Πανηγύρια του τριημέρου στα Χανιά
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο νομός Χανίων αποχαιρετά τον Δεκαπενταύγουστο με μια σειρά από πανηγύρια που διοργανώνουν πολιτιστικοί σύλλογοι.

Τα πανηγύρια, που εδώ και δεκαετίες προσελκύουν άτομα όλων των ηλικιών αλλά και τουρίστες που παρακολουθούν  με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και συχνά μετέχουνσ σε αυτά, χορεύοντας,  αποτελούν το σήμα κατατεθέν πολλών χωριών στα Χανιά.

Γνωστοί λυράρηδες δίνουν το παρόν με το δοξάρι τους και ανανεώνουν κάθε χρόνο το ραντεβού τους, σε ένα είδος εκδηλώσεων που η φήμη τους κάνει το γύρο της Ελλάδας.

Το flashnews.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει το πρόγραμμα των πανηγυριών, για το τελευταίο τριήμερο του δεκαπενταύγουστου, που διοργανώνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι.

Αναλυτικά μπορείτε, κατά ημέρα και περιοχή, να βρεθείτε στα εξής:

Σάββατο 13/8

Γαβαλομούρι : «Γιορτή της βρύσης». Πολιτιστικός σύλλογος Γαβαλομουρίου με τον Ηλία Χορευτάκη και τους συνεργάτες του.
Φρές : Κρητική βραδυά από τους φορείς του Φρέ Αποκορώνου με τον Νίκο Γωνιανάκη.
Δρακώνα : «Γιορτή μελιού». Πολιτιστικός σύλλογος Δρακώνας Κεραμειών στην πλατεία του χωριού με τον Ανδρέα Μανωλαράκη και το συγκρότημά του.

Κυριακή 14/8

Αρώνι : Πολιτιστικός σύλλογος Αρωνίου «Ομόνοια» στο προαύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου Αρωνίου με το συγκρότημα του Δημήτρη Βακάκη.
Τσικαλαριά : Πολιτιστικός σύλλογος Τσικαλαριών στο δημοτικό σχολείο Τσικαλαριών με τους Χάρη και Γιώργο Παντερμάκη.
Μεσκλά : «Γιορτή κρεατότουρτας» στα Μεσκλά με τον Ανδρέα Μανωλαράκη.
Ορθούνι : Πολιτιστικός σύλλογος Ορθουνίου «Λαμπαθές» στο σχολείο του χωριού με τον Ηλία Χορευτάκη.
Λιτσάρδα : Πολιτιστικός σύλλογος Λιτσάρδας, στον περίβολο του δημοτικού σχολείου, με τον Περικλή Τζουγανάκη.
Λουτράκι : Πολιτιστικός σύλλογος Λουτρακίου Πλατανιά με τον Νίκο Ζωιδάκη και το συγκρότημα του Κ.Μπούτζουκα «Ο Ψηλορείτης»
Πεμόνια : Πολιτιστικός σύλλογος Πεμονίων στην αυλή της εκκλησίας και του σχολείου με τον Γιώργο Πατσουράκη και το συγκρότημά του.

Δευτέρα 15/8

Ανώπολη : «Γιορτή γραβιέρας». Πολιτιστικός σύλλογος Ανώπολης Σφακίων με τον Ηλία Χορευτάκη.
Γλώσσα : Πολιτιστικός σύλλογος Γλώσσας με τους Αρτέμη Πεντάρη και Μανώλη Φαντάκη
Λιτσάρδα : Πολιτιστικός σύλλογος Λιτσάρδας, στον περίβολο του δημοτικού σχολείου, με τον Νίκο Ζωιδάκη.
Λουτράκι : Πολιτιστικός σύλλογος Λουτρακίου Πλατανιά με τον Γεράσιμο Μαρινάκη και το συγκρότημα του Κ.Μπούτζουκα «Ο Ψηλορείτης»
Λάκκοι : Ένωση των απανταχού Λακκιωτών με τον Δημήτρη Βακάκη
Λουσακιές : Νεολαία και φορείς Λουσακιών με τον Αντώνη Μαρτσάκη και το συγκρότημά του.
Πεμόνια : Πολιτιστικός σύλλογος Πεμονίων στην αυλή της εκκλησίας και του σχολείου με τον Βαγγέλη Πυθαρούλη και το συγκρότημά του.
FLASHNEWS.GR
...............................................................................................................................................
Καταγγελία για παράνομη τιμολόγηση από εστιάτορες στην Ιεράπετρα
Σύμφωνα με καταγγελίες καταναλωτών στην Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, οι εστιάτορες στην παραλία της Ιεράπετρας, όχι μόνο "φουσκώνουν" τους λογαριασμούς αλλά όταν καλούνται να πληρωθούν από τους καταναλωτές ,που έκαναν χρήση των εστιατορικών τους υπηρεσιών, λογαριάζουν τις τιμές κατά "το δικό τους δοκούν", αφού δεν επιδεικνύονται τιμοκατάλογοι, με τα δε προσφερόμενα είδη και τις αντίστοιχες τιμές ,αλλά τις αθροίζουν παρουσία των καταναλωτών-πελατών από το δελτίο παραγγελίας, αντίγραφο του οποίου ποτέ δεν φθάνει στον καταναλωτή.

