Κλοπή πορτοφολιού μετα...μουσικής
Τους πλανόδιους μουσικούς υποδύονταν τρείς Ρουμάνοι στο Ηράκλειο, οι οποίοι πηγαίνοντας σε διάφορα εστιατόρια, φρόντιζαν να ξαφρίζουν και...πορτοφόλια.
Θύμα τους μια 51χρονη Ηρακλειώτισσα η οποία κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές πως ενώ έτρωγε σε εστιατόριο κάποιος χωρίς να γίνει αντιληπτός αφαίρεσε μέσα από την τσάντα της, το πορτοφόλι της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των επτά χιλιάδων εννιακοσίων (7900) ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.
Από την διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε οτι δράστες ανωτέρω κλοπής είναι τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας ηλικίας 53, 35 και 33χρονων,οι οποίοι και συνελήφθησαν.
Οι τρείς Ρουμάνοι δρώντας από κοινού και αφού μετέβησαν ως πλανόδιοι μουσικοί στο αναφερόμενο εστιατόριο, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, αφαίρεσαν μέσα από τη τσάντα της παθούσας το πορτοφόλι της, από το οποίο αφαίρεσαν τα χρήματα.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Απάτη σε βάρος εμπόρου στα Χανιά από δήθεν δικηγόρους
Θύμα απάτης έπεσε ένας έμπορος από τα Χανιά που έδωσε 3000 ευρώ σε ανθρώπους που δήθεν εργάζονταν σε δικηγορικό γραφείο, προκειμένου όπως ο  ίδιος κατήγγειλε στην ΕΠΧΑΝ, να τον βοηθήσει να ρυθμίσει τις οφειλές του στις τράπεζες.
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο χανιώτης έμπορος στην καταγγελία του που δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα Τόλμη, τον πλησίασαν δικηγόροι από γραφείο στα Χανιά και του είπαν ότι εάν τους δώσει το παραπάνω χρηματικό ποσό θα τον βοηθήσουν να "μπει" στο Νόμο Κατσέλη που αφορά διευκόλυνση στην αποπληρωμή χρεών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Οι άνθρωποι που τον πλησίασαν αφού έλαβαν το χρηματικό ποσό των 3000 ευρώ έγιναν καπνός, εξαπατώντας τον απελπισμένο έμπορο που μάλιστα δεν δικαιούται να "μπει" στο Νόμο Κατσέλη καθώς η ρύθμιση γίνεται μόνο για νοικοκυριά και όχι για εμπόροους.
 Να σημειωθεί ότι μετά το περιστατικό αυτό, η ΕΠΧΑΝ έστειλε υπόμνημα στον υπουργό οικονομικών Ε. Βενιζέλο,  ζητώντας να επεκταθεί ο Νόμος Κατσέλη ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτόν και οι έμποροι.
Σε κάθε περίπτωση, έμποροι και νοικοκυριά θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σε όσους τους προσφέρουν πάσης φύσεως εξυπηρετήσεις ζητώντας τους χρήματα, καθώς κατά καιρούς ξεφυτρώνουν διαφόρων ειδών απατεώνες που εκμεταλλεύονται την απελπισία των πολιτών.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Οδηγούσε παρέα με την… μαχαίρα του
Με μια μαχαίρα οδηγούσε το φορτηγό του ένας 36χρονος Ηρακλειώτης στον Άγιο Σύλλα του Δήμου Ηρακλείου.
Δεν υπολόγισε όμως τους αστυνομικούς που χθες το βράδυ τον σταμάτησαν για έλεγχο και αφότου βρήκαν την μαχαίρα μέσα σε θήκη, προχώρησαν στην σύλληψη του 36χρονου.
Η μαχαίρα είχε συνολικό μήκος 26 εκατοστών , ενώ το μήκος της λάμας άγγιζε τα 14 εκατοστά.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Τους άφηναν μεθυσμένους στο δρόμο για να τους παραλάβει το ΕΚΑΒ
Μέσα σε λιγότερο από 1 ώρα τρεις νεαροί, ηλικίας από 20 έως 25 ετών, οδηγήθηκαν μεθυσμένοι στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.
Η κατάσταση και των τριών ήταν άσχημη ενώ ανατριχιαστική λεπτομέρεια είναι ότι και τους τρεις νεαρούς τους είχαν βγάλει,  από τα κέντρα διασκέδασης που τα "έπιναν", και τους είχαν παρατήσει στο δρόμο για να τους παραλάβει το ΕΚΑΒ.
Και στους τρεις νεαρούς δόθηκε οξυγόνο κατά τη μεταφορά τους στο Νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς του Νοσοκομείου.
Μπορεί οι νεαροί να μην ήταν ανήλικοι αλλά το γεγονός ότι σε λιγότερο από 1 ώρα και σχετικά νωρίς ( περίπου 10 το βράδυ) τρεις άνθρωποι οδηγούνται από το αλκοόλ στο Νοσοκομείο και αφού τους έχουν "εγκαταλείψει" στο δρόμο, προκαλεί  έντονο προβληματισμό.
  flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Τσιγγάνοι "έκλεισαν" υπαλλήλους της ΥΠΑ στην περίφραξη του ραντάρ!

