Πανηγυρίζουν το τέλος του καθεστώτος Καντάφι
Στην Πράσινη πλατεία της Τρίπολης ξεχύθηκαν χιλιάδες Λίβυοι, κρατώντας σημαίες κόκκινες, μαύρες και πράσινες, με τα χρώματα της επανάστασης, και φωνάζοντας «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», λίγη ώρα μετά την είσοδο των αντικαθεστωτικών στο προπύργιο του Μουάμαρ Καντάφι.
Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι το καθεστώς του Καντάφι βρίσκεται στο τέλος του, ωστόσο ο ίδιος εξακολουθεί να δηλώνει ότι είναι αποφασισμένος να αντισταθεί.
Κραυγές ενθουσιασμού γέμισαν και την Βεγγάζη , την επαναστατική "πρωτεύουσα" που βρίσκεται στο ανατολικό μέρος της Λιβύης, όπου και εκεί χιλιάδες κάτοικοι ξεχύθηκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν το επικείμενο τέλος του καθεστώτος του Συνταγματάρχη.
Το βρετανικό κανάλι Sky News μετέδωσε εικόνες από το ενθουσιασμένο πλήθος, ενώ ο Μαχμούντ Τζιμπρίλ, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, ζήτησε από τους αντικαθεστωτικούς να μην μπουν στη διαδικασία να αναζητήσουν εκδίκηση για ό,τι έγινε και τους προειδοποίησε ότι θα πρέπει να μην ξεχνούν την ύπαρξη των οπαδών του Μουαμάρ Καντάφι.
skai.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Πυρκαγιά στην περιοχή Πλακιά Ρεθύμνου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011, 08:07
Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 03:30 τα ξημερώματα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πλακιά στο Ρέθυμνο Κρήτης.
Επιτόπου έσπευσαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με οκτώ άνδρες και μια υδροφόρα του δήμου Αγίου Βασιλείου, καταφέρνοντας να θέσουν τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο στις 05:45 τα ξημερώματα.
zougla.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ατζαμής διαρρήκτης στην Κρήτη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011, 07:34
Διάρρηξη στο σπίτι ενός αστυνομικού πραγματοποίησε ένας άνδρας το βράδυ της Παρασκευής στη συνοικία Καμίνια του Ηρακλείου Κρήτης. Ο δράστης αφαίρεσε ένα πορτοφόλι που περιείχε περίπου 800 ευρώ και τραπεζικές κάρτες και δύο κινητά τηλέφωνα προτού απομακρυνθεί προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ωστόσο, για κακή του τύχη έγινε αντιληπτός από έναν περίοικο ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία. Τελικά, ύστερα από εκτενείς έρευνες και με την πολύτιμη συνδρομή του μάρτυρα, που αναγνώρισε τον διαρρήκτη σε φωτογραφίες σεσημασμένων κακοποιών, ο δράστης συνελήφθη από μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ.
zougla.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
50χρονος παρενοχλούσε ανήλικα αγόρια μέσω Facebook
 
Για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικων αγοριών, μέσω διαδικτύου, κατηγορείται 50χρονος συνταξιούχος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από την Aσφάλεια Θεσσαλονίκης. 
Ο 50χρονος, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, παρενοχλούσε μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης ανηλίκους ηλικίας 14-15 ετών. Μάλιστα σε μία περίπτωση,  έστειλε «αίτημα φιλίας» σε 13χρονο, ο… ανήλικος το έκανε αποδεκτό και μάλιστα του έδωσε και το κινητό του τηλέφωνο, στο οποίο και ο 50χρονος έστειλε αναλόγου περιεχομένου sms.
Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία, ενώ από την Aσφάλεια Θεσσαλονίκης συνεχίζονται οι έρευνες.
star.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Εμπρηστής ... ετών 14!
 
