Στα 1.900 δολάρια "πετάει" ο χρυσός

Νέο ρεκόρ κατέγραψε το πρωί η τιμή του χρυσού στις συναλλαγές στο Χονγκ Κονγκ ξεπερνώντας το όριο των 1.900 δολαρίων ανά ουγγιά για πρώτη φορά στην ιστορία του.
Η τιμή του χρυσού συνεχίζει την ανοδική της πορεία εδώ και πολλές ημέρες, προσελκύοντας τους επενδυτές, οι οποίοι ανησυχούν για την υγεία της αμερικανικής οικονομίας, για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στον αραβικό κόσμο.
Γύρω στις 03:30 GMT η τιμή του χρυσού έφθασε στα 1.914,50 δολάρια ανά ουγγιά.
nooz.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Διάγνωση εξ αποστάσεως!

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011, 09:49
Δεν έχουν τελειωμό τα σκάνδαλα στο ΙΚΑ Ηρακλείου... Δύο εβδομάδες μετά την παιδίατρο που, πρωτόδικα, καταδικάστηκε για παθητική δωροδοκία, άλλο ένα περιστατικό έρχεται να ταράξει το ΙΚΑ. Αυτή τη φορά, το νέο σκάνδαλο έχει να κάνει με... τις μαντικές ικανότητες δύο γιατρών!
Διάγνωση ... εξ αποστάσεως έκαναν δύο γιατροί, συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ, σύμφωνα με καταγγελία, η οποία επιβεβαιώθηκε από τη διεύθυνση του ΙΚΑ. Σύμφωνα με όσα διαπιστώθηκαν, οι γιατροί προσκόμιζαν έντυπα, προκειμένου να τους αποδοθούν δαπάνες ιατρικής επίσκεψης. Μόνο που οι ασθενείς, τους οποίους οι γιατροί φέρονταν να έχουν εξετάσει, δεν είχαν επισκεφθεί ποτέ το ιατρείο στο ΙΚΑ...
Οι γιατροί κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στη διεύθυνση του ΙΚΑ Ηρακλείου και, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ισχυρίστηκαν ότι γνώριζαν τους ασθενείς και τις περιπτώσεις τους κι έτσι μπορούσαν να κάνουν διάγνωση ... εξ αποστάσεως!
Η διεύθυνση του ΙΚΑ διέκοψε επί τόπου τη συνεργασία με τους δύο συγκεκριμένους γιατρούς, ενώ εξετάζουν, με αφορμή τα δύο αυτά περιστατικά, όλες τις περιπτώσεις των γιατρών, που μπορεί να ακολουθούν ή να ακολούθησαν την ίδια τακτική...
zougla.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Απίστευτο: Πωλήθηκε Ferrari αντί του ποσού των 11,7 εκ. ευρώ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011, 09:54

Στην εξωπραγματική τιμή των 11.7 εκατομμυρίων ευρώ ή πιο συγκεκριμένα αντί του ποσού των 16,4 εκατομμυρίων δολαρίων πωλήθηκε μία Ferrari Testa Rossa του 1957. Η αγοροπωλησία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Pebble Beach Concours d'Elegance. Να σημειώσουμε ότι στη συγκεκριμένη εκδήλωση συγκεντρώνονται ιδιοκτήτες που έχουν στην κατοχή τους τα πιο σπάνια αυτοκίνητα του κόσμου.
Το ποσό που δαπανήθηκε από το νέο ιδιοκτήτη της εν λόγω Ferrari είναι το μεγαλύτερο που έχει ποτέ ξοδευτεί για αγορά ενός τέτοιου αυτοκινήτου… Ένα ποσό με το οποίο θα μπορούσαν να ζήσουν άνετα πολλά δισέγγονα…
zougla.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Kατά λάθος εμπρηστής ο νεαρός που συνελήφθη στην Κρήτη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011, 09:08
Κατά λάθος έβαλε τη φωτιά στην Κεφάλα, στο χωριό Αυλή του δήμου Μινώα Πεδιάδος ο 14χρονος από τη Βουλγαρία που προσήχθη ως εμπρηστής. Όπως εξήγησε στους αστυνομικούς είχε ξεκινήσει προχθές από το Αρκαλοχώρι που μένει για να πάει στην Αυλή όπου εκεί βρίσκεται ένας μαρμαράς, για τον οποίο εργάζεται, αφού δεν πηγαίνει στο σχολείο. Ο 14χρονος, επιστρέφοντας και πάλι με τα πόδια, σταμάτησε σε ένα εικονοστάσι στο δρόμο για να ξεκουραστεί.
Όπως είπε σταμάτησε για να κάνει ένα τσιγάρο το οποίο πέταξε με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά μία μικρή έκταση. Περαστικοί από το σημείο είδαν τους καπνούς και πρόλαβαν να σβήσουν τις φλόγες πριν επεκταθούν ενώ ενημέρωσαν την αστυνομία για την παρουσία του ανήλικου στο χώρο.
Ο νεαρός παραδέχτηκε ότι εκείνος πέταξε άθελά του το τσιγάρο, δεν είχε όμως σκοπό όπως είπε να βάλει φωτιά. Στην κατοχή του βρέθηκαν ένα πακέτο καπνού και ένας αναπτήρας.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τη μητέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, όμως και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του εισαγγελέα.
zougla.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Τι συμβαίνει με την υγεία του Κ. Βουτσά;

