Έλληνες πουλάνε γούνες στην έρημο!
Είναι απίστευτοι και όμως αληθινοί! Σίγουρα μόνοι αυτοί από ολόκληρη την Ελλάδα θα μπορούσαν να πουλάνε ψυγεία σε Εσκιμώους! Και όμως είδαν ότι οι πωλήσεις από την παραδοσιακή αγορά των Ρώσων έπεφταν και σκέφτηκαν τι πιο απλό;
Που συνηθίζουν οι πλούσιοι Ρώσοι να πηγαίνουν διακοπές και να κάνουν τα ψώνια και το βρήκαν! Μα στα Αραβικά Εμιράτα βεβαίως και έτσι έκλεισαν συμφωνία με τα Εμιράτα που αναζωπύρωσαν δραματικά προς τα πάνω τα κέρδη τους. Παρ’ όλη την κρίση του 2009 που έριξε ραγδαία τις πωλήσεις και τους τζίρους των γουναράδων, η επιστροφή στις καλές μέρες το 2010 και η ανάκαμψη της οικονομίας του Περσικού Κόλπου έφερε την εκ νέου αύξηση των πωλήσεων γούνας στα ΗΑΕ κατά 21% για το Α΄ πεντάμηνο του 2011.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Βήματος», η πορεία της ελληνικής γούνας στα Εμιράτα είναι εντυπωσιακή, καθώς ξεκινά το 2002 µε τζίρο 20,9 εκατ. ευρώ για να κορυφωθεί το 2008 σχεδόν στα 70 εκατ. ευρώ. Είναι ενδεικτικό της δυναμικής της εν λόγω αγοράς ότι οι εξαγωγές της ελληνικής γούνας την τελευταία δεκαετία αυξήθηκαν ιλιγγιωδώς στα Εμιράτα, εκτοπίζοντας από τη λίστα των καλύτερων αγορών τους παραδοσιακούς πελάτες του κλάδου (Γερμανία, Γαλλία, κτλ.), φτάνοντας στη δεύτερη θέση, πίσω από τη Ρωσία!
 prionokordela.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ληστείες με «τηλεκοντρόλ»
Μια χαρά δουλειά είχαν πιάσει 3 έλληνες , σε πάρκινγκ στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Οι 3 άνδρες ηλικίας 39, 28 και 23 ετών, συνελήφθησαν και κατηγορούνται για «Εγκληματική οργάνωση» και «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών». Οι συλληφθέντες είχαν κάνει πιάτσα χώρους στάθμευσης εμπορικών καταστημάτων στην Πυλαία, και την ώρα που οι πελάτες πάρκαραν τα αυτοκίνητά τους και πήγαιναν να τα κλειδώσουν, αυτοί με ειδικό ηλεκτρονικό τηλεχειριστήριο, απέτρεπαν την ασφάλιση των θυρών του οχήματος. Μόλις οι οδηγοί απομακρύνονταν από τα αυτοκίνητα τους , οι τρεις συλληφθέντες έκαναν τα ψώνια τους καθώς αφαιρούσαν από τα οχήματα  ότι έβρισκαν μέσα. Από προσωπικά έγγραφα, μέχρι χρήματα, ψώνια  και ηλεκτρονικά είδη.
Έχασαν το «κοντρόλ» όμως γενικότερα,  και τώρα θα τα πουν με τον Εισαγγελέα…
 prionokordela.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Προσποιήθηκαν τους πελάτες και έκλεψαν ταξί
Στα χέρια των ανδρών της αστυνομίας έπεσαν δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 19 ετών, καθώς επιχείρησαν να ληστέψουν έναν 59χρονο οδηγό ταξί.
Οι δράστες προσποιούμενοι τους πελάτες επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και με την απειλή όπλου ανάγκασαν τον ταξιτζή να κατέβει, αρπάζοντας παράλληλα το όχημα.
Μετά από αναζητήσεις, στυνομικοί κατόρθωσαν να εντοπίσουν το ανωτέρω όχημα και αφού ακολούθησε καταδίωξη το εγκλώβισαν και συνέλαβαν τους δράστες.
Ένας εκ των συλληφθέντων στην προσπάθεια του να κρύψει το πιστόλι που κατείχε το τοποθέτησε σε σταθμευμένο όχημα. Το όπλο, το οποίο έφερε σφαίρα στη θαλάμη βρέθηκε και κατασχέθηκε από τους Αστυνομικούς.
Οι Αλβανοί δράστες κατηγορούνται για «ληστεία κατά συναυτουργία» και παράβαση του Ν. «Περί Όπλων».
Οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα και οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
 prionokordela.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Καμία ελπίδα για σύνταξη για τους εργαζόμενους στον τουρισμό

