Αυτοκίνητο εμβόλισε και σκότωσε ηλικιωμένη γυναίκα
Την τελευταία της πνοή έξω από το σπίτι της άφησε, περίπου στις 4 το απόγευμα, μια 80χρονη από το χωριό Αβρακόντε στο Οροπέδιο Λασιθίου στη Κρήτη.
Η άτυχη γυναίκα είχε βγει με την καρέκλα της έξω από την είσοδο του σπιτιού της και λιαζόταν, όταν αυτοκίνητο που περνούσε από το δρόμο, άγνωστο πως, έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω της.
Η 80χρονη πέθανε ακαριαία ενώ ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Σμηνίτης συνελήφθη για διάρρηξη και απόπειρα εμπρησμού
Ένα σμηνίτη, που φαίνεται να υπηρέτησε ή να υπηρετούσε με απόσπαση στην Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ηράκλειο, συνέλαβαν οι αστυνομικές Αρχές.
Ο σμηνίτης διέρρηξε τα γραφεία της Ενωσης και προσπάθησε να καλύψει τα όποια ίχνη πιθανώς άφησε πίσω του, επιχειρώντας να βάλει φωτιά. Τα γραφεία στεγάζονται σε πολυκατοικία της λεωφόρου Ιωνίας και γίνεται αντιληπτό το θα συνέβαινε αν η φωτιά έπαιρνε διαστάσεις.
Η κλοπή σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στα γραφεία της Ενωσης και όπως αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας, ακολούθησε σειρά ενεργειών του δράστη ο οποίος προσπάθησε να εξαφανίσει κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στον εντοπισμό και στη σύλληψη του, βάζοντας φωτιά.
Τα χειρότερα απεφεύχθησαν όταν νωρίς το πρωί κάτοικοι και καταστηματάρχες στη λεωφόρο Ιωνίας είδαν να βγαίνει καπνός από το δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας, στον αριθμό 16, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Ένωσης.
Αμέσως κάλεσαν την πυροσβεστική, άνδρες της οποίας μπήκαν στο γραφείο, όπου και διαπίστωσαν ότι δεν είχε προκληθεί φωτιά, αλλά είχε γίνει προσπάθεια εμπρησμού.
Κατά τη διάρκεια όμως της έρευνας διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει διάρρηξη, χωρίς όμως να υπάρχουν ίχνη παραβίασης στην πόρτα της Ένωσης, υποδηλώνοντας έτσι κάποιος φαίνεται πως μπήκε στη διάρκεια της νύχτας στα γραφεία επιχειρώντας να βάλει πυρκαγιά με τη χρήση ενός καμινέτου, μετά τη διάρρηξη και την κλοπή.
Το άτομο που διέρρηξε την Ένωση γνώριζε πολύ καλά ότι τα χρήματα του ταμείου βρίσκονταν στο χώρο της βιβλιοθήκης.
Εξ αρχής, το περίεργο ήταν πως αυτό το γνώριζαν ελάχιστοι, κάτι που έβαλε σε υποψίες τις Αρχές.
Από την έρευνα εκτιμήθηκε λοιπόν ότι το άτομο που εισέβαλε είχε κλειδί της Ένωσης, πήγε στα γραφεία χθες τα ξημερώματα, με σκοπό να αρπάξει το χρηματικό ποσό που υπήρχε σε κρυμμένο χώρο στη βιβλιοθήκη στο γραφείο του προέδρου.
Το σημείο όπου βρίσκονταν τα χρήματα ήταν κλειδωμένο και το λουκέτο είχε παραβιαστεί.
neatv
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Δεν υπάρχουν τραυματιοφορείς στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου
O Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου απέστειλε στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου την παρακάτω επιστολή σχετικά με την έλλειψη νοσοκόμων - τραυματιοφορέων:
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο μας στο θέμα της στελέχωσης από νοσοκόμους – τραυματιοφορείς. Το τελευταίο διάστημα οι νοσοκόμοι-τραυματιοφορείς συρρικνώθηκαν σε αριθμό αφού λόγω αποχωρήσεων για διάφορους λόγους (συνταξιοδοτήσεις, μετατατάξεις, απώλειες) έχουν περιοριστεί στους 15, αριθμός μικρότερος από ποτέ, τη στιγμή που οι κλίνες και οι απαιτήσεις αυξάνονται.
Λόγω της έλλειψης δεν μπορούν να παίρνουν όπως πρέπει άδειες και ρεπό ανάπαυσης, ενώ αναγκαστικά μειώνεται ο αριθμός των υπηρετούντων σε κάθε βάρδια στο Νοσοκομείο. Εκ των πραγμάτων έχουμε το φαινόμενο να εκτελούν ταυτόχρονα υπηρεσία σε τμήματα ασύμβατα μεταξύ τους (π.χ ΜΕΘ-Χειρουργείο-Μαιευτική) με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη μεταφορά ενδονοσοκομειακών μικροβίων και την ασφάλεια των ασθενών.
Λόγω των παραπάνω σας ζητούμε να προβείτε στις παρακάτω ενέργειες:
1. Να ζητήσετε την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό (τουλάχιστον 5) και να ζητήσετε την άμεση αναπλήρωση των πρόσφατων αποχωρήσεων.
2. Να ζητήσετε την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού (με σύμβαση ΙΔ), όπως είχε γίνει στο πρόσφατο παρελθόν
3. Να ληφθεί από την πλευρά σας μέριμνα ώστε οι νοσοκόμοι τραυματιοφορείς του Νοσοκομείου να εκτελούν αυστηρά μόνο τα οργανικά τους καθήκοντα που έχουν σχέση με τη μεταφορά -μετακίνηση των ασθενών και να μην απασχολούνται σε εργασίες άσχετες με το αντικείμενο τους.
flashnews