Σκότωσε την ίδια του τη γυναίκα, μπροστά στα μάτια των παιδιών τους
Ένα στυγερό έγκλημα συγκλονίζει  την κοινωνία της Γρα Λυγιάς Ιεράπετρας.
Αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, 50 ετών, σκότωσε, γύρω στις 11:00 το πρωί, την 44χρονη γυναίκα του καταφέροντας της πολλαπλά χτυπήματα με έναν κάβουρα στο κεφάλι και στο σώμα.
Περίοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία για το συμβάν ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο τόπο του εγκλήματος, αλλά  ήταν αργά για την άτυχη γυναίκα, καθώς ήταν ήδη νεκρή.
Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας προσπάθησε να διαφύγει αλλά συνελήφθη αμέσως ενώ το άψυχο σώμα της 44χρονης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και στην συνέχεια στο νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία και νεκροτομή.
Οι λόγοι που οδήγησαν το δράστη στην αποτρόπαιη αυτή πράξη δεν έχουν διευκρινιστεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προηγήθηκε έντονος τσακωμός του ζευγαριού.
Τραγωδία αποτελεί το ότι την ώρα του τσακωμού απουσίαζαν τα τρία παιδιά του ζευγαριού, ηλικιών 10, 14 και 16 ετών, τα οποία δυστυχώς επέστρεψαν την στιγμή που ο πατέρας τους χτυπούσε μέχρι θανάτου την μητέρα τους.
Flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Απέσπασε με τη βία την τσάντα 84χρονης στα Χανιά
Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες (29-08-2011), στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, ένας 39χρονος αλλοδαπός πολίτης Ιράν για ληστεία.
Συγκεκριμένα ο εν λόγω αλλοδαπός κινούμενος πεζός και με την χρήση σωματικής βίας απέσπασε την τσάντα 84χρονης γυναίκας.
Ο δράστης κατά την διαφυγή του ακινητοποιήθηκε από πολίτες και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, που ειδοποιήθηκαν και προσέτρεξαν στο σημείο, ενώ η τσάντα περιείχε το ποσό των πενήντα έξι (56) ευρώ.
Σύλληψη ενός ημεδαπού για κατοχή κάνναβης
Συνελήφθη πρωινές ώρες χθες (29/08/2011), στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, ένας ημεδαπός ηλικίας 22 ετών διότι βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Οικογένειες Κρητικών έδωσαν ζωή σε συνανθρώπους μας!

Δωρεά οργάνων 48χρονου που κατέληξε στο Νοσοκομείο Χανίων και ενός νεαρού δικυκλιστή που είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά και νοσηλευόταν στο ΠΑΓΝΗ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τρεις μεταμοσχεύσεις στα νοσοκομεία "Λαϊκό", στο Πανεπιστημιακό Πατρών και στο "Ιπποκράτειο" Θεσσαλονίκης, έπειτα από την απόφαση της οικογένειας 48χρονου Κρητικού να δωρίσουν τα όργανα του .
Η δωρεά οργάνων πραγματοποιήθηκε την περασμένη  Παρασκευή, από τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων και δότης ήταν ένας 48χρονος που κατέληξε από εγκεφαλική αιμορραγία έπειτα από πτώση.
Τα ληφθέντα όργανα μεταμοσχεύτηκαν επιτυχώς ως εξής:

   - Το ήπαρ σε άντρα 60 ετών στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης

    - Ο ένας νεφρός στο Παν/κό Νοσοκομείο της Πάτρας σε άντρα 50 ετών, ο οποίος υποβαλλόταν 17 χρόνια σε αιμοκάθαρση.

    - Ο δεύτερος νεφρός στο Λαϊκό σε άνδρα 64 ετών, που υποβαλλόταν 10 χρόνια σε αιμοκάθαρση

    - Οι κερατοειδείς σε δύο ασθενείς με οφθαλμολογικά προβλήματα στο ΠΑΓΝΗ Κρήτης.

