Εντοπίστηκε αλιευτικό σκάφος με 67 λαθρομετανάστες
Ένα αλιευτικό σκάφος με 67 παράνομους μετανάστες εντόπισε πλωτό περιπολικό του λιμενικού, σε απόσταση 1 ναυτικού μιλίου ανοικτά της Παλαιοχώρας.

Το σκάφος, λόγω εισροής υδάτων, προσέγγισε την παραλία «Γιαλισκάρι» ενώ οι επιβαίνοντες αποβιβάσθηκαν με ασφάλεια. Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν προσωρινά στο δημοτικό στάδιο Παλαιοχώρας.

Προανάκριση για το θέμα διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ενώ το αλιευτικό σκάφος, συνοδεία πλωτού περιπολικού Λιμενικού Σώματος, έδεσε στο λιμάνι «Τηγάνι» και με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καντάνου, γίνονται προσπάθειες άντλησης πετρελαίων και υδάτων.
SKAI.GR
............................................................................................................................................................
Μαχαίρωσαν ολόκληρη οικογένεια στη Βρετανία!
Έξι άνθρωποι – δύο άνδρες, δύο γυναίκες και δύο παιδιά – έχασαν τη ζωή τους από επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε χθες, Κυριακή, σε ένα διαμέρισμα στην πόλη Σεντ Χέλιερ στο νησί Τζέρσεϊ, στη Μάγχη, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία και μετέδωσε το BBC.

Ένας άνδρας περίπου 30 ετών συνελήφθη και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του νησιού, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ανέφερε η αστυνομία. Και τα έξι θύματα ήταν κάτοικοι του νησιού.
Τα πέντε βρέθηκαν νεκρά και το έκτο εξέπνευσε στο νοσοκομείο. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για το περιστατικό, το οποίο ένα στέλεχός της χαρακτήρισε “περίπλοκο”, τονίζοντας πως οι αρχές αντιλαμβάνονται “το πλήγμα από αυτό το βαρύτατο και τραγικό επεισόδιο για την τοπική κοινότητα”. Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα τα θύματα ήταν όλα μέλη της ίδιας οικογένειας.
 Πηγή:
..............................................................................................................................................
             Ειδοποίησε την πυροσβεστική για φωτιά που... δεν υπήρχε
undefined
Πανικός επικράτησε στην περιοχή Σύλλαμος του Ηρακλείου της Κρήτης, όταν η πυροσβεστική έλαβε κλήση για φωτιά και μάλιστα μεγάλη.

Την πυροσβεστική υπηρεσία ειδοποίησε περαστικός, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είδε σπίτι να καίγεται, περιγράφοντας μάλιστα τις φλόγες και τους καπνούς που έβλεπε να ξεπηδούν μέσα από αυτό.

Μέσα σε λίγη ώρα, τα οχήματα που έφθασαν στο σημείο επιστράτευσαν ό,τι μέσο διέθεταν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Με την διαφορά ότι τους ήταν όλα άχρηστα. Εψαξαν από εδώ, κοίταξαν από κει, τίποτα. Φωτιά πουθενά.

Η φωτιά μάλλον βγήκε από την φαντασία του άνδρα, ο οποίος παρά το γεγονός ότι προσήχθη στην πυροσβεστική (καθώς είχαν κρατηθεί τα στοιχεία του) επέμεινε ότι είδε φωτιά. Το πού την είδε παραμένει άγνωστο. Μάλλον στο μυαλό του, σκεπτόμενος την ρήση «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά…»
(Πηγή: Creta live)  
............................................................................................................................................................
Eξετάσεις κάθε χρόνο θα δίνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι
Μαζί με το ενιαίο μισθολόγιο, από Σεπτέμβρη έρχονται και οι εξετάσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά και τους προϊσταμένους τους.

Το νέο βαθμολόγιο, αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω στο δημόσιο τομέα, καθώς εκτός από τις «πανελλήνιες» εξετάσεις τις οποίες θα περνάνε, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα υφίστανται τόσο ατομική, όσο και υπηρεσιακή αξιολόγηση.

