Γης μαδιάμ ο Βόλος

Σε πεδίο πολέμου μετατράπηκε ο Βόλος μετά την απόφαση υποβιβασμού της ομάδας στη Δ' Εθνική. Διεθνής εξευτελισμός αφού στην πόλη βρίσκονται ξένες αποστολές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο νέων Ανδρών.


Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έδωσε άδεια στον Ολυμπιακό Βόλου και χιλιάδες αγανακτισμένοι οπαδοί του συλλόγου πραγματοποίησαν πορεία, η οποία εξελίχθηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε άγρια σύγκρουση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.
Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν συνεργεία του δήμου Βόλου, με τη βοήθεια των υδροφόρων και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, το δύσκολο έργο καθαρισμού των κεντρικών οδών της πόλης.
Περισσότεροι από 350 κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης έχουν καταστραφεί, ενώ και σήμερα το πρωί ήταν έντονη η μυρωδιά από τη χρήση των δακρυγόνων. Οι ζημιές αποτιμώνται σε πάνω από 150.000 ευρώ μέχρι στιγμής όπως είπε στο Newsit αντιδήμαρχος καθαριότητας Βόλου, Μπάμπης Τσαμπάδης.
Επίσης, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, έχουν καταστραφεί επίσης, 40 καλαθάκια απορριμάτων, μάρμαρα και κράσπεδα σε κεντρικούς δρόμους όπως η Ιάσονος, η Δημητριάδος και η Καρτάλη.
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, αργά χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 10 συλλήψεις και 17 προσαγωγές υπόπτων.
Επίσης, οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις έγκυες, τέσσερα παιδιά κι ένα βρέφος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Βόλου, εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων.
Οδοφράγματα, φωτιές, σπασμένες βιτρίνες και δακρυγόνα έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. (Δείτε εδώ τι έγινε χθες στον Βόλο)Τα επεισόδια συνεχίστηκαν μέχρι και τις πρωινές ώρες και η πόλη θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.
newsit.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Για πρώτη φορά ο Δ.Θεσσαλονίκης δεν θα πάει στην ΔΕΘ!

Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση αφού για πρώτη φορά δεν θα βρίσκεται εκεί ο Δήμος της πόλης που έχει την έκθεση. Ο κ. Μπουτάρης θεωρεί ότι η προβολή των δραστηριοτήτων του δήμου στη ΔΕΘ είναι σπατάλη χρημάτων και άνευ νοήματος