Έκπληκτοι έμειναν οι αστυνομικοί στη θέα ενός νεαρού αγοριού που προσήχθη στο Α.Τ. Αρκαλοχωρίου κατηγορούμενος ... για εμπρησμό!
Η φωτιά εκδηλώθηκε, χθες το απόγευμα, στη θέση "Κεφάλα", στην Αυλή του δήμου Μίνωα Πεδιάδος, αποτεφρώνοντας 2 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. Οι έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς βρέθηκαν μπροστά σε ένα 14χρονο από τη Βουλγαρία ο οποίος εντοπίστηκε να απομακρύνεται από την εστία της φωτιάς.
Το αγόρι προσήχθη και ομολόγησε την πράξη του, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ένας αναπτήρας. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τη μητέρα του 14χρονου, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
protothema.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Διέρρηξαν το πρώην δημαρχείο Θερίσσου
 
Σφραγίδες του δήμου και 4.500 ευρώ σε μετρητά πήραν, φεύγοντας, οι διαρρήκτες που μπήκαν το σαββατοκύριακο στο πρώην δημαρχείο Θερίσου.
Οι "ποντικοί" μπήκαν από το παράθυρο του κτιρίου και από την πόρτα του ΚΕΠ. Οι δράστες αναζητούνται.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
"Ρίχνουν" τα ενοίκια με φιλικό διακανονισμό

Τον φιλικό διακανονισμό για την επίλυση διαφορών που προκύπτουν σχετικά με την αναπροσαρμογή ενοικίων ανάμεσα σε μισθωτές και ιδιοκτήτες εμπορικών ακινήτων προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με διάταξη που θα ψηφιστεί στη Βουλή το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", τo υπουργείο, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά επαγγελματικής στέγης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης με χιλιάδες επιχειρήσεις να ζητούν μειώσεις στα μισθώματα των καταστημάτων που νοικιάζουν και πολλούς από αυτούς να προσφεύγουν στα δικαστήρια, προωθεί διάταξη η οποία θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του Πτωχευτικού Δικαίου και προβλέπει τη δημιουργία Επιτροπών Φιλικού Διακανονισμού στις περιφέρειες όλης της χώρας που θα αναλαμβάνουν να εξετάζουν σχετικά αιτήματα και θα επιχειρούν να επιτυγχάνουν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό των δύο πλευρών.
Πώς θα γίνεται
Οι επιτροπές αυτές θα βρίσκονται στις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων του «Καλλικράτη» (δηλαδή στις έδρες των πρώην νομαρχιών) και θα έχουν αρμοδιότητα για εμπορικές μισθώσεις ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων τους. Η εξέταση των υποθέσεων θα γίνεται μόνο εφόσον οι ενδιαφερόμενοι έχουν καταθέσει ενυπόγραφη αναφορά, και δικαίωμα προσφυγής στην επιτροπή θα έχουν και τα δύο μέρη (o μισθωτής είτε o ιδιοκτήτης).
Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει δεκτό το αίτημα και να εξεταστεί η υπόθεση θα είναι να έχει περάσει ένας χρόνος από την έναρξη της μίσθωσης ή την τελευταία αναπροσαρμογή του ενοικίου, ανεξάρτητα αν αυτή έγινε οικειοθελώς είτε με δικαστική απόφαση. Επίσης δίνεται δικαίωμα επαναφοράς με νέο αίτημα και στις δυο πλευρές για το ίδιο ακίνητο, αρκεί σε αυτή την περίπτωση να έχει περάσει ένας χρόνος από το προηγούμενο αίτημα. Στη διάρκεια της διαδικασίας οι πλευρές θα μπορούν να ενημερώνονται για τους ισχυρισμούς και τα έγγραφα που ενδεχόμενα προσκομίζει εκάστη αλλά και να αναπτύσσουν τις απόψεις τους, είτε προφορικά είτε γραπτά, και να παρίστανται στη διαδικασία αυτοπροσώπως ή με δικηγόρο.
Στην περίπτωση επίτευξης συμβιβασμού θα συντάσσεται πρακτικό το οποίο θα υπογράφουν τα μέλη της επιτροπής και τα εμπλεκόμενα μέρη, θα έχει ισχύ δικαστικού συμβιβασμού και το περιεχόμενό του θα είναι εκτελεστό. Σε διαφορετική περίπτωση θα συντάσσεται και πάλι πόρισμα με την άποψη της επιτροπής, θα παραδίδεται στους ενδιαφερόμενους και χωρίς να έχει δεσμευτικό χαρακτήρα θα μπορεί να ληφθεί υπόψη από το δικαστήριο.
Η επιτροπή θα είναι τριμελής και θα πρέπει εντός 20 ημερών από την υποβολή του αιτήματος να εξετάζει την υπόθεση και στη συνέχεια εντός 20 ημερών να προχωρεί στη σύνταξη πορίσματος. Τις επιτροπές αυτές θα απαρτίζουν ένας πάρεδρος ή δικαστικός αντιπρόσωπος της περιφέρειας ως πρόεδρος, ένας εκπρόσωπος των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων της περιοχής, και ένας εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων. Η θητεία τους θα είναι διετής.