Βάσει της νέας διάρθρωσης του βαθμολογίου, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα επανακαταταχθούν. Αυτό σημαίνει ότι ένας σημαντικός αριθμός εξ΄αυτών, θα καταταχθεί σε χαμηλότερο βαθμό, άρα θα δει και τις αποδοχές του να μειώνονται.

Απ΄την άλλη, όσοι υπάλληλοι είχαν βλέψη για θέση προϊσταμένου, με το υπάρχον σύστημα θα χρειαστεί να περιμένουν λίγα χρονάκια ακόμη, ώστε να αναλάβουν θέση ευθύνης.

Όλα, θα εξαρτηθούν από τον τελικό αριθμό των βαθμών. Ενα από τα σενάρια που εξετάζεται περιλαμβάνει τη διαμόρφωση 6 βαθμών αντί για 5 που ισχύουν σήμερα, με τις συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων, να διατηρούν τις επιπλέον αποδοχές που διέθεταν με το προηγούμενο βαθμολόγιο ως προσωπική διαφορά, η οποία θα μειώνεται κάθε έτος μέχρι να μηδενιστεί.

Τέλος, όσοι κατέχουν θέση ευθύνης, θα αντικατασταθούν μετά την επιλογή των προϊσταμένων με το νέο σύστημα επιλογής μέσω του ΕΙΣΕΠ.

«Σκληρό» και «πολύπλοκο» το σύστημα αξιoλόγησης:

  • «Κλειδί» για την αξιολόγηση, θα είναι η περιγραφή της θέσης κάθε εργασίας, αλλά και οι στόχοι που προσδιορίζονται ανά υπάλληλο και υπηρεσιακή μονάδα.
  • Στον υπηρεσιακό φάκελο κάθε εργαζόμενου, θα περιλαμβάνεται η ετήσια αξιολόγηση του και θα αφορά το σύνολο του εργασιακού του βίου.
  • Η μισθολογική όσο και η βαθμολογική του εξέλιξη, θα εξαρτάται από την συνολική του βαθμολογία.

Ούτε οι προϊστάμενοι δεν γλυτώνουν από την αξιολόγηση:

Για την επιλογή τους, διαμορφώνεται ένα σύστημα με μορφή πυραμίδας, με την επιλογή των υποψηφίων να γίνεται από πάνω προς τα κάτω.

  • Ήδη, έχει συγκροτηθεί το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων, στο οποίο συμμετέχουν 4 μέλη του ΑΣΕΠ και ένα μέλος από τον Συνήγορο του Πολίτη. Το ΕΙΣΕΠ θα προκηρύξει στα τέλη του έτους τις θέσεις γενικών διευθυντών έτσι όπως θα προκύψουν από τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και των ΝΠΔΔ.

Οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν για τα προσόντα τους, θα δώσουν γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη στο ΕΙΣΕΠ, ενώ αναμένεται να υπάρξει, σύμφωνα με πληροφορίες, έλεγχος της ψυχικής υγείας των υποψηφίων.

  • Αφού επιλεγούν οι Γενικοί Διευθυντές, θα συγκροτηθούν τα Συμβούλια Επιλογής Προϊσταμένων σε κάθε διοικητική μονάδα, και θα είναι αρμόδια για την επιλογή των διευθυντών της υπηρεσίας ή του υπουργείου, στο οποίο έχουν συσταθεί. Μετά την προκήρυξη θέσεων διευθυντών θα ακολουθηθεί η διαδικασία της μοριοδότησης των τυπικών προσόντων, των γραπτών εξετάσεων από το ΑΣΕΠ και της συνέντευξης.
  • Μετά την επιλογή Διευθυντών, θα συσταθούν και τα υπηρεσιακά συμβούλια επιλογής τμηματαρχών ανά διοικητική μονάδα, που θα προβούν στην προκήρυξη και επιλογή τμηματαρχών με γραπτές εξετάσεις και μοριοδότηση των προσόντων των υποψηφίων χωρίς όμως να περιλαμβάνεται συνέντευξη.

Στη διαδικασία της συνέντευξης των υποψήφιων γενικών διευθυντών και διευθυντών οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε θέματα επαγγελματικής δράσης, γνώσεων σχετικά με θέματα του φορέα και ικανότητες διοίκησης.