Ό,τι είναι... για την Αστυνομία τα Ζωνιανά είναι για τους εργαζομένους της ΥΠΑ το ραντάρ στα Δύο Αοράκια. Και στις δύο περιοχές η προσέγγιση γίνεται με δυσκολία. Μάλιστα προχθές το απόγευμα εργαζόμενοι στο «Νίκος Καζαντζάκης» εγκλωβίστηκαν στην περίφραξη του ραντάρ, αφού οι Αθίγγανοι που κλέβουν το ρεύμα τοποθέτησαν μία μεταλλική μπάρα εμποδίζοντάς τους την έξοδο.
Μάλιστα, χρειάστηκε να πάνε στο σημείο τρία περιπολικά της ΕΛΑΣ για την ... απελευθέρωση των υπαλλήλων της ΥΠΑ, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις με προπηλακισμούς και ύβρεις από τους Αθίγγανους, σύμφωνα με τα όσα λένε στελέχη της πολιτικής αεροπορίας. Το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και οι επικεφαλής του αερολιμένα αναζητούν λύση, χωρίς όμως να την έχουν βρει όλα αυτά τα χρόνια.
Οι παράνομες εγκαταστάσεις με τις οποίες γίνεται η κλοπή του ρεύματος τη μία ημέρα ξηλώνονται και την άλλη επανατοποθετούνται.
Οι εργαζόμενοι στον αερολιμένα προειδοποιούν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες λόγω του κινδύνου που προκύπτει από τις πρόχειρες συνδέσεις που γίνονται, ενώ ζητούν και την βοήθεια του δήμου προκειμένου να μαζέψει από το δρόμο τα μπάζα ώστε να μπορέσουν να μεταβούν στο σημείο και να κάνουν τη δουλειά τους.
Η υποκλοπή όμως δημιουργεί και προβλήματα στη λειτουργία του αερολιμένα, όπως από παλιά είχαν αναφέρει εργαζόμενοι στον ΚΑΗΚ. Το ραντάρ λόγω των συνεχών υποκλοπών έχει κατά το παρελθόν παρουσιάσει σημαντική βλάβη με αντίκτυπο στις οθόνες των αεροελεγκτών οι οποίοι είχαν πει παλαιότερα ότι χάνουν κάθε επαφή με τα αεροσκάφη μέχρις ότου οι γεννήτριες ενεργοποιηθούν και υποστηρίξουν το σύστημα.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο στο Ρέθυμνο

Στον Αδελιανό Κάμπο
Διάρρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα σε κοσμηματοπωλείο στον Αδελιανό Κάμπο στο Ρέθυμνο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άγνωστοι δράστες έσπασαν με βαριοπούλα το προστατευτικό ρολό της βιτρίνας, έσπασαν το τζάμι και "ξάφρισαν" τα κοσμήματα.
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η καταμέτρηση των κλαπέντων κοσμημάτων, ενώ οι δράστες αναζητούνται.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Του έκλεψαν τα λεφτά ... της εγχείρησης!