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία καταναλωτή , ο οποίος διαμαρτυρήθηκε στην Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, ρωτώντας εάν οι Υπηρεσίες του Κράτους λειτουργούν στην Ιεράπετρα , και εάν μπορεί να καταγγείλει κάπου το θράσος των κάποιων εστιατορίων- ψαροταβερνών της περιοχής της πόλης της Ιεράπετρας Λασιθίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, του καταναλωτή, που επισκέφθηκε μία παραλιακή ταβέρνα , διαπίστωσε την αυθαιρεσία και τον ετσιθελισμό, την οποία και μας κατήγγειλε, και ζήτησε την ενημέρωση και την προστασία της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ,

Παραθέτουμε την καταγγελία του καταναλωτή και το σχετικό κείμενο όπως κοινοποιήθηκε από την  ΕΠΧΑΝ η οποία μεταξύ των άλλων αναφέρει:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

"...κάθισα σε ένα εστιατόριο-ψαροταβέρνα στην παραλιακή ζώνη της Ιεράπετρας , με την επωνυμία "ΛΕΒΑΝΤΕ" με την σύζυγό μου,όπου διαπίστωσα: Πουθενά δεν υπήρχε τιμοκατάλογος, κάποια στιγμή παρουσιάστηκε μπροστά μας, ένας σερβιτόρος και με ερώτησε τι θα θέλαμε να παραγγείλουμε, μου αράδιασε ένα σωρό προϊόντων, παρήγγειλα 2 μερίδες σαρδέλα ψητή, μία σαλάτα ντομάτα, 1 μπύρα ,μία κόκα -κόλα.΄Οταν ζήτησα λογαριασμό, μου είπε ευθαρσώς" δώσε 25 Ευρώ" χωρίς να μου εκδώσει απόδειξη.

΄Οταν τον ρώτησα, δεν θα μου χορηγήσετε απόδειξη; Τότε το θράσος του περισεύσε.Γιατί θέλετε και απόδειξη; Ναι θέλω του απάντησα,και πιστεύω ότι είστε και ακριβός, και οι μερίδες σας ήταν μικρές.Τότε κάλεσε τον σερβιτόρο, με ύφος ειρωνικό, "λέγοντας, απευθυνόμενος στον σερβιτόρο" θέλει και απόδειξη!!! Τελικά μου έφερε μία απόδειξη χωρία να αναλύει τα σερβιριζόμενα είδη αλλά απλώς έγραφε τηνεπωνυμία της Επιχείρησης και σύνολο 25 Ευρώ την οποία και σας επισυνάπτω. Ζητώ να ενημερωθώ, από σας, εάν στην Ιεράπετρα υπάρχει Κράτος,εάν ο καθένας επαγγελατίας δικαιούται να κάνει ότι θέλει . Εμένα ποιος με προστατεύει;."