Για λόγους διαφάνειας θα δημοσιεύονται ανά δίμηνο τα πρακτικά των συνεδριάσεων επιλογής, ενώ οι υποψήφιοι που θεωρούν ότι αδικήθηκαν, μπορούν να προσφεύγουν στο Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού. Η συνέντευξη θα πραγματοποιείται παρουσία και των συνυποψηφίων τους.

Τα μόρια για τους προϊσταμένους θα εξαρτώνται από:

Τα τεχνικά τους προσόντα: Δηλαδή τον βαθμό του τελικού τίτλου σπουδών (που πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 25), το διδακτορικό δίπλωμα (200 μόρια ή 100 μόρια ανάλογα με το γνωστικό αντικείμενο), τον μεταπτυχιακό τίτλο(160 ή 80 μόρια ανάλογα με τη συνάφεια που θα έχει με το αντικείμενο της θέσης του υπαλλήλου), την επιτυχή αποφοίτηση από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης(180 μόρια), και την γνώση ξένης γλώσσας ανάλογα με το επίπεδο γνώσης(30-80 μόρια).

Τη διοικητική τους εμπειρία: Ο χρόνος υπηρεσίας μοριοδοτείται μέχρι 300 μόρια. Αν ο υποψήφιος ήταν γενικός διευθυντής, λαμβάνει μέχρι 380 μόρια. Αντίστοιχα ο χρόνος υπηρεσίας σε θέση προϊσταμένου Διεύθυνσης βαθμολογείται μέχρι 300 μόρια και ο χρόνος υπηρεσίας σε θέση προϊσταμένου Τμήματος ή αυτοτελούς γραφείου μέχρι 200 μόρια. Το σύνολο των μορίων που μπορεί να λάβει υποψήφιος από τον χρόνο υπηρεσίας σε θέση προϊσταμένου υπολογίζονται με ανώτατο όριο τους 180 μήνες και δεν μπορεί να υπερβεί τα 380 μόρια.

Τις ικανότητες και τις δεξιότητες τους: Υπηρεσιακή αξιολόγηση: μέχρι 300 μόρια. Οι ειδικές δραστηριότητες, μέχρι 80 μόρια συνολικά: συγγραφικό έργο, εισηγήσεις, ανακοινώσεις σε συνέδρια, ημερίδες κ.λπ. Η ηθική αμοιβή του επαίνου: 70 μόρια.

Πηγή: Έθνος
.................................................................................................................................................................

Πήγαν τα κλοπιμαία για...επισκευή!

Ένας 48χρονος Αλβανός με τον 38χρονο Έλληνα συνεργάτη του

Ενημερώθηκε: 15.08.2011 // 10:41

Ένα πιεστικό μηχάνημα κι ένα δοχείο συνολικής αξίας 250 ευρώ είχαν αρπάξει ένας 49χρονος Αλβανός μετανάστης σε συνεργασία με 38χρονο Ηρακλειώτη, υπόθεση που εξιχνιάστηκε  χθες από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.
 Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστος δράστης την 12/08/2011 αφαίρεσε από το εξοχικό του, στην εθνική Ηρακλείου  - Μαλάδων κι εξαφανίστηκαν.
 Από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι δράστες της εν λόγω κλοπής είναι ένας 49χρονος από την Αλβανία κα ένας 38χρονος οι οποίοι και συνελήφθησαν.
Πιο συγκεκριμένα, είχαν πάει το πιεστικό μηχάνημα και  το δοχείο διαστολής σε  μηχανουργείο για....επισκευή.
CRETALIVE.GR
............................................................................................................................................................

Ελέγχουν τους εργαζόμενους με...μικροτσίπ!

