Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το «Πόθεν Εσχες» για αγορά οποιουδήποτε ακινήτου (πρώτης κατοικίας, δευτερεύουσας κατοικίας, εξοχικής κατοικίας, καταστήματος, κ.λ.π.), η ανέγερση οικοδομής, η χρονομεριστική ή χρηματοδοτική μίσθωση ακινήτων, η κατασκευή πισίνας, τελούν σε αναστολή μέχρι τις 31/12/2013
SKAI.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Στην εντατική ο 98χρονος Λυκούργος Καλλέργης
Στην εντατική του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, νοσηλεύεται ο ηθοποιός Λυκούργος Καλλέργης.
Η ήδη επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του 98χρονου Λυκούργου Καλλέργη, επιβαρύνθηκε περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες, μετά από επέμβαση στο ισχίο.
NOOZ.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Παράταση έως την 26/9 για την υποβολή των δικαιολογητικών επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες

Παρατείνεται έως και τις 26 Σεπτεμβρίου 2011, η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου. Επισημαίνεται ότι η παράταση της προθεσμίας αφορά παραδόσεις αγροτικών προϊόντων και παροχές αγροτικών υπηρεσιών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν, κατά τη χρήση 2010.
NOOZ.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

                

 Δύο νέα περιπολικά στα Χανιά


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011, 17:41

Δύο νέα περιπολικά οχήματα έχει πλέον στη διάθεση του το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας Χανίων, τα οποία θα εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες της υπηρεσίας, ώστε να εκτελούνται αρτιότερα τα καθήκοντα της εντός των ορίων του «Καλλικρατικού» Δήμου Χανίων.
Η αγορά των περιπολικών έγινε με ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων από το ελεύθερο εμπόριο, σύμφωνα με την 306/2011 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χανίων. Το κόστος της αγοράς ανέρχεται στο ποσό των 29.481 €.
Σημειώνεται ότι η διαδικασία για την απόκτηση των δύο νέων οχημάτων είχε ξεκινήσει από τις δημοτικές αρχές των πρώην Δήμων Χανίων και Νέας Κυδωνίας και συνεχίστηκε από την παρούσα δημοτική αρχή.
Τα οχήματα, τα οποία είναι χαρακτηρισμένα ως περιπολικά, είναι χρώματος λευκού, κατηγορίας CITROENC3, 1.400 κ.εκ. και φέρουν γύρω από το πήγμα κίτρινη λωρίδα, με τον πλήρη τίτλο της υπηρεσίας. Τα δύο περιπολικά έχουν ήδη εγγραφεί στη δύναμη οχημάτων του Δήμου Χανίων.

Πηγή:
apodimoikrites.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 Ο Ζεραρ Ντε Παρτιε ούρησε στον διάδρομο αεροσκάφους


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011, 15:39

Αναστάτωση στους επιβάτες μίας πτήσης Παρίσι-Δουβλίνο προκάλεσε ο γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ όταν... ούρησε στο διάδρομο του αεροσκάφους, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρία CityJet.
«Θα επιβεβαιώσω μόνο ότι πράγματι ούρησε στο αεροσκάφος» δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της θυγατρικής εταιρίας της Air France-KLM, επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1, ο οποίος ήρθε σε επικοινωνία με μια από τους επιβάτες της πτήσης και αυτόπτη μάρτυρα του συμβάντος.
Σύμφωνα με την επιβάτιδα, η οποία δεν κατονομάζεται, ο 62χρονος ήταν εμφανώς μεθυσμένος και λίγο πριν από την απογείωση προσπάθησε να σηκωθεί όταν οι επιβάτες κλήθηκαν να δέσουν τις ζώνες των καθισμάτων τους φωνάζοντας: «Θέλω να ουρήσω, θέλω να ουρήσω».
Όταν μια αεροσυνοδός του ζήτησε να καθίσει και να περιμένει 15 λεπτά μέχρι να απογειωθεί το αεροπλάνο, εκείνος είπε ότι δεν μπορεί να περιμένει. «Και εκείνη τη στιγμή σηκώθηκε και τα έκανε στο πάτωμα», δήλωσε η επιβάτις στο ραδιόφωνο.
Η εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας δήλωσε ότι το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην πτήση AF5010. Δεν διευκρίνισε αν η εταιρία σκοπεύει να κινηθεί δικαστικώς εναντίον του ηθοποιού.
ZOUGLA.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

