Το παιχνίδι δεκάχρονων εξελίχθηκε σε τραγωδία

ΑΘΗΝΑ 15/08/2011

Το παιχνίδι μεταξύ δύο δεκάχρονων αγοριών εξελίχθηκε σε τραγωδία το απόγευμα του Σαββάτου στο Ζεφύρι, όταν η κυνηγετική καραμπίνα του πατέρα του ενός εκπυρσοκρότησε στα χέρια του, σκοτώνοντας τον φίλο του.

Τα δύο αγοράκια έπαιζαν αρχικά με ένα πλαστικό πιστόλι, όταν το ένα αποφάσισε να φέρει την κυνηγετική καραμπίνα του πατέρα του, για να συνεχίσουν το παιχνίδι τους. Μετά από λίγο η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε, τραυματίζοντας θανάσιμα τον συνομήλικο φίλο του.

Εξ αρχής , οι αστυνομικοί που ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης, υποπτεύθηκαν ότι ο θάνατος του δεκάχρονου είχε προέλθει μάλλον από συνομήλικο του, καθώς το τραύμα του είχε προέλθει από το ίδιο ύψος με το παιδί.

Σήμερα ο πατέρας του παιδιού στα χέρια του οποίου εκπυρσοκρότησε το όπλο, παρουσιάστηκε σε αστυνομική υπηρεσία και παραδέχθηκε ότι η καραμπίνα με την οποία προκλήθηκε το δυστύχημα ήταν ιδιοκτησίας του, επιδεικνύοντας την άδεια οπλοκατοχής.

Ο πατέρας συνελήφθη και το όπλο κατασχέθηκε, ενώ το πρωί της Τρίτης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες.
NOOZ.GR
...........................................................................................................................................................

Ροζ σκάνδαλο "πλήττει" την Μέρκελ

Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), το συγκυβερνών κόμμα υπό την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, υπέστη πλήγμα χθες Κυριακή όταν ένα στέλεχος του αναγκάστηκε να παραιτηθεί λόγω της σχέσης του με ένα 16χρονο κορίτσι.

Ο Κρίστιαν φον Μπέτλιχερ, 40 ετών, ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τη θέση του προέδρου της οργάνωσης της CDU στο ομόσπονδο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, εξέλιξη που πλήττει περαιτέρω το συντηρητικό κυβερνητικό συνασπισμό.

Ο Μπέτλιχερ αναμενόταν να διαδεχθεί τον πρωθυπουργό του κρατιδίου Πέτερ Χάρι Κάρστενσεν, 64 ετών, ο οποίος δεν θα λάβει μέρος στις τοπικές εκλογές στο βορειότερο γερμανικό κρατίδιο τον Μάιο του 2012.

Η σχέση του Μπέτλιχερ με την 16χρονη δεν είναι παράνομη αλλά προκάλεσε σάλο στους κόλπους της συντηρητικής παράταξης.

Μετά την διεξαγωγή έκτακτης συνόδου της κομματικής οργάνωσης στην κρατιδιακή πρωτεύουσα, το Κίελο, στελέχη της CDU είπαν πως αποφασίστηκε να παραμείνει ηγέτης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στην κρατιδιακή βουλή. Η CDU κυβερνά μαζί με τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) στο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν.

"Ο Κρίστιαν φον Μπέτλιχερ είπε ότι έκρινε λαθεμένα την ηθική διάσταση (της σχέσης)", δήλωσε η δεύτερη τη τάξει της οργάνωσης της CDU στο κρατίδιο, Αγγέλικα Φόλκαρτς, μετά τη συνάντηση.

Σε μια δημοσκόπηση που έγινε σε εθνικό επίπεδο και δημοσιεύθηκε την Παρασκευή ο κεντροδεξιός συνασπισμός CDU/CSU και FDP υπό την Μέρκελ υπολείπεται της πιθανής κεντροαριστερής συμμαχίας Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων.
NOOZ.GR
...............................................................................................................................................................

