Έχασε ... το δρόμο αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Ηρακλείου!

Βγήκε έξω από το διάδρομο την ώρα της προσγείωσης - Μικροαναστάτωση - Δεν κινδύνευσε κανένας
Μικροαναστάτωση επικράτησε νωρίτερα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, καθώς ένα αεροσκάφος της Aeroflot ... έχασε το δρόμο, κατά την προσγείωσή του, με αποτέλεσμα να βγει έξω από το διάδρομο.
Το αεροσκάφος που ήρθε από τη Ρωσία στο Ηράκλειο προσγειώθηκε στις 09.00 το πρωί στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης", ωστόσο από ένα ατυχή χειρισμό, "πήρε ... ανοιχτά τη στροφή", σύμφωνα με την αερολιμενάρχη Ηρακλείου, Φανή Δαμβουνέλλη, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει να φτάσει στην προκαθορισμένη θέση στάσης, προκειμένου να αποβιβαστούν οι επιβάτες και να εκφορτωθούν οι αποσκευές.
Το περιστατικό σήμανε μόνο μικροαναστάτωση στο αεροδρόμιο, καθώς δεν κινδύνευσε κανένας, ενώ σύμφωνα με την αερολιμενάρχη οι υπόλοιπες πτήσεις εκτελούνται κανονικά χωρίς καθυστέρηση.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Αρχίζουν οι εγγραφές στα τμήματα της Ακαδημίας του ΟΦΗ

Από αύριο
Αρχίζουν οι εγγραφές στα τμήματα της Ακαδημίας του ΟΦΗ
Την  Δευτέρα 29 Αυγούστου, ξεκινούν  προπονήσεις τα τμήματα της ακαδημίας ποδοσφαίρου του Ο.Φ.Η.
Οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο, σε φυσικό χλοοτάπητα, για τα αγωνιστικά τμήματα και στο χώρο του Καλτσέτο, για τα προαγωνιστικά τμήματα του συλλόγου μας.
Για πληροφορίες ή εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με τη γραμματεία των τμημάτων  υποδομής στο χώρο του Καλτσέτο, στα τηλέφωνα   2810-317777 και 6973820496 (σταθερή γραμμή) και ώρες 14.00 μμ έως τις 21.00μμ.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Η πρόταση γάμου του Νίνο στην Χρυσή Βαρδινογιάννη!

Επίσημο δείπνο στο πατρικό της, στην Εκάλη
Η πρόταση γάμου του Νίνο στην Χρυσή Βαρδινογιάννη!
Πρόταση γάμου στην κόρη του καπετάνιου Γιώργου Βαρδινογιάννη, Χρυσή έκανε πριν λίγες μέρες ο Νίνο. Το ζευγάρι που είναι εδώ και ενάμιση χρόνο μαζί αποφάσισε να επισημοποιήσει τη σχέση του, με τις ευλογίες της επιχειρηματικής οικογένειας, που άνοιξε την αγκαλιά της στον γνωστό τραγουδιστή.
Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα" η κόρη του Γιώργου Βαρδινογιάννη και της Αγάπης Πολίτη είπε το "ναι" στον Νίνο, σε ένα πριβέ δείπνο, το οποίο οργάνωσε ο ίδιος πριν λίγες μέρες. Στις αρχές του Αυγούστου, ο Νίνο με μεγάλη μυστικότητα οργάνωσε το ρομαντικό δείπνο για δυο στο σπίτι που μένει με την Χρυσή. Υπό το φως τον κεριών και με τους ήχους της αγαπημένης τους μουσικής, ο Νίνο έκανε πρόταση γάμου στην Χρυσή, περνώντας στο δάχτυλό της ένα κομψό μονόπετρο.
Η Χρυσή δέχτηκε αμέσως και τηλεφώνησε στον πατέρα της και να του πει τα ευχάριστα νέα. Εκείνος ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος και προσκάλεσε το ζευγάρι σε επίσημο δείπνο στο σπίτι του στην Εκάλη. Όσο για την μητέρα της Χρυσής, Αγάπη, που βρισκόταν στις Σπέτσες, τους ευχήθηκε από το τηλέφωνο και τους έδωσε ραντεβού αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές της.
tlife
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Μισό εκατ. τουρίστες επιπλέον στην Ελούντα λόγω... "Νησιού"!