NewsIt
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
8 και 9 Σεπτεμβρίου απεργούν όλοι οι γιατροί

Πανελλαδική - πανιατρική απεργία στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου εξήγγειλε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), αντιδρώντας στη δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).Όπως αναφέρει ο ΠΙΣ, η κινητοποίηση έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί τις συγκεκριμένες ημέρες με αφορμή την έναρξη της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.
Σε έκτακτη γενική συνέλευση ο Σύλλογος αποφάσισε πως «απορρίπτει στο σύνολό του το κυβερνητικό σχέδιο για τον ΕΟΠΠΥ, ως απαράδεκτο και επικίνδυνο για την περίθαλψη των πολιτών, την αξιοπρέπεια του Έλληνα Ιατρού και του Ιατρικού έργου».
Καλεί επίσης τα συναρμόδια υπουργεία να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου τους και να επανεξετάσουν τις θέσεις τους βάσει των προτάσεων της ιατρικής κοινότητας

newsit.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Τον "έβαλε" στα ναρκωτικά

Με 8,8 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, κυκλοφορούσε ένας 17χρονος και ένας 33χρονος που συνελήφθησαν χθες το βράδυ, ώρες στο δημοτικό διαμέρισμα Μαλίων του Δήμου Χερσονήσου, από Αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου.
Συγκεκριμένα κι έπειτα από σχετικό έλεγχο, στο αυτοκίνητο του 33χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε, μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης μικτού βάρους 8,8 gr.
 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Τα ποντίκια "χορεύουν Πεντοζάλη" στη Κρήτη