Με το γνωστό, ανατρεπτικό του χιούμορ ο Κ. Βουτσάς επέστρεψε στα… καθήκοντά του, αφού πριν λίγες μέρες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.
 Ο γνωστός ηθοποιός, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του με τη «Λυσιστράτη» ένιωσε μια αδιαθεσία και οι συνεργάτες του τον μετέφεραν εσπευσμένα στον «Κυανό Σταυρό» της Θεσσαλονίκης.
 Σύμφωνα με την Espresso, η κατάσταση του γνωστού ηθοποιού ήταν εξαιρετικά σοβαρή και στο παρά πέντε γλίτωσε τα χειρότερα. Οι γιατροί διέγνωσαν αιμάτωμα στο κεφάλι και τον υπέβαλλαν σε λεπτή χειρουργική επέμβαση, η οποία πήγε πάρα πολύ καλά.
 Σύμφωνα με τους γιατρούς του, το αιμάτωμα προκλήθηκε από την αμέλεια του Κ. Βουτσά να παίρνει το αντιπηκτικό του χάπι, αφού είναι γνωστό ότι χρόνια τώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα με την καρδιά του.
 Ο ίδιος πάντως παραμένει αισιόδοξος και με το χιούμορ που τον έχει ξεχωρίσει.
 «Κοντράρισε η καρδιά και το μυαλό, αλλά τελικά ήρθαν ισοπαλία», είχε δηλώσει τηλεφωνικά σε τηλεοπτική εκπομπή, λίγο μετά την εγχείριση, ενώ δεν είναι διατεθειμένος να το βάλει κάτω.
 «Είμαι πάρα πολύ καλά. Δεν έχω καθόλου πρόβλημα. Γιατί από τη διάθεση και την αισιοδοξία μου γίνομαι πάντα καλύτερα», είχε δηλώσει στο παρελθόν.
 Μάλιστα για το χειμώνα έχει ήδη προγραμματίσει τη νέα του δουλειά. Θα πρωταγωνιστήσει στο θέατρο Ήβη, στο έργο της Δ. Παπαδοπούλου, «Ο παππούς έχει πίεση».
star.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

10 στρέμματα αποτέφρωσε η πυρκαγιά στην Αχλάδα

Κατασβέστηκε τα ξημερώματα από τη μεγάλη πυροσβεστική δύναμη που έσπευσε
Στις 04.00 το πρωί σβήστηκε και η τελευταία εστία φωτιάς στην περιοχή της Αχλάδας του δήμου Μαλεβιζίου, όπου στις 22.10, χθες το βράδυ ξέσπασε φωτιά. Στο σημείο έσπευσαν 4 πυροσβεστικά οχήματα με 8 άνδρες και ένα πεζοπόρο τμήμα 9 ατόμων, που δίνοντας ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, έσβησαν τη φωτιά 6 ώρες μετά. 10 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης αποτεφρώθηκαν από την πυρκαγιά.
Σύμφωνα, πάντως, με κατοίκους της περιοχής, στο ίδιο λόφο, όπου μόνο κοπάδια βόσκουν,με διαφορετικά σημεία εκδήλωσης της φωτιάς, έχουν ξεσπάσει άλλες δύο πυρκαγιές τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Εν τω μεταξύ άλλη μία πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο Μάλεμε στα Χανιά. Η φωτιά ξέσπασε στις 05.30 και σβήστηκε στις 07.00 με τη συνδρομή 2 πυροσβεστικών οχημάτων και 5 ανδρών, αφού είχε κάψει μισό στρέμμα έκτασης με καλάμια.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ένας εμπρηστής με ...περίσσιο θράσος !

Στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου
Σαν κακόγουστο ανέκδοτο θα μπορούσε να  χαρακτηριστεί η ιστορία που διαδραματίστηκε το πρωί της Δευτέρας στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου, αν και λίγο έλειψε να έχει τραγικά αποτελέσματα.
Στον ιστορικό οικισμό διοργανώθηκε εκδήλωση για τον εoρτασμό της Επετείου του Ολοκαυτώματος των χωριών του Κέντρους (22 Αυγούστου 1944). Να σημειωθεί ότι ο εορτασμός πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε ένα άλλο χωριό  (επίκεντρο φέτος η Κρύα Βρύση, το μοναδικό καμμένο χωριό στην επαρχία Αγίου Βασιλείου - τα υπόλοιπα είναι στην επαρχία Αμαρίου).
Την ώρα που η εκδήλωση έφτανε στο τέλος της και είχαν ήδη αποχωρήσει οι πρώτοι επίσημοι- ανάμεσα τους ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας αλλά και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου, Μανώλης Παραδουλάκης, έκπληκτοι οι παρευρισκόμενοι είδαν καπνούς να υψώνονται στον ουρανό ...
Τι είχε συμβεί ;
Θρασύτατος εμπρηστής δε δίστασε, αγνοώντας τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί και βέβαια τους εκπροσώπους των αρχών (ανάμεσα τους και της αστυνομίας), να βάλει φωτιά στην πλαγιά πίσω από την Εκκλησία, σε κοντινή απόσταση από την πλατεία με τους περίπου 300 παρευρισκόμενους στην εκδήλωση.
Για λόγους που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί ο άγνωστος δράστης έβαλε φωτιά σε έκταση με ξερά χόρτα και δέντρα, την οποία ευτυχώς πρόλαβαν να σβήσουν οι κάτοικοι του χωριού, αποτρέποντας μεγαλύτερη καταστροφή.
Στην συνέχεια έφτασε και η Πυροσβεστική, προκειμένου να σβήσει και τις τελευταίες εστίες και να ξεκινήσει την έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη.  Να σημειωθεί ότι εσπευσμένα επέστρεψε στο χώρο και ο Αστυνομικός Διευθυντής .
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Βουλευτικός γάμος -υπερπαραγωγή με κουμπάρο τον Μόσιαλο!

Και ενώπιον Θεού παντρεύτηκε ο βουλευτής Ηρακλείου, Φραγκίσκος Παρασύρης την αγαπημένη του Ήρα Ζωγραφάκη σε ένα γάμο που θύμισε εποχές ... προ κρίσης !
 
Να μας ζήσει το ζευγάρι! Καλοβαλμένοι και ευτυχισμένοι νέοι ένωσαν τις ζωές τους, αλλά μπροστά στο γάμο του Φρέντυ Παρασύρη με την Ήρα Ζωγραφάκη ... τύφλα να'χουν ... οι χολιγουντιανοί γάμοι!
Ο γάμος - υπερπαραγωγή (αλλά και η βάφτιση του μικρού γιου ) του βουλευτή Ηρακλείου, στον Ι.Μ. Ναό του Αγίου Μηνά αφέθηκε στα χέρια ... ειδικών στη διοργάνωση γάμων, και το αποτέλεσμα ... δικαίωσε το ζευγάρι που τους εμπιστεύθηκε τη Μεγάλη Μέρα.
Ο γάμος ... σε αριθμούς!
Ούτε λίγο, ούτε πολύ 50 άτομα ασχολήθηκαν με τη διοργάνωση του γάμου... Τρεις make up artists και τρεις κομμωτές επιμελήθηκαν το μακιγιάζ και το χτένισμα της νύφης, της πεθεράς και της κουμπάρας, δύο φωτογράφοι και δύο οπερατέρ κατέγραφαν λεπτό προς λεπτό την ένωση του ζευγαριού ενώπιον Θεού, ενώ τα βλέμματα όλων τράβηξαν ... τα παρανυφάκια!
Μην πάει το μυαλό σας σε μικροκαμωμένα, χαριτωμένα κοριτσάκια με μπουκλάκια, γιατί τα παρανυφάκια ήταν δίμετρα και καλλίγραμμα, ντυμένα με αρχαιοελληνικά, ολόλευκα φορέματα.
Από το γάμο αυτό δεν έλειπε το παραδοσιακό στοιχείο, καθώς το "παρόν" έδωσε το φημισμένο χορευτικό συγκρότημα του Δ. Μαυρόκωστα, το οποίο είναι από τα καλύτερα στην Κρήτη και φυσικά για να το έχεις πρέπει να έχεις τη δυνατότητα ... να ανταπεξέλθεις...
Στο γάμο, στον οποίο ένας εκ των κουμπάρων ήταν ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, το "παρόν" έδωσαν εκπρόσωποι και φορείς της πόλης, οι υφυπουργοί Άγγελος Τόλκας και Πάρις Κουκουλόπουλος, βουλευτές και ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ενώ  χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν το χώρο της δεξίωσης ...
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Έραιναν την τραγουδίστρια με 100ευρα!

