Αθώος ο πατέρας του ανήλικου που πνίγηκε στο Μπαλί

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011, 09:12
Αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου, ο 38χρονος Πολωνός που βαρύνονταν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια σε βάρος του 8χρονου γιου του, ο οποίος πνίγηκε ενώ κολυμπούσε στην θαλάσσια περιοχή «Όρμου Λιβάδι» στο Μπαλί.

Ο τραγικός πατέρας δεν μπόρεσε ούτε να πενθήσει το παιδί του αυτές τις δύσκολες ώρες αφού έπρεπε να λογοδοτήσει στην Δικαιοσύνη επειδή δεν επέβλεπε ως όφειλε το αγοράκι με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Απαρηγόρητος προσπάθησε να εξηγήσει ότι είχε εμπιστοσύνη στις κολυμβητικές ικανότητες του γιου του. Λίγο πιο πίσω η σύζυγος του έκλαιγε με λυγμούς. Από τη μία θρηνούσε για το νεκρό παιδί της, από την άλλη έβλεπε τον σύζυγο της στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Αμέσως μετά την αθωωτική απόφαση, οι δύο γονείς αποχώρησαν από το δικαστήριο με δάκρυα στα μάτια. Τα χειρότερα ήταν μπροστά τους καθώς έπρεπε να τακτοποιήσουν τις διαδικασίες για την μεταφορά της σορού του 8χρονου στην Πολωνία προκειμένου να το κηδέψουν.\
ZOUGLA.GR
.....................................................................................................................................................

Όργιο φοροδαφυγής σε 15 νησιά

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011, 08:25
Σε 70% ανέρχεται το ποσοστό φοροδιαφυγής σε 15 νησιά, σύμφωνα με στοιχεία από τους ελέγχους που διενήργησε το ΣΔΟΕ από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως υπήρχαν περιοχές όπου όλοι όσοι ελέγχθηκαν ήταν παραβάτες, ενώ σε άλλες, στον ίδιο φορολογούμενο εντοπίσθηκαν πάνω από 70 φορολογικές παραβάσεις.

Παρά τις προειδοποιήσεις του υπουργείου Οικονομικών για παραδειγματική τιμωρία των φοροφυγάδων και την αυστηροποίηση των κυρώσεων, τα στοιχεία του ΣΔΟΕ από τους ελέγχους σε νησιά δείχνουν ότι κατά μέσον όρο το ποσοστό παραβατικότητας άγγιξε το 70% και ο κάθε ελεγχόμενος είχε υποπέσει κατά μέσον όρο σε 30 παραβάσεις.

Πρωταθλήτρια η Ρόδος με το εκπληκτικό ποσοστό παραβατικότητας στο 100%, αφού από τις 11 περιπτώσεις επιτηδευματιών και επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν και στις 11 εντοπίσθηκε φοροδιαφυγή.
Με κριτήριο το πλήθος των παραβάσεων, όπως σημειώνεται στο "Έθνος", πρώτη στη λίστα φιγουράρει η Μύκονος, όπου σε 103 ελεγχόμενους καταλογίστηκαν 7.331 παραβάσεις, κάτι που σημαίνει κατά μέσον όρο ότι στον καθένα καταλογίστηκαν πάνω από 71 φορολογικές παραβάσεις.

Από τους 705 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, οι 490 καταστηματάρχες εντοπίσθηκαν για φοροδιαφυγή, ενώ το σύνολο των παραβάσεων ανήλθε στο αστρονομικό ύψος των 14.327 και τα πρόστιμα που καταλογίσθηκαν ανήλθαν σε 1,7 εκατομμύριο ευρώ.

Η συντριπτική πλειονότητα των φορολογικών παραβάσεων αφορούσε μη απόδοση φόρων και ΦΠΑ και κυρίως μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης προϊόντων ή παροχής υπηρεσιών.

Μετά τη Ρόδο τα υψηλότερα ποσοστά παραβατικότητας καταγράφηκαν στην Κύθνο με 91,67% και ακολουθούν η Σίφνος με 85,71%, η Κως με 80%, η Σαντορίνη με 77,18%, η Μύκονος με 73,57%, η Νάξος και η Ύδρα με τα ίδια ποσοστά παραβατικότητας 66,67% και η Πάρος με 64,66%.

