρητικός επιχειρηματίας μίλησε στο Sport24.gr αποκαλύπτοντας τις προθέσεις του Σαουδάραβα που θεωρεί ότι θα αγοράσει τον Παναθηναϊκό.
 "Δε θα ήθελα να πω πολλά για το θέμα αλλά να ξέρετε πως ο πρίγκιπας είναι τόσο ισχυρός οικονομικά που όχι μόνο τον Παναθηναϊκό μπορεί να αγοράσει αλλά ακόμα και την Μπαρτσελόνα. Έχει τεράστια περιουσία και από την πλευρά του πιστεύω ότι μπορεί να θεωρεί ότι η υπόθεση είναι  τελειωμένη.Δεν μπορώ ωστόσο να γνωρίζω τις προθέσεις και τις σκέψεις του Γιάννη Βαρδινογιάννη και τις επαφές που ενδεχωμένως να έχουν γίνει. Ο κύριος Βαρδινογιάννης δικαιολογημένα να  καθυστερεί και να  διερευνεί σε βάθος την περίπτωση" είπε αρχικά και συμπλήρωσε:Σε ερώτηση να μας σκιαγραφήσει το προφίλ του Σουλτάν Μπιν Νάσερ Φαρχάν Αλ Σαούντ, ο κύριος Δαμουλάκης τόνισε:
"Ενδιαφέρεται να πάρει τον Παναθηναϊκό και είναι φοβερός τύπος. Απλός και ποδοσφαιρόφιλος και μάλιστα πολύ εκδηλωτικός.
Θεωρώ πως θα τον αγαπήσουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Και ο λόγος είναι απλός. Έχει οράματα για να κάνει μεγάλη ομάδα."Τέλος για το γεγονός κάποιοι οπαδοί ακόμα είναι δύσπιστοι, τόνισε: "Λογικό είναι  αυτό. Ακόμα δεν ξέρουν ποιος είναι. Και είναι πολλοί αυτοί που κατευθύνονται από διάφορες πλευρές των ΜΜΕ, διαβάζοντας χίλια δυο πράγματα. Τελειώνοντας θα ήθελα να πω πως είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση που δεν πρέπει να χαθεί τόσο για την ομάδα όσο και για την χώρα μας."
Διακοπές στην Ελούντα
 Σε επικοινωνία που είχε μαζί του ο «Sentra», ο Γρ. Δαμουλάκης  δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «τελειωμένη υπόθεση» τη μεταβίβαση του Παναθηναϊκού από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη στον πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ και ότι «η ομάδα έχει πάει στα χέρια του πρίγκιπα». Από εκεί και πέρα, ο Δαμουλάκης που, ειρήσθω εν παρόδω, έχει γνωρίσει και ο ίδιος τον Σαουδάραβα πρίγκιπα, προσπάθησε να σκιαγραφήσει τον χαρακτήρα του, λέγοντας:«Έχει πολύ μεγάλη οικονομική επιφάνεια.
Να ξέρετε ότι ο πρίγκιπας θα πάρει τον Παναθηναϊκό και θα μεγαλουργήσει γιατί είναι νέος, λεβέντης, φιλόδοξος, ποδοσφαιρόφιλος και μεγάλο πουγκί. Οι επαφές είναι προχωρημένες και αν ο Βαρδινογιάννης έχει κάποιες επιφυλάξεις και ενδοιασμούς, είναι φυσιολογικό. Ο πρίγκιπας, πάντως, και θέλει και μπορεί, προπαντός μπορεί».

Από εκεί και πέρα, ο Ιεραπετρίτης επιχειρηματίας είπε ότι «μετά τον Παναθηναϊκό θα πάει και παραπέρα γιατί έχει πολλά λεφτά», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ασχοληθεί και με άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα. Τέλος, αποκάλυψε ότι τελικά το καλοκαίρι ο πρίγκιπας είχε έρθει στην Αθήνα και είχε καταλύσει στον Αστέρα, λίγες ημέρες όμως μετά την αρχική κράτηση.
Γι' αυτό και εξανέστη όταν του ζητήθηκε από το ξενοδοχείο να πληρώσει όλο το ποσό της προκράτησης, αφού... «ήρθε ο άνθρωπος μετά από πέντε ημέρες και το ξενοδοχείο ήθελε να χρεώσει όλο το ποσό. Έμεινε, μάλιστα, στον Αστέρα μια δυο μέρες, ενώ στη συνέχεια πήγε και στην Ελούντα».
 Επιβεβαιώνει και ο Τσάκας
 Από την πλευρά του ο Βλάσης Τσάκας  επιβεβαιώνει το πρόσωπο του  Κρητικού επιχειρηματία, Γρηγόρη Δαμουλάκη και σε όσα μεσολάβησε για την παραμονή του πρίγκιπα στην Ελλάδα το καλοκαίρι.
cretalive