Καλούν τον Πρωθυπουργό για μάρτυρα οι αγρότες της Κρήτης
Στο εδώλιο θα καθίσουν στις 16 Νοεμβρίου  έξι αγροτοσυνδικαλιστές από την Κρήτη που κατηγορούνται ως πρωταγωνιστές των επεισοδίων που έγιναν στο λιμάνι του Πειραιά τον Φεβρουάριο του 2009, κατά τη διάρκεια αγροτικών κινητοποιήσεων.
Οι ίδιοι, όπως λένε και σύμφωνα με δημοσίευμα στο agronews.gr, καλούν ως μάρτυρα υπεράσπισης το Γιώργο Παπανδρέου, που με την ιδιότητα, τότε, του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, πήγε στο λιμάνι του Πειραιά να συμπαρασταθεί στους αγρότες, δακρύζοντας μάλιστα από τα χημικά  που έπεφταν σαν βροχή.
Τα επεισόδια του 2009
Οι Κρητικοί αγρότες το Φεβρουάριο του 2009  ανέβηκαν στον Πειραιά  με τρακτέρ και φορτηγά για να κάνουν κινητοποίηση στην Αθήνα, διεκδικώντας τα αιτήματα τους.
Με εντολή του τότε αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκη παρενέβησαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και παρεμπόδισαν τους διαδηλωτές να φθάσουν στην Αθήνα ρίχνοντας χημικά.  Εκείνοι έμειναν στο λιμάνι του Πειραιά για τρεις ημέρες και έφυγαν αφού αποχώρησαν τα ΜΑΤ.
Στην κινητοποίηση των αγροτών τη συμπαράσταση τους εξέφρασαν τότε όλοι οι βουλευτές των κομμάτων της Αντιπολίτευσης από την Κρήτη (επί κυβερνήσεως Ν.Δ.) και άλλες περιοχές της Ελλάδας, υπουργοί σήμερα όπως ο κ. Ραγκούσης, Νομάρχες, Δήμαρχοι, πολιτικοί παράγοντες, ενώ δίπλα τους ήταν και ο τότε Νομάρχης Πειραιά Γ. Μίχας.
Οι αγρότες τώρα λένε ότι θα τους καλέσουν μάρτυρες υπεράσπισης.
«Έχουμε αναφέρει και τον κ. Παπανδρέου ως μάρτυρα υπεράσπισης. Αφού εκεί ήταν και έκανε δηλώσεις!» είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου Γιώργος Ντισπιράκης.
Οι κατηγορούμενοι
Κατηγορούμενοι είναι ο τότε πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργος Γωνιωτάκης, οι πρώην πρόεδροι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου Ζ. Σπυριδάκης, Λασιθίου Στάθης Κορνάρος, Χανίων Ηλίας Χαλακατεβάκης και Ρεθύμνου Ζ. Κουκουλάκης. Επίσης κατηγορούμενος είναι ο τότε και νυν γ. γραμματέας της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Ντισπιράκης.
 Όπως αναφέρεται στην κλήτευση, δεν έχουν εξακριβωθεί τα στοιχεία των υπόλοιπων μελών της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν την παρακώλυση συγκοινωνιών, παρεμπόδιση απόπλου πλοίων, τον κίνδυνο σωματικής βλάβης σε επιβάτες, ενώ η υπόθεση θα δικαστεί από το Β Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, στις 16 Νοεμβρίου.
Αλαλούμ με τους μάρτυρες κατηγορίας
Μάρτυρες κατηγορίας εμφανίζονται κάτοικοι του Λεκανοπεδίου Αττικής και νησιών όπως η Χίος. Δεν αναφέρονται επαγγέλματα, πιθανόν να είναι επιβάτες και εικάζεται ότι είναι πολύ πιθανόν να πρόκειται και για αστυνομικούς.
Το περίεργο είναι, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, ότι μεταξύ των μαρτύρων κατηγορίας αναφέρονται και Κρητικοί από το Ρέθυμνο, την Ιεράπετρα και τη Σητεία. Ορισμένοι κατηγορούμενοι λένε (με επιφύλαξη) ότι θυμούνται τα ίδια ονόματα και σε δίκες που έγιναν στο παρελθόν.
flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Τα Γεωργαλίδικα άλογα «πάνε» Ρέθυμνο
Ο Ιππικός Σύλλογος Νομού Ρεθύμνης «Άγιος Γεώργιος>> διοργανώνει επίδειξη γιωργαλίδικων αλόγων την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 11.00 το πρωί στον Άγιο Ανδρέα της τοπικής κοινότητας Γωνιάς του τ. Δήμου Νικηφόρου Φωκά.
Το κοινό μπορεί να απολαύσει δωρεάν την επίδειξη
Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη επίδειξη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στον κάμπο του Καστελλίου από συλλόγους όλης της Κρήτης.
Η επίδειξη συγκέντρωσε εκατοντάδες επισκέπτες, ντόπιους και ξένους που θαύμασαν τα άλογα, τα οποία ζουν μόνο στη Κρήτη και έχουν σαν ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τον τριποδισμό ενώ για δεκαετίες χρησιμοποιούνται είτε σε αγροτικές εργασίες είτε στη μεταφορά ανθρώπων
.
flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Πυρκαγιά σε χωματερή
Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί  στο χώρο εναπόθεσης των φυτικών υπολειμμάτων στη Χωματερή Ιεράπετρας. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις και υπάλληλοι του Δήμου Ιεράπετρας και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο άμεσα.
Προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ένας υπεραιωνόβιος στον Ψηλορείτη!