Τη χαμηλότερη παραβατικότητα είχε η Αίγινα με 46,67% και στη δεύτερη θέση ήταν η Μήλος με ποσοστό παραβατικότητας 51,71%.

Σε ό,τι αφορά στο πλήθος των φορολογικών αδικημάτων, που συνολικά ανήλθαν σε 14.327, τα περισσότερα εντοπίσθηκαν στη Μύκονο (7.331) και ακολουθούν η Πάρος με 5.119 και η Σύρος με 569, ενώ τα λιγότερα καταγράφηκαν στη Σέριφο και τη Σίφνο (13).
ZOUGLA.GR
.............................................................................................................................

Βρέθηκε λύση για το δρομολόγιο Σφακιά-Γαύδος

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011, 09:06
Στη ναυτιλιακή κοινοπραξία ΑΝΕΝΔΥΚ- Ναυτοτεχνική κατακυρώθηκε, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Χ. Παμπούκη, ο διαγωνισμός για την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής "Χώρα Σφακίων - Γαύδος" και επιστροφή.

Ο διαγωνισμός αφορά στην εκτέλεση ενός δρομολογίου την εβδομάδα, μέχρι 31 Οκτωβρίου 2011 και την επιπρόσθετη υποχρέωση εκτέλεσης ενός ελεύθερου δρομολογίου για το χρονικό διάστημα μέχρι 11 Σεπτεμβρίου 2011 με το Ε/Γ πλοίο "Γαύδος Σταρ" Ν.Η.153 και το Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο "Δασκαλογιάννης" Ν.Χ.22 για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Οκτωβρίου 2011 (το οποίο δύναται να παραταθεί για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών).

Η εκτέλεση των δρομολογίων θα πραγματοποιείται έναντι μισθώματος 3.500 ευρώ ανά πλήρες δρομολό- γιο, εκ των οποίων το ποσό των 3.150 ευρώ επιμερίζεται στο πλοίο "Δασκαλογιάννης" και το ποσό των 350 ευρώ στο πλοίο "Γαύδος Σταρ''.

Η ναυτιλιακή κοινοπραξία υποχρεούται στην δωρεάν μετακίνηση των κατοίκων της νήσου Γαύδου από και προς τη Χώρα Σφακίων και δύναται κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της σύμβασης, να αντικαταστήσει το πλοίο "Γαύδος Σταρ" και το πλοίο "Δασκαλογιάννης", με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, λαμβάνοντας το μίσθωμα που αντιστοιχεί στην κατηγορία που θα ενταχθεί το νέο πλοίο.

Πηγή:cretalive
..................................................................................................................................
Απόψε η μεγαλύτερη πανσέληνος του έτους!
Μετά το εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο των Περσειδών που μας καθήλωσε χθες κάτω από τον γεμάτο πεφταστέρια ελληνικό ουρανό, σειρά σήμερα παίρνει η Πανσέληνος! Η φύση και το σύμπαν έχουν βαλθεί να μας βγάλουν όλο το ρομαντισμό από μέσα μας αυτές τις μέρες. Απόψε το βράδυ θα έχει ολόγιομο φεγγάρι, γι΄αυτό σηκώστε το κεφάλι ψηλά, βρείτε μια καλή θέση και απολαύστε το. Είτε μόνους σας είτε με παρέα, το αυγουστιάτικο φεγγάρι –το μεγαλύτερο του έτους-, θα σας χαιρετά περήφανα από τον έναστρο ελληνικό ουρανό. Και αν ανήκετε στους ακόμα πιο… ρομαντικούς του είδους, τότε μπορείτε να υποδεχτείτε την αυγουστιάτικη πανσέληνο σε 75 διαφορετικούς χώρους! Απλά επιλέξτε τοποθεσία, πάρτε μαζί σας καλή παρέα, βρείτε μια καλή θέση και… απολαύστε το.
ΚΡΗΤΗ
Ηρακλείου ΚΓ' ΕΠΚΑ Τύλισσος (στον εξωτερικό χώρο των αρχαιοτήτων ) Εκδήλωση με τζαζ μουσική σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυλίσσου

Λασιθίου ΚΔ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Λατούς 12-08-2011 (παραμονή Πανσελήνου): Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Συλλόγο Φίλων της Φιλαρμονικής

Λασιθίου ΚΔ' ΈΠΚΑ Αρχαιολογικός χώρος Γουρνιών Θεατρική παράσταση σε συνεργασία με το Δήμο Ιεράπετρας

Λασιθίου ΚΔ΄ ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός χώρος Μαλίων Μουσική εκδήλωση με τους Μ. Παπαδάκη και Κορίνα Λεγάκη σε συνεργασία με το Δήμο Χερσονήσου
STAR.GR
................................................................................................................................................

