Σε ειρηνικό κλίμα η αστυνομική "εφοδος" στα Ζωνιανά

Αστυνομική επιχείρηση από το πρωί - Κλίμα ηρεμίας στο χωριό - Βρέθηκαν δύο χασισοφυτείες
Ολοκληρώθηκε περίπου στις 11.00 η αστυνομική επιχείρηση στα Ζωνιανά, η οποία ξεκίνησε στις 06.20 το πρωί με τη συμμετοχή 100 αστυνομικών από το ΤΑΕ, την Ασφάλεια και τον ΟΑΕ, με επικεφαλής το γενικό αστυνομικό διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης, Μανώλη Παραβολιδάκη.
Οι αστυνομικές δυνάμεις πέρασαν μέσα από το χωριό, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα, ενώ οι έρευνες εστιάστηκαν στα ορεινά. Οι κάτοικοι των Ζωνιανών φάνηκαν εξαιρετικά συνεργάσιμοι, δεν έφεραν καμία αντίρρηση, ούτε αντέδρασαν στον αστυνομικό έλεγχο, γεγονός που καταρρίπτει, στην πράξη, το κλίμα περί "άβατου" που πρόσφατα καλλιεργήθηκε εκ νέου.
Η "συγκομιδή" των αστυνομικών δυνάμεων περιλαμβάνει δύο φυτείες, με 50 και 150 δενδρύλλια κάνναβης η καθεμία, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Επί τρία χρόνια (!) έκλεβαν πετρέλαιο από σπίτια!

Συνελήφθησαν νεαροί με καταγωγή από το Μυλοπόταμο
Επί τρία χρόνια δρούσαν στη Νεάπολη, ανενόχλητοι, νεαροί από το Μυλοπόταμο, κλέβοντας τεράστιες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης από δεξαμενές σπιτιών.
Οι νεαροί, που συνελήφθησαν στη Νεάπολη χρησιμοποιούσαν λάστιχα, με τα οποία αποσπούσαν τα υγρά καύσιμα.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Τέλος στην ταλαιπωρία στα Μάλια ... στα τέλη του χρόνου!

Στο σημείο μετέβη ο ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης - Εντός των ημερών η προκήρυξη για την "Κρήτη Α.Ε."
Στο τέλος του χρόνου αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία το πολύπαθο έργο της παράκαμψης Μαλίων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός υποδομών, μεταφορών και δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, που βρέθηκε στο σημείο συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Ευ. Κουκιαδάκη.
Αν και ο διευθυντής της ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ, Δημήτρης Αγαπάκης έκανε λόγο για Νοέμβριο, ο υφυπουργός"έκλεισε" τη συζήτηση με ημερομηνία "τέλος του χρόνου, για να είμαστε σίγουροι".
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε αναφορά στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά την εξέλιξη του έργου, που έχει βγει εκτός χρονοδιαγράμματος, με δεδομένο ότι επρόκειτο να παραδοθεί στα τέλη του τρέχοντος καλοκαιριού.

Έρχεται η ΚΡΗΤΗ Α.Ε.

Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν στο opengov.gr οι προκηρύξεις για τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβόλου. "Θα προχωρήσουμε στη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου της "Κρήτη Α.Ε.", το οποίο θα είναι τεχνοκρατικό" - διευκρίνισε ο υφυπουργός, αναφέροντας ότι η περιφέρεια θα έχει εποπτικό ρόλο, ενώ ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο συμμετοχής και εκπροσώπου από την περιφέρεια.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Σοκ στο Αγρίνιο: Κατηγορείται ότι βίασε τα εγγόνια του!

Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει μήνυση που κατέθεσε γυναίκα – κάτοικος χωριού κοντά στο Αγρίνιο κατά του πατέρα της, ότι βίασε τα ίδια τα εγγόνια του!
H γυναίκα καταφέρεται κατά του ίδιου  του πατέρα της και τον κατηγορεί ότι βίασε τα παιδιά της και εγγόνια του, όταν αυτά διέμεναν μαζί του, σε χωριό, έξω από το Αγρίνιο.
Μάλιστα, έχει και ιατροδικαστικά αποδειχθεί ότι το ένα από τα δυο παιδιά, ένα κοριτσάκι μόλις εννέα ετών, έχει βιαστεί!
Τα απίστευτα γεγονότα, εκτυλίχθηκαν στο σπίτι του κατηγορουμένου, σε χωριό κοντά στο Αγρίνιο, όπου διέμεναν για κάποιο διάστημα τα δυο ανήλικα παιδιά ηλικίας  9 και 10 ετών.

