Χασίς με το....κιλό, σε σπίτι Αλβανού στο Κολυμπάρι Χανίων
Ένα ακόμη κτύπημα στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών πέτυχαν οι αστυνομικές αρχές των Χανίων με την σύλληψη ενός 31χρονου Αλβανού στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν περίπου 15 κιλά χασίς.
Η επιχείρηση  του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, ξεκίνησε από την νύκτα με στοχευμένους ελέγχους σε σπίτια υπόπτων στην ευρύτερη περιοχή του Κολυμπαρίου του Δήμου Πλατανιά Χανίων.
Τα ξημερώματα, σε σπίτι όπου διαμένει ένας 31χρονος Αλβανός εντοπίστηκαν τουλάχιστον 15 κιλά ακατέργαστης κάναβης σε συσκευασίες έτοιμές για προώθηση στην αγορά.
Επίσης στο ίδιο σπίτι βρέθηκε μικροποσότητα λευκής σκόνης (πιθανότατα ηρωίνης) και ένα περίστροφο καθώς και δεκάδες σφαίρες.
Ο 31χρονος συνελήφθη ενώ οι έρευνες συνεχίστηκαν και σε άλλα σπίτια της ίδιας περιοχής, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ένας ακόμη Αλβανός ως συνεργός του 31χρονου.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Νεκρή 65χρονη Αγγλίδα ύστερα από τροχαίο στο Ρέθυμνο
Την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, άφησε μια 65χρονη Αγγλίδα που τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Ρουμελί Μυλοποτάμου, και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Η γυναίκα είχε οδηγηθεί στο Νοσοκομείο ύστερα από τροχαίο που σημειώθηκε στον επαρχιακό δρόμο Πέραμα - Πάνορμο, με την 65χρονη να παρασύρεται από ΙΧ αυτοκίνητο την ώρα που προσπαθούσε να διασχίσει το δρόμο.
Ο οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου, όπως προβλέπεται συνελήφθη, ενώ οι αρχές ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Για κακούργημα κατηγορούνται 3 γιατροί
Στον ανακριτή Ρεθύμνου απολογήθηκαν οι τρείς γιατροί του Νοσοκομείου Ρεθύμνου που κατηγορούνται για την υπόθεση του θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη.
Μετά τις απολογίες τους, με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθησαν ελεύθεροι, οι δύο χωρίς περιοριστικούς όρους, ενώ ο ένας με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου απο την χώρα.
Τώρα πλέον θα περιμένουν την εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι σε βαθμό κακουργήματος για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Αυξάνεται η στρατιωτική θητεία στους 12 μήνες

Λόγω και της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα
Αυξάνεται η στρατιωτική θητεία στους 12 μήνες
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αύξηση της στρατιωτικής θητείας - πιθανότατα στους 12 μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», δεν αποκλείεται από την προσεχή ΕΣΣΟ να κατατάσσονται και πάλι κληρωτοί στην Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό.
Η αύξηση της θητείας κρίθηκε αναγκαία, λόγω και οικονομικής κρίσης, αφού, πλέον, έχει περιορισθεί σημαντικά η πρόσληψη επαγγελματιών στρατιωτών πενταετούς κατάταξης.
Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις προκειμένου να οριστικοποιηθεί το νέο καθεστώς.
Στο τραπέζι βρίσκονται πολλές προτάσεις, όπως η στράτευση στα 18 (όπως συμβαίνει στην Κύπρο και στο Ισραήλ), ο περαιτέρω περιορισμός των αναβολών κατάταξης, αλλά και το κυνήγι των φυγόστρατων και των ανυπότακτων.
Πάντως πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν ότι τα σχέδια για την αύξηση της θητείας θα τεθούν σε δημόσιο διάλογο, κυρίως με τις νεολαίες των κομμάτων και τις φοιτητικές παρατάξεις.
in.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Με ένα πρόεδρο και 4 Εφέτες ξεκινάει το Εφετείο Αν.Κρήτης

Επαρκής αριθμός για να ξεκινήσει η λειτουργία του Εφετείου - εκτιμούν νομικοί κύκλοι - Τα ονόματα των δικαστικών που θα στελεχώσουν το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.
