Αστυνομικοί της Ασφάλειας ήθελαν να μπουν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
Αστυνομικοί της ασφάλειας Ρεθύμνου επιχείρησαν να μπουν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης προχθές το πρωί, προκειμένου να εξακριβώσουν όπως είπαν, αν οι φοιτητές του ιδρύματος κάνουν κατάληψη. Συγκεκριμένα και όπως  αναφέρεται στο βιβλίο συμβάντων του νυχτοφύλακα, που τηρείται από το ίδρυμα  και υπάρχει στην είσοδο του Πανεπιστημίου, στις 7.30 το πρωί της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου, αστυνομικοί της Ασφάλειας του Ρεθύμνου ζήτησαν να μπουν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης προκειμένου να ελέγξουν αν γίνονται καταλήψεις από φοιτητές.
Ο φύλακας τους ζήτησε να μην το κάνουν και να ενημερώνονται στο εξής από τον ίδιο.
Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί ήταν προκλητικοί κατά την εμφάνισή τους στο χώρο του Πανεπιστημίου, και δικαιολόγησαν την επίσκεψη τους  λέγοντας ότι σκοπός της παρουσίας τους ήταν να ενημερώσουν το υπουργείο τους αν γίνεται κατάληψη.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Κέρδισαν τη "μάχη" με τα ναρκωτικά- Μπήκαν και στο Πανεπιστήμιο!

Έξι νέοι από το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη κατάφεραν να μπουν σε πανεπιστημιακές και τεχνολογικές σχολές
Έξι μέλη του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ που αγωνίζονται για τη ζωή τους κέρδισαν, διπλά, τη μάχη, επιτυγχάνοντας και την εισαγωγή τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με τη στήριξη του Εναλλακτικού Σχολείου Ενηλίκων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.
O Βασίλης, που πέρασε πρώτος στο Τμήμα Ηλεκτρονικών του ΤΕΙ Χανίων, ο Γιώργος που πέρασε δεύτερος στο Τμήμα Μηχανολογίας στο ΤΕΙ Κοζάνης, ο Γιάννης, που πέρασε δέκατος στο ΤΕΙ Κοινωνικής Εργασίας Ηρακλείου, η Κωνσταντίνα που πέρασε στο ΤΕΙ Πληροφορικής Λευκάδας, ο Γιάννης που πέρασε στο ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας Πάτρας, η Ιωάννα που πέρασε στο ΤΕΙ Νοσηλευτικής Ιωαννίνων και ο Λουκάς που κατέκτησε το δίπλωμα Proficiency της Αγγλικής Γλώσσας, συνεχίζουν τη θεραπευτική τους πορεία, η οποία ενδυναμώνεται με την επιτυχία τους αυτή.
Για το Βασίλη η εισαγωγή στο ΤΕΙ ήταν ένας μεγάλος στόχος που έγινε πραγματικότητα. Ο Γιώργος δήλωσε ότι «το φαινομενικά αδύνατο όταν υπάρχει θέληση μπορεί να γίνει πραγματικότητα» ενώ ο Γιάννης επισήμανε ότι «η επιτυχία είναι μια σειρά αποτυχιών χωρίς να χαθεί ο ενθουσιασμός». Ο Λουκάς σημειώνει ότι «Αν θέλεις μπορείς» και είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει σε όσους βρίσκονται στην ίδια προσπάθεια.
Με την ευκαιρία αυτή το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ  τους συγχαίρει για την επιτυχία τους που αποτελεί σημαντικό κίνητρο για την περαιτέρω καλή πορεία τους στη ζωή.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Τραγικός θάνατος για ολόκληρη ομάδα χόκει στη Ρωσία!

Mετά από συντριβή επιβατικού αεροσκάφους
Τραγικός θάνατος για ολόκληρη ομάδα χόκει στη Ρωσία!
Το δυστύχημα συνέβη κοντά στην πόλη Γιάροσλαβ, με το αεροπλάνο λίγο μετά την απογείωση να παρουσιάζει βλάβη, να τυλίγεται στις φλόγες και να συγκρούεται στο έδαφος. Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν 36 νεκροί επιβαίνοντες.
Η Λοκομοτίβ ήταν προγραμματισμένο να πετάξει στο Μινσκ για να αντιμετωπίσει την τοπική Ντιναμό την Πέμπτη. Ένα ταξίδι που εξελίχτηκε στο χειρότερο εφιάλτη με μια ολόκληρη ομάδα να «σβήνεται» από τον χάρτη και ταυτόχρονα πολλές οικογένειες να ξεκληρίζονται…  Στο σημείο -μετά από εντολή του Ρώσου Πρωθυπουργού, Βλαντιμίρ Πούτιν- σπεύδει ο Υπουργός Μεταφορών, Ιγκόρ Λεβίτιν.

Πηγή: Sport-fm.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια 14χρονης

Τα ίχνη της είχαν χαθεί από τις 24 Αυγούστου
Αίσιο τέλος στην περιπέτεια 14χρονης
Βρέθηκε σήμερα από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η 14χρονη Δέσποινα Τσαπρούνη που είχε εξαφανιστεί από τον Πειραιά στις 24 Αυγούστου και όλο αυτό το διάστημα αναζητούνταν από την αστυνομία, ενώ είχε μπει και αγγελία για την εξαφάνισή της στο «Αμπερ Αλερτ» από το Χαμόγελο του Παιδιού. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το κορίτσι βρισκόταν σε διαμέρισμα στην οδό Ευγενίου Καβαδά, στον Άγιο Παντελεήμονα όπου διέμεναν Αφρικανοί.