Στον Δήμο Τρικάλων
Αποφασισμένη να σφίξει τα λουριά στους Δημοτικούς Υπάλληλους η Δημοτική Αρχή Τρικάλων.
Ο Δήμος της περιοχής έχει ξεκινήσει έρευνα αγοράς για να προμηθευτεί το καλύτερο μηχάνημα σε προσιτή τιμή, προκειμένου να ελέγχει με σιγουριά και ασφάλεια το ωράριο των δημοτικών υπαλλήλων.
Αυτό δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Στουρνάρας, και συνέχισε λέγοντας πως "Είναι επιτακτική ανάγκη να μπει μια σειρά, για την ορθή λειτουργία του Δήμου, στο ωράριο των υπαλλήλων και αυτό πιστεύω πως θα γίνει με την απόκτηση μικροτσίπ που θα διαθέτει ο κάθε δημοτικός υπάλληλος.
Πιστεύω πως με την προμήθεια τέτοιου υπερσύγχρονου μηχανήματος θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την προσέλευση και την αποχώρηση των υπαλλήλων του Δήμου στο σύνολο των υπηρεσιών".

news247
...............................................................................................................................................

Οι μισοί αρχηγοί στην...Κρήτη

Ενημερώθηκε: 15.08.2011 // 08:20

Όχι πως θα άφηναν την Κρήτη τέτοιες μέρες...Μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι στην Πρέβεζα για την γιορτή της Παναγίας, αλλά πολλοί αρχηγοί επιλέγουν την Κρήτη....Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παρέστη το απόγευμα της Κυριακής, στον Εσπερινό και τη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας που θα γίνει στην Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Σκιάθο και σήμερα θα είναι εκεί, αλλά μετά επιλέγει Κρήτη και 'Αμιράντες'...
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα βρεθεί στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα περάσει το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου στην Κεφαλονιά, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης θα μεταβεί στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου, όπου θα παρακολουθήσει την πανηγυρική Λειτουργία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Αντίστοιχα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται ακόμη στην Κρήτη με τη σύζυγό του Μπέτυ και τον γιό τους. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης θα βρεθεί στη Ζάκυνθο και η Ντόρα Μπακογιάννη στα Χανιά. 
CRETALIVE.GR
..................................................................................................................................................................
Εισβολή ενόπλων σε κατάστημα γρήγορου φαγητού

Άρπαξαν τις εισπράξεις

Στόχος ληστών έγινε στις 1:30 τη νύχτα κατάστημα γρήγορου φαγητού στο Χαλάνδρι.

Τρεις δράστες με την απειλή όπλων άρπαξαν από το ταμείο τις εισπράξεις της ημέρας και διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Οι ένοπλοι αναζητούνται.

NEWSBEAST.GR
......................................................................................................................................................
Κλέβουν μέχρι και παλέτες
Ότι βρήκε.. εύκαιρο μπροστά από ένα σούπερ μάρκετ έκλεψε χθες το πρωί ένας 54χρονος στο Ηράκλειο.
Ο 54χρονος, μαζί με ακόμα έναν δράστη που παραμένει άγνωστος,  πήγαν στον προαύλιο χώρο του σούπερ μάρκετ και αφαίρεσαν έντεκα ξύλινες παλέτες μεταφοράς και έξι φιάλες νερού, αλλά ακόμα και οι… φτηνιάρικες κλοπές δεν περνάνε ατιμώρητες.  
Η κλοπή έγινε άμεσα αντιληπτή και τον δράστη συνέλαβαν αστυνομικοί της Ασφάλειας, ενώ ενεργείται προανάκριση για την εύρεση του σύνεργού του.
FLASHNEWS.GR
..............................................................................................................................................................
Προτεραιότητα οι βιολογικοί Γεωργιούπολης και Καλυβών