Ανακοινώθηκαν και επίσημα τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν, για αρχή, το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.
Σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου τοποθετούνται τοποθετούνται οι μισοί εκ των προβλεπόμενων 2 προέδρων εφετών και 8 εφετών, αριθμός που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις νομικών κύκλων επαρκούν για να ξεκινήσει να λειτουργεί το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.
Στο Ηράκλειο έρχεται η Κωστούλα Φλουρή - Χαλεβίδου η οποία τώρα προήχη σε Πρόεδρο Εφετών.
Στο Ηράκλειο μετατίθενται, οι εφέτες Χαρίδημος Πραττικάκης (από τον Πειραιά) και η Ξανθίππη Στρατιδάκη (από την Καλαμάτα) και η Μερόπη Τζουγκαράκη (από τον Πειραιά). Οι δύο πρώτοι έχουν υπηρετήσει ξανά στο Ηράκλειο, στο Πρωτοδικείο, και μάλιστα η κ. Στρατιδάκη έχει διατελέσει πρόεδρος πρωτοδικών. Επίσης η νεοπροαχθείσα εφέτης Ιωάννα Πέττα Χριστοδούλου είναι η τέταρτη εφέτης που θα στελεχώσει το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.
Στην Εισαγγελεία Εφετών ανατολικής Κρήτης μετατίθεται ο Ζαχαρίας Κοκκινάκης, ο οποίος επιστρέφει στο Ηράκλειο, όπου είχε υπηρετήσει στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
Τοποθετούνται επίσης οι νεοπροαχθέντες αντιεισαγγελείς Εφετών, Βασιλική Βλάχου και Μαρία Τιντικάκη.
Την Πέμπτη αναμένεται να γίνουν οι τοποθετήσεις προσωπικού.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Κουραμπιέδες με κοκαΐνη σε κηδεία

Ένα απίστευτο λάθος, που θα μπορούσε να συμπεριληφθεί σε σενάριο κωμωδίας, είχε ως αποτέλεσμα την κατάσχεση 60 κιλών κοκαΐνης.
Συμμορία Βουλγάρων εμπόρων ναρκωτικών, επιχείρησε να την διακινήσει μεταφέροντάς την ως ζάχαρη άχνη πάνω σε παραδοσιακούς κουραμπιέδες, γνωστής εταιρίας ζαχαροπλαστικής.
Η σπείρα εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ένα από τα μέλη της εργαζόταν στην εταιρία και κατέστρωσε ένα σατανικό σχέδιο που όμως έμελλε να οδηγήσει σε παταγώδη αποτυχία.
Η κοκαΐνη τοποθετήθηκε στους κουραμπιέδες, ωστόσο στη συνέχεια όλα πήγαν στραβά.
Γραφείο τελετών στα Βόρεια Προάστια, που είχε αναλάβει την κηδεία ηλικιωμένου, εκτός από κόλλυβα και ελιές, παρήγγειλε από το γνωστό ζαχαροπλαστείο μια παρτίδα κουραμπιέδες.
Όπως όλα δείχνουν, το μέλος της συμμορίας που εργάζεται και στο ζαχαροπλαστείο, έστειλε από λάθος τους κουραμπιέδες με την κοκαΐνη στο γραφείο τελετών, με αποτέλεσμα να τους... απολαύσουν οι συγγενείς και οι φίλοι του νεκρού!
Μετά την κατανάλωση, οι παρευρισκόμενοι στην κηδεία, παρουσίασαν αλλόκοτη συμπεριφορά, με τον υπεύθυνο του γραφείου να καταγγέλλει στη ΓΑΔΑ το περιστατικό.
Ακολούθησε έφοδος της αστυνομίας στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, όπου βρέθηκαν υπόλοιπα της ποσότητας.
