Έκλεψε ... τον παππού του!

32χρονος άδειασε το πορτοφόλι του παππού του!
Έκλεψε τον ίδιο του τον παππού (!) ένας 32χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου. Όπως κατήγγειλε ο 75χρονος παππούς, ο εγγονός του άνοιξε - άγνωστο πως - το παράθυρο σπιτιού, μπήκε μέσα και έκλεψε το πορτοφόλι του, το οποίο περιείχε 450 ευρώ.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ψάχνουν αρχαία ναυάγια στις θάλασσες του Ηρακλείου!

Αμερικάνοι επιστήμονες σε συνεργασία με τον ΟΛΗ θα ερευνήσουν τον πλούσιο βυθό...

Ενημερώθηκε: 25.08.2011 // 09:53

Ψάχνουν αρχαία ναυάγια στις θάλασσες του Ηρακλείου!
Στο επίκεντρο Αμερικανών αρχαιολόγων και άλλων επιστημόνων ειδικών για τον εντοπισμό ναυαγίων και αρχαιοτήτων βρίσκονται τα βόρεια παράλια του Ηρακλείου. Εξειδικευμένοι επιστήμονες του ινστιτούτου Γούστοκ το οποίο υπάγεται στο παγκοσμίου φήμης ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) θα βρεθούν τον επόμενο μήνα στο Ηράκλειο όπου θα ξεκινήσουν υποθαλάσσιες έρευνες για τον εντοπισμό ναυαγίων και αρχαιοτήτων στη θαλάσσια περιοχή από τη Χερσόνησο μέχρι και την Αγία Πελαγία.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ανεύρεση και αξιοποίηση του θαλάσσιου πλούτου αυτής της μορφής που υπάρχει στο νησί και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον επιστημόνων παγκοσμίου επιπέδου οι οποίοι και επιθυμούν να έρθουν στην Κρήτη έχοντας μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό που απαιτείται για τις έρευνές τους.
Οι πρώτες λεπτομέρειες συζητήθηκαν χθες σε σύσκεψη που κράτησε περισσότερο από δύο ώρες στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου παρουσία και του αρχαιολόγου Θεόφιλου Θεοτόκη από την εφορία ενάλιων αρχαιοτήτων.

cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Κατήγγειλε τον βιασμό της από άγνωστο δράστη!

Μία 20χρονη Βρετανίδα
Θύμα βιασμού από άγνωστο άτομο κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου ότι έπεσε χθες  20χρονη Βρετανίδα που βρίσκεται εδώ για τις διακοπές της.                                            
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νεαρή κοπέλα,  μετά από νυχτερινή διασκέδαση κι έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, στις 03.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης, κι ενώ επέστρεφε μόνη στο ξενοδοχείο όπου διαμένει, άγνωστο άτομο την πλησίασε κι εκμεταλλεύτηκε την ανικανότητα της να αντισταθεί.
Αφού την οδήγησε σε ερημική τοποθεσία, τη βίασε.
Προανάκριση ενεργείται από Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ένα αλλιώτικο...πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου

Πρόκειται για το "Πλοίο της Συνθήκης της Ρώμης"

Ενημερώθηκε: 25.08.2011 // 09:25

Το «πλοίο της Συνθήκης της Ρώμης» θα καταπλεύσει στις 16 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι του Ηρακλείου, φιλοξενούμενο από το Επιμελητήριο Ηρακλείου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Innonautics για την προώθηση του Ναυτικού Τουρισμού.
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η διάδοση των ευρωπαϊκών ιδεών και αξιών - όπως αυτές αναδείχθηκαν από την ιδρυτική Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρώμη το 1954 – αλλά κυρίως, η προώθηση της συνεργασίας ευρωπαϊκών λιμανιών της Μεσογείου στον τομέα της κρουαζιέρας και σε άλλους τομείς του ναυτικού τουρισμού, μέσα από κοινές δράσεις που θα βοηθήσουν την τουριστική τους ανάπτυξη.
Το πλοίο θα ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου από τον Πειραιά και θα επισκεφτεί διαδοχικά τη Χίο, το Ηράκλειο, τα ιταλικά λιμάνια Palermo, Gagliari και Oristano, καθώς και το λιμάνι Bastia της Κορσικής, για να καταλήξει τελικά στην Palma της Ισπανίας στις 11 Δεκεμβρίου, ολοκληρώνοντας τον διάπλου της Μεσογείου.
Οι ώρες επίσκεψης στη διάρκεια της διήμερης παραμονής του στο λιμάνι του Ηρακλείου θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Στις φλόγες τυλίχθηκε φορτηγό σε πάρκινγκ ξενοδοχείου!