1500 ευρώ πήραν από την τσέπη ηλικιωμένου στο Μασταμπά
Όχι μόνο μπήκε μέσα στο σπίτι, αλλά "ξάφρισε" και τις τσέπες του παντελονιού ηλικιωμένου, ένας θρασύτατος κλέφτης!
Το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή σε σπίτι του Μασταμπά. Ο ηλικιωμένος άνδρας είχε κάνει, το πρωί, ανάληψη 1.500 ευρώ, με τα οποία σκόπευε να πληρώσει εγχείρηση που θα έκανε στα μάτια. Λογάριαζε όμως χωρίς ... τον κλέφτη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τον ύπνο του ηλικιωμένου, μπήκε στο σπίτι από ένα ανοιχτό παράθυρο και πήρε τα χρήματα από το παντελόνι του ηλικιωμένου
.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Έως 30 Σεπτεμβρίου η τακτοποίηση εκκρεμοτήτων με την Εφορία
Τη δυνατότητα να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους με την εφορία έχουν οι φορολογούμενοι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
Σε εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών τονίζεται πως έως τις 30 Σεπτεμβρίου δίνεται η δυνατότητα σε όσους δεν έχουν υποβάλει αρχικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ, φορολογίας κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και λοιπών φόρων και τελών (πλην ΦΜΑΠ), να το πράξουν με ευνοϊκούς όρους.
 star
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Βάσεις 2011 

Μεγάλη πτώση των βάσεων σε όλες τις σχολές και κυρίως σε αυτές τις περιφέρειας, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η πτώση φτάνει ως και τα 2.000 μόρια.

Η Αρχιτεκτονική Αθηνών φαίνεται να πέφτει πάνω από 550 μόρια και της Πάτρας πάνω από 1.000 μόρια. Η Ιατρική Αθηνών πέφτει κατά 300 μόρια και διατηρείται πάνω από 19.000 μόρια ενώ μεγάλη πτώση έχουν οι Ιατρικές της επαρχίας.
Πάνω από 200 μόρια πέφτει η Νομική Αθηνών. Πάνω από 1.500 μόρια το Μαθηματικό της Αθήνας. Μεγάλη η πτώση σε Παιδαγωγικά, ειδικά στην επαρχία.
Πάνω από 1.800 μόρια πέφτει η Πληροφορική και πάνω από 2.000 μόρια η Πληροφορική Πειραιά. Κατά 300 μόρια πέφτει η Κοινωνιολογία στο Πάντειο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 500 μόρια κάτω έπεσε η βάση εισαγωγής στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και η μεγαλύτερη πτώση καταγράφεται στις φιλολογικές σχολές. Η Φιλολογία Αθηνών πιθανόν να πέσει πάνω από 500 μόρια.Άνοδος θα υπάρξει στη σχολή της ΓερμανικήςΦιλολογίας.
Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις διευθύνσεις και τα γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για ενημέρωση των ενδιαφερομένων. 

Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερώνονται για τις βάσεις των σχολών στη σελίδαhttp://results.minedu.gov.gr/ και με απαραίτητα «εφόδια» τον 8ψηφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο - όνομα - πατρώνυμο – μητρώνυμο).
inews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη
 
Εκατοντάδες παραβάσεις αλλά και αρκετές συλλήψεις περιλάμβαναν οι σαρωτικοί έλεγχοι στους οποίους προχώρησαν από την Παρασκευή και έως αργά το Σάββατο προς ξημερώματα Κυριακής οι αστυνομικές δυνάμεις της Κρήτης, στο πλαίσιο πάταξης της εγκληματικότητας, η οποία το τελευταίο διάστημα στο νησί εξαπλώνεται ανησυχητικά, αλλά και των πάσης φύσεως παραβατικών πράξεων.
Με στόχο πάντα την τήρηση της τάξης και της εμπέδωσης ασφάλειας στον πολίτη, η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρεί ολοένα πιο εντατικούς ελέγχους και στους τέσσερις νομούς, τόσο στις τουριστικές περιοχές όσο και στην ύπαιθρο, από τους οποίους δεν ξεφεύγει ούτε ντόπιος ούτε αλλοδαπός.
Στα πλαίσιο αυτό, οι έλεγχοι του τελευταίου διημέρου από τις αστυνομικές δυνάμεις ανά την Κρήτη ήταν σαρωτικοί. Συγκεκριμένα, διερευνώντας εξονυχιστικά το νησί, οι αστυνομικές διευθύνσεις Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου, συνεπικουρούμενες από δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, διενήργησαν νυχτερινούς ελέγχους και εξορμήσεις, με σκοπό πάντα την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, κατά τους οποίους συνολικά ελέγχθηκαν 2.224 άτομα, ημεδαποί και αλλοδαποί, προσήχθησαν συνολικά 178, για να συλληφθούν συνολικά 38 άτομα.