Η απόφαση ελήφθη! Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Ι. Μπουτάρης αποφάσισε να σπάσει μία παράδοση δεκαετιών και να μην «κατεβάσει» το περίπτερο του δήμου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εκκινώντας την επιχείρηση «απο-κρατικοποίησης» των εκθετών της Γενικής Έκθεσης του Σεπτέμβρη.
 Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θεωρεί ότι η προβολή των δραστηριοτήτων του δήμου στη ΔΕΘ είναι άνευ νοήματος, καθώς οι πολίτες της συμπρωτεύουσας γνωρίζουν πολύ καλά τι και τι δεν κάνει η αυτοδιοίκηση. Επίσης, όπως σημειώνεται από το περιβάλλον του δημάρχου, σε μία εποχή ύφεσης και με τα οικονομικά προβλήματα του δήμου δεδομένα, οι δαπάνες για ενοικίαση περιπτέρου είναι άνευ λόγου. Διαχρονικά, η αναλογία ιδιωτικού - δημοσίου τομέα στην Γενική Έκθεση του Σεπτέμβρη είναι οκτώ προς δύο.
 Όμως, όπως εξηγούν κύκλοι της εκθεσιακής αγοράς, σε επίπεδο εμβαδού κι επιφανείας η αναλογία γίνεται περίπου 50-50. Δηλαδή, τα μεγάλα περίπτερα ανήκουν σε υπουργεία, οργανισμούς του δημοσίου και ΔΕΚΟ. Η πρωτοβουλία του δημάρχου έρχεται σε μία εποχή έντονου προβληματισμού τόσο για την χρησιμότητα της Γενικής Έκθεσης όσο και για την παρουσία της κυβέρνησης, των κομμάτων και των φορέων, που εδώ και δέκα χρόνια «μαγνητίζει» κάθε κοινωνική ομάδα που αντιδρά στα κυβερνητικά μέτρα.
 Μάλιστα, οι πορείες διαμαρτυρίας, η απαγόρευση της στάθμευσης και της κυκλοφορίας οχημάτων το πρώτο Σαββατοκύριακο κάθε Γενικής Έκθεσης και συχνά τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, αποθαρρύνουν από κάθε σκέψη επισκέψης και συμμετοχής στη ΔΕΘ τους πλέον άμεσα ενδιαφερομένους, δηλαδή, τους Θεσσαλονικείς. Άλλωστε, οι τουριστικοί πράκτορες της πόλης ομολογούν ότι τις πρώτες ημέρες της ΔΕΘ κάνουν ...χρυσές δουλειές, λόγω της προθυμίας χιλιάδων Θεσσαλονικέων να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές σε ευρωπαϊκές πόλεις ή ελληνικά νησιά το πρώτο τριήμερο της Γενικής Έκθεσης!
 Επίσης, τις ίδιες ημέρες γίνεται μαζική έξοδος των κατοίκων της συμπρωτεύουσας προς τις παραλίες της Χαλκιδικής. Παλιά η αντιπαράθεση Δήμου - ΔΕΘ Η απόφαση του κ. Μπουτάρη δεν χαροποίησε τα στελέχη της ΔΕΘ και της HELEXPO. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται «μαύρα σύννεφα» στις σχέσεις των δύο φορέων. Είχε προηγηθεί ο πρώην δήμαρχος, κ. Β. Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος «μπλόκαρε» στο υποθηκοφυλακείο 50 στρέμματα που είχε παραχωρήσει στη ΔΕΘ την δεκαετία του 1950 ο δήμος, για να μην προχωρήσει η ανάπλαση των εκθεσιακών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του Ισπανού αρχιτέκτονα, Σαντιάγκο Καλατράβα.
 Όμως, αρνητικό κλίμα συναντάται και στις θρυλικές εποχές της ΔΕΘ του Μεσοπολέμου, όταν ο εκθεσιακός φορέας ήταν σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Το 1928, με την είδηση ότι στην έκθεση θα παραστεί για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός, τότε ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να πραγματοποιήσει ξεχωριστή δεξίωση για την 3η ΔΕΘ. Ο ιδρυτής και γενικός διευθυντής της ΔΕΘ, Νικόλαος Γερμανός, αντέδρασε στον αντιπερισπασμό του δήμου, κάνοντας λόγο για «ανάξιους πολίτες». Διένεξη μεταξύ του δήμου και της ΔΕΘ κατεγράφη και στην δεκαετία του 1930, όταν ο δήμος ζήτησε την καταβολή τέλους διαφήμισης, την οποία εισέπραττε ο εκθεσιακός φορέας από διαφημιστικές πινακίδες.
Πηγή: Το Βήμα
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Αναγνωρίστηκε η ταυτότητα του "ποντικού"

Αναγνωρίστηκε η ταυτότητα του "ποντικού"  που για 5 περίπου μήνες  ρήμαζε κατοικίες και καταστήματα σε διάφορες περιοχές της πόλης του Ηρακλείου.
Πρόκειται για 32χρονο άνδρα που  όπως προέκυψε από τη σχετική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, είναι ο δράστης 12 κλοπών που σημειώθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 06/06/2010 έως 16/11/2010.
Η Ασφάλεια έφτασε στα ίχνη του ποντικού ύστερα από ένα χρόνο από την πρώτη του κλοπή ενώ ο δράστης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου.
flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Moνάδα χορήγησης υποκατάστατων στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Συνολικά επτά χιλιάδες άνθρωποι, εξαρτημένοι από ουσίες,  είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες ντροπής του ΟΚΑΝΑ, περιμένοντας την ένταξή τους σε πρόγραμμα χορήγησης υποκατάστατων για την απεξάρτησή τους.
Στα νοσοκομεία όπου πλέον θα λειτουργούν μικρές μονάδες χορήγησης του υποκατάστατου βουπρενοφρίνη προχωρούν οι διαδικασίες για τη διαρρύθμιση των χώρων που έχουν παραχωρήσει για το σκοπό αυτό οι διοικήσεις των ιδρυμάτων, ωστόσο άγνωστο παραμένει πως θα στελεχωθούν οι μονάδες.
Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, έχει ληφθεί απόφαση από το Δ.Σ., παραχώρησης του παλιού παιδικού σταθμού στο οποίο όμως ακόμη φιλοξενούνται τμήματα του ιδρύματος.
Σύμφωνα με τον Διοικητή Γιώργο Μοσχοβάκη οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου θα ξεκινήσουν περί τα μέσα Σεπτέμβρη, οπότε και εκτιμάται πως θα μεταφερθούν στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου το ανοσολογικό ιατρείο, το ιατρείο ΩΡΛ και τα τακτικά ιατρεία του Παιδιατρικού που αυτή τη στιγμή στεγάζονται στο κτήριο του πρώην παιδικού σταθμού.
Οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου ένα με ενάμισι μήνα, σύμφωνα με την εκτίμηση του ίδιου, και έτσι μέχρι το τέλος του χρόνου  και εφόσον ξεκαθαρίσει το θέμα με το προσωπικό θα είναι έτοιμη η μονάδα να λειτουργήσει.
Πάντως όπως είπε ο ίδιος στην Κρητική Επιθεώρηση δεν έχει ενημερωθεί από το υπουργείο σχετικά με το προσωπικό ούτε έχει ενημέρωση επίσημη για ενδεχόμενη απασχόληση εργαζόμενων του νοσοκομείου στη μονάδα.
Αν τεθεί τέτοιο θέμα πάντως από το υπουργείο, είναι προφανές πως θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσφέρουν υπηρεσίες εργαζόμενοι του νοσοκομείου στη μονάδα, δεδομένων των σημαντικών ελλείψεων που υπάρχουν στο ίδρυμα που δύσκολα ανταποκρίνεται στις δικές του ανάγκες.
goodnet.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Νέο κρούσμα μεταδοτικής ασθένειας αναστατώνει το “Navigator of the Seas”