Πρωτοφανείς οι ζημιές από τον περονόσπορο

Σύμφωνα με τις πρώτες αυτοψίες των επιστημόνων - Ποια η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί

Ενημερώθηκε: 13.08.2011 // 11:05

Στη συγκρότηση επιτροπών, που αποτελούνται από δυο περιφερειακούς υπαλλήλους του ΕΛΓΑ και έναν της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, προχώρησε ο Οργανισμός, για τη διενέργεια αυτοψιών με σκοπό την εκτίμηση των ζημιών που έχει προκαλέσει ο περονόσπορος όπως έγινε γνωστό.

Από τις αυτοψίες, θα υπολογιστεί το ύψος της ζημιάς ανά παλαιό δημοτικό διαμέρισμα, ώστε να συνταχθεί φάκελος που στη συνέχεια θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έγκριση των αποζημιώσεων, μέσω των Π.Σ.Ε.Α.

Μετά τη διαδικασία αυτή οι αμπελουργοί θα υποβάλλουν αιτήματα αποζημιώσεων.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συνέστησε ομάδα εργασίας με επικεφαλής τον καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Μ. Σταυρακάκη, για την εκτίμηση των ζημιών σε όλη την Ελλάδα. Οι πρώτες αυτοψίες των επιστημόνων έδειξαν ότι οι ζημιές είναι πρωτοφανείς.
CRETALIVE.GR
...............................................................................................................................................

Πήγαιναν τα αρνιά στο...γλέντι, χωρίς σήμανση!

Δύο άνδρες που συνελήφθησαν στις Αρχάνες

Ενημερώθηκε: 13.08.2011 // 10:59

Πήγαιναν τα αρνιά στο...γλέντι, χωρίς σήμανση!
Προφανώς για κάποια...κοινωνική εκδήλωση προορίζονταν τα 20 αρνιά που βρέθηκαν να μεταφέρουν στις Αρχάνες του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, δύο άνδρες ηλικίας 26 και 42 ετών, και συνελήφθησαν από Αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, για παράβαση του Ν. περί Ζωοκλοπής.
Καθώς, η...μεταφορά για τα 7 από αυτά, γινόταν χωρίς τα απαραίτητα ενώτια και την παραδοσιακή "σαμιά".
Στο πλαίσιο της  προανάκρισης του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας, συνελήφθη από τους Αστυνομικούς και ο 42χρονος ιδιοκτήτης των ζώων.
Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας.
CRETALIVE.GR
.................................................................................................................................................

Με ρόπαλο, σουγιά και...λαστιχένια ράβδο δύο άνδρες

Δύο συλλήψεις στο Ηράκλειο
Ένα ξύλινο ρόπαλο μήκους…ενός μέτρου, έναν σουγιά με λεπίδα 10 εκ. και μία λαστιχένια ράβδο, συνολικού μήκους 46 εκατοστών, εντοπίστηκαν χθες στο πλαίσιο ελέγχων από Αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, στην κατοχή ενός 34χρονου υπηκόου Αλβανίας, κι ενός 30χρονου Ηρακλειώτη. Και οι δύο δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν την κατοχή τους και συνελήφθησαν.
CRETALIVE.GR
............................................................................................................................................................

