Πυροβόλησαν αυτοκίνητο δημοσιογράφου στα Ανώγεια
 
Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι, αστυνομικοί της αρμόδιας Υπηρεσίας, μετά από σχετική ενημέρωση, μετέβησαν στο ξενοδοχείο που διέμενε στην περιοχή των Ανωγείων, σε εξωτερικό χώρο του οποίου βρισκόταν σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που έφερε φθορές (πέντε οπές) από πυροβολισμούς.
Η 52χρονη δημοσιογράφος, είχε εργαστεί στο παρελθόν με το αστυνομικό ρεπορτάζ και παλαιότερα φέρεται να είχε εργαστεί στην εφημερίδα «Βραδυνή».
Από την προανάκριση προκύπτει ότι οι φθορές προκλήθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενώ από το χώρο του περιστατικού περισυνελλέγησαν τρεις κάλυκες, μία βολίδα και θραύσματα βολίδων, που θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις.
Οι λόγοι της επίθεσης παραμένουν άγνωστοι και η αστυνομία διερευνά την υπόθεση.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Τα ονόματα των επιτυχόντων σε ΑΕΙ - ΤΕΙ
Σημαντικές είναι οι επιτυχίες των υποψηφίων απο την Κρήτη και στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Τα αποτελέσματα των επιτυχόντων έχουν ήδη αναρτηθεί στα σχολεία αλλά το Flashnews.gr εξασφάλισε τους σχετικούς καταλόγους και τους δημοσιεύει για την καλύτερη ενημέρωση όλων.
Δείτε εδώ με αλφαβητική σειρά όλους τους επιτυχόντες απο το Νομό Χανίων

Δείτε εδώ με αλφαβητική σειρά όλους τους επιτυχόντες απο το Νομό Ρεθύμνου

Δείτε εδώ με αλφαβητική σειρά όλους τους επιτυχόντες απο το Νομό Ηρακλείου 

Δείτε εδώ με αλφαβητική σειρά όλους τους επιτυχόντες απο το Νομό Λασιθίου

Να σημειωθεί πως απο τους 4.316 επιτυχόντες απο την Κρήτη, οι 2.574, δηλαδή ποσοστό 60%, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποια σχολή της Κρήτης. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει πως ένα βασικό κριτήριο των υποψηφίων στην συμπλήρωση των μηχανογραφικών ήταν και το θέμα της οικονομικής επιβάρυνσης της οικογένειεας απο την στέγαση σε άλλη πόλη.
Απο τους 1.135 επιτυχόντες των Χανίων οι 695 "πέρασαν" σε σχολή της Κρήτης
Απο τους 487 επιτυχόντες του Ρεθύμνου οι 274 "πέρασαν" σε σχολή της Κρήτης
Απο τους 2.169 επιτυχόντες του Ηρακλείου οι 1.328 "πέρασαν" σε σχολή της Κρήτης
Απο τους 525 επιτυχόντες του Λασιθίου, οι 277 "πέρασαν" σε σχολή της Κρήτης.
flasnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Live στο διαδίκτυο ωκεανογραφική έρευνα στην Κρήτη