Τις ελπίδες τους στο τοπικό αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας, που εξαγγέλθηκε πρόσφατα και στοχεύει στην ενδοχώρα, φαίνεται ότι εναποθέτουν, πλέον, αρκετοί δήμαρχοι των περιφερειακών Καλλικρατικών Δήμων του Νομού Χανίων μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις με το ΕΣΠΑ.
Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Αποκορώνου Γρηγόρης Μαρκάκης, μιλώντας το Σάββατο στα «Χανιώτικα Νέα», χαρακτήρισε «αιτία πολέμου» οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη στη διαδικασία αξιολόγησης του βιολογικού της Γεωργιούπολης, ενώ για το κρίσιμο θέμα των Τεχνικών Υπηρεσιών τόνισε ότι είναι απαραίτητο η πρώην Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΥΔΚ) να αποκεντρωθεί. 
Οι βιολογικοί
Ψηλά στην ατζέντα του Δήμου Αποκορώνου βρίσκεται το θέμα των βιολογικών Γεωργιούπολης, Καλυβών και Αλμυρίδας, ωστόσο, με εξαίρεση τον πρώτο οι άλλοι δύο δεν έχουν ακόμα ωριμάσει ως έργα. «Για εμάς κυρίαρχα έργα είναι οι βιολογικοί, ειδικά της Γεωργιούπολης που καταθέσαμε πρόταση μέχρι 31/3 στο ΕΣΠΑ και είμαστε στη φάση της αξιολόγησης. Η πρόταση είναι ολοκληρωμένη και δεν έχει προβλήματα απαλλοτριώσεων. Δεν ανησυχώ ως προς την πρόταση, όμως, τότε λέγαμε ότι δεν είχαμε πολλά έργα, ενώ τώρα τα έργα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι πάρα πολλά σε ό,τι αφορά τους βιολογικούς. Ελπίζω ότι το δικό μας έργο δεν θα περικοπεί διότι είναι ένα έργο τελείως ώριμο και αναγκαίο και ο Δήμος Αποκόρωνα το δικαιούται», σημείωσε ο κ. Μαρκάκης, ενώ χαρακτήρισε οποιαδήποτε άλλη αρνητική εξέλιξη ως προς την πορεία του έργου «αιτία πολέμου».
Για τον βιολογικό των Καλυβών, που, όπως είπε, έχει ενταχθεί με σχετικό κωδικό και βρίσκεται στη φάση σύνταξης της μελέτης, επεσήμανε ότι είναι ένα εντελώς αναγκαίο έργο καθώς αφορά την εξυγίανση πηγών, ενώ για τον βιολογικό της Πλάκας - Αλμυρίδας ανέφερε ότι δεν έχει προχωρήσει ακόμα κάποια διαδικασία.
Οι απαλλοτριώσεις
Ειδικότερα, για το θέμα των απαλλοτριώσεων που έχει ανακύψει ο κ. Μαρκάκης υπογράμμισε ότι δεν επηρεάζει τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο, ωστόσο, επεσήμανε ότι θα πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες καθώς τα χρονοδιαγράμματα είναι ιδιαίτερα «σφιχτά».
«Η λογική των απαλλοτριώσεων δεν περπατάει και θα πρέπει το κράτος να βρει νέες διαδικασίες, ταχύρρυθμες, όπου να διευκολύνονται οι απαλλοτριώσεις και οι πληρωμές. Διαδικασίες συνοπτικές, ένα fast track θα λέγαμε. Αν γινόταν κάτι τέτοιο θα ήταν πιο εύκολα και υλοποιήσιμα τα έργα και θα μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε πιο γρήγορα γιατί το ΕΣΠΑ κινδυνεύει», είπε, μεταξύ άλλων, ενώ μιλώντας για τα έργα της περιοχής που περιλαμβάνουν απαλλοτριώσεις σημείωσε: «Στον Δήμο Αποκορώνου έχουμε απόφαση ένταξης για τον δρόμο Κεφαλά - Παλαιλώνι, που είναι ένας περιφερειακός δρόμος προϋπολογισμού 1.900.000 ευρώ. Δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα διότι έχουμε κάνει τη διάνοιξη και θεωρείται ο δρόμος ως προϋπάρχων και το πρόβλημα λυμένο. Όπου όμως δεν υπάρχουν τέτοιες χαράξεις είναι δύσκολες οι παρεμβάσεις, πλέον, διότι μπαίνουμε σε μια λογική 2 - 3 χρόνων».
Το τοπικό αναπτυξιακό
Ειδικότερα για το θέμα των μικρότερης εμβέλειας έργων που θα πρέπει όμως να ακολουθήσουν τις αυστηρές χρονικές επιταγές του ΕΣΠΑ ο κ. Μαρκάκης ανέφερε τις δυνατότητες που ανοίγονται με το πρόγραμμα τοπικής ανάπτυξης της Περιφέρειας, το οποίο στοχεύει να βοηθήσει τους Δήμους και την ενδοχώρα. 
«Βρισκόμαστε σε φάση σύνταξης μιας μελέτης προσδιορισμού, την οποία θα προτείνουμε στην Περιφέρεια για το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο περιφερειάρχης για την ενδοχώρα», τόνισε και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό θα ενταχθούν αναπλάσεις περιοχών του Δήμου.
«Υπάρχει πρόβλημα για τα "σφιχτά" χρονοδιαγράμματα. Δεν μπορώ να αφήσω την οδοποιία. Δεν μπορώ να αφήσω την Πλάκα ή τον Βάμο όπως και η αγροτική οδοποιία δεν μπορεί να μείνει πίσω.
Γι' αυτό χρειάζεται ένα πρόγραμμα εθνικής δράσης. Δεν ξέρω πού θα βρουν τα χρήματα αλλά ο κάθε Δήμος θα πρέπει να ενισχυθεί με 2 εκατ. ευρώ για να καλύπτει πρώτα ζητήματα καθημερινότητας. Εμείς κάθε μέρα έχουμε 2 - 3 σπασίματα στο νερό. Για να κάνουμε κάποιας εμβέλειας έργα θα πρέπει να υπάρχει μια κρατική παρέμβαση», επεσήμανε ο κ. Μαρκάκης και πρόσθεσε ότι για τη Δημοτική Αρχή προτεραιότητα αποτελεί η διαχείριση της καθημερινότητας όπως και οι ενέργειες που ήδη έχουν γίνει σχετικά με το θέμα της καθαριότητας και της αποκομιδής των σκουπιδιών.
Η τεχνική υποστήριξη
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μαρκάκης τόνισε ότι για να «τρέξουν» όλα αυτά θα πρέπει αφενός να στηριχθεί ουσιαστικά ο Καλλικράτης αλλά και να αλλάξει το σύστημα τεχνικής υποστήριξης των περιφερειακών Δήμων.
«Πρέπει να "τρέξει" ο Καλλικράτης. Έτσι που πήγε είναι μονόδρομος αλλά να πρέπει να στηριχθεί και ανάλογα. Το ένα κομμάτι είναι η οικονομική υποστήριξη που όμως -σε αυτές τις δύσκολες ώρες- είναι ένα ζήτημα και το άλλο κομμάτι έχει να κάνει με το ανθρώπινο δυναμικό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να στηριχθούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων μέσω της ΤΥΔΚ. Πρέπει να γίνει αποκέντρωση της ΤΥΔΚ. Έχουμε 5 ισχυρές οντότητες πλέον στα Χανιά και αν δεν στηριχθούν υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Αποκορώνου και πρόσθεσε ότι με 7 άτομα αυτή τη στιγμή στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου οι δυνατότητες είναι περιορισμένες.

