Σαν να μην "τρέχει" τίποτα ... η παιδίατρος του ΙΚΑ

Επέστρεψε κανονικά στη δουλειά της την Παρασκευή

Ενημερώθηκε: 22.08.2011 // 12:40

Τί κι αν προκλήθηκε μεγάλη αναταραχή στο άκουσμα της είδησης ότι παιδίατρος του ΙΚΑ κατηγορείται ότι πήρε φακελάκι; Τί κι αν η γυναίκα καταδικάστηκε από το δικαστήριο; Έως ότου η υπόθεση τελεσιδικήσει η 65χρονη έχει το δικαίωμα να εργάζεται κανονικά.
Έτσι η παιδίατρος του ΙΚΑ Εσταυρωμένου που πριν λίγες ημέρες συνελήφθη να δέχεται 30 ευρώ για τον εμβολιασμό ενός παιδιού, την Παρασκευή επέστρεψε κανονικά στην εργασία της, στο ΙΚΑ, ενώ σήμερα, 2η ημέρα στη δουλειά εξετάζει κανονικά ασθενείς.
Οι υπηρεσίες, φυσικά, παρά την καταδικαστική, πρωτόδικα, απόφαση, δεν μπορούν να κάνουν κάτι για το ηθικό αυτό ζήτημα που έχει προκύψει, ενώ έχει ενημερωθεί για το θέμα και το γραφείο του διοικητή του ΙΚΑ.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ελλείψεις νοσοκόμων-τραυματιοφορέων στον Άγιο Νικόλαο

Επιστολή στη Διοίκηση του Νοσοκομείου από το Σύλλογο Εργαζομένων

Ενημερώθηκε: 22.08.2011 // 18:19

O Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου απέστειλε στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου  την παρακάτω επιστολή σχετικά με την έλλειψη νοσοκόμων - τραυματιοφορέων:
"Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο μας στο θέμα της στελέχωσης από νοσοκόμους – τραυματιοφορείς. Το τελευταίο διάστημα οι νοσοκόμοι-τραυματιοφορείς συρρικνώθηκαν σε αριθμό αφού λόγω αποχωρήσεων για διάφορους λόγους  (συνταξιοδοτήσεις, μετατατάξεις, απώλειες) έχουν περιοριστεί στους  15, αριθμός μικρότερος από ποτέ, τη στιγμή που οι κλίνες και οι απαιτήσεις αυξάνονται.
Λόγω της έλλειψης δεν μπορούν να παίρνουν όπως πρέπει άδειες και ρεπό ανάπαυσης, ενώ αναγκαστικά μειώνεται ο αριθμός των υπηρετούντων σε κάθε βάρδια στο Νοσοκομείο. Εκ των πραγμάτων έχουμε το φαινόμενο να εκτελούν ταυτόχρονα υπηρεσία σε τμήματα ασύμβατα μεταξύ τους (π.χ ΜΕΘ-Χειρουργείο-Μαιευτική) με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη μεταφορά ενδονοσοκομειακών μικροβίων και την ασφάλεια των ασθενών.
Λόγω των παραπάνω σας ζητούμε να προβείτε στις παρακάτω ενέργειες:
1.       Να  ζητήσετε την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό (τουλάχιστον 5) και να ζητήσετε την άμεση  αναπλήρωση  των πρόσφατων  αποχωρήσεων.
2.       Να ζητήσετε την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού (με σύμβαση ΙΔ), όπως είχε γίνει στο πρόσφατο παρελθόν
3.       Να ληφθεί από την πλευρά σας μέριμνα ώστε οι νοσοκόμοι τραυματιοφορείς του Νοσοκομείου να εκτελούν αυστηρά μόνο τα οργανικά τους καθήκοντα που έχουν σχέση με τη μεταφορά -μετακίνηση των ασθενών και να μην απασχολούνται σε εργασίες άσχετες με το αντικείμενο τους".
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Πρωινός καβγάς στη Χερσόνησο κάνει το γύρο του κόσμου!

Μεθυσμένοι ξένοι έχουν επιδοθεί σε...αψιμαχίες και το βιντεάκι ανέβηκε από ξένο στο youtube κάνοντας τον γύρο του κόσμου και φυσικά...ρόμπα την Κρήτη!
 Η Χερσόνησος...ζήλωσε τη δόξα των Μαλίων! Διάφοροι πρωινοί καβγάδες με μεθυσμένους ξένους καταγράφονται σε βίντεο και ορισμένα εξ'αυτών έχουν ήδη ανέβει -πάλι από ξένους και συγκεκριμένα από Ολλανδό- στο youtube με αποτέλεσμα να γινόμαστε και πάλια ρεζίλι δίδοντας μια εικόνα ξέφραγου αμπελιού....
Στον συγκεκριμένο καβγά εμπλέκονται αλλοδαποί νεαροί τουρίστες (κυρίως Ιρλανδοί) και οι Έλληνες προσπαθούν μάταια να τους ξεχωρίσουν. Αστυνομία δεν φαίνεται πουθενά!
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Τροχαίο με μοτοσικλετιστή έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης

Με σοβαρά τραύματα στα πόδια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων ένας μοτοσικλετιστής που ενεπλάκη σε
τροχαίο κοντά στο Πολυτεχνείο Κρήτης.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο νεαρός επιβάτης της μοτοσυκλέτας την ώρα που πέρναγε έξω από το Πολυτεχνείο, προσπάθησε να αποφύγει αυτοκίνητο που έβγαινε από την είσοδο του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.
Η μηχανή ωστόσο εξετράπη της πορείας της και ανετράπη με αποτέλεσμα οδηγός και μοτοσικλέτα να συρθούν για εκατοντάδες μέτρα στο οδόστρωμα.
Ο νεαρός τραυματίστηκε σοβαρά στα πόδια ενώ στο σημείο του ατυχήματος που συνέβη λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που οδήγησε, λίγο πριν τις 6, τον μοτοσικλετιστή στο Νοσοκομείο Χανίων.
Να σημειωθεί ότι η οδηγός και μοναδική επιβάτης του αυτοκινήτου το οποίο προσπάθησε να αποφύγει ο νεαρός μοτοσικλετιστής, δεν τραυματίστηκε ωστόσο βγήκε σοκαρισμένη από το όχημά της.
flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Γιαλαντζί" Ιταλοί με ναρκωτικά

Κατείχαν και κλεμμένες κάρτες ανάληψης
 
Ούτε Ιταλοί ήταν, ούτε δικές τους ήταν οι κάρτες ανάληψης που είχαν στην κατοχή τους, ένας 26χρονος Τυνήσιος και ένας 22χρονος Λίβυος, που συνελήφθησαν, στα Χανιά, το βράδυ της Κυριακής, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Χανίων.
Εκτός από τις δύο τραπεζικές κάρτες, οι οποίες είχαν κλαπεί στις 23 Ιουλίου και τις δύο πλαστές ταυτότητες, ιταλικών αρχών, στην κατοχή των δύο ανδρών, βρέθηκαν και δύο σπιρτόκουτα, που περιείχαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,