Νέα "έφοδος" της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό χασισοφυτείων
Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η ΕΛ.ΑΣ επιχειρεί αιφνιδιαστικές έρευνες σε χωριά του Ρεθύμνου για τον εντοπισμό χασισοφυτειών.
Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί από το πρωί στην Επισκοπή και πραγματοποιούν συντονισμένες έρευνες.
Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη επιχείρηση έγινε στα Ζωνιανά την Τρίτη υπό την γενική εποπτεία του Γεν. Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης Ταξίαρχου Μανόλη Παραβολιδάκη, με τη συμμετοχή 80 αστυνομικών από την ομάδα ειδικών αποστολών Κρήτης, των ΤΑΕ, της Ασφάλειας Ρεθύμνου , της δίωξης ναρκωτικών Ρεθύμνου καθώς και μια διμοιρία των ΜΑΤ από το Ηράκλειο.
Αποτέλεσμα της αστυνομικής εφόδου ακόμα και μέσα στο χωριό των Ζωνιανών ήταν η εύρεση δύο χασισοφυτείων, με 150 και 50 δενδρύλλια κάνναβης αντίστοιχα, τα οποία και εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία της 44χρονης από το σύζυγό της
Με έναν κάβουρα, το γνωστό βαρύ υδραυλικό εργαλείο, 50χρονος Αλβανός εργάτης σκότωσε με ιδιαίτερη αγριότητα χθες το πρωί τη 44χρονη σύζυγό του, βάζοντας τέλος σε είκοσι χρόνια προβληματικής συμβίωσης. Το έγκλημα διαπράχθηκε λίγη ώρα μετά την επιστροφή της συγκεκριμένης οικογένειας των οικονομικών μεταναστών από την Αλβανία, όπου απουσίαζε για τις καλοκαιρινές διακοπές.
Το χρονικό του συμβάντος
Γύρω στις 11 το πρωί της Τρίτης, τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του δράστη πήγαν σε σούπερ-μάρκετ που διατηρεί στο κέντρο της Γρα Λυγιάς Ιεράπετρας, για ψώνια. Τα δύο κορίτσια εφηβικής ηλικίας, επιστρέφοντας στο σπίτι τους, απέναντι από το κατάστημα τροφίμων είδαν τον πατέρα τους σε κατάσταση αμόκ να χτυπά τη μητέρα τους στο κεφάλι με το βαρύ υδραυλικό εργαλείο, και έβαλαν τις φωνές.
Μπροστά στις κόρες του

«Ο δράστης προς στιγμής άφησε τη σύζυγό του, που βρισκόταν ημιθανής σε μια λίμνη αίματος, και κινήθηκε απειλητικά προς τα δύο του κορίτσια. Εκείνα κλείστηκαν στο παιδικό δωμάτιο για να γλιτώσουν και, όταν εκείνος κατέβηκε στο δρόμο, από τον όροφο που βρίσκεται η κουζίνα του σπιτιού, μέσα στην οποία διέπραξε το έγκλημα, τα κορίτσια έτρεξαν στο κατάστημά μου και μου ζήτησαν να καλέσω την Αστυνομία και το ασθενοφόρο, γιατί ο μπαμπάς τους είχε χτυπήσει σοβαρά τη μαμά τους» είπε στη "Ν.Κ." ο ιδιοκτήτης του σούπερ μάρκετ.
Το μικρότερο παιδί του ζευγαριού, ένα εννιάχρονο αγοράκι, έπαιζε πιο κάτω στην παραλία της Γρα Λυγιάς και δεν αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί. Λίγα λεπτά αργότερα στο σημείο του εγκλήματος έφτασε ο υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου κ. Φανούρης Μανιαδάκης, ο διοικητής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ιεράπετρας κ. Κώστας Περράκης, άνδρες της Ασφάλειας και της Σήμανσης, ενώ ο δράστης παραδόθηκε αμέσως χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση. Τα παιδιά του απομακρύνθηκαν από το σημείο του δράματος από τους συγγενείς τους.
Φωνές
Μια γυναίκα που διατηρεί μίνι-μάρκετ δίπλα στο σπίτι που ενοικίαζαν οι εν λόγω οικονομικοί μετανάστες, κατάλαβε τι είχε συμβεί, όταν είδε το δράστη στην πόρτα του μαγαζιού της με τα αίματα στα ρούχα του.
«Πετάχτηκα έξω, ακούγοντας δύο γειτόνισσές μου να ζητούν από κάποιον να τηλεφωνήσει στην Αστυνομία, όταν είδα το δράστη με τα αίματα στα ρούχα να ρωτά εάν ζει ή αν πέθανε η γυναίκα του.
Το περιστατικό αυτό μας έχει συγκλονίσει όλους. Κανείς μας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο άνθρωπος αυτός θα έφτανε στο έγκλημα», είπε στη "Ν.Κ." η κ. Ελένη Χαμηλάκη.
Λίγο μετά το μεσημέρι, , ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου κ. Μανόλης Χρονάκης δήλωσε στην εφημερίδα Νέα Κρήτη ότι «ο δράστης συνελήφθη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Υποστήριξε ότι χτύπησε θανάσιμα τη σύζυγό του μετά από διαπληκτισμό που είχε μαζί της για προσωπικές διαφορές. Εμείς συνεχίζουμε την προανάκριση».