Τη νύχτα στην Αγία Πελαγία

Ενημερώθηκε: 25.08.2011 // 07:32

Παρανάλωμα του πυρός έγινε λίγο μετά τη 01.00 τα ξημερώματα φορτηγό αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στον χώρο πάρκινγκ του ξενοδοχείου Capsis στην Αγία Πελαγία.
Αμέσως σήμανε 'συναγερμός' και προκλήθηκε αναστάτωση.
Στο σημείο έσπευσε κλιμακιο της Πυροσβεστικής που έσβησε τη φωτιά αφού πρώτα το όχημα υπέστη πολύ σοβαρές υλικές ζημιές.
Διερευνώνται τώρα τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Τρία ακόμα άτομα κατηγορούνται στην υπόθεση της Ακουμιανάκη

Σημαντική εξέλιξη υπάρχει στην υπόθεση θανάτου της 16χρονης μαθήτριας Στέλλας Ακουμιανάκη, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε τρία ακόμα άτομα, πλην των δυο νεαρών εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες που μάλιστα έχουν ήδη λάβει κλητήρια θεσπίσματα από τον ανακριτή που χειρίζεται το φάκελο, προκειμένου να προσέλθουν στο γραφείο του τις αμέσως επόμενες μέρες για να απολογηθούν.
Στην απόφαση αυτή κατέληξε ο ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης ύστερα από το υλικό που συνέλεξε και μελέτησε, όπως καταθέσεις ατόμων που είχαν κληθεί ως μάρτυρες και έγγραφα. Ενδεχομένως ο ανακριτής να έχει στα χέρια του ήδη και την έκθεση του καθηγητή Ιατροδικαστικής Φίλιππου Κουτσάφτη, τον οποίο ο ίδιος διόρισε, προκειμένου να συντάξει πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια του θανάτου της 16χρονης…
Οι τρεις νέοι κατηγορούμενοι, είναι άγνωστο πότε ακριβώς θα περάσουν το κατώφλι του γραφείου του ανακριτή αν και οι πληροφορίες θέλουν να έχουν κληθεί άμεσα, ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι θα ζητήσουν προθεσμία, αφού θα πρέπει να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.
Δεν έχει γίνει επίσης γνωστό ποιες είναι ακριβώς οι κατηγορίες που τους αποδίδονται και αν είναι σε βαθμό πλημμελήματος ή κακουργήματος. Στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης φέρεται να έχει ξεκινήσει και η κατάθεση γιατρών, νοσοκόμων και άλλου προσωπικού του νοσοκομείου, συνολικά εννέα ατόμων, τα οποία είχαν καταθέσει και στο στάδιο της προανάκρισης και που είτε είχαν βάρδια στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου, όταν μεταφέρθηκε η άτυχη 16χρονη μαθήτρια με οξεία μέθη είτε κλήθηκαν αργότερα το πρωί, όταν επιδεινώθηκε η κατάστασή της, να προσφέρουν τη βοήθειά τους στο περιστατικό είτε εκτελούσαν καθήκοντα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου το κορίτσι μεταφέρθηκε και εν τέλει κατέληξε την ημέρα του Πάσχα.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Δεν του ήρθε "ο ουρανός στο κεφάλι" αλλά ένα ...δένδρο!

"Τυχερός μέσα στην ατυχία του" στάθηκε Αθηναίος επισκέπτης της περιοχής του Κομμού Μεσαράς που τη Δευτέρα το απόγευμα βρέθηκε στη συγκεκριμένη παραλία.
Συγκεκριμένα ο νεαρός άνδρας που βρίσκονταν στην παραλία του Κομμού για βραδινό μπάνιο, ξαφνικά κι ενώ, είχε μεταφερθεί με την παρέα του σε σημείο κοντά στη θάλασσα με αρκετά δένδρα, ξαφνικά και χωρίς να καταλάβει πως βρέθηκε...καταπλακωμένος με ένα από αυτά!
Ευτυχώς ελαφρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε από τους φίλους του αρχικά στο κέντρο υγείας των Μοιρών, και αργότερα για νοσηλεία σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, ενώ εκνευρισμένος για αυτό που του συνέβη θα υπέβαλε και μήνυση κατά παντός υπευθύνου.
flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,