Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ Η ΙΔΙΑ!
«Η τράπεζα Citibank πέταξε εμένα και την οικογένειά μου στο δρόμο για 6.000 ευρώ! Μας πήρε το σπίτι, επειδή δεν καταφέραμε να πληρώσουμε ένα δάνειο!». Σοκ προκαλεί η καταγγελία της κυρίας Α.Μ. (τα πλήρη στοιχεία της βρίσκονται στη διάθεσή μας) στο newsbomb, για την στυγνότητα και την αναλγησία που επέδειξε η τράπεζα Citibank. Όπως υποστηρίζει η καταγγέλλουσα, η Citibank κατέσχεσε το σπίτι της στη Ν. Ιωνία αξίας πάνω από 80.000 ευρώ, για ένα δάνειο 6.000 ευρώ, το οποίο μάλιστα της είχε προσφέρει η ίδια η τράπεζα! «Ήρθε ένα χαρτί στο σπίτι με παραλήπτη τον άνδρα μου, που έλεγε, ότι η τράπεζα του είχε βγάλει ένα δάνειο και μπορούσε να πάει να το πάρει όποτε ήθελε». Ήταν η περίοδος των παχέων αγελάδων, οπότε και οι τράπεζες έβγαζαν δάνεια για τους πολίτες χωρίς την έγκρισή τους! Αντίθετα με σήμερα, που έχουν κλείσει την κάνουλα και έχουν οδηγήσει στην απόγνωση και το λουκέτο χιλιάδες επιχειρηματίες.
Ο σύζυγος της καταγγέλλουσας πήρε το δάνειο των 6.000 ευρώ από την τράπεζα. Όμως, κάποια οικονομικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν, είχαν ως αποτέλεσμα, να μην καταφέρει να είναι συνεπής με την αποπληρωμή των δόσεων. Χωρίς κανένα οίκτο και καμία ανθρωπιά, η τράπεζα κατέσχεσε το σπίτι του ζευγαριού, όπου έμενε με τα δύο του παιδιά. «Εκείνη την περίοδο δεν μπορούσε να δώσω χρήματα ούτε στο παιδί μου που ήταν φαντάρος», λέει η άτυχη γυναίκα. Όμως, οι εκκλήσεις της δεν εισακούσθηκαν από τα golden boys των τραπεζών. Στις 22 Μαρτίου του 2006 είδε τον δικαστικό επιμελητή να της χτυπάει την πόρτα του σπιτιού της και να την πετάει έξω. Το συνολικό χρέος, μαζί με τους τόκους και τους άλλους ληστρικούς όρους των τραπεζών, είχε φτάσει τις 6.391,74 ευρώ. Το απίστευτο είναι, ότι η τράπεζα ζητούσε να πληρωθεί ακόμη 314,02 ευρώ, ως έξοδα για τη σύνταξη του εγγράφου της κατάσχεσης και της επίδοσή του!
Ευτυχώς για την οικογένεια της κυρίας Α.Μ., είχε ένα εξοχικό στον Κάλαμο, όπου και μετακόμισε αναγκαστικά όλη η οικογένεια. Όμως, ακόμη και αυτό κινδυνεύει να το χάσει εξαιτίας των χρεών που συσσωρεύτηκαν. Και φυσικά, καμία τράπεζα δεν δείχνει την παραμικρή ευαισθησία να διευκολύνει την οικογένεια. Πόσο μάλλον, να την ενισχύσει με κάποιο χαμηλότοκο δάνειο, όπως είχε κάνει πριν από μερικά χρόνια. Την εποχή, δηλαδή, που οι τράπεζες έριχναν το «τυράκι», για να πιάσουν στη «φάκα» τα σπίτια των μεροκαματιάρηδων…
prionokordela.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ασφυκτιούν οι δανειολήπτες από τις ολοένα αυξανόμενες υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες. Μήνα με το μήνα τα ποσά ανεβαίνουν προκαλώντας στους δανειολήπτες πανικό.
Το μόνο αμυντικό μέσο που διαθέτουν είναι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, ωστόσο, οι τράπεζες αρνούνται να συνεργαστούν.
Η «Citibank» για παράδειγμα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών Ελλάδος κ. Ευάγγελο Κρητικό, διατηρεί πάγια τακτική να εκδίδει διαταγή πληρωμής κάθε φορά που κάποιος δανειολήπτης υποβάλλει αίτηση εξωδικαστικού συμβιβασμού. Η «Eurobank», εκτός από έκδοση διαταγής πληρωμής ξεκινάει ένα μπαράζ  τηλεφωνικών και γραπτών απειλών, μέσω εισπρακτικών εταιρειών και δικηγορικών γραφείων. Συχνά μάλιστα προχωρά και σε προσημειώσεις περιουσιακών στοιχείων του δανειολήπτη, χωρίς τη συναίνεσή του, υποστηρίζει ο κ. Κρητικός.
Η «Εμπορική» και η «Alpha Bank» περιορίζονται σε μια απλή, τυπική απαντητική επιστολή, ενώ η «Εθνική Τράπεζα», σύμφωνα πάντα με τον κ. Κρητικό, έχει ουσιαστικά καταργήσει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
Διαβάστε περισσότερα στο «newscode.gr» …
prionokordela.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών στην Κρήτη