          

Τον συνέλαβαν επειδή τους... κάλυψε



Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011, 17:03

Τους κάλυψε για να μην συλληφθούν και τελικά συνελήφθη ο ίδιος. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί κατά τη διάρκεια κρητικού πανηγυριού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κυριάννα του Δήμου Ρεθύμνου.Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια  εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή, «έδωσε και πήρε» το γνωστό «έθιμο» της άσκοπης  ρίψης πυροβολισμών.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου ζήτησαν από τον 30χρονο,  πρόεδρο του τοπικού εκπολιτιστικού συλλόγου να κατονομάσει τους δράστες των πυροβολισμών, εκείνος όμως αρνήθηκε με αποτέλεσμα να συλληφθεί τελικά ο ίδιος.
Κατά την εξερεύνηση του χώρου, σήμερα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τριάντα τέσσερις κάλυκες πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 9Χ19mm.Οι άγνωστοι δράστες αναζητούνται ενώ ο 30χρονος πρόεδρος του τοπικού συλλογου θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Πηγή: flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 

Νέα κτίρια του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011, 15:19

Νέες κτιριακές εγκαταστάσεις αποκτά το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων-Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Μισθωτών(ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) στον Άγιο Νικόλαο.
Το ιδιόκτητο οικόπεδο του ΙΚΑ επί του οποίου θα κατασκευασθεί το κτίριο παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αγίου Νικολάου και έχει εμβαδόν 2.234 τετραγωνικά μέτρα.
Το νέο κτίριο θα αποτελείται από το κτίριο (Α) που θα στεγάζει τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αγίου Νικολάου με εμβαδόν 1.434 τετραγωνικά μέτρα και από το κτίριο (Β) που θα στεγάζει τις Διοικητικές Υπηρεσίες, με εμβαδόν 876 τετραγωνικά μέτρα και το υπόγειο κάτω από τα δύο κτίρια με συνολικό εμβαδόν 1.233 τετραγωνικά μέτρα.
Η προθεσμία αποπεράτωσης του έργου προβλέπεται σε 730 μέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.
Με το νέο κτίριο θα εξυπηρετούνται οι ανάγκες σε ολόκληρο το Νομό Λασιθίου.
ZOUGLA.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

                  

Ληστεία σε εργοστάσιο


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011, 15:15

Με καλάσνικοφ εισέβαλαν, σήμερα το πρωί, τέσσερις άγνωστοι, σε εργοστάσιο στο Καλαμάκι Κορινθίας και πήραν όσα χρήματα βρήκαν στο ταμείο.
Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Κορίνθου, λίγο αργότερα, εντόπισαν σε κοντινή απόσταση, εγκαταλελειμμένο το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι ληστές, το οποίο είχε κλαπεί από την Ηγουμενίτσα από τον Μάιο.

ZOUGLA.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Aνακαλούνται σοκολάτες μετά τον εντοπισμό σκουληκιών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011, 12:45