Βούλιαξε η περιοχή από επισκέπτες, αλλά θα κρατήσει τον κόσμο;
500.000 τουρίστες, διπλάσιοι από πέρυσι, κατέφθασαν φέτος στην περιοχή για να επισκεφτούν όχι μόνο τη διάσημη πλέον Σπιναλόγκα, αλλά και την Πάνω Ελούντα, όπου στήθηκαν τα σκηνικά και έγιναν τα περισσότερα γυρίσματα!
Τόσο το «Νησί» όσο και το βιβλίο της Χίσλοπ υπήρξαν προπομποί για τους χιλιάδες επισκέπτες της Ελούντας αυτό το καλοκαίρι.
Σε "παγκόσμια ατραξιόν" μετατράπηκαν τα σκηνικά του δημοφιλέστατου σίριαλ το "Νησί". Ηταν τέτοια η δύναμή του, που κατάφερε να οδηγήσει ήδη μισό εκατομμύριο επισκέπτες όχι μόνο στη Σπιναλόγκα, που θεωρείται το κατεξοχήν σύμβολο της σειράς, αλλά και στο παλιό χωριό της Ελούντας, όπου γυρίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου.
Οι λιγοστοί, μόλις 50, κάτοικοι του παραδοσιακού χωριού Πάνω Ελούντα, έχασαν αυτό το καλοκαίρι την ησυχία τους. Στα σοκάκια περιδιάβαιναν όλες τις ώρες της ημέρας τουρίστες που ήθελαν να δουν από κοντά τα σκηνικά της πολύκροτης σειράς! Στόχος τους ήταν να πάρουν γεύση από το αληθινό "Νησί", καθώς σ' αυτό το χωριό στήθηκε από τον σκηνογράφο η Πλάκα που είδαμε όλοι στο σίριαλ.
Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, αλλά και την Κρήτη, που δεν είχαν δει ποτέ από κοντά τη Σπιναλόγκα, αλλά και ξένοι, βούλιαξαν την Ελούντα, που έχει δεχθεί μέχρι στιγμής διπλάσιο κόσμο από πέρσι.
Η παλαιά Ελούντα, μέχρι χθες, άλλωστε, δεν υπήρχε καν στον "τουριστικό" χάρτη της περιοχής. Κι όμως, κλείνοντας το φετινό καλοκαίρι, περισσότεροι από 500.000 τουρίστες θα έχουν αγγίξει τα γύψινα σκηνικά της σειράς στο χωριό και θα έχουν ξεναγηθεί στη Σπιναλόγκα. Κι όλα αυτά ενώ έχουν ήδη περάσει τέσσερις μήνες από τη στιγμή που το "Νησί" έριξε αυλαία!
Η Σπιναλόγκα έγινε το δεύτερο σε επισκεψιμότητα, μετά την Κνωσό, μνημείο της Κρήτης. Μπλόκαραν τα ταξιδιωτικά γραφεία με την απαίτηση των τουριστών να επισκεφθούν την Πλάκα, την Ελούντα και τη Σπιναλόγκα! Μόνο τα καραβάκια που πηγαινοέρχονται στο νησί αύξησαν φέτος την πελατεία τους κατά 40%!
"Δεν χωράει ο κόσμος στα πλοιάριά μας φέτος. Από τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα μεταφέραμε χιλιάδες τουρίστες. Ολοι με μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι, ψάχνουν να βρουν να φωτογραφήσουν την πύλη από όπου έμπαινε στο νησί ο Στέλιος Μάινας...", λέει χαρακτηριστικά ο καπετάν Νίκος από το καΐκι "Αγ. Ειρήνη", που κάνει καθημερινά το δρομολόγιο Πλάκα-Σπιναλόγκα.
Οι κάτοικοι στο παλιό χωριό, μένουν αποσβολωμένοι από τα λεφούσια των τουριστών. Δεν περίμεναν ποτέ ότι η σκηνογραφία μιας τηλεοπτικής σειράς θα αποτελούσε τέτοιο πόλο έλξης.
Τα χρυσοκόκκινου χρώματος γύψινα σκηνικά έχουν καλύψει τις προσόψεις των σπιτιών. Δεν είναι λίγοι οι τουρίστες που φεύγουν με κομμάτια γύψου για σουβενίρ.
Δεκάδες τουρίστες επίσης περιμένουν στην ουρά για εισιτήριο εισόδου στη Σπιναλόγκα.
Η μοναδική απορία όλων είναι: "Πώς μπορεί ένας τέτοιος παράδεισος ομορφιάς, όπως είναι η Σπιναλόγκα, να ήταν συνώνυμο του πόνου και του διωγμού".
Με το βιβλίο στο χέρι
"Είναι διπλάσιος ο κόσμος που θέλησε να δει φέτος από κοντά την Ελούντα. Το βιβλίο της Χίσλοπ, που μεταφράστηκε σε πολλές χώρες, υπήρξε προπομπός. Ερχονται και ψάχνουν την Πλάκα και τη Σπιναλόγκα, ξένοι με το βιβλίο στο χέρι. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό αυτό που μου μετέφεραν οι αρχαιολόγοι από τη Σπιναλόγκα, ότι στο ξεκίνημα της τηλεοπτικής σειράς υπήρχε μια λεμονιά που φαινόταν στις σκηνές και λίγο καιρό μετά οι τουρίστες την είχαν μαδήσει... Εξαφάνισαν τα φύλλα της, που τα έπαιρναν για ενθύμιο από το νησί. Επαιρναν ακόμη και πέτρες ή κομμάτια χώμα", λέει ο δήμαρχος Αγ. Νικολάου, Δ. Κουνενάκης
Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Η Πλάκα έγινε φέτος σημείο αναφοράς για πλήθος κόσμου. Στην ψαροταβέρνα "Παλίρροια" του Γιάννη Ανδρουλάκη, εκεί όπου ξεχειμώνιασαν οι ηθοποιοί του "Νησιού", εκεί όπου έκαναν Πρωτοχρονιά πέρσι με 24 βαθμούς θερμοκρασία, εκεί όπου ο Τάκης Νούσιας (ο τηλεοπτικός πρόεδρος της Σπιναλόγκας) βάπτισε το παιδί του, συναντήσαμε τον 11χρονο Μανώλη Τσαγκαράκη. Ο Δημητράκης της σειράς, είναι φανατικός Ολυμπιακός αλλά και άριστος μαθητής.
Οι ξένοι που τον αναγνωρίζουν ζητούν επιμόνως να φωτογραφηθούν μαζί του. Ο μικρός, αν και δεν είναι ηθοποιός, καθήλωσε με την ερμηνεία του. Ο Δημήτρης του "Νησιού" είναι βαφτισιμιός του Γιάννη Ανδρουλάκη.
"Τον Μανώλη τον βαφτίσαμε εμείς. Είμαστε περήφανοι για αυτόν.
Τώρα όμως ανοίγουν πάλι τα σχολεία και προέχει η μάθηση", μας λέει ο κ. Γιάννης Ανδρουλάκης. "Με όλους τους συντελεστές του σίριαλ γίναμε φίλοι. Αγάπησαν την Πλάκα.
Κι εμείς οι Πλακιώτες τους ανοίξαμε τα σπίτια μας, τους αγκαλιάσαμε με πολλή αγάπη, όπως κι όλο τον κόσμο. Φέτος, μάλιστα, δεν προλαβαίναμε να εξυπηρετήσουμε τους επισκέπτες μας. Πρωτοφανής κοσμοσυρροή".
Φωτίζεται το Νησί
Η τρίτη φάση αναστήλωσης του οικισμού της Σπιναλόγκας ξεκινάει. Μάλιστα, σε λίγους μήνες, το πιθανότερο στα τέλη Οκτωβρίου, ολοκληρώνεται και το έργο ηλεκτροφωτισμού του νησιού. Ο ηλεκτροφωτισμός θα προσθέσει μαγεία στις νύχτες των κατοίκων της Πλάκας, που θα βλέπουν την ομορφιά του από απέναντι. Το νησί μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής καταμεσής στο πέλαγος. Αλλωστε ο κόλπος του Μιραμπέλλου, στον οποίο βρίσκεται, μεταφράζεται, ως... "η ωραία θέα"!
Η αληθινή Σπιναλόγκα, με τον μοναδικό στενό δρόμο που κυκλώνει όλο το νησί, σε στέλνει στο 1950. Τότε που η μικρή κι απομονωμένη κοινωνία είχε φτιάξει τον κόσμο της. Αυτός ο κόσμος τώρα αναστηλώνεται. Μάλιστα στην περίφημη «πύλη του Μάινα»... σταματούν όλοι να φωτογραφηθούν.
Με γύψο και χαρτόνι κάλυψαν τα σπίτια
Η πάνω Ελούντα βρίσκεται 5,5 χιλιόμετρα από τον Αγιο Νικόλαο. Οι κάτοικοί της που παραμένουν για χρόνια τώρα μακριά από την κοσμοπολίτικη πλευρά του χωριού τους, φέτος μπήκαν σε μια πρωτοφανή γι' αυτούς διαδικασία. Υποδέχτηκαν πλήθη τουριστών που ζητούσαν επιμόνως να φωτογραφηθούν μαζί τους.
Η ταμπέλα που υπάρχει στο πάρκινγκ του χωριού (δημιουργήθηκε για τους... επισκέπτες της σειράς), μας πληροφορεί για το πού βρίσκονται στημένα τα σκηνικά. Πλήθος τουριστών οδηγείται εκεί. Μπαίνοντας στο δρομάκι της Ζωοδόχου Πηγής αμέσως νιώθεις ότι πρωταγωνιστείς στο "Νησί"...
Αλλάζει ο χρόνος και βρίσκεσαι αυτομάτως στην πόλη με την αδελφότητα των Χανσενικών, το καφενείο "Ο βασιλικός", την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα και τον δρόμο που με πόνο διάβηκε την πρώτη της μέρα στο νησί των λεπρών η Κατερίνα Λέχου. Τα γύψινα σκηνικά έχουν καλύψει τις προσόψεις των σπιτιών των κατοίκων. Πίσω από το χρυσοκόκκινο ντεκόρ της πέτρας κρύβονται γύψος και χαρτόνι. Δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες των σκηνικών που φεύγουν με κομμάτια γύψου για σουβενίρ!
"Ο χώρος αναπλάστηκε για να προσιδιάζει στην εποχή και στη Σπιναλόγκα. Βέβαια τα σκηνικά είναι προσωρινά, γιατί έχουν καλύψει σπίτια κι επιπλέον είναι δύσκολο να συντηρηθούν", λέει ο δήμαρχος Δ. Κουνενάκης. Αυτό σημαίνει ότι όσοι προλάβουν... θα τα δουν. Οι πρώτες βροχές του φθινοπώρου μάλλον θα σβήσουν το σκηνικό της Σπιναλόγκας.
ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ- ΕΘΝΟΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στο Σγουροκεφάλι!

