Aναστολή "ποθεν έσχες"
Η κυβέρνηση υπενθυμίζει ότι δεν ισχύει το «πόθεν έσχες» για την αγορά οποιουδήποτε ακινήτου
Την απόφαση της κυβέρνηση ότι έχει καταργήσει ακόμα τους πλέον υποτυπώδεις ελέγχους «πόθεν έσχες» για εισοδήματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στις περιπτώσεις αγοράς οποιουδήποτε ακινήτου, υπενθυμίζει με ειδική του ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών, ανταποκρινόμενο στις αξιώσεις των μεγαλοκατασκευαστών να υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το συγκεκριμένο μέτρο, μήπως και υπάρξει κάποια κίνηση στον κλάδο των κατασκευών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου «το "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ" για αγορά οποιουδήποτε ακινήτου (πρώτης κατοικίας, δευτερεύουσας κατοικίας, εξοχικής κατοικίας, καταστήματος κ.λ.π.), η ανέγερση οικοδομής, η χρονομεριστική ή χρηματοδοτική μίσθωση ακινήτων, η κατασκευή πισίνας, τελούν σε αναστολή μέχρι 31/12/2013».
Τι σημαίνει αυτό; Οτι η κυβέρνηση προσφέρει σε κάθε λαμόγιο, όπως τους ονοματίζουν κυβερνητικά στελέχη, και σε κάθε φοροφυγάδα τη δυνατότητα να ξεπλύνει με τον πλέον επίσημο τρόπο αδήλωτα εισοδήματα τουλάχιστον 200.000 ευρώ. Πρόκειται για ποσά που ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι δεν αφορούν ούτε εργαζόμενους, ούτε μικρομεσαίους αγρότες, ούτε τη συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, αλλά άτομα που κατάφεραν μέσα από το ...επιχειρείν, που τους εξασφαλίζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να αποκτήσουν περιουσίες και μάλιστα χωρίς να τις δηλώνουν στην εφορία. Σε κατάφωρη αντίθεση με τα παραπάνω σε ισχύ παραμένει το «πόθεν έσχες» για τις δαπάνες των λαϊκών νοικοκυριών, όπως για γονικές παροχές, δωρεές κ.ά.
Το «πόθεν έσχες» ιστορικά, δεν ίσχυε για όσους αποκτούσαν πρώτη κατοικία και στηριζόταν στη λογική ότι πολλά νέα ζευγάρια, δεν ήταν σε θέση να αποκτήσουν ιδιόκτητο σπίτι στηριζόμενα αποκλειστικά στις δικές τους οικονομίες και χωρίς να υπάρχει ενίσχυση από τους γονείς.
Το Δεκέμβρη του 2010 και με πρόσχημα την οξύτατη κρίση που πράγματι υπάρχει στον κλάδο των κατασκευών και στις οικοδομές, η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει την υποχρέωση της δικαιολόγησης της προέλευσης των χρημάτων για κάθε περίπτωση αγοράς ή κατασκευής ακινήτου, πέραν της πρώτης κατοικίας. Ενδεικτικό σε ποιους απευθύνεται η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι ότι ισχύει και για δευτερεύουσες και για εξοχικές κατοικίες και για κατοικίες με πισίνες. Ετσι, ενώ στα λόγια υποτίθεται ότι υπάρχει κυβερνητικό μέτωπο στη φοροδιαφυγή, στην πράξη δίνεται άφεση αμαρτιών, μόνο και μόνο για να στηριχτούν κάποιες κατασκευαστικές εταιρείες, οι οποίες κατά κανόνα αναλαμβάνουν την οικοδόμηση τέτοιων κατοικιών.
Η αναστολή του «πόθεν έσχες» για την αγορά κατοικίας αποτελεί και πρόταση της ΝΔ.
RIZOSPASTIS.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Μάχες για τον έλεγχο των λιβυκών πετρελαίων

Μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ των Λίβυων αντικαθεστωτικών και των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων για τον έλεγχο των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της χώρας.
undefined Χθες το βράδυ στη Ζαουίγια, 50 χλμ. δυτικά της Τρίπολης, ξέσπασαν μάχες για τον έλεγχο του μοναδικού διυλιστηρίου της Λιβύης που παραμένει σε λειτουργία. Σύμφωνα με αραβικά δίκτυα, οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών έχουν περικυκλώσει το διυλιστήριο μέσα στο οποίο παραμένουν ελάχιστοι πιστοί στον Καντάφι.
Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 18 αντικαθεστωτικοί σκοτώθηκαν και 33 τραυματίστηκαν στη Μπρέγκα, κατά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ των δύο αντίπαλων στρατοπέδων για τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του λιμανιού. Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος των εξεγερμένων από την Μισράτα δήλωσε ότι βρέθηκε ομαδικός τάφος. "Βρήκαμε ομαδικό τάφο με 150 πτώματα στην Ταουάργκα. Πρόκειται για πολίτες που δυνάμεις του Καντάφι απήγαγαν στη Μισράτα και στη συνέχεια εκτέλεσαν. Οι δυνάμεις μας βρήκαν βίντεο που δείχνει τους απαγωγείς να κόβουν το λαιμό των θυμάτων", τόνισε.
Αμερικανικές ενισχύσεις
Την αποστολή δύο ακόμη μη επανδρωμένων αεροσκάφών Predator πάνω από τη Λιβύη ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έφθασαν στις αρχές της εβδομάδας στη Λιβύη, ενώ άγνωστο παραμένει ο συνολικός αριθμός αμερικανικών αεροσκαφών αυτού του τύπου, που πραγματοποιούν επιχειρήσεις στη χώρα.
ENET.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Νέα υπηρεσία για την τροχαία αστυνόμευση στην Κρήτη