Ο δράστης μετά από ανάκριση ομολόγησε οδηγώντας και στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ το σύνολο του φορτίου κατασχέθηκε.
 news247
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Νέα παράταση για το Εργόσημο
Από τη θεωρία στην πράξη υπάρχει τελικά μεγάλη απόσταση. Με καθυστερήσεις και εμπλοκές ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου του Εργόσημου. Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα ίσχυε από τις 22 Αυγούστου, ωστόσο  υπάρχει μια άτυπη παράταση προκειμένου να ολοκληρωθεί η αναγκαία προσαρμογή του μηχανογραφικού συστήματος, στις τράπεζες και τα ταχυδρομεία. Θεού θέλοντος λοιπόν στις 12 Σεπτεμβρίου 2011 ξεκινάει η έκδοση Εργόσημου από τα ΕΛΤΑ και στις 20 Σεπτεμβρίου η έκδοση του από τις τράπεζες Εθνική, Αγροτική, Εμπορική, Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank.Κάθε αρχή και δύσκολη που λένε….
prionokordela
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Μπράβοι της νύχτας εξουδετέρωσαν κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ
Σε οικτρή αποτυχία κατέληξε η αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ. με στόχο έναν γνωστό νονό της νύχτας που φέρεται να συμμετείχε σε εορταστική εκδήλωση στον Ωρωπό.
Το πρωτοφανές, για τα αστυνομικά χρονικά, περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης. Τελικά, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ. έφυγαν με την ουρά στα σκέλια από το «πανηγύρι» στον Ωρωπό, με τους παρευρισκομένους να κάνουν λόγο για αστυνομική αυθαιρεσία και διατάραξη του ήρεμου κλίματος που επικρατούσε.
Η μυστική επιχείρηση...
Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα «ατόμων της… νύχτας» δεν δίστασε να ξυλοκοπήσει 12 αστυνομικούς, με πολιτική περιβολή, όταν κινήθηκαν προς το μέρος τους για έλεγχο, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η… «γιορτή» του τοπικού ποδοσφαιρικού σωματείου. Κάπου εδώ μπαίνει ένα πρόωρο τέλος στην «έφοδο» της αστυνομίας στο χώρο, με σκοπό να εντοπίσει, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ έναν 46χρονο, παράγοντα της περιοχής, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα των 217 νονών της νύχτας.
Το πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε περίπου στις 3.00 τα ξημερώματα της Κυριακής στη διάρκεια ενός πανηγυριού - κοντά στις παλιές φυλακές Ωρωπού - που είχε οργανώσει το τοπικό ποδοσφαιρικό σωματείο.
Η μυστική αστυνομική επιχείρηση που βασίστηκε σε πληροφορίες για δραστηριοποίηση νέας ομάδας μπράβων, η οποία πουλά προστασία σε νυχτερινά κέντρα, με καθοδηγητή έναν «γνώριμο» νονό της νύχτας, κατέληξε σε φιάσκο.
Ο έλεγχος στόχευε στον εντοπισμό όπλων που κατείχαν παρανόμως κάποιοι από τους παρευρισκόμενους, ακόμη και την ώρα της εκδήλωσης, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία, υπήρχαν οι πληροφορίες ότι θα έδιναν το «παρών» άνθρωποι της νύχτας που ελέγχουν την περιοχή.
Όμως… όλα πήγαν στραβά. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες οι αστυνομικοί επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν «έφοδο» κατά τη διάρκεια της γιορτής του ποδοσφαιρικού σωματείου και να υποβάλλουν σε σωματικό έλεγχο δεκάδες παρευρισκομένους, χωρίς να δηλώσουν την ταυτότητά τους.