Το ωκεανογραφικό ταξίδι του 'Nautilus' ξεκίνησε στις 21 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Νοεμβρίου
Live στο διαδίκτυο ωκεανογραφική έρευνα στην Κρήτη
Στο πλαίσιο του Ερευνητικού-Εκπαιδευτικού Προγράμματος 'New Frontiers in Ocean Exploration 2011' των Ξένων Πανεπιστημίων-Ινστιτούτων: Institute for Exploration (IFE), Ocean Exploration Trust (OET), University of Rhode Island (URI) και Center for Ocean Exploration and Archaeological Oceanography (COEAO) σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί ωκεανογραφική έρευνα στον υποθαλάσσιο χώρο του ηφαιστειακού συμπλέγματος της Σαντορίνης και στην Κρητική λεκάνη με το Ω/Κ σκάφος 'Nautilus'.
Οι έρευνες θα διαρκέσουν από την 1η έως και την 11η Σεπτεμβρίου 2011, ενώ ιδιαίτερη καινοτομία αποτελεί το γεγονός ότι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν on line σε πραγματικό χρόνο το ερευνητικό ταξίδι του σκάφους, καθώς και τις έρευνες που θα πραγματοποιούνται σε αυτό.
Σημειώνεται ότι το Ω/Κ Nautilus έχει ξεκινήσει την έρευνα στην περιοχή της Σαντορίνης από το 2010 κυρίως στην περιοχή του υποθαλάσσιου ηφαιστείου του Κολούμπου, μελετώντας το ενεργό υδροθερμικό πεδίο στη βόρεια πλευρά του κρατήρα του. Επιστημονικοί Υπεύθυνοι της ωκεανογραφικής έρευνας είναι οι καθηγητές Dr. Robert Ballard (OET), Dr Katherine Croff Bell (OET) και η Λέκτορας Δρ. Νομικού Παρασκευή (ΕΚΠΑ), η οποία και συμμετείχε σε προηγούμενους ωκεανογραφικούς πλόες το 2006 με το Ω/Κ ΑΙΓΑΙΟ του ΕΛΚΕΘΕ και το 2010 με το Ε/V ΝΑUTILUS.
Το Ω/Κ σκάφος 'Nautilus' του O.E.T. διαθέτει τηλεκατευθυνόμενα υποβρύχια ρομπότ (ROVs), τα Hercules και Argus, τα οποία και θα εξερευνήσουν το υποθαλάσσιο ηφαίστειο του Κολούμπου, την περιοχή των νησίδων Χριστιανά και την Κρητική Λεκάνη. Τα τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ διαθέτουν κάμερες υψηλής ευκρίνειας για την συλλογή άριστης ποιότητας φωτογραφικού και κινηματογραφικού υλικού, ειδικά όργανα δειγματοληψίας γεωλογικού και βιολογικού υλικού, θερμόμετρο και όργανα χαρτογράφησης του πυθμένα με μεγάλη λεπτομέρεια.
Επίσης το πλοίο διαθέτει ένα υψηλού εύρους ζώνης δορυφορικό σύστημα, το οποίο κατά τη διάρκεια του ωκεανογραφικού πλόα θα διευκολύνει την εξ' αποστάσεως εκπαίδευση και έρευνα μέσω του Inner Space Center (ISC) του URI Graduate School of Oceanography and Exploration. Όπως και το 2010, θα παρέχεται η δυνατότητα της on-line πρόσβασης της ωκεανογραφικής έρευνας στο δικτυακό χώρο του ταξιδιού www.nautiluslive.org στο οποίο ήδη μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθούν τις διεργασίες που γίνονται πάνω στο πλοίο και να συμμετέχουν στις συζητήσεις των ερευνητών. Καθημερινά θα γίνονται συνδέσεις με σχολεία της Αμερικής, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Τουρκίας και του Ισραήλ και με το Nautilus Live Theater at Mystic Aquarium στο Connecticut της Αμερικής.
Το ωκεανογραφικό ταξίδι του 'Nautilus' ξεκίνησε στις 21 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Νοεμβρίου, ερευνώντας περιοχές της Μαύρης Θάλασσας, του Αιγαίου, της Μεσογείου και του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού, οι οποίες παρουσιάζουν αρχαιολογικό, βιολογικό και γεωλογικό ενδιαφέρον, σε συνεργασία με το National Geographic.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Προς συγχώνευση Vodafone-Wind

Έχουν αρχίσει, κάτω από άκρα μυστικότητα, συζητήσεις το τελευταίο διάστημα με τους μετόχους,
Προς συγχώνευση Vodafone-Wind
Μετά τις ALPHA BANK και EUROBANK που ανακοίνωσαν τη συγχώνευσή τους, προκαλώντας ευφορία στο Χρηματιστήριο, άλλες δύο μεγάλες εταιρίες, όχι από τον τραπεζικό χώρο, αλλά από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, ετοιμάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τον σκληρό ανταγωνισμό.
Πρόκειται για τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind οι διοικήσεις των οποίων, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχουν αρχίσει, κάτω από άκρα μυστικότητα, συζητήσεις το τελευταίο διάστημα με τους μετόχους, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι τίποτα το ανακοινώσιμο.
Σύμφωνα με στελέχη της Wind το επικρατέστερο σενάριο είναι η συγχώνευση των δύο εταιριών και όχι η εξαγορά της Wind από τη Vodafone. Πρόσθεταν επίσης ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν για αρκετό χρονικό διάστημα, καθώς θα πρέπει να εξεταστούν όλες οι λεπτομέρειες, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του νέου σχήματος.
Σε περίπτωση που οι συζητήσεις αυτές ολοκληρωθούν και ληφθούν οριστικές αποφάσεις, δεδομένου ότι θα πρέπει να υπάρξει έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ελλάδος και της ΕΕ, τότε αλλάζει το σκηνικό του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας , καθώς θα δημιουργηθούν δύο πόλοι, η Cosmote και η Νέα εταιρία που θα προκύψει, οι οποίες θα μοιραστούν την «πίττα» των πελατών, με αποτέλεσμα να ενταθεί ο μεταξύ τους ανταγωνισμός.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Ποντικοί" ρημάζουν δημοτικά κτίρια

