Βροχή" έπεσαν οι σφαίρες έξω από μπαρ στο Ηράκλειο
 
Υπαίτιος ένας νεαρός άνδρας, τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά και αναζητείται..

Ενημερώθηκε: 18.08.2011 // 08:27

Στο...πόδι σηκώθηκαν χθες τα ξημερώματα οι γείτονες κεντρικού μπαρ στο Ηράκλειο όπου νεαρός θαμώνας, ενώ διασκέδαζε κι αφού ενεπλάκη με το προσωπικό της επιχείρησης, άρχισε να πυροβολεί στον εξωτερικό χώρο για άγνωστο λόγο...
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΠΑΤΡΙΣ", ο συγκεκριμένος άνδρας ο οποίος αναζητείται από την Αστυνομία κατάγεται από το νομό
Ρεθύμνου και το όνομά του είχε εμπλακεί κατά το παρελθόν σε σοβαρή υπόθεση που απασχόλησε τις Διωκτικές Αρχές και τη Δικαιοσύνη.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ο νεαρός να επισκέφθηκε το χώρο έχοντας την πρόθεση να παρέχει προστασία έναντι αμοιβής, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στους υπευθύνους και στους εργαζομένους του μπαρ οι οποίοι και αντέδρασαν...
Μετά τον καβγά, αρχικά, ο νεαρός έφυγε και πήγε στο αυτοκίνητό του το οποίο είχε σταθμεύσει σε κοντινή απόσταση αλλά στη συνέχεια,  επέστρεψε, έχοντας μαζί του ένα πιστόλι των 9 mm. Και τότε άρχισε το..."πάρτι"!
Ο δράστης, τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά, αναζητείται από τις αρχές.
CRETALIVE.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Συνελήφθη ο γαμπρός
Ένας 29χρονος στο Ξηρό Χωριό Ρεθύμνου

Ενημερώθηκε: 18.08.2011 // 16:07

Ο γαμπρός "πληρωσε τη νύφη" για τους άσκοπους πυροβολισμούς που έπεφταν στην διάρκεια του πρόγαμου, στο Ξηρό Χωριό του Δήμου Ρεθύμνου.
Ο 29χρονος άνδρας συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και του ΤΑΕ Ρεθύμνου κατηγορούμενος για άσκοπους πυροβολισμούς αλλά κι υπόθλαψη εγκληματίάς, καθώς αρνήθηκε να κατονομάσει τους δράστες των πυροβολισμών.
Κατά την έρευνα του χώρου από τους αστυνομικούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 11 κάλυκες πυροβόλου όπλου , διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων .
CRETALIVE.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Το δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο 72χρονος που σκότωσε τον γαμπρό του

Προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή

Ενημερώθηκε: 18.08.2011 // 13:36

Το δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο 72χρονος άνδρας που, τα ξημερώματα της Τρίτης, πυροβόλησε με καραμπίνα και σκότωσε τον 32χρονο γαμπρό του (διαβάστε εδώ τί συνέβη) στα Μαρεδιανά Κισσάμου.
Ο 72χρονος οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο υπό δρακόντια μέτρα ασφαλείας, υπό το φόβο αντιποίνων από την οικογένεια του αδικοχαμένου 32χρονου.
Ο ηλικιωμένος εμφανίστηκε συντετριμμένος, ενώ κατά την 3ωρη απολογία του εξήγησε πως "θόλωσε", όταν είδε το γαμπρό του να παίρνει το πορτ μπεμπέ με το μωρό. Από εκείνη τη στιγμή φέρεται ... να μην ήξερε τί έκανε.
Ο άνδρας, πάντως, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή.
CRETALIVE.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Ηράκλειο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011, 19:04
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε διαμέρισμα στην οδό Καρτερού στο Ηράκλειο. Από την φωτιά το διαμέρισμα υπέστει μεγάλες ζημιές, πριν κατασβεστεί από 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 6 άνδρες.
Ευτυχώς δεν κινδύνεψαν οι ένοικοι, που πρόλαβαν να βγουν έξω, ενώ οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν την φωτιά και να μην επεκταθεί σε άλλα διαμερίσματα.
Πηγή: flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011, 20:08
Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 31χρονος άνδρας στο δημοτικό διαμέρισμα Μύρθιος του δήμου Ρεθύμνου, όταν καταπλακώθηκε από το τρακτέρ που οδηγούσε.
Ο 31χρονος εκτελούσε αγροτικές εργασίες ψεκασμού για δακοκτονία με το αγροτικό μηχάνημα, το οποίο εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να τον καταπλακώσει.
Ο άτυχος άνδρας διεκομίστη άμεσα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατο του
.
ZOUGLA.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Δεν βρήκαν τους χασισοκαλλιεργητές