Η ζωοκλοπή 'ζει και βασιλεύει' στα χωριά

Δύο διαφορετικές καταγγελίες για ζωοκλοπή, στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου

Ενημερώθηκε: 13.08.2011 // 10:22

Η ζωοκλοπή 'ζει και βασιλεύει' στα χωριά
Θύματα ζωοκλοπής κατήγγειλαν ότι έπεσαν ένας 57χρονος με την 60χρονη σύζυγό του στο Ροτάσι κι ένας 68χρονος στην Εθιά.
Πιο αναλυτικά,  χθες το πρωί, στο Αστυνομικό Τμήμα του Πύργου, 57χρονος κτηνοτρόφος κατήγγειλε ζωοκλοπή σε βάρος του, από άγνωστους δράστες.
Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από τις 19.00’  το βράδυ της Πέμπτης έως τις07.30’το πρωί της Παρασκευής, στο Ροτάσι του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, άγνωστοι δράστες αφού παραβίασαν αφύλακτο περιφραγμένο χώρο του ποιμνιοστασίου, του αφαίρεσαν 37)προβατοειδή.
Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου.
Λίγη ώρα αργότερα στο ίδιο αστυνομικό τμήμα του Πύργου,  68χρονος κατήγγειλε ότι  άγνωστοι  δράστες
το βράδυ της ίδιας ημέρας, στη θέση ΄΄Κακό Κεφάλι΄΄ στην Εθιά του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν από περιφραγμένο αφύλακτο χώρο ιδιοκτησίας του 17 αρνιά.
Στην περίπτωση αυτή, προανάκριση ενεργείται  και πάλι από το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου.
CRETALIVE.GR
....................................................................................................................................

"Τσιγαριλίκια" στη βαλίτσα!

Δύο συλλήψεις, χθες, για περιπτώσεις ναρκωτικών

Ενημερώθηκε: 13.08.2011 // 10:00

"Τσιγαριλίκια" στη βαλίτσα!
Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά ... 13 "τσιγαριλίκια" είχε "στοκάρει" στη βαλίτσα του ένας 28χρονος Αιγύπτιος που είχε ... την ατυχία να βρεθεί μπροστά σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, χθες το πρωί.

Οι αστυνομικοί διενήργησαν έλεγχο στη βαλίτσα του άνδρα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 αυτοσχέδια τσιγάρα, με κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό.

Εν τω μεταξύ, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνέλαβαν έναν 27χρονο για κατοχή Ναρκωτικών Ουσιών.
Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης σε χαρτί μ.β. 7,4 γρ. Στη συνέχεια ο 27χρονος, συνοδεία αστυνομικών, μετέβη στο σπίτι του, όπου και παρέδωσε οικιοθελώς μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μ.β. 10 γρ.
CRETALIVE.GR
.........................................................................................................................................

"Ξάφρισε" το χρηματοκιβώτιο ... δύο φορές!

Κλοπή στα Μάλια

Ενημερώθηκε: 13.08.2011 // 09:51

"Ξάφρισε" το χρηματοκιβώτιο ... δύο φορές!
Έκλεψε ... το χέρι που τον τάιζε! Ο λόγος για έναν 48χρονο άνδρα, στα Μάλια, ο οποίος δε δίστασε, το βράδυ της Πέμπτης και ξανά το πρωί της Παρασκευής, να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο του εστιατορίου στο οποίο εργαζόταν, και "βάζοντας" τον κωδικό που γνώριζε, να το ανοίξει και να πάρει περίπου 500 ευρώ.

Την κλοπή κατήγγειλε στην αστυνομία ο 35χρονος ιδιοκτήτης του μαγαζιού και εργοδότης του 48χρονου, ενώ ο 48χρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι.
CRETALIVE.GR
...............................................................................................................................................
Νέες θήκες κινητών με.. αέρα!

Θήκες που θα καταλαβαίνουν πότε πέφτει το κινητό και θα το προστατεύουν με αέρα...

Ο διευθυντής της Amazon, απ’ οτι φαίνεται είχε μία πολύ καλή ιδέα, για την οποία πήγε και κατέθεσε αίτηση ευρεσιτεχνίας.

Η ιδέα αυτή αφορά, ένα αρκετά πολύπλοκο σύστημα αποφυγής ζημιών των smartphone, με απλά λόγια δηλαδή κατέθεσε αίτηση ευρεσιτεχνίας για μία προστατευτική θήκη για τα κινητά.

Τι κάνει όμως αυτή τη θήκη τόσο πολύπλοκη; Μα φυσικά ο τρόπος που προστατεύει το αγαπημένο μας smart phone και αυτό γιατί αντί για αντικραδασμικά υλικά, όπως είθισται να είναι κατασκευασμένες οι θήκες, θα χρησιμοποιεί ενσωματωμένους αισθητήρες κίνησης, ώστε να μπορεί να ανιχνεύσει πότε το κινητό του χρήστη πέφτει και στη συνέχεια η θήκη, θα δημιουργεί ένα προστατευτικό κάλυμμα από αέρα έτσι ώστε το κινητό να μην πάθει τίποτα.