Ευτυχώς, δεν κινδύνεψε η Ιερά Μονή Αγκαράθου - Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

 28.08.2011 // 19:31

'Συναγερμός' σήμανε στις πυροσβεστικές αρχές λίγο πριν τις 14.00, λόγω φωτιάς που ξέσπασε στο Σγουροκεφάλι του δήμου Χερσονήσου, μεταξύ Επισκοπής και Μονής Αγκαράθου κάτω από συνθήκες που διερευνώνται και βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι και αυτή την ώρα.
Στο σημείο επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένυ να περιορίσουν τη φωτιά ενώ η δύναμη αυξήθηκε.
Εκεί βρίσκονται 10 πυροσβεστικά οχήματα με 21 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα τμήματα με 13 άτομα, ρίψεις νερού πραγματοποιεί το ελικόπτερο της Υπηρεσίας καθώς κι ένα υδροφόρο όχημα του Δήμου Χερσονήσου.
Νωρίς το απόγευμα, στο σημείο έσπευσαν και δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ από την Ελευσίνα αλλά μετά από ελάχιστες ρίψεις νερού, αποχώρησαν.
Από θαύμα, σύμφωνα με τις μερτυρίες, δεν κινδύνεψε η Ιερά Μονή Αγκαράθου..
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Πέθανε ο Λεωνίδας Κύρκος