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011, 20:23
Επί μέρες οι άνδρες της αστυνομίας στο Δημοτικό διαμέρισμα Ανατολής στην Ιεράπετρα παρακολουθούσαν περιοχή με 8 δενδρύλλια ύψους 1,6 μέτρων, στοχεύοντας να συλλάβουν τους χασισοκαλλιεργητές.
Το Τμήμα δίωξης ναρκωτικών Αγίου Νικολάου μετά την πολυήμερη παρακολούθηση, χωρίς αποτελέσματα ξερίζωσε τα δενδρύλλια, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Πηγή: flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Πωλούσαν πλαστά χαρτονομίσματα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011, 12:17
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών αλβανικής καταγωγής 28 και 24 ετών και ενός ημεδαπού 36 ετών προχώρησαν χτες οι αστυνομικοί του Τ.Α. Νίκαιας.
Οι άνδρες κατηγορούνται για «κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων κατά συναυτουργία» και συνελήφθησαν την ώρα που προσπάθησαν να πουλήσουν σε αστυνομικό, ο οποίος παρουσιάστηκε ως αγοραστής, πλαστά χαρτονομίσματα συνολικού ποσού 5.000 ευρώ αντί του ποσού των 3.000 ευρώ.
Κατασχέθηκε μία δεσμίδα αποτελούμενη από 100 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν προμηθευτεί τα πλαστά χαρτονομίσματα, πρωινές ώρες της ιδίας από τον 36χρονο ημεδαπό ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα γκλομπ, ένα μαχαίρι και ένα ξύλινο ρόπαλο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.
ZOUGLA.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ο Μανώλης Κονταρός στην Κρήτη
Μετά από οκτώ ολόκληρους μήνες, ο Μανώλης Κονταρός θα πατήσει και πάλι τα πατρογονικά του χώματα στην Κρήτη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Flashnews.gr, ο Μανώλης Κονταρός , για πρώτη φορά μετά το ατύχημά του και την περιπέτεια με την υγεία του, το ερχόμενο Σάββατο 20/8 θα έρθει στα Χανιά προκειμένου να περάσει ένα διήμερο με συγγενείς και φίλους.
Οι συγχωριανοί του στις Βρύσες Αποκορώνου, αλλά και όλοι οι Κρητικοί, τον περιμένουν με συγκίνηση και χαρά για να του σφίξουν το χέρι που κατάφερε να σταθεί παλικάρι και να σταθεί και πάλι όρθιος.
Ο δρόμος που έχει ακόμη να διαβεί είναι αρκετός και δύσκολος.
Όπως άλλωστε είπε ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του «εδώ και οκτώ μήνες ανεβαίνω έναν Γολγοθά, αλλά τώρα αυτήν την ανηφόρα πότε-πότε την ανεβαίνω και όρθιος. Εχω ήδη ξεκινήσει να σηκώνομαι και κάνω τα πρώτα μου βήματα με πι. Πάντα ήμουνα αισιόδοξος ότι θα πάνε όλα καλά, αλλά τώρα πιο πολύ, γιατί επιτέλους βλέπω φως στο τούνελ.»
Και είναι βέβαιο πως οι ψυχικές δυνάμεις που χρειάζεται για να προχωρήσει, ο Μανώλης Κονταρός, θα ενισχυθούν μόλις βρεθεί στα δικά του, αγαπημένα μέρη και αγκαλιάσει όλους εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι , μήνες τώρα, προσεύχονται για να τον δουν και πάλι κοντά τους, να κρατά το λαούτο και να τραγουδά τις Κρητικές μελωδίες.
Flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κωνσταντίνος Δασκαλάκης: Ο Έλληνας που έλυσε τον γρίφο του Τζων Φορμπς Νας

