Η.Π.Α.: Περνούν στην αντεπίθεση οι καπνοβιομηχανίες

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011, 05:18
Μήνυση εναντίον της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) κατέθεσαν χθες πέντε καπνοβιομηχανίες στις Η.Π.Α. με αφορμή τον επίμαχο νόμο για την τοποθέτηση προειδοποιητικών μηνυμάτων με αποτρεπτικές εικόνες στα πακέτα τσιγάρων από τον Σεπτέμβριο του 2012. Ειδικότερα, υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη νομοθεσία παραβιάζει το συνταγματικό δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση καθώς απαιτεί από τις επιχειρήσεις να προωθήσουν κυβερνητικά μηνύματα κατά του καπνίσματος.

Οι νέες προειδοποιήσεις θα εμφανιστούν στα πακέτα τσιγάρων από τον Σεπτέμβριο του 2012.
«Η κυβέρνηση μπορεί να ζητά απλές προειδοποιήσεις κατά του καπνίσματος, αίτημα απλό και σεβαστό, ωστόσο δεν μπορεί να απαιτεί ένα πακέτο τσιγάρων να μετατραπεί σε όχημα της αντικαπνιστικής της καμπάνιας», επισημαίνεται στην κοινή ανακοίνωση των εταιρειών «R J Reynolds Tobacco», «Lorillard Tobacco», «Commonwealth Brands», «Liggett Group» και «Santa Fe Natural Tobacco».

«Τα μηνύματα αυτά λειτουργούν αποτρεπτικά για τους πελάτες μας καθώς θα τους γεμίζουν με φόβο και θλίψη», προστίθεται.

Οι νέες ετικέτες θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εικόνες ανθρώπων με χαλασμένα δόντια και ασθενείς που υποφέρουν από καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα.
ZOUGLA.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
              Τέλη Αυγούστου οι βάσεις στα σχολεία
undefined

Μέχρι τα τέλη του μήνα θα χτυπά δυνατά η καρδιά των υποψηφίων που διεκδικούν μια θέση στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ καθώς η ανακοίνωση των βάσεων αναμένεται στις 25 του μήνα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ακόμα και οι σχολές υψηλής ζήτησης θα κάνουν «βουτιά», ενώ άνοδος των βάσεων αναμένεται σε όσες σχολές εξασφαλίζουν επαγγελματική αποκατάσταση.

Με βάση τα στατιστικά, οι βάσεις θα πέσουν έως και 700 μόρια, ενώ όσοι έγραψαν 18.000 μόρια θα μπορούν να μπουν στη σχολή της προτίμησής τους.

Σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι αναμένεται να κινηθούν μερικές από τις πλέον περιζήτητες σχολές. Ενδεικτικά, σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων, η βάση στη Νομική της Αθήνας θα είναι μεταξύ 18.500 και 18.700 μορίων, η σχολή πολιτικών μηχανικών του ΕΜΠ , η σχολή αρχιτεκτόνων στην Ξάνθη ως 20.600 μόρια, το παιδαγωγικό τμήμα Θεσσαλονίκης μέχρι 18.400 μόρια, ως 18.700 η φαρμακευτική Πάτρας, ενώ η Ιατρική της Αθήνας δεν θα ξεπεράσει τα 19.150 μόρια.

Άνοδο των βάσεων εκτιμάται πως θα έχουμε στις σχολές που εξασφαλίζουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, όπως οι στρατιωτικές και οι αστυνομικές. Ενδεικτικά, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις, η βάση την σχολή Ικάρων θα φτάσει ως και τις 17.500 μόρια, ενώ η Αστυφυλάκων θα κυμανθεί από τα 15.500 ως και τα 16.000 μόρια και η σχολή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ θα ξεπεράσει τα 18.700 μόρια.
STAR.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
«Χτύπησαν» με βαριοπούλα υποκατάστημα της ΔΕΗ, στο Αργος

Τον τρόμο σκόρπισαν οι ληστές, που «χτύπησαν» με βαριοπούλα το υποκατάστημα της ΔΕΗ, στο Άργος.

Οι δράστες φορώντας κράνη, έσπασαν τη τζαμαρία με βαριοπούλα και στη συνέχεια αφού πυροβόλησαν για εκφοβισμό, με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν το ταμεία, άδειασαν το χρηματοκιβώτιο και τράπηκαν σε φυγή με μοτοσυκλέτα. Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των κακοποιών, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άργους.  
STAR.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Στη Σκιάθο με τη θαλαμηγό του Αμπράμοβιτς, ο Βλ. Πούτιν
Όταν έχεις τακτοποιήσει καλά τις δουλειές σου και όλα έχουν μπει σε ένα αυλάκι, τότε σε «παίρνει» να πας διακοπές. Πάνω σε αυτό το μότο αποφάσισε ο Βλαδιμίρ Πούτιν να πάρει το μαγιό, πετσέτα, αντηλιακό και φίλο του μεγιστάνα Ρόμαν Αμπράμοβιτς και να καταπλεύσουν με την μεγαλύτερη θαλαμηγό του κόσμου στη Σκιάθο.

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας είναι γνωστός για την αγάπη του στην καλή ζωή και την γυμναστική. Το δεύτερο κοινό σημείο με τον έλληνα πρωθυπουργό, καθώς και οι δύο έχουν το ίδιο αξίωμα και αγαπούν φανατικά την άσκηση...Σε όλα τα άλλα είναι σαν αυτό που λέμε ΑΘΗΝΑ-ΜΟΣΧΑ καμία σχέση! Πάντως κρίμα, αν ο Πούτιν ερχόταν λίγο νωρίτερα θα είχε πετύχει στη Σκιάθο το Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος πήγε για συμπλήρωμα διακοπών το τριήμερο, και θα είχαν τουλάχιστον την ευκαιρία για λίγο τρέξιμο, ποδηλατοδρομία ή κωπηλασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρώσος πρωθυπουργός, ο οποίος έχει δηλώσει πολλές φορές ότι είναι μαγεμένος από τις ομορφιές των Σποράδων, θα παραμείνει στο νησί για τέσσερις ημέρες.        
STAR.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Συγκεκριμένα άτομα "δείχνουν" οι έρευνες για τη φωτιά στο Ρέθυμνο

Που αποτέφρωσε χιλιάδες στρέμματα γης προ ημερών

Ενημερώθηκε: 17.08.2011 // 08:15

Αισιόδοξοι για την πορεία των ερευνών αναφορικά με την καταστροφική φωτιά που αποτέφρωσε χιλιάδες στρέμματα στο νότιο Ρέθυμνο πριν από λίγες ημέρες εμφανίζονται στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ", αξιωματικοί του Σώματος από την Αθήνα αναφέρουν ότι οι έρευνες βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, ενώ από τις καταθέσεις και άλλα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία προκύπτουν ενδείξεις για συγκεκριμένα άτομα.