Για 1 ακόμα ύποπτο κρούσμα μεταδοτικής ασθένειας (πιθανότατα γαστρεντερίτιδας) στο πλοίο "Navigator of the Seas", ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά.
Το πλοίο έρχεται από Ιταλία και αναμένεται να φτάσει την Παρασκευή τα ξημερώματα στο λιμάνι της Σούδας, με .με 3.446 επιβάτες και πλήρωμα 1.216 άτομα
Ωστόσο το περιστατικό αυτό, ενδέχεται να αναπροσαρμόσει το 5ο κατά σειρά δρομολόγιο του κρουαζιερόπλοιου στη Κρήτη, για τους μήνες Ιούλιο - Αύγουστο.
Το πλοίο έχει ήδη δέσει στο λιμάνι του Πειραιά και οι αρμόδιες αρχές, αφού ενημερώθηκαν κατάλληλα οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές και το Υγειονομικό Τμήμα της Νομαρχίας Πειραιά, οι οποίες ήδη διαχειρίζονται το περιστατικό.
Να σημειωθεί ότι, την περασμένη Τρίτη, 16 Αυγούστου, 4 ακόμα κρούσματα μεταδοτικής ασθένειας, αναστάτωσαν το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο έφτασε κανονικά τρεις ημέρες αργότερα, στο λιμάνι της Σούδας.
flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
«Μπούκαραν» στην Πρώην Αμερικανική Βάση στις Γούβες
Στην πρώην Αμερικάνική Βάση στις Γούβες μπούκαραν τρεις νεαροί, υπήκοοι Αλβανίας, καθώς, από ότι φάνηκε στη συνέχεια, είχαν βάλει στο μάτι ηλεκτρολογικό εξοπλισμό που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις.
Το βράδυ συγκεκριμένα, η παρέα των τριών ληστών, μπήκε στο χώρο της πρώην αμερικάνικης βάσης και ξήλωσε ένα ηλεκτρικό μοτέρ αξίας 400 ευρώ.
Προς στιγμή όλα κυλούσαν καλά για τους νεαρούς, ωστόσο ενώ μετέφεραν το μοτέρ πιάστηκαν στα πράσα από αστυνομικούς που περιπολούσαν στο σημείο.
Ο ένας από αυτούς, το έβαλε στη κυριολεξία στα πόδια και κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης, ενώ οι άλλοι δύο, ηλικίας 28 και 29 ετών, έμειναν εμβρόντητοι, με το μοτέρ στο χέρι, να κοιτούν τους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν.
Οι δύο Αλβανοί θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη ενώ ο τρίτος της παρέας αναζητείται
flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
7 αμετανόητοι ιδιοκτήτες μπαρ