Χ.Ν.
.................................................................................................................................................................

Βενζίνη με...πλαστά χαρτονομίσματα!

Ήθελε να βάλει ένας 49χρονος τουρίστας στη Χερσόνησο

Ενημερώθηκε: 15.08.2011 // 11:17

Με..πλαστά χαρτονομίσματα ήθελε να πληρώσει για να βάλει βενζίνη ένας 49χρονος Βρετανός τουρίστας αλλά συνελήφθη χθες το πρωί, στη Χερσόνησο, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία του ιδιοκτήτη καταστήματος - πρατηρίου υγρών καυσίμων, στο Ηράκλειο, ο συλληφθείς μετέβη στο σημείο με τετράτροχο όχημα τύπου γουρούνα, προκειμένου να εφοδιαστεί με καύσιμα, έναντι χρηματικού ποσού των 10€.
Την ώρα λοιπόν που προσήλθε για να πληρώσει, παρέδωσε ένα χαρτονόμισμα των 50€, αμφιβόλου γνησιότητας, πράγμα το οποίο έγινε αντιληπτό από τον πρατηριουχο,

Κατά την αποχώρηση του ο δράστης έδωσε  10€  κι έφυγε..
Από την προανάκριση  προέκυψαν τα στοιχεία του  και  ο ίδιος συνελήφθη στην Χερσόνησο, όπου διαμένει προσωρινά.
CRETALIVE.GR

...................................................................................................................................................................
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: O εκβιασμός και το ανύπαρκτο ροζ dvd