Αυτόπτης μάρτυρας ισχυρίζεται ότι αστυνομικοί έβγαλαν όπλα, κάτι που διαψεύδει η αστυνομία. Όπως ο ίδιος περιγράφει, το κλιμάκιο κινήθηκε απειλητικά εναντίον ενός εύσωμου άνδρα, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο με την παρέα του. Εκείνη τη στιγμή στο περιστατικό ενεπλάκησαν οι φίλοι του, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να αναγκαστούν να φανερώσουν την ταυτότητά τους.
Εκ των υστέρων οι διοικούντες της ομάδας του Ωρωπού ενημερώθηκαν πως οι αστυνομικοί αναζητούσαν έναν άνδρα με πλούσιο ποινικό παρελθόν, ωστόσο για την εν λόγω επιχείρηση δεν ήταν ενήμερος ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ωρωπού, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση. Πλέον, όπως αποκαλύπτει, η διοίκηση επιφυλάσσεται να κινηθεί δικαστικώς εναντίον του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.
Για το περιστατικό δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ, σχηματίζεται ήδη δικογραφία και διεξάγεται εσωτερική έρευνα για την αποτελεσματικότητα της- κατά τ' άλλα- μυστικής επιχείρησης.
zougla
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
«Δωρεάν» γη σε ανέργους και νέους αγρότες
Στην παραχώρηση δημόσιας αγροτικής γης έναντι συμβολικού αντιτίμου σε νέους αγρότες αλλά και σε ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΕΑΔ προσανατολίζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θέλοντας να δώσει λύση τόσο στην ανεργία όσο και στην αστικοποίηση.
Σύμφωνα με Τα Νέα, το πρόγραμμα του υπουργείου θα εφαρμοστεί αρχικά σε τέσσερις νομούς της χώρας στη Μακεδονία (Πιερία, Ημαθία, Κιλκίς και Θεσσαλονίκη ) και θα αφορά την ενοικίαση δημόσιας αγροτικής γης σε νέους σε ηλικία παραγωγούς, αλλά και σε ανέργους, ακόμη κι αν αυτοί δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το αγροτικό επάγγελμα.
Πρόκειται για πάνω από 10.000 στρέμματα στη Κεντρική Μακεδονία, από τα 3 συνολικά εκατομμύρια «καθαρής» δημόσιας αγροτικής γης, που θα διατεθούν σταδιακά, και με συμβολικό ενοίκιο, καθώς υπάρχει ήδη τάση επιστροφής από τα αστικά κέντρα στην ύπαιθρο.
Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί μέσω της ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής του υπουργείου να επιλέγει το αγροτεμάχιο της αρεσκείας του ακόμη κι αν αυτό δε βρίσκεται εντός του νομού όπου κατοικεί αλλά εντός της περιφέρειας.
Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου οι αγρότες όλων των περιφερειών θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις, με την έναρξη του προγράμματος να τοποθετείται αμέσως μετά τη ΔΕΘ (10 Σεπτεμβρίου).
«Αυτά που θα βγάλουμε σε πρώτη φάση είναι τα απολύτως καθαρά, δεν έχουν σχέση ούτε με δασικά ούτε με καταπατημένα. Και αυτά θα ελεγχθούν πριν αναρτηθούν, γιατί μπορεί να μας έχει ξεφύγει κάτι και κάποιο να είναι καταπατημένο» τόνισε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος σήμερα παρουσιάζει στο Υπουργικό Συμβούλιο τις βασικές παραμέτρους του νομοσχεδίου για την πολιτική γης, με το οποίο ρυθμίζονται θέματα καταπατημένων, αγροτικών μισθώσεων και επίλυσης ιδιοκτησιακών διαφορών.
star
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Από αύριο: πόσο θα κάνουν σουβλάκια, ψωμί, νερό και σάντουιτς
Με κομπιουτεράκι στο χέρι και καλή γνώση αριθμητικής θα πρέπει να είναι οι καταναλωτές και οι καταστηματάρχες για να υπολογίσουν το ΦΠΑ στις υπηρεσίες εστίασης, από αύριο, 1η Σεπτεμβρίου.