Ένας γάμος που δεν "ακούστηκε" πριν την διεξαγωγή του , αλλά σίγουρα θα συζητείται για πολύ καιρό και όχι μόνο μεταξύ αυτών που παρευρέθηκαν , έγινε το βράδυ του περασ
μένου Σαββάτου στην περιοχή της Μεσαράς.
Ο γάμος έγινε στην Μεσαρά εξαιτίας της καταγωγής της μητέρας του γαμπρού( η νύφη είναι ελληνοαμερικάνα) και το ενδιαφέρον , σύμφωνα με πληροφορίες του CRETALIVE, δεν εστιάστηκε τόσο στο ζευγάρι των νέων παιδιών που ένωσαν τις τύχες τους αλλά στο γλέντι που ακολούθησε στο νυχτερινό κέντρο "Αυγερινός" .
Μετά από το κρητικό πρόγραμμα, με τον γνωστό καλλιτέχνη Αχιλλέα Δραμουντάνη , και αφού πλεόν είχε προχωρήσει η νύχτα, στην πίστα ανέβηκε η γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια Γλυκερία, την οποία, όπως λένε οι πληροφορίες είχε ζητήσει - και πληρώσει με ένα διόλου ευκαταφρόνητο έως ιλλιγιώδες για τα σημερινά δεδομένα ποσό- ο ελληνοαμερικανός πατέρας της νύφης.
Το κέφι δεν άργησε να ανάψει, υπό τους ήχους των αγαπημένων και στο εξωτερικό τραγουδιών της δημοφιλούς καλλιτέχνιδας . Από ένα σημείο και μετά, οι ελληνοαμερικανοί κυρίως καλεσμένοι  άρχισαν να ραίνουν την Γλυκερία με 100ευρα...Και η ίδια δεν πίστευε αυτό που έζησε, αλλά και...άλαλοι οι υπόλοιποι ...
Τελικά η κρίση δεν πιάνει τους...Ελληνοαμερικάνους!
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Αυτοκίνητο ... στον αέρα! - Τροχαίο το πρωί στην Ε.Ο.

Στο νοσοκομείο ο οδηγός και ο συνοδηγός του αυτοκινήτου
 
Άγιο είχαν δύο επιβάτες αυτοκινήτου, που το πρωί ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο!
Το τροχαίο σημειώθηκε στις 07.30 το πρωί στην Εθνική Οδό Ηρακλείου - Αγίου Νικολάου, όταν το ΙΧ το οποίο οδηγούσε ένας 25χρονος από την Αθήνα, με συνοδηγό έναν 24χρονο από τον Άγιο Νικόλαο, ενδεχομένως λόγω υπερβολικής ταχύτητας, εξετράπη της πορείας του προς τα δεξιά και βρέθηκε στον αέρα, πάνω από τις προστατευτικές μπάρες!
Στην ξέφρενη ... ενάερια πορεία του έκοψε ένα στύλο της ΔΕΗ και προσγειώθηκε στο δρόμο που οδηγεί από την παλιά εθνική οδό προς τη νέα.
Η Πυροσβεστική έσπευσε να απεγκλωβίσει τους δύο νεαρούς από το στραπατσαρισμένο αυτοκίνητο, ενώ με σοβαρά τραύματα ο 25χρονος και ελαφρύτερα ο 24χρονος διεκομίσθηκαν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Παρ'ολίγο μακελειό στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου

Υπάλληλοι εταιρείας αφόπλισαν 31χρονο Αλβανό
Μακελειό στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου απέτρεψε σύμφωνα με την αστυνομία η άμεση επέμβαση υπαλλήλων εταιρείας οι οποίοι αφόπλισαν ένοπλο αλλοδαπό ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε μαλώσει με έναν από τους υπαλλήλους. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί στην εξωτερικό χώρο εταιρείας κατασκευής τσιμεντοπροϊόντων.
Στη συγκεκριμένη εταιρεία εργαζόταν παλαιότερα ο 31χρονος αλλοδαπός από την Αλβανία ο οποίος για άγνωστους λόγους επέστρεψε χθες στην επιχείρηση. Εκεί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την αστυνομία διαπληκτίστηκε με έναν Έλληνα εργαζόμενο ηλικίας 57 ετών. Ο αλλοδαπός σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης απείλησε τον 57χρονο και στη συνέχεια αποχώρησε.
Επέστρεψε όμως λίγα λεπτά μετά με το αυτοκίνητό του, έχοντας άγριες διαθέσεις. Κάποια στιγμή αφού κατέβηκε από το αυτοκίνητο , επιχείρησε να πάρει μέσα από αυτό ένα καλάσνικοφ κινέζικης κατασκευής, το οποίο όμως πρόλαβαν και του άρπαξαν μέσα από τα χέρια οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Όπως διαπιστώθηκε το καλάσνικοφ περιείχε πέντε φυσίγγια.
Ο Αλβανός αποχώρησε από το σημείο με το αυτοκίνητό του και οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση ενημέρωσαν την αστυνομία. Στους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο παρέδωσαν το όπλο, ενώ ανέφεραν και τη διεύθυνση της κατοικίας του. Ο 31χρονος αλλοδαπός συνελήφθη χθες λίγη ώρα μετά το περιστατικό στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Στη Σπιναλόγκα μέσω του Make-A-Wish

Για ένα μικρό κορίτσι
Το όνειρο ενός μικρού κοριτσιού να επισκεφτεί τη Σπιναλόγκα έγινε πραγματικότητα χάρη στο Make-A-Wish Ελλάδας.
Το κορίτσι ευχήθηκε να κάνει μία κρουαζιέρα στο Αιγαίο και να πάει στο νησί...στη Σπιναλόγκα. Έτσι στο τέλος Ιουλίου εκπληρώθηκε το όνειρό της.
Ταξίδεψε στη Μύκονο, στην Πάτμο, στη Σαντορίνη, στην Έφεσο της Τουρκίας και τελευταίος προορισμός της ήταν το Ηράκλειο της Κρήτης.
Στο Ηράκλειο, προς μεγάλη της έκπληξη, δεν ακολούθησαν την ήδη προγραμματισμένη εκδρομή του πλοίου αλλά μπήκαν σε ένα αμάξι χωρίς να έχει η ίδια την παραμικρή ιδέα για το πού μπορεί να πήγαινε και έφτασε εκεί ...στο όνειρο της. Είδε από κοντά τα σκηνικά από το αγαπημένο της σήριαλ «Το Νησί» και γνώρισε και τον μικρό πρωταγωνιστή του, τον Δημήτρη.
Ο φιλανθρωπικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) θα ήθελε να ευχαριστήσει την LOUIS ΗELLENIC CRUISES που προσέφερε δωρεάν την κρουαζιέρα στην μικρή και την οικογένεια της καθώς και όλες τις εταιρείες και τους ιδιώτες του δήμου Αγ.Νικολάου Κρήτης που συμμετείχαν στην Ευχή.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Κήπος με ... δενδρύλλια κάνναβης!

Συνελήφθη 46χρονος στη Βιάννο
Σαν ... τα μάτια του πρόσεχε τα τρία δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσε ένας 46χρονος άνδρας στο Καμίνι, στα Τέρτσα Συκολόγου του δήμου Βιάννου! Οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας πληροφορίες εντόπισαν τα δενδρύλλια, ύψους 2μ., 1,8μ. και 1,6μ. και συνέλαβαν το 46χρονο για καλλιέργεια Ναρκωτικών ουσιών.
Κατά τη διενέργεια της έρευνας ο ίδιος παρέδωσε αποκομμένο μέρος δενδρυλλίου κάνναβης  συνολικού βάρους 18,10 gr.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Τρία φωτοβολταϊκά σε Σητεία και Ιεράπετρα

Τρεις σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
Eγκρίθηκε από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η υπαγωγή στις διατάξεις του επενδυτικού νόμου (Ν.3299/04), της εταιρείας «Ε. ΑΣΤΡΟΠΕΚΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» με διακριτικό τίτλο «ASTELCO» για την ίδρυση 3 σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα ισχύος 237,60 KW.
Οι σταθμοί θα γίνουν στις θέσεις «Καμίνα» και «Κερατόλακκοι», του δήμου Σητείας και στη θέση «Σαρακινούδαινα», του δήμου Ιεράπετρας, συνολικής ενισχυόμενης δαπάνης 855.750 ευρώ, με ποσοστό επιχορήγησης 40% δηλαδή ποσό επιχορήγησης ύψους 342.300 ευρώ.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Πήγε μόνος του να κάνει...αυτοψία στα Ζωνιανά!

