Εξιτήριο πήρε ο Κώστας Βουτσάς

ΑΘΗΝΑ 12/08/2011

 Εξιτήριο πήρε ο δημοφιλής ηθοποιός Κώστας Βουτσάς από την ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μετά την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία του.

Όπως δηλώνει ο ίδιος, αισθάνεται πολύ καλά και αφού κάνει ολιγοήμερες διακοπές, θα επιστρέψει και πάλι στις παραστάσεις της "Λυσιστράτης".

Ο Κώστας Βουτσάς είχε μεταφερθεί στις 28 Ιουλίου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, έπειτα από αδιαθεσία που αισθάνθηκε, λίγο προτού βγει στη σκηνή του αρχαίου θεάτρου του Δίου για την παράσταση της "Λυσιστράτης".

Το ανακοινωθέν του Ιπποκρατείου αναφερόταν σε ήπια κρανιακή κάκωση.

Αφότου πήρε εξιτήριο από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, η οικογένειά του έκρινε απαραίτητη τη μεταφορά του σε ιδιωτική κλινική, προκειμένου να τεθεί υπό τη φροντίδα των γιατρών και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας του.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

..............................................................................................................................................................................................................

Στο δόκανο του ΣΔΟΕ κύκλωμα κοκαΐνης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011, 18:31 
 Ήταν απόγευμα της Τετάρτης και το καράβι της γραμμής Ανκόνα – Ηγουμενίτσα – Πάτρα, μόλις είχε ολοκληρώσει το ταξίδι του έχοντας δέσει στο λιμάνι της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Μαζί του τελείωσε, ανεπιτυχώς, η αποστολή δύο νεαρών από την Αλβανία, 30 και 24 χρόνων αντίστοιχα, οι οποίοι συνόδευαν ένα 4x4 όχημα, ανοιχτού τύπου, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του οποίου μετέφεραν 1.530 γραμμάρια κοκαΐνης.
Οι αξιωματούχοι του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. της περιφέρειας Αττικής εκμεταλλεύτηκαν, όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, σωστά, τις πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους και έστησαν καρτέρι στο παράνομο φορτίο και αυτούς που το συνόδευαν.

Όταν είδαν το αυτοκίνητο να εξέρχεται του πλοίου έδωσαν σήμα στον οδηγό, να κάνει στην άκρη προκειμένου να κάνουν αρχικά έναν τυπικό έλεγχο. Ο φυσικός έλεγχος ολοκληρώθηκε και τα πρόσωπα πληρούσαν της προϋπόθεσης της άφιξης στην χώρα μας.

Μπορεί όλα αρχικά να φαίνονταν σωστά όμως οι πληροφορίες που σχετίζονταν με το φορτίο του αυτοκινήτου έδιναν άλλη εικόνα για το φορτίο του συγκεκριμένου οχήματος το οποίο δεν φαινόταν με γυμνό μάτι.

Οι υπάλληλοι της δίωξης ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. εξέτασαν λεπτομερώς το αυτοκίνητο φέρνοντας κοντά τα, ειδικά εκπαιδευμένα, σκυλιά της αστυνομίας που αμέσως γαύγισαν και έδωσαν ενδείξεις για παράνομο φορτίο, εν προκειμένω για ναρκωτικά.

Έτσι οι υπηρεσιακοί που είχαν αναλάβει την αποστολή, οδήγησαν το αυτοκίνητο σε ιδιωτικό συνεργείο της Πάτρας προκειμένου να ελεγχθεί το εσωτερικό του και τα εξωτερικά σημεία που θεωρούσαν ύποπτα.

Αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στο εσωτερικό, οι απεσταλμένοι του σώματος δίωξης ναρκωτικών ζήτησαν στον μηχανικό να τοποθετήσει το αυτοκίνητο στη μπάρα και να το ανυψώσει προκειμένου να ελέγξουν το κάτω μέρος.
Τότε παρατήρησαν πως ενώ οι ρόδες είχαν αποξεραμένη λάσπη, τα υπόλοιπα μεταλλικά μέρη που βρίσκονται κάτω από το αυτοκίνητο ήταν πολύ πιο καθαρά.Αυτή ήταν η λεπτομέρεια που τους έκανε να επικεντρωθούν σε αυτό το σημείο και να ξεκινήσουν την έρευνά τους αφαιρώντας τους τροχούς.

Και πάλι παρατήρησαν ότι οι άξονες σε σχέση με τα ελαστικά ήταν πολύ πιο καθαροί και συνέχισαν να αναζητούν το παράνομο φορτίο σε αυτή την περιοχή του αμαξώματος.

Τελικά παρατήρησαν ότι ένα μέρος των ημιαξονίων, της μπάρας δηλαδή στην οποία επάνω στηρίζεται ολόκληρο το αυτοκίνητο, είχε διαφορετικό χρώμα: Μεταλλικό, και σαφέστατα πιο καθαρό από το υπόλοιπο μέρος.

Το αφαίρεσαν και αντίκρισαν πίσω από αυτό το καπάκι, μία κρύπτη στο ημιαξόνιο του αυτοκινήτου. Αυτό που ειχαν κάνει οι δύο άνδρες ήταν να έχουν αντικαταστήσει το εργοστασιακό ημιαξόνιο με ένα άλλο, κούφιο, προκειμένου εκεί μέσα να μεταφέρουν το παράνομο φορτίο.
Αφού αφαιρέθηκε το καπάκι, ήταν εύκολο πια να διακρίνουν τα τρία «μασούρια» κοκαΐνης, 500 γραμμαρίων έκαστο, που ταξίδεψαν μέχρι την χώρα μας στα ενδότερα του αυτοκινήτου. Επίσης βρέθηκαν άλλες δύο κρύπτες οι οποίες ήταν κενές.
Το τμήμα που ανέλαβε την έρευνα πιθανολογούν ότι και σε εκείνες είχε τοποθετηθεί κοκαΐνη την οποία οι δράστες εξήγαγαν στην Ιταλία πριν επιβιβαστούν στο καράβι με προορισμό τη χώρα μας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τον κατάπλου του πλοίου στην Ηγουμενίτσα, βρίσκονταν σε ετοιμότητα το λιμεναρχείο και η αστυνομική διεύθυνση της Θεσπρωτίας, ώστε σε περίπτωση που θα αποβιβαζόταν το όχημα, να το ακινητοποιούσαν μέχρι να επέμβει το αρμόδιο τμήμα.