Το περιστατικό συντονίστηκε από τους εφημερεύοντες ιατρούς της ΜΕΘ κ. Κοντουδάκη, κ. Λιονάκη και κ. Μπικουβαράκη, ενώ σημαντική υπήρξε η συμβολή του ΕΚΑΒ και της Πολεμικής Αεροπορίας για την έγκαιρη επιστροφή της ομάδας του Ιπποκρατείου μαζί με το ήπαρ και τον ένα νεφρό στη Θεσσαλονίκη.
Εν τω μεταξύ, και σήμερα η οικογένεια ενός νεαρού δικυκλιστή που προ ημερών είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά σε τροχαίο στη Σταλίδα και κατέληξε, αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του. Με αερομεταφορά που στήθηκε, τα όργανά του μεταφέρθηκαν στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και στο Λαϊκό νοσοκομείο Αθηνών.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης συγχαίρει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των νοσοκομείων που συμμετείχαν στην αλυσίδα των μεταμοσχεύσεων και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια και την ευγνωμοσύνη στους συγγενείς του 48χρονου που έφυγε από τη ζωή.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Καμπάνα" στο ραδιόφωνο της Αρχιεπισκοπής Κρήτης από το ΕΣΡ

"Δεν συνεμορφώθη" μαζί με 9 ακόμα ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα ...

Πρόστιμα ύψους 30.000 ευρώ επιβλήθηκαν ομόφωνα , στην σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης σε δέκα ραδιοφωνικούς σταθμούς , μεταξύ των οποίος και ο Σταθμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, στο Ηράκλειο, καθώς - όπως ανακοινώθηκε- δεν προσκόμισαν στοιχεία σχετικά με τη συχνότητα και το κέντρο εκπομπής που εξέπεμπαν.
Εκτός από τον Σταθμό της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, τα πρόστιμα 3.000 ευρώ που επιβλήθηκαν σε καθένα εξ αυτών  , αφορούν επίσης ,  τους ραδιοφωνικούς σταθμούς "WELCOME RADIO" νομού Ηρακλείου, "ΡΑΔΙΟ ΑΚΡΙΤΑΣ" νομού Δράμας, "ΡΑΔΙΟ ΡΥΘΜΟΣ" νομού Δράμας, "ΡΑΔΙΟ ΡΥΘΜΟΣ" νομού Δράμας,"DCI FM" νομού Δράμας,"ΡΑΔΙΟ ΗΧΟΡΑΜΑ 98,6" νομού Έβρου, "SEVENTH SKY" νομού Χανίων,"POLIS FM" νομού Χανίων και "SUPER FM 89,8" νομού Δράμας.
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό "TV Θεσσαλονίκη", εξαιτίας παράλειψης εκ ζητηθείσης ροής προγράμματος. Μειοψήφησε η αντιπρόεδρος Λίνα Αλεξίου που πρότεινε να μπει η υπόθεση στο αρχείο.
Επίσης, πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό "Alpha Channel", ύστερα από καταγγελία για λανθασμένη σήμανση στο πρόγραμμα "Δέστε τους" που προβλήθηκε στις 9/12/10, ώρα 18:00 το απόγευμα. Μειοψήφησε ο Κωνσταντίνος Αποστολάς που πρότεινε να επιβληθεί στο σταθμό σύσταση.
Στη συνέχεια, πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε ομόφωνα στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ για την εκπομπή "Ελληνοφρένεια" στις 10/1/11 για παραβίαση ευπρέπειας γλώσσας, προστασία προσωπικότητας των αναφερομένων προσώπων και για προστασία ανηλίκων.
Σύσταση επίσης επιβλήθηκε στο συνδρομητικό κανάλι FX της NOVA, έπειτα από καταγγελία ότι κατά τη διάρκεια προβολής προγράμματος σε ώρα παιδικής τηλεθέασης διαφημιζόταν άλλο πρόγραμμα με βίαιες σκηνές.
Τέλος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ο κ. Σταμάτης Μαλέλης ζήτησε άδεια λειτουργίας δοκιμαστικού τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, έστω για ένα 6μηνο, με την υπό σύσταση ανώνυμη εταιρεία "ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΛΕΛΗΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΟΝΤΡΟΛ Α.Ε." Η εισήγηση του νομίμου εκπρόσωπου του ΕΣΡ κ. Οικονόμου ήταν απορριπτική και η υπόθεση σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΡ, Ιωάννη Λασκαρίδη, κρατείται.

cretalive