1.235 παραβάσεις
Από τις στοχευμένες εξορμήσεις βεβαιώθηκαν 1.235 παραβάσεις συνολικά. Συγκεκριμένα: μια παράβαση του νόμου περί όπλων, μια παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, τρεις παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζωοκλοπής, τρεις παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, τρεις παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων, 172 παραβάσεις για νομοθεσία υγειονομικού κανονισμού, 6 παραβάσεις για νομοθεσία προστασίας ανηλίκων, 657 παραβάσεις περί ΚΟΚ και 389 λοιπές παραβάσεις.
Την ίδια στιγμή, όμως, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε και στην κατάσχεση ενός πυροβόλου όπλου τύπου «στυλό», πέντε γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και του ποσού των 1.023,20 ευρώ ως προερχόμενων από παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων, με τους συλληφθέντες των εν λόγω παραβάσεων να παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη.

Αλκοτέστ
Αρκετά όμως πλούσιο ήταν το ανακοινωθέν της Αστυνομίας και όσον αφορά τους ελέγχους για αλκοτέστ. Από την Παρασκευή μέχρι και το Σάββατο άνδρες της Αστυνομίας σε μπλόκα που είχαν στήσει σε αρκετά σημεία του Ηρακλείου πέρασαν από αλκοτέστ ούτε λίγο ούτε πολύ 850 άτομα το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, στο νομό διενεργήθηκαν αλκοτέστ σε 340 οδηγούς κατά τη διάρκεια της Παρασκευής και σε 510 το βράδυ του Σαββάτου.
Κατόπιν των ελέγχων, βεβαιώθηκαν 20 παραβάσεις για κατανάλωση αλκοόλ το βράδυ του Σαββάτου και 9 το βράδυ της Παρασκευής, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο 3,4% ποσοστό, αρκετά μικρό και ενθαρρυντικό, καθώς θα μπορούσε κανείς να πει ότι οι Ηρακλειώτες οδηγοί αρχίζουν σιγά-σιγά να συνειδητοποιούν το πόσο επικίνδυνος μπορεί να αποβεί ο συνδυασμός αλκοόλ-οδήγησης.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Δύσκολες στιγμές για την Καίτη Γκρέυ! Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο!

Αγωνία για τη μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού Καίτη Γκρέυ! Η τραγουδίστρια μεταφέρθηκε εσπευσμένα πριν από λίγες μέρες στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» με εγκεφαλικό! Την Πέμπτη το πρωί ένιωσε μία ξαφνική αδιαθεσία και τις δυνάμεις της να την εγκαταλείπουν. Αμέσως ζήτησε βοήθεια από την οικιακή της βοηθό, που μένει μόνιμα σπίτι της και εκείνη με τη σειρά της κάλεσε ασθενοφόρο. Στο «Αλεξάνδρα» που νοσηλεύεται αμέσως σήμανε συναγερμός. Ευτυχώς όμως η τομογραφία δεν έδειξε κάτι σημαντικό: υπέστη εγκεφαλικό ελαφριάς μορφής και ήδη έχει αρχίσει να ανακτά τις αισθήσεις της σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα. Σήμερα η κατάσταση της υγείας της είναι αρκετά βελτιωμένη!
gossiptv
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,