Έως τις 20 του μήνα η προθεσμία για απόσπαση

Νέα υπηρεσία για την τροχαία αστυνόμευση του Βόρειου Οδικού Άξονα της Κρήτης (ΒΟΑΚ) βρίσκεται σε διαδικασία στελέχωσης και όσοι ενδιαφερόμενοι από το αστυνομικό Σώμα επιθυμούν να πάρουν απόσπαση στην υπηρεσία αυτή έχουν προθεσμία έως τις 20 Αυγούστου.
Η λειτουργία της νέας υπηρεσίας αναμένεται να αρχίσει το προσεχές χρονικό διάστημα και αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες για την ανακαίνιση του κτιρίου στην Επισκοπή Ρεθύμνου, όπου θα στεγαστεί.
Στόχος της νέας τροχαίας ομάδας της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι η αποτελεσματική τροχαία αστυνόμευση και η άμεση επέμβασή της σε κάθε περίπτωση που κρίνεται αναγκαία.
Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα λειτουργήσει σε 24ωρη βάση, σύμφωνα με ευρωπαϊκά πρότυπα αντίστοιχων υπηρεσιών και θα υπάγεται διοικητικά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης. Παράλληλα, στη διάθεσή της θα είναι ένας σταθμός Τροχαίας στη Νεάπολη του Αγίου Νικολάου και ακόμη δύο σταθμοί στους νομούς Χανίων και Ηρακλείου.
NEWSBEAST.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Μεγάλη φυτεία κάνναβης στα Χανιά
 
Μεγάλη φυτεία με 304 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές των Χανίων, στο Σφηνάρι του Δήμου Κισάμου. Η φυτεία είχε αναπτυχθεί σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, σε θαμνώδη έκταση στην περιοχή Ριακούλια, ενώ τα δενδρύλλια της κάνναβης είχαν ύψoς απο 2,5 έως 4 μέτρα και οι "φούντες" τους ήταν λίγο πριν το στάδιο της συγκομιδής.

Αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, σε μια καλοσχεδιασμένη επιχείρηση, πραγματοποίησαν τα ξημερώματα αιφνιδιαστική έφοδο στην περιοχή με στόχο να πιάσουν επ' αυτοφώρο, τουλάχιστον τους "φύλακες" της φυτείας.

Μάλιστα έγιναν και έρευνες σε σπίτια, ενώ  στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων έγιναν προσαγωγές έξη ατόμων, δύο Χανιωτών και τεσσάρων Αλβανών, οι οποίες ενδέχεται να γίνουν συλλήψεις καθώς η συμμετοχή τους στην φυτεία ερευνάται απο την προνάκριση που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, Αστυνομικοί Ειδικοί Φρουροί Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α) Κρήτης. 
FLASHNEWS.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Το "Αζαμάρα" στα Χανιά
Το κρουαζιερόπλοιο "Αζαμάρα" βρίσκεται από το πρωί ανοιχτά του ενετικού λιμένα Χανίων.
Οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου θα μεταφερθούν στην πόλη των Χανίων με τις λέμβους που διαθέτει το ίδιο το πλοίο.
Να σημειώσουμε, ότι στο Αζαμάρα επιβαίνουν 653 επιβάτες οι οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην πόλη των Χανίων μέχρι τις 8 το βράδυ, όποτε και το κρουαζιερόπλοιο θα αναχωρήσει για τον επόμενο προορισμό του που είναι το νησί της Σαντορίνης.
FLASHNEWS.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 
 Υπαρχιφύλακας ζήτησε 20 ευρώ ... για μην κόψει κλήση

Το τεράστιο πόσο των 20 ευρώ ζήτησε από παραβάτη ένας υπαρχιφύλακας προκειμένου να μην κόψει κλήση μετά από παράβαση που είχε διαπραχθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας όλα έγιναν στην Κω, όπου ο 42χρονος υπαρχιφύλακας απαίτησε από τον Πακιστανικής καταγωγής 27χρονο παραβάτη να του δώσει 20 ευρώ για να μην του βεβαίωσει τροχονομική παράβαση.
Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα υπολόγιζε ο υπαρχιφύλακας αφού ο παραβάτης κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία και τελικά το όργανο συνελήφθη.
Από τη μεριά του, ο 42χρονος υπαρχιφύλακας υπέβαλλε μήνυση εναντίον του Πακιστανού για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση.
Τελικά συνελήφθη και ο καταγγέλλων
2810.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,