Η εικόνα της πραγματικής Ελλάδας είναι εκείνη που αντικατοπτρίζεται στις επιτυχίες και στην παγκόσμια αναγνώριση που απολαμβάνουν οι Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό.Αναφερόμαστε στους Έλληνες εκείνους που πρωτοπορούν κυριολεκτικά στις επιστήμες η στις τέχνες, και που αν μη τι άλλο με το δικό τους τρόπο στέλνουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο η καταχρεωμένη "ψωροκώσταινα" αλλά κι ένας τόπος παραγωγής ανθρώπων που έχουν πάρα πολλά να προσφέρουν στην παγκόσμια κοινότητα, και αυτό ήδη το κάνουν με ένα μοναδικό τρόπο.Ένας Έλληνας αυτή της κατηγορίας είναι και ο Χανιώτης μόλις 30 χρόνων Κωνσταντίνος Δασκαλάκης. Ο Κωνσταντίνος (Κωστής) Δασκαλάκης γεννημένος το  1981 παρακαλώ, είναι κιόλας επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Πληροφορικής του Μ.Ι.Τ, ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος στις ΗΠΑ, που πολλοί το χαρακτηρίζουν από τα καλύτερα του κόσμου.Πρόκειται για τον άνθρωπο που κατάφερε να λύσει τον γρίφο του Τζων Φορμπς Νας ο οποίος έχει τιμηθεί με νόμπελ. Πρόκειται για έναν γρίφο που απασχολούσε τους επιστήμονες της πληροφορικής για 60 χρόνια.Χθες ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, τιμήθηκε από τους ανθρώπους του τόπου καταγωγής του, τις Βουκολιές, όχι μόνο γι αυτό που έχει κιόλας καταφέρει  ως επιστήμονας, αλλά κυρίως για το ότι αναδεικνύει το διαφορετικό πρόσωπο, της Ελλάδας υπενθυμίζοντας με τρόπο πειστικό σε όλο τον κόσμο ότι και αυτό το πρόσωπο είναι υπαρκτό.Η χθεσινή εκδήλωση που αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους των Βουκολιών και των γύρω περιοχών πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία, του Δήμου Πλατανιά και των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.Ο  Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σημείωσε οτι "για να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα πρέπει να αλλάξει και η νοοτροπία μας . Τα νέα παιδιά που τώρα βλέπουν τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα θα  πρωτοστατήσουν για να αλλάξουν τη χώρα μας."
Στέλνοντας δε, μήνυμα στους νέους ανθρώπους που τα τελευταία χρόνια αναζητούν μια καλύτερη τύχη και περισσότερες προοπτικές στο εξωτερικό ο 30χρονος καθηγητής του ΜΙΤ σημείωσε ότι σαφώς και υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες στο εξωτερικό, αλλά όσα παιδιά επιλέγουν να φύγουν εκτός Ελλάδας να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους το πως μέσα από αυτό που κάνουν  θα προσφέρουν στη χώρα μας.Αναφερόμενος στο πως νοιώθει που σήμερα άνθρωποι από τον τόπο καταγωγής του ήρθαν να του δώσουν συγχαρητήρια για ότι έχει ώς τώρα καταφέρει, αλλά και για την βράβευση και ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη του δήμου Πλατανιά, ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, δήλωσε συγκινημένος. Οι Βουκολιές είπε " είναι ένα μέρος που ερχόμουν ως παιδί, και που δεν το έχει αλλοιώσει ο υπερκαταναλωτισμός όπως άλλες περιοχές της χώρας." Σε ερώτηση για το αν σκέπτεται να επιστρέψει στην Ελλάδα είπε οτι κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν είναι στα άμεσα σχέδια του.
Στην εκδήλωση χαιρετισμούς απήθυναν η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ , κ. Λίτσα Κουρουπάκη, ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης που επέδωσε και τιμητική πλακέτα στον Κωνσταντίνος Δασκαλάκη, για τον οποίο είπε οτι είναι μεγάλη τιμή τόσο για το δήμο Πλατανιά όσο και για την τοπική κοινωνία να βραβεύσουμε "ένα διεθνώς αναγνωρισμένο μυαλό"Στην εκδήλωση την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων εκπροσώπησε ο υπεύθυνος του τμήματος ΠΣΕΑ κ. Τάσος Κουρουπάκης.Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της χθεσινής του βράβευσης ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης έκανε και μια παρουσίαση της επιστημονικής του ανακάλυψης ενώ στο τέλος δέχθηκε και αρκετές ερωτήσεις από τους συγχωριανούς του.Τη δουλειά του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη παρουσίασε ο επίσης καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Μίνως Γαροφαλάκης

Flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Καταργείται το ΕΚΑΒ στο οροπέδιο Λασιθίου;
Καταργείται το ΕΚΑΒ στο Οροπέδιο Λασιθίου χωρίς κανείς τοπικός φορέας να γνωρίζει κάτι! Παρά το γεγονός ότι δεν υφίσταται επίσημη ανακοίνωση από το ΕΚΑΒ ή κρατική υπηρεσία για κατάργηση του τομέα ΕΚΑΒ στο Οροπέδιο Λασιθίου, υπάρχουν πληροφορίες που αποτυπώνονται σε επίσημο έγγραφο σύμφωνα με τις οποίες από το Σεπτέμβριο δε θα λειτουργεί το ΕΚΑΒ στο Οροπέδιο Λασιθίου.
Συγκεκριμένα σ' έγγραφο, που υπογράφουν ο Πρόεδρος του Παγκρητίου Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ κ. Δημοσθένης Κατσουγκρής και ο Γ. Γραμματέας του Σωματείου κ. Κωνσταντίνος Παπουτσάκης, αναφέρεται η πληροφορία που προήλθε, όπως λένε, από τον επικεφαλής του προγράμματος.

anatolh.com

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Τον συνέλαβαν την στιγμή που πότιζε τα δενδρύλλια
Τη στιγμή που πότιζε δενδρύλλια κάνναβης συνελήφθη ένας άνδρας, από άνδρες του  Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας. Το φυτώριο 5 δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης ύψους 90 εκατοστών,  είχε εντοπιστεί μετά από παρακολούθηση, στην περιοχή Παπαγιαννάδες Σητείας. Ο δράστης  θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.Επίσης αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγ. Νικολάου αξιολογώντας πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία τους σύμφωνα με τις οποίες σε αγροτική περιοχή του Δ.Δ. Συκιάς Δήμου Σητείας υπάρχει φυτεία κάνναβης εξερεύνησαν την περιοχή. Στις 16 Αυγούστου εντόπισαν 14 αυτοφυή δενδρύλλια κάνναβης ύψους μέχρι 70 εκατοστά, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
FLASHNEWS