Στο κτίριο της δημοτικής ενότητας Μουσούρων το τελευταίο κρούσμα
Πρώην δημοτικά καταστήματα στα Χανιά, έχουν μπει τις τελευταίες ημέρες στο στόχαστρο " ποντικών", καθώς μετά το πρώην δημαρχείο Θερίσου την περασμένη εβδομάδα, άγνωστοι εισέβαλαν τη νύχτα και στο κτίριο που στεγάζει την δημοτική ενότητα Μουσούρων του δήμου Πλατανιά, στα Χανιά, από όπου και έκλεψαν χρηματοκιβώτιο με 2.210 ευρώ, έγγραφα, καθώς και ... αυτοκίνητο του δήμου Πλατανιά!
Το γεγονός προβληματίζει τις αστυνομικές αρχές, καθώς ο τρόπος δράσης είναι κοινός, ενώ και στις δυο περιπτώσεις η λεία ήταν χρηματοκιβώτια, έγγραφα και σφραγίδες.
Και τα δυο " χτυπήματα" έγιναν σε πρώην δημαρχεία, που σήμερα εξυπηρετούν τις υπηρεσίες δημοτικών ενοτήτων.
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, άγνωστοι, αφού παραβίασαν ανασφάλιστο παράθυρο του κτιρίου, μπήκαν μέσα και πήραν ένα χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 2.210 ευρώ, καθώς και διάφορα έγγραφα του δήμου. Επιπλέον, φεύγοντας, πήραν ένα αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του δήμου Πλατανιά.
Την προηγουμένη εβδομάδα, παρόμοια "επίσκεψη" είχε δεχτεί και το πρώην δημαρχείο Θερίσου, απ' όπου οι εισβολείς παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο και πήραν συνολικά 4500 ευρώ, έγγραφα και σφραγίδες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Βανδαλισμοί σε καταφύγιο ζώων

Στα Χωραφάκια Ακρωτηρίου
Βανδαλισμοί σε καταφύγιο ζώων
Βανδαλισμούς προκάλεσαν άγνωστοι στο καταφύγιο ζώων που βρίσκεται στα Χωραφάκια Ακρωτηρίου.
Οι δράστες αφού έσπασαν παράθυρα του οικήματος, ξέσπασαν πάνω στα ζώα πετώντας κάτω τα κλουβιά μέσα στα οποία βρίσκονταν στειρωμένα γατιά και σκυλιά.
Το περιστατικό αντιλήφθηκαν χθες το απόγευμα εθελοντές του Συλλόγου «Η μικρή Κιβωτός του Νώε» οι οποίοι πήγαν για να φροντίσουν τα ζώα.
Μόλις έφτασαν αντίκρισαν εικόνες καταστροφής με σπασμένα τζάμια και παράθυρα, τα κλουβιά που βρίσκονταν μέσα τα ζώα είχαν βρεθεί στο πάτωμα ενώ είχε προκληθεί ζημιά και στην κλειδαριά της κεντρικής εισόδου.
«Το απόγευμα σήμερα (σ.σ. χθες) γύρω στις 6 που ήρθαν εθελοντές να φροντίσουν τα ζώα και να καθαρίσουν τον χώρο, διαπίστωσαν ότι κάποιοι είχαν προκαλέσει ζημιές», σημείωσε, μιλώντας στα «Χανιώτικα Νέα» η πρόεδρος του Συλλόγου Σίλκε Βρόμπελ και πρόσθεσε:
«Αμέσως με ειδοποίησαν και παράλληλα ενημέρωσα την Αστυνομία για το συμβάν. Είμαστε πολλά χρόνια εδώ και προσπαθούμε να έχουμε πολύ λίγα ζώα στο συγκεκριμένο χώρο έτσι ώστε να μην προκαλείται καμία φασαρία. Αλλωστε μέσα στα κλουβιά βρίσκονται στειρωμένα γατάκια που δεν κάνουν καθόλου θόρυβο αλλά και τα λίγα σκυλιά που φιλοξενούμε στον χώρο βρίσκονται εδώ για θεραπεία».
Η κα Βρόμπελ τόνισε ακόμα ότι η δουλειά που γίνεται στο καταφύγιο αναγνωρίζεται από τους περισσότερους ανθρώπους, ωστόσο, δεν λείπουν και εκείνοι που δεν θέλουν να καταλάβουν το έργο που επιτελείται.
«Γιατί προκάλεσαν βανδαλισμούς, δεν μπορώ να καταλάβω.
Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε ένα μέρος για να φιλοξενούμε τα ζώα κανονικά και να τα φροντίζουμε. Μία κλινική ζώων, δηλαδή, που να τους κάνουμε στειρώσεις και να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι επί 24ώρου βάσεως να ασχολούνται με τα ζώα», τόνισε η κα Βρόμπελ και πρόσθεσε:
«Ολα τα άτομα από ξενοδοχεία, μας ζητάνε βοήθεια και καταλαβαίνουν την αξία και τη χρησιμότητα της δουλειάς μας. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι δεν θέλουν να καταλάβουν.
Είναι οι ίδιοι που έχουν τα ζώα να κυκλοφορούν ελεύθερα και όταν θα χρειαστούν βοήθεια θα έρθουν σε εμάς για να κάνουμε ό,τι χρειάζεται» - σημείωσε η πρόεδρος του Φιλοζωικού, ενώ καταλήγοντας τόνισε ότι ο Σύλλογος πρόκειται να υποβάλει μήνυση για το συγκεκριμένο συμβάν.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Περίεργη" διάρρηξη στο Ευρωπαϊκό Σχολείο

