Αποκάλυψη: Στη Σούδα οι Αμερικανοί δεν πληρώνουν φόρους!
του Παναγιώτη Γιδά
Δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσσει ποτέ αυτή κυβέρνηση και κάθε μέρα όλο και κάτι θα βρίσκουμε για να μας ταράζει το νευρικό μας σύστημα.
Αυτή την φορά αποκαλύπτεται ότι οι Αμερικάνοι στην βάση της Σούδας, με εγκύκλιο του κράτους, απαλλάσσονται από φόρους, δασμούς και διόδια, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να χάνει 1.5 εκατ. ευρώ ετησίως!
Για ποιό λόγο να απαλλάσσονται, κύριοι, από τους φόρους, μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος;
Δεν έχουμε δει την ίδια ευαισθησία και για τους Έλληνες πολίτες, όπου οι φόροι πέφτουν βροχή και το εισόδημα μας έχει μειωθεί δραστικά. Συμπέρασμα, λοιπόν, είναι ότι για να επιβιώσεις στην Ελλάδα θα πρέπει να είσαι ή λαθρομετανάστης ή Αμερικάνος. Έτσι Γιωργάκη;
prionokordela.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Κάθετη πτώση στην τιμή του χρυσού

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011, 16:03
Σημαντική πτώση καταγράφει κατά τη σημερινή διαπραγμάτευσή της η τιμή του χρυσού, ύστερα από ένα «ράλι» τριών εβδομάδων στις διεθνείς χρηματαγορές, που οδήγησε το πολύτιμο αυτό μέταλλο στο επίπεδο-φωτιά των 1.900 δολαρίων ανά ουγγιά.
Στις 15:41 ώρα Ελλάδος η τιμή του χρυσού διαμορφωνόταν στα 1.732,90 δολάρια ανά ουγγιά καταγράφοντας μια «βουτιά» 128,70 δολαρίων (-6,93%).
Σύμφωνα με το Market Watch της εφημερίδας «The Wall Street Journal», αιτία για τη μεγάλη πτώση του χρυσού στέκεται η μαζική πώλησή του από επενδυτές, μετά και την είδηση ότι η μελλοντική προοπτική στην τιμή του θα μειωθεί σημαντικά το 2012.
zougla.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Εντοπίστηκε αποθήκη με χιλιάδες προϊόντα απομίμησης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011, 15:50
Μια αποθήκη, επί της οδού Μοναστηρίου, που περιείχε χιλιάδες προϊόντα απομίμησης, εντόπισε η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και το Σ.Δ.Ο.Ε..
Ύστερα από έρευνα, στο πλαίσιο της προσπάθειας των Αρχών για καταπολέμηση του παραεμπορίου, κατασχέθηκαν χιλιάδες παπούτσια, τσάντες και πορτοφόλια «μαϊμούδες».
Τα παράνομα προϊόντα, που προορίζονταν να διατεθούν σε μικροπωλητές και μέσω αυτών στην αγορά της Θεσσαλονίκης, θα καταστραφούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
zougla.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ανιχνεύτηκε σαλμονέλα σε αγελαδινό βούτυρο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011, 13:12
Για τη διακίνηση προϊόντος αγελαδινού βουτύρου, στο οποίο, ύστερα από αυτοελέγχους της επιχείρησης Όμιλος Carrefour - Carrefour Μαρινόπουλος, ανιχνεύτηκε σαλμονέλα (Salmonella spp), ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.).
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για αγελαδινό βούτυρο με την εμπορική επωνυμία «Παραδοσιακό φρέσκο αγελαδινό βούτυρο CRF», με γραμμοκώδικα 5204239290545, σε συσκευασίες των 250gr και με ημερομηνίες λήξης 23.09.2011 και 08.10.2011.
Η επιχείρηση Όμιλος Carrefour - Carrefour Μαρινόπουλος προχώρησε άμεσα σε ανάκληση των ανωτέρω παρτίδων, καθώς και σε προληπτική απόσυρση του συνόλου των παρτίδων από το συγκεκριμένο προϊόν από την εσωτερική αγορά.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ., ο οποίος διενεργεί τους σχετικούς ελέγχους, καλεί τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το προαναφερθέν προϊόν να μην το καταναλώσουν.
zougla.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Φρίκη στην Αυστρία: Βίαζε τις κόρες του επί 41 συναπτά έτη…
 
Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Αυστρία από την είδηση ότι η αστυνομία της χώρας ερευνά μία υπόθεση με έναν 80χρονο σάτυρο που κατηγορείται ότι είχε κλειδωμένες στο σπίτι και βίαζε επί 41 συναπτά έτη τις κόρες του.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 80χρονος βίαζε τις άτυχες γυναίκες από το 1970 μέχρι και τον Μάιο του 2011, με τα θύματα του να είναι πλέον 53 και 45 ετών.
Ο ηλικιωμένος Αυστριακός ζει κοντά στην πόλη Μπράουναου, στη βόρεια Αυστρία και, σύμφωνα με τις αρχές, κρατούσε τις άτυχες γυναίκες κλειδωμένες σε μια μικρή κουζίνα, στην οποία υπήρχε μόνον ένας ξύλινος πάγκος που χρησιμοποιούσαν για κρεβάτι και οι δύο.
Ο 80χρονος φέρεται να βίαζε και να ξυλοκοπούσε τις δύο κόρες του ενώ υπό την απειλή όπλου τις απαγόρευε οποιαδήποτε κοινωνική επαφή. Μάλιστα, ανάλογη συμπεριφορά φέρεται να επιδείκνυε και στη μητέρα τους, η οποία απεβίωσε το 2008.
Η υπόθεση έφθασε στις αρχές το Μάιο όταν η μία από τις άτυχες γυναίκες έσπρωξε τον πατέρα της λίγο πριν την βιάσει με αποτέλεσμα αυτός να πέσει στο έδαφος και να μη μπορεί να σηκωθεί. Οι δύο κόρες του, οι οποίες αρνήθηκαν να τον βοηθήσουν όσο βρισκόταν ανήμπορος στο έδαφος, βρήκαν την ευκαιρία να αποδράσουν, ενώ ο 80χρονος βρέθηκε δύο μέρες μετά από μία κοινωνική λειτουργό.
Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες τους για να διαπιστώσουν εάν και σε τι βαθμό ισχύουν οι απίστευτες κατηγορίες για τον 80χρονο σάτυρο, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι οι δύο κόρες του έχουν νοητική υστέρηση.
Η υπόθεση αυτή ξυπνά μνήμες από την υπόθεση αιμομιξίας του Γιόζεφ Φριτσλ που συγκλόνισε την Αυστρία πριν από τρία χρόνια. Ο Φριτσλ, πατέρας επτά παιδιών, τα οποία έκανε με την κόρη του την οποία κρατούσε αιχμάλωτη, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 2009.
star.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Καθαρίζετε τα εγκαταλελειμμένα ή ... πρόστιμο!"

Η δημοτική αρχή καλεί τους ιδιοκτήτες εγκαταλελειμμένων κτισμάτων ή οικοπέδων, κυρίως στο κέντρο του Ηρακλείου, να καθαρίσουν τις ιδιοκτησίες τους που έχουν μετατραπεί σε ... στέκια τρωκτικών και ζωυφίων!

Ενημερώθηκε: 25.08.2011 // 14:40

Στους ιδιοκτήτες εγκαταλελειμμένων κτισμάτων και οικοπέδων, κυρίως στο κέντρο του Ηρακλείου, στρέφεται η δημοτική αστυνομία, μετά από σωρεία παραπόνων που δέχτηκε από γείτονες κτισμάτων και οικοπέδων που έχουν γίνει στέκι ... τρωκτικών και ζωυφίων, αποτελώντας εστία μόλυνσης.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις του περασμένου χειμώνα, μάλιστα, "φούντωσαν" τα άγρια χόρτα, τα οποία σήμερα, ξερά και πυκνά "κρύβουν" ποντίκια, έντομα και ζώα.
Οι ιδιοκτήτες χώρων αυτών οφείλουν να προχωρήσουν στον καθαρισμό, εναλλακτικά η δημοτική αρχή θα προχωρήσει στη βεβαίωση προστίμων. Η διαδικασία εντοπισμού των ιδιοκτητών, ωστόσο, αποδεικνύεται χρονοβόρα, καθώς αν δεν είναι ήδη γνωστός ο κάτοχος της ιδιοκτησίας, ο δήμος καταφεύγει στο Κτηματολόγιο, από όπου πληροφορείται τα στοιχεία της ταυτότητας του ιδιοκτήτη, τον οποίο, ακολούθως ενημερώνει για την υποχρέωσή του να διατηρεί την ιδιοκτησία του καθαρή, προκειμένου να μην απειλείται η δημόσια υγεία.

