Ανακαλεί προϊόν η Carrefour Μαρινόπουλος

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011, 16:01
Το προϊόν με την εμπορική ονομασία Τeppan Yaki Grill Carrefour, Ηλεκτρικό Μπάρμπεκιου Μοντέλο HSG239-9 ανακαλεί η εταιρεία Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

Το προϊόν διακινείται στην Ελλάδα από την επιχείρηση Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ, με γραμμοκώδικα (bar code) 360 6605 638 739 και ανακαλείται για λόγους ασφαλείας.

 Οι πελάτες που έχουν προμηθευτεί το προϊόν αυτό θα πρέπει να μην το χρησιμοποιήσουν και να το επιστρέψουν στο κατάστημα που το έχουν αγοράσει, προκειμένου να τους επιστραφεί ποσό ίσο με την αξία της αγοράς του προϊόντος.
Τeppan Yaki Grill Carrefour, Ηλεκτρικό Μπάρμπεκιου Μοντέλο HSG239-9 ανακαλεί η εταιρεία Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

Το προϊόν διακινείται στην Ελλάδα από την επιχείρηση Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ, με γραμμοκώδικα (bar code) 360 6605 638 739 και ανακαλείται για λόγους ασφαλείας.

Οι πελάτες που έχουν προμηθευτεί το προϊόν αυτό θα πρέπει να μην το χρησιμοποιήσουν και να το επιστρέψουν στο κατάστημα που το έχουν αγοράσει, προκειμένου να τους επιστραφεί ποσό ίσο με την αξία της αγοράς του προϊόντος.

ZOUGLA.GR
.....................................................................................................................................

Αυτοκτονία επιχειρηματία στο Μοχό

Έπεσε από ταράτσα οικοδομής - Οι περίοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία

Ενημερώθηκε: 11.08.2011 // 15:35

Αυτοκτονία επιχειρηματία στο Μοχό
Τέλος στη ζωή του έβαλε, νωρίτερα το μεσημέρι, ένας 65χρονος Έλληνας, στην περιοχή του Μοχού του δήμου Χερσονήσου.

Ο άνδρας έπεσε από ταράτσα οικοδομής, ενώ περίοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία, λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι.

Η αστυνομία ερευνά τις συνθήκες και τους λόγους της αυτοχειρίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο αυτόχειρας ήταν μηχανικός στο επάγγελμα και διατηρούσε κατάστημα στην περιοχή της Σταλίδας, ενώ αντιμετώπιζε προβλήματα  για τα οποία μάλιστα είχε νοσηλευτεί σε Νοσοκομείο. 
Στην περιοχή του Μοχού βρέθηκε σήμερα μαζί με τον αδελφό του προκειμένου να κάνουν μία βόλτα . Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο 65χρονος έφυγε από το καφενείο όπου καθόταν με τον αδελφό του, πήγε στην οικοδομή  και "βούτηξε" στο κενό...
CRETALIVE.GR
...................................................................................................................................................
Καταδικάστηκε η παιδίατρος με το «φακελάκι»
Καταδικάστηκε η παιδίατρος με το «φακελάκι»

Φυλάκιση 18 μηνών και αφαίρεση της άδειας άσκησης επαγγέλματος για 12 μήνες

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και σε αφαίρεση της άδειας άσκησης επαγγέλματος για 12 μήνες καταδικάστηκε από το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η 65χρονη παιδίατρος του ΙΚΑ. Η γιατρός ζήτησε φακελάκι 30 ευρώ, προκειμένου να εμβολιάσει ένα 2χρονο κοριτσάκι.

Ωστόσο η ίδια η παιδίατρος υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα πλεκτάνης ενώ υποστήριξε ότι πολλές φορές είχε εξετάσει το συγκεκριμένο παιδί στο ιδιωτικό της ιατρείο χωρίς να πάρει χρήματα για την επίσκεψη.

Η κατηγορούμενη άσκησε έφεση και η υπόθεση θα κριθεί στο εφετείο.
NEWSBEAST.GR
............................................................................................................................................
Μουσείο το πατρικό του Μίκη Θεοδωράκη
Εκεί πέρασε μεγάλο μέρος των παιδικών του χρόνων
 
 
Σε μουσείο θα μετατραπεί το πατρικό σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά, στην περιοχή Πάνω Γαλατιάς.
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για κάτι τέτοιο, καθώς εδώ και χρόνια σκέφτεται την αξιοποίηση αυτού του παραδοσιακού οικήματος, όπου πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του ο σπουδαίος μαέστρος.
Πάντως η ώρα για τη φάση της υλοποίησης έχει ξεκινήσει.
NEWSBEAST.GR
........................................................................................................................................
Είχαν πεθάνει αλλά έπαιρναν κανονικά τη σύνταξη από το ΙΚΑ!

1.400 συνταξιούχοι που είχαν γεννηθεί πριν το 1920 και είχαν εγκαταλείψει το μάταιο τούτο κόσμο έπαιρναν κανονικά τη σύνταξη τους! Κόστος για το Ταμείο; Πάνω από 1,8 εκατ. ευρώ!