 Ο ΦΠΑ θα επιβάλλεται με δύο «ταχύτητες», 13% και 23%. Για κάθε αγαθό ή υπηρεσία εφαρμόζεται ο ανάλογος συντελεστής, ανεξάρτητα από την ιδιότητα του αγοραστή και τη χώρα προέλευσής του.
 Δείτε ορισμένα παραδείγματα για καταστήματα που πωλούν τρόφιμα και παράλληλα παρέχουν υπηρεσίες εστίασης:
 - Παντοπωλείο και ταβέρνα: για τα τυποποιημένα είδη διατροφής του παντοπωλείου εφαρμόζει το μειωμένο συντελεστή 13%, ενώ για την ταβέρνα εφαρμόζει τον κανονικό συντελεστή 23%.
 - Φαγητά στο σούπερ μάρκετ: 13% για τα τυποποιημένα είδη διατροφής και 23% για την παράδοση έτοιμων γευμάτων.
 - Τυποποιημένα είδη διατροφής: συνεχίζουν να υπάγονται στο μειωμένο συντελεστή 13%, παρότι είναι έτοιμα για άμεση κατανάλωση. Σε αυτή την περίπτωση υπάγονται τα είδη διατροφής τα οποία παρασκευάζονται για ευρεία κατανάλωση και διατίθενται προς πώληση συσκευασμένα ή πωλούνται χύμα ή κομμένα σε μικρότερες ποσότητες.  Για παράδειγμα: κονσέρβες, αλλαντικά, αλίπαστα, γιαούρτια, έτοιμες σαλάτες, (ταραμοσαλάτα, τυροσαλάτα, ρώσικη, κλπ.), τυριά, ελιές, τουρσί και λοιπά παρόμοια.
 - Σάντουιτς: αν είναι σε πλαστική ή άλλη συσκευασία, υπάγονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23%.
 - Στο συντελεστή 13% συνεχίζουν να υπάγονται τα μη παρασκευασμένα είδη διατροφής (ζυμαρικά, όσπρια, λαχανικά, φρούτα, κρέατα, ψάρια, και λοιπά είδη διατροφής, φρέσκα ή κατεψυγμένα), καθώς και τα παρασκευασμένα είδη διατροφής που διατίθενται κατεψυγμένα ανεξάρτητα από τον κωδικό δραστηριότητας της επιχείρησης.
 - Ψωμί: συνεχίζει να υπάγεται στο 13%. Το ίδιο ισχύει και για τα απλά αρτοσκευάσματα, όπως παξιμάδια, κριτσίνια, φρυγανιές, κουλούρια, κρουασάν, μπισκότα, κέικ και βουτήματα ζαχαροπλαστικής.
 - Νερό: το φυσικό ή τεχνητό μεταλλικό νερό, μη αεριούχο, εξακολουθεί να υπάγεται στο μειωμένο συντελεστή 13%.
 Τι θα ισχύει στον τουρισμό
 Οι υπηρεσίες εστίασης που παρέχονται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις υπάγονται σε συντελεστή ΦΠΑ 23%, ενώ οι υπηρεσίες διαμονής φορολογούνται από 1.1.2011 με τον υπερμειωμένο συντελεστή 6,5%.
 Στην περίπτωση που οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις παρέχουν υπηρεσίες διαμονής και εστίασης ή άλλες υπηρεσίες έναντι ενιαίας τιμής ο διαχωρισμός θα γίνεται ως εξής:
 - Διαμονή με πρωινό: 5% της ενιαίας τιμής (από 8%) υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23%, ως αντιπαροχή που καταβάλλεται για το πρωινό. Το υπόλοιπο ποσοστό φορολογείται με ΦΠΑ 6,5%.
 - Διαμονή με ημιδιατροφή: 15% της ενιαίας τιμής (από 20%) υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23%, ως αντιπαροχή για το πρωινό και το γεύμα. Το υπόλοιπο 85% της ενιαίες τιμής υπάγεται σε συντελεστή 6,5%.