Στην προληπτική ανάκληση 7 προϊόντων σοκολάτας προχώρησε ο όμιλος Carrefour Ελλάδας - Carrefour Μαρινόπουλος, έχοντας ενημερώσει προηγουμένως τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), καθώς σε καταστήματα της εταιρείας στην Κύπρο εντοπίστηκαν σοκολάτες με ξένο σώμα (σκουλήκια).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, πρόκειται για τους κάτωθι κωδικούς:
1) Σοκολάτα μαύρη με αμύγδαλο Carrefour 100 ΓΡ, με γραμμικό κώδικα (barcode): 5204239137772 και αριθμό παρτίδας και ημερομηνία λήξης 17/02/2012 - C6.
2) Σοκολάτα μαύρη με φουντούκι Carrefour 100 ΓΡ, με γραμμικό κώδικα (barcode): 5204239137789 και αριθμό παρτίδας και ημερομηνία λήξης 20/01/2012 - B6.
3) Σοκολάτα μαύρη Carrefour 100 ΓΡ, με γραμμικό κώδικα ( barcode): 5204239123584 και αριθμό παρτίδας και ημερομηνία λήξης 12/04/2013 - A4.
4) Σοκολάτα γάλακτος ρύζι Carrefour 100 ΓΡ, με γραμμικό κώδικα (barcode): 3560070049202 και αριθμό παρτίδας και ημερομηνία λήξης 10/2012 - C.
5) Σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα Νο1 100 ΓΡ, με γραμμικό κώδικα (barcode): 5201438050291 και αριθμό παρτίδας και ημερομηνία λήξης 13/01/2012 - Β6.
6) Σοκολάτα γάλακτος - Φουντούκι Νο1 100 ΓΡ, με γραμμικό κώδικα (barcode): 5201438050284 και αριθμό παρτίδας και ημερομηνία λήξης 19/01/2012 - Β6.
7) Σοκολάτα γάλακτος Νο1 100 ΓΡ, με γραμμικό κώδικα (barcode): 5201438050277 και αριθμό παρτίδας και ημερομηνία λήξης 06/04/2012 - D6.
Οι ανωτέρω κωδικοί διακινούνται και στην Ελλάδα από την επιχείρηση «Καρφούρ Μαρινόπουλος ΑΕ».
Η επιχείρηση προχώρησε σε ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων, ενώ από πλευράς ΕΦΕΤ είναι σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι.
ZOUGLA.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Παραιτείται ο μητροπολίτης Ζακύνθου
Παραιτείται από τον Επισκοπικό Θρόνο της Ζακύνθου, την 1η Σεπτεμβρίου, ο μητροπολίτης Χρυσόστομος. Ο ιεράρχης στηρίζει την απόφασή του αυτή, στο γεγονός ότι άγει 35ετία στο αρχιερατικό αξίωμα και 50ετία από τη μοναχική κουρά και τη χειροτονία του σε διάκονο στη Μονή Σινά, το 1961.
Στο Αρχονταρίκι της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου έγινε, χθες 16 Αυγούστου, υπό τον μητροπολίτη Χρυσόστομο, η καθιερωμένη Σύναξη του κλήρου του νησιού.
Η χθεσινή Σύναξη ήταν η τελευταία υπό τον κ. Χρυσόστομο, καθώς ανακοίνωσε την από ετών ειλημμένη απόφασή του, να παραιτηθεί από το Θρόνο της Ζακύνθου, την 1η Σεπτεμβρίου 2011
STAR.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

                22χρονος "ξάφριζε" σπίτια στο Ρέθυμνο

Τρία σπίτια είχε "γδύσει" μέχρι τη στιγμή που πιάστηκε από την αστυνομία

Ενημερώθηκε: 17.08.2011 // 12:55

Διαρρήκτης κατ'επάγγελμα είχε γίνει ένας 22χρονος Αλβανός, ο οποίος, όταν πιάστηκε από την αστυνομία, είχε ήδη στο "βιογραφικό" του τη διάρρηξη τριών σπιτιών!

Ο νεαρός συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο Ρέθυμνο από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του ΤΑΕ Ρεθύμνου, για κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Η προσοχή των αστυνομικών στράφηκε στο νεαρό Αλβανό εξαιτίας της συμπεριφοράς του, η οποία στα έμπειρα μάτια των αστυνομικών φάνηκε ύποπτη.

Οι αστυνομικοί έλεγξαν αρχικά τον ίδιο τον άνδρα, διαπιστώνοντας ότι διαμένει παράνομα στη χώρα. Ακολούθησε έλεγχος στο σπίτι του στο Γεράνι. Από την έρευνα και την προανάκριση προέκυψε ότι ανωτέρω δράστης νυκτερινές ώρες εισήλθε διαδοχικά στις παραπάνω οικίες παραβιάζοντας κεντρικές εισόδους και αφαίρεσε, ηλεκτρικά – ηλεκτρονικά είδη, προσωπικά αντικείμενα, μαγειρικά σκεύη και είδη υπόδησης συνολικής αξίας 3.100 ευρώ, ενώ προκάλεσε φθορές ύψους 1.100 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες ιδιοκτήτες.
Όλα τα κλοπιμαία φυλάσσονταν, επιμελώς, στο σπίτι του 22χρονου στο Γεράνι. Τα αντικείμενα κατασχέθηκαν, αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.
CRETALIVE.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

               Χώριζαν "γραμμές" με το κουζινομάχαιρο

Εμπόριο κοκαΐνης στα Χανιά - Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί

Ενημερώθηκε: 17.08.2011 // 12:43

Ολόκληρη "επιχείρηση" είχαν στήσει δύο Αλβανοί στα Χανιά, οι οποίοι διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν επίσης πιστόλια, φυσίγγια, ζυγαριά και χρήματα.
Οι δύο Αλβανοί, ηλικίας 29 και 25 ετών, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, στα Περιβόλια, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, για κατοχή - εμπορία ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του Ν. περί όπλων.
Στα σπίτια των δύο ανδρών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 18 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες, περιέχουσες ποσότητα κοκαΐνης, σ.β. 75,8 γρ.
  • 2 εύχρηστα πιστόλια
  • 1 μαχαίρι κουζίνας με ίχνη κοκαΐνης στην επιφάνεια του
  • 1 σιγαστήρας πιστολίου
  • 52 φυσίγγια πιστολίων
  • χρηματικό ποσό 230 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
  • 1 εύχρηστη ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα - ίχνη ακατέργαστης κάνναβης στην επιφάνειά της
  • μεγάλος αριθμός πλαστικών συσκευασιών ως μέσα αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών 
  • 2 κινητά τηλέφωνα ως μέσα επικοινωνίας για την αγοραπωλησία ναρκωτικών

Χειροπέδες σε 31χρονο για κάνναβη
Στις Βρύσες Χανίων συνελήφθη, χθες το πρωί, από άνδρες του ΤΑΕ Αποκορώνου ένας 31χρονος άνδρας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. 
CRETALIVE.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

                   Σιγή ιχθύος για το "τρύπιο" ταμείο;

Ενημερώθηκε: 17.08.2011 // 17:46

Σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία το σύνθημα είναι "φέρτε πίσω τα κλεμμένα", γιατί δεν έχουν επιβληθεί καν περιοριστικοί όροι σε φερόμενους ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση της μαύρης "τρύπας" στο ταμείο της Νεάπολης; Πολλά είναι τα ερωτηματικά και οι ψίθυροι στο Λασίθι, ενώ συνεχίζεται ο έλεγχος στα οικονομικά του δήμου, κατά τα τελευταία 12 χρόνια υπηρεσίας της ταμία στον πρώην δήμο.
CRETALIVE.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Έπεσε από το ενετικό τείχος!

Ενημερώθηκε: 17.08.2011 // 17:08

"Ξινή" βγήκε σε μια 32χρονη ο περίπατος πάνω στο Ενετικό Τείχος στο Λιμάνι του Ρεθύμνου. Νωρίς το πρωί, η γυναίκα, έχασε την ισορροπία της κι έπεσε από το τείχος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά.

Η γυναίκα διεκομίσθη, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, από όπου και πήρε εξιτήριο, αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
CRETALIVE.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Αμαξοστοιχία χτυπά πρόβατο -Τραυματίας ... ο βοσκός!

Το πρόβατο εκτινάχθηκε και χτύπησε το βοσκό!

Ενημερώθηκε: 17.08.2011 // 17:02

Συνέβη κι αυτό! Εμπορική αμαξοστοιχία κινούμενη σήμερα από τα Παλαιοφάρσαλα προς την Καρδίτσα, στο 11ο χιλιόμετρο Σοφάδων - Παλαιοφαρσάλων, παρέσυρε δύο πρόβατα, το ένα εκ των οποίων εκτινάχθηκε και χτύπησε τον 65χρονο βοσκό τους στο πόδι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ο τραυματίας διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η αμαξοστοιχία συνέχισε λίγο αργότερα κανονικά την πορεία της.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σοφάδων.
CRETALIVE.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Τρίτος νεκρός σε μια εβδομάδα σε παραλία στο Μπαλί

Ενας Γάλλος τουρίστας άφησε την τελευταία του πνοή στην παραλία 'Λιβάδι' στο Μπαλί νωρίς χθες το απόγευμα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ηλικιωμένος άντρας, που έκανε τις διακοπές του στο τουριστικό θέρετρο, ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα από λουομένους και μεταφέρθηκε για τη νεκροψία - νεκροτομή στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.
Το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, που ειδοποιήθηκε στις 5.10 το απόγευμα, περιμένει την ιατροδικαστική έκθεση για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για πνιγμό ή για θάνατο από παθολογικά αίτια. Πάντως, είναι το τρίτο περιστατικό που σημειώνεται σε παραλία στο Μπαλί σε λιγότερο από μία εβδομάδα.
DIGITALCRETE.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Σοβαρός τραυματισμός γυναίκας σε τροχαίο

Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό, αλλά ευτυχώς χωρίς να θρηνήσουμε νεκρό, συνέβει λίγο μετά την 1:30 μμ στο Ηράκλειο.
Αυτή την φορά το τροχαίο έγινε στον δρόμο απο το Ηράκλειο προς το Γάζι, όταν μια γυναίκα, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και προσέκρουσε με σφοδρότητα σε κολώνα της ΔΕΗ.
Η άτυχη γυναίκα εγκλωβίστηκε στην θέση του οδηγού και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να απεγκλωβιστεί και να διακομισθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Την προανάκριση για τα ακριβή αίτια και αυτού του τροχαίου ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου.
FLASHNEWS.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Black out του ΟΤΕ λόγω ζημιών από τα έργα στην Σοφ.Βενιζέλου

Στον Εισαγγελέα έχει φτάσει το θέμα με το τηλεπικοινωνιακό black out στο Κόκκινο Μετόχι των Χανίων εξ αιτίας των συνεχών ζημιών στα δίκτυα του ΟΤΕ από τα έργα ανάπλασης της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου.
Κάτοικοι και επιχειρηματίες μιας ολόκληρης περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση καθώς για περίπου δύο μήνες δεν έχουν τηλέφωνα και internet και η υπομονή τους πλέον έχει εξαντληθεί.
Όμως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr, η αποκατάσταση των βλαβών θα αργήσει ακόμη και μάλιστα για αρκετό χρονικό διάστημα.
«Οι βλάβες είναι τόσο μεγάλες που είναι σχεδόν αδύνατον να αποκατασταθούν σύντομα» μας είπε στέλεχος του ΟΤΕ, επιρρίπτοντας ευθύνες στα συνεργεία που εκτελούν τις εργασίες καθώς όπως τόνισε «τους δείχναμε που είναι τα δίκτυα αλλά εκείνοι τα έκοβαν και μάλιστα κάποιες φορές στα ίδια σημεία που τα είχαμε επισκευάσει».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η επίσημη ανακοίνωση του ΟΤΕ στην οποία αναφέρονται τα εξής :
«Ο ΟΤΕ ενημερώνει ότι λόγω των εκτελούμενων εργασιών στο οδόστρωμα και τα πεζοδρόμια στην περιοχή της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου στα Χανιά, προκαλούνται συχνά ζημιές στο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο, αν και ο ΟΤΕ έχει ενημερώσει την εργολήπτρια εταιρεία, για την θέση των δικτύων του.
Ο ΟΤΕ καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την συντομότερη αποκατάσταση των βλαβών, που όμως, εξαρτάται χρονικά και από την δυνατότητα επέμβασης σε συνδυασμό με τις εκτελούμενες εργασίες στην οδό».
Μετατόπιση δικτύων
Στο μεταξύ το θέμα περιπλέκεται ακόμη περισσότερο καθώς το συγκεκριμένο έργο ανάπλασης της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου προβλέπει και μετατόπιση των υπόγειων δικτύων του ΟΤΕ.
Όμως, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, για να προχωρήσουν τα συνεργεία του ΟΤΕ στις σχετικές εργασίες, ο Νόμος ορίζει ότι ο δήμος Χανίων θα πρέπει να καταβάλλει τα σχετικά χρήματα, κάτι που ακόμη δεν έχει γίνει.
«Σύμφωνα με την νομοθεσία δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε το συγκεκριμένο έργο εάν πρώτα δεν εκταμιευτούν οι πιστώσεις» επεσήμανε το στέλεχος του Οργανισμού στο Flashnews.gr, τονίζοντας πως για το όλο θέμα έχει ήδη ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Χανίων.
Από την πλευρά του ο δήμος Χανίων δηλώνει αναρμόδιος για το θέμα των ζημιών που προκαλούν στα δίκτυα του ΟΤΕ τα συνεργεία του εργολάβου, ενώ σε ότι αφορά στην εκταμίευση των πιστώσεων για την μετατόπιση των δικτύων, το θέμα φαίνεται πως θα λήξει τις επόμενες ημέρες.
Όμως η ταλαιπωρία των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής, μάλλον θα καθυστερήσει να λήξει αφού ακόμη και αυτές οι εργασίες θα χρειαστούν αρκετό χρονικό διάστημα.
FLASHNEWS.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,