Αυτοψία στην Αγία Τριάδα
Αυτοψία στην περιοχή της Αγίας Τριάδας έγινε σήμερα από μέλη του πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής και στελέχη του δήμου, που εξέτασαν από κοινού θέματα ηχορρύπανσης, στατικότητας κτιρίων, ζητήματα σχετικά με κατεδαφίσεις και διανοίξεις, τη διαχείριση των όμβριων ιδάτων, τα λύματα και τα εγκαταλελειμμένα σπίτια.
Έμφαση δίνεται στο θέμα της Καθαριότητας, καθώς φαίνεται ότι το πιλοτικό πρόγραμμα που έθεσε σε ισχύ ο δήμος σε συνεργασία με το ΤΕΙ, δεν "περπατάει". Από τους 854 ατομικούς κάδους που έχουν διανεμηθεί, χρησιμοποιούνται μόλις οι 150, γεγονός που ο πολιτιστικός σύλλογος ερευνά σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το πρόγραμμα.
Μεταξύ των θεμάτων που απασχολεί την περιοχή είναι επίσης, το σχέδιο ανάπλασης της περιοχής, το οποίο πρέπει να "ξεμπλοκάρει" από το Υπουργείο Πολιτισμού και να εξεταστεί από το ΥΠΕΚΑ.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Εκπαιδεύονται εθελοντές

Στο Δήμο Μαλεβιζίου

Ενημερώθηκε: 25.08.2011 // 17:53

Διατηρώντας ενεργοποιημένο το δίκτυο των ενεργών πολιτών του Μαλεβιζίου, ο δήμος προχωράει σε μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία: στην υλοποίηση του προγράμματος "Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους".
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, όπου εκπαιδεύονται ομάδες εθελοντών στην απόκτηση πιστοποιημένων δεξιοτήτων διαχείρισης κινδύνου και κρίσεων.
Το πρόγραμμα "Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους" έχει σχεδιαστεί και οργανωθεί από την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.), υλοποιείται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) και χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους.
Η εκπαίδευση, θεωρητική και πρακτική, έχει διάρκεια 100 ώρες, ενώ το πρόγραμμα πιστοποιείται με Σύστημα Ποιότητας ISO 9001:2000 και υποστηρίζεται από Εθνικό Δίκτυο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και Ερευνητικών Φορέων.
Οι βασικοί άξονες του προγράμματος δίνουν τρόπους αντιμετώπισης φαινομένων όπως είναι οι σεισμοί, οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες, τα τεχνολογικά ατυχήματα, κλπ και καλύπτουν τομείς ομαδικής δράσης, πρώτων βοηθειών, οργάνωσης καταυλισμών, κ.α.
Το πρόγραμμα οδηγεί στην απόκτηση πιστοποιητικού Δια Βίου Εκπαίδευσης (εκτιμώμενου στοιχείου στο βιογραφικό σημείωμα), στην ένταξη του μητρώου εθελοντών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, δημιουργεί την εκ του νόμου απαιτούμενη ομάδα εθελοντών Πολιτικής Προστασίας των Δήμων, παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και καθιστά τους εκπαιδευθέντες ικανούς να αναπτύξουν δράσεις στην τοπική κοινωνία.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τις ειδικές αιτήσεις συμμετοχής στα Κ.Ε.Π. του Μαλεβιζίου (σε Γάζι, Τύλισο και Κρουσώνα) στο γραφείο του αρμόδιου αντιδήμαρχου Πέτρου Περάκη, καθώς και διαδικτυακά, στη δ/νση www.malevizi.gr
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Συναυλία στ' Αρμανώγεια για το "Χαμόγελο του Παιδιού"

Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου

Ενημερώθηκε: 25.08.2011 // 11:52

Συναυλία στ' Αρμανώγεια για το "Χαμόγελο του Παιδιού"
Συναυλία για το σύλλογο "Το Χαμόγελο του Παιδιού" θα γίνει την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στον προαύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου στα Αρμανώγεια.
Την εκδήλωση διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Εκδρομικός Σύλλογος Αρμανωγείων.
Συμμετέχουν: Ross Daly, Κέλυ Θωμά, Σταυρακάκης Νικηφόρος, Σταυρακάκης Μιχάλης, Σταυρακάκης Αντώνης, Πετράκης Στέλιος, Σταυρακάκης Βασίλης και άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες.
Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Εκτός επιδοτήσεων ΟΠΑΑΧ η Κρήτη

Εμμένει το υπουργείο

Ενημερώθηκε: 25.08.2011 // 13:21

Επιμένει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στον αποκλεισμό των περισσότερων περιοχών της Κρήτης από επιδοτήσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα του λεγόμενου άξονα 3 (πρώην ΟΠΑΑΧ) όπως προκύπτει από την απάντηση του υπουργού Κ. Σκανδαλίδη, σε αναφορά την οποία είχε καταθέσει στη βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Στρατάκης.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργού «στο πλαίσιο των κριτηρίων αξιολόγησης των προτάσεων που θα υποβληθούν, τα οποία έχουν εγκριθεί από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος, προβλέπεται χωροταξικό κριτήριο και ειδικότερα προτεραιότητα σε βαμβακοπαραγωγικές πυρόπληκτες και πλημμυρόπληκτες περιοχές.
Η προτεραιότητα αυτή καθορίστηκε λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα προβλήματα και τις διαπιστωμένες ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω περιοχές. Διευκρινίζεται οτι, σε καμία περίπτωση δεν αποκλείει την επιλογή προτάσεων λοιπών περιοχών της υπαίθρου.
Με την επιστολή-πρόσκληση δίνεται προθεσμία τριών και πλέον μηνών για την υποβολή των προτάσεων (συγκεκριμένα η επιστολή εκδόθηκε στις 20/7/2011 και η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει στις 31/10/2011).
Το διάστημα αυτό δε θεωρείται μικρό, λαμβάνοντας υπόψη τα χρονικά περιθώρια που έχουν πλέον απομείνει για την υλοποίηση των έργων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ουσιαστική έναρξη υλοποίησής τους (δημοπράτηση κλπ.), καθώς και το γεγονός ότι οι διαδικασίες για την ωρίμανση έργων θα έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει.
Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της επιστολής-πρόσκλησης προβλέπεται ότι η υλοποίηση των δράσεων: α) Σήμανση αξιοθέατων και μνημείων, β) Ποδηλατικές διαδρομές και γ) Διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση περιοχών γίνεται εκτός περιοχών του Δικτύου Natura.
Ο περιορισμός αυτός αναφέρεται στο εγκεκριμένο, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΠΑΑ και καθορίστηκε σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να εξασφαλισθεί ο απαιτούμενος διαχωρισμός των παρεμβάσεων που εμπίπτουν τόσο στο πεδίο παρέμβασης των προγραμμάτων του ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυ- ξης), όσο και των προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το ΕΓΤΑΑ (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης) και το ΕΤΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας).
Κατά συνέπεια τέτοιου είδους παρεμβάσεις σε περιοχές Natura δύναται να υλοποιηθούν με τη χρηματοδότηση άλλου Ταμείου πλην του ΕΓΤΑΑ. Στην επιστολή-πρόσκληση τίθεται περιορισμός σχετικά με την υλοποίηση έργων πρόσβασης σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις (αγροτική οδοποιία), η οποία επιτρέπεται, όπως ρητά αναφέρει στην απάντηση του ο Υπουργός, μόνο σε πυρόπληκτες ή πλημμυροπαθείς περιοχές (οριοθετημένες με αντίστοιχο ΦΕΚ μετά τις 1/1/2007).
Ο περιορισμός αυτός καθορίστηκε λαμβάνοντας υπόψη τους διαθέσιμους πόρους σε συνδυασμό με το είδος των έργων που ενισχύθηκαν σε προηγούμενες Προγραμματικές περιόδους και τη σημερινή αγροτική πολιτική.
Με βάση τα παραπάνω, καταλήγει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δε θεωρείται αναγκαία η απόσυρση και η εκ νέου έκδοση της πρόσκλησης, καθώς και η αλλαγή των περιορισμών και όρων που προβλέπονται σε αυτήν».
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά στα Χανιά
Με κάνναβη και ηρωίνη συνελήφθησαν δύο άτομα