Μόνο... πεντοζάλη που δε χορεύουν πλέον οι αρουραίοι στην Κρήτη, απολαμβάνοντας με ευχαρίστηση την... απίστευτη ελευθερία που τους δίνουν το κράτος και οι υπηρεσίες δήμων και Περιφέρειας του νησιού, αφού και οι ίδιοι οι αρμόδιοι δείχνουν να έχουν... ξεχάσει πότε έκαναν την τελευταία φορά μυοκτονία στις πόλεις και την ύπαιθρο... Παλιοί γεωπόνοι, που ανελάμβαναν επί σειρά ετών τις εργολαβίες της καταπολέμησης τρωκτικών και κουνουπιών, αποκαλύπτουν στη "Ν. Κρήτη" σήμερα ότι την τελευταία φορά που υλοποίησαν το πρόγραμμα αυτό για την προστασία της δημόσιας υγείας ήταν το 2004 και αυτό... λόγω των έργων που γίνονταν για την υποδοχή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, που είχαν ως συνέπεια να "διαταράξουν" την κοινή ησυχία των ποντικών κάτω από τη γη, φέρνοντάς τους κυριολεκτικά πάνω στην επιφάνεια, στις αυλές των σπιτιών μας και σε κάθε κήπο, καλλιέργεια, χώρο μαζικής εστίασης αλλά και νοσοκομείο!
Όποιος ζει στην Κρήτη ξέρει ότι μάλλον πρέπει να... συνηθίσει να επιβιώνει παρέα με τους ποντικούς, κάτι που λογικά δε θα έπρεπε να περνάει απαρατήρητο από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, τους δήμους και όλους εκείνους τους φορείς που θα μπορούσαν έστω να πιέσουν για να γίνει μία μεγάλη μυοκτονία και στους τέσσερις νομούς του νησιού μας.
Καθόλου τυχαία δεν είναι άλλωστε τα παράπονα που δέχονται παλιοί γεωπόνοι, με τους οποίους επικοινωνούν επιχειρηματίες από πολλές περιοχές του νομού Ηρακλείου, ζητώντας τους να μεριμνήσουν για την εξόντωση των κουνουπιών και των αρουραίων, νομίζοντας ότι είναι ακόμα αυτοί που εκτελούν τις συγκεκριμένες εργολαβίες. «Μα είναι δυνατόν να εφαρμόζουμε μνημόνιο ακόμα και στα θέματα αυτά;», διερωτάται μιλώντας στην εφημερίδα μας ο γεωπόνος Νίκος Ντιγκάκης, που επισημαίνει ότι την τελευταία φορά που ο ίδιος κλήθηκε να κάνει καταπολέμηση των τρωκτικών ήταν επί των ημερών του Δημήτρη Σαρρή ως νομάρχη Ηρακλείου. «Ήταν τότε που γίνονταν τα έργα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στη χώρα μας και η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί ήταν και τότε εκρηκτική.
Όμως, ποτέ άλλοτε μέχρι σήμερα δεν ξανάγινε καταπολέμηση των τρωκτικών, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία»... Πάντως, η προσωπική εκτίμηση του έμπειρου γεωπόνου είναι ότι «η κατάσταση αυτή δεν έχει σχέση με την εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά οφείλεται στην ολιγωρία των αρμόδιων υπηρεσιών και αναφέρομαι τόσο στις σημερινές όσο και σε όλους όσους πέρασαν από το τιμόνι των υπηρεσιών αυτών, από το 2004 μέχρι σήμερα»...
Τρομακτική έξαρση
Στο μεταξύ, όπως έχει γράψει ήδη και η εφημερίδα μας, τόσο μες στις πόλεις όσο και στην ύπαιθρο, οι αρουραίοι κάνουν πάρτι έξω από τις αυλές των σπιτιών και πολλές φορές και πάνω... από τα κεφάλια ανυποψίαστων ανθρώπων, την ώρα που κάθονται αμέριμνοι και απολαμβάνουν το φαγητό τους κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό. Η εφημερίδα μας έχει δεχτεί παράπονα από περιοχές όπως τις Βασιλειές, όπου οι αρουραίοι δείχνουν να έχουν... αποθρασυνθεί εντελώς, καθώς και τις γύρω περιοχές, αλλά και τη βορινή πλευρά του νομού, όπως είναι η Ροδιά του δήμου Μαλεβιζίου και άλλες περιοχές στο Τέμενος και το Μαλεβίζι.
Ο κόσμος προσπαθεί να αμυνθεί από μόνος του, χρησιμοποιώντας ποντικοφάρμακα, από βιολογικά μέχρι και ισχυρά δηλητήρια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ισορροπία της οικολογικής αλυσίδας. «Δεν είναι λύση αυτή», λένε όμως όσοι γνωρίζουν πώς γίνεται η καταπολέμησή τους. «Σκοτώνεις αυτούς που περιτριγυρίζουν το σπίτι σου και έρχονται οι αρουραίοι από το διπλανό σπίτι ή κτήμα», λένε οι γεωπόνοι, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη.
Η Κρήτη είναι φέτος αρουραιόπληκτη και η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα την εφαρμογή μυοκτονίας και τη σωστή καταπολέμηση για τα κουνούπια και τις κατσαρίδες.
Ο γεωπόνος Νίκος Ντιγκάκης εξηγεί ότι «σε αυτή την περιοχή πάντα έχουμε έξαρση. Ακόμα και σε χώρους υγειονομικών υπηρεσιών, όπως είναι τα νοσοκομεία, υπάρχει πρόβλημα. Για παράδειγμα, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου αλλά και στο ΠΑΓΝΗ γίνεται χαμός. Δεν επιτρέπεται να έχουν προβλήματα από κουνούπια σε τέτοιους χώρους»... Ο ίδιος εξάλλου προσθέτει ότι τη δραματική αυτή κατάσταση την κάνει ακόμα χειρότερη το γεγονός ότι «δεν υπάρχει πουθενά σχεδόν χώρος που να μην είναι γεμάτος με σκουπίδια, καθώς δεν δείχνουμε ενδιαφέρον ούτε στον τομέα της καθαριότητας. Όμως τα σκουπίδια ευνοούν την εξάπλωση των τρωκτικών, των κουνουπιών και των κατσαρίδων.
Σε όλα αυτά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα φέτος»...
Καταλήγοντας, ο κ. Ντιγκάκης τονίζει: «Ποτέ δεν είναι αργά. Απλά στα ποντίκια η καταπολέμηση είναι δυσκολότερη, αφού βάζουμε τα φάρμακα και περιμένουμε να πάνε και να φάνε για να δηλητηριαστούν, ενώ ακολουθεί και εξόντωση των απογόνων τους. Και για το λόγο αυτό δε θα πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος αν θέλουμε πραγματικά να προστατεύσουμε την υγεία των Κρητικών».
ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ
Ακόμη και θανατηφόρες ασθένειες
«Ποτέ δεν είναι αργά να εξολοθρεύουμε τους ποντικούς και τους αρουραίους. Αλλά, όσο καθυστερούμε, κινδυνεύουμε να αρρωστήσουμε από τις μεταδοτικές ασθένειες, που μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και το θάνατο», τονίζει χωρίς καμία διάθεση υπερβολής προς την εφημερίδα μας ο γνωστός επιστήμονας. Μάλιστα, υπενθυμίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι από πρόσφατες μελέτες που έγιναν από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διαπιστώθηκε ότι 80% των ποντικιών του νομού Αττικής είναι προσβεβλημένα από λεπτοσπείρωση. Ασθένεια πολύ επικίνδυνη, που περιστατικά της αναφέρονται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Τα τρωκτικά επίσης μεταδίδουν στον άνθρωπο και άλλες μολυσματικές ασθένειες, όπως πανούκλα, χολέρα, τύφο κ.ά.
flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Φταίει ο αξιωματικός που ... χαστουκίστηκε!