Αμετανόητοι φαίνεται ότι παραμένουν κάποιοι ιδιοκτήτες μπαρ στο Ηράκλειο που, παρά τους εντατικούς ελέγχους για την προστασία ανηλίκων από το αλκοόλ, εξακολουθούν να μην αναρτούν την προβλεπόμενη πινακίδα που απαγορεύει την είσοδο, παραμονή και κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών σε ανηλίκους.
Έτσι για τρία απανωτά βράδια ελέγχων από την Αστυνομία, πιάστηκαν 7 ιδιοκτήτες μπαρ καθώς δεν είχαν τοποθετήσει την προβλεπόμενη πινακίδα.
Να σημειωθεί, ότι οι διατάξεις του Νόμου για την προστασία των ανηλίκων τέθηκαν σε ισχύ μετά το περιστατικό του τραγικού θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη από υπερβολική χρήση αλκοόλ.
flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Τα ...Μάλια της Κρήτης έσπασαν τα box office

Η πιο εμπορική βρετανική ταινία όλων των εποχών αναδείχτηκε η κινηματογραφική απόδοση της βρετανικής σειράς “The Inbetweeners” που εκτυλίσσεται στα Μάλια της Κρήτης.
Το τριήμερο από 19 έως 21 Αυγούστου, οι εισπράξεις από τους βρετανικούς κινηματογράφους έφτασαν τα 21 εκ. δολαρια σπάζοντας όλα τα ρεκόρ στο βρετανικό μποξ όφις.
H ταινία
Η ξέφρενη νυχτερινή ζωή στους δρόμους των Μαλίων, με πρωταγωνιστές συνήθως βρετανούς,  που αρκετές φορές έχει γίνει αντικείμενο ρεπορτάζ από ξένα δίκτυα, φαίνεται ότι προσέλκυσε τους συντελεστές της ταινίας αλλά και το βρετανικό κοινό.
Έτσι τα Μάλια της Κρήτης «πρωταγωνιστούν» στη βρετανική κωμωδία που βασικό θέμα έχει τις ξεκαρδιστικές περιπέτειες που αντιμετωπίζει μια παρέα τεσσάρων φίλων που έχει έρθει για διακοπές στη περιοχή.
Τα Μάλια, που αποτελούν παραδοσιακό προορισμό για τους Άγγλους τουρίστες, διαφημίζονται ακόμα περισσότερο μέσα από την ταινία προσελκύοντας ακόμα περισσότερους βρετανούς τουρίστες.
flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

'Νταήδες' προσπαθούν να εκφοβίσουν καίγοντας μηχανήματα!

Κατέστρεψαν μεγάλης αξίας μηχάνημα χωματουργικών έργων στην περιοχή της Μεγάλης Βρύσης
Αναστάτωση έχει προκληθεί στην περιοχή της Μεγάλης Βρύσης, του Δήμου Γόρτυνας, με αφορμή τη δράση ορισμένων που, όπως φαίνεται, επιχειρούν να εκφοβίσουν ανθρώπους και να εκβιάσουν καταστάσεις , προκειμένου να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα τους.
Το τελευταίο περιστατικό αφορά στην ολοσχερή καταστροφή μηχανήματος χωματουργικών εργασιών , ιδιοκτησίας της εταιρίας ΤΑΛΩΣ Α.Ε, συμφερόντων Ζαχαρία Αθουσάκη.
Το μηχάνημα, που βρισκόταν στην περιοχή για τις  ανάγκες του υπό κατασκευή οδικού έργου Μεγάλη Βρύση- Βαλί  έγινε, τα ξημερώματα της Τρίτης, παρανάλωμα του πυρός όταν κάποιοι το περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο συγκεκριμένο εργοτάξιο υπήρχε φύλακας , ο οποίος όμως όταν αντιλήθηκε την φωτιά στο μεγάλης αξίας μηχάνημα, ήταν ήδη αργά.
Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει το Α.Τ Αγίου Μύρωνα.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Θανατηφόρο τροχαίο με δικυκλιστή στη Μαυσώλου

Στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου
Τραγικό θάνατο βρήκε ο 55χρονος οδηγός δίκυκλης μοτοσικλέτας σε τροχαίο που σημειώθηκε χθες το απόγευμα, στην οδό Μαυσώλου.
Το τροχαίο σημειώθηκε στο σημείο που αρχίζει η Βιομηχανική Περιοχή και , όπως αναφέρουν τα στοιχεία ο άτυχος δικυκλιστής τραυματίστηκε όταν η μηχανή που οδηγούσε "εμβολίστηκε" από ΙΧ αυτοκίνητο με οδηγό ένα νεαρό.
Άμεσα στο σημείο έσπευσε η τροχαία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφέρει τον άτυχο άνδρα στο  Βενιζέλειο Νοσοκομείο αλλά ήταν αργά....
Ο οδηγός του αυτοκινήτου κρατείται.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Το τελευταίο ανέκδοτο για τα Ζωνιανά!