Άκουγα το πρωί (σε ραδιόφωνα της Αθήνας) τον εκπρόσωπο των συνδικαλιστών της Αστυνομίας στην Κρήτη να λέει ότι δεν υπήρξε διαρροή για τη χασισοφυτεία στα Ζωνιανά, αλλά υπερβάλλων ζήλος του αστυνομικού που πήγε μόνος του να κάνει την...αυτοψία! Κι εκεί τον είδαν και την...έκαψαν! Α, είπε και για το επεισόδιο τόνισε ότι ναι το χαστούκι έπεσε, αλλά μεταξύ...συναδέλφων που είχαν πολύ καλή σχέση, είναι λέει φίλοι! Τα άλλα που ακούγονται είναι-όπως είπε-...κουτσομπολιά!
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Απογειώθηκαν" τα αεροδρόμια της Κρήτης!

Μεγάλη η αύξηση των αφίξεων σε Ηράκλειο και Χανιά- πρωταγωνιστούν Ρόδος και Κως στις αφίξεις λόγω...εταιρειών χαμηλού κόστους
'Απογειώθηκαν' τα αεροδρόμια της Κρήτης, αλλά η Ρόδος και Κως πρωταγωνιστούν στην αύξηση της τουριστικής κίνησης από το εξωτερικό που καταγράφεται εφέτος στη χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αεροπορικών αφίξεων για το επτάμηνο του Ιανουαρίου - Ιουλίου 2011, η αύξηση αγγίζει ποσοστό 28,26% για τη Ρόδο και 26,25% για την Κω, με 963.822 και 465.735 επισκέπτες αντίστοιχα. Μεγάλη είναι η άνοδος που καταγράφεται επίσης σε Ηράκλειο (14,42%, 1.188.543 επισκέπτες), Θεσσαλονίκη (11,77%, 720.426 επισκέπτες), Χανιά (8,51% 376.493 επισκέπτες) και Κέρκυρα (8,35%, 427.221 επισκέπτες).
Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ «βοηθητική» στην αύξηση των αφίξεων τη φετινή περίοδο είναι και η παρουσία των πτήσεων των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους, όπως σημειώνουν τουριστικοί παράγοντες σε Ρόδο, Κω, αλλά και Θεσσαλονίκη. Με βάση τον αρχικό προγραμματισμό της χρονιάς, περισσότερα από 15.000 δρομολόγια υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιήσουν τη φετινή σεζόν, οι πάνω από 15 αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους (Low Cost Carriers - LCC) που πετούν πλέον σε 22 ελληνικούς προορισμούς, με τις εκτιμήσεις να δείχνουν αύξηση 15% σε σχέση με το 2010.
Από πλευράς της αεροπορικής εταιρίας Ryanair, η τελευταία ανακοίνωσε στην αρχή της φετινής περιόδου 17 νέα δρομολόγια, έξι για την Κω, δέκα για τη Ρόδο, τέσσερα για τη Θεσσαλονίκη τα οποία πλέον έχουν αυξηθεί σε επτά, ενώ τον Ιούλιο ξεκίνησε τα πρώτα δρομολόγια από Λονδίνο για Κέρκυρα. Την ίδια ώρα η easyJet πραγματοποιεί εφέτος επτά δρομολόγια για Αθήνα και έξι για Θεσσαλονίκη, ενώ έχει ξεκινήσει 24 καλοκαιρινά δρομολόγια από τις 27 Μαρτίου έως τις 31 Οκτωβρίου για Κέρκυρα, Ηράκλειο, Μύκονο, Ρόδο, Ζάκυνθο και Χανιά.
Ωστόσο ερωτηματικά έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα σε τοπικούς παράγοντες της Ρόδου και της Κω για τη συνέχιση των πτήσεων της Ryanair τον χειμώνα, καθώς δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική κράτηση αεροπορικών εισιτήριων κατά την χειμερινή περίοδο. Για τον λόγο αυτό εκπρόσωποι τουριστικών και τοπικών φορέων των δύο προορισμών μεταβαίνουν στο Δουβλίνο σήμερα, όπου θα συναντηθούν με τον επικεφαλής των δρομολογίων της Ryanair κ. Κεν Ο'Τουλ. Σύμφωνα με στοιχεία των δύο νησιών, η αεροπορική εταιρία τη χειμερινή περίοδο έφερε στη Ρόδο και την Κω 10.000 και 7.500 επισκέπτες αντίστοιχα. Σε ό,τι αφορά τη Ryanair, από το 2010 είχαν πραγματοποιηθεί συμφωνίες τριετούς διάρκειας (έως το 2013), μεταξύ των οργανισμών τουριστικής προώθησης Ρόδου και Κω, με στόχο τη διατήρηση πτήσεων και τον χειμώνα.
Παρόμοιο είναι και πρόγραμμα συνδιαφήμισης που υλοποιείται με τις εταιρίες Ryanair και easyJet από τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης (ΟΤΠΜΘ). Η συμφωνία με τη Ryanair υπογράφηκε εφέτος με διάρκεια τρία χρόνια (2011 - 2013). Και στις δύο περιπτώσεις οι προορισμοί συμμετείχαν στο κόστος του προγράμματος συνδιαφήμισης των πτήσεων που στην περίπτωση της Ρόδου και της Κω ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες στις 640.000 ευρώ (και για τα δύο νησιά), ενώ για τη Θεσσαλονίκη στις 350.000 κατ' έτος.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κλέβουν ρεύμα από το Ραντάρ του Αεροδρομίου στο Ηράκλειο
 