Η απένταξη από τα Βαρέα & Ανθυγιεινά συνιστά επιπλέον 5-10 χρόνια δουλειάς, επιδείνωση της υγείας και ... καμία ελπίδα για συνταξιοδότηση των εργαζόμενων στον Τουρισμό.
Με αφορμή την αυριανή πανελλαδική απεργία στο χώρο επισιτισμού - τουρισμού, ήθελα να εκφράσω μια άποψη, θεωρώντας ότι συμπίπτει με αυτή των περισσοτέρων εργαζομένων στο χώρο αυτό.
Η ιστορία με τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα έχει να κάνει με την ίδια τη ζωή του εργαζόμενου. Η προσχεδιασμένη από καιρό κατάργηση των ειδικοτήτων του κλάδου από τα ΒΑΕ, σημαίνει πέντε ως δέκα χρόνια παραπάνω δουλειάς, την ουσιαστική μείωση στους μισθούς γιατί οι εργοδότες δε θα αναγνωρίζουν πλέον τα επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας.
Η παράταση του εργάσιμου βίου και μάλιστα σε ηλικίες μετά τα 55 ή τα 60 για σερβιτόρους, μαγείρους, καμαριέρες, καθαρίστριες και εργαζόμενους στη λάντζα θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη και γρηγορότερη φθορά της υγείας τους και την εμφάνιση νέων ασθενειών, για όσους βέβαια θα διατηρήσουν σε αυτήν την ηλικία μια θέση εργασίας.
Για τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων του κλάδου, η δουλειά μετά τα 45 είναι ήδη ζητούμενο, αφού η ανεργία τσακίζει κυριολεκτικά μετά από αυτήν την ηλικία. Οι εργοδότες αναζητούν νέο, φτηνό, ευέλικτο εργατικό δυναμικό, που θα αποδεχτεί πιο εύκολα το νέο εργασιακό μεσαίωνα, χωρίς βαρέα, δίχως συλλογικές συμβάσεις.
Μια τέτοια εξέλιξη θα απομακρύνει οριστικά και την παραμικρή ελπίδα για σύνταξη για τους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό, μια και με το ισχύον καθεστώς χρειάζονται ήδη 45 χρόνια δουλειάς πριν συνταξιοδοτηθούν. Το μέτρο αυτό είναι δώρο στους ξενοδόχους. Είναι θυσία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων στα κέρδη τους.
Στην ουσία, οι μόνοι που υπερασπιζόμαστε τον τουρισμό είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι. Τον αναγνωρίζουμε σαν δικαίωμα σε μια περίοδο που υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις να δουλεύουμε λιγότερο, να αμειβόμαστε καλύτερα, να έχουμε ελεύθερο χρόνο, να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες και στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό, στην αναψυχή.
Για εμάς, η ανάπαυση, η αναψυχή του εργαζόμενου, έχει άμεση σχέση και συμβάλλει στην αναπλήρωση της εργατικής δύναμης, σωματικής και ψυχικής. Πρέπει, λοιπόν, να κατοχυρωθεί ως υποχρεωτικό και δωρεάν δικαίωμα που μπορεί να συμβάλει στη γνωριμία με άλλους λαούς και πολιτισμούς, στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, στη μόρφωση και γνωριμία της κληρονομιάς της χώρας μας, στην ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού. Κάτι που ποτέ δε θα συμβεί, όσο η οικονομία στοχεύει στο κέρδος και όχι στην κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
Στο μεταξύ, μια απόφαση υπονόμευσης της απεργίας πήρε το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου όπου πλειοψηφεί η ΠΑΣΚΕ. Συγκεκριμένα, αποφάσισε η απεργιακή συγκέντρωση να γίνει το απόγευμα, «στέλνοντας» ουσιαστικά τους εργαζόμενους το πρωί στη δουλειά...

Ν.Γ.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Βολές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου κατά της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Αττικής

Βολές κατά της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Αττικής εξαπολύει με ανακοίνωση που εξέδωσε το το Δ.Σ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου με αφορμή τα όσα έγιναν στα Ζωνιανά αλλά και τα όσα ειπώθηκαν μετά το περιστατικό.
Μάλιστα όπως δήλωσε στο Flashnews.gr, o πρόεδρος των Αστυνομιών στο Ρέθυμνο, κ. Κουνδουράκης, η ανακοίνωση εξεδόθη αφενός για να γίνει σαφές  το ποιους κινδύνους αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί "που επιχειρούν καθημερινά στην περιοχή των Ζωνιανών, στην προσπάθεια τους, να απαλλάξουν την κοινωνία από την μάστιγα των ναρκωτικών" και αφετέρου, για να επισημανθεί, ότι  όσοι τις προηγούμενες ημέρες με ανακοινώσεις τους μιλούσαν για κουκούλωμα της υπόθεσης έχουν καθήκον , "να διέλθουν το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου και να καταθέσουν τα στοιχεία που κατέχουν για διαφθορά ,το κουκούλωμα και την παράβαση καθήκοντος για τον οποιοδήποτε αστυνομικό του νομού μας, διαφορετικά είναι έκθετοι και υπόλογοι."
flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Νέα καταγγελία για ζωοκλοπή αξίας 1.500 ευρώ
 
Με άλλη μια καταγγελία για ζωοκλοπή ήρθαν αντιμέτωποι οι αστυνομικές αρχές στο Ηράκλειο.
Αυτή τη φορά, θύμα δήλωσε ένας 41χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος κατήγγειλε στο Τμήμα Καστελίου, ότι κατά το χρονικό διάστημα από τις 10 το βράδυ του Σαββάτου μέχρι τις 4 το μεσημέρι της Κυριακής, άγνωστοι του έκλεψαν από το αφύλακτο ποιμνιοστάσιο που έχει, 16 προβατοειδή συνολικής αξίας 1.500 ευρώ.
Προανάκριση για να διαπιστωθεί η αλήθεια της καταγγελίας και να βρεθούν οι δράστες, ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Καστελίου.
flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,