Το άβατο ζει και βασιλεύει στα Ζωνιανά και το τελευταίο ανέκδοτο που κυκλοφορεί σας το μεταφέρω: εάν πχ είσαι όμορφη ξανθειά και σε φλερτάρει ή σε παρενοχλεί ,τέλος πάντων ,ένας αστυνομικός τι του λες για να τον αποφύγεις; Οκ, θα συναντηθούμε αύριο στις 9 το βράδυ στην κεντρική πλατεία των Ζωνιανών!
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Με επιστολή του ο Καλούστ Παραγκαμιάν και το WWF ΕΛΛΑΣ ζητούν για μια ακόμη φορά την προστασία του υδροβιότοπου
"Όπως και ο υγρότοπος Αλμυρού Γαζίου, έτσι και ο υγρότοπος του Αποσελέμη υποβαθμίζεται διαρκώς. Δυστυχώς, όταν μετά από παρεμβάσεις σταματούν οι υποβαθμιστικές ενέργειες, ποτέ δεν αποκαθίστανται οι υγροτοπικές εκτάσεις, οι χρήσεις γης αλλάζουν και οι ευαίσθητοι  αυτοί φυσικοί πόροι συρρικνώνονται ανησυχητικά.
Τόσο η οργάνωσή μας όσο και άλλες π-ΜΚΟ και μεμονωμένοι πολίτες έχουν κάνει πάρα πολλές καταγγελίες, η κατάσταση όμως παραμένει η ίδια και στους δυο υγρότοπους", τονίζει ο κ. Παραγκαμιάν.
Ο ίδιος ζητά την ανάληψη άμεσα  ουσιαστικών πρωτοβουλιών για την προστασία όχι μόνο των παραπάνω υγρότοπων, άλλα όλων των υγροτοπικών πόρων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. "Αν δεν το κάνετε άμεσα, είναι βέβαιο ότι σε ελάχιστες ακόμη «βουλευτικές θητείες» όλοι οι φυσικοί υγρότοποι της ΠΕ Ηρακλείου θα καταντήσουν σαν τις εκβολές του Φοδελιανού, του Γαζανού, του Ξηροποτάμου, του Γιόφυρου, και άλλων κατεστραμμένων υγρότοπων.
Παραμένοντας στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνηση", καταλήγει η επιστολή του κ. Παραγκαμιάν.

creteplus.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Έχουν βρει το μπελά τους από τους διαρρήκτες

Το μπελά του φαίνεται ότι βρήκε ένας ιδιοκτήτης παντοπωλείου στο Ηράκλειο καθώς για δεύτερη φορά, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, άγνωστοι εισέβαλαν σε αυτό και άρπαξαν τα λίγα χρήματα που είχε αφήσει στο ταμείο.
Τα ξημερώματα δε, στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου έφτασε ακόμα μια καταγγελία ότι άγνωστοι εισέβαλαν, αυτή τη φορά σε σπίτι και «σήκωσαν» ότι μπορούσαν.
Το αστυνομικό δελτίο είναι πλούσιο καθημερινά από περιπτώσεις διαρρήξεων σε σπίτια και καταστήματα ενώ οι δράστες συνήθως γίνονται άφαντοι ή όταν βρεθούν δεν συλλαμβάνονται λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.
Την Τρίτη για παράδειγμα,  εξιχνιάστηκαν μετά από περίπου ένα χρόνο, 12 υποθέσεις κλοπών που διέπραξε ένας 32χρονος που δρούσε ανενόχλητος για πέντε μήνες.
Ο 32χρονος δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Στους 53 οι νεκροί στου δρόμους της Κρήτης