Η τέταρτη διάρρηξη από τον περασμένο Σεπτέμβριο - Κατέστρεψαν αρχεία και έγγραφα, έριξαν καφέ σε βιβλία - Δεν αναζήτησαν χρήματα ή τιμαλφή. Άλλο ένα κρούσμα διάρρηξης σημειώθηκε στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας προκαλώντας προβληματισμό στις αρχές αλλά και στη διευθύντρια του σχολείου, Κωνσταντίνα Μπατάλα.
Πρόκειται για την τέταρτη διάρρηξη στο σχολείο από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αν και δεν έχει γίνει σαφές το πότε ακριβώς έγινε, καθώς η διευθύντρια του σχολείου βρέθηκε στο σχολείο, για τελευταία φορά, στα τέλη Ιουνίου και ξανά, χθες, οπότε διαπίστωσε τη διάρρηξη.
Ερωτηματικά, ωστόσο, προκαλούν οι ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι δράστες, οι οποίοι δεν "άνοιξαν" το γραφείο της διευθύντριας, φαίνεται πως δεν αναζήτησαν χρήματα ή τιμαλφή, αλλά στοχευμένα προκάλεσαν βανδαλισμούς και κατέστρεψαν ηλεκτρονικά αρχεία.
Συγκεκριμένα οι δράστες κατέστρεψαν έγγραφα και τους σκληρούς δίσκους τριών ηλεκτρονικών υπολογιστών που βρίσκονταν στα γραφεία των υποδιευθυντών και οι οποίοι περιείχαν οικονομικά δεδομένα του σχολείου, ενώ επίσης κατέβασαν τα βιβλία από τη βιβλιοθήκη και τα λέρωσαν με ... καφέ και πορτοκαλάδες!
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Στα χέρια ενός Κρητικού η ελληνική εκπαίδευση στην Ευρώπη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μανώλης Αλεξάκης μεταβαίνει στις Βρυξέλλες από όπου θα συντονίζει την ελληνική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες
Υπό την ευθύνη του θα έχει, για τα επόμενα δύο χρόνια, την ελληνική εκπαίδευση στη δυτική Ευρώπη, ο περιφερειακός σύμβουλος, Μανώλης Αλεξάκης, ο οποίος τις επόμενες ημέρες αναλαμβάνει καθήκοντα συντονιστή.
Στην αρμοδιότητά του υπάγεται η ελληνόφωνη εκπαίδευση από την πρώτη βαθμίδα ως και τα πανεπιστήμια, σε δέκα χώρες της Ευρώπης. Ο κ. Αλεξάκης αναχωρεί την Παρασκευή για τις Βρυξέλλες, όπου θα παραμείνει για δύο χρόνια. Παράλληλα, όμως, διατηρεί τη θέση του περιφερειακού συμβούλου και, μάλιστα, από τις Βρυξέλλες θα οργανώσει το Γραφείο Ευρωπαϊκών υποθέσεων, το οποίο αποτελεί προτεραιότητα της Περιφέρειας Κρήτης, με στόχο να τονωθεί η εξωστρέφεια του νησιού.
Ο Μ. Αλεξάκης είναι φιλόλογος και έχει ήδη εμπειρία σχετική με τη θέση που αναλαμβάνει, καθώς έχει θητεύσει σε σχολεία στη Γερμανία και το Βέλγιο. Έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Ηρακλείου, ενώ πρόσφατα παρουσίασε το βιβλίο του "Κνωσός 1560 π.Χ. Η ιδανική πολιτεία".

cretalive