Τα παραπάνω αποκαλύφθηκαν μετά τον έλεγχο που έκαναν οι υπηρεσίες του Ιδρύματος σε ασφαλισμένους που έχουν γεννηθεί από το 1920. Το συνολικό ποσό που έλαβαν πρόσωπα τα οποία δεν ήταν δικαιούχοι ανέρχεται στο 1.882.282,17 ευρώ.
Οι υπηρεσίες του Ιδρύματος διέκοψαν την καταβολή των συντάξεων και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες καταλογισμού των ποσών που εισπράχθηκαν παράνομα, ενώ η Διοίκηση του ΙΚΑ έχει ζητήσει από τα υποκαταστήματα να μηνύσουν τα πρόσωπα που εισέπραξαν τις συντάξεις. Παράλληλα συνεχίζονται οι έλεγχοι για να εντοπιστούν κι άλλοι που παίρνουν παράνομα συντάξεις, ενώ από την 1η Ιουλίου έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του μέτρου της ετήσιας απογραφής όλων των συνταξιούχων.
NEWSIT.GR
...........................................................................................................................................
Επιχείρηση διάσωσης 4 επιβατών ιστιοπλοικού σκάφους στα Χανιά
Σήμα κινδύνου εξέπεμψε στις 11 πμ ένα ιστιοπλοικό σκάφος με την ονομασία "Dedem 2", ενώ έπλεε σε απόσταση 13 ναυτικών μιλίων απο το ακρωτήρι Σπάθα, Βόρεια των Χανίων.

Αμέσως εστάλει ένα ελικόπτερο Super Puma το οποίο παρέλαβε τους τέσσερεις επιβάτες του σκάφους, που ήδη είχε ξεκινήσει να βάζει νερά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, πρόκειται για δύο Βρετανούς και δύο Τούρκους οι οποίοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο αεροδρόμιο Χανίων "Γιάννης Δασκαλογιάννης" και στην συνέχεια με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χανίων, προκειμένου να τους γίνουν ιατρικές εξετάσεις και να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, αν και όπως διαπιστώθηκε και οι τέσσερεις είναι καλά στην υγεία τους.

Στο μεταξύ μερίμνη του Κεντρικού Λιμεναρχείο Χανίων ζητήθηκε απο το δεξαμενόπλοιο "Σούδα" που είχε αποπλεύσει απο το λιμάνι της Σούδας να σπεύσει στην περιοχή όπου είχε μείνει ακυβέρνητο το ιστιοπλοικό σκάφος.

Πράγματι το δεξαμενόπλοιο έφτασε στο σημείο και "έδεσε" το "Dedem 2" προκειμένου να το ρυμουλκήσει στους Αγ.Θεοδώρους, στα Ίσθμια, όπου είναι και ο προορισμός του δεξαμενόπλοιου.

Το "Dedem 2" , με σημαία Τουρκίας, είχε ενοικιαστεί απο τους δύο Βρετανούς που έκαναν διακοπές στο Αιγαίο πέλαγος.

Flashnews.gr
....................................................................................................................................................
Βρέθηκαν ψύλλοι σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας
Τα ενοχλητικά ζωύφια εμφανίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας την περασμένη Δευτέρα 5 Αυγούστου.

Αμέσως οι γιατροί διαμαρτυρήθηκαν για την απαράδεκτη κατάσταση λόγω του έντονου ερεθισμού και κνησμού που προκαλούν τα τσιμπήματα των ψύλλων καθώς και για τους κινδύνους μεταφοράς των εντόμων στις κλινικές όπου νοσηλεύονται ασθενείς.

Αλλωστε όπως είναι γνωστό με τη ζέστη και τις υψηλές θερμοκρασίες οι ψύλλοι παρουσιάζουν κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών.

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΣΤΟ ΝEWSIT O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


Όπως δήλωσε o Λάμπρος Καραγιώργος, πρόεδρος των Γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

"όσον αφορά στην κατάσταση που βρισκόμαστε το ερώτημα είναι το εξής: έχουμε ψύλλους στη Μεγάλη Βρετάνια, στο Hilton και σε μια σειρά υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχεία της Αθήνας ή της περιφέρειας;

 Όχι. Για να μην έχουν ψύλλους εκεί σημαίνει ότι κάτι κάνουν. Για να έχουμε ψύλλους στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας σημαίνει ότι κάτι δεν γίνεται.

Οι ψύλλοι βρέθηκαν στα εφημερεία των γιατρών. Ανά 5 εφημερεύοντες υπάρχει ένα εφημερείο, οι υπόλοιποι γιατροί κάπως αλλιώς τη βγάζουν. Στο όρθιο, στα ράντζα, στα φορεία ή ενδεχομένως και εκτός νοσοκομείου.

Επίσης οι ψύλλοι είναι ένα ενδεικτικό δείγμα της πολιτιστικής κατάστασης που βρισκόμαστε.

Όταν βρισκόμαστε σε μια κατάσταση διαλυτική σε οτι αφορά τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τέτοια φαινόμενα αργά ή γρήγορα και με διάφορους τρόπους θα έρθουν.