Νέες καταγγελίες των Ειδικών Φρουρών για τη διαδικασία της ΕΔΕ
Στα "μαλακά" θα πέσει, όπως όλα δείχνουν, ο αστυνομικός διευθυντής που φέρεται να χαστούκισε αξιωματικό, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στα Ζωνιανά, το πρωί του Σαββάτου. Κι αυτό γιατί ο αστυνομικός διευθυντής έχει άμεση εμπλοκή στη διενέργεια της ΕΔΕ, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive και όπως είπε το πρωί στο Mega, ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών.
Και στη σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών αμφισβητείται η ειλικρίνεια και ο αυθόρμητος χαρακτήρας των καταθέσεων των αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση και κλήθηκαν να δώσουν απαντήσεις στα πολλά ερωτηματικά που δημιουργήθηκαν από την αποτυχία της επιχείρησης αλλά και το περιστατικό μεταξύ του αστυνομικού διευθυντή και του αξιωματικού. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης "κατά τη διάρκεια του περιστατικού, Αστυνομικός Διευθυντής χειροδίκησε κατά Υπαστυνόμου που συμμετείχε στην επιχείρηση, καθότι αδυνατούσε να κατανοήσει και εκτελέσει τις εντολές του", γεγονός που δεν αποκλείεται, εν τέλει, να προκύψει και ... από την ΕΔΕ...
Σύμφωνα με πληροφορίες, με άλλα λόγια, ο αστυνομικός που δέχτηκε το χαστούκι από τον αστυνομικό διευθυντή φαίνεται να αλλάζει άποψη, υπό τις ... νέες συνθήκες, και να καταθέτει ότι πράγματι βρισκόταν σε κατάσταση πανικού και δεν μπορούσε να συμμορφωθεί στις εντολές, "δικαιολογώντας" με αυτόν τον τρόπο ... τη χειροδικία!
"Ούτε για το διάστημα της διενέργειας της ΕΔΕ δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα και θέλετε να πιστέψουμε στο ακραιφνές αποτέλεσμα της ΕΔΕ και τις αυθόρμητες καταθέσεις των συναδέλφων?? Πραγματικά οι συγκεκριμένες ενέργειες μας φέρνουν πολλά χρόνια πίσω και κάνοντας ύστατη έκκληση ζητούμε την άμεση αποδέσμευση του Διευθυντή από τη διαδικασία και την απρόσκοπτη έρευνα του περιστατικού" - αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των Ειδικών Φρουρών (διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ), που αμφισβητούν ευθέως τη διαδικασία.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,