΄Επειτα από την παραπάνω καταγγελία, καλούμε την παρέμβαση των αρμοδίων ελεγκτικών υπηρεσιών, όπως παρέμβουν για τους σχετικούς ελέγχους στην πόλη της Ιεράπετρας Λασιθίου, αφενός για την προστασία των καταναλωτών, από την αυθαιρεσία κάποιων επιχειρήσεων ,αφετέρου οι υπηρεσίες, να προβούν στην τιμωρία κάποιων επιχειρήσεων, που δεν εκδίδουν αποδείξεις, κρύβοντας κέρδη από την Πολιτεία , και μειώνοντας έτσι τα έσοδα της Οικονομίας της Χώρας μας.
Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, ενημερώνει τους καταναλωτές, ότι η Νομοθεσία είναι ίδια σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, και κάθε πολίτης όπως και επαγγελματίας οφείλει να την γνωρίζει ,(δικαιώματα και υποχρεώσεις του ).

Βεβαίως επαναλαμβάνουμε ότι, θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στην επιλογή των επιχειρήσεων που θα επιλέξουμε να φάμε , ιδιαίτερα αυτή την περίοδο ,που η ζήτηση των υπηρεσιών εστιατορίων -ταβερνών είναι αυξημένη.Θα πρέπει να μη δίνουμε παραγγελία πολύ δε περισσότερο να καθόμαστε, αν δεν δούμε τιμοκαταλόγους, αλλά και να ζητούμε και να απαιτούμε την απόδειξη παροχής υπηρεσιών, για να μπορούμε να καταγγείλουμε κάποιο γεγονός όπως το παραπάνω.

FLASHNEWS.GR
....................................................................................................................................................
ΕΛ.ΑΣ ... το μεγαλείο σου! Τους έπιασαν και μετά... τους άφησαν για τυρόπιτα!

- 55 λεπτά χρειάστηκαν οι αστυνομικοί για να κάνουν ... δυο βήματα απ' την Ομόνοια
- Πεζή περιπολία συνέλαβε τους δράστες και το “100” τους άφησε
- “Τους είδα να τους κατεβάζουν από το περιπολικό” λέει μάρτυρας στο newsit

Αν σας λέγαμε ότι μεθυσμένοι αλλοδαποί “έσπαζαν” ένα ξενοδοχείο και το “100” σφύριζε αδιάφορα; Αν επίσης σας λέγαμε ότι οι αστυνομικοί που “παρέλαβαν” τους δράστες τους άφησαν λίγο μετά μερικά μέτρα πιο κάτω για... τυρόπιτα; Η απίστευτη καταγγελία του επιχειρηματία στο newsit λέει... πολλά

Συγκεκριμένα όπως καταγγέλει στο newsit ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Delphi στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα μια ομάδα μεθυσμένων αλλοδαπών συνεπλάκη μεταξύ τους μπροστά από την είσοδο του ξενοδοχείου εκσφενδονίζοντας καρέκλες της καφετέριας ο ένας στον άλλον ενώ προξένησαν ζημιές στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου.Έντρομοι οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου καλούν το 100 ενώ ενημερώνουν και τον ιδιοκτήτη οποίος καλεί επανηλλημένα την αστυνομία.Μετά από 55 ολόκληρα λεπτά και ενώ οι μεθυσμένοι αλλοδαποί έχουν προξενήσει αρκετές ζημιές στον εξωτερικό χωρο του ξενοδοχείου και έχουν συμφιλιωθεί μεταξύ τους εμφανίζεται μια πεζή περιπολία η οποία στο κάλεσμα του ξενοδόχου ακινητοποιεί τους δράστες. Εν συνεχεία ο επικεφαλής καλεί από το κινητό του τηλέφωνο το 100 όπου και
εμφανίζεται περιπολικό μετά από 5 λεπτά.

Συνολικά πέρασε περίπου μία ολόκληρη ώρα εως η ελληνική αστυνομία να συλλάβει τους δράστες και να τους οδηγήσει, όπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στην ομόνοια για να τους αφήσει ελευθερους.
NEWSIT.GR
..........................................................................................................................................................
Tαχυδρόμησε... πιστόλι και σφαίρες

Ο τεχνικός που του έφτιαξε τον υπολογιστή, ξέχασε σπίτι του μια κεραία. Ζήτησε να του σταλεί ταχυδρομικά, αλλά αντ’ αυτής, έλαβε ένα 32αρι πιστόλι και 47 σφαίρες!
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Ο πρώην δήμαρχος Ηγουμενίτσας είχε καλέσει τεχνικό από τα Γιάννενα στο σπίτι του, στα Σύβοτα Θεσπρωτίας για να του φτιάξει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Φεύγοντας, ο τεχνικός ξέχασε μια κεραία και τηλεφώνησε στον πρώην δήμαρχο να του την στείλει με δέμα. Έτσι κι έγινε, αλλά ο τεχνικός μόλις έφθασε το δέμα στα Γιάννενα, έκπληκτος βρήκε μέσα σε αυτό, ένα 32άρι πιστόλι και 47 σφαίρες.