Η ιδέα αυτή φυσικά είναι στα σκαριά και κανείς δεν ξέρει ακόμα πότε θα γίνει πραγματικότητα, πόσο μάλλον πότε θα το δούμε να κυκλοφορεί στην αγορά.
NEWSIT.GR
................................................................................................................................................
Τα δικαστήρια μειώνουν τα ενοίκια ως και 25%

Η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή και το έχει αποδείξει, ειδικά στην περίπτωση των ενοικιαστών που βλέπουν το τζίρο της επιχείρησής τους ή το οικογενειακό τους εισόδημα να... γκρεμίζεται και το ενοίκιο του σπιτιού ή του καταστήματός τους να παραμένει στα ίδια, πολλές φορές υψηλότατα, επίπεδα.

Τα δικαστήρια δέχονται ότι η οικονομική κρίση αποτελεί λόγο για μείωση των μισθωμάτων επαγγελματικής στέγης ή κατοικίας. Η ελάττωση κυμαίνεται όμως πολλές φορές φτάνει μέχρι το 25%.

Ήδη εκκρεμούν για να πάρουν σειρά στις δικαστικές αίθουσες 1.600 οι αγωγές που έχουν κατατεθεί, ωστόσο υπήρξαν τον τελευταίο καιρό που δείχνουν το δρόμο. Σε τουλάχιστον 11 επαγγελματικές μισθώσεις και καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής και του Βόλου, τα ενοίκια έχουν μειωθεί κατά πολύ.

Το Πρωτοδικείο Βόλου δέχθηκε ότι πρέπει να μειωθεί σε ποσοστό 20% το ενοίκιο δύο καταστημάτων σε κεντρικό σημείο της πόλης, "ρίχνοντας" τα μισθώματα από 8.500 σε 6.800 ευρώ και από 4.500 σε 3.600.
Στο μεταξύ, νεότερες αποφάσεις του ΑΠ επαναλαμβάνουν αντίστοιχες θέσεις για αναπροσαρμογή ενοικίων, ενώ δέχονται ταυτόχρονα ότι είναι άκυρος οποιοσδήποτε όρος του συμβολαίου οδηγεί τον ενοικιαστή σε παραίτηση από το δικαίωμα να ζητήσει τη δικαστική μείωση του μισθώματος λόγω απρόβλεπτων γεγονότων.
NEWSIT.GR
...............................................................................................................................................
Παιδόφιλοι της διπλανής πόρτας

Φρίκη από τις συλλήψεις

Συγκλονίζουν το πανελλήνιο οι περιπτώσεις ατόμων υπεράνω πάσης υποψίας που συλλαμβάνονται για αγορά και διακίνηση μέσω Διαδικτύου υλικού παιδικής πορνογραφίας, με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά- ακόμη και βρέφη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, πρόκειται για ανθρώπους της διπλανής πόρτας, και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις για οικογενειάρχες που οι οποίοι μπορεί να ασχολούνται με την ανατριχιαστική διαστροφή τους την ώρα που τα δικά τους παιδιά κοιμούνται στο διπλανό δωμάτιο.

Όπως δημοσιεύει η  «Espresso»,το ειδικό σύστημα-λογισμικό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έχει εντοπίσει τουλάχιστον 1.000 ηλεκτρονικά ίχνη στην Ελλάδα, ατόμων που έχουν κατεβάσει και διακινήσει παιδικό πορνό: «Οι ''άνθρωποι'' αυτοί είναι πεπεισμένοι πως αργά η γρήγορα θα φτάσουμε σε αυτούς και θα τους συλλάβουμε. Όμως, συνεχίζουν να διακινούν το ανατριχιαστικό υλικό. Αυτό δείχνει πως έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους οι οποίοι είναι άρρωστοι και πρέπει να τύχουν όχι μόνο τιμωρίας από τη Δικαιοσύνη, αλλά και ψυχιατρικής παρακολούθησης», λέει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
NEWSBEAST.GR