Μεγάλη πυρκαγιά στο Σφηνάρι
Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Σφηνάρι της Κισσάμου στα Χανιά.
Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 11 το πρωί ενώ μέχρι τις 5 το απόγευμα οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, κατάφεραν να την περιορίσουν σε 1 μόνο μέτωπο που παραμένει ενεργό και καίει σε δύσβατη περιοχή.
Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr, o κ. Σκουλούδης, Προϊστάμενος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, "η φωτιά δεν μας ανησυχεί πια, αλλά θέλουμε πριν νυχτώσει να έχει σβήσει και αυτό το τελευταίο μέτωπο".
Η φωτιά μαίνεται όπως αναφέρθηκε σε δύσβατη περιοχή, ψηλά σε μια χαράδρα και στο σημείο έχει προσεγγίσει ένα 6μελές πεζοπόρο τμήμα από το Ηράκλειο, που δίνει πραγματική μάχη με τις φλόγες, καθώς στη περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής υπήρξε άμεση και στο σημείο έσπευσαν 17 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Χανίων και του Πυροσβεστικού σταθμού της Κισσάμου, με 26 άνδρες ενώ το τμήμα ΠΣΕΑ της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων  έστειλε ένα υδροφόρο όχημα, από το Ναύσταθμο Κρήτης.
Επίσης στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετείχε  και  το πυροσβεστικό ελικόπτερο από το Ηράκλειο.
Πάντως δεν κινδύνευσαν κατοικημένες περιοχές ενώ η πυρκαγιά έως τώρα έχει κατακάψει περίπου 200 με 300 ελαιόδενδρα , καλιεργήσιμες και κυρίως  χορτολιβαδικές εκτάσεις, που για την ώρα ξεπερνουν τα 1000 στρέμματα.
Σημειώνεται οτι η φωτιά είχε ξεσπάσει σε δυο μέτωπα, με κατεύθυνση την παραλία και το  Σφηνάρι, με το ένα από αυτά να έχει τεθεί υπό έλεγχο αν και όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο Περιφερειακός Διευθυντής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης κ. Γ. Τρυγώνης η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σχέση με τις προηγούμενες ώρες, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθεις των Πυροσβεστικών Δυνάμεων.

Επίσης ο προιστάμενος ΠΣΕΑ της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Τάσος Κουρουπάκης επέστησε την προσοχή στους  Χανιώτες, καθώς ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιάς στα Χανιά θα είναι υψηλός και τις επόμενες ημέρες.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Πιάστηκε κλέφτης χάρη ... στα αντανακλαστικά πολίτη!

Συνελήφθη ένας 22χρονος Αλγερινός
Η άμεση αντίδραση ενός πολίτη "γλίτωσε" τον κάτοχο αυτοκινήτου από βέβαιη κλοπή! Ο πολίτης ακινητοποίησε έναν 22χρονο Αλγερινό, ο οποίος είχε μόλις κλέψει από σταθμευμένο αυτοκίνητο, ένα τσαντάκι με διάφορα προσωπικά έγγραφα. Το τσαντάκι βρέθηκε στην κατοχή του νεαρού και αποδόθηκε στον παθόντα.
Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στα Χανιά και ο νεαρός αλλοδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
cretalive