Συνελήφθη καταζητούμενος από την Interpol στο Ηράκλειο
 
Ολλανδός συνελήφθη χθες το βράδυ από τις Λιμενικές Αρχές Ηρακλείου καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα που είχε κοινοποιηθεί και στις Ελληνικές Αρχές για υποθέσεις απαγωγών.
Ο 45χρονος Ολλανδός έκανε ένα μήνα διακοπές στη Κρήτη και οι Ολλανδικές αρχές αναζητούσαν τα ίχνη του σε συνεργασία με την Ιντερπόλ από τις 13 Ιουλίου όχι μόνο για απαγωγές αλλά και για απόδραση από τις φυλακές ενώ η σύλληψη του έγινε λίγο πριν επιβιβαστεί με το αυτοκίνητό του στο πλοίο της γραμμής για Πειραιά
flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ξεκίνησαν τα συσσίτια της Μητρόπολης
 
Σε περίπου 400 άτομα μπορεί η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου να διανείμει καθημερινά συσσίτιο. Από σήμερα ξεκίνησε και επίσημα η λειτουργία τους, καθώς εδώ και ένα μήνα τα συσσίτια δοκίμαζαν τρόπους και ενέργειες ανά ενορία, προκειμένου να γίνεται καλύτερα η εξυπηρέτηση όσων είχαν την ανάγκη για ένα πιάτο φαγητό.
Τα συσσίτια στεγάζονται στην υπόγεια αίθουσα κάτω από το πολιτιστικό κέντρο της Μητρόπολης, ενώ γίνεται και διανομή σε ενορίες. Είναι πάντως χαρακτηριστικό πως, λόγω της οικονομικής κρίσης, στα συσσίτια προσέρχονται καθημερινά δεκάδες άνθρωποι της διπλανής πόρτας, Χανιώτες που ίσως να μην έβαζε κανενός ο νους ότι αναγκάζονται να χτυπήσουν την πόρτα της εκκλησίας για φαγητό, νερό και λίγα χρήματα.

neatv
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κλέφτης… εν πλω

Νόμιζε πως βρήκε πρόσφορο έδαφος για κλοπές ένας 26χρονος, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την χαλαρότητα μιας συνεπιβάτισσας του, στα λεγόμενα «αεροπορικά καθίσματα», ενώ βρισκόταν εν πλω από Πειραιά για Ηράκλειο, αφαίρεσε από την τσάντα της 450 ευρώ.
Δεν κατάφερε όμως να πάει μακριά, μιας και το πρωί και κατά την έξοδό του από το καράβι στο λιμάνι του Ηρακλείου, οι αρμόδιες λιμενικές αρχές τον «τσάκωσαν» επ’ αυτοφώρω, με το χρηματικό ποσό στην κατοχή του.
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου
flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Επιτροπή Αγώνα στην Κρούστα για τις ανεμογεννήτριες
Δελτίο Τύπου ενάντια της τοποθέτησης ανεμογεννήτριων στην Κρούστα απέστειλε η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων. Παρατείθεται αυτούσιο το κείμενο:

"Σε μια εποχή που είναι αναγκαίο ν’αναδεικνύουμε και να προστατεύουμε τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας ώστε να εξασφαλιστούν η βιωσιμότητα και η αυτάρκεια των τοπικών κοινωνιών, σχεδιάζεται η εγκατάσταση 160+ ανεμογεννητριών βιομηχανικού τύπου, 120μ. ύψος, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αγίου Νικολάου για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Γερμανίας!!!
Εργο που θα προκαλέσει μη αναστρέψιμη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας και δεν έχει καμία σχέση με τις ενεργειακές μας ανάγκες.
Παράλληλα, αντί να συζητάμε για εξοικονόμηση ενέργειας που είναι το ζητούμενο, γίνεται επέκταση του εργοστασίου στον Αθερινόλλακο, αυξάνοντας την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Το αιολικό λόμπυ, επιχειρηματικοί και τραπεζικοί όμιλοι, ταυτίζεται με την ”πράσινη” ανάπτυξη με την αμέριστη στήριξη της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας σε βάρος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μικρής κλίμακας ενταγμένες στη κλίμακα του Ελληνικού τοπίου.
Όποιοι ονειρεύονται τη λεηλασία και την καταστροφή, μεταμορφώνοντας τα βουνά μας σε βιομηχανική ζώνη με τη διάνοιξη λεωφόρων για τη μεταφορά των τεράστιων ανεμογεννητριών, ας το ξεχάσουν!
Εμείς τα βουνά μας δεν τα θέλουμε γκρεμισμένα γιατί δεν μπορούμε να τα ξαναχτίσουμε, δεν τα θέλουμε κατακρεουργημένα με εκατοντάδες κ.μ. μπετόν και χιλιάδες τόνους σιδερικών, γεμάτα πυλώνες μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης.
Τα βουνά μας τα θέλουμε έτσι όπως διαμορφώθηκαν στο πέρασμα των αιώνων, με τις πέτρες τους, τους πρίνους και τους γιούπηδες. Τα θέλουμε με τις παραδοσιακές ανθρώπινες δραστηριότητες που έκαναν τις κοινωνίες αυτάρκεις και τα στόλισαν με έργα ισορροπημένα και ταπεινά, με ξωκκλήσια, ανεμόμυλους και ξερολιθιές. Τα θέλουμε με τους μελισσοκόμους, τους βοσκούς και τα πέτρινα μιτάτα. Για μας το φυσικό περιβάλλον δεν είναι ένα άθροισμα βράχων προς κατεδάφιση, μα είναι ζωή, ιστορία και μέλλον. Και κυρίως μνήμες που συνθέτουν την ταυτότητά μας.
Κρίνουμε ότι απαιτείται πλήρης ενημέρωση, σύμπνοια και αλληλεγγύη μεταξύ των τοπικών κοινωνιών ώστε να αποτραπεί η προσχεδιασμένη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και σπάνιων οικοσυστημάτων, με πρόσχημα τη σωτηρία του πλανήτη! Η δημιουργία στρατηγικής στη κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης από το Δήμο Αγίου Νικολάου είναι μονόδρομος. Όσοι, ευτυχώς λίγοι, φλερτάρουν με την ψευδεπίγραφη ”πράσινη” ανάπτυξη αλλά και όσοι παρακολουθούν παθητικά τις εξελίξεις, θα πρέπει ν’αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους."
flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Η αρχαιότερη παραλία της Γης

Επιστήμονες ανακάλυψαν στην Αυστραλία τα παλαιότερα απολιθώματα που έχουν βρεθεί ποτέ

Ενημερώθηκε: 24.08.2011 // 14:02

Η αρχαιότερη παραλία της Γης
Ανάμεσα στους κόκκους άμμου της αρχαιότερης ακτογραμμής που διατηρείται στην επιφάνεια της Γης, παλαιοβιολόγοι ανακάλυψαν σχηματισμούς που φαίνεται ότι είναι τα αρχαιότερα απολιθώματα που έχουν βρεθεί ως σήμερα: μονοκύτταροι οργανισμοί 3,4 δισεκατομμυρίων ετών, οι οποίοι μάλιστα τρέφονταν πιθανότατα με θειάφι.
Η Γη σχηματίστηκε πριν από 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια και φαίνεται ότι κατοικήθηκε νωρίς στην ιστορία της: χημικές ενδείξεις υποδεικνύουν ότι οι πρώτοι μικροοργανισμοί εμφανίστηκαν πριν από 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια, όταν ακόμα η ατμόσφαιρα δεν περιείχε σχεδόν καθόλου οξυγόνο (το οξυγόνο παράχθηκε πολύ αργότερα από τα φυτά).
Παρά αυτές τις ενδείξεις, όμως, η ανακάλυψη απολιθωμάτων που θα αποδείκνυαν την ύπαρξη αυτών των οργανισμών είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.
Το καλύτερο, ίσως μέρος για την αναζήτηση τέτοιων απολιθωμάτων είναι ο Σχηματισμός Στρέλεϊ στη Δυτική Αυστραλία, μια αρχαία παραλία που σήμερα έχει μετακινηθεί στην ενδοχώρα, Εκεί είχαν βρεθεί το 1980 δομές που θύμιζαν βακτήρια, ηλικίας 3,5 δισ. ετών, οι οποίες όμως αποδείχθηκε τελικά ότι είχαν ανόργανη προέλευση.
Στην ίδια περιοχή ανακαλύφθηκε τώρα ένας νέος υποψήφιος για τα αρχαιότερα απολιθώματα του κόσμου, ο οποίος παρουσιάζεται στην επιθεώρηση Nature Geoscience.
Απολιθώματα ηλικίας 3,4 δισεκατομμυρίων ετών
Οι επίμαχες δομές - σφαιρίδια και ραβδία - έχουν μήκος από 5 έως 80 μικρόμετρα (εκατομμυριοστά του μέτρου), περίπου όσο τα σημερινά βακτήρια. Είναι πλούσια σε άνθρακα και τα τοιχώματά τους έχουν ομοιόμορφο πάχος, χαρακτηριστικά που ενισχύουν την πιθανότητα να μην έχουν ανόργανη προέλευση.
Το ενδιαφέρον είναι ότι μέσα και γύρω από αυτές τις δομές εντοπίστηκαν μικροσκοπικοί κρύσταλλοι θειικού σιδήρου, όπως συμβαίνει και με μερικά σύγχρονα βακτήρια, τα οποία αντλούν ενέργεια από την αναγωγή θειούχων ενώσεων σε θειικές ενώσεις.
Και αυτό αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι πρώτοι κάτοικοι του πλανήτη να τρέφονταν αποκλειστικά με ανόργανες ενώσεις.
TO BHMA
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Στον ΟΦΗ και με τη βούλα ο Στ. Ταυλαρίδης

Ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ και με τη βούλα για τον επόμενο 1 χρόνο θα είναι ο Στάθης Ταυλαρίδης που το πρωί υπέγραψε το συμβόλαιο του με την κρητική ομάδα.

Ενημερώθηκε: 24.08.2011 // 17:10

Στον ΟΦΗ και με τη βούλα ο Στ. Ταυλαρίδης
Ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός υπέγραψε για 1+1 χρόνο και όχι διετές κλειστό συμβόλαιο επιβεβαιώνοντας και το ρεπορτάζ του  sporfm.gr 

Πέρα από τον Ταυλαρίδη σήμερα ο ΟΦΗ αναμένεται να υπογράψει και με άλλους ποδοσφαιριστές καθώς το απόγευμα αναμένεται στο Ηράκλειο ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ Βάντο που έχει συμφωνήσει προφορικά με την κρητική ομάδα ενώ μέχρι το βράδυ δεν αποκλείεται να βρίσκεται στην πόλη μας και ο Σουμπίνιο που ο δανεισμός του από τον Ολυμπιακό αναμένεται να ολοκληρωθεί στην διάρκεια της ημέρας.
Προχωράει στην απόκτηση του Ντιόπ
Οι πολύ καλές εντυπώσεις που άφησε ο 23χρονος Σενεγαλέζος επιθετικός Μακέτε Ντιόπ στην πρώτη προπόνηση του με τον ΟΦΗ φαίνεται ότι θα φέρουν άμεσα εξελίξεις στο θέμα του καθώς όλοι μιλάνε για μια εξαιρετική περίπτωση σέντερ φορ.
Από εκεί και πέρα το θέμα του Μπέρνς έχει κολλήσει από την στιγμή που από την μία ο παίκτης δεν έχει λύσει ακόμη το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ και από την άλλη φαίνεται να έχει μπει δυνατά στο παιχνίδι της απόκτησης του η ομάδα του Παναιτωλικού.
Όσον αφορά την περίπτωση του Ντένις Σόουζα στον ΟΦΗ θα ξεκινήσουν συζητήσεις μαζί του από την στιγμή που ο ποδοσφαιριστής ήρθε στο Ηράκλειο προκειμένου να υπογράψει στην κρητική ομάδα.
Τέλος σε ότι έχει να κάνει με τον 24χρονο Αργεντινό μέσο Μοράλες θα δοκιμαστεί και σήμερα από τον Νίκο Αναστόπουλο αν και δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για να αποκτηθεί αφού δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο στην προπόνηση της Τρίτης.
.image
Για τα τμήματα υποδομής και τις ομάδες Νέων του ΟΦΗ προορίζεται ο Γιώργος Χανιωτάκης εφόσον πρώτα επιτευχθεί συμφωνία των «ασπρόμαυρων» με το Αθλόπολις όπου και ανήκει ο 16χρονος τερματοφύλακας.
Αυτό επισημαίνεται από τους ανθρώπους του κρητικού συγκροτήματος, τονίζοντας παράλληλα ότι αν δεν αποκτηθεί άλλος τρίτος γκολκίπερ πίσω από τους Ρόι Κάρολ και Πολυχρόνη Βεζυρίδη τότε σειρά έχουν γι' αυτή τη θέση παιδιά από τα τμήματα υποδομής.
Σε μία τέτοια περίπτωση είναι πιθανό να προωθηθεί στην πρώτη ομάδα ο 17χρονος πορτιέρο Σταύρος Μπρόκος ενώ ακολουθεί από πίσω και ο 16χρονος Γιώργος Γιαγκιόζης, ο οποίος φέτος έκανε προετοιμασία με τους «μεγάλους» στο Καρπενήσι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χανιωτάκης «τζούνιορ» θεωρείται ένα από τα μεγάλα ταλέντα του κρητικού ποδοσφαίρου στη θέση του τερματοφύλακα και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έχει κληθεί να συμμετέχει στις αρχές Σεπτεμβρίου σε καμπ δοκιμών της Άρσεναλ στην Αγγλία.
sporfm.gr
 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Μητέρα & μωρό "εγκλωβισμένοι" ... λόγω Γαϊδουρίστας!