Η δικογραφία που συνέταξαν πυροσβέστες από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί, τις επόμενες εβδομάδες.
CRETALIVE.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Βάφτισαν την κόρη τους ... Ελούντα !

Ένα ζευγάρι Ολλανδών
Το ζεύγος Bakker από την Ολλανδία πριν από 20 χρόνια επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Κρήτη. Έμεινε στη Χερσόνησο, αλλά η ημερήσια εκδρομή στην Ελούντα και τη Σπιναλόγκα «... με οδηγό το Victor Zorba» ήταν αρκετή για να αγαπήσουν τόσο πολύ τον τόπο μας, που πέντε χρόνια αργότερα (το 1996), όταν γεννήθηκε το πρώτο τους παιδί, αποφάσισαν να του δώσουν το όνομα... «Ελούντα».
«Διστακτικά πήγαμε στο αρμόδιο γραφείο για να δηλώσουμε το όνομα έχοντας έτοιμο άλλο ένα, το Rosalie, σε περίπτωση που μας έφερναν αντιρρήσεις. Η ληξίαρχος μόλις άκουσε το «Ελούντα», χαμογέλασε με ικανοποίηση και μας είπε τί ωραίο μέρος είναι αυτό, αλλά και τί ωραίο όνομα επιλέξαμε να δώσουμε στην κόρη μας». Αυτά μας διηγηθήκαν με τη δεκαπεντάχρονη πια Ελούντα (Elounda Bakker) δίπλα μου να χαμογελά ικανοποιημένη, που «κουβαλά» ένα μοναδικό όνομα.
CRETALIVE.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Περνάει από ιατρικές εξετάσεις και υπογράφει στον ΟΦΗ ο Κάρολ

Σημερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του 33χρονου ΒορειοΙρλανδού Κρίς Κάρολ στην ομάδα του ΟΦΗ. Αφήνει καλές εντυπώσεις ο Βραζιλιάνος Βάντο στον ΟΦΗ

Ενημερώθηκε: 17.08.2011 // 10:05

Περνάει από ιατρικές εξετάσεις και υπογράφει στον ΟΦΗ ο Κάρολ
Ο Κάρολ που βρίσκεται στο Ηράκλειο από την Τρίτη το μεσημέρι θα περάσει  από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και αν δεν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα θα υπογράψει άμεσα το συμβόλαιό του με τον ΟΦΗ που θα έχει διάρκεια δύο χρόνων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κάρολ πριν έρθει στο Ηράκλειο για τις τελικές συζητήσεις με τον ΟΦΗ είχε συμφωνήσει προφορικά με την κρητική ομάδα για συμβόλαιο δύο ετών.
Έρχονται και άλλες μεταγραφές
Με τον χρόνο να πιέζει και την ανάγκη για μεταγραφική ενίσχυση του ΟΦΗ να είναι επιτακτική στον ΟΦΗ προσπαθούν με γοργούς ρυθμούς να κλείσουν όλες τις τρύπες που υπάρχουν στο ρόστερ και δεν είναι λίγες.
Ο Νίκος Αναστόπουλος έχει ζητήσει 7 με 8 προσθήκες εκτός από αυτή του Κάρολ που πρέπει να θεωρείται ήδη παίκτης του ΟΦΗ και σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη ίσως υπάρξουν δύο ανακοινώσεις μεταγραφών τα ονόματα των οποίων παραμένουν άγνωστα γιατί στον ΟΦΗ κρατούν κλειστά τα στόματά τους σε ότι έχει να κάνει με τους παίκτες που τους ενδιαφέρουν και τους έχει ψηλά στην λίστα του ο τεχνικός της κρητικής ομάδας.
Πληροφορίες πάντως θέλουν τον ΟΦΗ να έχει κάνει μια διερευνητική επαφή με τον Βαγγέλη Μάντζιο που είναι ελεύθερος αλλά συνάμα έχει και ένα αρκετά υψηλό κασέ για τα δεδομένα της κρητικής ομάδας που καθιστά απαγορευτική τη συγκεκριμένη μεταγραφή.
Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Μάντζιος πριν λίγες μέρες βρέθηκε κοντά στην μετακίνησή του στον ΠΑΟΚ αλλά η απόκτησή του κόλλησε στο οικονομικό.image
Πολύ καλά στοιχεία παρουσιάζει στις πρώτες του προπονήσεις με τον ΟΦΗ ο Βραζιλιάνος Βάντο.
Ο 25χρονος αριστερός μπακ - χαφ αφήνει καλές εντυπώσεις αν και ο Νίκος Αναστόπουλος θέλει να τον δει και στο δυνατό φιλικό τεστ με τον Παναιτωλικό το Σάββατο  στο Αγρίνιο.
Στην προετοιμασία της κρητικής ομάδας εξακολουθούν να παίρνουν παράλληλα μέρος οι Αμντεραούφ Ζαραμπί και Φραντσίσκο Ντονζελότ για την τύχη των οποίων θ’ αποφασίσει τις επόμενες ημέρες ο «Αναστό».
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος ο Μανόλης Ζαχαράκης επέστρεψε  στο κανονικό πρόγραμμα ενώ Γιώργος Γεωργίου και Χρήστος Μπούρμπος που αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών έκαναν ασκήσεις με μπάλα.
Από κει και πέρα μόνος του γυμνάστηκε ο Μηνάς Πίτσος ο οποίος την Πέμπτη  αναμένεται επανέλθει σε φουλ ρυθμούς.
Ο βασικός στόχος πάντως του ΟΦΗ για την ενίσχυση στην επίθεση φαίνεται να είναι από το εξωτερικό αλλά δεν μιλάμε για έναν μόνο συγκεκριμένο παίκτη, αλλά για 2-3 καλές περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει ο Νίκος Μαχλάς με τον Νίκο Αναστόπουλο.
sporfm.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Νέο περιστατικό επίθεσης τσαντάκια στο Ηράκλειο!