Αυτή τη στιγμή το γενικό νοσοκομείο μας συγχωνεύεται με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, μπαίνει σε μια προγραμματισμένη διαδικασία διάλυσης.

Έχουμε τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και σε υλικά ακόμη και σε βαμβάκι παρά το γεγονός πως στο Θεσσαλικό κάμπο παράγεται άφθονο βαμβάκι. Κόβουμε κομματάκια - κομματάκια ένα υλικό που είναι πλαστικό βαμβάκι για να βάλουμε στους καταγματίες.

Δεν έχουμε οινόπνευμα, δεν έχουμε τις σύρριγγες που θέλουμε, δεν έχουμε τα φάρμακα και τους καθετήρες που θέλουμε, δεν έχουμε τους ουροσυλλέκτες που θέλουμε και βεβαίως δεν έχουμε προσωπικό. Σκεφτείτε πως πριν λίγες ημέρες είχαμε έναν νεκρό που δεν τοποθετήθηκε στο ψυγείο λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ζούμε λοιπόν μια κατάσταση καταστροφική στη δημόσια υγεία. Κοι οι ψύλλοι είναι ο κεντρικός άφωνος διαδηλωτής της καταστροφής του δημόσιου συστήματος υγείας και της καταστροφής ιδιαίτερα του νοσοκομείου μας".
Flashnews.gr
..................................................................................................................................................

Θα "βρέξει" αστέρια

Η αυγουστιάτικη βροχή διαττόντων κορυφώνεται το βράδυ της Παρασκευής, αλλά η πανσέληνος θα την "ανταγωνιστεί"
Για μια ακόμη φορά, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, αργά το βράδυ της Παρασκευής 12 Αυγούστου και τα χαράματα του Σαββάτου 13 Αυγούστου, στο νυχτερινό ουρανό του βορείου ημισφαιρίου -και της Ελλάδας- θα αποκορυφωθεί μια εντυπωσιακή βροχή από "πεφταστέρια". Πρόκειται για τους διάττοντες Περσείδες, που συνήθως πέφτουν με ρυθμό περίπου 100 την ώρα, με βάση τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετεώρων (ΙΜΟ) από παρατηρήσεις προηγουμένων ετών.
Όσοι ξενυχτήσουν, θα έχουν την ευκαιρία -καιρού επιτρέποντος- να δουν το θεαματικό αστρονομικό φαινόμενο, αν και φέτος η παρατήρηση θα δυσκολευτεί από το γεγονός ότι ο νυχτερινός ουρανός θα είναι ιδιαίτερα φωτεινός λόγω της πανσελήνου της 13ης Αυγούστου, με συνέπεια μόνο τα πιο φωτεινά μετέωρα να γίνουν ορατά από τη Γη. Εκτιμάται ότι, με καλές συνθήκες, γύρω στα 15-30 μετέωρα ανά ώρα θα είναι ορατά.
Οι Περσείδες θεωρούνται από τις πιο εντυπωσιακές βροχές διαττόντων μέσα στο χρόνο, καθώς τα "πεφταστέρια" τους είναι κατ’ εξοχήν γρήγορα και φωτεινά, συχνά με μακριές πύρινες "ουρές". Εμφανίζονται σε όλα σχεδόν τα σημεία του ουρανού και όχι σε ένα συγκεκριμένο μόνο, μολονότι αρχικά φαίνονταν να προέρχονται από την περιοχή του αστερισμού του Περσέα, από όπου πήραν και το όνομά τους (σήμερα η προέλευσή τους φαίνεται πια μάλλον να είναι η Κασσιόπεια).
Τα συγκεκριμένα μετέωρα αρχίζουν σε αραιή μορφή να πέφτουν κάποια στιγμή τον Ιούλιο, πυκνώνουν σταδιακά και διαρκούν σχεδόν έως το τέλος του Αυγούστου, με αποκορύφωμα φέτος στις 12 - 13 Αυγούστου. Όσο πιο κοντά στο χάραμα, τόσο πιθανότερο είναι να δει κανείς τα συγκεκριμένα "πεφταστέρια".
Οι Περσείδες προκαλούνται από τα σωματίδια σκόνης που αφήνει πίσω της η τεράστια ουρά, μήκους δεκάδων εκατομμυρίων χιλιομέτρων, του κομήτη 109Ρ/Σουίφτ-Τατλ, ο οποίος αρχίζει να τέμνει την τροχιά της Γης από τις αρχές του Αυγούστου. Ο κομήτης χρειάζεται περίπου 130 χρόνια για να πραγματοποιήσει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον Ήλιο.
Τα μετέωρα, που συνήθως έχουν βάρος μικρότερο από ένα γραμμάριο, εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα υπό χαμηλή γωνία πρόσπτωσης και αναφλέγονται σε ύψος περίπου 100 χλμ. Καθώς πλησιάζουν προς το έδαφος με μεγάλη ταχύτητα, διαλύονται από την τριβή και την υπερθέρμανση, αφήνοντας πίσω τους φωτεινά ίχνη.
NEWS247