«Ολόκληρος ο κόσμος πρέπει να θυμάται ότι η Ελλάδα και η Κρήτη -το κέντρο της Μεσογείου- έχει διασπείρει τις πολιτιστικές επιρροές της παγκοσμίως» εξηγεί ο διοργανωτής του 1ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών, Βιτάλι Μινόροφ.
Στην Κρήτη, "την καρδιά της Μεσογείου" από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου περισσότεροι από 1000 καλλιτέχνες, από 14 χώρες θα παρουσιάσουν περίπου 50 εκδηλώσεις σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο, Νεάπολη, Ιεράπετρα και Τυμπάκι, στο πλαίσιο του πρώτου "Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών".
«Είναι ένα πολύ σημαντικό Φεστιβάλ για την Ελλάδα ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει την κρίση», διευκρινίζει ο διοργανωτής του Φεστιβάλ, για να προσθέσει πως: «Θέλουμε να δείξουμε και το άλλο πρόσωπο της χώρας, όχι ότι γίνονται μόνο απεργίες και διαμαρτυρίες αλλά το ότι η Ελλάδα είναι μια πολιτιστική υπερδύναμη».
Στην Κρήτη, τον τόπο που ο Μότσαρντ εμπνεύστηκε το έργο του "Ιντομενέο, Ρε Ντι Κρέτα" και το ιστορικό φρούριο Φορτέτζα, καλλιτέχνες από Ελλάδα, Αυστρία, Ολλανδία, Γερμανία, όπως και η Κρατική Ακαδημαϊκή Καπέλλα του Γιουρλώφ από τη Ρωσία θα παρουσιάσουν τη γνωστή Όπερα του Αυστριακού καλλιτέχνη.
Γυναίκες του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου έχουν σχεδιάσει τα ρούχα της παράστασης, πιστές στις υποδείξεις της Μινωϊκής παράδοσης.
«Είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που διοργανώνεται ένα τέτοιο Φεστιβάλ, σε νησί. Όλα τα άλλα διοργανώνονται σε πόλεις όπως η Αβινιόν ή το Εδιμβούργο», ξεκαθαρίζει ο Μινόροφ που αυτό τον καιρό ασχολείται πυρετωδώς με την διοργάνωση.
Εννιακόσιοι μουσικοί, στρατιωτικές και πολιτικές ορχήστρες, χορευτές και σημαιοφόροι συναπατρίζουν τη μουσική εκδήλωση, Crete International Tattoo. Με παρελάσεις στους δρόμους και τις πλατείες των μεγαλύτερων πόλεων της Κρήτης οι μουσικοί θα σκορπίσουν τις μελωδίες τους για την συμπλήρωση των 70 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης και τα 2500 χρόνια της Μάχης του Μαραθώνα.
«Αυτό θα είναι μια πολύ δυνατή διαφήμιση για την Ελλάδα που έχει τόσο μεγάλο παρελθόν και λαμπρό μέλλον», προσθέτει ο Βιτάλι Μιρόνοφ.
Στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μηνά Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί μεικτή συναυλία ορθόδοξης μουσικής με τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου της Κρήτης κ. Ειρηναίου, της Κρατικής Ακαδημαϊκής Καπέλλας του Γιουρλώφ, αλλά και των πιο γνωστών χορωδιών βυζαντινής μουσικής της Κρήτης.
Αστέρες του μπαλέτου από το Θέατρο Μπολσόι, το Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου, τη Μεγάλη Όπερα του Παρισιού και την ‘Οπερα του Βερολίνου ενώνουν τις εμπειρίες τους και παρουσιάζουν στο κοινό τις μοναδικές συνθέσεις τους.
Παραδοσιακοί χοροί, μεσαιωνική και κλασσική μουσική περιλαμβάνονται επίσης στις εκδηλώσεις που τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Καλλιεργούσε κάνναβη για να… διώχνει τα