Σύμφωνα με την μητέρα τα παιδιά παραπονέθηκαν στην ίδια, ενώ όπως αποκάλυψε στην κατάθεση της και η ίδια είχε βιαστεί από τον πατέρα της πριν χρόνια… Απορίας άξιο βέβαια, την στιγμή που είχε αυτήν την τραγική εμπειρία, πως εμπιστεύτηκε στα χέρια του πατέρα της, τα παιδιά της… αφού σύμφωνα με την μήνυση της, αλλά και όπως προκύπτει από τα στοιχεία που υπάρχουν τα παιδιά έζησαν τον ίδιο εφιάλτη  που έζησε και η ίδια…
Τα μικρά παιδιά βρίσκονται πλέον μαζί με την μητέρα τους και δεν είναι γνωστό εάν στο πλευρό της οικογένειας έχει προστρέξει κάποιος αρμόδιος για την ψυχολογική υποστήριξη τους.
Ο 66χρονος «παππούς» αναμένεται να κληθεί άμεσα από τον αρμόδιο ανακριτή που έχει στα χέρια του εδώ και μερικές ημέρες, αυτήν την  συγκλονιστική υπόθεση, που πλέον πήρε τον δρόμο της  δικαιοσύνης.
Πηγή : agriniopress
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Εικόνες ντροπής στην Παχειά Αμμο
Οι τοπικοί φορείς της παχείας Αμμου καταγγέλουν ευθέως την δημοτική αρχή Ιεράπετρας για περιθωριοποίηση και υποβάθμιση της περιοχής τους.Μαλιστα οι δραστήριοι Παχιαμμιώτες φέρνουν στην δημοσιότητα, φωτογραφίες που προκαλούν ντροπή για το νησί μας.
Στην καταγγελτική επιστολή τους, γράφουν:
"Μετά χαράς πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι απονεμήθηκε στο Δήμο μας το τρίτο βραβείο πιστοποίησης υψηλής ποιότητας παραλιών από την Ένωση θαλασσίων και παρακτίων περιοχών (ΕUCC), που εδρεύει στο Λάϊντεν, στην Ολλανδία. Λογικά η βράβευση θα έγινε παρατηρώντας τις νότιες παραλίες της περιοχής. Θα θέλαμε όμως να σας υπενθυμίσουμε ότι στον νέο Δήμο Ιεράπετρας ανήκουν και περιοχές του βόρειου άξονα της Κρήτης (Γουρνιά – Παχεία Άμμος –Βασιλική - Καββούσι – Θόλος).
Μάλλον οι υπεύθυνοι βράβευσης του Δήμου δεν ενημερώθηκαν σφαιρικά για την κατάσταση ολόκληρου του Δήμου όσον αφορά στις παραλίες του και τα σοβαρά προβλήματα καθαριότητας που αντιμετωπίζουν στο σύνολό τους. Συγκεκριμένα, τόνοι σκουπιδιών, προερχόμενα κυρίως από τις ανεξέλεγκτες χωματερές των γειτονικών νησιών και άλλων περιοχών καθώς και τα απορρίμματα των πλοίων, ξεβράζονται καθημερινά στις παραπάνω θαλάσσιες περιοχές- παραλίες θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των λουομένων αλλά και των μόνιμων κατοίκων της περιοχής.
undefined
Ποια είναι η συνεισφορά της δημοτικής αρχής τόσα χρόνια στην ριζική αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος; Μήπως δεν γνωρίζει άραγε ο Δήμος ότι και οι βόρειες παραλίες ανήκουν στην περιοχή του ή τις θυμάται μονάχα σε περιόδους εκλογών; Έχει σκεφτεί να εντάξει ποτέ κάποιο πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ (σχεδιασμός ΠΕΠ) για έργα και ενισχύσεις σε περιοχές που αποσκοπούν στην παροχή υποδομών περιβάλλοντος, προστασίας της φύσης και σωστής διαχείρισης των φυσικών πόρων ή τους είναι παντελώς άγνωστες οι παραπάνω πρακτικές;
Η μοναδική σκέψη που υλοποιήθηκε ήταν η τοποθέτηση πλωτού διχτυού για την αντιμετώπιση του υπάρχοντος προβλήματος που ως μέθοδος όμως αποδείχτηκε μερικώς αποτελεσματική καθώς η μελέτη τοποθέτησης του υπήρξε επανειλημμένα ελλιπής και πρόχειρη. Καμία περεταίρω διευθέτηση του προβλήματος δεν τέθηκε ποτέ επί τάπητος καθώς οι αρμόδιοι φορείς αδιαφορούν μονίμως για το χρόνιο αυτό πρόβλημα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τη χρόνια τακτική και τη χείριστη λειτουργία των τοπικών κρατικών μηχανισμών, οι οποίοι δεν λαμβάνουν υπόψιν τους την δημόσια υγεία, έχει καταφέρει να κάνει μέχρι και σήμερα τον τόπο μας τον πλέον αφιλόξενο στο νομό Λασιθίου, πλήττοντας ανεπανόρθωτα τον τουρισμό της περιοχής μας, μιας και αποτελεί την πρώτη εικόνα του Δήμου για όσους εισέρχονται στην περιοχή.

