Δύο μέτωπα φωτιάς αυτή την ώρα στην Κρήτη

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στη Γαλίφα του δήμου Χερσονήσου και στο Πλατάνι Σούδας

Ενημερώθηκε: 12.08.2011 // 09:06

Δύο μέτωπα φωτιάς αυτή την ώρα στην Κρήτη
Σε δύο εστίες φωτιάς ρίχνουν το βάρος των επιχειρήσεων οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κρήτη, καθώς το πρωί βρίσκει τις πύρινες φλόγες στη Γαλίφα του δήμου Χερσονήσου και στο Πλατάνι Σούδας.

Η πυρκαγιά στη Γαλίφα ξέσπασε στις 00.55 μετά τα μεσάνυχτα και με τη συνδρομή 6 οχημάτων με 14 άτομα και 1 πεζοπόρου τμήματος με 10 άτομα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 07.00 το πρωί, έχοντας κάψει 15 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Εν τω μεταξύ, στις 01.50 ξέσπασε πυρκαγιά στο Πλατάνι Σούδας. Η φωτιά ξέσπασε αρχικά σε αυτοκίνητο που συγκρούστηκε με άλλο, ενώ γρήγορα η φωτιά επεκτάθηκε σε δασική έκταση. Στο σημείο έσπευσαν 6 πυροσβεστικά οχήματα με 17 άνδρες που έθεσαν υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά στις 03.10 τα ξημερώματα. Η φωτιά έχει κάψει 3 στρέμματα δασικής έκτασης.
CRETALIVE.GR
.........................................................................................................................................

6.700 ευρώ ... με ουρά!

Ζωοκλοπή στο Ρέθυμνο
6.700 ευρώ ... με ουρά!

Ενημερώθηκε: 12.08.2011 // 09:39

Ζημία ύψους 6.700 ευρώ υπέστη ένας 40χρονος κτηνοτρόφος στους Αρμένους Ρεθύμνου, από τον οποίοι άγνωστοι έκλεψαν 61 αιγοπρόβατα.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ίδιου, η κλοπή έγινε τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας από περιφραγμένο ποιμνιοστάσιο στην περιοχή Καλοσυκιά των Αρμένων Ρεθύμνου.
Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.
CRETALIVE.GR
..............................................................................................................................................
Ληστές με στολές... αστυνομικών στον Πειραιά!

«Χτύπησαν» στην Αγροτική Τράπεζα, πάνω από 100.000 ευρώ η λεία

Στολές αστυνομικών φορούσαν οι δύο ένοπλοι που εισέβαλαν στις 8:30 το πρωί στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στον Πειραιά, επί της οδού Παπαναστασίου 151.

Οι δράστες άρπαξαν περισσότερα από 100.000 ευρώ από δύο υπαλλήλους που ανεφοδίαζαν εκείνη την ώρα το ΑΤΜ της τράπεζας και διέφυγαν με μοτοσικλέτα, την οποία εγκατέλειψαν σε κοντινό σημείο.
NEWSBEAST.GR
........................................................................................................................................
Χτύπησε 10χρονο παιδάκι και το εγκατέλειψε
Άγνωστος στην Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου παρέσυρε με την μηχανή του ένα ποδήλατο όπου οδηγούσε ένα 10χρονο παιδάκι και το εγκατέλειψε στην άσφαλτο.

Το άτυχο αγόρι πήγε στο σπίτι του για βοήθεια, καθώς αν και χτυπημένο, κατάφερε και σηκώθηκε.

Η οικογένειά του το μετέφερε άμεσα στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί σοβαρό τραύμα στην σπλήνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μηχανάκι δεν είχε πινακίδα κυκλοφορίας κάτι που κάνει πιο δύσκολο το έργο της αστυνομίας που πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό της ταυτότητας του οδηγού με βάση τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων.
FLASHNEWS.GR
....................................................................................................................................................