έντομα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011, 09:34
Δεν πίστευαν στα αυτιά τους άνδρες της αστυνομίας του Δήμου Βιάννου στο Ηράκλειο Κρήτης, όταν άκουσαν τη δικαιολογία που προέβαλε ένας 46χρονος άνδρας ο οποίος συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες για καλλιέργεια κάνναβης.
«Καλλιεργούσα τα δενδρύλλια κάνναβης, για να διώχνω τα βλαβερά έντομα» σημείωσε ο συλληφθείς.
Όπως ήταν φυσικό, αυτή η δικαιολογία δεν ήταν αρκετή για να μην του απαγγελθούν οι κατηγορίες μετά τη σύλληψή του.

zougla.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Τροχαίο με μικροτραυματισμό οδηγού στο

Ρέθυμνο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011, 09:20
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην οδό Κεφαλογιάννηδων Ρεθύμνου, όταν ένα Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ένας 27χρονος εισήλθε στην παραπάνω οδό από χώρο στάθμευσης οχημάτων, με αποτέλεσμα ο 28χρονος οδηγός ενός δίκυκλου οχήματος που κινούνταν επί της οδού να φρενάρει,  προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση, με συνέπεια να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στο οδόστρωμα.
Από την πτώση τραυματίστηκε ο 28χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου.
zougla.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Σεισμός 3,4R βορειοανατολικά της Κρήτης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011, 08:35
Ασθενής σεισμική δόνηση 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 08:05 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Κρήτης, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 13 χλμ. βόρεια της Σητείας και 40 χλμ. βορειοανατολικά του Αγ. Νικολάου, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χλμ..
zougla.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

«Λαμπάδιασε» φορτηγό στο Ηράκλειο Κρήτης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011, 07:49
Παρανάλωμα του πυρός έγινε λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα φορτηγό αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στον χώρο πάρκινγκ, ξενοδοχείου στην Αγία Πελαγία του Ηρακλείου Κρήτης.
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που προχώρησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Η φωτιά προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο φορτηγό.
zougla.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Κακοποιούσε άγρια την ίδια την γυναίκα του!

Ένας 35χρονος αγρότης από τον Σάρχο
Χωρίς έλεος κακοποιούσε τη συζυγό του ένας 35χρονος αγρότης από το Σάρχο, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικού τους τμήματος Αγίου Μύρωνα.
Οι αστυνομικοί σοκαρίστηκαν βλέποντας την κατάσταση της 30χρονης γυναίκας ενώ πολλές φορές, ο άνδρας της την χτυπούσε μπροστά στα τρία τους ανήλικα παιδιά!
Ωστόσο, παρά τις δικές τις...αντοχές, οι γείτονες που άκουσαν προ ημερών, άλλη μία φασαρία στο σπίτι, τηλεφώνησαν στην αστυνομία και κατήγγειλαν το περιστατικό.
Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε άγρια κακοποιημένη!  Ο 35χρονος συνελήφθη και, με απόφαση του εισαγγελέα, δε μεταφέρθηκε στα κρατητήρια αλλά στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί από ψυχιάτρους.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Λασίθι

Πυρκαγιά  εκδηλώθηκε, νωρίς το πρωί, στην περιοχή Έξω Ποτάμι, στο Λασίθι.
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σήμερα σε όλη την Κρήτη έχουν σημάνει συναγερμό στις πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται σε επιφυλακή.
Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχει μάλιστα ενημερωσει σχετικά όλες τις υπηρεσίες για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς που είναι πολύ υψηλός σε όλη σχεδόν τη χώρα.
Στον Άγιο Νικόλαο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, οκτώ άτομα πεζοπόρο ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιεί  ένα ελικόπτερο.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Διάρρηξη ακόμη ... και για γυαλιά ηλίου!

60 ευρώ ήταν η αξία των γυαλιών ηλίου που έκλεψε, 100 ευρώ η ζημιά που προκάλεσε!
Ζημιά ύψους 100 ευρώ σε αυτοκίνητο για να κλέψει γυαλιά ηλίου αξίας 60 ευρώ!
Ο λόγος για έναν 19χρονο Αφγανό, ο οποίος διέρρηξε το αυτοκίνητο ενός Ηρακλειώτη κι έκλεψε τα γυαλιά, προκαλώντας όμως ζημιά στο αυτοκίνητο.
Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν, εντόπισαν και συνέλαβαν, το μεσημέρι, το 19χρονο δράστη.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,