Στη Γρα Λυγιά περίμεναν χθες τους ιατροδικαστές για να συντάξουν την ιατροδικαστική έκθεση που απαιτείται, ενώ όσοι γνώριζαν το δράστη μιλούν για έναν εργατικό, αλλά οξύθυμο άνθρωπο, που δε «σήκωνε μύγα στο σπαθί του».
Ο δράστης
«Έκανα αυτό που ήθελα»
«Την ώρα που τον έπαιρναν οι αστυνομικοί του είπα ότι κατέστρεψε την οικογένειά του», δήλωσε στην εφημερίδα ο ιδιοκτήτης του σούπερ μάρκετ. Μου απάντησε ότι έκανε αυτό που ήθελε να κάνει και ότι η γυναίκα του είκοσι ολόκληρα χρόνια δεν τον άφηνε να καταπιεί το ψωμί που έβαζε στο στόμα του. Εκνευρίστηκα πάρα πολύ από την απάντησή του, γιατί γνωρίζω πολλά χρόνια την οικογένειά του και του έριξα δύο γροθιές», πρόσθεσε ο κ. Καστρινάκης.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ο Μυλοπόταμος δυναμικά στα ΑΕΙ!
Επειδή έχουμε κουραστεί να διαβάζουμε, να βλέπουμε και να ακούμε κακές ειδήσεις για την περιοχή Μυλοποτάμου, να και μια είδηση που σίγουρα είναι άκρως θετική και αποδεικνύει ότι η εν λόγω περιοχή έχει πολλά νέα παιδιά που βάζουν στόχους και τα καταφέρνουν.
Με βάση λοιπόν την ανακοίνωση των επιτυχόντων για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, το Ενιαίο Λύκειο του Περάματος Μυλοποτάμου καταφέρνει για μια ακόμη χρονιά μια σημαντική πρωτιά στο Ρέθυμνο. Το συγκεκριμένο λύκειο είναι το πρώτο σε αριθμό επιτυχόντων από όλα τα λύκεια της ενδοχώρας και το 4ο σε ολόκληρο το νομό, πίσω από τα σχολεία της πόλης του Ρεθύμνου, που έχουν διπλάσιους μαθητές.
Αυτό όμως που σίγουρα κάνει την επιτυχία του Ενιαίου Λυκείου Περάματος ξεχωριστή είναι ότι από τους 44 μαθητές που έδωσαν φέτος πανελλαδικές εξετάσεις πέρασαν οι 32, ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει σχεδόν το 90%. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε αυτά τα παιδιά που, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου, απέδειξαν ότι όταν έχεις όραμα όλα μπορούν να γίνουν.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Βρέθηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη
Το πτώμα ενός άνδρα, σε προχωρημένη σήψη και κρεμασμένο από ένα δέντρο βρέθηκε λίγη ώρα μετά τις 12 το μεσημέρι, πίσω από το Νοσοκομείο Χανίων στις Μουρνιές.
Μπροστά στο αποτρόπαιο αυτό θέαμα βρέθηκε ένας βοσκός που πέρναγε από την περιοχή, είδε το κρεμασμένο, σκελετωμένο σχεδόν, λόγω της προχωρημένης σήψης πτώμα, και ειδοποίησε σοκαρισμένος τις αρχές.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο απαγχονισμός έγινε εδώ και περίπου δύο μήνες ενώ η αστυνομική έρευνα αναμένεται να ρίξει φως στο αν πρόκειται για μια ακόμη αυτοκτονία ή στυγερή δολοφονία.
Το άψυχο σώμα του άτυχου άνδρα κατέβασαν από το δέντρο άντρες της πυροσβεστικής που έφτασαν αμέσως στο σημείο ενώ στη συνέχεια ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το παρέλαβε και το μετέφερε στο Νοσοκομείο για να διενεργηθεί από ιατροδικαστή νεκροψία - νεκροτομή.
 flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κατασκηνώσεις για ηλικιωμένους του νομού Λασιθίου
Ανακοινώνεται ότι το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εφαρμόζει για το έτος 2011 πρόγραμμα κατασκηνώσεων ηλικιωμένων, το οποίο για την Περιφέρεια έχει ως εξής:
Ξενώνες Καντάνου Χανίων για τη χρονική περίοδο από 8/10/2011έως 17/10/2011 για 26 ηλικιωμένους.
Προϋποθέσεις: χαμηλό οικονομικό εισόδημα, μοναχικότητα, πρόσφατη χηρεία, προβλήματα υγείας που επιτρέπουν τη συμμετοχή στο πρόγραμμα
Δικαιολογητικά: Αίτηση, Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας, Ιατρική βεβαίωση για τη συμμετοχή του ηλικιωμένου στο πρόγραμμα, Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης ή εκκαθαριστικό σημείωμα.
Λοιπές πληροφορίες:
- Οι ηλικιωμένοι που θα συμμετάσχουν πρέπει να είναι αυτοεξυπηρετούμενοι
- Τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής θα βαρύνουν τους ίδιους.
- Οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με σεντόνια, μαξιλαροθήκες και είδη καθαριότητας.
Δικαίωμα συμμετοχής στις κατασκηνώσεις έχουν και ηλικιωμένοι που δεν είναι εγγεγραμμένοι στα ΚΑΠΗ.
Πληροφορίες για εγγραφές στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, τηλ: 28413-40383 κ. Φραγκιουδάκη Μαρία, 28413-40394 κ. Γκούτη Μαρία ή στα ΚΑΠΗ της Περιφέρειας.
Οι εγγραφές και τα δικαιολογητικά να έχουν αποσταλεί έως και 16 Σεπτεμβρίου.
flashnews