Εξαγοράζονται έως επτά συντάξιμα χρόνια

Στην εξαγορά τεσσάρων έως επτά ετών πλασματικού χρόνου ασφάλισης μπορούν να προχωρήσουν όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από το 2011 έως το 2014 και εντεύθεν.
Ο συνολικός αυτός χρόνος συνυπολογίζεται τόσο για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος όσο και για την προσαύξηση του ποσού της σύνταξης.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, από 1/1/2011 παρέχεται η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων αναγνώρισης και εξαγοράς χρόνων ασφάλισης για τους ασφαλισμένους και τις ασφαλισμένες που έχουν τουλάχιστον 3.600 ημέρες ή 12 χρόνια πραγματικής (ή και προαιρετικής) ασφάλισης και θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από 1/1/2011 και μετά με τις προϋποθέσεις που διαμορφώνονται και ισχύουν από αυτή την ημερομηνία και μετά, με βάση τον νέο ασφαλιστικό νόμο.
Ειδικότερα, οι μητέρες ανηλίκων τέκνων, ασφαλισμένες από 1/1/1993 και μετά (νέες ασφαλισμένες), θα έχουν τη δυνατότητα, όπως επισημαίνεται στα "Νέα", αναγνωρίσεων από 1/1/2013, όπως όλοι οι άλλοι ασφαλισμένοι, καθώς καταργούνται τα ειδικά - χαμηλότερα - όρια συνταξιοδότησης των μητέρων.
Οι αναγνωριζόμενοι χρόνοι, όπως και ο χρόνος που ο ασφαλισμένος έλαβε σύνταξη λόγω αναπηρίας, θα συνυπολογίζονται για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος (εφόσον υπάρχουν 3.600 ημέρες ή 12 χρόνια ασφάλισης).
Τα χρόνια που μπορούν να αναγνωριστούν είναι:
* Τα χρόνια σπουδών
* Τα κενά διαστήματα ασφάλισης μετά την υπαγωγή, για πρώτη φορά, στην ασφάλιση
* Ο χρόνος στρατιωτικής θητείας (30 ημέρες ασφάλισης για κάθε μήνα)
* Ο χρόνος απεργίας (χρειάζεται βεβαίωση του εργοδότη)
* Ο χρόνος μαθητείας (έως 2 χρόνια) στον οποίο περιλαμβάνονται η συμμετοχή σε προγράμματα Stage
* Εως και 5 χρόνια για τη γέννηση παιδιών, 1 για το πρώτο, 2 για το δεύτερο και 2 για το τρίτο (αφορά μόνο συνταξιοδότηση λόγω γήρατος και όχι συνταξιοδότηση λόγω αναπηρίας ή λόγω θανάτου). Το δικαίωμα το έχουν πλέον συγχρόνως και οι δύο γονείς ασφαλισμένοι σε φορείς κύριας όσο και επικουρικής ασφάλισης, με τις ίδιες ακριβώς προϋποθέσεις και ανεξαρτήτως του χρόνου γέννησης των παιδιών
* Ο χρόνος επιδότησης λόγω ασθένειας (μέχρι 300 ημέρες) και λόγω τακτικής ανεργίας (μέχρι 300 ημέρες)
* Ο χρόνος απουσίας από την εργασία λόγω κύησης και λοχείας
* Ο χρόνος εκπαιδευτικής άδειας άνευ αποδοχών (μέχρι 2 χρόνια) εφόσον υπάρχει βεβαίωση του εργοδότη
* Ο χρόνος προσωρινής κράτησης ή φυλάκισης για το αδίκημα της ανυπακοής ή της ανυποταξίας για θρησκευτικές ή ιδεολογικές πεποιθήσεις
* Ο χρόνος που μεσολαβεί από την απόκτηση του πτυχίου μέχρι και την απόκτηση της άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος για τους ασφαλισμένους στον Τομέα Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων
* Ο χρόνος αποδεδειγμένης άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ πριν από την εγγραφή τους στα μητρώα του Ταμείου και μέχρι 5 χρόνια.
NEWS247
.................................................................................................................................................
Για πρώτη φορά η Τουρκία ομολογεί εμμέσως πλην σαφώς ότι κατέχει χημικά όπλα και ότι τα έχει χρησιμοποιήσει κατά των Κούρδων ανταρτών.
Μάλιστα, σύμφωνα με πέντε Γερμανούς βουλευτές που κατήγγειλαν το θέμα στην Βουλή, υπεύθυνος γα την χρησιμοποίηση των όπλων ήταν ο νυν Αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Νετζντέτ Οζέλ, (γνωστός και ως "μακελάρης των Κούρδων) ο οποίος το 1999 ως επικεφαλής ειδικής μονάδας του τουρκικού Στρατού επιτέθηκε στην στην Σιλόπη του νομού Σιρνάκ, με χημικά όπλα σε μονάδες του ΡΚΚ που δρούσαν στην περιοχή.