Συνεχίζεται η κλοπή ρεύματος από το ραντάρ του αεροδρομίου στα Δύο Αοράκια το οποίο έχουν αποκλείσει Τσιγγάνοι, ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση.
Η ΥΠΑ, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Πατρίς»αναζητά λύσεις καθώς οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάνε στο σημείο για να εργαστούν.
Το θέμα απασχολεί τα τελευταία χρόνια τις αρχές καθώς τα περιστατικά «υποκλοπής» ρεύματος από το ραντάρ του «Αερολιμένα» πρωτοεμφανίστηκαν από το 2004!

Κίνδυνος για τις πτήσεις

Πέρυσι τον Απρίλιο μάλιστα ο τοπικός τύπος είχε αναδείξει τους κινδύνους που εγκυμονούν για την ασφάλεια των πτήσεων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου εξαιτίας της υποκλοπής ρεύματος από την κεραία του ραντάρ στα Δύο Αοράκια από αθιγγάνους του καταυλισμού της Νέας Αλικαρνασσού.
Το ραντάρ λόγω των συνεχών υποκλοπών έχει κατά το παρελθόν παρουσιάσει σημαντική βλάβη με αντίκτυπο στις οθόνες των αεροελεγκτών οι οποίοι τονίζουν ότι χάνουν κάθε επαφή με τα αεροσκάφη μέχρις ότου οι γεννήτριες ενεργοποιηθούν και υποστηρίξουν το σύστημα.
Η διοίκηση του αερολιμένα εκπέμπει sos για τους κινδύνους που υπάρχουν και έχει ενημερώσει τόσο την ηγεσία της Αστυνομίας όσο και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ηρακλείου.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο ότι οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ηλεκτρονικοί) αγωνιούν τις περισσότερες φορές να ανέβουν στο σημείο όπου βρίσκεται το ραντάρ όταν παρουσιάζεται βλάβη, φοβούμενοι τις αντιδράσεις των αθιγγάνων, όπως λένε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρυσι τον Απρίλιο εργαζόμενος στον ΚΑΗΚ εγκλωβίστηκε στο χώρο όπου βρίσκεται το ραντάρ και δεν τον άφηναν να φύγει από το σημείο, επειδή ξηλώθηκαν οι παράνομες παροχές ρεύματος.
Η Αστυνομία πολλές φορές χρειάστηκε να επέμβει για να συνοδεύσει τους ηλεκτρονικούς του αεροδρομίου για να δουλέψουν και να ελέγξουν τα συστήματα στα Δύο Αοράκια.
Όπως αναφέρουν υπάλληλοι του Αεροδρομίου, οι συνδέσεις που έχουν γίνει για την κλοπή ρεύματος είναι ερασιτεχνικές και γι αυτό το λόγο είχαν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα στη λειτουργία του ραντάρ με αποτέλεσμα να τεθεί ακόμη και εκτός λειτουργίας
flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Μήνυση σε βάρος του προέδρου των Ειδικών Φρουρών Αττικής θα καταθέσει ο Αστυνομικός Διευθυντής