Μια ακόμη ιστορία έρωτα και πάθους που κατέληξε σε εκβιασμό έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Δεν είναι λίγες οι ιστορίες επωνύμων που πέφτουν θύματα του πάθους τους και ξαφνικά βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίζουν έναν εκβιασμό, που συνήθως συνοδεύεται από κάποιο «σπαρταριστό» ροζ dvd. Αυτή τη φορά όμως θύμα έπεσε μια κοπέλα, εντελώς έξω από το χώρο της showbiz, ενώ ο κύριος που φέρεται να την εκβιάζει είναι ανερχόμενος ηθοποιός και μάλιστα σύντροφος πολύ γνωστής ηθοποιού. Όλα ξεκίνησαν σχεδόν αμέσως μετά τη γνωριμία τους, όταν ο ηθοποιός ξαφνικά βρέθηκε να την εκβιάζει τηλεφωνικά, ότι αν δεν του δώσει χρήματα, εκείνος θα ανέβαζε σε γνωστό site ένα dvd ερωτικού περιεχομένου. Το παράδοξο της υπόθεσης όμως, όπως η κοπέλα ισχυρίζεται, είναι ότι δεν υπήρχε ερωτική πράξη ανάμεσά τους, την οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά της επιθυμούσε διακαώς εκείνος, γεγονός που συνηθίζει να κάνει και με άλλες γυναίκες παρ’ ότι ο ηθοποιός είναι σε σχέση και δηλώνει ότι σύντομα θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας. Προφανώς και σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του θύματος ο ηθοποιός φοβάται μήπως αποκαλυφθεί η σχέση του με την νεαρή κοπέλα, γεγονός που θα φέρει τη ρήξη στη σχέση του κι έτσι έχει ως όπλο του τον εκφοβισμό.
GOSSIP-TV.GR
.........................................................................................................................................................
Μαυροφορούσα Μανταλένα στα γενέθλιά του ο... Λάκης Γαβαλάς!

Τα γενέθλιά του είχε ο Λάκης Γαβαλάς, ο οποίος έγινε 58 χρονών! Ο γνωστός σχεδιαστής επέλεξε να γιορτάσει τα 58α γενέθλιά του στην Μήλο! Σύμφωνα με την εφημερίδα "People" ο Λάκης Γαβαλάς έσβησε κεράκια ως μαυροφορεμένη Μανταλένα και ξεφάντωσε στο πριβέ πάρτι του για να πνίξει τον καημό του. Γύρω στις 9 το βράδυ πήγε στην ψαροταβέρνα "Χρήστος" όπου είχε διαμορφωθεί ειδικά για το γενέθλιο πάρτι. Καλεσμένη ήταν η Έλλη Στάη με τον σύζυγό της, ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και άλλοι πολλοί φίλοι του εορταζόμενου. Μπορεί ο Λάκης να μας έχει συνηθίσει σε εκκεντρικές εμφανίσεις αλλά αυτή τη φορά, ήταν πραγματικά το ..κάτι άλλο! Νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα, αλλά πέσαμε έξω! Ντυμένος με ένα μαύρο φόρεμα ως Μανταλένα θέλησε να διακωμωδήσει την τωρινή δεινή θέση του λόγω του οικονομικού προβλήματος. Το κλου όμως της βραδιάς ήταν η τούρτα του η οποία έγραφε πάνω: "Να τα εκατοστίσεις! ΜANTA-LAKIS"!
GOSSIP-TV.GR
.....................................................................................................................................................
Συνελήφθη ξανά γνωστό μοντέλο για ναρκωτικά

Συννελήφθη ξανά ο 26άχρονος, το γνωστό μοντέλο που είχε συλληφθεί για ναρκωτικά πριν λίγο διάσημα μαζί με την σύντροφο του, και είχε αποφυλακιστεί πριν από λίγο καιρό, δίνοντας υποσχέσεις ότι δεν θα ξαναμπλέξει. Η σύλληψη του έγινε στο Νέο Ψυχικό έχοντας στην κατοχή του ποσότητα κοκαΐνης βάρους 100γρ., μία ηλεκτρική συσκευή εκκένωσης (TASER), 500 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο. Η αστυνομία κατάσχεσε και το αυτοκίνητό του.
 Πηγή: star      
.................................................................................................................................................................