Οι Γερμανοί βουλευτές κατέθεσαν στην γερμανική Βουλή και σχετικό βίντεο που είχε δείξει το κουρδικό κανάλι Roj TV όπου ο - κατ'αυτούς - Νετζντέτ Οζέλ δίνει εντολές για εκτόξευση αερίων σε Κούρδους αντάρτες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ το τουρκικό Επιτελίο εξέδωσε διάψευση για την παρουσία του Νετζντέτ Οζέλ στην συγκεκριμένη επιχείρηση, δεν αρνήθηκαν ότι η επιχείρηση στην οποία εξοντώθηκαν πολλοί Κούρδοι αντάρτες, έγινε με χημικά όπλα! Και πως θα μπορούσαν άλλωστε αφού φαίνεται καθαρά στο βίντεο (το οποίο είναι βέβαιο ότι το διέρρευσαν οι κεμαλικοί) ότι ο τουρκικός Στρατός κάνει χρήση βλημάτων που έχουν κεφαλή με χημικές ουσίες, των οποίων η κατηγορία δεν διευκρινίζεται.

Έτσι το μεν τουρκικό Γενικό Επιτελείο αναφέρει πως "Το άτομο που φαίνεται στο βίντεο δεν είναι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου και η φωνή που ακούγεται να δίνει εντολές δεν είναι δική του", αλλά δεν αρνούνται ούτε την γνησιότητα του βίντεο, ούτε την ύπαρξη χημικών όπλων στο τουρκικό οπλοστάσιο! Ο Διευθυντής του τομέα επικοινωνίας του Γενικού Επιτελείου υποστράτηγος Ταγιάρ Σουνγκού εξέδωσε την σχετική ανακοίνωση για το θέμα.

Με βάση την ανακοίνωση του HPG BİM, (στρατιωτικός σκέλος ΡΚΚ) ο τουρκικός στρατός στις 4 Απριλίου 2011, διεξήγαγε στρατιωτική επιχείρηση σε περιοχές ανάμεσα στο Ντέρσιμ και στο Μπίνγκιολ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως "ενώ γινόταν πολλές ενέδρες στα στενά Κεβότ και Τιρσίκ, κατά την διάρκεια των αεραποβάσεων, ελικόπτερα τύπου Κόμπρα έριξαν πολλές ρουκέτες. Μετά από τον βομβαρδισμό ρίφθηκε υλικό που μυρίζει μέντα, δημιουργεί ναυτίες που εξουδετέρωναν τους μαχητές και προκαλούσαν εγκαύματα στον φάρυγγα".

Δηλαδή έχουμε ρίψη χημικών από επιθετικά ελικόπτερα ΑW-1W Cobra (φωτό)! Το ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από το τακτικό βλήμα επιφανείας-επιφανείας Yildirim, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο...

Η ύπαρξη χρημικών όπλων και η επιχειρησιακή τους ετοιμότητα στον τουρκικό Στρατό, αποτελούσαν ανέκαθεν ένα μυστήριο για τις ελληνικές  Ένοπλες Δυνάμεις και τις υπηρεσίες πληροφοριών. Υπήρχαν πηγές που διαβεβαίωναν ότι υπάρχουν χημικά όπλα (στην δεκαετία του '70 αναφέρονταν μία ουσία στην οποία είχε δοθεί η κωδική ονομασία "κίτρινη βροχή"), αλλά βέβαια ποτέ δεν είχε υπάρξει κάποιο ντοκουμέντο όπως τώρα και πολύ περισσότερο δεν είχαν αρνηθεί οι Τούρκοι την ύπαρξη χημικών όπλων και μαλιστα την χρήση τους σε επιχειρήσεις, όπως σύνέβη τώρα.

Η επιβεβαίωση της ύπαρξης χημικών όπλων σε επιχειρησιακή κατάσταση στον τουρκικό Στρατό και πιθανότητα και στην Αεροπορία, όπως προείπαμε, πιθανολογείτο, αλλά με τα χρόνια οι πληροφορίες ήταν όλο και λιγότερες και αυτή την στγιμή, παρά το γεγονός ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια σκούντο οι δυνάμεις του Α.Αιγαίου σε χρήση αντιασφυξιογόνων προσωπίδων, αυτή την στιγμή ουδείς ασχολείται με την χημική απειλή από την Τουρκία.