Σε βάρος 69χρονης ανυποψίαστης γυναίκας

Ενημερώθηκε: 17.08.2011 // 08:34

Άλλο ένα περιστατικό επίθεσης τσαντάκια σε ανυποψίαστη γυναίκα καταγράφηκε στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα, ελαφρά τραυματίστηκε μια 69χρονη Γαλλίδα, η οποία δέχθηκε επίθεση από τσαντάκια τη νύχτα της Τρίτης στο κέντρο του Ηρακλείου.

Η 69χρονη περπατούσε αμέριμνη στην περιοχή του Αγίου Μηνά, όταν την πλησίασε ένας νεαρός και επιχείρησε να της αρπάξει την τσάντα που είχε στον ώμο.

Ο δράστης κατάφερε να πάρει μαζί του την τσάντα με λιγοστά χρηματα και προσωπικά έγγραφα και να εξαφανιστεί ενώ η άτυχη γυναίκα εκτός από το σοκ που υπέστη, τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά.
CRETALIVE.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Μαζεύουν αντικείμενα για "Το Σπίτι των Αγγέλων"

Την Τετάρτη στις 17.00 η συγκέντρωση των αντικειμένων

Ενημερώθηκε: 17.08.2011 // 10:06

 
O Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών «Ίριδα» σε μια προσπάθεια στήριξης του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου για  την δημιουργία του παιδικού ξενώνα το ''Σπίτι των αγγέλων'' καλεί όλα τα μέλη του να βοηθήσουν με το να προσφέρουν βιβλία, παιγνίδια, αντικείμενα και είδη σπιτιού (εκτός από ρούχα και παπούτσια) που δεν τους είναι απαραίτητα και βρίσκονται σε καλή κατάσταση με σκοπό να πουληθούν στο φιλανθρωπικό παζάρι που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου.
Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν στη συνέχεια από την πώληση των αντικειμένων θα διατεθούν προκειμένου να γίνει πραγματικότητα ο παιδικός ξενώνας το ''Σπίτι των αγγέλων''. Ο ξενώνας αυτός θα φιλοξενεί βρέφη και νήπια ηλικίας από 0-6 ετών.
Η συγκέντρωση των ειδών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Αυγούστου στις 17.00 μ.μ. στο χώρο έξω από την Αγγλοσαξονική εκκλησία στην πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών.
CRETALIVE.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης στο Ηράκλειο

Σε επιχείρηση

Ενημερώθηκε: 17.08.2011 // 09:50

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης  κλοπής, που καταγγέλθηκε χθες στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, από 68χρονο Ηρακλειώτη επιχειρηματία, προχώρησαν οι αστυνομικοί της  Ασφάλειας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την σχετική καταγγελία, άγνωστος δράστης χθες το πρωί αφού έσπασε τον υαλοπίνακα της κεντρικής εισόδου , μπήκε στο εσωτερικό  της επιχείρησής του και αφαίρεσε ηλεκτρικά εργαλεία αξίας 1.500 ευρώ.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστης ατης κλοπής είναι ένας 25χρονος Έλληνας ο οποίος  και συνελήφθη.
CRETALIVE.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

63 προβατοειδή έκαναν "φτερά"!

Από ποιμνιοστάσιο στα Κάτω Καστελλιανά

Ενημερώθηκε: 17.08.2011 // 09:43

Νέο κρούσμα ζωοκλοπής καταγγέλθηκε χθες το πρωί, στο Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου, από 37χρονο κτηνοτρόφο της περιοχής.
Ειδικότερα, όπως είπε, άγνωστοι δράστες, το χρονικό διάστημα από τις 11-08-2011 έως το μεσημέρι της 15-08-2011 από την αγροτική τοποθεσία «Κάστελλος» του Δημοτικού Διαμερίσματος Κάτω Καστελλιανών του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος, αφαίρεσαν χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί, από αφύλακτο ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του, 63 προβατοειδή συνολικής αξίας 7000 ευρώ.
Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου.
CRETALIVE.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Της.....μόδας τα πλαστά χαρτονομίσματα!

Ένας 31χρονος Ηρακλειώτης συνελήφθη στις Βασιλειές

Ενημερώθηκε: 17.08.2011 // 09:34

Με τρία πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ συνελήφθη χθες το πρωί στο ΔΔ Βασιλειών  του Δήμου Ηρακλείου  από Αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων ένας 31χρονος Ηρακλειώτης.
Σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν τα τρία χαρτονομίσματα με ταυτάριθμο αριθμό σειράς, αμφιβόλου γνησιότητας.
CRETALIVE.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Σε εφαρμογή το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών

Σε όλη την Κρήτη, με ευθύνη της Περιφέρειας

Ενημερώθηκε: 17.08.2011 // 08:44

Σε εφαρμογή αναμένεται να τεθεί και φέτος το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών σε όλη την Κρήτη, με ευθύνη της Περιφέρειας.

Εάν κάποιος έχει οποιοδήποτε πρόβλημα με τα κουνούπια και έχει επισημάνει εστίες όπως τα στάσιμα νερά, καλείται να τηλεφωνήσει να το αναφέρει στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ειδικό συνεργείο θα καταφθάσει άμεσα. Την σχετική αρμοδιότητα έχει  ο κ. Νίκος Καμπάνης ε νώ όπως είναι φυσικό, απαραίτητη είναι η συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς φορείς και με τους πολίτες για την επιτυχία της προσπάθειας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 2813410741 και 6972251972.
CRETALIVE.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

                 Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Κρουσώνα

Έκαψε μικρή χορτολιβαδική και δασική έκταση

Ενημερώθηκε: 17.08.2011 // 07:45

Έτρεχαν και δεν έφταναν στις 3 τα ξημερώματα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νομού Ηρακλείου, προκειμένου να κατασβέσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Κρουσώνα.