Αχτίδα ελπίδας για τους ανήλικους παραβάτες στα Χανιά

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2011, 18:22
Την ένταξη του Δήμου Χανίων στους φορείς παροχής κοινωφελούς εργασίας από ανήλικους παραβάτες αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση της αντιδημάρχου, Χρυσούλας Χατζηδάκη, και κατόπιν σχετικού αιτήματος της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων Χανίων.

Ειδικότερα η συγκεκριμένη υπηρεσία ζήτησε από τον Δήμο Χανίων να εξετάσει – πέραν από την υπηρεσία πρασίνου – και άλλους τομείς απασχόλησης ανηλίκων στο πλαίσιο εφαρμογής του Νόμου 3189/2003.

Όπως επεσήμανε η κα Χατζηδάκη «για την εφαρμογή των αναμορφωτικών και θεραπευτικών μέτρων που προβλέπονται στη νομοθεσία (ν. 3189/2003), είναι απαραίτητη η αξιοποίηση και ενίσχυση των φορέων της κοινότητας και ειδικότερα, προγραμμάτων εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης, κοινωφελούς εργασίας, επαγγελματικής κατάρτισης και υποστήριξης της εργασιακής ένταξης, κλπ».

Έτσι το δημοτικό συμβούλιο Χανίων ψήφισε ομόφωνα την εισήγηση προκειμένου να υποβληθεί αίτηση από τον Δήμο για την ένταξη του, στους φορείς παροχής κοινωφελούς εργασίας από ανήλικους παραβάτες (ν. 3189/2003) και συγκεκριμένα στους
τομείς:

1. Υγείας και Πρόνοιας
2. Πολιτισμού και Αθλητισμού
3. Υπηρεσία Διοικητική
4. Πληροφορικής

Πηγή: Flashnews.gr
...............................................................................................................................................................
           ΚΑΙ ο Κώστας Βουτσάς ”μετακομίζει” Κύπρο!
Το «κύμα μετανάστευσης» των Ελλήνων ηθοποιών ακολουθεί ΚΑΙ ο Κώστας Βουτσάς.

Ο δημοφιλής ηθοποιός, από Σεπτέμβρη πάει Κύπρο όπου θα «φιλοξενηθεί» στο κανάλι Σίγμα, ως πρωταγωνιστής σε καθημερινό δραματικό σίριαλ, με έντονο το ερωτικό αλλά και το αστυνομικό στοιχείο.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η σειρά θα ονομάζεται «Οχτώ Άσπρα Μπαλόνια» και αποτελεί το δυνατό χαρτί του καναλιού, μιας και έχει επενδύσει πάνω σ΄αυτή.

Τα γυρίσματα της θα γίνουν σε Κύπρο και Ελλάδα, ωστόσο ο ρόλος που θα αναλάβει ο Κώστας Βουτσάς δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός.

Στο πλευρό του, εκτός από τους Κύπριους ηθοποιούς, θα βρίσκονται η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και ο Αποστόλης Τότσικας.
STAR.GR
...................................................................................................................................................................

Διάρρηξη σε ταβέρνα στον Άγιο Νικόλαο

Οι δράστες έσπασαν την τζαμαρία και μπήκαν μέσα
Μήνυση κατ’ αγνώστων για διάρρηξη, κατέθεσε το μεσημέρι στο Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου, η ιδιοκτήτρια ταβέρνας το οποίο βρίσκεται εντός του λιμένα.

Η επιχειρηματίας ανέφερε ότι άγνωστοι δράστες μπήκαν, χθες το βράδυ, στο κατάστημα, σπάζοντας τμήμα της τζαμαρίας και αφαίρεσαν μία ταμειακή μηχανή και χρηματικό ποσό ύψους 1.570 €.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου.
CRETALIVE.GR
.................................................................................................................................................................
Προσπάθησαν να γδύσουν την ανήλικη κόρη γνωστού επιχειρηματία της Πάτρας!