Περιττό να σημειώσουμε τι θα σήμαινε η χρήση χημικών όπλων σε μία επίθεση ειδικά σε νησί, όπου οι δυναότητες ελιγμών είναι περιορισμένες: Ακόμα και σε προετοιμασμένα στρατεύματα η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητά τους που η αποτελεσματικότητά τους είναι μικρή και και πάλι ο δυσμενής ψυχολογικός αντίκτυπος στον αμυνόμενο είναι μεγάλος. Πόσο μάλλον όταν ο μεν αμυνόμενος είναι παντελώς απροετοίμαστος, ο δε επιτιθέμενος, εκπαιδευμένος στην χρήση τους...

Πηγή: defencenet
...................................................................................................................................
Επιστροφή από τις διακοπές με νέο ωράριο στο Δημόσιο
Σε νέους ρυθμούς μπαίνει μετά τον δεκαπενταύγουστο η δημόσια διοίκηση της χώρας, καθώς σύμφωνα με τις επιταγές της εγκυκλίου του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα, με την επιστροφή του κύριου όγκου των δημοσίων υπαλλήλων, ξεκινά και ο προγραμματισμός για την προσαρμογή τους στα δεδομένα του νέου ωραρίου.
Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο των εργαζομένων στο Δημόσιο θα είναι πλέον 40 ώρες από τις 37,50 που ήταν έως τώρα και αφορά τους μόνιμους υπαλλήλους και το προσωπικό με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου του Δημοσίου και των ΟΤΑ Α και Β βαθμού (με εξαίρεση τα ωράρια, που καθορίζονται από ειδικές διατάξεις και προβλέπουν μειωμένο χρόνο εργασίας, όπως εργαζόμενοι στην καθαριότητα κ.λπ).
Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι μόνιμοι υπάλληλοι και το προσωπικό με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου των κλάδων Πληροφορικής, Χειριστών Η/Υ κ.λπ. Σκοπός της νέας ρύθμισης του ωραρίου είναι η ανάγκη εξίσωσης των ωρών εργασίας των εργαζομένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, η αύξηση της παραγωγικότητας των υπηρεσιών και κυρίως αυτών που έρχονται σε άμεση και καθημερινή επαφή με το κοινό, καθώς και η κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών
PATHFINDERNEWS
..............................................................................................................................................

"Ψώνισε" αλλά ξέχασε ... να πληρώσει!

Συνελήφθη 21χρονος Μαροκινός

Ενημερώθηκε: 12.08.2011 // 10:15

"Ψώνισε" αλλά ξέχασε ... να πληρώσει!
Έκανε ... σαν κύριος τα ψώνια του, αλλά ξέχασε ... να πληρώσει!

Ο λόγος για έναν 21χρονος Μαροκινό, ο οποίος χθες το απόγευμα μπήκε σε σούπερ μάρκετ και προσποιούμενος τον πελάτη "ξαλάφρωσε" ράφια και ψυγεία από τρόφιμα, αναψυκτικά και καλλυντικά.

Ο 21χρονος μάλιστα είχε το θράσος να κλέψει και ένα σακ βουαγιάζ από το σούπερ μάρκετ προκειμένου να κρύψει ότι προηγουμένως είχε ... διαλέξει, ώστε να μπορέσει ανενόχλητος να φύγει από το σούπερ μάρκετ.

Η 34χρονη υπεύθυνη του καταστήματος κατήγγειλε το περιστατικό της κλοπής, ύψους περίπου 170 ευρώ, ενώ μετά από αναζητήσεις από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ ο δράστης εντοπίσθηκε και συνελήφθη.
CRETALIVE.GR
..............................................................................................................................................

Η φτώχεια ευνοεί ... τον τζόγο!

Αυξανόμενα τα κρούσματα παράνομου τζόγου

Ενημερώθηκε: 12.08.2011 // 10:38

Η φτώχεια ευνοεί ... τον τζόγο!
Η φτώχεια μάλλον ευνοεί... την άνθηση του τζόγου. Τα κρούσματα παράνομου τζόγου, με έμφαση στα "φρουτάκια" αυξάνονται στην Κρήτη.