Νωρίς το πρωί η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο αφού έκαψε πρώτα 7 στρέμματα χορτολιβαδικής και 3 στρέμματα δασικής έκτασης.
CRETALIVE.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

«Αναδυόμενο» από τη γη μουσείο στην Ελεύθερνα

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός και σε δύο χρόνια υπολογίζεται η ολοκλήρωση του - Μετά την Ολυμπία τους Δελφούς και τη Βεργίνα αποκτά και η Ελεύθερνα μουσείο εντός του αρχαιολογικού χώρου

Ενημερώθηκε: 17.08.2011 // 10:30

«Αναδυόμενο» από τη γη μουσείο στην Ελεύθερνα
Μέσα από τη γη θα φαίνεται ότι αναδύεται το μουσείο που πρόκειται να κατασκευαστεί στην Ελεύθερνα, με τα χαράκια και την τοπική χλωρίδα να το περιβάλλουν και να το δένουν απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον.

Το μουσείο που θα είναι το τέταρτο στην Ελλάδα που κατασκευάζεται εντός αρχαιολογικού χώρου μετά τη Βεργίνα, την Ολυμπία και τους Δελφούς υπολογίζεται σύμφωνα με τον επικεφαλής της αρχαιολογικής ανασκαφής κ. Σταμπολίδη ότι θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια ενώ όπως ο ίδιος τόνισε, σύμφωνα με τη νέα μουσειακή αντίληψη οι βιτρίνες του μουσείου θα ανανεώνονται κάθε 3-5 χρόνια με νέα εκθέματα, ώστε το κοινό να έχει λόγο να ξαναεπισκεφθεί το μουσείο.
Ένα από τα πλέον αξιόλογα έργα για ολόκληρο το νομό Ρεθύμνου φαίνεται να μπαίνει στην τελική ευθεία. Πρόκειται για τη δημιουργία του μουσείου εντός του αρχαιολογικού χώρου της Ελεύθερνας για το οποίο ήδη προκηρύχτηκε διαγωνισμός ο οποίος θα διεξαχθεί στις 6 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα της Συγκλήτου του Παν/μίου Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Το έργο που θα βρίσκεται νοτιοδυτικά του αρχαιολογικού χώρου και θα καλύπτει  1630 τ.μ. συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς πόρους, ενώ έχει προϋπολογισμό 2.480.000 ευρώ.

Ο αρχαιολόγος Νίκος Σταμπολίδης, που οραματίστηκε και πάλεψε από το 1985 για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Ελεύθερνας, μιλώντας στο «Ρέθεμνος» για το μουσείο τόνισε: «Είναι ένα έργο που συνάδει με την τελευταία λεπτομέρεια του επιστημονικού και του τεχνικού λόγου, με το τοπίο και το χώρο στον οποίο θα δημιουργηθεί, τόσο στα υπόγεια όσο και στον όροφο. Στο έργο περιλαμβάνονται αίθρια και αίθουσες μέσα στις οποίες θα φιλοξενούνται τα αντικείμενα κατά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, δηλαδή από την έναρξη της κατοίκησης της Ελεύθερνας ή έστω της ανθρώπινης παρουσίας, από την 3η χιλιετία π.Χ. μέχρι και τα μινωικά, ομηρικά, γεωμετρικά, αρχαϊκά, κλασσικά, ελληνιστικά, ρωμαϊκά, παλαιοχριστιανικά και βυζαντινά χρόνια».

Στη συνέχεια και μιλώντας για τη διαφορά του με άλλα μουσεία ανέφερε: «Το κυριότερο αλλά και το καινούριο που θα φέρει αυτό το Μουσείο είναι το γεγονός ότι κάθε 3 - 5 χρόνια θα μπορεί να αλλάζει τις βιτρίνες του, διότι εμείς θέλουμε ο κόσμος που έρχεται, να επανέρχεται. Όχι να τον δούμε μια φορά και μετά να το ξεχάσουμε, καθώς πρόκειται για μια ανασκαφή η οποία συνεχίζεται και θα συνεχίζεται και τα χιλιάδες αντικείμενα που υπάρχουν θα ανανεώνονται».

Όσον αφορά το κτήριο το οποίο σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει την αίσθηση ότι αναδύεται μέσα από τη γη, υπογράμμισε: «Θα μοιάζει λίγο στην απλότητά τους, με τα μέγαρα τα μινωικά –κάπως έτσι θα πρέπει να το φανταστεί κανείς- με τους τοίχους του προς την ανατολική πλευρά, για να βλέπει τον Ψηλορείτη».

Προσπαθώντας να δώσει ακόμα μια εικόνα ο κ. Σταμπολίδης ανέφερε: «Όπως τα χαράκια ανοίγουν και αφήνουν μια σχισμή ανάμεσά τους, εμείς σε αυτή τη σχισμή θα μπορούμε να δημιουργήσουμε τα παράθυρα ή ένα διηνεκές που θα μπορεί να μπαίνει φως». Όσον αφορά στη συνέχεια της περιγραφής ο κ. Σταμπολίδης υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες καθώς «αυτό είναι και θέμα τεχνικής. Δεν είναι μόνο τα σχέδια» τόνισε, «το θέμα είναι ποιός θα αναλάβει να το υλοποιήσει, αφού στην εκτέλεση, σημασία έχει η λεπτομέρεια και ο τρόπος αντιμετώπισης αυτών των πραγμάτων».

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε  400 ημερολογιακές ημέρες και μέσα σε αυτές ο κ. Σταμπολίδης ανέφερε ότι από μουσειολογική άποψη θα έχουν ολοκληρωθεί τα πάντα, και συμπλήρωσε: «Πρέπει να είμαστε τυχεροί όπως ήμασταν στην κατασκευή του στεγάστρου, να υπάρχουν άνθρωποι με ευαισθησία που το κριτήριο τους δεν θα είναι το κέρδος, αλλά το να αφήσουν το όνομά τους πίσω σε ένα τέτοιο κτηριακό συγκρότημα».