undefined

Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να καταγγείλουμε την χρόνια περιθωριοποίηση και υποβάθμιση της περιοχής μας όπου στις υποχρεώσεις απέναντι στο Δήμο είναι ίση με τις υπόλοιπες αλλά άνιση στις απολαβές. Από την άλλη, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο μας για την αμέριστη και αξιοκρατική αντιμετώπισή του και σας επισυνάπτουμε φωτογραφίες με τις βόρειες παραλίες του Δήμου Ιεράπετρας μήπως κάποιοι φορείς που τον βράβευσαν το ξανασκεφτούν ή μήπως βραβευτεί ξανά και για αυτές με κάποιο διαφορετικό τρόπο.
Σύλλογος Νεολαίας Παχείας Άμμου ΝΕ.ΑΝΑ.Π. 
Πολιτιστικός Οικολογικός Λαογραφικός Σύλλογος Παχείας Άμμου 
Μορφωτικός Ψυχαγωγικός Σύλλογος Βασιλικής 
Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Παχείας Άμμου 
Λοιποί κάτοικοι περιοχής που συνυπογράφουν το έγγραφο"Ράδιο Λασίθι
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Γιορτή για τα Παιδιά Ιδρυμάτων της Κρήτης οργανώνει η ΟΠΑΠ Α.Ε.
Μια ημέρα με πολύ παιχνίδι, αλλά και με μαριονέτες, θέατρο σκιών και μουσική, για 140 παιδιά τεσσάρων ιδρυμάτων της Κρήτης, οργανώνει την προσεχή Κυριακή η ΟΠΑΠ Α.Ε.
Τα παιδιά, συνοδευόμενα από τους παιδαγωγούς τους, θα φιλοξενηθούν στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου, από τις 10.30 το πρωΐ ως τις 14.30 μετά το μεσημέρι και θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πολλών ειδών ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως face painting, παράσταση με μαριονέτες/θέατρο σκιών, εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, εικαστικά εργαστήρια κατασκευών, κολλάζ - graffiti κ.α. H εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα το οποίο θα παρουσιάσει το συγκρότημα ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ – ΝΕΒΜΑ.

Τα ιδρύματα απ’ τα οποία προέρχονται τα παιδιά είναι:
• Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ηρακλείου
• Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ» (Θηλέων),
• Παιδόπολη Νεάπολης Λασιθίου και
• Παιδικό Αναπτυξιακό Κέντρο Ηρακλείου.

Θυμίζουμε ότι αντίστοιχη εκδήλωση για τα παιδιά ιδρυμάτων της Αττικής και Μακεδονίας είχε οργανώσει η ΟΠΑΠ Α.Ε., τον Δεκέμβριο του 2010 και τον Μάϊο του 2011 αντιστοίχως.
Τα παιδιά, όπως είναι γνωστό, βρίσκονται σταθερά στο επίκεντρο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΟΠΑΠ Α.Ε., η οποία θα συνεχίσει να οργανώνει ανάλογες εκδηλώσεις και στην υπόλοιπη χώρα.
flashnews