Μήνυση σε βάρος του προέδρου των Ειδικών Φρουρών Αττικής προτίθεται σύμφωνα με πληροφορίες  να καταθέσει ο Αστυνομικός Διευθυντής που βρέθηκε στο "μάτι του κυκλώνα" μετά και τα όσα συνέβησαν στα Ζωνιανά, κι αποτέλεσαν αφορμή να δουν το φως της δημοσιότητας διάφορα σενάρια αλλά και να προκύψει "εμφύλιος" στου κόλπους της ΕΛ.ΑΣ, και κυρίως μεταξύ των συνδικαλιστικών σωματείων των Αστυνομικών
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θέσεις των δύο πρωταγωνιστών αστυνομικών δηλαδή του Αστυνομικού Διευθυντή και του Υπαστυνόμου, σε βάρος του οποίου χειροδίκησε ο πρώτος είναι εντελώς ταυτόσημες ενώ οι δύο γνωρίζονται από παλιά καθώς υπηρετούσαν μαζί και για άλλα 4 χρόνια.
Μάλιστα όπως φέρεται να δηλώνει ο υπαξιωματικός η κίνηση του συναδέλφου του και ανωτέρου, ήταν απολύτως δικαιολογημένη καθώς ο ίδιος στη θέα του όπλου την ώρα του ελέγχου πανικοβλήθηκε γεγονός το οποίο θα μπορούσε να έχει εκείνη τη στιγμή ολέθριες συνέπειες.
Εν τω μεταξύ εκνευρισμός επικρατεί στις τάξεις της  ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ στο Ρέθυμνο, αλλά και στις τάξεις των απλών Αστυνομικών αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών Αττικής, στην όποια γίνεται λόγος για προσπάθεια κουκουλώματος του όλου περιστατικού.
Μάλιστα με ανακοίνωση της η Ένωση των Αστυνομικών Υπαλλήλων του Ρεθύμνου καλεί όσους διαθέτουν στοιχεία για διαφθορά και απόπειρα κουκουλώματα να τα προσκομίσουν στη δικαιοσύνη.
Επισημαίνεται πάντως ότι οι οποίες αμφιβολίες και αν υπάρχουν εκατέρωθεν  σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό αναμένεται να διαλυθούν με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της ΕΔΕ που έχει διαταχτεί και που βρίσκεται σε εξέλιξη.
flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Στην Ιεράπετρα το τρίτο διεθνές βραβείο υψηλής ποιότητας παραλιών
 
Από την Ένωση θαλασσίων και παρακτίων περιοχών (ΕUCC), που εδρεύει στο Λέϊντεν , στην Ολλανδία ,απονεμήθηκε στο Δήμο μας το τρίτο βραβείο πιστοποίησης υψηλής ποιότητας παραλιών.
Έτσι ο Δήμος και με διεθνή πλέον αναγνώριση συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των 50 περιοχών της Νότιας Ευρώπης, που διακρίνονται για τις υψηλής ποιότητας παραλίες τους.
Σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε ο Γενικός Δ/ντής του Oργανισμού προς το Δήμαρχο Ιεράπετρας , «μέχρι το Μάιο του 2012 οι 50 αυτές περιοχές θα είναι οι πιο ελκυστικές παραλίες στους επισκέπτες, λόγω της τοποθέτησης της Σημαίας υψηλής ποιότητας παραλιών, που θα πιστοποιεί την περιβαλλοντική ποιότητα της περιοχής ,την αξιόλογη πολιτιστική της κληρονομιά και τη δυναμική της τοπικής παράδοσης».
Η βράβευση αυτή πιστοποιεί με τον πιο επίσημο και πανηγυρικό τρόπο την ποιότητα των παραλιών μας, οι οποίες αποτελούν αδαπάνητο πλούτο της περιοχής , που κάθε χρόνο τον απολαμβάνουν χιλιάδες παραθεριστές, Έλληνες και ξένοι.
flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Πυρκαγιά σε καλαμιές στο Μάλεμε

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 5:30 σήμερα τα ξημερώματα σε καλαμιές στην περιοχή του Μάλεμε στα Χανιά.
Η φωτιά δεν πήρε διαστάσεις χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσε άμεσα στο σημείο με 2 οχήματα και 5 άνδρες.
Η πυρκαγιά κατασβήστηκε άμεσα έχοντας ήδη κάψει μισό στρέμμα με καλαμιές.
Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,