Χθες το απόγευμα συνελήφθη στη Χερσόνησο, από άνδρες του Α.Τ. Καστελίου και του Α.Τ. Χερσονήσου ένας 57χρονος, για παράβαση του Νόμου Περί Παιγνίων Εράνων και Λαχειοφόρων αγορών.
Ο 57χρονος πιάστηκε να λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, έχοντας εγκαταστήσει  πέντε τυχερά  μηχανικά  παιχνίδια, σε πλήρη  λειτουργία, πρόσφορα προς άμεση χρήση από πελάτες-θαμώνες του καταστήματος.
Εν τω μεταξύ, χθες το βράδυ, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, συνέλαβαν έναν 29χρονο, ο οποίος δούλευε ως υπεύθυνος σε καφετέρια ιδιοκτησίας ενός 25χρονου. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, στην καφετέρια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο παιχνιδομηχανήματα, τύπου "Φρουτάκια", τα οποία βρίσκονταν σε λειτουργία και κατάσταση αναμονής.
CRETALIVE.GR
...................................................................................................................................
Ευθύνες σε πατέρα για το πνιγμό του 10χρονου γιου του
Για ανθρωποκτονία από αμέλεια διώκεται ο πατέρας του αγοριού από την Πολωνία, το οποίο χθες ανασύρθηκε νεκρό από την θαλάσσια περιοχή «Όρμου Λιβάδι» στο Μπαλί Ρεθύμνου
Το αγοράκι πνίγηκε ενώ κολυμπούσε μόνο του στην θάλασσα. Ο 38χρονος από τη μία θρηνούσε για το χαμό του παιδιού και από την άλλη βρέθηκε αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Σήμερα μάλιστα αναμένεται να δικαστεί στο Αυτόφωρο.

Η οικογένεια των Πολωνών είχε έρθει για διακοπές στην Κρήτη, οι οποίες δυστυχώς κατέληξαν σε τραγωδία. Οι γονείς και το μικρό αγόρι είχαν καταλύσει σε ξενοδοχείο, στο Μπαλί.

Χθες το πρωί, ο 38χρονος πήρε το παιδί για να πάνε για μπάνιο. Η μητέρα έμεινε στο ξενοδοχείο. Με βάση την προανάκριση του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου, ο 38χρονος έμεινε στην παραλία και διάβαζε εφημερίδα. Το αγοράκι μπήκε μόνο στη θάλασσα παρά το γεγονός ότι είχε κυματισμό καθώς έπνεαν άνεμοι εντάσεως 5-6 μποφόρ.

Κάποια στιγμή ο 38χρονος, σύμφωνα πάντα με τους λιμενικούς, κοίταξε προς την θάλασσα, όμως δεν είδε το παιδί του και ανησύχησε. Σκέφτηκε ότι ίσως είχε βγει χωρίς να το αντιληφθεί προκειμένου να πάει πίσω στο ξενοδοχείο όπου βρισκόταν η μητέρα του.

Πήγε στο ξενοδοχείο, βρήκε τη σύζυγο του, τη ρώτησε αν είδε το γιο τους. Εκείνη απάντησε αρνητικά, γεγονός που ενίσχυσε την ανησυχία του. Αμέσως επέστρεψε στην παραλία όπου αντίκρισε έναν άνδρα να μεταφέρει στην ακτή το γιο του.