Εκδήλωση τιμής απόψε στο Νευς Αμάρι για τον 106χρονο Χαράλαμπο Κούνουπα
Ένας υπεραιωνόβιος στον Ψηλορείτη!
Ο Λάμπης Κούνουπας με το γαρύφαλλο στο χέρι απολαμβάνει τη ζωή και τούτο το καλοκαίρι στο Νευς Αμάρι

Ενημερώθηκε: 24.08.2011 // 11:48

«Καλημέρα αιώνα» θα πουν στο Χαράλαμπο Κούνουπα οι φορείς στο Νεφς Αμάρι. Ο Λάμπης Κούνουπας, ακμαίος με καρδιά εφήβου τιμάται στο γενέθλιο τόπο του έχοντας ξεπεράσει τον αιώνα ζωής και συνεχίζει ως νικητής, φτάνοντας τα 106 χρόνια σήμερα!
Στον υπεραιωνόβιο των αρχών του περασμένου αιώνα (1905) θα αποδώσουν τιμή, αγάπη και σεβασμό απόψε, παραμονή του πολιούχου της κωμόπολης Αγίου Τίτου, ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος, η Κοινωνική Ομάδα Γυναικών Αμαρίου και ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης.
Ο ήρωας της ζωής, που και αυτό το καλοκαίρι αναπνέει τον αέρα του Ψηλορείτη και γεμίζει τις μπαταρίες της καρδιάς του στη γη που τον γέννησε και τον ανάθρεψε, με ακέραιες σχεδόν όλες τις αισθήσεις του, τιμάται μετά από πρόταση των δημοσιογράφων Γιάννη Κανελλάκη και Μανόλη Παντινάκη στον πρώην δήμαρχο Συβρίτου, Μιχάλη Πετρακάκη και στους φορείς του Αμαρίου.
Η εκδήλωση τιμής, επισημαίνουν οι δύο δημοσιογράφοι, αποτελεί ένδειξη του οφειλόμενου χρέους σε έναν άνθρωπο που κινήθηκε μέσα σε δύο αιώνες, πάσχισε ως μαχητής στη δημιουργία μιας αξιοσέβαστης οικογένειας και έγινε μια κινητή βιβλιοθήκη αποθηκεύοντας στις προθήκες του εγκεφάλου της τα σκληρά γεγονότα των πολέμων και της ζωής.
Είχε πει ο Χαράλαμπος Κούνουπας τον Αύγουστο του 2009 σε δημοσιογράφο τοπικής εφημερίδας: «… Μη θαρρείς, στην ανατροφή μου δοκίμασα μεγάλη σκληραγωγία… Ούλες τσι δουλειές τσι’χω κάμει: Και γεωργός και παντοπώλης και κασάπης». Και συνεχίζει για το Αμάρι την περίοδο της ακμής του: «… Υπήρχαν τότε εδώ τέσσερα δικηγορικά γραφεία, δύο γιατροί με ιατρεία, φαρμακείο χωριστό με φαρμακοποιό ένα Βασίλη Ρολόη, αλλά είναι χρόνια που έχουν εξαλειφθεί όλοι αυτοί. Τώρα δεν έχει ούτε γιατρούς εδώ, ούτε δικηγόρους…».
Δίδοντας τα μυστικά της μακροζωίας και απευθυνόμενος στους σημερινούς ανθρώπους λέει: «… Ν’αποφεύγετε τις καταχρήσεις και να ελέγχετε τη ζωή που κάνετε. Όλα χρειάζονται, αλλά με μέτρο…»
Σ’αυτόν τον άνθρωπο, από τους γηραιότερους στην Ελλάδα και ίσως το γηραιότερο στην Κρήτη, θα αποδώσουν ευλάβεια και βαθιά ψυχική συμπάθεια, συγχωριανοί, συνεπαρχιώτες, γνωστοί και φίλοι, ενώ ιδιαίτερη αξία θα έχει όταν βρεθούν απέναντι στην εκδήλωση, για να συνομιλήσουν δύο αιώνες: Ο αιεθαλής υπεραιωνόβιος Λάμπης και ο μικρός συγχωριανός του που ήλθε στη ζωή στην ανατολή του αιώνα που διανύουμε.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,