Στο μουσείο πρόκειται να δημιουργηθεί αίθουσα προβολών, ενώ στην είσοδό του θα υπάρχουν οθόνες αφής ώστε ο επισκέπτης να έχει άμεσες και γρήγορες πληροφορίες για τα εκθέματα.

Στο χώρο θα φιλοξενούνται τα ευρήματα των ανασκαφών που υπολογίζονται σε αρκετές χιλιάδες, από τα οποία συντηρημένα κι έτοιμα προς έκθεση είναι τα 1.500.

Τέλος όσον αφορά τα μονοπάτια, σύμφωνα με τον κ. Σταμπολίδη έχουν ολοκληρωθεί κατά τα 3/4 τους και απομένει η ολοκλήρωση 2 ακόμα μονοπατιών, εκείνου που θα οδηγεί από την Ορθή Πέτρα προς τα αρχαία λατομεία κι εκείνου που θα οδηγεί από την νεκρόπολη της Ορθής Πέτρας προς το Μουσείο.

Ρέθεμνος
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Στα ύψη η τιμή της βενζίνης σε όλη την Κρήτη

Στα ύψη παραμένει η τιμή της βενζίνης στην Κρήτη. Περισσότερα από δέκα λεπτά ακριβότερα πωλείται η βενζίνη στο νησί, σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας, όπου η τιμή της αμόλυβδης κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα.
Ο Νομός Ηρακλείου είναι ο πιο φθηνός σε σχέση με τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Λασίθι.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης στα πρατήρια όλης της χώρας αυτές τις ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, κυμαίνεται από 1,638 ευρώ/λίτρο μέχρι και 1,805 ευρώ/λίτρο.

Σημειώνεται ότι τα στατιστικά στοιχεία δεν περιλαμβάνουν τιμές ενισχυμένων βενζινών 95 οκτανίων.

Η πιο φθηνή τιμή στο Ηράκλειο είναι 1,677 ευρώ/λίτρο, στα Χανιά και στο Ρέθυμνο η χαμηλότερη τιμή είναι 1,699 ευρώ/λίτρο και στο Λασίθι 1,765 ευρώ/λίτρο.

Από τις χαμηλότερες τιμές έχουν η Θεσσαλονίκη, όπου η χαμηλότερη τιμή διαμορφώνεται στο 1,559 ευρώ/λίτρο, η Αττική, όπου η φθηνότερη τιμή διαμορφώνεται στο 1,575 ευρώ/λίτρο.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας έχει επιβάλει, από το Σάββατο 6 Αυγούστου, Ανώτατη Τιμή Καταναλωτή στην απλή αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων στις Περιφερειακές Ενότητες Δωδεκανήσου (1,704 ευρώ/λίτρο), Κυκλάδων (1,705 ευρώ/λίτρο) και Χίου (1,719 ευρώ/λίτρο) καθώς και Ανώτατη Τιμή Χονδρικής πώλησης στις Ενότητες Δωδεκανήσου και Χίου.
 Haniotika-nea.gr 
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Πάρτι εκατομμυρίων με δημόσιο χρήμα και στο σωματείο των ΕΛΤΑ

Ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λ.Ρακιντζής έβγαλε άλλο ένα πόρισμα το οποίο βάζει πλέον και τα σωματεία των ΕΛΤΑ στο κάδρο με τις πράνομες επιχορηγήσεις. Ti απαντούν οι εργαζόμενοι στο Newsit.

To δημόσιο χρήμα έρεε άφθονο στα ταμεία των σωματείων των ΕΛΤΑ κάτι που μας θυμίζει όσα γίνονταν και στην ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

Ο κ.Ρακιντζής διαπιστώνει ότι οι επιχορηγήσεις ύψους 3,7 εκατ. ευρώ στην Ομοσπονδία (από το 1999-2010) ήταν παράνομες και αντίθετες με τη νομοθεσία, η οποία απαγορεύει την ενίσχυση των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων από τις διοικήσεις.

Επίσης μέσω των συλλογικών συμβάσεων παρακρατούνταν εισφορές από τους 8.400 υπαλλήλους από 8 έως 12 ευρώ (συνολικά 12 εκατ. ευρώ), διαδικασία την οποία ο Επιθεωρητής χαρακτηρίζει παράτυπη, αφού επιτρέπεται μόνο σε πρωτοβάθμια σωματεία.

Όπως αναφέρεται στην Καθημερινή της Τετάρτης, το πόρισμα αναμένεται να παραδοθεί εντός 15 ημερών στον υπουργό Γιάννη Ραγκούση.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταχυδρομικών Υπαλλήλων, Γιώργος Βασιλόπουλος "προσπαθούν να ενοχοποιήσουν κάποιες δράσεις του συνδικάτου. Ζούμε σε μια περίοδο που θέλει και επενδύει στην κατάργηση, τη διάλυση και την απαξίωση του συνδικαλισμού στην Ελλάδα. Αυτό είναι μια άκρως φασίζουσα νοοτροπία"

ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
" Ειδικότερα σε ότι έχει να κάνει με τη διαδικασία, το ποσό των 3,7 εκατομμυρίων ευρώ αφορά στην τελευταία 12ετία και τα χρήματα πήγαν σε:
- ενοίκια όπως απορέει η υποχρέωση από τον νόμο 1264 στους εργοδότες να καλύπτουν τις ανάγκες στέγασης των συνδικάτων.
- κάποιους αποσπασμένους υπαλλήλους
- κάποιες δράσεις τις οποίες αναπτύσσει το συνδικάτο με τη μορφή εκδηλώσεων (για παράδειγμα για τα παιδιά των συναδέλφων που έχουν αριστεύσει, για πρωτοχρονιάτικες γιορτές, για πολιτιστικές εκδηλώσεις υπαλλήλων π.χ. θεατρικές εκδηλώσεις
- κάποια προγράμματα διακοπών που και αυτά τα τελευαταία χρόνια γίνονταν.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ 'Η ΟΧΙ ΟΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ
Η Ομοσπονδία Ταχυδρομικών Υπαλλήλων σωματείο είναι και το συνδικάτο. Τις διαδικασίες των επιχορηγήσεων λέμε πως θα είναι με ομόφωνες αποφάσεις. Εδώ ο κύριος Ρακιντζής έβγαλε παράνομες τις εισφορές. Όμως οι επιχορηγήσεις απορρέουν από τον 1264 νόμο και είναι ευθεία διάταξη του νόμου. Ποιος νομος τώρα είναι πιο ισχυρός; Αυτός που λέει η ευθεία διάταξη; Αυτο που ερμηνεύει ο Ρακιντζής; Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας που είναι πιο ισχυρές και από νόμο ενίοτε; Όλες οι ενεργείες του σωματείου υπογράφτηκαν από τα διοικητικά συμβούλια του συνδικάτου, και από την διοίκηση και από τους υπουργούς. Δηλαδή τώρα διαχρονικά οι κυβερνήσεις είναι παράνομες; Οι διοικήσεις των Οργανισμών είναι παράνομες; Τα συνδικάτα είναι παράνομα;"