Σε κατάσταση πανικού, ο 38χρονος άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Δυστυχώς όμως ήταν αργά.
CRETALIVE.GR
....................................................................................................................
Οι διακοπές της Μαρινέλας στην Κρήτη οι ρακές και τα κεράσματα
Στην χερσόνησο σε πολύ γνωστή ξενοδοχειακή μονάδα απολαμβάνει τις διακοπές της η μεγάλη κυρία του Ελληνικού τραγουδιού Μαρινέλα. Είναι απο τις ελάχιστες φορές που έρχονται στην επιφάνεια πληροφορίες για τη αοιδό ή οποία διαφυλάττει ώς κόρη οφθαλμού τις προσωπικές στιγμές της. Τι μάθαμε εμείς; Πληροφορήθήκαμε πώς κυκλοφορεί στο ξενοδοχείο άβαφη και συνομιλεί με τον κόσμο που την πλησιάζει. Μάλιστα πρίν μερικές μέρες έλαβε χώρα ένα περιστατικό με ξεχωριστό ενδιαφέρον όταν η Μαρινέλα. εμφανίστηκε στο sushi εστιατόριο του ξενοδοχείου. Εκεί λοιπόν την εντοπίζουν οι κεραίες μας με την παρέα της να απολαμβάνει τα ώμα εδέσματα απο την Άπω Ανατολή, μέχρι την στιγμή που την πλησιάζει ένας τύπος με ένα μπουκάλι κρασί. Αφού γεμίζει το ποτήρι της και της εύχεται καλές διακοπές της λέει "Όλα καλά με τα sushi αλλά είναι δυνατόν να είσαι στην Κρήτη και να μην πιείς Ρακή". Και κάπως έτσι η ρακή έφτασε στο τραπέζι...το κέφι απογειώθηκε και λίγες ώρες μετά όλη η παρέα βρέθηκε σε ταβέρνα για απάκια στάκες και ντάκους. Γι αυτό η Μαρινέλα είναι αγαπητή στον κόσμο. Είναι άνετη ακομπλεξάριστη και χαλαρή. Και αυτά είναι ζωντανά μαθήματα σε κάποιους νέους που έχουν καταπιεί πτυσόμενο καλάμι και δεν βγαίνει ούτε με durcolax
GOSSIP-TV.GR
......................................................................................................................................................
Έλεγχοι για πλαστά προνοιακά επιδόματα και στην Κρήτη
Ελέγχους και στην Κρήτη για την υπόθεση των πλαστών προνοιακών επιδομάτων διενεργούν οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, όπως ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Πρόνοιας, Μάρκος Μπόλαρης.
Συνολικά, σε 12 Νομούς της χώρας έχουν επεκταθεί οι έλεγχοι των αρμόδιων Υπηρεσιών για την καταβολή πλαστών προνοιακών επιδομάτων, ενώ το Υπουργείο Υγείας προχωρά στη δημιουργία Εθνικού Μητρώου, απ’ όπου θα αποκαλυφθούν όλες οι «μαϊμού» πληρωμές.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ο υφυπουργός Πρόνοιας, Μάρκος Μπόλαρης, αποκάλυψε ότι είναι πλέον καθημερινές οι καταγγελίες για παρατυπίες στη χορήγηση προνοιακών επιδομάτων, οι οποίες φτάνουν στο Υπουργείο.

Μέρα με τη μέρα διαπιστώνεται ότι πιθανότατα υπάρχουν αρκετοί πολίτες που έπαιρναν επιδόματα που δεν δικαιούνται ή τα έπαιρναν εις διπλούν, από διαφορετικούς Νομούς της χώρας ή έπαιρναν τα επιδόματα αυτά, ενώ ήταν καθ’ όλα υγιείς και εργάζονταν ακόμη και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που ανέφερε ο κ. Μπόλαρης και αφορά καταγγελία από την περιοχή της Λιβαδειάς. Σύμφωνα με όσα είπε, εργαζόμενοι σε συγκεκριμένο Δήμο λάμβαναν επίδομα για σοβαρή μορφή άσθματος, αλλά παράλληλα εργάζονταν ως υπάλληλοι στον εν λόγω Δήμο.

Ο κ. Μπόλαρης τόνισε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται σε τουλάχιστον 12 Νομούς της χώρας και εξήγησε ότι «τα προνοιακά επιδόματα είναι χρήματα του ελληνικού λαού».

Μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί να επιστραφούν απ’ όσους αδικαιολόγητα τα έπαιρναν τόσα χρόνια. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας ότι αυτό είναι εφικτό, ακόμη και μετά από δικαστικές αποφάσεις, για να συμπληρώσει ο κ. Μπόλαρης πως αυτό θα γίνει κατά περίπτωση και δεν θα αφορά ανθρώπους, που είναι σε άσχημη οικονομική κατάσταση, η οποία δεν τους επιτρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι με βάση τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώνονται φαίνεται ότι πίσω από τη χορήγηση επιδομάτων «μαϊμού» κρύβονται πιθανότατα πελατειακές σχέσεις, που σχετίζονται και με την πολιτική ζωή.
Οπως έγινε σαφές, το Υπουργείο Υγείας προχωρά άμεσα στη δημιουργία του Εθνικού Μητρώου για τα προνοιακά επιδόματα και εκτιμά ότι μέσα από την ψηφιακή αυτή πλατφόρμα θα αποκαλυφθούν όλα τα «ύποπτα» προνοιακά επιδόματα και το κράτος θα εξοικονομήσει σε πρώτη φάση περισσότερα από 250 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εξής όλοι όσοι λαμβάνουν προνοιακό επίδομα θα πρέπει να καταχωρισθούν στην πλατφόρμα αυτή, με πλήρη και αναλυτικά στοιχεία, τα οποία θα περιλαμβάνουν αριθμό αστυνομικής ταυτότητας, ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