Αμέσως τα παρέδωσε στην αστυνομία, η οποία κινητοποιήθηκε και ο πρώην δήμαρχος συνελήφθη, για να οδηγηθεί στη συνέχεια στον εισαγγελέα Ηγουμενίτσας.
NEWSIT.GR
...........................................................................................................................................
"Απόδραση" στην νότια Κρήτη για Σόμερ-Ζενίλντα
 
Στην περιοχή της Αγιας Φωτιάς

Ενημερώθηκε: 13.08.2011 // 16:40

"Απόδραση" στην νότια Κρήτη για Σόμερ-Ζενίλντα
Στα νότια παράλια της Κρήτης και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγιάς Φωτιάς του νομού Λασιθίου επέλεξαν, όπως όλα δείχνουν να περάσουν τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου ο ηθοποιός Κώστας Σόμερ και το μοντέλο- τραγουδίστρια Ζενίλντα.
Βέβαια δεν έχει διευκρινιστεί αν υπάρχει επανασύνδεση του ζευγαριού- που χώρισε πριν από μερικούς μήνες- ή απλά επέλεξαν να περάσουν κάποιες μέρες μαζί ως καλοί φίλοι....
Άλλωστε σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Εσπρέσσο η Ζενίλντα σημειώνει, μεταξύ άλλων : "Έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Ο Κώστας είναι ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μου και πιστεύω πως είμαι κι εγώ στη δική του» ενώ συνεχίζει λέγοντας: «Είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο, όταν ήμασταν μαζί και πιστεύω ότι ήταν κάτι φυσιολογικό, αφού ήμασταν πέντε χρόνια μαζί».
PROTOTHEMA.GR
............................................................................................................................................................
Στο τέλος Αυγούστου τελικά θα προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών για τον εντοπισμό αερίου και κοιτασμάτων πετρελαίου σε ολόκληρο το Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη.
Η κυβέρνηση προχωρά με προσεκτικά βήματα, έτσι ώστε ο διαγωνισμός να προκηρυχθεί με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες που θα διασφαλίσουν την αξιοκρατία και την επιλογή της πλέον έγκυρης σε τεχνογνωσία εταιρείας, δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης και συνέχισε λέγοντας ότι ήδη δρομολογείται η στελέχωση μιας νεοσύστατης Επιτροπής Διαχείρισης Υδρογονανθράκων, η οποία θα έχει αφ’ ενός την εποπτεία των ερευνών και αφ’ ετέρου την ευθύνη της αξιοποίησης των όποιων ευρημάτων στις περιοχές των ερευνών.
Το υπουργείο διαμηνύει ότι τα κριτήρια συγκρότησης της επιτροπής θα είναι υπερκομματικά και ότι θα καταβληθεί προσπάθεια, ώστε οι επιστήμονες που θα επιλεγούν να είναι εξιδεικευμένοι και έμπειροι.
Τα τρία από τα μέλη της Επιτροπής θα τοποθετηθούν με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου και τα υπόλοιπα τέσσερα με απόφαση του αρμόδιου υπουργού.
Η επιτροπή θα ξεκινήσει τις δραστηριότές της με κεφάλαιο 1 εκατ. ευρώ, που έχει προβλεφθεί από τον προϋπολογισμό.
Πάντως, οι μέχρι σήμερα επιστημονικές πληροφορίες και ενδείξεις αφήνουν ανοικτά πολλά παράθυρα αισιοδοξίας, σχετικά με τις πιθανότητες ύπαρξης σοβαρών ποσοτήτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η διαδικασία του διαγωνισμού θα ολοκληρωθεί σε 90 ημέρες και, αμέσως μετά το τέλος Νοεμβρίου, θα αρχίσουν οι έρευνες.
CNANEWS
............................................................................................................................................................