ΤΟ ΣΥΝΝΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ;
Στο ερώτημα αυτό ο πρόεδρος των εργαζομένων απαντά "βεβαίως και είναι ηθικό. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα ο εργοδότης υποστηρίζει εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν με τους εργαζόμενους. Στο πλαίσιο της κοινωνικής παρέμβασης της εταιρείας απέναντι στους εργαζόμενους είναι σύννομο. Συννομότατο και ηθικότατο είναι".
NEWSIT.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
«Έφυγε» ο παππούς από το σίριαλ «Είσαι το ταίρι μου»
«Έφυγε» ο παππούς από το σίριαλ «Είσαι το ταίρι μου»

Αυλαία για τον ηθοποιό και συγγραφέα Βασίλη Ανδρεόπουλο

Μία από τις τελευταίες δουλειές του στην τηλεόραση ήταν ο ρόλος του παππού στη σειρά «Είσαι το ταίρι μου». Όμως ο Βασίλης Ανδρεόπουλος που απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών είχε «γράψει», πριν από αυτό, «πολλά χιλιόμετρα» στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ εκτός από ηθοποιός ήταν και συγγραφέας.

Γεννήθηκε το 1923, στον Πλάτανο Αιγιαλείας και στην κατοχή συνελήφθη πρώτα από τους Ιταλούς (από τους οποίους δραπέτευσε) και στην συνέχεια από τους Γερμανούς και την Ασφάλεια οπότε και φυλακίστηκε στις φυλακές Αβέρωφ, της λεωφόρου Αλεξάνδρας..

Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους, με τη Λυρική Σκηνή, το Εθνικό Θέατρο και πολλά ΔΗΠΕΘΕ, παίζοντας και πρωταγωνιστώντας σε όλα τα είδη θεάτρου.

Το 1949 συνέβαλε στην ίδρυση του Ρεαλιστικού Θεάτρου-Βεάκης, το 1959 ενέπνευσε και ίδρυσε την Δωδέκατη Αυλαία απ' όπου εμφανίστηκαν νέα ταλέντα του καλλιτεχνικού χώρου και το 1964 συνέβαλλε στην ίδρυση ενός από τους πρώτους εταιρικούς θιάσους, του Άρματος Θεάτρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών όπου παρουσιάστηκε η Ειρήνη του Αριστοφάνη.

Μετά την πρώτη ταινία του, «Πρωτευουσιάνικες περιπέτειες» (1956) ο Ανδρεόπουλος εμφανίστηκε σε δεκάδες ταινίες της δεκαετίας του 1960 και του 1970. Μεταξύ άλλων τις: «Μίνι φούστα και καράτε», «Θου -Βου φαλακρός πράκτωρ Επιχείρησις Γης Μαδιάμ», «Εκείνο το καλοκαίρι» και «Ζητείται τίμιος». Τελευταία ταινία του το «Αγάπη στα 16» (2004).

Ως συγγραφέας έγραψε για το ραδιόφωνο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Πολλά θεατρικά του έργα παίχτηκαν από την Δωδέκατη Αυλαία, το Εθνικό Θέατρο και θιάσους του ελευθέρου θεάτρου: «Κομιστής ειδήσεων», «Ε, νοικοκυραίοι», «Κρεατομηχανή», «Η κληρονομιά», «Ως εδώ σύντροφοι», «Άγρια παιχνίδια» και «Ζορμπάς -διασκευή από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη».
NEWSBEAST.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Δημοτικός υπάλληλος με παιδικό πορνογραφικό υλικό

Βίντεο με ανήλικα μέχρι 10 ετών

Για κατοχή εκατοντάδων αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας συνελήφθη χθες ένας δημοτικός υπάλληλος στην Κοζάνη.

Στη σοφίτα του σπιτιού του 43χρονου βρέθηκαν τέσσερις σκληροί δίσκοι με περίπου 100 αρχεία με βίντεο ανηλίκων μέχρι και 10 ετών, ενώ σύμφωνα με την έρευνα δεν φαίνεται να είχε χρησιμοποιήσει τον υπηρεσιακό του υπολογιστή.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ψηφιακά του ίχνη αφού ερεύνησαν τους χρήστες διαδικτύου που χρησιμοποιούσαν προγράμματα ανταλλαγής αρχείων.

Ο 43χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Κοζάνης.
NEWSBEAST.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ελληνικό γιαούρτι από Τούρκο «Τσομπάνη»

«Σαρώνει» στην αμερικανική αγορά

Η μόδα που κατακτά την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ακούει στο όνομα «γιαούρτι αλά ελληνικά». Θα περίμενε κανείς οι ελληνικές εταιρείες να κατέχουν τα σκήπτρα στη συγκεκριμένη αγορά, ωστόσο «νικητής» αναδεικνύεται με διαφορά η εταιρεία «Τσομπάνη» που ανήκει στον μόλις 39 ετών Τούρκο επιχειρηματία Χαμντί Ουλουκάγια.

Η συγκεκριμένη εταιρεία κατέχει την πρώτη θέση στην αμερικανική αγορά «ελληνικού γιαουρτιού», στην οποία δραστηριοποιούνται επίσης, οι όμιλοι τροφίμων Kraft και Danone.

Πρόκειται για μια ταχέως αναπτυσσόμενη οικογενειακή επιχείρηση με μόλις έξι χρόνια ζωής. Ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Agro Farma είναι ο Χαμντί Ουλουκάγια, ο οποίος γεννήθηκε στην Τουρκία, αλλά συνεχίζει στην αμερικανική αγορά την οικογενειακή παράδοση τριών γενεών στην παραγωγή μεσογειακής διατροφής.