    Οι αστυνομικοί επειδή δεν είχε δώσει καθόλου σημεία ζωής ανησυχούσαν σοβαρά για τη ζωή της αλλά τελικά εντοπίστηκε με τον εξής τρόπο: Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρακολουθούνταν συνεχώς το προφίλ της στο facebook. Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου διαπιστώθηκε ότι η 14χρονη "μπήκε" στο facebook από Ιντερνετ καφέ στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Από τη στιγμή αυτή ομάδες αστυνομικών άρχισαν έρευνες πόρτα - πόρτα με τη φωτογραφία της, στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, μέχρι που εντοπίστηκε ότι ήταν στο διαμέρισμα μέσα στο οποίο διέμεναν περίπου δώδεκα Αφρικανοί.

    Σήμερα έγινε έφοδος αλλά οι αλλοδαποί ένοικοι του διαμερίσματος, όταν μπήκαν οι αστυνομικοί τους επιτέθηκαν, ενώ κάποιοι επιχείρησαν να διαφύγουν από τα παράθυρα. Ακολούθησε συμπλοκή κατά την οποία συνελήφθησαν έξι από τους αλλοδαπούς για αντίσταση κατά της αρχής και απείθεια καθώς και ένας 30χρονος από το Κονγκό που κατηγορείται για απαγωγή και αποπλάνηση σε βάρος της ανήλικης.

    Το κορίτσι παραδόθηκε στους γονείς του μέσα σε ιδιαίτερο κλίμα συγκίνησης ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομίας, η 14χρονη είχε φύγει από το σπίτι της για προσωπικούς λόγους και είχε μεταβεί στο ΚΤΕΛ Πελοποννήσου στον Κηφισό, όπου την πλησίασε ο 30χρονος από το Κονγκό και κατάφερε να την πείσει να τον ακολουθήσει στο διαμέρισμα όπου έμενε με τους άλλους αλλοδαπούς. Όλες αυτές τις ημέρες η ανήλικη δεν είχε βγει από το σπίτι και μόνο το περασμένο Σάββατο μετέβη στο Ιντερνετ καφέ, συνοδευόμενη από τον 30χρονο για να δει τα μήνυμά της. Αυτό όμως ήταν αρκετό για να εντοπιστεί από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ολοκλήρωσαν σήμερα την θεαματική επιχείρηση για το αίσιο τέλος της εξαφάνισης του κοριτσιού.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Τον ξυλοκόπησαν γιατί ...δεν πούλησε το χωράφι

Αιματηρό επεισόδιο το απόγευμα στο Σμάρι με αφορμή ένα χωράφι
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου μεταφέρθηκε το απόγευμα ένας 60χρονος από το Σμάρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού , με αφορμή ένα χωράφι..
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο άτυχος άνδρας είχε κλείσει ραντεβού με δύο άτομα, με καταγωγή από τα Ζωνιανά, προκειμένου να τους δείξει ένα χωράφι ιδιοκτησίας του, το οποίο είχε πρόθεσει να πουλήσει.
Η συνάντηση έγινε, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές είδαν το ακίνητο, αλλά στην διάρκεια της συζήτησης, ο 60χρονος -για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί- άλλαξε γνώμη και είπε στους δύο άνδρες ότι τελικά δεν θα το πουλήσει..
Αυτό φαίνεται να εξόργισε τους εν δυνάμει αγοραστές, οι οποίοι με μαγκούρες άρχισαν να χτυπούν τον άτυχο άνδρα, τραυματίζοντας τον ενώ στην συνέχεια έσπευσαν να εξαφανιστούν ..
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Με νέο..ωράριο από το Νοέμβριο τα φαρμακεία

Θα αφαιρείται η άδεια από όσους δεν συμμορφώνονται
Με νέο..ωράριο από το Νοέμβριο τα φαρμακεία
Σε ισχύ τίθεται από την 1η Νοεμβρίου το νέο ωράριο των φαρμακείων με τον υπουργό Υγείας να προειδοποιεί με αφαίρεση αδείας όσους δεν συμμορφωθούν.
«Από την 1η Νοεμβρίου κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο απόγευμα θα λειτουργεί το 30% των φαρμακείων της χώρας» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος και ξεκαθάρισε ότι «όποιος δεν ανοίγει το κατάστημά του, θα του αφαιρείται η άδεια για τουλάχιστον έναν μήνα».
«Οι μηχανισμοί ελέγχου του υπουργείου θα βγουν στον δρόμο για να διαπιστώσουν αν τηρούνται αυτά, που έχουν συμφωνηθεί», πρόσθεσε ο υπουργός διαμηνύοντας πως «αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, από την 1η Δεκεμβρίου το υπουργείο Υγείας προτίθεται να προχωρήσει σε πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου».
Όπως εξάλλου έκανε γνωστό ο κ. Λοβέρδος, μετά την απελευθέρωση του επαγγέλματος, έχουν ήδη εκδοθεί 800 νέες άδειες, σημειώνοντας μάλιστα πως σε ορισμένες περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη, το ενδιαφέρον ήταν μικρότερο από την προσφορά (για 44 νέες θέσεις φαρμακείων υπήρξαν 41 αιτήσεις).
Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι «300 φαρμακοποιοί έχουν ήδη περάσει στη σύσταση εταιρειών» και δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει η ρύθμιση για την αύξηση του αριθμού των φαρμακείων κοντά σε νοσοκομεία.
ΑΜΠΕ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,