Οπως δήλωσε ο κ. Μπόλαρης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, 'οι καταγγελίες που υπάρχουν και οι έλεγχοι που γίνονται είναι σε όλο το γεωγραφικό πλάτος της χώρας, δεν είναι εστιασμένα κάπου και βέβαια θέλω να σας πω ότι οι καταγγελίες οι οποίες έρχονται αφορούν και Νομούς οι οποίοι δεν ήταν μέχρι σήμερα σε έλεγχο. Εγιναν καταγγελίες, εγώ δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να στοχοποιούμε κάποιες περιπτώσεις, από τη στιγμή που δεν έχουμε το πόρισμα στο χέρι και γι’ αυτό και με βλέπετε ότι δεν λέω ονομαστικά. Ομως δεν είναι προνόμιο, δυστυχώς, κάποιας περιοχής συγκεκριμένης, έχουμε φαινόμενα και στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία και στη Στερεά και στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Οταν έχουμε τα συγκεκριμένα πορίσματα νομίζω ότι θα είμαστε
πιο δίκαιοι να τα δείχνουμε για να υπάρχει αναφορά'.
DIGITALCRETE.GR
.................................................................................................................................

"Δε θυμάμαι τίποτα,με τράκαρε αυτοκίνητο" -λέει ο 43χρονος μακελάρης!

Απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας ο 43χρονος - Ένταση από συγγενείς της άτυχης 48χρονης Ελένης Πανταγάκη

Ενημερώθηκε: 12.08.2011 // 11:01

"Δε θυμάμαι τίποτα,με τράκαρε αυτοκίνητο" -λέει ο 43χρονος μακελάρης!
"Δε θυμάμαι τίποτα" - επέμενε να λέει ο 43χρονος μακελάρης της λ. Χρυσοστόμου, απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις της ανακρίτριας για τις συνθήκες του φρικτού εγκλήματος της Τρίτης.

Ο 43χρονος ναυπηγός στην εξαιρετικά σύντομη απολογία ισχυρίστηκε ότι δε θυμάται τίποτα από εκείνη τη νύχτα κι ότι τον ... τράκαρε αυτοκίνητο!

Ο άνδρας οδηγήθηκε κατόπιν ενώπιον του Εισαγγελέα, που από κοινού θα αποφασίσει την προσωρινή κράτηση ή μη του 43χρονου. Περνώντας μπροστά από συγκεντρωμένους συγγενείς της νεκρής 48χρονης Ελένης Πανταγάκη επικράτησε ένταση, καθώς τον φώναζαν "φονιά".

Αναμένεται η απόφαση για το αν θα εγκλειστεί στην ψυχιατρική κλινική του Κορυδαλλού.

Ένταση & λιποθυμίες στη θέα του μακελάρη

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου λίγο μετά τις 10.00 προσήχθη ο 43χρονος μακελάρης, ο οποίος το βράδυ της Τρίτης μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη 48χρονη Ελένη Πανταγάκη στον 3ο όροφο της πολυκατοικίας της λ. Χρυσοστόμου 66.

Στο Δικαστικό Μέγαρο κατέφθασαν και δύο ξαδέρφες της 48χρονης Ελένης, οι οποίες απαίτησαν να δουν τον 43χρονο, για να τον ρωτήσουν τους λόγους της αποτρόπαιας πράξης του. Οι αστυνομικοί, που είχαν σχηματίσει κλοιό γύρω από τον άνδρα, δεν επέτρεψαν στις γυναίκες να τον προσεγγίσουν. Επικράτησε ένταση και η μία εκ των δύο γυναικών λιποθύμησε, ενώ ο 43χρονος, μην έχοντας επαφή με την πραγματικότητα, φώναζε "Βοήθεια, βοήθεια με σκοτώνουνε, φέρτε την αστυνομία"...
CRETALIVE.GR