Μία ομάδα νεαρών προσπάθησε να γδύσει την 12χρονη κοπέλα, μέρα μεσημέρι στην πλατεία Γεωργίου!

Η κόρη γνωστού επιχειρηματία της Πάτρας περνούσε από το κεντρικότερο σημείο της πόλης, την πλατεία Γεωργίου, όταν την πλησίασε ομάδα νεαρών Ρομά, οι οποίοι την στρίμωξαν και προσπάθησαν να της βγάλουν τα… ρούχα!

Η κοπέλα παρά τον πανικό της και το σοκ που υπέστη, σύμφωνα με το thebest.gr, έβαλε τις φωνές με αποτέλεσμα περαστικοί να προστρέξουν και να τη βοηθήσουν.

Οι νεαροί ετράπησαν σε φυγή, ενώ η κοπέλα ενημέρωσε τους γονείς της και αυτοί με τη σειρά τους τις αστυνομικές αρχές.
NEWSIT.GR
...........................................................................................................................................................
11χρονος κάλεσε την αστυνομία γιατί η μαμά του τον έβαλε να κάνει δουλειές!

Η ιστορία εκτυλίχθηκε στο Άαχεν της Γερμανίας και ο πιτσιρικάς - πρωταγωνιστής της ιστορίας αποφάσισε να σχηματίσει το "100" στο τηλέφωνο και να ζητήσει βοήθεια από την αστυνομία.

Όπως είπε στους αστυνομικούς η μητέρα του τον έβαζε να κάνει συνέχεια δουλειές του σπιτιού το οποίο όπως είπε είναι καταναγκαστική εργασία.

"Πρέπει να κάνω δουλειές όλη μέρα. Δεν έχω καθόλου ελεύθερο χρόνο", είπε ο πιτσιρικάς στον αστυνομικό.

Η μητέρα του είπε οτι την απειλούσε εδώ και καιρό οτι θα έπαιρνε την αστυνομία αλλά δεν τον είχε πάρει στα σοβαρά.

Όταν ο αστυνομικός τον ρώτησε αν γνωρίζει τι είναι καταναγκαστική εργασία, ο πιτσιρικάς απάντησε με αφέλεια: "Ξέρω! Είναι να σκουπίζω το σπίτι και την βεράντα."

Καθόλη την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, η μητέρα ήταν  δίπλα στο παιδί και όταν ζήτησε να της μιλήσει ο αξιωματικός του εξήγησε οτι το τηλεφώνημα έγινε όταν του ζήτησε να σηκώσει ένα χαρτάκι από το πάτωμα!
NEWSIT.GR
....................................................................................................................................................

Ξεχάστε τις ημερομηνίες λήξης στα τρόφιμα

Νέο συντηρητικό θα τα διατηρεί για χρόνια

Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο φυσικό συντηρητικό το οποίο θα μπορούσε να σηματοδοτήσει το τέλος της σήψης στα τρόφιμα.

Εντόπισαν μια ουσία που καταστρέφει τα βακτήρια εκείνα που  είναι υπεύθυνα για την αποσύνθεση στο κρέας, τα ψάρια, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το συντηρητικό, που ονομάζεται bisin , θα είναι ικανό να επεκτείνει την διάρκεια ζωής των τροφίμων για αρκετά χρόνια, ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να διατηρήσει και κρασί του οποίου το μπουκάλι έχει ανοιχθεί, αλλά και σε διάφορες σάλτσες.

Η ανακάλυψη αναμένεται να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούμε τα ψώνια μας και να μειώσει τα εκατομμύρια τόνους φαγητού που καταλήγουν στα σκουπίδια σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες.

Η ουσία αυτή, που εμφανίζεται φυσιολογικά σε κάποια ήδη αβλαβών βακτηρίων, εμποδίζει την ανάπτυξη των θανατηφόρων βακτηρίων συμπεριλαμβανομένου του E-coli, της σαλμονέλας και της λιστέριας.