Παρά τον έντονο ανταγωνισμό από τις πολυεθνικές εταιρείες, η επιχείρησή του καταγράφει θεαματικά αποτελέσματα. Την περασμένη χρονιά οι πωλήσεις του γιαουρτιού «Τσομπάνη» απέφεραν 257,3 εκατ. δολάρια στα ταμεία της εταιρείας, καταγράφοντας αύξηση 225% σε σχέση με το 2009.
NEWSBEAST.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Έκλεψαν τα στοιχεία εγκύων

Από υπηρεσία των Χανίων

Τις σελίδες από το βιβλίο στο οποίο ήταν καταγεγραμμένα τα στοιχεία εγκύων γυναικών που παρακολουθούν μαθήματα ανώδυνου τοκετού, έκλεψαν άγνωστοι από το Ιατροκοινωνικό κέντρο Χανίων (πρώην ΠΙΚΠΑ).

Το κτίριο της υπηρεσίας που παρέχει δωρεάν προγράμματα προετοιμασίας για τις γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης των Χανίων και ο ή οι δράστες, δεν πήραν τίποτε άλλο εκτός από τις σελίδες με τα στοιχεία των γυναικών τις οποίες μάλιστα έκοψαν από ειδικό βιβλίο που τηρείται στην υπηρεσία.

Η διάρρηξη αυτή, εκτός του ότι προβληματίζει για την σκοπιμότητά της, ανάγκασε και το ιατροκοινωνικό κέντρο Χανίων να ζητήσει από τις γυναίκες που γεννούν από την 1η Οκτωβρίου 2011 έως και τον Φεβρουάριο του 2012, να επικοινωνήσουν με το κέντρο για να δηλώσουν και πάλι τα στοιχεία τους προκειμένου να συμμετάσχουν στα σχετικά προγράμματα προετοιμασίας.

Πηγή: Flashnews.gr

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Δωμάτιο με θέα... τον πλανήτη

Η Ρωσία θα κατασκευάσει το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο

Αν και η Ρωσία μπορεί να είχε χάσει τη μάχη για την κατάκτηση της Σελήνης, δεν έχει χάσει όμως και τον πόλεμο. Έτσι αν όλα πάνε καλά, φαίνεται πως θα κερδίσει τη διαστημική πρωτιά του πρώτου διαστημικού ξενοδοχείου.

Τα σχέδια για αυτό το μεγαλόπνοο εγχείρημα παρουσιάστηκαν αυτήν την βδομάδα στη Μόσχα, από την Ρωσική εταιρεία Orbital Technologies. Στόχος της εταιρείας είναι να κεντρίσει τον ενδιαφέρον των εύπορων τουριστών, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία, σε ένα σημείο όχι πάνω στον πλανήτη, αλλά πάνω από αυτόν, που σίγουρα λίγοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μέχρι τώρα.

Αν και το πόσο για μία 5νθήμερη διαμονή μπορεί να μην είναι τόσο «αστρονομικό» όσο θα περίμενε κανείς, μιας και μιλάμε για 114.000 ευρώ, το ζήτημα είναι ότι πρέπει να φτάσουμε και με κάποιο τρόπο στο διαστημικό ξενοδοχείο. Τα διαστημικά, λοιπόν, οδοιπορικά υπολογίζεται ότι θα κοστίζουν περίπου 285.000 ευρώ, άρα σε σύνολο μιλάμε για 399.000 ευρώ, κάτι λιγότερο από μισό εκατομμύριο ευρώ θα είναι το δηλαδή το πακέτο για κάθε άτομο.

Μέχρι στιγμής περίπου 500 άτομα έχουν απολαύσει τον πλανήτη μας έξω από την ατμόσφαιρα του και εκτός από ελάχιστους πλούσιους, όλοι οι υπόλοιποι είναι εκπαιδευμένοι αστροναύτες, αυτό φαίνεται πως θα αλλάξει σε λίγα χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Sergei Kostenko, δήλωσε πως η άνεση που θα προσφέρει το ξενοδοχείο τους, θα είναι απείρως καλύτερη από αυτή του διαστημικού σταθμού. Η χωρητικότητα του θα είναι για εφτά μόλις επισκέπτες και θα μπορούν να φιλοξενηθούν στις 4 καμπίνες του. Η κάθε καμπίνα, όγκου 20 κυβικών μέτρων, θα διαθέτει τεράστια παράθυρα για να μπορούν οι διαστημικοί τουρίστες να δουν από μια άλλη ματιά τον πλανήτη και ένα πραγματικά έναστρο σύμπαν.

Η ονομασία του θα είναι CSS( Commercial Space Station)(Εμπορικός Διαστημικός Σταθμός) και θα κατασκευαστεί σε απόσταση 350 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης. Η πρόσβαση, δε, σε αυτόν θα πραγματοποιείται με τους Ρώσικους πυραύλους Soyuz.

Οι πελάτες θα έχουν να διαλέξουν κρεβάτια κάθετα ή οριζόντια, ενώ οι ντουζιέρες θα είναι απόλυτα σφραγισμένες ώστε να αποτρέπει το νερό να διαφεύγει σε σημεία που δεν θα έπρεπε. Όσον αφορά το φαγητό, θα προσληφθούν διάσημοι σεφ για να προπαρασκευάζουν εδέσματα από τη Γη και να αποστέλλεται μαζί με τους πελάτες στο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυρίου Konstenko, η λειτουργία του αναμένεται μέχρι 2016, αρκετά νωρίτερα δηλαδή, από αυτή του ξενοδοχείου του ιδιοκτήτη της Virgin Richard Branson.