 - Διαμονή με το σύστημα all inclusive: 30% της ενιαίας τιμής (από 40%) υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23%, ως αντιπαροχή που καταβάλλεται για τις υπηρεσίες εστίασης, για τις καταναλώσεις αλκοολούχων ή μη ποτών και για τις λοιπές παροχές που ενδεχομένως περιλαμβάνει το πακέτο. Στο υπόλοιπο 70% επιβάλλεται ΦΠΑ 6,5%.
star
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Οι εστιάτορες σταματούν να πληρώνουν φόρους!

Στην «αντεπίθεση» περνούν οι εστιάτορες καθώς από αύριο επιβάλλεται ο αυξημένος ΦΠΑ 23% στις επιχειρήσεις τους. Στη χθεσινή συνέλευση της Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων αποφασίστηκε η στάση πληρωμών προς το Δημόσιο από 1η Σεπτέμβρη, αλλά και το κλείσιμο των εστιατορίων σε ημερομηνίες που θα αποφασίσει το Δ. Σ. τις επόμενες ημέρες.
Επίσης, οι εστιάτορες ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Eκθεσης.
Οι εργαζόμενοι στην εστίαση τονίζουν ότι το αποτέλεσμα της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση θα φέρει περαιτέρω συρρίκνωση του κλάδου που θα οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στο ταμείο ανεργίας, θα πλήξει τον τουρισμό και δεν θα αποφέρει στο κράτος τα προσδοκώμενα έσοδα λόγω της δραματικής μείωσης της κατανάλωσης που θα επιφέρει.
protothema
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ο σούπερ κοριός και το μυστικό του 12ου ορόφου

Έναν ολόκληρο όροφο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καταλαμβάνει ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ, που αποτελεί το βασικό κομμάτι στο «παζλ» των παρακολουθήσεων κινητών και σταθερών τηλεφώνων για την εξιχνίαση των μεγάλων υποθέσεων.
Είναι εγκατεστημένος στον 12ο όροφο της οδού Κατεχάκη, στα λεγόμενα στεγανά δωμάτια της ΕΥΠ, όπου η πρόσβαση σ΄ αυτά γίνεται μόνον από ειδικούς πράκτορες εφοδιασμένους με ηλεκτρονικές κάρτες.
Όταν ο εισαγγελέας δώσει την ειδική άδεια παρακολούθησης, μία ομάδα που αποτελείται από ειδικά εκπαιδευμένους πράκτορες αναλαμβάνουν δράση. Σε κάθε βάρδια, διάρκειας οκτώ ωρών, ένας εντεταλμένος πράκτορας ακούει σε πραγματικό χρόνο το παγιδευμένο τηλέφωνο.
Ο υπάλληλος κάθεται μπροστά σε μία συστοιχία υπολογιστών και με τη βοήθεια του ποντικιού ακούει, αποθηκεύει και καταγράφει.
Προτού ξεκινήσει την παρακολούθηση της υπόθεσης, ενημερώνεται για το άτομο που θα μπει στο στόχαστρο, το λεξιλόγιο που ενδεχομένως χρησιμοποιεί, ακόμη και τη χρήση κωδικών
Κάθε κοριός είναι ένα σύστημα από 55 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διπλάσιο αριθμό ειδικών συσκευών που μπορεί να παρακολουθεί ως και 1.500 αριθμούς ταυτόχρονα.
Στοίχισε 3,5 εκατ. ευρώ και μπορεί να κάνει ταυτόχρονες παρακολουθήσεις όχι μόνο σταθερών ή κινητών τηλεφώνων, αλλά και e- mail SΜS, fax, ακόμη και συνομιλιών σε ανοιχτούς χώρους.
Στην όλο διαδικασία ενεργό ρόλο έχει και η Αντιτρομοκρατική, η οποία διαθέτει και αυτή hi tech συστήματα παρακολούθησης, τα οποία βρίσκονται στον 12ο όροφο της Αλεξάνδρας.

newsbeast
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,