Ατέλειωτη είναι η λίστα των θανάτων στο οδικό δίκτυο της Κρήτης. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, σε διάστημα μόλις 27 ημερών και συγκεκριμένα από  τις 27 Ιουλίου όπου το Flashnews.gr είχε δημοσιεύσει τη μακρά μακάβρια λίστα των θυμάτων από τα τροχαία ατυχήματα, μέχρι και  χθες 23 Αυγούστου, 12 επιπλέον άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στους δρόμους -καρμανιόλες του νησιού.
Υπενθυμίζεται,  ότι σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Flashnews.gr οι άνθρωποι που είχαν χάσει τη ζωή τους από την 1η του Ιανουαρίου του 2011, έως τις 27 Ιουλίου  έφθαναν τους 41.
'Έτσι ο αριθμός των θανάτων μέχρι και σήμερα 24 Αυγούστου φθάνει στο εφιαλτικό νούμερο των 53.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, από τον Ιανουάριο 2011 μέχρι και τις 27 Ιουλίου 2011 τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε ολόκληρη την Κρήτη είχαν σαν αποτέλεσμα 41 νεκρούς, 44 σοβαρά τραυματίες και 108 ελαφρότερα.
Από τους 41 νεκρούς, οι 29 ήταν οδηγοί, οι 7 επιβάτες και οι 5 πεζοί.
10 ήταν έως 25 ετών. 18 από 26 – 45 ετών και 13 άνω των 46 ετών.
Στο Εθνικό Οδικό δίκτυο της Κρήτης σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι, στους υπόλοιπους δρόμους 18 και σε κατοικημένες περιοχές σκοτώθηκαν 7 άνθρωποι.
Η συντριπτική πλειοψηφία των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων συνέβησαν από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 7 το πρωί καθώς σε αυτό το χρονικό διάστημα σκοτώθηκαν 33 άνθρωποι, ενώ από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα σκοτώθηκαν 8 άνθρωποι.
Νομός Ηρακλείου
Νεκροί 20. Σοβαρά τραυματίες 17. Ελαφρά τραυματίες 34.
Από τους 20 νεκρούς, οι 13 ήταν οδηγοί, οι τρείς επιβάτες και οι τέσσερεις πεζοί.
Τέσσερεις ήταν έως 25 ετών, εννέα από 26 – 45 ετών και επτά άνω των 46 ετών.
Στο Εθνικό Οδικό δίκτυο σκοτώθηκαν 7 άνθρωποι. Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο 9 άνθρωποι. Σε κατοικημένες περιοχές 4 άνθρωποι
Δεκαέξι σκοτώθηκαν σε τροχαία που έγιναν από τις 5 μμ - 7 πμ και τέσσερεις σε τροχαία που έγιναν από τις 7 πμ – 5 μμ
Νομός Χανίων
Νεκροί 12. Σοβαρά τραυματίες 19. Ελαφρά τραυματίες 34.
Από τους 12 νεκρούς, οι 10 ήταν οδηγοί, ένας επιβάτης και ένας πεζός.
Πέντε ήταν έως 25 ετών, τρείς από 26-45 ετών και τέσσερεις άνω των 46 ετών.
Στο Εθνικό Οδικό δίκτυο σκοτώθηκαν 5 άνθρωποι. Σε άλλους δρόμους 4 άνθρωποι. Σε κατοικημένες περιοχές σκοτώθηκαν 3 άνθρωποι.
Δέκα σκοτώθηκαν σε τροχαία που έγιναν από τις 5μμ – 7πμ και δύο σε τροχαία που έγιναν από τις 7πμ – 5μμ.
Νομός Ρεθύμνου
Νεκροί 7. Σοβαρά τραυματίες 5. Ελαφρά τραυματίες 18.
Από τους 7 νεκρούς, οι πέντε ήταν οδηγοί και οι δύο επιβάτες.
Πέντε ήταν από 26-45 ετών και δύο άνω των 46 ετών.
Στο Εθνικό Οδικό δίκτυο σκοτώθηκαν τρείς και στους υπόλοιπους δρόμους τέσσερεις άνθρωποι.
Πέντε σκοτώθηκαν σε τροχαία από τις 5 μμ – 7 πμ και δύο σε τροχαία ατυχήματα από τις 7 πμ – 5 μμ.
Νομός Λασιθίου
Νεκροί 2. Σοβαρά τραυματίες 8. Ελαφρά τραυματίες 25.
Από τους δύο νεκρούς, ο ένας , ηλικίας έως 25 ετών, ήταν οδηγός και ο άλλος, ηλικίας άνω των 46 ετών, επιβάτης.
Και οι δύο σκοτώθηκαν σε τροχαία ατυχήματα που έγιναν από τις 9μμ – 7 πμ.
flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,