Οι δύο άνδρες που συνόδευαν το παράνομο φορτίο παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα της Πάτρας ο οποίος και διέταξε την προφυλάκισή τους.

ZOUGLA.GR
....................................................................................................................................................
Αν είναι δυνατόν! Κάνουν ευκολίες πληρωμής στους απεργούς της ΔΕΗ
Επι 10 ημέρες η Ελλάδα ήταν στο χέρι με μια λίστα για το που θα γίνουν οι διακοπές ρεύματος εξαιτίας της απεργίας της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

Επι 10 ημέρες επιχειρήσεις μικρές και μεγάλες ζούσαν με την αγωνία αν θα κοπεί το ρεύμα και όταν συνέβαινε αυτό "έμπαιναν μέσα" οικονομικά και βυθίζονταν όλο και περισσότερο στην απελπισία.

Επι 10 ημέρες μέσα στον Ιούνιο, τουριστικές περιοχές δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες τους γιατί κάποιοι είχαν το δικαίωμα να κατεβάζουν τους διακόπτες του ρεύματος λες και η ΔΕΗ είναι τσιφλίκι τους!

Η απεργία είναι δικαίωμα αναφαίρετο του καθενός. Όταν όμως απεργείς πρέπει και να δέχεσαι και τις συνέπειες. Δηλαδή όταν θα έρθει η ώρα να πάρεις το μηνιάτικο να δεις δυστυχώς τον μισθό σου μειωμένο. Έτσι γίνεται για όλους τους εργαζόμενους, σε παγκόσμιο επίπεδο, που αναγκάζονται κάποια στιγμή να διεκδικήσουν απεργώντας.

Όμως η ΔΕΗ κάνει μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Η ΔΕΗ, που όταν λήξει ο λογαριασμός σου κοβει το ρεύμα. Η ΔΕΗ που όποτε "της καπνίσε"ι κάνει αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος χωρίς να ρωτήσει τους καταναλωτές.

Για να μην κακοκαρδίσει λοιπόν τον κύριο Φωτόπουλο και την παρέα του η ΔΕΗ αποφάσισε το εξής εξωφρενικό:

να παρακρατήσει σε δόσεις! τις ημέρες τις απεργίας από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ.
Και η κυβέρνηση απλός παρατηρητής. Σιωπά, δεν παίρνει θέση και δέχεται τέτοιες πρακτικές!

Eυκολίες... πληρωμής λοιπόν στους απεργούς που άφησαν στο σκοτάδι μέσα στον Ιούνιο τη χώρα και δημιούργησαν τεράστια προβλήματα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η παρακράτηση σε δόσεις, όπως αναφέρει η απόφαση, είναι οικειοθελής και θα πρέπει ο μισθωτός να υποβάλλει σχετική υπεύθυνη δήλωση. Με βάση τη ρύθμιση που αποφασίστηκε, θα καταβληθούν ισόποσες δόσεις των 50€, μέχρι εξοφλήσεως του οφειλόμενου ποσού, ενώ δεν θα γίνουν ευκολίες για ποσά μικρότερα των 50€. Όπως αναφέρεται αυτολεξεί στη σχετική απόφαση η παρακράτηση θα γίνεται με δόσεις, ως δάνειο και υπόκειται σε πληρωμή χαρτοσήμου και τόκου.

Να θυμίσουμε ότι μεταξύ των «θυμάτων» της απεργίας της ΓΕΝΟΠ ήταν η ίδια η ΔΕΗ, που μετρά απώλειες αρκετών εκατομμυρίων ευρώ καθώς και άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας.

Για παράδειγμα η ιδιωτική εταιρεία ηλεκτρισμού Aegean Power έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της παρακώλυσης της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων καθώς εξαιτίας των εκ περιτροπής περικοπών ηλεκτρικής ενέργειας επηρεάστηκε μεγάλο μέρος των καταναλωτών και πελατών της. Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι ζημιώθηκε από την μόχλευση της χονδρικής τιμής ρεύματος (ΟΤΣ) με περίπου 2.500.000 ευρώ μόλις σε 9 ημέρες.

Εκτός από το "δώρο" που καθιστά τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ, τις πλέον ανέξοδες για τους συμμετέχοντες, σε αντίθεση με τους "κοινούς εργαζόμενους", η διοίκηση της ΔΕΗ συνεχίζει τα δώρα της προς το συνδικάτο.

Το επόμενο, είναι η συνέχιση της παραχώρησης προς τη συνδικαλιστική οργάνωση για χρήση, δύο ορόφων του κτιρίου επί της οδού Βερανζέρου 57. Σχετική απόφαση έλαβε το Δ.Σ. της ΔΕΗ στην τελευταία προ των διακοπών συνεδρίαση στις 4 Αυγούστου, ενώ ως γνωστόν και το κεντρικό πολυώροφο κτίριο των γραφείων της ΓΕΝΟΠ, επί της οδού Στουρνάρη, και αυτό ανήκει στη ΔΕΗ και παραχωρείται στη ΓΕΝΟΠ δωρεάν.
NEWSIT.GR
...........................................................................................................................................