Η ουσία θα μπορούσε να παρατείνει τη ζωή μιας ποικιλίας καθημερινών τροφίμων που έχουν αυστηρό χρονικό περιθώριο για την κατανάλωσή τους, όπως θαλασσινά, τυριά και κονσερβοποιημένα προϊόντα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις δε,  τα τρόφιμα θα μπορούσαν να διαρκέσουν χρόνια, ενώ θα είναι πιθανό να μην χρειάζονται καν την αποθήκευσή τους στο ψυγείο, υποστηρίζουν οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Minnesota.

Οι επιστήμονες, που έχουν κατοχυρώσει και το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την ουσία, έχουν ήδη έρθει σε συνεννοήσεις με μεγάλες εταιρείες τροφίμων. Σύμφωνα με  τους υπολογισμούς τους, τα πρώτα τρόφιμα που θα περιέχουν την bisin, αναμένεται να διατεθούν στην αγορά σε τρία χρόνια περίπου.

Την ουσία ανακάλυψε κατά λάθος, ο Δρ. Dan O’ Sullivan, ένας Ιρλανδός μικροβιολόγος που εργάζεται στο πανεπιστήμιο, κατά τη διάρκεια της εξέτασης μιας καλλιέργειας βακτηρίων σε ανθρώπινο έντερο.

Η ουσία, ωστόσο, δεν θα είναι ικανή να διατηρήσει φρούτα και λαχανικά μιας και αποσυντίθενται με διαφορετικό τρόπο.

Η bisin είναι συγγενική με την nisin, που ήδη χρησιμοποιείται στα τροποποιημένα τυριά για παραμείνουν αποστειρωμένα και βρώσιμα για δεκαετίες, οπότε δεν απαιτούνται φαρμακευτικές δοκιμές.

NEWSBEAST.GR
............................................................................................................................................................

Μ. Καρχιμάκης: Διαπληκτισμός ναι, χειροδικία όχι!

Επιβεβαιώνει το λεκτικό επεισόδιο, διαψεύδει τη χειροδικία ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, με δηλώσεις του στο Cretalive

Ενημερώθηκε: 15.08.2011 // 18:08

Επεισόδιο μεταξύ του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη και πολίτη σημειώθηκε, χθες το βράδυ, σε πανηγύρι στο χωριό Μαρωνιά, κοντά στη Σητεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από θαμώνες που έγιναν μάρτυρες του περιστατικού, ένας άνδρας διαπληκτίσθηκε με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα έντονο επεισόδιο, που μπορεί να έπαιρνε και ακραίες διαστάσεις, αν δεν επικρατούσε η ψυχραιμία.

"Το επεισόδιο προκάλεσαν δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ" - όπως είπε στο Cretalive, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος επιβεβαιώνει το επεισόδιο, διαψεύδει, ωστόσο, ότι ο άνδρας χειροδίκησε σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Μ. Καρχιμάκη, η επίσκεψή του στη Μαρωνιά, χθες το βράδυ, έτυχε εγκάρδιας υποδοχής - τουλάχιστον από την πλειοψηφία των θαμώνων. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ πέρασε από όλα τα τραπέζια, χαιρετώντας τους παρευρισκόμενους, ωστόσο σε ένα από τα τραπέζια - όπου επίσης τον χαιρέτησαν ένθερμα - κάθονταν δύο άτομα, που φέρονται να είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ένας εκ των δύο ανδρών κινήθηκε, μεν, απειλητικά εναντίον του Μ. Καρχιμάκη αλλά και εναντίον του γιου του, οι ψυχραιμότεροι παρενέβησαν, δε, και τον απομόνωσαν, βάζοντας τέλος στο περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, πρόκειται για γνωστό γυναικολόγο που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Σητείας.
CRETALIVE.GR