Δεν του άρεσε το κοντινό πάρκινγκ - Παρενέβη ο δήμαρχος και ο συνεργάτης του που βοήθησαν γυναίκα και μωρό να μπουν ... στο σπίτι τους!

Ενημερώθηκε: 24.08.2011 // 16:23

Άνευ προηγουμένου ήταν το περιστατικό που βίωσε μία μητέρα με το, λίγων μηνών, μωρό της, όταν πηγαίνοντας να μπει στο σπίτι της, αντίκρισε το αυτοκίνητο ... του βασιλιά των ασυνείδητων οδηγών!
Ο οδηγός του αυτοκινήτου στη φωτογραφία δε δίστασε να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του, επί της οδού Ευρώπης, μπροστά στην πόρτα του σπιτιού της γυναίκας, και μάλιστα μην αφήνοντας ούτε μισό μέτρο χώρο, για να μπορέσει η μητέρα και το μωρό της να μπουν ... στο ίδιο τους το σπίτι! Τραγική ειρωνεία; Λίγα μέτρα μακριά λειτουργούν δύο πάρκινγκ αυτοκινήτων!
Για το άνευ προηγουμένου ... και αναισθησίας περιστατικό, παρενέβη προσωπικά ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης που μαζί με το συνεργάτη του, Μιχάλη Παπαδογιαννάκη βρίσκονταν λίγα μέτρα παρακάτω. Η μητέρα είδε το δήμαρχο και τον κάλεσε να δει ... τον Γαϊδουρίστας! Ο δήμαρχος αντίκρισε ιδίοις όμμασι την αποκλεισμένη είσοδο από το αυτοκίνητο του οδηγού που "βόλεψε" το όχημά του, χωρίς να σκεφτεί ... ότι ενοχλεί!



Ο συνεργάτης του δημάρχου βοήθησε τη γυναίκα να σκαρφαλώσει πάνω από το αυτοκίνητο και να μπει στο σπίτι, ενώ αμέσως μετά της "πέρασαν" το μωρό πάνω από το αυτοκίνητο!
Αμέσως ειδοποιήθηκε η δημοτική αστυνομία που έφτασε στο σημείο και αφαίρεσε τις πινακίδες του οχήματος. Μέσω των πινακίδων επιδιώχθηκε να εντοπιστεί ο κάτοχος του οχήματος, κάτι που κατέστη αδύνατο. Ειδοποιήθηκε και ο γερανός για να απομακρύνει το όχημα, όμως για κακή τύχη των "εγκλωβισμένων" λόγω των στενών δρόμων δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στην οδό Ευρώπης.
Αγανακτισμένος είναι ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης ο οποίος φέρεται να σκέφτεται παρεμβάσεις (εγκατάσταση μικρών κολώνων ή αλυσίδας) προκειμένου οι Ηρακλειώτες να απαλλαγούν από την ασυνειδησία μερικών οδηγών!

cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Βασίλης Καρράς: Όποιος ενδιαφέρεται, δίνω τις μετοχές του Ολυμπιακού δωρεάν


Δε χρειάστηκε να περάσουν πολλά 24ώρα από την ώρα που έγινε γνωστό ότι ο Αχιλλέας Μπέος μεταβίβασε τις μετοχές του στον Βασίλη Καρρά για να το… ξανασκεφθεί ο ίδιος και να τις «επιστρέψει» τονίζοντας ότι τις χαρίζει σε όποιον ενδιαφέρεται. Όπως αναφέρει το e-volos, ο νέος μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου με επιστολή που απέστειλε στην θεσσαλική ΠΑΕ επισημαίνει ότι δεν επιθυμεί τη πώλησή τους, ζητώντας ταυτόχρονα να δοθούν εντελώς δωρεάν σε όποιον ενδιαφερόμενο. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, μετά την φυλάκιση του φίλου και κουμπάρου του Αχιλλέα Μπέου αλλά και τις γενικότερες εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου, δεν επιθυμεί να συνεχίσει.
gossiptv.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,