Έφυγε ο μεγάλος Έλληνας πολιτικός που είχε γεννηθεί στο Ηράκλειο όπου και πρωτοεξελέγη βουλευτής

28.08.2011 // 10:48

Πέθανε ο Λεωνίδας Κύρκος
Σήμερα το πρωί έφυγε από κοντά μας ο Λεωνίδας Κύρκος. Ένας πολιτικός που άφησε το στίγμα του στην Αριστερά και στην πολιτική ζωη της χώρας για περισσότερα από 60 χρόνια...
Ο Λεωνίδας Κύρκος, (1924 - 28 Αυγούστου 2011) ήταν Έλληνας πολιτικός της Αριστεράς, και είχε εκλεγεί πολλές φορές βουλευτής. Ήταν πρόεδρος του ΚΚΕ Εσωτερικού και της Ελληνικής Αριστεράς.
Γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1924 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Γιος του πολιτικού Μιχαήλ Κύρκου, ο οποίος μαζί με τον Ιωάννη Πασαλίδη και με άλλες προσωπικότητες από τον χώρο της Αριστεράς ίδρυσαν την Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά (ΕΔΑ). Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά ποτέ δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του λόγω των επανειλημμένων πολιτικών διώξεων. Κατά την περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου φυλακίστηκε κατ’ επανάληψη: το 1946 για 8 μήνες και το 1948 (φυλακίστηκε εκ νέου). Το 1949 καταδικάστηκε σε θάνατο. Η απόφαση του Εκτάκτου Στρατοδικείου δεν εκτελέστηκε λόγω της διεθνούς αντίδρασης διότι μεταξύ των καταδικασθέντων ήταν και ο Μανόλης Γλέζος. Αποφυλακίσθηκε το 1953.
Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην πολιτική αριστερή εφημερίδα Αυγή, πρώτα ως ρεπόρτερ και αργότερα ως διευθυντής (1958-1961).
Ο Λεωνίδας Κύρκος μπήκε στην πολιτική και εκλέχτηκε μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου το 1961(στο Ηράκλειο) 1963 και 1964 με την ΕΔΑ. Με την διάσπαση του ΚΚΕ, πήρε το μέρος των λεγόμενων ανανεωτικών δυνάμεων και βοήθησε στην καθιέρωση του ευρωκομμουνιστικού ΚΚΕ Εσωτερικού. Στις 21 Απριλίου 1967 συνελήφθη και παρέμεινε στη φυλακή για 5 χρόνια.
Μετά την μεταπολίτευση εκλέχτηκε βουλευτής, το 1974 και το 1977, και ευρωβουλευτής το 1981 και το 1985. Ο Κύρκος ήταν Πρόεδρος και γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Εσωτ. μέχρι τον Απρίλιο του 1987, οπότε εντάχθηκε στην Ελληνική Αριστερά (Ε.ΑΡ.) της οποίας εκλέχτηκε Πρόεδρος. Μαζί με το Χαρίλαο Φλωράκη, ίδρυσε τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου, του οποίου υπήρξε γραμματέας μέχρι το Μάρτιο του 1991. Από το 1989 μέχρι το 1993 ήταν βουλευτής με τον Συνασπισμό. Έγινε στόχος σφοδρής κριτικής από το χώρο του ΠΑΣΟΚ για την συμμετοχή του στην κυβέρνηση συνεργασίας με τον Μητσοτάκη.
To 2000 προτάθηκε τιμητικά από το κόμμα του Συνασπισμού για το αξίωμα του προέδρου της δημοκρατίας, όμως η βουλή εξέλεξε τον συνυποψήφιό του, Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.
Το 2010, με επιστολή του δήλωσε στήριξή στο νέο κόμμα Δημοκρατική Αριστερά. Το τελευταίο διάστημα λόγω των προβλημάτων με την υγεία του είχε αποστασιοποιηθεί από την ενεργή πολιτική, αν και συχνά κατέθετε την άποψή του δημόσια. Είχε δύο γιους. Πέθανε στις 28 Αυγούστου 2011 σε ηλικία 87 ετών.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,