undefined
NEWSBEAST.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Σύμφωνα με πληροφορίες του Οικονομία24 βρίσκεται προ των θυρών ολοκληρώτικη συγχώνευση ελληνικών τραπεζών. Σχέδιο επεξεργάζεται ο υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με την απόλυτη συναίνεση της ΕΚΤ. και προβλέπει συγχώνευση των κρατικών τραπεζών σε μια (Εθνική) και των ιδιωτικών επίσης σε μια .Είναι άγνωστο ποια ιδιωτική τράπεζα θα απορροφήσει τις υπόλοιπες. Το σχέδιο έχει πάρει την έγκριση και των ηγετών της Ευρώπης (Μέρκελ - Σαρκοζί) και τέθηκε υπόψιν του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανρέου κατά την διάρκεια της τελική συμφωνίας της 21ης Ιουλίου. Παρότι υπήρξαν αντιδράσεις Ελλήνων τραπεζιτών, ξεπεράστηκαν με την παρέμβαση των μεγαλομετόχων των κρατικών και ιδιωτικών τραπεζών.
http://oikonomia24.blogspot.com/

Εμετό μέσα στο γήπεδο και κατά την διάρκεια του αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης για το Σουπερ Καπ έκανε ο Μέσι.
Ο Αργεντινός άσος στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου του πρώτου τελικού του Σούπερ Καπ στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου δεν άντεξε και έκανε εμετό με τις τηλεοπτικές κάμερες να καταγράφουν το περιστατικό.
GOSSIP-TV.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Συνελήφθησαν μέλη της Αλβανικής μαφίας

Δύο μέλη της Αλβανικής μαφίας , με αντικείμενο τη διακίνηση σκληρών ναρκωτικών ουσιών, που δραστηριοποιείται στα Χανιά ,  έπεσαν στα δίχτυα των αστυνομικών αρχών, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες.
Συγκεκριμένα χθες το βράδυ, άνδρες του τμήματος δίωξης ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, αξιοποιώντας πληροφορίες, συνέλαβαν στην περιοχή των Περβολίων δύο Αλβανούς 29 και 25 χρονών οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους, 75 γραμμάρια κοκαΐνης.

Μάλιστα και οι δύο συλληφθέντες οπλοφορούσαν γεγονός που αποδεικνύει οτι ήταν αποφασισμένοι για κάθε ενδεχόμενο.
FLASHNEWS.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Υλοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία το πρόγραμμα «Τηλεϊατρικής» στην Κοινότητα Γαύδου
Η Τηλεϊατρική είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία της κινητής επικοινωνίας στον τομέα της υγείας, με σκοπό να παρέχει ολοένα και περισσότερες δυνατότητες σε όλους ανεξάρτητα με το που κατοικούν. Οι ιατρικές υπηρεσίες που παρέχονται μέσα από το δυναμικά εξελισσόμενο δίκτυο της Vodafone, το οποίο σήμερα παρέχει πληθυσμιακή κάλυψη που αγγίζει το 100%*, καθιστά εφικτή τη λειτουργία του προγράμματος της Τηλεϊατρικής. 

Στην Κοινότητα της Γαύδου, το πρόγραμμα της Τηλεϊατρικής, εφαρμόζεται για 3η συνεχή χρονιά με ιδιαίτερη επιτυχία. Σύμφωνα μάλιστα με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γαύδου, κ. Ευστράτιο Λαμπάκη, «σήμερα η Τηλεϊατρική παρέχει στη Γαύδο, Ιατρικές υπηρεσίες που πριν μερικά χρόνια ούτε να τις φανταστούμε δεν μπορούσαμε. Μέσω αυτής, με μια απλή εξέταση στο Αγροτικό Ιατρείο, οι ασθενείς με χρόνια προβλήματα χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), υπέρτασης, διαβήτη κ.ά., μπορούν να έχουν μια αξιόπιστη διάγνωση, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να ταξιδέψουν εκτός νησιού με ότι κόστος αυτό συνεπάγεται. Ειλικρινά, δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω, όλους, όσους συμβάλουν σ’ αυτή την προσπάθεια».

Χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό του προγράμματος, ο Ιατρός στην κοινότητα της Γαύδου έχει πλέον τη δυνατότητα εξέτασης ασθενών, για παράδειγμα την πραγματοποίηση ενός καρδιογραφήματος ή τον έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας για την πιθανότητα άσθματος και τη μεταφορά των εξετάσεων αυτών –μέσω του δικτύου κινητής επικοινωνίας της Vodafone– στο Ιατρικό Αθηνών και συγκεκριμένα σε ειδικευμένους καρδιολόγους ή/και πνευμονολόγους. Ο ειδικευμένος Ιατρός θα λάβει την εξέταση και θα αποστείλει τη γνωμάτευσή του στον Ιατρό της κοινότητας της Γαύδου, πάλι μέσω του δικτύου κινητής επικοινωνίας της Vodafone. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι το αγροτικό ιατρείο στη Γαύδο, στο πλαίσιο της παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μπορεί πλέον να παρέχει και συγκεκριμένες ειδικευμένες υπηρεσίες υγείας. 

Το πρόγραμμα της Τηλεϊατρικής καλύπτει πέραν των ασθενών με χρόνιες παθήσεις, και τους πολίτες που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου» (για παράδειγμα παχύσαρκοι, καπνιστές κ.ά.). Τα οφέλη για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είναι η δυνατότητα προληπτικής ιατρικής, αλλά και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, εφόσον καταργούνται οι γεωγραφικοί περιορισμοί και παρέχεται η δυνατότητα σε όλους να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους άμεσα, αλλά και να ρυθμίζεται η ιατροφαρμακευτική τους αγωγή από έμπειρο και ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Σήμερα το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε 17 απομακρυσμένους Δήμους σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την οργάνωση και υποστήριξη της Vodafone, το συντονισμό του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ του οποίου οι Δήμοι αποτελούν μέλη του, τη συμμετοχή του Ιατρικού Αθηνών ως το κεντρικό Νοσοκομείο και την τεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση της εταιρείας Vidavo. Στα 2,5 χρόνια λειτουργίας του προγράμματος, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 5.800 εξετάσεις, ενώ οι Ιατροί των Δήμων έχουν «συνδεθεί» χιλιάδες φορές με το πρόγραμμα, για την αποστολή εξετάσεων, αλλά και για τη λήψη απαντήσεων από τους εξειδικευμένους γιατρούς του Ιατρικού Αθηνών.

*Ακριβές ποσοστό 99,8%
FLASHNEWS.GR
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,