Ενημερώθηκε: 25.08.2011 // 13:58

Έναν 30χρονο Χανιώτη συνέλαβαν χθες το πρωί στον Πλάτανο Κισσάμου, αστυνομικοί του ΤΑΕ Χανίων. Στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Εν τω μεταξύ ένα ακόμη άτομο, ένας 26χρονος συνελήφθη χθες το βράδυ στα Χανιά, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της ΟΠΚΕ. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μια αυτοσχέδια συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Επέστρεψε στο Ηράκλειο ο Τ.Πανταγάκης

Υπεβλήθη σε επέμβαση μικροχειρουργικής

Ενημερώθηκε: 25.08.2011 // 14:02

Στο Ηράκλειο επέστρεψε την Τρίτη ο διοικητής του ΤΑΕ Μεσαράς, Τηλέμαχος Πανταγάκης, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά από το 43χρονο, δράστη της άγριας δολοφονίας της Ελένης Πανταγάκη, στο κέντρο του Ηρακλείου.
Ο Τ. Πανταγάκης υπεβλήθη σε επέμβαση μικροχειρουργικής, η οποία ήταν επιτυχής και αυτό το διάστημα αναρρώνει.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Σπίτια-αποθήκες… βεγγαλικών

Βεγγαλικά που θα μπορούσαν με άνεση να προμηθεύσουν όλη την… Disneyland έκρυβε στο σπίτι του στα Πλευριανά Μυλοποτάμου ένας 38χρονος, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί από αστυνομικούς της Ασφάλειας Γεροποτάμου και του ΤΑΕ Μυλοποτάμου.
Στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής και εμπορίας όπλων και ειδών οπλισμού στο Νομό Ηρακλείου, οι Αστυνομικοί ανωτέρω υπηρεσιών ενήργησαν έρευνα σε σπίτια του 38χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ø  Πέντε εύχρηστα πιστόλια κρότου, μάρκας GAP, EKOL JACKAL DUAL και COBRA MAGNUM 2002 , διαμετρήματος 9 mm
Ø  Πέντε χιλιάδες εννιακόσια (5.900) πλήρη φυσίγγια κρότου (αβολίδωτα) διαμετρήματος 9 mm.
Ø  Δέκα πέντε (15) πλήρη φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm.
Ø  Έξι (6) χάρτινα κιτία  που περιέχουν συνολικά  χίλια εννιακόσια σαράντα τέσσερα (1.944) βεγγαλικά – πυροτεχνήματα Ρωσικής κατασκευής και διαφόρων εργοστασίων.
Ø  Ένα (1) χάρτινο κιτίο που περιέχει άγνωστο αριθμό βεγγαλικών- πυροτεχνημάτων Βουλγάρικης κατασκευής .
Ø  Πέντε (5) εξαρτήματα προσαρμογής σε πιστόλι, για εκτόξευσης φωτοβολίδων.
Ø  Τριάντα πέντε (35) κροτίδες μεγάλου μεγέθους μάρκας «BIG TIGER».
Ο δράστης, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου.
flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ήρθαν στα χέρια για τις μπαλωθιές

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011, 16:13

Οι μπαλωθιές που έπεφταν βροχή, χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια γλεντιού, στον Άγιο Κωνσταντίνο Ρεθύμνου, ήταν ο λόγος που... άναψαν τα αίματα.
Ένας νεαρός, αγανακτισμένος από τους άσκοπους πυροβολισμούς, σηκώθηκε και ζήτησε το λόγο από τον… πιστολέρο θαμώνα, ο οποίος απάντησε, πλησιάζοντας το όπλο στο πρόσωπο του πρώτου και συνεχίζοντας να πυροβολεί.
Η πρόκληση ήταν αρκετή για να εξαγριωθεί ο νεαρός και να επιτεθεί στον ένοπλο, πιάνοντάς τον από το λαιμό!
Ευτυχώς, τα πράγματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων και το γλέντι συνεχίστηκε, με τους αδερφούς Σπυριδάκη να διασκεδάζουν τους παρευρισκόμενους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πηγή: apodimoikrites.gr,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,